Glas och porslin » Skålar » Soppskålar

Märken på soppskålar:

Soppskålar

Härliga soppskålar för värmande soppor

Exklusiva soppskålar från Rörstrand

Kalla dagar är det skönt att värma sig med en varm soppa. Och visst är det så att soppan smakar så mycket bättre i en vacker soppskål?

För att få kallas soppskål, eller sopptallrik, tycker vi att skålen ska ha höga kanter och ha en liten diameter. Nästan så att skålen är på gränsen till en riktigt stor tekopp. Skillnaden rent funktionellt jämfört med en djuptallrik är att värmen håller sig kvar längre. Det som kyler mest är kontakten med luft, något som begränsas av riktigt bra soppskålar med höga kanter. Kontaktytan mot luften är där mindre och värmen behålls därmed längre.

Recept på het soppa med räkor - Tom yam goong

Här får du ett recept på en härligt het soppa med asieninfluenser.

Så gör du

  1. Skiva 100 g svamp av valfri sort
  2. Skala och finhacka 2 schalottenlökar och citrongräs
  3. Koka upp 6 dl buljong och lägg i svampen, löken och citrongräset.
  4. Riv ner lite limeskal och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Tillsätt 200 g skalade räkor, limesaft, 2 tsk fisksås och 2 tsk sweet chilisås.
  6. Låt allt koka upp och servera direkt i soppskålar - varför inte med asiatisk design?