Absintglas

Absint är en spritsort som ursprungligen kommer från Schweiz men blev särskilt populär i Frankrike under 1800- och tidiga 1900-talet. Den är känd för sin distinkta, blekgröna färg och komplexa smak, som kommer från en blandning av örter och andra botaniska ingredienser, inklusive malört (artemisia absinthium) som gav drycken dess namn. Absint har hög alkoholhalt, ofta över 60%.

Glas med absint och en sockerbit redo att hällas vatten över

Drycken är känd för sin komplicerade kultur och ritual kring servering och konsumtion, inklusive en ceremoni där kallt vatten droppas över en sockerbit och in i absinten, vilket resulterar i en mjölkig, opaliserande effekt känd som "louche". För detta används en särskild typ av absintsked. Du kan köpa en sån från Barshopen i rostfritt stål format som ett löv.

Bra glas till absint

  • Absinthglas 2-pack med absinthsked

    Absinthglas 2-pack med absinthsked
    Absinthglas 2-pack med absinthsked. Detta bekväma set ger dig allt du behöver för att avnjuta en klassisk absintdrink. Två stycken klassiskt utformade absintglas från Speakeasy på hög fot och en absinthsked. Glasens specifikationer: Vol: 7,2 cl H: 17,6 cm Ø: 6,3 cm Skedens mått: L
  • Speakeasy Absintglas 7 cl

    Speakeasy Absintglas 7 cl
    Speakeasy Absinth 7 cl. Ett stilrent och klassiskt absintglas från Libbey. Den höga slipade foten för dig tillbaka till när den gröna fen var som populärast. Speakeasy Absinth är ett snapsglas på hög fot, med rena vackra linjer och klassiska drag. Vol: 7,2 cl H: 17,6 cm Ø: 6,3 cm

Ett absintglas är utformat för att hjälpa till med denna serveringsritual. Glasen kan ha en markerad linje eller en "kulle" för att visa rätt mängd absint som ska hällas innan man lägger till vatten. Detta hjälper till att säkerställa att drycken har rätt proportioner mellan absint och vatten, vilket är avgörande för att uppskatta dess komplexa smak.

Många traditionella absintglas har även en tung fot och en kraftig konstruktion för att stå stabilt under den delikata serveringsprocessen, som ofta involverar en speciell absintsked och ibland även en särskild absintfontän för att långsamt tillsätta vatten.