Pastatallrikar

Det som gör en pastatallrik så bra för pasta är att den har breda kanter och är ganska djup. Det gör att pastan, som annars lätt kan flyta ut på en vanlig platt tallrik, håller sig samlad i mitten. Serverar man spaghetti med en god sås blir det extra gott om pastan kan ligga och bada i såsen i botten av den djupa pastatallriken.

Hitta din pastatallrik med bred kant

I vår översikt nedan visar vi dig ett urval av fina pastatallrikar. Klicka på en bild för att läsa mer detaljer.

Populärt inom pastatallrikar

 • Aida - Quadro Pastatallrik 30 cm Svart matt

  Aida - Quadro Pastatallrik 30 cm Svart matt
  En pastatallrik på 30cm i diameter från Aida i serien Quadro. Tallriken har en snygg design i stark stengodskvalitet. Quadro seriens produkter är brända i ca 1200 grader vilket ger en stark kvalitet med en bra hållbarhet. Den starka glasyren ger en bättre och slätare yta. Serien Quadro tål ugn, mikrovågsugn och frys. Passar perfekt till en dukning som ska vara lite mer markant som till exempel sushi, tapas eller liknande.
 • Rustic Pastatallrik 21cm Beige

  Rustic Pastatallrik 21cm Beige
 • Grand Cru Pastatallrik Ø25 cm vit

  Grand Cru Pastatallrik Ø25 cm vit
 • Rustic Pastatallrik 21cm Beige

  Rustic Pastatallrik 21cm Beige

Fler tips på pastatallrikar

 • Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack

  Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack
 • Yake Pastatallrik Ø22 cm Blush

  Yake Pastatallrik Ø22 cm Blush
 • House Doctor Pion Pastatallrik 25 Cm Svart / - Pastatallrikar Stengods Brun

  House Doctor Pion Pastatallrik 25 Cm Svart / - Pastatallrikar Stengods Brun
  Pastatallriken från House Doctor har en stilren, diskret design i stengods med rustika fläckar och en rund form perfekt för att servera pasta. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Varje artikel är unik och kan variera något i utseendet. Om pastatallriken från House Doctor- Stilren, diskret design.- Tillverkad av stengods.- Rustika fläckar.- Rund form.- Höjd: 65 mm.- Diameter: 250 mm. Skötselråd för pastatallriken- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Aida Quadro pastatallrik 30 cm. 4 st.

  Aida Quadro pastatallrik 30 cm. 4 st.
  Servera all världens läckra pastarätter i dessa pastatallrikar från Aida. De är en del av Quadro-serien som har en markant design i hållbart stengods. Tallrikarna är brända vid ca. 1200 grader, vilket ger en hög hållbarhet och en extra hållbar glasyr. Det ger en bra yta och inte minst en
 • Denby Impression Pastatallrik 22 cm. 4 st, Charcoal

  Denby Impression Pastatallrik 22 cm. 4 st, Charcoal
  Njut av en välsmakande pasta rätt i denna vackra tallrik från Denby. Tallriken är en del av Impression-serien och har en mångsidig storlek med en hög kant, vilket gör den perfekt till allt från lunch till förrätt med pasta och risotto. Kombinera den mellanstora tallriken med seriens middag
 • Denby Modus Pastatallrik 23 Cm Speckle - Pastatallrikar Lera Vit

  Denby Modus Pastatallrik 23 Cm Speckle - Pastatallrikar Lera Vit
  Modus Pastatallrik 23 Cm, Speckle från Denby. Pastatallrikar Vit Lera. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Vapiano Pastatallrik 2-Pack

  Villeroy & Boch Vapiano Pastatallrik 2-Pack
  2-pack tjusiga pastatallrikar från Villeroy & Boch. Det anrika företaget Villeroy & Boch är officiell samarbetspartner till restaurangkedjan Vapiano som serverar italiensk mat på över 140 restauranger runt om i världen. Denna tallrik är speciellt framtagen för restaurangkedjan och används
 • Denby - Halo Pastaskål 4-pack Blå-svart

  Denby - Halo Pastaskål 4-pack Blå-svart
  Med den vackra pastaskålen Halo från Denby skapar du lätt en effektfull dukning. Pastatallriken kommer i 4-pack har en vacker glasyr som innehåller två glasfärger för att ge en slående, lite flammig finish. Haloserien innehåller även muggar, tallrikar och kaffekannor, alla med samma unika utseende. Mixa och matcha med andra produkter från Denby - bara din fantasi sätter gränserna.
 • Denby - Studio Grey Skål 22 cm

  Denby - Studio Grey Skål 22 cm
 • Pillivuyt - Plissé Pastatallrik 28 cm

  Pillivuyt - Plissé Pastatallrik 28 cm
  Djup pastatallrik ur Pillivuyts serie Plissé, perfekt till all sorts pasta som kräver lite högre kanter.Enkelt, elegant och klassiskt - porslinsserien Plissé är känd och älskad för sina rena linjer och tidlösa stil, tillverkad i över 100 år gamla stöpformar.Kollektionen är dekorerad med ett sirligt mönster i relief och tål både diskmaskin, mikrovågsugn och temperaturer mellan -30°C och +350°C. Ett porslin som passar både till fest och vardags med andra ord!
 • Pastatallrik Nordic Sea Ø 29

  Pastatallrik Nordic Sea Ø 29
 • Denby - Modus Pastaskål 23 cm 4-pack Speckle

  Denby - Modus Pastaskål 23 cm 4-pack Speckle
  Att servera pastarätter i någon av pastatallrikarna ut Modusserien är en fröjd för ögat. Den handgjorda pastatallriken kommer i 4-pack och finns i två olika färgteman, Ombre och Speckle. I serien finns tallrikar i flera olika storlekar, skålar och serveringsfat så du kan mixa och matcha som det passar dig för att skapa just din dukning.
 • Aida - Relief Stoneware Djup Tallrik 22 cm Grå

  Aida - Relief Stoneware Djup Tallrik 22 cm Grå
 • Potteryjo Daria Pastatallrik - Pastatallrikar Stengods Umbra

  Potteryjo Daria Pastatallrik - Pastatallrikar Stengods Umbra
  Pastatallriken från Potteryjo har handgjord, tidlös design i stengods med vackra detaljer runt om perfekta för servering av pasta, exempelvis. Välj mellan olika storlekar. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkad i Portugal. Formgivning av Johanna Hampf. Om pastatallriken från Potteryjo- Gjord av stengods.- Från serien Daria.- Pastatallriken kommer i olika färger.- Finns även som middagstallrik.- Kan även användas som fruktskål.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma.- Tillverkad i Portugal.- Höjd: 70 mm.- Diameter: 350 mm. Skötselråd för pastatallriken- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Bitz - Pastaskål 20 cm Svart

  Bitz - Pastaskål 20 cm Svart
  Pastaskålen från Bitz är tillverkad i stengods och finns i flera vackra färgkombinationer och glasyrer med matt eller glansig yta. Den reaktiva glasyren som används ger ytan naturliga färgskiftningar vilket gör att varje skål skiljer sig åt.Kombinera gärna med andra delar ur Bitz stengodsservis och skapa en dukning som passar just dig. Fin att matcha med delar i samma färg för ett enhetligt uttryck eller att mixa och matcha med andra kulörer för att hitta just din unika uppsättning. Tål maskindisk, mikrovågsugn och ugnstemperatur upp till 220 °C.Stengodsserien Bitz har tagits fram i nära samarbete med en av Danmarks mest kända profiler inom kost och hälsa, Christian Bitz. Med fokus på njutning är serien utformad med största omsorg till nyanser, färgskiftningar och material för att skapa en njutningsfull upplevelse av själva måltiden. Att ta sig tid att njuta av hela matupplevelsen och låta mättnadskänslan infinna sig är en bra grund för att slippa riskera att man lämnar bordet alldeles för mätt.
 • Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Soft Grey

  Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Soft Grey
  Pastatallriken från Potteryjo har en vacker design i lergods med ett underbart Daisy relief-mönster perfekt för att servera pasta. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Om pastatallriken från Potteryjo- Vacker design.- Tillverkad av lergods.- Daisy relief-mönster.- Handgjord.- Diameter: 350 mm.- Tillverkad i Portugal Skötselråd för pastatallriken- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Pillivuyt Plissé Pastatallrik Djup 28 Cm - Pastatallrikar Porslin Vit

  Pillivuyt Plissé Pastatallrik Djup 28 Cm - Pastatallrikar Porslin Vit
  Servera en utsökt italiesnk pasta med den här djupa pastatallriken från Pillevuyts serie Plissé. Plissé kännetecknas av de vackra veckade linjerna och den tidlösa formen. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Pastatallrik 24,5 cm

  Lyngby Porcelæn Rhombe Pastatallrik 24,5 cm
  Njut av en krämig pasta, en läcker soppa och andra härliga rätter i denna vackra Rhombe pastatallrik från Lyngby. Den stilrena tallriken är perfekt till rätter med sås eller andra flytande element, mycket tack vare dess djupa form. Den är dekorerad med ett elegant mönster som gör att den
 • Manufacture Rock Pastatallrik 29cm

  Manufacture Rock Pastatallrik 29cm
 • Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Rose

  Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Rose
  Pastatallriken från Potteryjo har en vacker design i lergods med ett underbart Daisy relief-mönster perfekt för att servera pasta. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Om pastatallriken från Potteryjo- Vacker design.- Tillverkad av lergods.- Daisy relief-mönster.- Handgjord.- Diameter: 350 mm.- Tillverkad i Portugal Skötselråd för pastatallriken- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Broste Copenhagen Nordic Sand Pastatallrik 29 Cm - Pastatallrikar Stengods Sand - 14533039

  Broste Copenhagen Nordic Sand Pastatallrik 29 Cm - Pastatallrikar Stengods Sand - 14533039
  Nordic sand serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge! Vi har valt ut Sand Pastatallrikar i Stengods från Broste Copenhagen med stor omsorg.
 • Boulogne sallads-/pastatallrik

  Boulogne sallads-/pastatallrik
 • Pastatallrik Nordic Sand Ø 29

  Pastatallrik Nordic Sand Ø 29
 • Signature Pastatallrik Shell Pink 22 cm

  Signature Pastatallrik Shell Pink 22 cm
 • Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Vit

  Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Vit
  Pastatallriken från Potteryjo har en vacker design i lergods med ett underbart Daisy relief-mönster perfekt för att servera pasta. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Om pastatallriken från Potteryjo- Vacker design.- Tillverkad av lergods.- Daisy relief-mönster.- Handgjord.- Diameter: 350 mm.- Tillverkad i Portugal Skötselråd för pastatallriken- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Pastatallrik Dine 22,5 cm Vit

  Pastatallrik Dine 22,5 cm Vit
 • Pastatallrik Herkules Ø 24,5cm

  Pastatallrik Herkules Ø 24,5cm
 • Manufacture Rock Blanc Pastatallrik 29cm

  Manufacture Rock Blanc Pastatallrik 29cm
 • Spode Heritage Rome pastatallrik 23 cm

  Spode Heritage Rome pastatallrik 23 cm
  Servera pasta Carbonara, Pasta Alfredo eller en läcker Bolognese i dessa eleganta pastaskålar från Spode. Skålarna passar utmärkt när du ska servera pasta eller risotto till vänner och familj, då de båda har en perfekt storlek samtidigt som den eleganta designen dekorerar bordet.Skålen är
 • Denby - Studio Pastaskål 4-pack Blå

  Denby - Studio Pastaskål 4-pack Blå
  Med den stilrena pastaskålen från Denby skapar du lätt en vacker dukning. Pastatallriken kommer i 4-pack och finns i tre olika färgteman, Blå i flera härliga nyanser, Grå i flera eleganta varianter och Craft i en mustigt brun. Mixa och matcha med andra produkter från Denby - bara din fantasi sätter gränserna.
 • Villeroy & Boch - Manufacture Rock Pastatallrik 28 cm Svart

  Villeroy & Boch - Manufacture Rock Pastatallrik 28 cm Svart
  Stor tallrik för pastaälskaren! Manufacture Rock och Manufacture Rock Blanc från Villeroy & Boch är stilrena och avskalade serviser i svart och vitt, tillverkad i högkvalitativt porslin som målats för hand. Porslinet har en oregelbunden yta som ger servisen en extra känsla av design och noggrant hantverk. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie, eller blanda svart och vitt för en mer grafisk dukning. Tål diskmaskin och mikro.
 • Tokyo Design Studio - Nippon Blue Pastatallrik 21 cm Wave

  Tokyo Design Studio - Nippon Blue Pastatallrik 21 cm Wave
  Nippon Blue Pastatallrik 21 cm. Djup tallrik i en tidlöst vacker kombination av blåa motiv mot vitt porslin. Mönstret är en kombination av traditionella japanska mönster och ny design. Fungerar lika väl som serveringsfat som middagstallrik.Titta gärna på övriga delar från serien Nippon och kombinera som du själv önskar.- Bredd 21 cm- Höjd 5,2 cm- Kan diskas i maskin- Tål mikrovågsugn
 • Exxent - Victoria Pastatallrik 30,5 cm

  Exxent - Victoria Pastatallrik 30,5 cm
  En pastatallrik som även fungerar lika bra till soppa eller en härlig sallad. Serien Victoria är klassisk och stilren och passar alla tillfällen.
 • Potteryjo Daria Pastatallrik - Pastatallrikar Stengods Accolade

  Potteryjo Daria Pastatallrik - Pastatallrikar Stengods Accolade
  Pastatallriken från Potteryjo har handgjord, tidlös design i stengods med vackra detaljer runt om perfekta för servering av pasta, exempelvis. Välj mellan olika storlekar. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkad i Portugal. Formgivning av Johanna Hampf. Om pastatallriken från Potteryjo- Gjord av stengods.- Från serien Daria.- Pastatallriken kommer i olika färger.- Finns även som middagstallrik.- Kan även användas som fruktskål.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma.- Tillverkad i Portugal.- Höjd: 70 mm.- Diameter: 350 mm. Skötselråd för pastatallriken- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Serax Pastatallrik D23 H4 Smoky Blue/mörkblå - Pastatallrikar Stengods Mörkblå - B5116178

  Serax Pastatallrik D23 H4 Smoky Blue/mörkblå - Pastatallrikar Stengods Mörkblå - B5116178
  Pastatallrik D23 H4, Smoky Blue/Mörkblå från Serax. Vi har valt ut Mörkblå Pastatallrikar i Stengods från Serax med stor omsorg.
 • Villeroy & Boch - Royal Pastatallrik 30 cm

  Villeroy & Boch - Royal Pastatallrik 30 cm
  En superelegant pastatallrik som även lämpar sig för till exempel fisk och skaldjussoppa. Har du inte resten av servisen från Royal så är den ett perfekt komplement till en annan servis med tanke på sin enkelhet och elegans. Gjord i benporslin av högsta kvalité.
 • Yake Pastatallrik Ø22 cm Blush

  Yake Pastatallrik Ø22 cm Blush
 • Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack

  Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack
 • Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack

  Sancerre Pastatallrik 28 cm Vit 4-pack
 • Villeroy & Boch - Manufacture Rock Pastatallrik 28 cm Vit

  Villeroy & Boch - Manufacture Rock Pastatallrik 28 cm Vit
  Stor tallrik för pastaälskaren! Manufacture Rock och Manufacture Rock Blanc från Villeroy & Boch är stilrena och avskalade serviser i svart och vitt, tillverkad i högkvalitativt porslin som målats för hand. Porslinet har en oregelbunden yta som ger servisen en extra känsla av design och noggrant hantverk. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie, eller blanda svart och vitt för en mer grafisk dukning. Tål diskmaskin och mikro.
 • Pillivuyt Vit Plissé djup sallads-/ pastatallrik

  Pillivuyt Vit Plissé djup sallads-/ pastatallrik
  En tallrik som kan användas till flera ändamål är helt perfekt. Pillivuyts Plissé sallads- / pastatallrik är perfekt till många olika rätter tack vare sin djupa form. Som resten av serien är tallriken enkel, elegant och klassisk i sin stil, vilket gör att den passar in i varje hem. Du kan
 • Pillivuyt Plissé pastatallrik

  Pillivuyt Plissé pastatallrik
  Du behöver inte endast använda Pillivuyts Plissé pastatallrik till pasta. Tack vare den djupa formen är tallriken även idealisk till många andra rätter som t. ex. soppa och sallad. Den har en enkel, elegant och klassisk design som är kännetecknet för Plissé-serien. Plissé är känd för
 • Denby Kiln pastatallrikar 22 cm, 4-pack, vit/grå

  Denby Kiln pastatallrikar 22 cm, 4-pack, vit/grå
  Pastatallrikar i milda och naturnära nyanser av vitt och grått från Denby vars brittiska hantverk gör det helt enkelt lätt att skapa en bordsdukning med en känsla av tidlöshet och rustik. Kiln-serien har dessutom en spräcklig glasyr som gör att varje tallrik känns unik. Med andra ord pas
 • Poppi sopptallrik/pastatallrik 20 cm

  Poppi sopptallrik/pastatallrik 20 cm
 • Signature Pastatallrik Shell Pink 22 cm

  Signature Pastatallrik Shell Pink 22 cm
 • Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Dusty Blue

  Potteryjo Daisy Pastatallrik 35 Cm - Pastatallrikar Lergods Dusty Blue
  Pastatallriken från Potteryjo har en vacker design i lergods med ett underbart Daisy relief-mönster perfekt för att servera pasta. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Om pastatallriken från Potteryjo- Vacker design.- Tillverkad av lergods.- Daisy relief-mönster.- Handgjord.- Diameter: 350 mm.- Tillverkad i Portugal Skötselråd för pastatallriken- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Pastatallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Pillivuyt Pastatallrik, extra djup, Ø 24,5 cm.

  Pillivuyt Pastatallrik, extra djup, Ø 24,5 cm.
  Skäm bort dina gäster med en god pasta. Pillivuyts extra djupa pastatallrik kan även  användas till mycket mer som t.ex. soppor och sallader tack vare djupet. Tillverkat i fältspatporslin med ett högt innehåll av fältspat och kaolin. Den unika porslinsmassan tillsammans med den hårda glasy
 • Pastatallrik Herkules Ø 24,5cm

  Pastatallrik Herkules Ø 24,5cm
 • Denby - Natural Canvas Pastaskål 4-pack Vit

  Denby - Natural Canvas Pastaskål 4-pack Vit
  Servera dina pastarätter i Denbys härliga pastatallrikar. Tallrikarna kommer i 4-pack och har ett enkelt men vackert mönster som ger tallrikarna en rustik känsla. Natural Canvas är tillverkade i samma högkvalitativa, lokalproducerade lera som alla Denby produkter. Glaserat för att förhindra flisning och förbättra hållbarheten. I Natural Canvas serien finns både muggar, tallrikar och olika sorters skålar.
 • Pastatallrik Nordic Sand Ø 29

  Pastatallrik Nordic Sand Ø 29

Tallrikar för pasta

Röd pastatallrik Le Creuset

Det som är typiskt tallrikar för pasta är att de är djupa. Egentligen funkar en vanlig djuptallrik alldeles utmärkt som pastatallrik. Varför behöver tallriken vara djup då? Lätt fuktig pasta glider lätt omkring på tallriken. Har man däremot en kant som stoppar blir det lättare att dels hålla kvar maten på tallriken, men också att få upp den. Spaghetti äts i Italien med gaffel och sked, istället för kniv. Man för in skeden under pastan, sätter gaffeln ner mot skeden och snurrar upp spaghettin runt gaffeln.

I den här kategorin hittar du bilder och priser på pastatallrikar som du kan köpa från svenska återförsäljare. De allra flesta är av porslin och kommer från kända varumärken. Priserna hämtas automatiskt från nätbutiken så att du lätt kan jämföra priser mellan olika tallrikar. Klickar du dig vidare kommer du till produktsidan och kan läsa mer eller köpa din favorit bland pastatallrikarna.

ilead