Assietter

En assiett är en fin liten tallrik som används för servering eller uppläggning av mindre mängd mat. Vanligen använder man assietter för att serverar förrätter eller efterrätter. Tallriken kan tillverkas i olika material av t.ex. porslin, plast eller glas. Formen är i regel rund, men det förekommer även andra assiettformer. Här hittar du förslag på många fina assietter online.

Populärt inom assietter

 • Harmony Tallrik flat 22 cm Vit

  Harmony Tallrik flat 22 cm Vit
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Harmony Tallrik flat 22 cm Blå

  Harmony Tallrik flat 22 cm Blå
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Mine Lime Assiett Ø 20 cm

  Mine Lime Assiett Ø 20 cm
 • Mine Tallrik flat 20 cm Vit

  Mine Tallrik flat 20 cm Vit
  Mine tallrikar kommer i en vacker design som passar till varje måltid. Kan även användas som mindre serveringsfat. Ulrica Hydman Valliens succé Mine har alla sina individuella uttryck med de svepande stråken. Passar utmärkt att blanda in i en enkel vit servis eller själva som de är.

Fler tips på assietter

 • Dots assiett 22 cm 4-pack grön

  Dots assiett 22 cm 4-pack grön
 • Grainy Assiett Sand/Mörkblå

  Grainy Assiett Sand/Mörkblå
 • Swedish Grace Assiett, Äng

  Swedish Grace Assiett, Äng
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms≠utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. I servisen ingår tallrik, skål och mugg. I olika storlekar och färger.
 • Patchy Assiett Ø19cm, Vit

  Patchy Assiett Ø19cm, Vit
  Assietten Patchy från Kajsa Cramer är framtagen för att förgylla dina frukoster eller förrätter. Den ojämna leran på tallriken skapar ett organiskt uttryck och ger en taktil känsla när tallriken dukas fram på bordet. Bjud över dina närmaste vänner på långa och trevliga middagar och låt hela sällskapet njuta av det lyxiga porslinet. Espressokoppen Patchy tillhör en exklusiv serie från Kajsa Cramer som omfattar muggar, tallrikar och skålar. Alla delar i servisen är omsorgsfullt framtagna och tillverkas av lera i högsta kvalitet. Porslinget är högbränt i ca 1300° vilket skapar ett starkt och hållbart porslin som kan liknas med benporslin. Att porslinet håller tätt trots att glasyren lyser med sin frånvaro, beror på att den höga temperaturen gör leran oerhört kompakt.Komplettera gärna espressomuggen med fler delar från Patchy-serien för att förstärka den organiska känslan.
 • Mio assiett Ø 10 cm Pewter

  Mio assiett Ø 10 cm Pewter
 • Rustic Assiett 19cm Beige

  Rustic Assiett 19cm Beige
 • Oiva Tallrik flat 13,5 cm Vit

  Oiva Tallrik flat 13,5 cm Vit
  Enfärgade serien Oiva är en av Marimekkos mest är klassiska. Den flata tallriken är tillverkad i högkvalitativt stengods och passar utmärkt som komplement till svartvita servisen Siirtolapuutarha. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Formgiven av Sami Ruotsalainen.
 • Plissé Tallrik flat 22 cm

  Plissé Tallrik flat 22 cm
  Assiett ur Pillivuyts serie Plissé, perfekt till frukost, förrätt eller dessert. Enkelt, elegant och klassiskt - porslinserien Plissé är känd och älskad för sina rena linjer och tidlösa stil, tillverkad i över 100 år gamla stöpformar. Kollektionen är dekorerad med ett sirligt mönster i relief och tål både diskmaskin, mikrovågsugn och temperaturer mellan -30°C och +350°C. Ett porslin som passar både till fest och vardags med andra ord!
 • Mist Tallrik flat 22 cm Svart

  Mist Tallrik flat 22 cm Svart
  Skapa en rustik och jordnära dukning med Mist tallrik från Table Top Stories. Tillverkad av fin stengods med en glasyr. Tallriken passar utmärkt till både festligare tillfällen som till vardagsmåltiderna. Kan användas i mikrovågsugnen och tål diskmaskin.
 • Marwin Assiett Beige

  Marwin Assiett Beige
 • Coffee & More assiett 20 cm

  Coffee & More assiett 20 cm
  Assiett med karakteristisk relief. Tallriken är en del i serien Coffee & More, framtagen av Sagaform i samarbete med designern Margot Barolo. Seriens design är en flört med 70-talets direkta, lekfulla och raka språk. Serien finns i olika delar, m
 • Assiett

  Assiett
  Låt dina gäster bulla upp bakverk på denna nätta assiett ur servisen Celebration. Med sin böljande form och stilrena dekor är assietten det självklara valet när du dukar upp för kala
 • Swedish Grace assiett 17 cm is (ljusblå)

  Swedish Grace assiett 17 cm is (ljusblå)
 • Gerbera Assiett Provence Mossgrön 17 cm

  Gerbera Assiett Provence Mossgrön 17 cm
  Gerberas vackra keramik med inspiration från Medelhavet är tillverkad för hand i Gerberas fabrik i Portugal.Produkterna är av hög kvalitet och är kockarnas favorit på grund av sin unika förmåga att varsamt värma och tillaga maträtter med bibehållen smak och struktur och att även hålla
 • Assiett 21cm Vit

  Assiett 21cm Vit
  Assiett som ingår i vår servis-serie tillverkad av fine stoneware, även kallat högbränt flintgods. Finns i flera härliga nyanser som funkar finfint att kombinera med varandra. Servisen är ugnsfast upp till 180 grader.
 • Tallrik/kant 20 cm Vit blank

  Tallrik/kant 20 cm Vit blank
  En mindre tallrik från nya Höganäs keramik. Har en tidlös design och formen refererar till det klassiska Höganäskruset. Den platta botten och de sluttande kanterna kommer från tanken om att kapa kruset i tallrikshöjd för att skapa en tallrik.
 • Räsymatto Tallrik Svart liten prick 13,5 cm

  Räsymatto Tallrik Svart liten prick 13,5 cm
  Liten tallrik i stengods från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Tallriken passar utmärkt som assiett till smörgåsen eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar. I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Pixie assiett grön

  Pixie assiett grön
 • Pacific Tallrik flat 23 cm Dots

  Pacific Tallrik flat 23 cm Dots
  Pacific tallrik från den anrika brittiska tillverkaren Royal Doulton. Det blåvita mönstret är inspirerat av livet vid havet och du hittar serien exklusivt hos oss. Blanda gärna med de andra mönstren i serien för att skapa en levande känsla.
 • Blond Tallrik flat 22 cm stripe Grön

  Blond Tallrik flat 22 cm stripe Grön
  En perfekt tallrik till frukosten eller mindre serveringar. Ränderna ger tallriken liv men är samtidigt diskret. Serien Blond med sin skandinaviska utstrålning är lika slitstark som den är vacker. Serien är gjord av högkvalitetsporslin som innehåller kalcium och används av såväl designälskare som professionella restauranger över hela världen. Ränderna och prickarna ger serien det lilla extra.
 • Blue Fluted Plain Tallrik flat 22 cm

  Blue Fluted Plain Tallrik flat 22 cm
  Blue Fluted Plain fängslar med sin klassiska mångsidighet. Den graciösa dekoren betonar den delikata formen och hantverksskickligheten som ligger bakom varje del. Blue Fluted Plain är en tidlös servis för daglig användning samt ett elegant komplement till varje middagsbord.
 • Teema assiett 17 cm puder

  Teema assiett 17 cm puder
 • Raw Tallrik 20 cm Spotted Brown

  Raw Tallrik 20 cm Spotted Brown
  Liten tallrik i stengods som fungerar som assiett till förrätt eller efterrätt. Serien Raw Northern och Raw Metallic från Aida är designad av Christiane Schaumburg-Müller. Serien utstrålar 70-talsnostalgi där den råa och naturliga stilen kombineras med en stilren och enkel design i neutrala nordiska färger. Skapa en dukning med fina linneservetter tillsammans med detta vackra porslin. Alla delar är handgjorda i en speciell genomfärgningsteknik, som ger varje produkt ett unikt utseende. Kan användas i ugn, frys och tål diskmaskin.
 • Tallrik 20 cm White Truffle

  Tallrik 20 cm White Truffle
  Tallrik i mellanstorlek från Staub i färgen White Truffle, bra som mindre lunchtallrik eller till förrätten. Tallriken är tillverkad av glaserad stengods, ett slitstarkt material som tål att användas varje dag. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och ugnstemperaturer upp till 300°C.
 • Eva Trio Assiett 21 cm Legio Nova

  Eva Trio Assiett 21 cm Legio Nova
  En assiett från Eva Solos klassiska porslinsserie Legio i en nyare uppfräschad utgåva. Serien designades av den kända danska formgivaren Ole Palsby och är perfekt för såväl fest som vardag. Eftersom porslinet i serien Legio Nova håller en pass så hög kvalitet lämnar Eva Solo hela 10 års
 • Stone Tallrik flat 22 cm

  Stone Tallrik flat 22 cm
  Liten flat tallrik ur serien Stone från varumärket Nicolas Vahé som fungerar bra som assiett. Tallriken är tillverkad av stengods och har runda former och en rustik look i skiftande gråvita nyanser. Kombinera gärna med skålar och serviser i andra former, färger och material för att skapa din egen personliga stil på bordet. Obs! Glasyren kan variera något.
 • Frances Tallrik Ø21 cm, Vit

  Frances Tallrik Ø21 cm, Vit
  Porslinstallrik med inspiration från snäckornas vackra former, färger och material. Kommer i två olika storlekar.
 • Oiva/Siirtolapuutarha Tallrik 15x12 cm

  Oiva/Siirtolapuutarha Tallrik 15x12 cm
  Siirtolapuutarha är en tallrik från Marimekko med mönster och former som är typiska för Marimekko. Tillverkat i stengods.
 • Assiett

  Assiett
  Om det är något porslin som man kan använda till många olika saker så är det assietter. Dessa vackra assietter passar lika bra att lägga upp en söt efterrätt på som de är vackra att servera smörgåsen till fr
 • PotteryJo Daisy Assiett 22 cm Sienna Gul

  PotteryJo Daisy Assiett 22 cm Sienna Gul
  Daisy är en rustik och tålig keramikserie med vackert reliefmönster som gör produkterna personliga. PotteryJo älskar måltiden och ser tallriken minst lika viktig som maten du stoppar på den. Detta är en assiett på 22 cm som passar utmärkt både till fest och vardags. Allting från serien Daisy tillverkas i Portugal som står för en gammal tradition av hantverksskicklighet. Tål maskindisk och mikro.
 • Teema assiett 17 cm ljusblå

  Teema assiett 17 cm ljusblå
 • Clay Tallrik flat 22 cm Sand

  Clay Tallrik flat 22 cm Sand
  Liten tallrik eller assiett ur serien Clay från Table Top Stories, perfekt till förrätt eller efterrätt. Varje produkt i serien Clay är tillverkad för hand och är därför unik, både i form och glasyr. Servisen är tillverkad i stengods och har en glasyr som kallas för ”reaktiv”. Reaktiva glasyrer kännetecknas av att de är ojämna i färgen och är ofta lite spräckliga, vilket förstärker det handgjorda intrycket. Varje produkt får sitt eget unika utseende eftersom glasyren reagerar något olika beroende på var i brännugnen den står och hur tjockt glasyren applicerats. Alla delar i serien är mycket tåliga och klarar både diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och frys. Vackra vardagsprodukter att använda i flera år framöver!
 • Fålhagen Assietter 4-pack, 22,5 cm Mörkgrå

  Fålhagen Assietter 4-pack, 22,5 cm Mörkgrå
 • Redoute Roses Tallrik flat 20 cm

  Redoute Roses Tallrik flat 20 cm
  En klassisk serie från Roy Kirkham. Flat tallrik i porslin med stort rosmönster. Passar bra både till vardag och fest. Storleken gör den lämplig till frukost, förrätt eller kanske efterrätt.
 • Rice Tropic Leaf print Assiett D:21 cm Keramik

  Rice Tropic Leaf print Assiett D:21 cm Keramik
  Assiett med tropiskt mönster från Rice. Assietten är tillverkad av keramik och finns i flera delar för att få en snygg dukning vid alla tillfällen.
 • Assiett nr 4 Talgoxe

  Assiett nr 4 Talgoxe
  Vad är ett kalas utan tårta? Duka med en favoritfågel i varje kaffekuvert, assietten kommer med tolv olika fågelmotiv!
 • Nordic Sea Tallrik flat 20 cm Blå

  Nordic Sea Tallrik flat 20 cm Blå
  Liten flat tallrik tillverkad av glaserat stengods ur serien Nordic Sea, perfekt till middagsbjudningen. Duka upp till vardag eller fest med fler delar ur samma serie, eller bryt av med andra färger. Då tallriken är tillverkad för hand så varierar glasyren något - men varje exemplar är lika fint!
 • 1948 assiett 21 cm

  1948 assiett 21 cm
 • Boulogne assiett 16,5 cm Vit

  Boulogne assiett 16,5 cm Vit
 • Stektallrik oval liten 23 cm

  Stektallrik oval liten 23 cm
  Pillivuytporslin är klassiskt och hör till favoriterna bland hotell och restauranger tack vare den höga kvaliteten, men är också mycket populärt som vanligt porslin för hemmabruk. Alla produkter är av högsta kvalité, helt fritt från bly och kadmium. Bränningen sker vid hög temperatur, vilket ger extra tålighet mot slag, stötar, syror och repor. Porslinet är därtill mycket enkelt att rengöra.
 • Ally Assiett 13 cm

  Ally Assiett 13 cm
 • Kalk assiett 21 cm vit

  Kalk assiett 21 cm vit
 • Paradisverkstaden Morgon Grå Assiett 13.5 cm Kalk

  Paradisverkstaden Morgon Grå Assiett 13.5 cm Kalk
  Fin och vacker assiett som tillhör serien Morgon Grå från Paradisverkstaden. Serien Morgon Grå är en frukostservis formgiven av Maja Lindahl i samarbete med Tv-profilen Kristin Kaspersen och hela serien är handdrejad och handmålad. Dekoren som pryder serien ingjuter ett lugn och gör sig därför perfekt på morgonen. Komplettera gärna med flera delar i serien. Paradisverkstaden arbetar uteslutande med stengodslera, högbränt gods i olika tekniker och produkterna är därav ugnsfasta, tål maskindisk och mikrovågsugn.
 • Harvey Dessert-Set 5 St Delar 1 St Fat 32 cm + 4 St Glass Assietter 16 cm

  Harvey Dessert-Set 5 St Delar 1 St Fat 32 cm + 4 St Glass Assietter 16 cm
 • Kastehelmi Tallrik flat 17 cm Mossgrön

  Kastehelmi Tallrik flat 17 cm Mossgrön
  Vacker assiett med droppformat mönster från serien Kastehelmi kan användas till att servera för- eller efterrätter på. Finns i flera härliga färger så du kan skapa dina egna favoritkombinationer passar bra att kombinera med andra delar ur Kastehelmi-serien. Serien är designad av Oiva Toikka för det finska varumärket Iittala. Ordet Kastehelmi betyder daggdroppe och är inspirerat av de daggdroppar som man kan se glittra som pärlband på grässtrån medan sommarsolen stiger upp över horisonten.
 • Rörstrand Filippa K Assiett 19 cm Ink Stripe

  Rörstrand Filippa K Assiett 19 cm Ink Stripe
  En mycket vacker assiett från välkända Filippa K. Stilren och grafiskt snygg design med en känsla för Filippa K:s historia i modevärlden. Matcha gärna med olika mönster på muggar, koppar, skålar eller assietter i samma kollektion. Filippa K:s assietter har ett tidsenligt grafiskt mönster
 • Rice melaminassiett 20 cm Fall flower

  Rice melaminassiett 20 cm Fall flower
 • Naomi assiett modell 3

  Naomi assiett modell 3
 • White Elements Tallrik Flat 19 cm

  White Elements Tallrik Flat 19 cm
  Med ett rent, unikt uttryckssätt, i kombination med innovativa former, har formgivaren Louise Campbell skapat en dramatisk men ändå subtil middagsservis. Denna rena, vita servis förkroppsligar i sig själv elegant enkelhet. I kombination med delar från mönsterserierna Multicoloured Elements och Blue Elements, kan resultatet göras lekfullt och personligt.
 • Kastehelmi Assiett Klar 17 cm, 6-Pack

  Kastehelmi Assiett Klar 17 cm, 6-Pack
  Detta set innehåller sex stycken assietter från serien Kastehelmi, som är en av Iittalas mest klassiska och populära serie. Assietterna är tillverkade av glas, och pryds av ett mönster som påminner om glittrande daggdroppar i morgonsolen. Storleken gör dem perfekta för servering av exempelvis plockmat och desserter.Egenskaper: Designad av Oiva Toikka Tål diskmaskin Diameter: 17 cm
 • Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø19 cm

  Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø19 cm
 • Terres de Rêves assiett 22 cm Dark blue

  Terres de Rêves assiett 22 cm Dark blue
ileadileadileadilead