Orrefors snapsglas

Från Orrefors kommer fina snapsglas i framförallt serien Intermezzo. De finns med den klassiska blå droppen men också i satin och rymmer 6 cl. Den som vill lyxa till eller är en samlare köper Orrefors Nobel. Nobelserien är prisbelönt och består av handmålade glas som för 2014 och 2015 är prydda med en lite djävulsfiger - snapsdjävul. Bakom designen står Gunnar Cyrén (1931-2013).

Populärt inom Orrefors snapsglas

 • Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl
  Duka festmåltiden med eleganta snapsglas i Intermezzo-serien från Orrefors. Matcha med öl- och vinglas i samma serie.  Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är en av Orrefors mest sålda serier genom tiderna och den fyllde hela 30 år 2015. Den karaktäristiska blåa droppen har fångat hela Sveriges hjärta och har även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Intermezzo är en av Erika Lagerbielkes första serier för Orrefors.   Ingen annan designer har formgivit så många och så framgångsrika glasserviser för Orrefors som Erika Lagerbielke. Många av succéserierna har tilldelats fina utmärkelser så som, Intermezzo, Merlot och Difference. Erika har stor kärlek till hantverket och en otrolig kunskap om olika dryckers egenskaper. En anledning till den stora framgången är att Erika ofta väljer att samarbeta med vinexperter under framtagningen av nya serier. Två av hennes nyaste fullträffar är serierna More och Beer.  Designer: Erika LagerbielkeSerie: Difference  Volym: 6 clHöjd: 15 cmDia: 5,3 cm
 • Orrefors Nobel Snapsglas Guld 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Guld 4 cl
  Ljuvligt snapsglas med vackra detaljer från Orrefors serie Nobel. Snapsglaset är skapat av formgivaren Gunnar Cyrén för 90 årsfirandet av Nobelmiddagen år 1991.  Specifikationer: Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,21 Kg.  
 • Orrefors More Snapsglas 7 cl 2-Pack

  Orrefors More Snapsglas 7 cl 2-Pack
  Att servera en kall snaps är tradition vid våra högtider som påsk, jul och midsommar. Och vid dessa festliga tillfällen vill vi gärna skapa vackra och inbjudande bordsdukningar. Så varför inte bjuda in dessa tidlösa snapsglas från Orrefors? Med sin skandinaviska design blir de enkelt en vacker detalj som garanterat förgyller dina serveringar! I detta 2-pack möter praktisk funktion elegant design, allt signerat av den uppskattade formgivaren Erika Lagerbielke. Snapsglasens form är nämligen anpassade för att lyfta fram dryckens bästa egenskaper samtidigt som det balanserar väl med glasets strålande yttre. Glaset är dessutom enkelt att sköta om efter servering då det tål att rengöras i diskmaskin. Så luta dig tillbaka och njut av en uppfriskande snaps tillsammans med goda vänner och en traditionell snapsvisa!SpecifikationerFärg: KlarMaterial: GlasVolym: 7 clHöjd: 18 cmDesign: Erika LagerbielkeTål maskindisk
 • Orrefors Nobel Snapsglas Blå 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Blå 4 cl
  Vackert snapsglas från Orrefors serie Nobel. Glaset är fint att duka fram med när det vankas fest. Serien Nobel har prisats för sin elegans, sitt personliga formspråk och formgavs 1991 till 90 årsfirandet av Nobelmiddagen av Gunnar Cyrén.   Specifikationer: Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,25 Kg.  

Fler tips på Orrefors snapsglas

 • More Snapsglas 2-pack 7 cl 18 cm Glas Klar

  More Snapsglas 2-pack 7 cl 18 cm Glas Klar
 • Nobel Snapsglas 4 cl Blå

  Nobel Snapsglas 4 cl Blå
 • Nobel Snapsglas 4 cl Röd

  Nobel Snapsglas 4 cl Röd
 • City Shotglas 2-pack 5 cl Glas Klar

  City Shotglas 2-pack 5 cl Glas Klar
 • Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 6257405

  Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar - 6257405
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Snapsglas & Avecglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl

  Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl
 • Nobel Snapsglas 4 cl Svart

  Nobel Snapsglas 4 cl Svart
 • Nobel Snapsglas 4 cl Blå

  Nobel Snapsglas 4 cl Blå
 • More snapsglas 2-pack

  More snapsglas 2-pack
  More snapsglas i 2-pack från Orrefors ger dig ett elegant snapsglas i klassisk design. Detta tidlösa snapsglas passar utmärkt för snapsen vid julbordet, midsommar och alla andra snapstillfällen. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. Volym: 7 cl Levereras i 2-pack Tål maskindisk
 • More Snapsglas 2-pack 7 cl 18 cm Glas Klar

  More Snapsglas 2-pack 7 cl 18 cm Glas Klar
 • Orrefors Nobel Snapsglas Svart 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Svart 4 cl
  Vackert snapsglas från Orrefors serie Nobel skapat av formgivaren Gunnar Cyrén. Snapsglaset finns i olika färger och är snygga att matcha med varandra.   Specifikationer:Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,20 Kg.  
 • Nobel Snapsglas 4 cl Vit

  Nobel Snapsglas 4 cl Vit
 • Orrefors Nobel Snapsglas Silver 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Silver 4 cl
  1991 formgav Gunnar Cyrén för Orrefors Nobelservisen till firandet av Nobels 90 årsjubileum.  Bjud på en liten i detta härliga snapsglas och låt kalaset börja.  Specifikationer: Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,25 Kg. Munblåst i Småland.  
 • Orrefors Nobel Snapsglas Vit 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Vit 4 cl
  Snapsglas skapat av formgivaren Gunnar Cyrén för Orrefors. I serien Nobel finns detta ljuvliga snapsglas i flera olika färger och passar till det festliga tillfällen.  Specifikationer: Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,25 Kg.  
 • Nobel Snapsglas 4 cl Silver

  Nobel Snapsglas 4 cl Silver
 • Nobel Snapsglas 4 cl Röd

  Nobel Snapsglas 4 cl Röd
 • Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl

  Intermezzo Blå Snapsglas 6 cl
 • Nobel Snapsglas 4 cl Vit

  Nobel Snapsglas 4 cl Vit
 • Nobel Snapsglas 4 cl Svart

  Nobel Snapsglas 4 cl Svart
 • City Shotglas 2-pack

  City Shotglas 2-pack
  City Shotglas 2-pack från Orrefors ingår i serien City som ger uttryck för modern men ändå klassisk design. City shotglas har slipningar på ytan som skapar en maskulin men samtidigt elegant och raffinerad känsla. Vol:5 cl Höjd: 85 mm Bred: 40 mm
 • Orrefors City Shotglas 5cl 2-pack - Snapsglas & Avecglas Klar

  Orrefors City Shotglas 5cl 2-pack - Snapsglas & Avecglas Klar
  City Shotglas 5cl 2-pack från Orrefors. Snapsglas & Avecglas Klar . Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Snapsglas 6 Cl - Snapsglas & Avecglas Munblåst Glas Klar
  Snapsglas ur serien Intermezzo Blå – en av Orrefors bästsäljande genom tiderna. Designad av Erika Lagerbielke 1985.Intermezzo kännetecknas av den ikoniska droppen i foten. Shoppa Snapsglas & Avecglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nobel Snapsglas 4 cl Silver

  Nobel Snapsglas 4 cl Silver
 • Orrefors Nobel Snapsglas Röd 4 cl

  Orrefors Nobel Snapsglas Röd 4 cl
  Gunnar Cyrén är formgivaren bakom serien Nobel för Kosta Boda. Snapsglaset har vackra detaljer och skålas med varje år på Nobelmiddagen.  Specifikationer: Höjd: 16,2 cm. Bredd: 4,1 cm. Vikt: 0,25 Kg.  

Orrefors snapsglas på fot

Nästan alla snapsglasen från Orrefors är på fot med något undantag som City shotglas. More, Intermezzo och Nobel har fötter där sistnämnda sticker ut lite extra med den krönta figurinen.

ilead