Assietter

En assiett är en fin liten tallrik som används för servering eller uppläggning av mindre mängd mat. Vanligen använder man assietter för att serverar förrätter eller efterrätter. Tallriken kan tillverkas i olika material av t.ex. porslin, plast eller glas. Formen är i regel rund, men det förekommer även andra assiettformer. Här hittar du förslag på många fina assietter online.

Populärt inom assietter

 • Harmony Tallrik flat Vit 22 cm

  Harmony Tallrik flat Vit 22 cm
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Harmony Tallrik flat Blå 22 cm

  Harmony Tallrik flat Blå 22 cm
  Harmony tallrik från Table Top Stories är passar bra som assiett till förrätten eller efterrätten. Tallriken är tillverkad av flintgods, och med sitt böljande fiskfjällsmönster blir det en både praktisk serveringsdel och en vacker inredningsdetalj. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda in olika färger för en personlig dukning som passar just dig. Porslinet tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med andra ord så kan du duka upp till fest även till vardags med den här serien!
 • Mine Lime Assiett Ø 20 cm

  Mine Lime Assiett Ø 20 cm
 • Mine assiett Ø20cm

  Mine assiett Ø20cm
  Ulrica Hydman-Vallien’s succé Mine från Kosta Boda i sju friska färger passar till allt och tål att användas! Alla delar får sitt eget individuella uttryck, tack vare de svepande oregelbundna färgstråken.

Fler tips på assietter

 • Assiett Stengods

  Assiett Stengods
 • Rice Lace Print Assiett D:21 cm Keramik Grön

  Rice Lace Print Assiett D:21 cm Keramik Grön
  Snygg assiett med spetsmönster från Rice. Assietten är tillverkad av keramik och är fin att kombinera med andra tallrikar från Rice för att få häftiga dukningar.
 • PotteryJo Ditsy Assiett 22 cm Dusty Blue

  PotteryJo Ditsy Assiett 22 cm Dusty Blue
  Ett perfekt fat till efterrätten eller frukostmackan!PotteryJo föddes ur ett brinnande intresse för dukning och servering. I dag presenterar de otroligt vackra produkter, alla skapade för att göra köket och middagsbordet till en inspirerande och behaglig plats. Denna härliga assiett är tillv
 • Fluted Signatur Vit Tallrik, 22 cm

  Fluted Signatur Vit Tallrik, 22 cm
  Fluted Signatur Vit Tallrik, 22 cm från Royal Copenhagen
 • Kastehelmi assiett Linne

  Kastehelmi assiett Linne
 • Mumin Tallrik Trollkarlen Lila

  Mumin Tallrik Trollkarlen Lila
  Ännu en vacker sago-illustration av designern Tove Slotte-Elevant som är framtagen från original teckningar. Motivet på denna tallrik gestaltar ”Trollkarlen” som rider på sin svarta panter över himlen, på jakt efter juveler. Han bor i ett litet hus vid världens ände som saknar både dörrar och fönster. Trollkarlen letar efter en särskild rubin vid namn Kungsrubinen som han ännu inte hittat. Kombinera gärna skålen med muggen i samma motiv.
 • Groovy Tallrik 21 cm Grå

  Groovy Tallrik 21 cm Grå
  Liten tallrik som passar som assiett eller mindre lunchtallrik. Aidas serie Groovy har en modern och tidlös design med räfflade kanter. Hela serien är tillverkad i stengods, ett slittåligt material som klarar vardagsanvändning. Serien finns i olika färger och är fin att mixa. Godset tål att diskas i maskin, användas i mikrovågsugn och att ställa i frysen.
 • Raw Tallrik 23 cm Northern Green

  Raw Tallrik 23 cm Northern Green
  Mindre tallrik i stengods, perfekt som lunchtallrik eller till förrätten. Serien Raw Northern och Raw Metallic från Aida är designad av Christiane Schaumburg-Müller. Serien utstrålar 70-talsnostalgi där den råa och naturliga stilen kombineras med en stilren och enkel design i neutrala nordiska färger. Skapa en dukning med fina linneservetter tillsammans med detta vackra porslin. Alla delar är handgjorda i en speciell genomfärgningsteknik, som ger varje produkt ett unikt utseende. Kan användas i ugn, frys och tål diskmaskin.
 • Assiett Paris 20,5 cm

  Assiett Paris 20,5 cm
 • Dots assiett 22 cm 4-pack beige

  Dots assiett 22 cm 4-pack beige
 • Bordeaux Miniassiett Ø7cm

  Bordeaux Miniassiett Ø7cm
  Bordeaux Miniassiett Ø7cm från Anitha Schulman .
 • Provence Assiett Betong 17 cm

  Provence Assiett Betong 17 cm
 • Spode Blue Italian Assiett 16 cm

  Spode Blue Italian Assiett 16 cm
  En vacker assiett i den traditionella Blue Italien serien.Redan 1816 introducerade det brittiska företaget Spode denna vackra porlinsserien i klassiskt blått och vitt. Med inspiration hämtat från den pittoreska italienska landsbygden inramat med 1700-tals Imari Oriental mönster. Blue Italian po
 • PotteryJo Daisy Assiett 22 cm Vit

  PotteryJo Daisy Assiett 22 cm Vit
  Daisy är en rustik och tålig keramikserie med vackert reliefmönster som gör produkterna personliga. PotteryJo älskar måltiden och ser tallriken minst lika viktig som maten du stoppar på den. Detta är en assiett på 22 cm som passar utmärkt både till fest och vardags. Allting från serien Daisy tillverkas i Portugal som står för en gammal tradition av hantverksskicklighet. Tål maskindisk och mikro.
 • Bruk Assiette, Rökgrå

  Bruk Assiette, Rökgrå
  Assietter från Anna Ehrners serie Bruk för Kosta Boda, som är en vacker och praktisk kollektion för vardagligt bruk.
 • Sthål Assiett D: 23 cm Puderrosa

  Sthål Assiett D: 23 cm Puderrosa
  Rosa assiett från Sthål som passar lika bra till frukostmackan som till kvällens småplock. Assietten kan med fördel användas som ett mindre uppläggningsfat. Tål maskindisk.
 • Bruk assiett grå

  Bruk assiett grå
 • Clay Tallrik flat 22 cm Sand

  Clay Tallrik flat 22 cm Sand
  Liten tallrik eller assiett ur serien Clay från Table Top Stories, perfekt till förrätt eller efterrätt. Varje produkt i serien Clay är tillverkad för hand och är därför unik, både i form och glasyr. Servisen är tillverkad i stengods och har en glasyr som kallas för ”reaktiv”. Reaktiva glasyrer kännetecknas av att de är ojämna i färgen och är ofta lite spräckliga, vilket förstärker det handgjorda intrycket. Varje produkt får sitt eget unika utseende eftersom glasyren reagerar något olika beroende på var i brännugnen den står och hur tjockt glasyren applicerats. Alla delar i serien är mycket tåliga och klarar både diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och frys. Vackra vardagsprodukter att använda i flera år framöver!
 • PotteryJo Ditsy Assiett 22 cm Cement

  PotteryJo Ditsy Assiett 22 cm Cement
  En vacker assiett för alla måltider!För PotteryJo är tallriken minst lika viktig som måltiden. Med denna assiett kommer du kunna imponera på dina gäster och förfina din servering. Fatet är tillverkat i lergods och tål både användning i diskmaskin i mikrovågsugn. Med sin cementgrå färg
 • Månses Design Ovanåker Assiett Brun

  Månses Design Ovanåker Assiett Brun
  En stilren assiett i serien Ovanåker tillverkad i fältspatsporslin. Porslinet har en handmålad kant i en brun-svart färg och levande struktur i och med de små bruna prickarna i godset. Asietten är 22 cm och finns även med en blå kant.
 • Lantliv assiett 13 cm Havre

  Lantliv assiett 13 cm Havre
 • Grød Assiett 20 cm

  Grød Assiett 20 cm
  Liten tallrik tillverkad av glaserad stengods. Fatet passar som assiett till frukostmackan, desserten eller förrätten. Duka upp till vardag eller fest med fler delar ur samma serie, eller bryt av med andra serier från Broste Copenhagen. Alla delar ur serien är glaserade för hand och glasyren kan variera något - men varje exemplar är lika fint! Servisen Grød är framtagen av Broste Copenhagen i samarbete med den populära grötrestaurangen Grød i Köpenhamn.
 • Blue Italian Tallrik flat 20 cm

  Blue Italian Tallrik flat 20 cm
  Servera frukosten, desserten eller tillbehören på denna fantastiska tallrik från Spode.
 • Teema assiett 17 cm puder

  Teema assiett 17 cm puder
 • Relief Dessterttallrik 20 cm 4-Pack, Vit

  Relief Dessterttallrik 20 cm 4-Pack, Vit
  4-pack med desserttallrikar i vitt porslin med dekorativ kant från Aida.
 • Assiett Paris 20,5 cm

  Assiett Paris 20,5 cm
 • White Fluted Modern Tallrik, 20 cm

  White Fluted Modern Tallrik, 20 cm
  Tallrik från Royal Copenhagen med stilfull design, som har gjort den till en modern klassiker.
 • Assiett With Pleasure 21 cm

  Assiett With Pleasure 21 cm
 • Vario Pure Assiett Triangulär, 19cm

  Vario Pure Assiett Triangulär, 19cm
  Vario Pure Assiett Triangulär, 19cm från Rosenthal .
 • Rörstrand Minimarket Assiett 19 cm Svart

  Rörstrand Minimarket Assiett 19 cm Svart
  En mordern assiett med ett grafiskt mönster i färgerna svart och vitt. Assietten är 19 cm och ingår i en frukostserie som är designad av systrarna Elvestedt som står bakom modemärket Minimarket.
 • Swedish Grace Tallrik flat 21 cm Sten

  Swedish Grace Tallrik flat 21 cm Sten
  Flat tallrik ur den populära serien Swedish Grace. Denna storlek på tallrik passar sig bra till förrätt, efterrätt eller frukosten. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Assiett Merci, Ø21 cm

  Assiett Merci, Ø21 cm
  En assiett i stengods. I samma serie finns även tallrik, djup tallrik, mugg och skålar.
 • Mine assiett Ø20cm

  Mine assiett Ø20cm
  Ulrica Hydman-Vallien’s succé Mine från Kosta Boda i sju friska färger passar till allt och tål att användas! Alla delar får sitt eget individuella uttryck, tack vare de svepande oregelbundna färgstråken.
 • Rice Assiette Melamin D:20 cm Turkos

  Rice Assiette Melamin D:20 cm Turkos
  En assiette från Rice i turkos. Kombineras till fördel med andra färger från samma serie. Passar perfekt att blanda fägerna till middagsbjudningen.
 • Mon Amie Assiett, 18 cm

  Mon Amie Assiett, 18 cm
  Den vackra assietten Mon Amie kommer ifrån Rörstrand.
 • Melaminassiett Ø20 cm, Flower Collage

  Melaminassiett Ø20 cm, Flower Collage
  Rice melaminassiett förhöjer vilken fikastund som helst med sitt glada och färgstarka formspråk. Oavsett om det är fikabröd eller en förrätt som ska serveras, infinner sig en härlig känsla när dessa assietter dukas fram.
 • Assiett

  Assiett
  Om det är något porslin som man kan använda till många olika saker så är det assietter. Dessa vackra assietter passar lika bra att lägga upp en söt efterrätt på som de är vackra att servera smörgåsen till fr
 • Höganäs Assiett med Kant 20 cm, Sjögrön

  Höganäs Assiett med Kant 20 cm, Sjögrön
  Tidlös assiett med kant från Höganäs.
 • Shell Tallrik 15,5x13 cm, Vit

  Shell Tallrik 15,5x13 cm, Vit
  Shell tallrik från ByOn passar utmärkt för serveringar av skal- och musseldjur och förhöjer vilken middagsupplevelse som helst. Tallriken kommer i två olika utföranden, en dekorativ assiett och en lite större tallrik. Assietten passar för såväl förrätter och desserter som förvaringsfat för smycken på sängbordet. Den större tallriken passar bättre för huvudrätten eller som uppläggningsfat för olika sallader. Kombinera gärna båda storlekarna för maximal effekt. Tål diskmaskin.
 • Tallrik 22 cm Vit

  Tallrik 22 cm Vit
  En mindre tallrik utan bräm. Svaga ränder i porslinet gör att det känns levande. Thomas Loft by Rosenthal är en serie där du kombinerar alla möjliga former till en sammanhängande serie. Alla delar bidrar till en komplett känsla i köket. Den är tillverkad i ett underbart vitt porslin som gör sig fint i alla hus.
 • Ernst Tallrik Assiett Ø22 cm Grå

  Ernst Tallrik Assiett Ø22 cm Grå
  En liten fin assiett från ERNST. Assietten är en del av en servis från ERNST som är inspirerade av naturnära färger och material.  Mått: 22(Ø) cm.Material: Stengods.Färg: Grå.Maskindisk: Ja. 
 • Teema Tallrik flat 21 cm Pärlgrå

  Teema Tallrik flat 21 cm Pärlgrå
  Stilren tallrik ur servisen Teema, perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Iittalas klassiska serie Teema är känd för sina varierande färgställningar och oändliga kombinationsmöjligheter. Serien är formgiven av en av Iittalas mest ikoniska formgivare, Kaj Franck, och är en kollektion som består av funktionella produkter med ett tidlöst formspråk. Franck skapade Teema år 1952, som ett alternativ till de utsmyckade serviserna som var modernt under den tidseran, genom att designa en minimalistisk serie. Duka stilrent med en och samma färg eller blanda färgerna för ett mer lekfullt uttryck!
 • Assiett, Höganäs Keramik, 20 cm

  Assiett, Höganäs Keramik, 20 cm
  Assiett från serien Höganäs Keramik.Höganäs Keramik är en del av den svenska kaffestunden. Eller fikarasten som den kallas när arbetet avstannar för en stunds umgänge kollegor emellan. Höganäs Keramik kom till 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme. Trots ständig påfyllning av nya kaffevanor är Höganäsmuggen idag signalen för nu är det dags för en paus. Och själva essensen av ett vackert formgivet stengods. Du hittar den i fem olika färger, en för varje fikastund.
 • Assiett Amera Grå Ø20.5 cm

  Assiett Amera Grå Ø20.5 cm
 • Artesano Original Assiette 16 cm

  Artesano Original Assiette 16 cm
 • Jasper Conran Strata White Tallrik flat 23 cm

  Jasper Conran Strata White Tallrik flat 23 cm
  Den här storleken är bra att använda till förrätten, efterrätten eller som små upplässningsfat till exempelvis tapas.
 • MADISON assiett 2-pack ø 20 cm

  MADISON assiett 2-pack ø 20 cm
  2-pack assietter i tvåfärgad emalj. Säkra att använda till mat. Assietterna är i lantlig, gammaldags stil som alltid känns fräsch till mat. Material: Stål. Storlek: ø 20 cm, höjd 3 cm. Skötselråd: Tål diskmaskin. Tips/råd: Kombinera
 • Filippa K Tallrik

  Filippa K Tallrik
  Filippa K Assiett 19cm Net från Rörstrand. Serien från Filippa K, ett av de stora modehusen i Sverige, ger med sin dekor en textilkänsla som passar lika bra på Filippa K:s klädkollektioner. Den stilfulla serien funkar både till fest och till vardags, multifunktionellt och praktiskt!
 • Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø 22 cm

  Eva Trio Legio Nova assiett grå Ø 22 cm
 • Fågel Blå Tallrik flat 19,5 cm

  Fågel Blå Tallrik flat 19,5 cm
  Unik designad servis av Lisa Larson. Vackert blåvitt mönster i form av en blå fågel. Alla delar tål diskmaskin, mikrovågsugn och ugnssäker upp till 200 grader.
 • Jasper Conran Strata White Tallrik flat 18 cm

  Jasper Conran Strata White Tallrik flat 18 cm
  Tallrik av mindre modell, som passar perfekt till desserten. Komplettera gärna med resten av serien från Jasper Conran.
 • Princess assiett oval 23 cm

  Princess assiett oval 23 cm
ileadileadileadilead