Vinglas

Ett bra vinglas ska hjälpa ditt vin att få komma till sin rätt. Aromer ska frigöras för att den rätta smaken ska infinna sig i vinet du dricker. Rödvinsglas och vitvinsglas skiljer sig åt eftersom dessa drycker konsumeras på olika sätt. Lär dig mer om det längre ner på sidan. Vill du direkt kolla på snygga designade vinglas kan du kolla i galleriet direkt nedanför.

Populärt inom vinglas

 • Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl
  Orrefors Difference vinglas Mature passar morgna viner. Vinglasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV

  Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV
  I only ask to be free, the butterflies are free. Ett vitvinsglas är oftast lite mindre än ett rödvinsglas för att hålla kylan. Detta glas är byggt för optimal koncentrering av dofterna med sin avsmalnande form. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie.
 • Kosta Boda - SÅLD Rhenvinsglas 8-pack

  Kosta Boda - SÅLD Rhenvinsglas 8-pack
  Rhenvinsglas med grön fot, 8 st, 1900-talets mitt. Kosta etikettmärkning.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Små Remmare på Grön fot 12 st

  Vintage - SÅLD Små Remmare på Grön fot 12 st
  12 st små remmare på grön fot i glas.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på vinglas

 • Sommeliers Bordeaux Grand Cru/Cabernet 1 st

  Sommeliers Bordeaux Grand Cru/Cabernet 1 st
 • Frederik Bagger - Crispy Monsieur Rödvinsglas 45 cl 2-pack Klar

  Frederik Bagger - Crispy Monsieur Rödvinsglas 45 cl 2-pack Klar
  Med Crispy Rödvinsglas 2-pack från Frederik Bagge lyfts din dukning till en helt ny nivå. Detta fantastiska kristallglas passar perfekt till härliga rödviner och ger en vacker dukning till vardag som fest. Crispy-glasen från Frederik Bagger är diamantslipade. Den hållbara glasmassan bidrar till en unik klarhet och kvalitet. Glasen tål maskindisk.
 • Vinglas Bordeaux

  Vinglas Bordeaux
 • Rödvinsglas Grace, 4-pack

  Rödvinsglas Grace, 4-pack
  Stilrena rödvinsglas i set med fyra stycken.Med avsmalnande kupa och nätt fot.• Graciösa vinglas för rött vin• Avsmalnande kupa• Nätt, stilren design• 4-pack• Ingår i serien GRACE• Rymmer 53 cl• Mått: Höjd 23,5 cm
 • Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl

  Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl
  Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl har en anpassad design som på flera sätt ger innehållet bra förutsättningar att utvecklas både vad gäller smak och doft. Den stora och breda kupan gör att vinet luftas på ett utmärkt sätt. Oenomust 42 är framtaget av Lehmann i samarbete med den flerfaldigt prisade och belönade sommelieren Gérard Basset. Material: Kristallglas, maskinblåst Höjd: 203 mm Volym: 42 cl Ø: 100 mm Tål maskindisk Rekommenderad serveringsnivå: 14 cl
 • Kosta Boda Chateau Vinglas 30 Cl - Vinglas Kristall Klar

  Kosta Boda Chateau Vinglas 30 Cl - Vinglas Kristall Klar
  Chateau Vinglas från Kosta Boda. Det här vinglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vinglas Nova 6 st

  Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vinglas Nova 6 st
  6 st vingla sur serien Nova från Reijmyre Glasbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Paris Bouquet rödvinsglas 6-pack Peugeot

  Paris Bouquet rödvinsglas 6-pack Peugeot
  Paris Bouquet rödvinsglas har en generös kupa för att vinets fruktighet ska komma fram samtidigt som vinet luftas på ett perfekt sätt. Detta rödvinsglas passar alla olika sorters viner och är mycket vackert att duka med. Glaset är tillverkat av blyfri kristall. Med den tilltagna stjälken kan du hålla i glaset utan att hålla i kupan så du undviker att värmen från din hand förs över till vinet i glaset. Vid servering, häll upp vin till kupans bredaste del för att få syret att lufta så stor yta som möjligt av vinet. Volym: 47 cl Höjd: 200 mm
 • Sherrybägare tenn 10 cl

  Sherrybägare tenn 10 cl
  Sherrybägare tenn 10 cl. Svenskt hantverk från Härryda Tenngjuteri. Liten ovanlig bägare att njuta starkvin m.m. ur. Vikt: 170 g Höjd: 9 cm
 • Iittala - Kalinka Vinglas 8 st

  Iittala - Kalinka Vinglas 8 st
  8 st vinglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva för Iittala..BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Carolina Gynning Butterfly Queen Vin 40 Cl - Vinglas Glas

  Carolina Gynning Butterfly Queen Vin 40 Cl - Vinglas Glas
  Vinglaset från Carolina Gynning har elegant design i glas med konstnärligt, färgglatt motiv perfekt för rosé, vitt och rött vin. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Danmark. Formgivning av Carolina Gynning. Om vinglaset från Carolina Gynning- Finns även som vinglas.- Vinglaset kommer i olika färger.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Höjd: 217 mm.- Tillverkat i Danmark.- Kapacitet: 40.0 cl.- Diameter: 85 mm.- Gjort av glas. Skötselråd för vinglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel - Sommeliers Bourgogne Glas

  Riedel - Sommeliers Bourgogne Glas
  Det här glaset är oumbärligt för den som älskar röd Bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.Vinglaset passar även till: Barbaresco och Barolo (Nebbiolo), Beaujolais Cru, Blanc de Noirs, Blauburgunder, Chambolle Musigny, Champagne, Echézeaux, Franciacorta, Gamay, Mascalese, Moulin à vent, Musigny, Nerello, New World Pinot Noir, Nuits Saint Georges, Old World Pinot Noir, Pommard, Romanée Saint Vivant, Santenay, St. Laurent, Volnay, Vosne-Romanée och Vougeot.
 • Orrefors - Difference Vinglas Sparkling 32 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Sparkling 32 cl
  Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Wine Vinglas Large Grön

  Wine Vinglas Large Grön
 • Holmegaard Idéelle Rödvins 28 Cl - Vinglas Glas Klar - 4304400

  Holmegaard Idéelle Rödvins 28 Cl - Vinglas Glas Klar - 4304400
  Idéelle Rödvinsglas, 28 cl från Holmegaard. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Holmegaard med stor omsorg.
 • Röd/Vitvinsglas PUCCINI 6-pack

  Röd/Vitvinsglas PUCCINI 6-pack
  Klassiskt vitvinsglas i 6-pack med strålande glans från glasmästarna Leonardo. Vinglaset bryter ljuset och smakerna perfekt och framhäver dina goda viner. V 560 ml Mått: H 24 cm, B 9,5 cm
 • Modo rödvinsglas 44 cl

  Modo rödvinsglas 44 cl
  Ett vinglas med cylinderformad kupa som skapar en härlig vintagekänsla. Schott Zwiesel Modo rödvinsglas har en rund fot och stilren stjälk som leder ut till den cylindriska kupan. Ett vackert vinglas som inger en känsla av 60-talets cocktailpartyn och italienska filmer. Volym: 44 cl Höjd: 22,1 cm Ø: 8,2 cm
 • Villeroy & Boch Boston Vitvinsglas Rosa 23 cl.

  Villeroy & Boch Boston Vitvinsglas Rosa 23 cl.
  Märke: Villeroy & Boch Serie: Boston Produkttyp: vitvinsglas Material: kristallglas Volym: 23 cl Tål maskindisk: Ja
 • Vinglas Bistro, 53 Cl

  Vinglas Bistro, 53 Cl
  Ett vinglas på fot som rymmer 53 cl och tål maskindisk. I samma serie finns även ett mindre vinglas samt glas för champagne och vatten.
 • Clubhouse 6-pack - Vinglas

  Clubhouse 6-pack - Vinglas
 • Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Blå, serie som designats av Erika Lagerbielke. Rödvinsglaset är både elegant och sticker ut med sin klarblå droppe i foten. I serien finns allt från whiskeyglas till vattenglas som även kan matchas med Intermezzo Satin med vit droppe och Air med klar droppe. Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Chef & Sommelier Reveal Up Intense Vinglas 45 cl

  Chef & Sommelier Reveal Up Intense Vinglas 45 cl
  Chef & Sommelier Reveal Up Intense vinglas 45 cl är ett progressivt och elegant utformat vinglas med stor kupa och en så kallad skorsten upptill som eliminerar obekväma alkoholtoner. Reveal Up Intense från franska Chef & Sommelier är producerat av den unika glasmassan Kwarx, som ger både lyster och slittålighet. Tillverkat i ett stycke från fot till kupa har detta glas en härlig resonans och viktbalans. Den eleganta designen med bred bas och kraftig kupning och skorsten låter viner som kräver lite mer oxidation för att öppnas upp för dess aromer att verkligen blomstra.
 • Orrefors - Optica Symphony Starkvinsglas

  Orrefors - Optica Symphony Starkvinsglas
  Starkvinsglas ur serien Optica Symphony formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rödvin 4 st Lyngby Melodia

  Rödvin 4 st Lyngby Melodia
 • Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Sweet Dessertvinglas 22 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar
  Sweet är glaset från Difference-serien som är speciellt framtaget för söta viner. Den låga kupan gör att mängder av smaker och aromer samlas för att ge den absolut bästa smakupplevelsen. Glasen ur Difference-serien är framtagna av formgiven Erika Lagerbielke i ett nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam. Tillverkat av äkta kristallglas Munblåst glas Skandinavisk design av Erika Lagerbielke Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack

  Orrefors More Vinglas 44 cl 4-pack
  Orrefors More glas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland s
 • CHATEAU Vitvinsglas - 6-pack

  CHATEAU Vitvinsglas - 6-pack
  CHATEAU Vitvinsglas - 6-pack i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Vitvinsglas i serien Chateau från Leonardo. CHATEAU är tillverkad i stöttåligt kristallglas (Teqton).&hellip:
 • Holmegaard Cabernet Lines Rödvins 52 Cl 2-pack - Vinglas Glas Klar

  Holmegaard Cabernet Lines Rödvins 52 Cl 2-pack - Vinglas Glas Klar
  Rödvinsglaset från Holmegaard har elegant, vacker design i glas med graverat mönster perfekt för röda viner och till vardags eller fest. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Formgiven av Peter Svarrer. Om rödvinsglaset från Holmegaard- Vacker, elegant design.- Graverat mönster.- Tillverkat av glas.- Finns även som vitvinsglas.- Rödvinsglaset säljs i 2-pack.- Perfekt för röda viner.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien Cabernet Lines.- Diameter: 95 mm.- Höjd: 225 mm.- Kapacitet: 52 cl. Skötselråd för rödvinsglaset- Tål diskmaskin upp till 55°C. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vinglas Riesling 2 st

  Vinglas Riesling 2 st
 • Chef & Sommelier Open Up Rött vinglas 55 cl 6 st.

  Chef & Sommelier Open Up Rött vinglas 55 cl 6 st.
  L10.5 B10.5 H23,5 cm 550 ml Krystallin, Klar. 6 pk jag gavkartong.
 • Carolina Gynning In Between Worlds Rosé-/vitvinsglas 40 Cl - Vinglas Kristall Klar

  Carolina Gynning In Between Worlds Rosé-/vitvinsglas 40 Cl - Vinglas Kristall Klar
  In Between Worlds rosé- och vitvinsglas från Carolina Gynning. Vinglaset har en avsmalnande form för optimal koncentrering av dofterna och är dekorerat med ett frilagt motiv från ett av hennes konstverk. Carolina gillar sina glas stora då hon tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Carolina Gynning She's The One Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning She's The One Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar
  Rosé- och vitvinsglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vinum Cabernet Sauvignon / Merlot / Bordeaux vinglas 2-pack

  Vinum Cabernet Sauvignon / Merlot / Bordeaux vinglas 2-pack
  Riedel Vinum Cabernet Sauvignon / Merlot / Bordeaux vinglas 2-pack. Ett elegant rödvinsglas från österrikiska kristallglasproducenten Riedel. Detta rödvinsglas har främst utformats för att matcha de fruktiga och fräscha aromprofilerna hos viner från Bordeaux, där de populära druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot dominerar. Ett utsökt Allround-vinglas som passar flera sorters rödvin. Vinum är en av de populäraste serierna vinglas från österrikiska Riedel. Serien var bland de första att specialanpassa vinglasen efter olika typer av druvor och egenskaper hos vin. Allt för att lyfta upplevelsen till nya höjder, såväl estetiskt som smakmässigt. Höjd: 225 mm Volym: 61 cl Levereras i 2-pack Tål maskindisk
 • Villeroy & Boch Rose Garden Vittvinsglas 43 cl 4 pk. Kommer mars -23.

  Villeroy & Boch Rose Garden Vittvinsglas 43 cl 4 pk. Kommer mars -23.
  Märke: Villeroy & Boch Serie: Rose Garden Produkttyp: rödvinsglas Mått: H: 22 cm Volym: 43 cl Material: Kristallglas Info: Tål maskindisk
 • Festival Bordeaux Magnum vinglas 6-pack

  Festival Bordeaux Magnum vinglas 6-pack
  Festival Bordeaux Magnum vinglas 6-pack är ett lite större vinglas för riktigt smakrika röda viner. Spiegelaus Festival Bordeaux Magnum vinglas har utformats för viner som kräver stora mängder syre, och ger en neutral förstärkning av aromerna hos rördvin, särskilt från regionen Bordeaux i Frankrike. Höjd: 214 mm Diameter: 88 mm Volym: 500 ml Tål maskindisk Levereras i 6-pack
 • Spiegelau Definition Vinglas universal 55 cl, 2 st

  Spiegelau Definition Vinglas universal 55 cl, 2 st
  Vackra och mångsidiga universalvinglas från Spiegelau som passar till de flesta viner och druvsorter. Vinglasen är en del av Defininton-serien och rymmer 55 cl. Den enkla, lätt-kupade formen framhäver aromer, fruktiga nyanser och balanserar garvsyran väl.Defininton är en serie kristallglas. T
 • Rött Vinglas Stem Zero Nude - 550ml (2 St.)

  Rött Vinglas Stem Zero Nude - 550ml (2 St.)
  Elegant och modernt rött vinglas Stem Zero Nude - 550ml (2 st.) Dessa "kraftfulla" röda vinglas från Nude 'Stem Zero' -serien kombinerar de bästa funktionerna i ett klassiskt allsidigt rött vinglas och ett Bourgogne-glas:
 • Essence Rödvin 8-pack 45 cl

  Essence Rödvin 8-pack 45 cl
 • Zwiesel - Finesse Rödvinsglas 43 cl 6-pack

  Zwiesel - Finesse Rödvinsglas 43 cl 6-pack
  Finesse rödvinsglas från Zweisel är elegant från topp till fot. Varje glas är unikt och kombinerar gastronomi med traditionell glaskonst.Glasen är handgjorda i kristallglas och designade speciellt för varje druvsort. Designen ger dig fokus på smakupplevelsen av utsökt vin. Kristall säkerställer vackert glas med lång hållbarhet.Kan diskas i diskmaskin på glasprogram (max 50 °C)Zwiesel-glasen uppskattas av vinkännare, sommelierer och restauranger med Michelinstjärnor över hela världen.Det ultimata glaset för vinkännare!Levereras i 6-pack.
 • Riedel 265th Anniversary Burgundy Grand Cru Vin 2-pack - Vinglas Glas Klar

  Riedel 265th Anniversary Burgundy Grand Cru Vin 2-pack - Vinglas Glas Klar
  Vinglaset från Riedel har en särskilt framtagen design i klarglas med en rundad form perfekt för att framhäva de specifika druvorna. En perfekt gåva. Om vinglaset från Riedel- Vinglaset säljs i 2-pack.- Vinglaset är designad till Riedels 265-års jubileum.- Särskilt framtagen kupa.- Perfekt för att framhäva de specifika druvorna. Skötselråd för vinglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Winelovers Rödvinsglas 4-pack 58 Cl - Vinglas Klar

  Spiegelau Winelovers Rödvinsglas 4-pack 58 Cl - Vinglas Klar
  Winelovers Rödvinsglas 4-pack, 58 Cl från Spiegelau. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Carolina Gynning In Between Worlds Vinglas 75 Cl - Vinglas Kristall Klar

  Carolina Gynning In Between Worlds Vinglas 75 Cl - Vinglas Kristall Klar
  In Between Worlds vinglas från Carolina Gynning. Vinglaset har en avsmalnande form för att koncentrera smakerna och har ett frilagt motiv från ett av hennes konstverk. Carolina gillar sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda All About You, Vinglass 52 cl 2st

  Kosta Boda All About You, Vinglass 52 cl 2st
  Bredd: 9 cm Höjd: 24 cm Volym: 52 cl
 • Kosta Boda - SÅLD Nobis Vinglas 5 st

  Kosta Boda - SÅLD Nobis Vinglas 5 st
  5 st vinglas ur serien Nobis formgivna av Kjell Engman för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • LSA INTERNATIONAL - Pearl Vitvinsglas 32,5 cl 4-pack

  LSA INTERNATIONAL - Pearl Vitvinsglas 32,5 cl 4-pack
  Pearl Vitvinsglas 4-pack från LSA International som passar fint till olika sorters vita viner och kommer förgylla varje stund. Serien Pearl passar fint med alla sorters dukningar och tillställningar.
 • Vitvinsglas Fontaine, 23 cl

  Vitvinsglas Fontaine, 23 cl
  Fontaine-serien består av en rad munblåsta glas designade av Michael Bang. Vitvinsglaset i serien är perfekt till servering av ett syrligt, fruktigt vitt vin. Ett kraftigt vitt vin med fatkaraktär och volym behöver en större yta som t.ex. bourg
 • Orrefors Informal Vinglas 2 st. 36 cl.

  Orrefors Informal Vinglas 2 st. 36 cl.
  Njut av ett glas vin till vardagen eller till festliga tillfällen - Informal-glaset från Orrefors kan smidigt användas till bägge tillfällen. Glaset är perfekt till vitvin, rosévin och rödvin, men också till en somrig cocktail eller kanske till ett glas vin med en skiva citron. Informal-ser
 • Spiegelau Winelovers Vitvinsglas 4-pack 38 Cl - Vinglas Klar

  Spiegelau Winelovers Vitvinsglas 4-pack 38 Cl - Vinglas Klar
  Winelovers Vitvinsglas 4-pack, 38 Cl från Spiegelau. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.

Formen på ett vinglas

Formen på ett vinglas är viktigt för att ett vin ska presentera sig på bästa sätt. En god tumregel är att vinglaset ska ha en tulpanform, det vill säga bredare nertill än upptill.

Släpp lös vinets bouquet

Aromer, eller bouquet, ska tillåtas släppas ut genom att vinet får mycket kontakt med luften. Det görs genom att glaset har en bred mitt. Fyll därför inte vinglaset med vin alltför högt upp. Dofterna samlas ihop uppåt och möter dig mer fokuserat när glaset smalnas av upptill. Prova smaka på samma vin i olika typer av glas och märk skillnaden!

Det finns faktiskt funktionella skillnader mellan rödvinsglas, vitvinsglas och glas för mousserande drycker.

Vita viner serveras svalare än röda och därför är i regel vitvinsglas mindre för att kunna hålla vinet svalare en längre tid.

Röda viner måste exponeras för mycket syre för att kunna avge sin bouquet. Därför är rödvinsglas större, bredare och har mer volym.

Mousserande viner serveras oftast i champagneglas istället.

Roséviner ligger lite mitt emellan vitt och rött men snarare mot det vita hållet om vi ska rekommendera ett passande glas. Här har vi lagt några tips på glas för roséviner.

Kort om vinglas i kristall

Glas består av de tre mineralerna kiseldioxid (sand), natriumkarbonat (soda) och kalciumkarbonat (kalksten). I kristallglas ersätts kalciumkarbonat med en viss mängd blyoxid. För att få kallas för kristallglas måste halten vara minst 24%.

Tillsatsen av blyoxid gör att glaset får en annan karaktär och ett högre brytningsindex. Av den anledningen kan kristallglasen glittra på ett vackert sätt som inte vanligt glas kan.

Här i Sverige är Orrefors duktiga på kristallglas och kanske framförallt på att göra fina kristallskålar.

Servera vatten till vin

Alkohol utgör en belastning för kroppen men den kan minskas genom att dricka vatten till. Därför är det vanligt att man ställer fram en vattenkaraff tillsammans med vinflaskan eller vinglaset, både hemma och på restaurang.

 

Tips » Skaffa underlägg till vinglasen

ileadilead