Snapsglas

Ett snapsglas, även kallat nubbeglas, rymmer vanligen 2, 4 eller 6 cl och är konformat. Glasen kan vara på fot eller utan, där en fördel med snapsglasen som har fot är att snapsen då håller sig kall längre.

Våra tips på nubbeglas med och utan fot

Vi listar här ett antal nubbeglas från olika glastillverkare som säljer sitt sortiment genom svenska nätbutiker. När du bläddrar igenom sortimentet kommer du att hitta en blandad skara av snapsglas vad gäller utformning och volym.

Är du ute efter ett specifikt märke kan du filtrera fram deras speciella snapsglaskollektion genom att välja märkets namn i dropplisten längre upp på sidan. Klicka direkt på glaset för att komma till webbutiken och se deras lagerstatus och alternativ. En favorit bland de speciella märkena är Orrefors snapsglas på fot.

Populärt inom snapsglas

 • Lyngby Glas Glas Snapsglas på Fot 6 st

  Lyngby Glas Glas Snapsglas på Fot 6 st
  Få till en lite skojig dukning genom att ge dina gäster snapsglas på fot med olika färger och former. I detta set får du 6 stycken munblåsa snapsglas som alla har varsin form och färg. De vackra glasen rymmer från 2,5 - 4 cl och är tillverkade i hållbart glas. De olika färgerna bidrar til
 • Line Snapsglas 5 cl

  Line Snapsglas 5 cl
 • Shotglas Spiegelau Classic Bar 6 st

  Shotglas Spiegelau Classic Bar 6 st
  Snygga snapsglas eller shotglas Classic Bar från Spiegelau. Kan graveras!
 • Kosta Boda Line Snapsglas 7 cl

  Kosta Boda Line Snapsglas 7 cl
  Snapsglas från Kosta Boda. Denna spunna glastråden läggas på för hand och är ett signum för svenskt kvalitetshantverk. Glaset är munblåst i Småland.  Specifikationer: Höjd: 15,5 cm. Bredd: 5,5 cm. Vikt: 0,14 Kg.  

Fler tips på snapsglas

 • Lyngby Glas Snapsglas, 6 st. Grå

  Lyngby Glas Snapsglas, 6 st. Grå
  Skåla tillsammans med dina vänner med dessa eleganta snapsglas från Lyngby Glas. De sex glasen är munblåsta och alla har sin egna design. Det leder till en trevlig dukning och gör det enkelt för gästerna att känna igen sitt glas mot de andra gästernas. Glasen rymmer upp till 5 cl. och komm
 • Skjutglas 2 Cl - Poly

  Skjutglas 2 Cl - Poly
  Skjutglas för de mest färgglada, exotiska, roliga och välsmakande bilderna Skottglas i polykarbonat är ett superalternativ till äkta glas. Du får samma storlek och glaset är fortfarande helt transparent, så färgnyanserna från blanddrycken eller skottet är
 • Orrefors More Snaps 7 Cl 2-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Orrefors More Snaps 7 Cl 2-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  More Snapsglas 7 Cl, 2-pack från Orrefors. Snapsglas & Avecglas Klar Glas. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nobel Silver Snaps 4 cl

  Nobel Silver Snaps 4 cl
 • Perfection Snapsglas klar 55 cl 6 st.

  Perfection Snapsglas klar 55 cl 6 st.
 • Nobel Svart Snaps 4 cl

  Nobel Svart Snaps 4 cl
 • Bomb Shot - Lätt Poly

  Bomb Shot - Lätt Poly
  Läckra jägarbomber sköt glas i lätt polykarbonat Innehåll: 8 cl Cash Oz.: 2,8 oz Vikt: 65 Stapelbar: Ja Typ: PC Färg: Klar
 • Chateau Snaps 5 cl

  Chateau Snaps 5 cl
 • Ritzenhoff Snapsglas 6,2 Cl Tobias Tietchen/pierced Heart - Snapsglas & Avecglas Kristallglas Klar

  Ritzenhoff Snapsglas 6,2 Cl Tobias Tietchen/pierced Heart - Snapsglas & Avecglas Kristallglas Klar
  Snapsglas 6,2 Cl, Tobias Tietchen/pierced Heart från Ritzenhoff. Snapsglas & Avecglas Klar Kristallglas. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Snapsglas Fiore 4,5cl

  Snapsglas Fiore 4,5cl
 • Riedel Bar Tumbler Rom 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Riedel Bar Tumbler Rom 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  Romglasen från Riedel har elegant, vacker design i glas med rund kupa nertill perfekt för festtillfällen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om romglasen från Riedel- Elegant, vacker design.- Rund kupa.- Perfekt för festtillfällen.- Från serien Bar Tumbler.- Höjd: 205 mm.- Kapacitet: 20.7 cl.- Tillverkat av glas.- 3 års garanti. Skötselråd för romglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 6257405

  Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 6257405
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Snapsglas & Avecglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Skottglas Frostat Svart

  Skottglas Frostat Svart
  Skottglas Frostat 3 cl i vitt, svart eller färgat Om du behöver skottglas till din bar kan vi på Barlife erbjuda dessa vackra "Shot glass Frosted." De finns i olika färger och kommer att pryda alla barer. Glasögonen har en volym på 3 cl
 • Snapsglas 4-pack

  Snapsglas 4-pack
 • Snapsset

  Snapsset
  Klassiskt snapsset från Sagaform. Vackra glas i fin trälåda!
 • Glasglasmålat Glas

  Glasglasmålat Glas
  Skottglas 3 cl i färgat. Om du behöver glasögon till din bar, kan vi på Barlife erbjuda dessa vackra "Shotglas Frosted". De finns i olika färger och kommer att pryda alla barer. Glasögonen har en volym på 3 cl och kan användas för alla d
 • Hängande Plastskottglas 6cl

  Hängande Plastskottglas 6cl
  Hängande plastskott. När du dricker mycket räcker ett objekt sällan. därför är detta plastskott genialt för ungdomsfester. Denna splittrade uppfinning är också riktigt bra för motsatta gäster i baren. För gäster som beställer drycker kommer detta glas att
 • Aida Harvey Shot 3,7 Cl 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Aida Harvey Shot 3,7 Cl 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  De moderna shotsglasen Harvey från Aida passar perfekt när det är dags att servera snaps. Glasen har ett elegant mönster som har fått sin inspiration från fasetterat, lyxigt kristallglas. Säljs i 4-pack. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Sky Snapsglas 8cl 2-pack

  Sky Snapsglas 8cl 2-pack
 • Grand Cru Snapsglas 4,0 cl klar 6 st

  Grand Cru Snapsglas 4,0 cl klar 6 st
 • More Snaps 2-pack 7cl

  More Snaps 2-pack 7cl
 • Manhattan snapsglas kristall 6-pack

  Manhattan snapsglas kristall 6-pack
  Manhattan snapsglas är vackra glas i kristall med facetterad skärning som reflekterar ljuset briljant. Kristallglas har en fin glans och sprider ett härligt skimmer. Imponera på gästerna genom att servera dryck i dessa tjusiga kristallglas. Säl
 • Dorre Shon Snaps 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Dorre Shon Snaps 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  Snapsglasen från Dorre har en lekfull design med fyra olika utseenden. De har en look perfekt för fester. Om snapsglasen från Dorre- Shon uppskattas för den roliga looken.- Kombinera snapsglasen med en shaker från Dorre. Skötselråd för snapsglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Broste Copenhagen Bubble Shotglas 4 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 14460685

  Broste Copenhagen Bubble Shotglas 4 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 14460685
  Bubble Shotglas, 4 cl från Broste Copenhagen. Vi har valt ut Klar Snapsglas & Avecglas i Munblåst glas från Broste Copenhagen med stor omsorg.
 • Nachtmann Noblesse Shotglas 4-pack - Snapsglas & Avecglas Klar

  Nachtmann Noblesse Shotglas 4-pack - Snapsglas & Avecglas Klar
  Noblesse Shotglas 4-pack från Nachtmann. Snapsglas & Avecglas Klar . Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Broste Copenhagen Bubble Shotglas 4 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar

  Broste Copenhagen Bubble Shotglas 4 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar
  Det här shotglaset från Broste Copenhagen tillhör den eleganta glasserien Bubble, och alla delar i serien har små bubblor som stiger från botten av glaset. Bubble ger det dukade bordet både karaktär och personlighet, oavsett tillfälle. Är tillverkat i munblåst glas. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Tidlöst Likörglas 6 Cl

  Tidlöst Likörglas 6 Cl
  Tidlöst likörglas 6 cl Designen är inspirerad av det exklusiva handskurna glaset från det förflutna. Tidlös är elegant, elegant och klassisk design som passar alla tillfällen. Timeless-serien är dansk designad.
 • Snapsglas 4-pack

  Snapsglas 4-pack
 • Snapsglas 6 st Blå

  Snapsglas 6 st Blå
 • Tiki Shot Glass Colored 4pk Final Touch

  Tiki Shot Glass Colored 4pk Final Touch
  Tiki-skottglas - Final Touch - sol, sommar och tiki-glas Innehåll: 60 ml Om det finns något som kan påskynda sommarstämningen är det exotiska drycker, skott och cocktails. Naturligtvis finns det inget bättre att servera exotiska bilder i än tiki-glasögon.
 • Ritzenhoff Snapsglas 6,2 Cl Tobias Tietchen/lost Anchor - Snapsglas & Avecglas Kristallglas Klar

  Ritzenhoff Snapsglas 6,2 Cl Tobias Tietchen/lost Anchor - Snapsglas & Avecglas Kristallglas Klar
  Snapsglas 6,2 Cl, Tobias Tietchen/lost Anchor från Ritzenhoff. Snapsglas & Avecglas Klar Kristallglas. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Eva Solo Snapsglas 6 Pack

  Eva Solo Snapsglas 6 Pack
  Snapsglas 4 cl 6-pack. Snapsglasets volym ger plats för avnjutning av snapsens hela arom. Glaset till snaps ingår i ölglasserien från Eva Solo som har skapats för att ge en optimal upplevelse av olika typer av öl och snaps. Alla glas i serien är munblåsta och utvecklade i samarbete med prof
 • Kosta Boda Chateau Likör 8 Cl - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Likör 8 Cl - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  Chateau Likörglas från Kosta Boda. Det här likörglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Granit Skottglas

  Granit Skottglas
  Behöver du några fina glasögon till din bar? Då rekommenderar vi dessa Granity Shot-glasögon. Dessa snygga glasögon kommer att pryda alla barer. Detta shotglas har ett unikt utseende och är bekvämt att hålla. Med en volym på 4 cl finns det heller ingen ri
 • Rosendahl Grand Cru Snapsglas 6 st 4cl

  Rosendahl Grand Cru Snapsglas 6 st 4cl
  Snapsglasen har bra tyngd och lagom storlek vilket gör dem lämpliga till servering av både kalla snapsar och små fruktshots. Grand Cru-seriens enkla design skapar en bra grund i köket genom hela livet och är lätt att kombinera med olika serviser och bestick.Snaps är en gammal svensk traditio
 • 6st Dublino Shot Glass 3,4cl

  6st Dublino Shot Glass 3,4cl
  Höjd 70 mm Bredd: 45 mm. - Höjd: 70 mm. Från tillverkaren Bormioli Rocco är Dublino shotglas känt som det vanligaste shotglaset. Glaset har många användningsområden och materialet är vanligt glas. Glaset levereras i en förpackning med 6 st. Skottglaset sä
 • Ernst Snaps Räfflade Med Fot 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Ernst Snaps Räfflade Med Fot 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  Snapsglasen från Ernst Kirchsteiger har en tidlös design i räfflat klarglas med en elegant fot perfekt till jul och för finare tillfällen. Tål diskmaskin. Om snapsglasen från Ernst Kirchsteiger- Set med fyra snapsglas.- Tillverkade av glas.- Räfflad yta.- Elegant fot.- Perfekta för finare tillfällen.- Kombinera snapsglasen med räfflade dricksglas från Ernst Kirchsteiger.- Höjd: 55 mm.- Diameter: 55 mm. Skötselråd för snapsglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nobel Blå Snaps 4 cl

  Nobel Blå Snaps 4 cl
 • Reykjavik Snapsglas 6cl

  Reykjavik Snapsglas 6cl
 • Line Snapsglas 5 cl

  Line Snapsglas 5 cl
 • Holmegaard Christmas 2021 julsnapsglas 2 st.

  Holmegaard Christmas 2021 julsnapsglas 2 st.
  Gör jullunchen till någon speciellt med hjälp av de fina julsnapsglasen från Holmegaard som har en fin och julig design. Här får du ett set med två st. snapsglas som garanterat kommer piffa upp stämningen till denna jultillställning. Den lilla storleken och de fina motiven gör glasen perfe
 • Tidlös Shotglas 6 Cl

  Tidlös Shotglas 6 Cl
  Tidlös Shotglas 6 cl Designen är inspirerad av det exklusiva handskurna glaset från det förflutna. Tidlös är elegant, elegant och klassisk design som passar alla tillfällen. Timeless-serien är dansk designad.
 • Skjutglas 2cl Frostat Vit

  Skjutglas 2cl Frostat Vit
  Skjutglas 2cl frostat vit Splittrat plastglas, vit frostat 2 cl till toppen - tjock botten
 • Grand Cru Snapsglas 4,0 cl klar 6 st

  Grand Cru Snapsglas 4,0 cl klar 6 st
 • Holmegaard Perfection Snapsglas 55 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Perfection Snapsglas 55 cl 6 st, Klar
  Ställ fram detta snapsglas på jul- och påskbordet om du vill imponera på dina gäster med fin, dansk design. Glaset är elegant och långstjälkat och har samtidigt en smart böj så att du enkelt kan se när det är nog i glaset. Häller du upp till linjen, serverar du en generös snaps på 5,5
 • Cabernet Snapsglas klar 6,0 cl 1 st

  Cabernet Snapsglas klar 6,0 cl 1 st
 • Iittala Ultima Thule Snaps 5 Cl 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar

  Iittala Ultima Thule Snaps 5 Cl 4-pack - Snapsglas & Avecglas Glas Klar
  Det vackra snapsglaset från serien Ultima Thule är designat av Tapio Wirkkala och har fått sin inspiration från Lapplands smältande is.Serien speglar den svenska naturen med en exklusiv design där tusentals timmar har lagt grunden för de finslipade mönstret designat av Tapio Wirkkala – en av Finlands mest välkända formgivare inom den moderna konstindustrin. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Hot Shot Glas 6 Cl

  Hot Shot Glas 6 Cl
  Många av glasen på Barlife är gjorda av det splittriga materialet som kallas polykarbonat. Materialet tål värme, frost och stötar. Med Hotshot-glaset kan du bara hitta ingredienserna och börja fylla. Glaset tål diskmaskin och har en volym på 6cl. - Detta

Snapsglas för 4 - 6 cl

Volymen på ett snapsglas är anpassat för att kunna svepa hela glasets innehåll på en enda gång i en klunk. Om man bara dricker en liten del kallas det för att man biter av nubben.

Snapsen har dock inte alltid varit mellan 4-6 cl. På 1800-talet dracks det snapsar som var hela 8,2 cl (kallad Jungfru-snaps) men idag är det vanligen snapsar på 4-6 cl som serveras på barer och restauranger.

Ingen snaps utan snapsvisa

Till traditionen hör att man ska sjunga snapsvisor när man dricker snaps. Det finns oerhört många nubbevisor och du har säkert hört ett antal olika både rumsrena och inte. En av de vanligaste är nog Helan går:

Helan går, sjung hopp fallerallan lallan lej
Helan går, sjung hopp fallerallan lej
Och den som inte helan tar,
han heller inte halvan får
Helan går!
Sjung hopp fallerallan lallan lej!

En bra sajt om man vill förnya sin repertoar är Snapsvisor.nu

ilead