Dryckesglas

Var dryck har sitt glas. Smaker framträder olika beroende på dryckesglasets utformning.

I den här guiden kan du hitta och läsa på om olika sorters dryckesglas du är intresserad av. Läs mer och hitta riktigt snygga glas som vi också visar var du kan beställa de online.

Fina glas för olika drycker

Rätt glas till rätt dricka

Om du har köpt en exklusiv dryck och ska avnjuta den vid ett speciellt tillfälle är det bra att ha rätt sorts glas att dricka den ur. Det handlar om att dryckens karaktär ska få komma till sin rätt.

Ta till exempel ett mustigt rött vin med härliga doftaromer. Rödvinsglas är utformade på ett särskilt sätt för att doften ska släppas ut och samlas upp på ett optimalt sätt. Ett öl serverat i ett litet dricksglas smakar inte samma som om det vore tappat upp i ett stort ölglas.

Förutom dofter och smaker påverkas vi också av utseendet på en dryck. Där spelar också utformningen av dricksglaset en stor roll. En champagne dricker man inte ur ett vanligt lågt dricksglas från IKEA avsett för vatten till vardagsmiddagen. En exklusiv champagne förtjänar att hällas upp i ett snyggt champagneglas.

Praktisk förvaring av dryckesglasen

Finare glas kan förvaras på olika sätt. En del har de i vitrinskåp men det går också att ha de hängades i glashängare. Var sak har sina för- och nackdelar. Därtill kommer tycke och smak som avgör vad som passar i ditt hem.

Mer om dryckesglas

» Så diskar du vinglas för hand

» Skydda bordet med glasunderlägg

» Ginglas - tips på glas för gin & tonic

» Vintage vinglas

» 24 tips på likörglas