Assietter

En assiett är en fin liten tallrik som används för servering eller uppläggning av mindre mängd mat. Vanligen använder man assietter för att serverar förrätter eller efterrätter. Tallriken kan tillverkas i olika material av t.ex. porslin, plast eller glas. Formen är i regel rund, men det förekommer även andra assiettformer. Här hittar du förslag på många fina assietter online.

Populärt inom assietter

 • Harmony Tallrik flat 22 cm Vit

  Harmony Tallrik flat 22 cm Vit
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Ocean Assiett 20cm Blå

  Ocean Assiett 20cm Blå
 • Harmony Tallrik flat 22 cm Blå

  Harmony Tallrik flat 22 cm Blå
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Mine Lime Assiett Ø 20 cm

  Mine Lime Assiett Ø 20 cm

Fler tips på assietter

 • Lake Tallrik flat 16 cm Grå

  Lake Tallrik flat 16 cm Grå
  Lake tallrik från danska House Doctor är tillverkad av glaserad stengods och passar som assiett till frukostsmörgåsen eller förrätten. Serien skiftar i en vacker grå nyans och kan enkelt kombineras kors och tvärs med andra färger från House Doctor. Finishen på denna produkt kan variera något. Tål diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Nova Assiett 19 cm Grå

  Nova Assiett 19 cm Grå
 • Rice melaminassiett 20 cm Iris

  Rice melaminassiett 20 cm Iris
 • Orient Assiett 19 cm

  Orient Assiett 19 cm
  Asfalt Ø 19 cm
 • New Wave Bröd- och smörtallrik 18x15 cm

  New Wave Bröd- och smörtallrik 18x15 cm
  Bröd- och smörtallriken, eller assiett kan man också kalla den. Passar bra till förrätter, efterrätter, sidorätter, tapas eller frukosten. Komplettera med resten av New Wave serien för en riktig läcker dukning.
 • Assiett 24 cm Duvblå

  Assiett 24 cm Duvblå
 • Hammershøi Poppy assiett 22 cm Vit

  Hammershøi Poppy assiett 22 cm Vit
 • Blue Fluted Mega Tallrik flat 22 cm dekor 6

  Blue Fluted Mega Tallrik flat 22 cm dekor 6
  Den välkända Blue Fluted Plain designen från Royal Copenhagen, tolkas i serien Blue Fluted Mega på ett nytt och överraskande sätt. Serien skapades av den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000. Blue Fluted Mega omfattade ursprungligen 8 olika mönster. Varje del i servisen har sin egen unika handmålade design. På baksidan av din mega-produkt hittar du ett nummer. Numret anger mönstret på den specifika delen.
 • Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø 22 cm

  Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø 22 cm
 • Assiett Manufacture Rock Ø 16 cm

  Assiett Manufacture Rock Ø 16 cm
  Assiett Manufacture Rock är tillverkad i högkvalitativt porslin från Villeroy & Boch. Från serien Manufacture Rock.
 • Tropic Leaf print Assiett D:16 cm Keramik

  Tropic Leaf print Assiett D:16 cm Keramik
 • Manoir Tallrik flat 21 cm

  Manoir Tallrik flat 21 cm
  Förgyll varje måltid med denna vackra tallrik. Tidlös elegans med en stilren formgivning. Manoir har försiktiga men samtidigt spännande former tillsammans med små detaljer. Varje måltid känns som en storartad bjudning med denna vackra serie. Kombineras fint inom serien, men även med Villeroy & Bochs övriga mönster.
 • Serveur assiett 18 cm 4-pack Guld

  Serveur assiett 18 cm 4-pack Guld
 • Loft Vit Assiett 18 cm

  Loft Vit Assiett 18 cm
 • Fat Ek 16 cm

  Fat Ek 16 cm
  Höganäs Keramik är en del av den svenska kaffestunden. Eller fikarasten som den kallas när arbetet avstannar för en stunds umgänge kollegor emellan. Höganäs Keramik kom till 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme. Trots ständig påfyllning av nya kaffevanor är Höganäsmuggen idag signalen för nu är det dags för en paus. Och själva essensen av ett vackert formgivet stengods.
 • Boulogne assiett 21 cm Brun

  Boulogne assiett 21 cm Brun
 • Frances Tallrik Ø21 cm, Vit

  Frances Tallrik Ø21 cm, Vit
  Porslinstallrik med inspiration från snäckornas vackra former, färger och material. Kommer i två olika storlekar.
 • Raw Creative Glass Glastallrik 16 cm Klar

  Raw Creative Glass Glastallrik 16 cm Klar
  Liten glastallrik ur Aidas serie Raw Creative Glass, perfekt till dessert eller förrätt. De små bubblorna i glaset gör varje exemplar unikt. Matcha gärna med andra delar ur samma serie, där både glas och stengods ingår. Tål diskmaskin.
 • Assiett

  Assiett
  Vi kan stolt presentera denna förtjusande assiett från vår populära glasserie Adele. Assietten har en härlig tyngd och passar till alla sorts mindre rätter - från dessert till förrä
 • Blue Fluted Plain Tallrik 20x20 cm Kvadrat

  Blue Fluted Plain Tallrik 20x20 cm Kvadrat
  Blue Fluted Half Lace är pjäser som inramas av en delikat spetsstruktur, vilken samverkar med det handmålade motivet och det charmiga snäckskalet på varje lock. En mångsidig klassiker. Det tar 1 197 penseldrag - varken fler eller färre - att måla en middagstallrik med Blue Fluted Half Lace. Noggrant arbete och vacker konst har alltid gått hand i hand.
 • Assiett med kant 20 cm kiselgrå blank

  Assiett med kant 20 cm kiselgrå blank
 • Gradient assiett 22,5 cm Grön

  Gradient assiett 22,5 cm Grön
 • Teema Tallrik flat Vit 23 cm

  Teema Tallrik flat Vit 23 cm
  Stilren tallrik ur servisen Teema, perfekt både till vardags och fest. Iittalas klassiska serie Teema är känd för sina varierande färgställningar och oändliga kombinationsmöjligheter. Serien är formgiven av en av Iittalas mest ikoniska formgivare, Kaj Franck, och är en kollektion som består av funktionella produkter med ett tidlöst formspråk. Franck skapade Teema år 1952, som ett alternativ till de utsmyckade serviserna som var modernt under den tidseran, genom att designa en minimalistisk serie. Duka stilrent med en och samma färg eller blanda färgerna för ett mer lekfullt uttryck!
 • Daria assiett Ø 18 cm soft grey

  Daria assiett Ø 18 cm soft grey
 • Sundborn Tallrik flat 24 cm

  Sundborn Tallrik flat 24 cm
  En av Rörstrands mest älskade serviser. Eller som någon sa svensk nationalromantik i form av porslin. Namngiven efter orten där konstnären Carl Larssons gård är belägen, formgiven av Pia Rönndahl. I dekoren har hon lyckats fånga värmen, harmonin och blommorna som också har blivit något av hennes kännetecken.
 • Orient Tallrik flat 19 cm Asfalt

  Orient Tallrik flat 19 cm Asfalt
  Liten tallrik eller assiett i glaserad stengods som passar bra till förrätt eller efterrätt. För att få fram den unika mönstereffekten i Orientservisen görs den för hand av duktiga hantverkare. Tekniken gör att glasyrerna kan skifta en aning i färgton mellan olika produkter. Denna serie tål diskmaskin och mikrovågsugn, och blir en iögonfallande dukning med sina vackra delar, från tallrik till serveringsfat.
 • Bruk Blå Assiette

  Bruk Blå Assiette
 • Versace I love Baroque assiett Bianco

  Versace I love Baroque assiett Bianco
 • Mon Amie assiett Ø 18 cm

  Mon Amie assiett Ø 18 cm
 • Nordic Kitchen Tallrik 17 cm Svart

  Nordic Kitchen Tallrik 17 cm Svart
  Liten tallrik eller assiett från Eva Solos stengodsservis Nordic Kitchen, perfekt till förrätt, efterrätt eller fikat. Minimalistiskt formspråk och funktionalistiskt tänk, det är inspirationskällan till servisen. Designen är enkel och materialet tål att användas varje dag, samtidigt som servisen blir ett elegant inslag på en festlig middag. Tål ugn, mikrovågsugn, frys och diskmaskin.
 • Lake Tallrik flat 22 cm Grå

  Lake Tallrik flat 22 cm Grå
  Lake tallrik från danska House Doctor är tillverkad av glaserad stengods och passar som mindre mattallrik till lunch eller förrätt. Serien skiftar i en vacker grå nyans och kan enkelt kombineras kors och tvärs med andra färger från House Doctor. Finishen på denna produkt kan variera något. Tål diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Assiett 24 cm Dimgrå

  Assiett 24 cm Dimgrå
 • Swedish Grace Assiett, Is

  Swedish Grace Assiett, Is
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms≠utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. I servisen ingår tallrik, skål och mugg. I olika storlekar och färger.
 • Rua Nova Tallrik flat 22 cm Rosa

  Rua Nova Tallrik flat 22 cm Rosa
  Assiett eller liten tallrik av lergods från Rua Nova, perfekt både till vardags och fest.  Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Ostindia Tallrik flat 18 cm

  Ostindia Tallrik flat 18 cm
  Denna storlek på tallrik är perfekt för sötsaken till fikat eller en mindre förrätt. Passar även bra att använda till Ostindia mugg 40 cl för att skapa ett litet matchande kit.
 • Patchy Assiett Ø19cm, Svart

  Patchy Assiett Ø19cm, Svart
  Assietten Patchy från Kajsa Cramer är framtagen för att förgylla dina frukoster eller förrätter. Den ojämna leran på tallriken skapar ett organiskt uttryck och ger en taktil känsla när tallriken dukas fram på bordet. Bjud över dina närmaste vänner på långa och trevliga middagar och låt hela sällskapet njuta av det lyxiga porslinet. Espressokoppen Patchy tillhör en exklusiv serie från Kajsa Cramer som omfattar muggar, tallrikar och skålar. Alla delar i servisen är omsorgsfullt framtagna och tillverkas av lera i högsta kvalitet. Porslinget är högbränt i ca 1300° vilket skapar ett starkt och hållbart porslin som kan liknas med benporslin. Att porslinet håller tätt trots att glasyren lyser med sin frånvaro, beror på att den höga temperaturen gör leran oerhört kompakt.Komplettera gärna espressomuggen med fler delar från Patchy-serien för att förstärka den organiska känslan.
 • Assiett BISTRO 19 cm

  Assiett BISTRO 19 cm
  Assiett i porslin från serien Bistro. Diameter: 19 cm.
 • Assiett

  Assiett
  Den vackra assietten från Domherre matchar servisen i samma linje och är det perfekta komplementet till den vackra kaffekoppen.Designen är skapad av Jaana Alto och föreställer en domherre på en
 • Bruk assiett grå

  Bruk assiett grå
 • Orient Tallrik flat 19 cm Vit

  Orient Tallrik flat 19 cm Vit
  Liten tallrik eller assiett i glaserad stengods som passar bra till förrätt eller efterrätt. För att få fram den unika mönstereffekten i Orientservisen görs den för hand av duktiga hantverkare. Tekniken gör att glasyrerna kan skifta en aning i färgton mellan olika produkter. Denna serie tål diskmaskin och mikrovågsugn, och blir en iögonfallande dukning med sina vackra delar, från tallrik till serveringsfat.
 • Assiett 24 cm Snövit

  Assiett 24 cm Snövit
 • Eläköön Elämä Assiett 8,5 cm, Vit/Rosa

  Eläköön Elämä Assiett 8,5 cm, Vit/Rosa
  Eläköön Elämä assiett från Marimekko. Denna assiett blir ett perfekt tillägg till din servis och kommer garanterat liva upp stämningen. Serien Eläköön Elämä erbjuder fler artiklar för ditt kök som blir superfina att kombinera med. Assietten är säker för ugn, mikro, diskmaskin och frys.
 • Terres de Rêves assiett 13 cm Smokey blue

  Terres de Rêves assiett 13 cm Smokey blue
 • Blond Tallrik flat 22 cm stripe Grön

  Blond Tallrik flat 22 cm stripe Grön
  En perfekt tallrik till frukosten eller mindre serveringar. Ränderna ger tallriken liv men är samtidigt diskret. Serien Blond med sin skandinaviska utstrålning är lika slitstark som den är vacker. Serien är gjord av högkvalitetsporslin som innehåller kalcium och används av såväl designälskare som professionella restauranger över hela världen. Ränderna och prickarna ger serien det lilla extra.
 • Grød Assiett 20 cm

  Grød Assiett 20 cm
  Liten tallrik tillverkad av glaserad stengods. Fatet passar som assiett till frukostmackan, desserten eller förrätten. Duka upp till vardag eller fest med fler delar ur samma serie, eller bryt av med andra serier från Broste Copenhagen. Alla delar ur serien är glaserade för hand och glasyren kan variera något - men varje exemplar är lika fint! Servisen Grød är framtagen av Broste Copenhagen i samarbete med den populära grötrestaurangen Grød i Köpenhamn.
 • Bitz glasassiett Ø 18 cm Blå

  Bitz glasassiett Ø 18 cm Blå
 • Assiett Lime 20 cm

  Assiett Lime 20 cm
 • Morgon Grå Assiett Med Lock 13.5 cm Kalk

  Morgon Grå Assiett Med Lock 13.5 cm Kalk
 • Assiett, Daisy, 22cm

  Assiett, Daisy, 22cm
  Handgjord reliefmönstrad asiette med en diameter på 22 cm
 • Daria assiett Ø 18 cm Sienna

  Daria assiett Ø 18 cm Sienna
 • Hibiscus Tallrik flat 23 cm

  Hibiscus Tallrik flat 23 cm
  Hibiscus är en slående design av blå nyanser, rikt utsmyckade med guld. Ett elegant utseende och rik finish. Denna storlek på tallrik är perfekt till frukost, förrätten eller desserten. Kan kombineras med resten av serien eller tillsammans med en exempelvis helvit serie.
 • Raw Tallrik 20 cm Nude

  Raw Tallrik 20 cm Nude
  Liten tallrik i stengods som fungerar som assiett till förrätt eller efterrätt. Serien Raw Northern och Raw Metallic från Aida är designad av Christiane Schaumburg-Müller. Serien utstrålar 70-talsnostalgi där den råa och naturliga stilen kombineras med en stilren och enkel design i neutrala nordiska färger. Skapa en dukning med fina linneservetter tillsammans med detta vackra porslin. Alla delar är handgjorda i en speciell genomfärgningsteknik, som ger varje produkt ett unikt utseende. Kan användas i ugn, frys och tål diskmaskin.
ileadilead