Tallrikar

En central del i det porslin vi använder för att äta och servera mat på är tallriken. Tallrikar finns i enormt många variationer när det gäller färger och mönster.

Som om inte det vore nog finns också tallrikarna i olika former och material. Det vanligaste materialet är porslin men det förekommer också tallrikar av glas, plast, metall och papperstallrikar.

Här kan du botanisera runt bland massor av fina mattallrikar online. Vi har inkluderat många olika varumärken med allt från billiga tallrikar till mer exklusivt designerporslin.

Kategorier av tallrikar: Pizzatallrikar | Assietter | Djuptallrikar | Serveringsfat | Pastatallrikar | Rektangulära & Fyrkantiga tallrikar | Tårtfat

Populärt inom tallrikar

 • Table Top Stories - Harmony Tallrik flat 22 cm Vit

  Table Top Stories - Harmony Tallrik flat 22 cm Vit
  Harmony tallrik från Table Top Stories passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig.Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Aida - Quadro Pastatallrik 30 cm Svart matt

  Aida - Quadro Pastatallrik 30 cm Svart matt
  En pastatallrik på 30cm i diameter från Aida i serien Quadro. Tallriken har en snygg design i stark stengodskvalitet. Quadro seriens produkter är brända i ca 1200 grader vilket ger en stark kvalitet med en bra hållbarhet. Den starka glasyren ger en bättre och slätare yta. Serien Quadro tål ugn, mikrovågsugn och frys. Passar perfekt till en dukning som ska vara lite mer markant som till exempel sushi, tapas eller liknande.
 • Ocean Assiett 20cm Blå

  Ocean Assiett 20cm Blå
 • Churchill - Blue Willow Skål 15,5cm

  Churchill - Blue Willow Skål 15,5cm
  Mönstret är ett av världens mest kända porslinsdekormönster och tillverkas i England. Perfekt skål för youghurt eller dessert.

Fler tips på tallrikar

 • Teema Tallrik 26cm Linne

  Teema Tallrik 26cm Linne
 • Arabia - SÅLD Ruska Skål

  Arabia - SÅLD Ruska Skål
  Matskål ur serien Ruska ruska formgiven av Ulla Procopé för ArabiaBruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Royal Copenhagen Blue Fluted Mega Fat 12,5x23cm - Uppläggningsfat Vit

  Royal Copenhagen Blue Fluted Mega Fat 12,5x23cm - Uppläggningsfat Vit
  Blue Fluted Mega Fat 12,5x23cm från Royal Copenhagen. Uppläggningsfat Vit . Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Raw Desserttallrik 20 cm Grå

  Raw Desserttallrik 20 cm Grå
 • Vintage - Skål i Grönt Glas

  Vintage - Skål i Grönt Glas
  Skål i grönt glas med dekor av stjärna inuti.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Marimekko Oiva/unikko Tallrik 12x15 Cm / Vit - Assietter Stengods Svart

  Marimekko Oiva/unikko Tallrik 12x15 Cm / Vit - Assietter Stengods Svart
  Tallriken från Marimekko har en klassisk design i stengods med ett blommigt mönster och en rektangulär form perfekt för middagsbjudningar. Formgiven av Maija och Kristina Isola. Om tallriken från Marimekko- Klassisk design.- Rektangulär form.- Blommigt mönster.- Bredd: 120 mm.- Längd: 150 mm. Skötselråd för tallriken- Tål mikrovågsugn.- Frystålig.- Tål diskmaskin. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Seletti Globe Tallrik 27 Cm - Mattallrikar Porslin Röd - 16916

  Seletti Globe Tallrik 27 Cm - Mattallrikar Porslin Röd - 16916
  Globe tallrik från Seletti med en ikonisk, färgglad design i porslin med en härlig jordglob på framsidan. En perfekt detalj som ger dig glädje i vardagen. Designad av Toiletpaper. Bra att veta om Globe tallrik - Ikonisk, färgglad design.- Porslin.- Jordglob på framsidan.- Tallriken kommer i varierade mönster.- Diameter: 270 mm. Hur bör du ta hand om tallriken?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Röd Mattallrikar i Porslin från Seletti med stor omsorg.
 • Serax Tallrik Låg Vvd 26 Cm Glaserad Svart - Mattallrikar Porslin Svart - B6219104GZ

  Serax Tallrik Låg Vvd 26 Cm Glaserad Svart - Mattallrikar Porslin Svart - B6219104GZ
  Tallrik Låg VVD 26 cm, Glaserad Svart från Serax. Vi har valt ut Svart Mattallrikar i Porslin från Serax med stor omsorg.
 • Manufacture Rock Blanc Bröd- & Smörtallrik 16cm

  Manufacture Rock Blanc Bröd- & Smörtallrik 16cm
 • Iittala - Taika Skål 30 cl Blå

  Iittala - Taika Skål 30 cl Blå
  Denna storlek på skål passar perfekt till både filen och frukostflingorna som till en mindre dessert och förrättssoppan. Varje bjudning och middag kommer förhöjas med detta underbara mönster. Taika är en fantastiskt vacker serie formgiven av Klaus Haapaniemi för Iittala. Seriens namn, Taika, betyder Magisk på finska och detta speglas i den vackra och förtrollande dekoren som pryder hela serien.
 • Royal Doulton - Pacific Tallrik flat 23 cm Lines

  Royal Doulton - Pacific Tallrik flat 23 cm Lines
  Pacific tallrik från den anrika brittiska tillverkaren Royal Doulton. Det blåvita mönstret är inspirerat av livet vid havet och du hittar serien exklusivt hos oss. Blanda gärna med de andra mönstren i serien för att skapa en levande känsla.
 • Bitz Tallrik Gastro 27 cm sva/amber Bit

  Bitz Tallrik Gastro 27 cm sva/amber Bit
  Duka vackert och servera elegant med denna tallrik från Bitz! Ingen servering är riktigt komplett utan åtminstone en produkt i stengods. Denna eleganta tallrik från Bitz kombinerar kvalité med design och utstrålar både personlighet och karaktär! Du får möjlighet vara kreativ under upp
 • Basic Tallrik Ljusrosa 25 cm

  Basic Tallrik Ljusrosa 25 cm
 • Arabia - Mumin Skål Kärlek Rosa

  Arabia - Mumin Skål Kärlek Rosa
  Motivet på denna skål utgavs av Arabia 1996 och är den enda dekoren från 90-talet som fortfarande är kvar i sortimentet. Kombinera gärna med muggen i samma motiv.Alla behöver en Mumin! Både barn och vuxna älskar Tove Jansons sympatiska karaktärer från Mumindalen. Arabias designer Tove Slotte-Elevanta har formgivit de underbara produkterna med Muminteckningar i original. De härliga figurerna finns tryckta på muggar, skålar, kannor m.m. Samla hela serien och du har en hel mumindal i ditt köksskåp!
 • Serax Terres De Rêves Tallrik 22 Cm Misty Grey - Assietter Stengods Misty Grey - B5116160

  Serax Terres De Rêves Tallrik 22 Cm Misty Grey - Assietter Stengods Misty Grey - B5116160
  Terres de rêves Tallrik 22 cm, Misty Grey från Serax. Vi har valt ut Misty Grey Assietter i Stengods från Serax med stor omsorg.
 • Morris Tallrik 4 st 20 cm

  Morris Tallrik 4 st 20 cm
 • Höganäs Keramik - Skål 50 cl Kiselgrå

  Höganäs Keramik - Skål 50 cl Kiselgrå
  En skål från nya Höganäs keramik. Har en tidlös design och formen refererar till den klassiska ikon-bilden av kruset. Perfekt till morgongröten, soppan eller servera snacks ur.
 • Ostindia Svart tallrik djup 22 cm

  Ostindia Svart tallrik djup 22 cm
 • Georg Jensen Cobra Tallrik 21 Cm - Assietter Porslin Vit

  Georg Jensen Cobra Tallrik 21 Cm - Assietter Porslin Vit
  Serien Cobra är formgiven av den tyske designern Constantin Wortmann för Georg Jensen. Den dramatiska formen tar inspiration från smältande vax, och den dynamiska kurvan påminner om en klassisk ljusstake som har börjat smälta. Den spegelblanka ytan reflekterar ljuset som faller på den och tillsammans med den dynamiska spiralformen ger Cobra ett förföriskt och elegant uttryck. Tallriken finns i flera storlekar. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Alice Pastatallrik Creamy fudge

  Alice Pastatallrik Creamy fudge
 • BABELL BIG Serveringsfat - Vit

  BABELL BIG Serveringsfat - Vit
  BABELL BIG är ett tåligt och snyggt serveringsfat från tyska kvalitetsmärket Koziol, som tar bakverk, frukt och plockmat till helt nya nivåer. Med fem vackra, släta fat på varandra blir BABELL en&hellip:
 • Sand Djuptallrik 23 cm

  Sand Djuptallrik 23 cm
 • Pillivuyt Serveringsfat nr. 9 vit 25 cm

  Pillivuyt Serveringsfat nr. 9 vit 25 cm
 • Rörstrand Sundborn Tallrik 18 cm

  Rörstrand Sundborn Tallrik 18 cm
  En porslinstallrik från Rörstrand. Tallriken har fått sin design från Pia Rönndahl som har fått sitt hantverk utställt på museer i Stockholm och London. Porslinsserien Sundborn har en varm och harmonisk design i ett blommigt mönster. Porslinstallriken har en diameter på 18 cm och kan diska
 • Royal Doulton Coffee Studio Assietter 16 Cm 4-pack - Assietter Porslin Grå

  Royal Doulton Coffee Studio Assietter 16 Cm 4-pack - Assietter Porslin Grå
  Assietterna från Royal Doulton har en sofistikerad design med olika, jordnära färger. Assietterna är tillverkade av hållbart porslin med en glaserad finish. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Om assietterna från Royal Doulton- De här assietterna är en del av Royal Doultons kollektion Coffee Studio.- Coffee Studio uppskattas för det hållbara porslinet och den handgjorda finishen.- Kombinera assietterna med kaffekoppar från Royal Doulton. Skötselråd för assietterna- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • 24h Tallrik 26 cm vit

  24h Tallrik 26 cm vit
 • Sandrine Tallrik Sand Ø28,5cm

  Sandrine Tallrik Sand Ø28,5cm
 • Iittala Taika Siimes Djup Tallrik 20 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit

  Iittala Taika Siimes Djup Tallrik 20 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit
  Den här djupa tallriken från Iittala tillhör serien Taika som betyder ”magi” på finska, och det återspeglas i den vackra dekoren. Den sticker ut ur mängden, och fräschar upp varje dukning oavsett om det är till vardags eller fest. Tallriken kan med fördel användas dagligen då den tål diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och frys. Egenskaper: Designad av Klaus Haapaniemi Motiv med härliga färger Tillverkad i porslin Tål diskmaskin, mikrovågsugn, ugn och frys Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Taika tallrik djup 22 cm - Svart

  Taika tallrik djup 22 cm - Svart
 • Desserttallrik Pilar Ø20 cm

  Desserttallrik Pilar Ø20 cm
  Desserttallrik i keramik. Blomus kollektion PILAR bjuder in till den perfekta måltiden, med sina trendiga färger och solida, tidlösa material. Bakom kollektionen PILAR står designern Nina Thöming från Flöz Design. PILAR servis består av alla
 • DAISY Djup tallrik Ljusblå 21 cm

  DAISY Djup tallrik Ljusblå 21 cm
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Take Tallrik 19,5 Cm 2-pack Grön - Mattallrikar Melamin Grön - 20863

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Take Tallrik 19,5 Cm 2-pack Grön - Mattallrikar Melamin Grön - 20863
  Grand Cru Take tallrik från Rosendahl i slitstarkt melamin med en lättviktig känsla perfekt för picknicken. Den har en stilren design med en diskret, nordisk färg som smälter in i naturen runt omkring. 2-pack. Bra att veta om Grand Cru Take tallrik - Ingår i serien Grand Cru Take.- Tallriken finns i 2 olika färgval.- Kan användas både när du är på språng och hemma.- Antal kolli: 2. Hur bör du ta hand om tallriken?- Tål diskmaskin.- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Tål temperaturer på upp till -10 - +70°C. Vi har valt ut Grön Mattallrikar i Melamin från Rosendahl Copenhagen med stor omsorg.
 • Iittala Essence tallrik 27 cm.

  Iittala Essence tallrik 27 cm.
  Denna tallrik från Iittala är en del av den populära Essence serien som ger dig möjlighet att skapa en elegant och modern dukning. Tallriken är tillverkad av vitroporslin som är mycket hållbart. Tallriken kan bland annat användas som osttallrik, snacks eller bara till middagsmaten.
 • Rörstrand - Koka Blå Mattallrikar 5 st

  Rörstrand - Koka Blå Mattallrikar 5 st
  5 st mattallrikar ur serien Koka Blå av Hertha Bengtsson, blå. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Teema Tallrik 17cm Linne

  Teema Tallrik 17cm Linne
 • Kastehelmi Tallrik 170 mm Mörkgrå

  Kastehelmi Tallrik 170 mm Mörkgrå
 • Aime Serveringsfat Grön Stengods

  Aime Serveringsfat Grön Stengods
 • PotteryJo Daria 18 cm Assiett 2-pack, Accolade

  PotteryJo Daria 18 cm Assiett 2-pack, Accolade
  Med dessa assietter från PotteryJos serie Daria kommer middagsbordet att se extra fint ut till middagsbjudningen. Serien Daria är skapad av Johanna Hampf år 2017 och har en tidlös men elegant design.Dessa assietter är 18 cm. i diameter och kommer i ett sett om två. Tallrikarna tål både mikro
 • Tallrik Blå Ø22 cm

  Tallrik Blå Ø22 cm
 • Blushing Birds Tallrik Vit 21 cm

  Blushing Birds Tallrik Vit 21 cm
 • House Doctor Pion Dessertfat 16,5 Cm Vit / - Assietter Stengods Grå

  House Doctor Pion Dessertfat 16,5 Cm Vit / - Assietter Stengods Grå
  Dessertfatet från House Doctor har en stilren, diskret design i stengods med rustika fläckar och en rund form perfekt för olika förrätter och desserter. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Varje artikel är unik och kan variera något i utseendet. Om dessertfatet från House Doctor- Stilren, diskret design.- Tillverkat av stengods.- Rustika fläckar.- Rund form.- Höjd: 25 mm.- Diameter: 165 mm. Skötselråd för dessertfatet- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Assietter och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Thomas Nature Water Djup tallrik 28 cm

  Thomas Nature Water Djup tallrik 28 cm
 • Arabia Pastoraali mugg 0,3 liter & tallrik 19 cm

  Arabia Pastoraali mugg 0,3 liter & tallrik 19 cm
  Pastoraali setet från Arabia har en vacker design med fåglar och en kvinnofigur bland växtligheter. Muggen på 0,3 liter och tallriken på 19 cm passar utmärkt till frukostdukningen. De levereras i en fin presentförpackning och passar därför perfekt även som gåva.
 • Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Coq 12 st

  Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Coq 12 st
  12 st mattallrikar ur serien Coq formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Bitz Gastro Tallrik Ø 21 cm Grå/Rosa

  Bitz Gastro Tallrik Ø 21 cm Grå/Rosa
 • Corona Tallrik 29 cm

  Corona Tallrik 29 cm
 • Royal Copenhagen White Fluted Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit

  Royal Copenhagen White Fluted Djup Tallrik 24 Cm - Djupa tallrikar Porslin Vit
  Denna tallrik är en modern klassiker med ren vithet och enkel design. Detta gör den till idealisk för blandning med andra räfflade servisdesigner. Den kan användas för sig själv eller tillsammans med en eller flera av de målade serviserna. Servisen är handgjord och glaserade för hand. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Hay Splash Fat Ø32 Cm - Uppläggningsfat Glas Rosa

  Hay Splash Fat Ø32 Cm - Uppläggningsfat Glas Rosa
  Fatet från Hay har vacker, handgjord design med glaserat glas perfekt för att liva upp bordsdukningen och som en dekorativ inredningsdetalj. Det har unikt, virvlande mönster. Välj mellan olika färger. Om fatet från Hay- Vacker design.- Handgjort fat.- Finns även som vas.- Från serien Splash.- Unikt, virvlande mönster.- Tillverkat av glas.- Fatet kommer i olika färger.- Höjd: 30 mm.- Diameter: 320 mm.- Tillverkat av glas.- Tillverkat i Kina Skötselråd för fatet- Endast handdisk. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.

Köpa fina tallrikar online

tallrikar på hyllaUtbudet av tallrikar på nätbutiker är stort. Vissa butiker har fokuserat på att ha porslin från kända märken som Iittala, Marimekko och Rörstrand. Andra har lågpristallrikar du kan köpa i större partier och använda för vardagsbruk, t.ex. IKEA.

När vi är ute efter en specifik form på en tallrik eller ett speciellt märke är det tidsbesparande att handla online. Det är inte alltid lätt att veta vilka fysisk inredningsbutik som har just ett specifikt varumärke.

Är du ute efter exklusivt porslin ska du börja med att kika på de nischade inredningsbutikerna på nätet. Ett tips för dig som vill fynda märkesporslin är att kolla in de större e-handelssajterna som CDON, Zalando och Fyndiq. Där kan man ibland hitta kampanjer på porslin från t.ex. Rörstrand.

Är vintage din stil ska du hålla koll på auktionssajter, loppisar eller nätbutikerna som också har börjat köpa in och återsälja vissa produkter. Vi har skapat en speciell sida med vintage tallrikar för det.

För- och nackdelar med olika tallriksmaterial

Som vi nämnde tidigare är det absolut vanligast med tallrikar av porslin. Den uppenbara fördelen med det materialet är dess tålighet, något som gör att det helt dominerar utbudet av all typ av serveringskärl.

Genom att nämna nackdelar med porslin kanske du genast kan komma på vad som är plasttallrikens fördelar. Porslin och glas är tungt och därför går ju porslinstallrikar eller glastallrikar lätt sönder om man tappar de. En plasttallrik väger väldigt lite och kan tappas i golvet utan att gå i småbitar. Det är av den anledningen som barntallrikar är av plast eller melamin-tallrikar som hos Rice.

På skolor och förskolor har man länge använt plasttallrikarna av just ergonomiska skäl och för okrossbarhetens skull. På senare tid har det väckts en del oro kring plast innehållande bisfenol-A.

Nappflaskor, vattenflaskor och även plastserviser har visats kunna avge bisfenol till vätskan eller maten som serveras. I april 2012 beslutade regeringen att det är förbjudet att använda BPA i förpackningar till mat för barn under 3 år.

Engångstallrikar

Ett annat tallriksmaterial är papper. Det är när man vill undvika att stå och diska som papperstallrikarna dukas fram. Midsommarfesten, kräftkalaset och gårdsfester är tillfällen då det är praktiskt med den typen av engångstallrikar. På picknick är det också mycket som talar till papperstallrikens fördel jämfört med tunga porslinstallrikar.

Rostfritt vanligt i Indien

Ett i Sverige ganska så ovanligt material för tallrikar är metall. Rostfria tallrikar är något man oftast bara hittar på indiska restauranger och ibland på sjukhus. Att de rostfria kärlen är så typisk för indiska hushåll går långt tillbaka i historien.

Även om Indien ligger nära Kina spred sig inte tekniken att tillverka porslin och framförallt inte djupa porslinstallrikar dit så lätt. Den goda tillgången till metaller och att man ofta äter såsiga grytor gjorde att de rostfria skålarna och tallrikarna är standard i Indien idag. Att äta med porslin blir dock allt vanligare då man genom det vill visa att man är rik.

Tallriksmodellen

Inom näringslära finns det en modell för hur man enkelt sätter ihop en bra lunch eller middag. Den kallas för tallriksmodellen och är indelad i tre delar som ska användas som en minnesregel för måltidens sammansättning. Modellen skapades av Britt-Marie Dahlin 1976 men hon har på senare år uttalat sig om att den bör omarbetas.

Den första delen utgörs av kolhydratrika livsmedel som pasta, potatis, ris eller andra spannmål. Den andra delen består av grönsaker, frukt och bär som är livsmedel rika på vattenlösliga vitaminer och mineraler. Sista delen utgörs av proteinrik mat som t.ex. kött, fisk eller vegetariska alternativ som linser och bönor.

Hur stor varje del är beror lite på vem man är och vilken typ av energibehov man har. Den som vill gå ner i vikt har inte samma fördelning som den som tränar och idrottar hårt.

Tallrikens färg och form påverkar smaken

Vi äter inte bara med munnen. Ögonen har en stor del i hur vi uppfattar smaken av den mat vi stoppar i oss. Matens utseende kanske är lätt att förstå att det påverkar vad vi tycker det smakar. Men det finns faktiskt andra saker som också visat sig påverka vad vi tycker är godast och hur mycket vi äter.

Det har gjorts flera beteendevetenskapliga studier på serveringens utformning och vår uppfattning av maten vi äter. Om man dukar med tunga bestick tycker vi att maten är lyxigare och godare. Om maten på tallriken är symmetriskt upplagd gillar vi den mer. En rund tallrik gör att en efterrätt smakar sötare än om den låg på en fyrkantig tallrik.

Vill du läsa mer om element som påverkar vår uppfattning av mat rekommenderar vi varmt Charles Spence bok ”The Perfect Meal”. Han beskriver hur saker som tallrikens färg, glasets form, rättens namn och vilken bakgrundsmusik som spelas påverkar vår matupplevelse. Att servera mat på en röd tallrik får oss att äta mindre. Rund mat smakar godare på en rektangulär tallrik. Ljusa maträtter blir godare om det serveras kontrastrikt som på en svart tallrik från Aida.

Tallrikshängare

En del tallrikar är för fina för att äta på. Antikt målat stengods som gått i arv flera generationer vill man inte riskera att förstöra genom att äta mat på. Den sorters tallrikar används istället som inredning och hängs på väggen.

För det ändamålet kan man antingen ha de lutande mot väggen ståendes på en tavelram, eller så köper man speciella tallrikshängare. En bra hängare har dold montering på baksidan av tallriken och där man kan justera passformen utifrån tallriksdiametern.

ilead