Serveringsfat

Här hittar du massor av fina serveringsfat och stora uppläggningsfat i porslin och några av glas. Serveringsfaten kan du använda till att lägga upp många olika maträtter, desserter och snacks. Ett snyggt uppläggningsfat gör middagsbjudningen extra trevlig och inbjudande.

Populärt inom serveringsfat

 • PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Greige

  PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Greige
  Ett uppläggningsfat utöver det vanliga!Känslan är att det inte går att göra fel med detta fat i din närhet. Med sin vackra design och unika personlighet utstrålar detta uppläggningsfat en känsla av välbehag och karaktär. Passar perfekt när du vill servera det grillade köttet eller ugnsbakade brödet, och är tillverkat för att tåla daglig användning. Ditsy är en rustik keramikserie som tillverkas i Portugal, vilket vittnar om fatets höga kvalité. Detta är ett måste för dig som brinner för servering och dukning!Lergods är ett av de vanligaste materialen när det kommer till keramik och serveringsprodukter. Den vackra och rustika känslan som utstrålas är någonting som alltid kommer att passa på våra matbord. Men för PotteryJo är ett fat inte bara ett fat. Sedan starten 2011 har de strävat efter att göra varje måltid lite vackrare, vilket märks när man tittar närmare på deras produkter. Låt detta fat förgylla din servering! Specifikationer:- Färg: Greige.- Material: Lergods.- Längd: 34 cm.- Bredd: 24 cm.- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.      
 • PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Sienna

  PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Sienna
  Skapa en naturlig mittpunkt på middagsbordet med detta unika fat!Produkterna från svenska PotteryJo är verkligen något för dig som brinner för dukning och servering. Detta uppläggningsfat har flera kvalitéer och passar utmärkt till både vardagen och festen. Den vackra färgen Sienna drar lätt åt sig uppmärksamheten och gör att fatet blir en naturlig mittpunkt på middagsbordet. Varför inte använda det när du serverar ugnsbakad fisk eller grillat kött? Gästerna kommer garanterat att bli både imponerade och avundsjuka.Tillverkat i Portugal vittnar fatet om hög kvalité. Landet är känt för sin hantverksskicklighet och vackra keramik, vilket PotteryJo utnyttjar till fullo. Sedan starten 2011 har de strävat efter att göra varje måltid vackrare och har alltid ansett att vi även äter med våra ögon. Ett perfekt fat för dig som vill göra lite mer för serveringen och middagsbordet! Specifikationer:- Färg: Sienna (gul).- Material: Lergods.- Längd: 34 cm.- Bredd: 24 cm.- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.         
 • PotteryJo Daria Ovalt Uppläggningsfat 35 cm Java Brown

  PotteryJo Daria Ovalt Uppläggningsfat 35 cm Java Brown
  Ett fat för dig som vill göra varje middag till något speciellt!Keramikserien Daria är det senaste tillskottet i PotteryJos familj. Med en vacker design inspirerad av härliga trädgårdar och blommande ängar kommer detta fat garanterat göra serveringen roligare. Den unika färgen Java Brown gör sig bra på middagsbordet och kommer vara en skön kontrast mot exempelvis ljus, ugnsbakad fisk. Fatet passar även utmärkt till servering av grillat kött och torra livsmedel som bröd och kakor. Detta lergods är tillverkat för att tåla daglig användning och rengörs enkelt i diskmaskin. Om du behöver värma rester från gårdagens middag är det bara att ställa in fatet i mikrovågsugnen, och därefter rakt på matbordet. PotteryJo har alltid velat göra varje måltid lite vackrare och har med serien Daria skapat något helt unikt som kommer ge dig många härliga stunder vid middagsbodet!   Specifikationer:- Färg: Java Brown (mörkbrun).- Material: Lergods.- Längd: 35 cm.- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.
 • PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Rose

  PotteryJo Ditsy Ovalt Uppläggningsfat Rose
  Ett unikt fat i härlig rosa färg!Sätt färg på ditt middagsbord med detta härliga uppläggningsfat från svenska PotteryJo. Färgen Rose lyser starkt och är enkel att kombinera tillsammans med andra serviser när gästerna är på besök. Fatet är stort nog att rymma köttet från grillen eller den ugnsbakade laxen men passar även utmärkt till bröd eller efterrättens kakor. Tillverkat för att tåla daglig användning kommer detta fat ge dig många härliga dukningar under lång tid.För PotteryJo är fatet minst lika viktigt som maten du lägger på det, vilket syns om man granskar den vackra designen. Längs fatets kanter löper ett härligt reliefmönster som gör att fatet utstrålar en unik personlighet och en stark karaktär. Lergodset är tillverkat i Portugal och präglas av den sydeuropeiska hantverksskickligheten. Ett utmärkt fat för dig som vill göra middagsbordet extra fint!  Specifikationer:- Färg: Rose.- Material: Lergods.- Längd: 34 cm.- Bredd: 24 cm.- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.        

Fler tips på serveringsfat

 • Tell Me More Taranto serveringsfat large 43 x 28 cm, beige

  Tell Me More Taranto serveringsfat large 43 x 28 cm, beige
  Vackert serveringsfat i tidlös design från svenska Tell Me More. Serveringsfatet Taranto är en vacker och mångsidig rätt som passar till större portioner. Fatet är handgjort och har en beige glasyr som gör varje rätt unik i färg, form och uttryck. Färgen kan därför variera från rätt till rätt, men det kommer bara att göra din dukning mer livfull och unik. Taranto-serien kan användas ensam eller kombineras med de andra stengodsserierna från Tell Me More. Skålen är mycket praktisk då den är både ugns- och mikrovågssäker samt diskmaskinssäker.Serveringsfatet finns i storlekarna small och large och har följande mått:Liten: längd 37 centimeter, bredd 21,5 centimeter, höjd 4,5 centimeterStor: längd 43 centimeter, bredd 28 centimeter, höjd 7 centimeter
 • Rörstrand Swedish Grace Fat 18x16 Cm Snö (Vit) - Uppläggningsfat Porslin Snö (Vit)

  Rörstrand Swedish Grace Fat 18x16 Cm Snö (Vit) - Uppläggningsfat Porslin Snö (Vit)
  Fatet från Rörstrand har ett ikoniskt Swedish Grace mönster med en elegant, tidlös känsla. Det har en snäckformad form perfekt för mindre portioner. Kan även användas som en dekoration. Formgiven av Adelborg/Törnell/Barolo. Om fatet från Rörstrand- Från kollektionen Swedish Grace.- Finns även som en servis. Skötselråd för fatet- Denna produkt är godkänd för diskmaskinen. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Byon Lexi Fat 37 Cm /beige - Uppläggningsfat Stengods Svart

  Byon Lexi Fat 37 Cm /beige - Uppläggningsfat Stengods Svart
  Lexi Fat 37 Cm, Svart/beige från ByON. Uppläggningsfat Svart Stengods. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Naturally Med - Skål avlång 33 cm

  Naturally Med - Skål avlång 33 cm
  Den här vackra avlånga olivskålen passar utmärkt att servera nötter eller snacks i. Eftersom skålen är handgjord kan både storlek och utseende variera något mellan skålarna.Naturally Med har en stor passion för kvalitet och därför är varje produkt huggen ur en enda bit olivträ vilket gör den mycket hållbar. Varje bit är också helt unik eftersom inga delar är desamma på grund av den naturliga formen i detta fantastiska trä. Så ingen produkt är helt och hållet den andra lik.
 • Mateus Lace Fat 34 Cm - Uppläggningsfat Keramik Rosa

  Mateus Lace Fat 34 Cm - Uppläggningsfat Keramik Rosa
  Lace Fat från Mateus. Detta är ett fint runt fat som har fått sin inspiration från modevärlden. Fatet kännetecknas av mönstret som liknar spets. Passar perfekt för servering av till exempel frukt. Fatet är handgjort och handmålat av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje fat unikt. Finns i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Cooee - Tray Fat runt 300x20 mm Blush

  Cooee - Tray Fat runt 300x20 mm Blush
  Tray Circle från Cooee Design är en serie stilrena fat eller brickor tillverkade av rostfritt stål med matt och mjuk finish. En serie med fina brickor i färger som harmoniskt matchar varandra. Cooees brickor är fina att styla med vaser och ljusstakar. Dem är också perfekt att använda i badrummet för parfymer och smycken, eller i köket för oljor och kryddor. Komplettera gärna med andra former och färger från Cooee.
 • Arabia Pastoraali Serveringsfat 23 Cm - Uppläggningsfat Porslin Multi

  Arabia Pastoraali Serveringsfat 23 Cm - Uppläggningsfat Porslin Multi
  Serveringsfatet från Arabia har ett älskat mönster med en naturinspirerad, fantasifull känsla perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Det är tillverkat av vitt porslin med svarta linjer med ett djupblått inslag. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Formgiven av Esteri Tomulas. Om serveringsfatet från Arabia- Det här serveringsfatet är en del av Arabias kollektion Pastoraali.- Tillverkat av porslin.- Vackert, fantasifullt mönster.- Älskad design. Skötselråd för serveringsfatet- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Sagaform - Ditte Serveringsfat 26 cm Grå/Svart

  Sagaform - Ditte Serveringsfat 26 cm Grå/Svart
  Ditte Serveringsfat med 7 olika sektioner är som gjord för tapas, tacos eller plockmat.Allt får plats på samma tallrik utan att blandas ihop och det är lätt att skicka hela tallriken runt bordet när gästerna ska förse sig. De praktiska tallrikarna är stapelbara så de är även yteffektiva när du inte använder dom.Serien Ditte har en mild grå ton med karaktärisktiska svarta stänk och eftersom serien är handgjord kan både färg och yta variera något från en produkt till en annan, ingen är den andra helt lik.
 • The Original Morris Serveringsfat 31 cm

  The Original Morris Serveringsfat 31 cm
  Dimensjoner: 4cm/1,6 "(H) x 22cm/8,6" (W) x 30,5cm/12 "(L Porselen Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, fryser og ovn - opptil 220C
 • Rörstrand - SÅLD Gratina Karott

  Rörstrand - SÅLD Gratina Karott
  Karott ur serien Gratina formgiven av Gunnar Nylund för Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - Limelight Fat 33 cm Klar

  Kosta Boda - Limelight Fat 33 cm Klar
  Skål Limelight är en vid skål med massiv glasbotten, perfekt att ha som fruktfat eller att servera andra godsaker ur. Kombinera gärna med andra delar ur serien. Tål maskindisk.Serien Limelight är en tidlös klassiker skapad av Göran Wärff för Kosta Boda. Wärff är de optiska illusionernas mästare han kan konsten att ge liv åt glaset, genom att fånga ljuset och låta det reflekteras tusenfalt i kristallen.
 • Vintage - SÅLD Uppläggningsfat Johnson Bros England 36,5 cm

  Vintage - SÅLD Uppläggningsfat Johnson Bros England 36,5 cm
  Uppläggningsfat med dekor av blå vinrankor från Johnson Bros England.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Plain Serveringsfat Small 25 cm Svart

  Plain Serveringsfat Small 25 cm Svart
 • Skultuna - Marmorfat Vit 30x30 cm

  Skultuna - Marmorfat Vit 30x30 cm
  Marmorplatta av vit carraromarmor, perfekt som dekorationsbricka för ljuslyktor, vaser eller fat. Marmorskivan har en graverad mässing plakett med Skultunas logotyp. Finns i 2 storlekar.
 • Vintage - Fisktallrikar 3 st

  Vintage - Fisktallrikar 3 st
  3 st fisktallrikar i klarglas från Arcoroc France.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Nybridge - Marrakesh Fat 33 cm Blå

  Nybridge - Marrakesh Fat 33 cm Blå
  Vackert fat från Nybridge som garanterat kommer bli en ny favorit! Det dekorativa fatet kan placeras ensam eller med exempelvis frukt på. Den blåa färgen skiner upp och blir en färgklick i hemmet. Fatet är 33 cm i diameter.
 • Nybro Crystal - Bambu Fat 6,5x30 cm Vit

  Nybro Crystal - Bambu Fat 6,5x30 cm Vit
  Nybro Crystal Bambu Fat följer serien Bambu designad av Micael Måbro. Ett stilrent fat med dekorativt handmålat motiv. Från Nybro CrystalPassar lika bra som solitär bordsdekor som serveringsfat för frukt och liknande.- Elegant- Unik- Svenskt hantverk
 • Royal Copenhagen Flower Oval Fat Leaf Lily 24 cm

  Royal Copenhagen Flower Oval Fat Leaf Lily 24 cm
  Artikelnummer: 1025333 Kapacitet: 24 cm Storlek: 24 cm Huvudmaterial: Porslin Designad av: Wouter Dagger Diskmaskin och mikrovågsugn säker Handmålad
 • Marimekko Pikku Koppa serveringsfat

  Marimekko Pikku Koppa serveringsfat
  Pikku Koppa är ett serveringsfat gjort i stengods från Marimekko. Fatet har en minimalistisk och samtidigt smart design med ett praktiskt läderhandtag. I Pikku Koppa kan du servera såväl varma tapasrätter, snacks till fredagsmyset som brödskivor till frukosten. Fatet tål diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och frys. Kom ihåg att avlägsna klistermärket i botten på fatet, eftersom detta kan innehålla små mängder av metall.
 • Bloomingville Skål Metall Svart Ø57 cm

  Bloomingville Skål Metall Svart Ø57 cm
  Ø57xH15 cm Svart metall Komposition: Järn Innehåll ml. : 26.500 Diskmaskin säker: Nej Ugn: Nej Mikrovågssäker: Nej Godkänd mat: Nej
 • Signature stort serveringsfat 46 cm Deep Teal

  Signature stort serveringsfat 46 cm Deep Teal
 • Skagerak No. 10 Serveringsbricka Ek M

  Skagerak No. 10 Serveringsbricka Ek M
  Ek FSC Mix LxBxH: 45x32x3,5 cm
 • Mateus Bubbles Ovalt Fat 35 Cm - Uppläggningsfat Keramik Rosa

  Mateus Bubbles Ovalt Fat 35 Cm - Uppläggningsfat Keramik Rosa
  Bubbles Fat från Mateus. Detta är ett fint ovalt fat som har fått sin inspiration från modevärlden. Bubbles fat kännetecknas av sin textur med bubblor längst ytterkanten. Passar perfekt för servering av till exempel frukt. Fatet är handgjort och handmålat av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje fat unikt. Kommer i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Nicolas Vahé - Ceramic Fat 30 cm Sand

  Nicolas Vahé - Ceramic Fat 30 cm Sand
  Stort fat eller tallrik ur serien Ceramic från danska varumärket Nicolas Vahé. Med sina enkla linjer och rustika utseende får fatet ett handgjort uttryck som passar de flesta hem. Kombinera gärna med andra serviser för en levande dukning. Fatet passar både som uppläggningsfat och som större tallrik.
 • Gefle - Blå Vinranka stort fat

  Gefle - Blå Vinranka stort fat
  Uppläggningsfat ur serien Blå Vinranka formgiven av Arthur Percy vid Gefle. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Royal Copenhagen - Musselmalet skål

  Royal Copenhagen - Musselmalet skål
  Stor rund skål ur serien Musselmalet producerad av Royal Copenhagen. Helblond. 1a sortering.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Royal Copenhagen - Blå Blomster fat för tepåsar

  Royal Copenhagen - Blå Blomster fat för tepåsar
  2 st fat för tepåsar ur serien Blå Blomster, producerad av Royal Copenhagen.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Wedgwood White Folia Square Presentbricka 30 cm

  Wedgwood White Folia Square Presentbricka 30 cm
  30 cm
 • Skultuna - Karui Bricka Mellan 24 cm Mässing/Taupe Grey

  Skultuna - Karui Bricka Mellan 24 cm Mässing/Taupe Grey
  Karui Bricka Mellan 24 cm är mellan storleken på brickan ur Skultuna serien Karui, formgiven av den dansk-italienska designerstudion GamFratesi.Karui / ?? vilket på japanska betyder mjukt (i förhållande till läderdelen) men också lätt (brickorna har en lätt estetik), har en elegant enkelhet över sig och är perfekta att placera våra personliga saker på. Den vackert blankpolerade brickan blir en funktionell och personlig del av din inredning.Själva brickan är tillverkade med metallspinning, en klassisk Skultuna produktionsteknik och lädret kommer från det ledande svenska garveriet Tärnsjö, känt för sitt högkvalitativa läder och beläget nära Skultuna i Sverige. Karui formgavs 2015, finns i olika storlekar och färger och är med sin stilrena elegants redan en designklassiker.
 • House Doctor Lake Serveringsfat Ø30 Cm - Uppläggningsfat Stengods Grön

  House Doctor Lake Serveringsfat Ø30 Cm - Uppläggningsfat Stengods Grön
  Serveringsfatet från House Doctor har en tidlös design i stengods med en rustik känsla perfekt för att liva upp bordsdukningen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om serveringsfatet från House Doctor- Det här serveringsfatet är en del av House Doctors kollektion Lake.- Bohemisk design.- Tillverkat av stengods.- Finns även som matchande skål.- Serveringsfatet kommer i olika färger.- Diameter: 300 mm.- Höjd: 40 mm. Skötselråd för serveringsfatet- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • ELLE Runt bord - Valnöt - Naturlig olja 90x90x75 cm

  ELLE Runt bord - Valnöt - Naturlig olja 90x90x75 cm
  ELLE Runt bord i massivt, FSC-certifierat trä från kvalitetsmärket GoEs (tidigare MS&:Wood), perfekt som t.ex. köksbord eller matbord i matrum eller mötesbord i konferensrum.Elle-seriens möbler&hellip:
 • Vintage - SÅLD Tennfat 6 st

  Vintage - SÅLD Tennfat 6 st
  6 st tennfat formgivna av Ivar Andersson med märkning IA V N.9.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Villeroy & Boch Manufacture Rock Serveringstallrik 35 Cm - Uppläggningsfat Porslin Svart

  Villeroy & Boch Manufacture Rock Serveringstallrik 35 Cm - Uppläggningsfat Porslin Svart
  Serveringstallriken från Villeroy & Boch är tillverkad av porslin med en matt, rå struktur. Den har en uttrycksfull, unik look perfekt för både vardag och fest. Om serveringstallriken från Villeroy & Boch- Serveringstallriken kommer i olika färger. Skötselråd för serveringstallriken- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Fat i Stengods med Vit Glasyr

  Vintage - SÅLD Fat i Stengods med Vit Glasyr
  Fat i stengods med vit glasyr.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rørstrand Mon Amie Kakefat 30 cm

  Rørstrand Mon Amie Kakefat 30 cm
 • Broste Copenhagen Saltfett Oval L 38,5 cm

  Broste Copenhagen Saltfett Oval L 38,5 cm
  .
 • Gustavsberg - Blå Blom serveringsfat 2 st

  Gustavsberg - Blå Blom serveringsfat 2 st
  Serveringsfat ur den klassiska serien Blå Blom producerad av Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Hay - Soft Ice Fat Emalj oval 31,5 cm Grön

  Hay - Soft Ice Fat Emalj oval 31,5 cm Grön
  Soft Ice-serien från HAY är tillverkad i slitstarkt emaljerat stål med vackert marmormönster. Duka med Soft Ice för att skapa en effektfull dukning både till vardags och fest.
 • Gefle - Cecil Uppläggningsfat 24 cm

  Gefle - Cecil Uppläggningsfat 24 cm
  Uppläggningsfat ur serien Cecil från Upsala-Ekeby Gefle.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - Corona Fat ovalt 40 cm

  Rörstrand - Corona Fat ovalt 40 cm
  Ovalt fat perfekt som uppläggningsfat och servering av till exempel ost, kex och snittar. Coronas enkla och rena design gör det lätt att kombinera porslinet med en mängd olika färger på dukar, servetter och bordsdekorationer. Tillverkat av fältspatsporslin och tål diskmaskin.Servisen Corona från Rörstrand har inspirerats av ett naturfenomen, närmare bestämt skenet som uppstår när ljuset från månen lyser och böjs genom små vattendroppar. Formgivaren Jonas Bohlin belyser detta genom en stilren platinakant som ger servisens delar en sofistikerad elegans. Allt landar i, som han säger: Ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord.
 • Villeroy & Boch Mariefleur Basic Serveringsfat 42cm.

  Villeroy & Boch Mariefleur Basic Serveringsfat 42cm.
  42cm
 • SABLO Snackstallrik 21x15 cm

  SABLO Snackstallrik 21x15 cm
  SABLO Snackstallrik 21x15 cm från tyska kvalitetsmärket Blomus.SABLO är en vacker servis från Blomus, tillverkad i stengods formad i extremt höga temperaturer. Det ger servisen en hög hållbarhet&hellip:
 • Villeroy & Boch New Cottage Basic Serveringsfat 34cm

  Villeroy & Boch New Cottage Basic Serveringsfat 34cm
 • Bitz - Form 19x14 cm Svart/Bärnsten

  Bitz - Form 19x14 cm Svart/Bärnsten
  Med rustikt uppläggningsfat i stengods från danska Bitz tillför du ytterligare en krydda till din måltid. Fatets vackert glaserade insida i härlig färg skapar en smakfull kontrast mot den matta svarta utsidan och får din måltid att se än mer inbjudande ut. Den reaktiva glasyren skapar naturliga färgskiftningar och ger varje fat ett unikt uttryck.Finns i olika storlekar och flera färger att välja bland. Kombinera gärna med andra delar ur Bitz stengodsservis och skapa en dukning som passar just dig.Tål maskindisk, mikrovågsugn, frys ned till -18°C och ugnstemperatur upp till 220 °C. Vid användning i ugn ska fatet gradvis värmas upp samtidigt som ugnens temperatur stiger, för att undvika att sprickor uppstår i stengodset.I samarbete med Christian Bitz, en av Danmarks mest kända profiler inom kost och hälsa har stengodsservisen i serien Bitz tagits fram. Att ta sig tid att njuta av hela matupplevelsen är viktigt för att låta hjärnan uppfatta kroppens mättnadssignaler och på så sätt undvika att man lämnar bordet alldeles för mätt. Med fokus på njutning är serien utformad med största omsorg till nyanser, färgskiftningar och material för att skapa en njutningsfull upplevelse av själva måltiden.
 • Mateus Bubbles Ovalt Fat 35 Cm - Uppläggningsfat Keramik Blå

  Mateus Bubbles Ovalt Fat 35 Cm - Uppläggningsfat Keramik Blå
  Bubbles Fat från Mateus. Detta är ett fint ovalt fat som har fått sin inspiration från modevärlden. Bubbles fat kännetecknas av sin textur med bubblor längst ytterkanten. Passar perfekt för servering av till exempel frukt. Fatet är handgjort och handmålat av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje fat unikt. Kommer i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Uppläggningsfat och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Rörstrand Ostindia serveringsfat ovalt, svart

  Rörstrand Ostindia serveringsfat ovalt, svart
  Ett vackert fat i fältspatporslin, perfekt till servering av en mängd olika rätter och dekorerat med det klassiska blommiga mönstret som formgavs av Nils Emil Lundström på 1930-talet. Materialet är hållbart och skänker en estetisk charm som gör sig riktigt bra vid middagsbordet och serveringen. Servera tapas, fisk, pasta eller desserter på det eleganta fatet och kombinera det gärna med andra produkter från Ostindia-serien. Ett perfekt fat till dig som tycker om att duka fint och servera med någonting alldeles extra.
 • Plain Serveringsfat Medium 35 cm Svart

  Plain Serveringsfat Medium 35 cm Svart
 • PotteryJo - Daria Fat Oval 35 cm Cotton White

  PotteryJo - Daria Fat Oval 35 cm Cotton White
  Det stora och maffiga ovala fatet ur serien Daria från PotteryJo kommer bli perfekt till sommarens alla trevliga luncher och middagar. Det rejält tilltagna serveringsfatet är handgjort och tillverkat i stengods, fatet kommer passa lika bra att presentera läckra snittar till välkomstdrinken som att servera en krispig sallad på. När du inte använder det kommer det att bli ett snyggt fruktfat eller varför inte bara ha det framme som det är – en fin inredningsdetalj. Daria fat finns i flera läckra färger att välja mellan.Serien Daria från svenska PotteryJo skapades 2017 av Johanna Hampf. Nu kommer en nylansering av serien som kallas Daria Stoneware, eftersom den är tillverkad i stengods. Stengods är lite tyngre men mycket tåligt och klarar av höga temperaturer i ugn, samt snabba temperaturväxlingar. Serien är tillverkad i Portugal av återvunnen lera och bränd i hög temperatur.Det som påverkar Johanna mest i hennes skapande är människor, naturen och livet. Och naturen med grönsakslandet som inspiration syns med tydlighet på Darias vackra kant som pryds av ett ärtliknande mönster. Med sina dova jordfärger vill Johanna med denna fina serie få oss att uppskatta en lugnare och mer harmonisk livsstil, välbehövligt i vår stressade tillvaro. Så duka med Daria och njut av dess mjuka uttryck och ömma omfamning av maten.
 • Skultuna - Karui Bricka Stor 34 cm Mässing/Taupe Grey

  Skultuna - Karui Bricka Stor 34 cm Mässing/Taupe Grey
  Karui Bricka Stor 34 cm är den näst största brickan ur Skultuna serien Karui, formgiven av den dansk-italienska designerstudion GamFratesi.Karui / ?? vilket på japanska betyder mjukt (i förhållande till läderdelen) men också lätt (brickorna har en lätt estetik), har en elegant enkelhet över sig och är perfekta att placera våra personliga saker på. Den vackert blankpolerade brickan blir en funktionell och personlig del av din inredning.Själva brickan är tillverkade med metallspinning, en klassisk Skultuna produktionsteknik och lädret kommer från det ledande svenska garveriet Tärnsjö, känt för sitt högkvalitativa läder och beläget nära Skultuna i Sverige. Karui formgavs 2015, finns i olika storlekar och färger och är med sin stilrena elegants redan en designklassiker.
 • Wik & Walsøe Lys Golvfat 30 cm

  Wik & Walsøe Lys Golvfat 30 cm
  .
 • Aida - Harvey Dessertset 5 delar

  Aida - Harvey Dessertset 5 delar
  Dessertset i blyfritt glas i 5 delar med uppläggningsfat samt 4 assietter från danska aidas Harvey-serie.Presentera och servera en fantastisk efterrätt i stil med detta exklusiva dessertset från aida. Man brukar ju säga att man först äter med ögonen, och med detta vackert designade efterrättsset från den hyllade Harvey-kollektionen kan du vara säker på att det inte kommer att dröja länge innan dina gäster ber om en till portion. Det stora uppläggningsfatet passar perfekt för servering av en vacker jordgubbstårta eller cheesecake och de lika eleganta assietterna låter bitarna fortsätta glänsa när de sedan portioneras ut. Dessertsetet är tillverkat i blyfritt glas av högsta kvalitet, och har utsmyckats med ett exklusivt mönster som har tagits fram med inspiration tagen från de klassiska kristallglasen från 70-talet. Dessertsetet går att diskas i diskmaskin.Danska aida grundades för över 60 år sedan och har genom åren stått bakom skapandet av flera populära designer och kollektioner som bland annat Atelier som är Danmarks bäst säljande middagsservis och som än idag finns att köpa i affärer. aida har som mål att både följa och sätta trender, och gör det utan att kompromissa på de värderingar som företaget själva sätter i framkant, såsom kvalitet, bra hantverk, funktionalitet och valuta för pengarna – och det tycker vi att de har lyckats riktigt bra med.
 • Jamida Serveringsbrett Rund Ø31 Party

  Jamida Serveringsbrett Rund Ø31 Party
  Materiale: Skandinavisk Bjørk FSC Farge: Hvit Diameter: 31 cm Tåler varm mat opp til 200°C Tåler oppvaskmaskin

Rätt uppläggningsfat för godare smakupplevelse

Sättet du presenterar mat på inverkar på smakupplevelsen. Maten smakar i regel alltid godare om den läggs upp på serveringsfat, ur en skål, på runda fat eller rektangulär tallrik. Det finns undantag och det är om du kokat en gryta i en läcker Le Creuset gryta. Då kan du få ställa fram den på bordet så matgästerna kan ta direkt ur den. Annars är det bäst att lägga upp maten på serveringsfat eller liknande.

Vissa maträtter eller desserter har sina egna speciella uppläggningsfat. Vi tänker till exempel på tårtor på tårtfat eller kakor på kakfat i våningar.

ilead