Orrefors vinglas

Orrefors har många fina glas för olika tillfällen; vinglas, ölglas och champagneglas. Gemensamt för alla är att de särpräglas av en tidlös skandinavisk design och gediget hantverk.

Företaget kan stoltsera med att vara kunglig hovleverantör och en nylig produktion var Regeringens bröllopsgåva till kronprinsessparet Victoria och Daniel.

Orrefors glasbruk i Småland

Sedan 1898 har Orrefors tillverkat bruksglas och kristallglas vid glasbruket i Småland. Produktionen har genom tiderna gjorts av skickliga hantverkare i samarbete med duktiga formgivare. På bruket arbetar även slipare, målare och gravörer.

Populära glasserier från Orrefors

Formgivaren Erika Lagerbielke har skapat Orrefors serie Merlot, som består av många olika glastyper. I serien finns allt från små vinglas (29 cl) till champagneglas, stora vinglas (44 cl) och glaskaraffer. Glasen från Orrefors håller hög kvalité, men det betyder inte att du kan slita och slänga med de hur som helst. Vi rekommenderar att du läser vår guide om hur man ska diska vinglas på bästa sätt.

Erika är också designern bakom serien Intermezzo där foten eller botten på glasen har den typiska blå droppen. Servisen Intermezzo har fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form 1985.

Populärt inom Orrefors vinglas

 • Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl
  Orrefors Difference vinglas Mature passar morgna viner. Vinglasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Orrefors - Elixir Vinprovarglas 28 cl 4-pack

  Orrefors - Elixir Vinprovarglas 28 cl 4-pack
  Elixir vinprovarglas är bland Orrefors populäraste vinglas. Serien formgavs år 1969.
 • Orrefors - Orrefors Pulse Vinglas 46 cl 4-pack

  Orrefors - Orrefors Pulse Vinglas 46 cl 4-pack
  Ingegerd Råman har en tydlig karaktär med inspirationen hämtad från 50-talets svenska formtradition med en fin balans mellan kupa och ben. Glasens kupor har en mjuk kurva i den annars strama formen. Servisen Pulse har vuxit fram i nära samarbete med vinkännaren Carl Jan Granqvist. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - More Vinglas 61 cl 4-pack

  Orrefors - More Vinglas 61 cl 4-pack
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.

Fler tips på Orrefors vinglas

 • Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar

  Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar
  Klassiskt vinglas som tack vare den tulpanformade kupan och avsmalnade mynningen, lyfter fram doft och smak lika bra oavsett om du väljer ett rött, vitt eller rosévin. Tidlös och genomarbetad design av Erika Lagerbielke. Glaset är tillverkat med ambitionen att lyfta fram dryckens bästa egenskaper och fulla potential. Går att diska i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Elixir Vinprovarglas 4-pack - Vinglas Klar

  Orrefors Elixir Vinprovarglas 4-pack - Vinglas Klar
  Elixir Vinprovarglas 4-pack från Orrefors. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Merlot Vinglas 29 cl

  Orrefors - Merlot Vinglas 29 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995.En stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.
 • Difference Rich Vinglas 65 cl Klar

  Difference Rich Vinglas 65 cl Klar
 • Intermezzo Blå Vinglas 17 cl

  Intermezzo Blå Vinglas 17 cl
 • Orrefors Difference Crisp

  Orrefors Difference Crisp
  Art nr: 6292118  Höjd: 245 mm  Diameter: 85 mm  Volym: 45 cl Lanseringsår: 2002
 • Informal stort glas 36 cl 2-pack Orrefors

  Informal stort glas 36 cl 2-pack Orrefors
  Informal stort glas 36 cl 2-pack Orrefors som passar utmärkt till röda viner, vatten och öl, saft och juice. Dessa allroundglas är designade av Björn Dahlström. Informal från Orrefors har ett samtida Skandinaviskt formspråk. Seriens låga sammanhållna karaktär bidrar till flexibilitet och olika användningsområden. Material: Blyfri kristall Volym: 36 cl Höjd: 175 mm Bredd: 80 mm Tål maskindisk
 • Orrefors - SÅLD Alice Vitvinsglas 12 st Rödvinsglas 8 st

  Orrefors - SÅLD Alice Vitvinsglas 12 st Rödvinsglas 8 st
  Vitvinsglas ur serien Alice formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. 12 st.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Nobel Rödvinsglas 2 st

  Orrefors - Nobel Rödvinsglas 2 st
  2 st rödvinsglas ur serien Nobel formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Difference Sweet 32cl

  Orrefors Difference Sweet 32cl
 • Orrefors Informal 2-pack 36 Cl - Vinglas Glas Klar - 6402703

  Orrefors Informal 2-pack 36 Cl - Vinglas Glas Klar - 6402703
  Informal glas från Orrefors med en modern, funktionell design perfekt för alla tillfällen. Glasen är tillverkade av klart glas med en tunn stam och en stadig fot och har stilrena detaljer som skapar en lugn och harmonisk känsla. Formgiven av Björn Dahlström. Bra att veta om Informal glas - Perfekta för det moderna hemmet.- Från kollektionen Informal.- Tillverkade i Sverige Hur bör du ta hand om glasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Metropol Vinglas 40 Cl - Vinglas Munblåst Kristallglas Klar

  Orrefors Metropol Vinglas 40 Cl - Vinglas Munblåst Kristallglas Klar
  Detta eleganta vinglas tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Merlot Vinglas 60 cl Klar

  Merlot Vinglas 60 cl Klar
 • Orrefors - Informal Vinglas 36 cl 2-pack

  Orrefors - Informal Vinglas 36 cl 2-pack
  Från Orrefors kommer dessa glas i 2-pack. Glasen ingår i serien Informal, formgiven av Björn Dahlström. Tanken med denna serie är att den ska vara, som dess namn, lite mer informell. Det ska kunna användas inte bara till fest, utan varje dag.Glaset ska fungera lika bra en tisdag, med mjölk., säger Björn.Skålen i kupans botten på glaset är bred och grund för att maximera dryckens fria yta och därmed också doftupplevelsen. Den relativt öppna kupan är fin som en designmässig detalj men passar också känslomässigt bättre till alkoholfria drycker.Ett nutida glas som är både vackert och funktionellt, fina att kombinera med övriga delar ur samma serie.
 • Nobel Vinglas 16 cl

  Nobel Vinglas 16 cl
 • Orrefors - SÅLD Bouquet Rödvinsglas 6 st

  Orrefors - SÅLD Bouquet Rödvinsglas 6 st
  6 st rödvinsglas ur serien Bouquet formgivna av Signe Persson-Melin.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Difference Fruit Vinglas 44 cl Klar

  Difference Fruit Vinglas 44 cl Klar
 • More vinglas 4-pack

  More vinglas 4-pack
  More vinglas 4-pack. Detta eleganta vinglas har designats för att på ett självklart sätt passa till de flesta typerna av viner. More vinglas har en kupa vars form återger en välbalanserad aromatisk bild av innehållet vilket bidrar till den övergripande tanken om ett vinglas för alla tillfällen. Designen knyts läckert ihop av den sömlösa stjälken och skapar en subtil känsla av vardagslyx. Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Höjd: 21,5 cm Ø: 8,4 cm Volym: 44 cl
 • Orrefors Merlot Ice / Beverage

  Orrefors Merlot Ice / Beverage
 • Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack

  Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack
  Orrefors More glas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland succéerna finns t.ex serviserna Intermezzo, Merlot och Difference som alla är prisbelönta. Färger och slipade detaljer är utmärkande för Lagerbielke, inom både konstglas och kollektion.
 • Orrefors - SÅLD Vinprovarglas Elixir 18 cm 12 st

  Orrefors - SÅLD Vinprovarglas Elixir 18 cm 12 st
  12 st vinprovarglas ur serien Elixir formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Difference Mature Rödvinsglas 63 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292158

  Orrefors Difference Mature Rödvinsglas 63 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292158
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Edge Vinglas 34 cl 6-pack

  Orrefors - Edge Vinglas 34 cl 6-pack
  Vinglas med rena linjer ur Orrefors serie Edge. Med sin stilrena design passar glaset in på alla dukningar och inredningsstilar. Glaset passar även bra att servera kylda desserter i. Matcha gärna med andra glas ur samma serie! Säljs i 6-pack.
 • Orrefors - SÅLD Vinglas Maja 8 st

  Orrefors - SÅLD Vinglas Maja 8 st
  8 st vinglas ur serien Maja av Eva Englund för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Intermezzo Blå Bouquet Rödvinsglas 60 cl

  Intermezzo Blå Bouquet Rödvinsglas 60 cl
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 44 cl Balance

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 44 cl Balance
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas Balance 40 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Intermezzo Balance 44 cl

  Orrefors Intermezzo Balance 44 cl
  Bredde 75 mm Høyde 229 mm Volum 44cl Materiale Krystall
 • Orrefors Elixir Connoisseur 28 cm 4-pack

  Orrefors Elixir Connoisseur 28 cm 4-pack
  Dessa vinglas från Orrefors är en del av Elixir-serien. Elixir kom till marknaden under 1969 och glasen har varit mycket populära sedan introduktionen. Du får hela 4 glas som rymmer 28 cl. Glasen har en vacker och unik form som gör det möjligt att servera både vit- och rödvin i dem. De är lika allsidiga som de är eleganta och dekorerar därför varje dukning. Så bjud in vännerna på vin och låt dem njuta av det i dessa vackra glas från Orrefors.
 • Orrefors Metropol Vin 40 cl

  Orrefors Metropol Vin 40 cl
  Höjd: 225 mm
 • Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6274216

  Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6274216
  Merlot Vitvin 29 cl från Orrefors ingår i Merlot-serien som är designad av formgivaren Erika Lagerbielke som fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när serien lanserades 1995. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - More Vinglas mature 48 cl 4-pack

  Orrefors - More Vinglas mature 48 cl 4-pack
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors Difference Mature Rödvin

  Orrefors Difference Mature Rödvin
  Art nr: 6292158 Höjd: 220 mm Diameter: 120 mm Volym: 65 cl Lanseringsår: 2002
 • Orrefors - Optica Symphony Dessertvinsglas

  Orrefors - Optica Symphony Dessertvinsglas
  Dessertvinsglas ur serien Optica Symphony formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Intermezzo aroma provglas

  Orrefors Intermezzo aroma provglas
  Art nr: 6257460 Höjd: 235 mm Diameter: 103 mm Volym: 60 cl Lanseringsår: 1985
 • Informal Stort Glas 36 cl 2-pack Klar

  Informal Stort Glas 36 cl 2-pack Klar
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 19 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 19 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas 17 cl hos Orrefors.
 • Difference Sweet/Vinglas 18 cl Klar

  Difference Sweet/Vinglas 18 cl Klar
 • Orrefors Intermezzo Blå Aroma 62 Cl - Vinglas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Aroma 62 Cl - Vinglas Klar
  Intermezzo Blå Aroma vinprovarglas är en del av serien som kommit att bli en av Orrefors bäst säljande serier genom tiderna – Intermezzo. Designad av Erika Lagerbielke redan år 1985.Intermezzo kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Metropol Vinglas 61 Cl - Vinglas Munblåst Kristallglas Klar

  Orrefors Metropol Vinglas 61 Cl - Vinglas Munblåst Kristallglas Klar
  Detta eleganta vinglas tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 6 st

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 6 st
  6 st vinglas ur serien Intermezzo Blå formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors More Vinglas 44 Cl 6-pack - Vinglas Kristallglas Klar

  Orrefors More Vinglas 44 Cl 6-pack - Vinglas Kristallglas Klar
  Vinglasen från Orrefors har en mångsidig design med ett tidlöst utseende perfekt för festtillfällen. De är tillverkade av blyfritt kristallglas med en rundad kupa. Perfekt för både rosé-, vit- och rödvin. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Formgivning av Erika Lagerbielke. Om vinglasen från Orrefors - En mångsidig design.- Gjorda av kristallglas.- Från serien More.- Säljs i 2x3-pack.- Kapacitet: 44 cl. Skötselråd för vinglasen - Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Metropol Vinglas 61 cl 22,5 cm Klar

  Metropol Vinglas 61 cl 22,5 cm Klar
 • Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Sweet är glaset från Difference-serien som är speciellt framtaget för söta viner. Den låga kupan gör att mängder av smaker och aromer samlas för att ge den absolut bästa smakupplevelsen. Glasen ur Difference-serien är framtagna av formgiven Erika Lagerbielke i ett nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam. Tillverkat av äkta kristallglas Munblåst glas Skandinavisk design av Erika Lagerbielke Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Intermezzo Blå Aroma Rödvinsglas 60 cl

  Intermezzo Blå Aroma Rödvinsglas 60 cl
 • Orrefors Difference Sweet Vinglas 22 cl (18 cl)

  Orrefors Difference Sweet Vinglas 22 cl (18 cl)
  Difference Sweet är vinglaset som passar till desserten. Söta viner med med smak av tex honung, choklad, nötter och torkad frukt framhävs och smakupplevelsen blir fantastisk.  Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen lyfter dryckens bästa karaktär och tillåter vinets fulla doft och arom att träda fram. I serien finns det glas för röda, vita, mogna, unga, söta, bubbliga, fruktiga och krispiga viner. Detta Primeur-glas passar allra bäst för röda viner. Ingen annan designer har formgivit så många och så framgångsrika glasserviser för Orrefors som Erika Lagerbielke. Många av succéserierna har tilldelats fina utmärkelser så som, Intermezzo, Merlot och Difference. Erika har stor kärlek till hantverket och en otrolig kunskap om olika dryckers egenskaper. En anledning till den stora framgången är att Erika ofta väljer att samarbeta med vinexperter under framtagningen av nya serier. Två av hennes nyaste fullträffar är serierna More och Beer.  Designer: Erika LagerbielkeSerie: Difference Höjd: 18 cmDia: 8 cm  Volym: 22 cl (18 cl)
 • Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292116

  Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292116
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Fruit Vitvinsglas 45 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  För de fruktiga vita vinerna är detta vinglas det perfekta valet! Difference Fruit har en rund kupa som smalnar av mot glasets topp för att vinets fylliga och fruktiga aromer ska frodas så att du verkligen får uppleva vinet och dess fulla potential. Häll upp ett glas av Bourgogne, mogen Riesling eller kanske Chablis och njut! Glasen ur Difference-serien är framtagna av formgiven Erika Lagerbielke i ett nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam. Tillverkat av äkta kristallglas Munblåst glas Skandinavisk design av Erika Lagerbielke Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Zephyr Rödvins 48 Cl - Vinglas Glas Klar

  Orrefors Zephyr Rödvins 48 Cl - Vinglas Glas Klar
  Det här rödvinsglaset från Orrefors tillhör serien Zephyr som är formgiven av Erika Lagerbielke. Serien är skapad för att vara vacker och samtidigt vinvänlig, och vinets doft och smak var i åtanke när formen togs fram. Den runda och fylliga formen på detta glas lyfter fram de röda vinernas aromer på bästa sätt. Zephyr innehåller alla glas du behöver för en lyckad middag, från vinglas till vattenglas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • More Vinglas 44 cl 2-pack Klar

  More Vinglas 44 cl 2-pack Klar
 • Pulse vinglas 4-pack

  Pulse vinglas 4-pack
  Pulse vinglas 4-pack. Ett modernt designat vinglas med med tydliga linjer i läckert kristallglas från Orrefors. Kupan är bred nedtill och smalnar av uppåt för att bevara aromerna. Fot och stjälk håller sig i bakgrunden men ger ett vackert helhetsintryck åt Pulse Wine Vinglas. Ett mycket bra allround vinglas som lyfter fram aromerna och erbjuder en moderat mängd syresättning. Design Ingegerd Råman. Volym: 460 ml Höjd: 195 mm Ø: 94 mm
 • Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas

  Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas
  Vinglas ur serien Intermezzo Blå formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Pulse Vinglas 46 cl 4-pack Klar

  Pulse Vinglas 46 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257416

  Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257416
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Difference Primeur Vinglas 62 cl Klar

  Difference Primeur Vinglas 62 cl Klar
 • More Mature Vinglas 48 cl 4-pack Klar

  More Mature Vinglas 48 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Informal 2-pack 36 Cl - Vinglas Glas Klar

  Orrefors Informal 2-pack 36 Cl - Vinglas Glas Klar
  Glasen från Orrefors har en modern, funktionell design perfekt för alla tillfällen. Glasen har stilrena detaljer som skapar en lugn och harmonisk känsla. De är tillverkade av klart glas med en tunn stam och en stadig fot. Formgiven av Björn Dahlström. Om glasen från Orrefors- Perfekta för det moderna hemmet.- Från kollektionen Informal.- Tillverkade i Sverige Skötselråd för glasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Metropool Rödvinsglas 61 cl

  Orrefors - Metropool Rödvinsglas 61 cl
  Elegant och vass design, med en droppe svart färg fångad i det klara glaset gör serien Metropol till en framtida designklassiker.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 70 cl Bouquet

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 70 cl Bouquet
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas Bouquet 60 cl hos Orrefors.
 • Orrefors - Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack

  Orrefors - Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack
  Med Orrefors More vinglas kan du njuta ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra vinglas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors Nobel Vitvinsglas 16 Cl - Vinglas Munblåst Glas Grön - 6267906

  Orrefors Nobel Vitvinsglas 16 Cl - Vinglas Munblåst Glas Grön - 6267906
  Nobel glas från Orrefors, formgiven av Gunnar Cyrén. En elegant glasserie som ritades år 1991 till firandet av Nobelprisets 90-års jubileum. Glaset är exklusivt tillverkad för hand och har dekorativa detaljer som förhöjer och gör glaset unikt. Din dukning kommer bli som en nobelmiddag även en vanlig onsdag. Vi har valt ut Grön Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Bouquet Vinprøveglass

  Orrefors Intermezzo Bouquet Vinprøveglass
  Art nr: 6257461 Höjd: 220 mm Diameter: 115 mm Volym: 60 cl Lanseringsår: 1985
 • Orrefors - Difference Vinglas Sweet 22 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Sweet 22 cl
  Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature Spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.Glaset hette tidigare Divine Vinglas Sweet 18 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Pulse Vin 46 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar

  Orrefors Pulse Vin 46 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar
  Pulse är en glasserie som har allt! Glasen har karaktär, rymd och funktion vilket gör att de uppfyller dagens krav på ett bra vinglas. Förutom att glasen har en tidlös design så är de även tåliga för att kunna diskas i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Morberg Collection rödvinsglas 4-pack

  Morberg Collection rödvinsglas 4-pack
  Morberg Collection rödvinsglas 4-pack. Ett mycket vackert rödvinsglas som designats i samarbete mellan svenska Orrefors och matprofilen Per Morberg. Detta vinglas är med sin stiliga kupa väl anpassat till de flesta typerna av rödviner. Kupans utformning möjliggör en balanserad oxidation och den unika utformningen lyfter helhetsintrycket till ren elegans. Den folkkära skådespelaren och tv-kocken Per Morberg har tillsammans med svenska Orrefors designat en serie med munblåsta glas av högsta kvalité. I sann Morbergsk anda är det endast det bästa som duger, och serien Morberg Collection visar prov på både högkvalitativt hantverk och tidlös design. Volym: 50 cl Levereras i 4-pack
 • Orrefors - Merlot Vinglas 45 cl

  Orrefors - Merlot Vinglas 45 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995.En stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.
 • Orrefors - SÅLD Optica Vitvinsglas 6 st

  Orrefors - SÅLD Optica Vitvinsglas 6 st
  6 st vitvinsglas ur serien Optica formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Silvia Vinglas 8 st

  Orrefors - SÅLD Silvia Vinglas 8 st
  8 st vinglas ur serien Silvia Ingeborg Lundin för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292112

  Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6292112
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas 70 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas 70 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Blå Bouquet Vinprovarglas – Ett kristallglas av hög kvalitet och brillians, munblåst i Småland.Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - SÅLD Elixir Vinprovarglas 6 st

  Orrefors - SÅLD Elixir Vinprovarglas 6 st
  6 st vinprovarglas ur serien Elixir formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Morberg Exclusive Wine vinglas 2-pack

  Morberg Exclusive Wine vinglas 2-pack
  Morberg Exclusive Wine vinglas 2-pack. Ett riktigt vackert vinglas som designats av Orrefors och tv-profilen, skådespelaren och matentusiasten Per Morberg. Morberg Exclusive Wine är ett vinglas för de riktigt festliga tillfällena. En väl tilltagen kupa bärs upp av en stabil stjälk och fot. Stjälken har handmålade linjer av guld som verkligen ger karaktär åt helheten. Detta vinglas från serien Morberg Exklusive är tillverkat i endast 1960 exemplar, vilket även är Morbergs födelseår. "...Att se glasen växa fram ur glasblåsarens mun. Det är som att se en organism som plötsligt fryser". Denna serie av riktigt lyxiga glas från Orrefors har designats av den kände tv-profilen, skådespelaren och kocken Per Morberg. Tillsammans med Orrefors designers och hantverkare har Morberg designat en djä
 • Orrefors Merlot Vinglas 57 cl

  Orrefors Merlot Vinglas 57 cl
  Vinglaset från Merlot är ett klassiskt glas som kan användas vid alla tillfällen. Glaset har en kapacitet på 57 cl och kallades tidigare för 60 cl i Orrefors Merlot-serien. Glaset är designat av Erika Lagerbielke och har klassiska och tidlösa former som framhäver både smak och arom.
 • Orrefors Nobel Vitvinsglas 16 Cl - Vinglas Munblåst Glas Grön

  Orrefors Nobel Vitvinsglas 16 Cl - Vinglas Munblåst Glas Grön
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Difference Mature Rödvin

  Orrefors Difference Mature Rödvin
  Art nr: 6292158 Höjd: 220 mm Diameter: 120 mm Volym: 65 cl Lanseringsår: 2002
 • Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Vinglaset ingår i Orrefors glasserie Merlot som är designat av Erika Lagerbielke. Glasets klassiska och moderna form kombinerar både vinets smak och doft som ger användaren en förträfflig upplevelse. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Carat Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar

  Orrefors Carat Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar
  Vinglasen från Orrefors är perfekta för festliga tillfällen och har en vacker, asymmetrisk fot med taktil struktur. De är tillverkade av kristallglas. De har en elegant, romantisk design som adderar det lilla extra till omgivningen. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Tål diskmaskin. Formgiven av Lena Bergström. Om vinglasen från Orrefors- Elegant, romantisk design med asymmetrisk fot.- Inspirerad av juvelliknande stenar.- Tillverkade av kristallglas.- Perfekta för festliga tillfällen.- Diameter: 85 mm.- Höjd: 216 mm.- Kapacitet: 44 cl.- Vikt: 440 g.- Från kollektionen Carat.- Finns även som champagnekupor.- Finns även som ljusstake.- Finns även som vas.- Designade i Sverige Skötselråd för vinglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Metropol vitvinsglas 1-pack

  Metropol vitvinsglas 1-pack
  Metropol vitvinsglas 1-pack. Ett läckert vinglas med medelstor kupa som lämpar sig bra till främst vita viner. Metropol vinglas 40 cl har en vacker kupa med tydliga linjer. Designen är modern, med en tydlig balans mellan funktionalitet och konstnärligt uttryck. I stjälken finns en svart droppe som är en blinkning emot designklassikern Intermezzo, vars design har varit en stor inspiration till detta vinglas. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 400 ml Höjd: 225 mm Diameter: 90 mm Tål maskindisk
 • Orrefors More Vinglas 44 Cl 6-pack - Vinglas Kristallglas Klar - 6310105

  Orrefors More Vinglas 44 Cl 6-pack - Vinglas Kristallglas Klar - 6310105
  More vinglas från Orrefors med en exklusiv design i kristallglas. Klassiskt utseende med en rundad kupa perfekt för rosé, vitt och rött vin. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Design av Erika Lagerbielke. Bra att veta om More vinglas - En mångsidig design.- Gjorda av kristallglas.- Ingår i serien More.- Säljs i 6-pack.- Kapacitet: 44 cl. Hur bör du ta hand om vinglasen?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Vinglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Difference Crisp Vitvinsglas 46 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Crisp Vitvinsglas 46 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Difference Crisp passar, precis som det låter, till krispiga och unga vita viner som till exempel Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc och rosévin. Glasets form betonar vinets fräschör och aromer så att du verkligen får uppleva vinet och dess fulla potential. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sense Vinprovarglas 6-pack - Vinglas Klar

  Orrefors Sense Vinprovarglas 6-pack - Vinglas Klar
  Sense Vinprovarglas, 6-pack från Orrefors. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Merlot Vinglas 60 cl Klar

  Merlot Vinglas 60 cl Klar
 • Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Vitvinsglas 19 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Intermezzo kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Vitvinsglas är en del av serien som kom att bli en av Orrefors bäst säljande serier genom tiderna. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Rött vin 32 cl.

  Orrefors Intermezzo Rött vin 32 cl.
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas Aroma 60 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Nobel Rödvinsglas 20 Cl - Vinglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Rödvinsglas 20 Cl - Vinglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - SÅLD Nobel Vitvinsglas 3 st

  Orrefors - SÅLD Nobel Vitvinsglas 3 st
  3 st Vitvinsglas ur serien Nobel formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Difference Rich Vinglas 65 cl Klar

  Difference Rich Vinglas 65 cl Klar
 • Orrefors - Nobel Vitvinsglas 16 cl Grön

  Orrefors - Nobel Vitvinsglas 16 cl Grön
  Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med Orrefors Nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk.Njut av dricka ur detta glas.
 • Orrefors - Merlot Vinglas 57 cl

  Orrefors - Merlot Vinglas 57 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995. Serien är en stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.Glaset hette tidigare Merlot Vinglas 60 cl hos Orrefors.
 • Orrefors - SÅLD Vitvinsglas Nobel 2 st

  Orrefors - SÅLD Vitvinsglas Nobel 2 st
  2 st vitvinsglas ur serien Nobel formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas 11 st

  Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas 11 st
  11 st vinglas ur serien Intermezzo Blå formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Metropol Vinglas 61 cl 22,5 cm Klar

  Metropol Vinglas 61 cl 22,5 cm Klar
 • Orrefors - Carat Vinglas 44 cl 2-pack

  Orrefors - Carat Vinglas 44 cl 2-pack
  Detta vackra vinglas är formgivet av Lena Bergström som en del av den eleganta och exklusiva serien Carat från Orrefors. Med detta glas i din ägo sätter du enkelt guldkant på såväl middagen som fördrinken.Bergström har vid skapandet av Carat-serien inspirerats av juveler och ädelstenar och förnyat den slipade kristallen. Den unika och asymmetriska slipningen doftar också nordisk romantik och skapar ett glas som står ut ur mängden men samtidigt behåller en tidlös elegans.
 • Merlot Vinglas 44 cl Klar

  Merlot Vinglas 44 cl Klar
 • Orrefors - Edge Vinglas 50 cl 6-pack

  Orrefors - Edge Vinglas 50 cl 6-pack
  Vinglas med rena linjer ur Orrefors serie Edge. Med sin stilrena design passar glaset in på alla dukningar och inredningsstilar. Glaset passar även bra att servera kylda desserter i. Matcha gärna med andra glas ur samma serie! Säljs i 6-pack.
 • Intermezzo Blå Vinglas 32cl 25 cl

  Intermezzo Blå Vinglas 32cl 25 cl
 • Orrefors Informal Vinglas 2 st. 36 cl.

  Orrefors Informal Vinglas 2 st. 36 cl.
  Njut av ett glas vin till vardagen eller till festliga tillfällen - Informal-glaset från Orrefors kan smidigt användas till bägge tillfällen. Glaset är perfekt till vitvin, rosévin och rödvin, men också till en somrig cocktail eller kanske till ett glas vin med en skiva citron. Informal-serien består av glas som garanterat kommer lyfta både den enklare dukningen och den mer exklusiva.Därutöver är glaset lätt format och tunt, och det har ett nordiskt samt minimalistiskt uttryck. Det är Björn Dahlström som står bakom designen av det vackra glaset. Glaset tål maskindisk och i paketet ingår 2 st.
 • Carat Vinglas 44 cl 2-pack Klar

  Carat Vinglas 44 cl 2-pack Klar
ilead