Vinglas

Ett bra vinglas ska hjälpa ditt vin att få komma till sin rätt. Aromer ska frigöras för att den rätta smaken ska infinna sig i vinet du dricker. Rödvinsglas och vitvinsglas skiljer sig åt eftersom dessa drycker konsumeras på olika sätt. Lär dig mer om det längre ner på sidan. Vill du direkt kolla på snygga designade vinglas kan du kolla i galleriet direkt nedanför.

Populärt inom vinglas

 • Orrefors - Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Mature 65 cl
  Difference Mature passar morgna viner. Glasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV

  Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV
  I only ask to be free, the butterflies are free. Ett vitvinsglas är oftast lite mindre än ett rödvinsglas för att hålla kylan. Detta glas är byggt för optimal koncentrering av dofterna med sin avsmalnande form. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie.
 • Riedel - Riedel Vinum Bourgogne Glas 2-pack

  Riedel - Riedel Vinum Bourgogne Glas 2-pack
  Vinglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är oumbärligt för den som älskar röd Bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.Vinglaset passar även till: Beaujolais Cru, Blauburgunder, Chambolle Musigny, Champagne, Echézeaux, Franciacorta, Gamay, Moulin à vent, Musigny, Nebbiolo, Nuits Saint Georges, Old World Pinot Noir, Pommard, Romanée Saint Vivant, Santenay, St. Laurent, Volnay, Vosne-Romanée och Vougeot.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Love is Joy

  Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Love is Joy
  Kärlek är lycka - övertyga aldrig dig själv om att lidande är en del av det. Ett rödvinsglas ska precis som detta ha en avsmalnande form så dofterna koncentreras. För att bevara vinets arom rekommenderas det att endast fylla upp glaset 1/3-del, ungefär till glasets bredaste punkt. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie. I Carolina Gynnings serie ingår glas för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. &rdquoMina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.&rdquo Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.

Fler tips på vinglas

 • Veloce Vinglas Sauvignon Blanc 2-pack

  Veloce Vinglas Sauvignon Blanc 2-pack
 • Leonardo - 6-pack Vitvinsglas 240 ml, BRINDISI

  Leonardo - 6-pack Vitvinsglas 240 ml, BRINDISI
  Längtan efter ett enkelt liv på landet har aldrig varit så stor som idag. Den nya glas-serien Brindisi från LEONARDO är en kollektion handgjorda glas, som tar in den italienska, lantliga charmen i ditt hem. Glasens facetterade design är en riktig blickfångare, och de passar både till vardag som fest. Glasen är robusta och krosståliga, vilket gör att de är idealiska att ta med på picknicken eller campingen. Brindisi erbjuder sex olika glas, i tre olika färger. Alla glasen matchar varandra, och kompletterar din dukning oavsett val av servis. Glasen tillför en lantlig och gedigen känsla, som passar de flesta tillfällen. Välj mellan rödvinsglas, vitvinsglas, champagneglas, whiskyglas och höga tumblerglas – i färgerna clear, grön och anthracite. Glaset är högkvalitativt och extremt hållbart, tål att diskas i diskmaskinen och använda i mikrovågsugnen. 6-pack Vitvinsglas 240 ml, BRINDISI Mått: H 13 cm, O 8 cm Material: Glas Färg: Clear
 • Holmegaard Bouquet Vitvin 41 Cl 6-pack - Vinglas Glas Klar

  Holmegaard Bouquet Vitvin 41 Cl 6-pack - Vinglas Glas Klar
  6-pack med Bouquet Vitvinglas från Holmegaard. Dessa eleganta vinglas rymmer 41 cl, och passar perfekt för vita viner. De är designade av Peter Svarrer och togs fram med den moderna måltiden som utgångspunkt där smak och trevnad står i fokus. Glasen passar utmärkt till alla tillfällen, då det är gjort av tåligt glas och kan diskas i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • GORM Vinglas Ljusblå Fot

  GORM Vinglas Ljusblå Fot
 • Vinglas 6-Pack

  Vinglas 6-Pack
 • Nordal - JOG red wine glass, clear/amber

  Nordal - JOG red wine glass, clear/amber
  JOG in clear glass with an amber color effect is perfet for your table setting together with matching wineglasses and a drinking glass n the same pattern. Handmade and mouthblown. Foodsafe and hand wash recommended. The serie is available in another col
 • Spiegelau Winelovers Vitvinsglas 4-pack 38 Cl - Vinglas Klar

  Spiegelau Winelovers Vitvinsglas 4-pack 38 Cl - Vinglas Klar
  Winelovers Vitvinsglas 4-pack, 38 Cl från Spiegelau. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • PUCCINI Dessertvinglas - 6-pack

  PUCCINI Dessertvinglas - 6-pack
  PUCCINI Dessertvinglas 6-pack i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.PUCCINI dessertvinglas från Leonardo är ett glas utöver det vanliga. PUCCINI förgyller dukningen och&hellip:
 • Vinglas Tulip 25cl

  Vinglas Tulip 25cl
 • Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257418

  Orrefors Intermezzo Blå Rödvinsglas 32 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6257418
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Difference Mature 65 cl

  Difference Mature 65 cl
 • Carolina Gynning In Between Worlds Vinglas 75 Cl - Vinglas Kristall Klar

  Carolina Gynning In Between Worlds Vinglas 75 Cl - Vinglas Kristall Klar
  In Between Worlds vinglas från Carolina Gynning. Vinglaset har en avsmalnande form för att koncentrera smakerna och har ett frilagt motiv från ett av hennes konstverk. Carolina gillar sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Clubhouse 6-pack - Vinglas

  Clubhouse 6-pack - Vinglas
  Vinglas Clubhouse rymmer 50 cl, BPA friplast, okrossbara, tillverkade i Italien. Perfekt för dig som vill kunna njuta av ett glas vin på rätt sätt även på picknicken, båtturen, i husvagnen och vid&hellip:
 • Vinglas Riedel Ouverture White Wine 2-pack

  Vinglas Riedel Ouverture White Wine 2-pack
  Vinglas Riedel Ouverture White Wine 2-pack. H&:ouml:gkvalitativa och prisv&:auml:rda vitvinsglas fr&:aring:n glasproffsen Riedel.Levereras i en trevlig presentkartong.
 • Riedel - Veritas Syrah Rödvinsglas 2-pack

  Riedel - Veritas Syrah Rödvinsglas 2-pack
  Vinglaset är specialdesignat för fylliga aromatiska viner med måttlig strävhet och utan bitterhet. Glaset i Vinumserien är något högre än Bordeauxglaset och har en smalare öppning än detta glas. Kupans form förstärker doften och balanserar smaken så att Syrah/Shiraz och Barbera får en perfekt balans mellan frukt, syror och strävhet.Rekommenderat till: Syrah Old World, Macabeo, Mourvèdre, Tempranillo, Touriga.Maskingjort kristallglas av exceptionell kvalitet och tunnhet. De som vill uppgradera från Vinum serien kan välja Veritas då kupans utformning är densamma men serien har kompletterats med glasmodeller utformade även för – Gamla Väldens Syrah, Nya Väldens Pinot Noir och Champagne Coupe.
 • Kosta Boda - SÅLD Karaff och Glas 14 st Chateau

  Kosta Boda - SÅLD Karaff och Glas 14 st Chateau
  Karaff och 14 st olika glas ur serien Chateau formgivna av Bertil Vallien för Kosta Boda.Glasen består av 8 st dricksglas, 4 st vinglas och 2 st martiniglas. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - Bägare i Tenn

  Vintage - Bägare i Tenn
  Bägare gjord i tenn.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas

  Orrefors - SÅLD Intermezzo Blå Vinglas
  Vinglas ur serien Intermezzo Blå formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vision Rich Vinglas 28cl 2-pack

  Vision Rich Vinglas 28cl 2-pack
 • Riedel - Veloce Vinglas Sauvignon Blanc 2-pack

  Riedel - Veloce Vinglas Sauvignon Blanc 2-pack
  Det här vinglaset är framtaget för viner av druvan Sauvignon Blanc, men passar även utmärkt till rosévin. Den generösa kupan förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet.Vinglaset passar även till: Ausbruch, Auslese, Bacchus, Barsac, Beerenauslese, Blanc du Bois, Chasselas, Chenin Blanc, Coulée de Serrant, Furmint, Gelber Muskateller, Gewürztraminer, Jurançon moelleux, Koshu, Lambrusco, Loire (vitt), Loupiac, Malagousia, Malvazija Istriana, Monbazillac, Müller-Thurgau, Muskateller, Muskat-Ottonel, Quarts de Chaume, Recioto di Soave, Rosé, Sauternes, Sylvaner, Tokaji (sött), Tokaji (torrt), Traminer, Trockenbeerenauslese, Vins Liquoreux, Vouvray och Zierfandler.Riedels serie Veloce har fått sitt namn från italienskans ord för snabb. De vackra vinglasen utmärker sig med en kupa i tunn kristall och en smal, hög stam. Den eleganta känslan förstärks av att kuporna har en diamantformad design. Precis som Riedels andra glasserier är Veloce-glasen druvspecifika. På foten av varje glas finns en märkning som säger vilken druva kupan passar till.I glasserien ingår, förutom flertalet druvspecifika vinglas, även ett vattenglas i tunn kristall. Glasen är maskintillverkade och går att diska i maskin.
 • Sky Rödvinsglas 50cl 6-pack

  Sky Rödvinsglas 50cl 6-pack
 • CHATEAU Vinglas / Bordeauxglas - 6-pack

  CHATEAU Vinglas / Bordeauxglas - 6-pack
  CHATEAU Vinglas / Bordeauxglas - 6-pack i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Vackert och stort bordeauxglas med blommönster upptill ur serien Chateau från Leonardo. Tillverkat&hellip:
 • Aero Rödvinsglas 57 cl 6-pack

  Aero Rödvinsglas 57 cl 6-pack
 • Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Feeling Magic

  Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Feeling Magic
  Always be yourself untill you can be a unicorn, then always be a unicorn. Ett rödvinsglas ska precis som detta ha en avsmalnande form så dofterna koncentreras. För att bevara vinets arom rekommenderas det att endast fylla upp glaset 1/3-del, ungefär till glasets bredaste punkt. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie. I Carolina Gynnings serie ingår glas för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. &rdquoMina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.&rdquo Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.
 • Kosta Boda Line Vin Xl 44 Cl - Vinglas Glas Klar

  Kosta Boda Line Vin Xl 44 Cl - Vinglas Glas Klar
  Line Vinglas från Kosta Boda. Det här vinglaset tillhör den eleganta serien Line som har formgivits av Anna Ehrner. Designen är klassisk och har en tunn glastråd som ringlar sig upp runt kupan. Glastråden har lagts på för hand och glaset är munblåst i Småland. Passar perfekt till festligare tillfällen. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Tell Me More Galette vinglas high, smoke

  Tell Me More Galette vinglas high, smoke
  Vinglasen Galette High från Tell Me More är handgjorda och tillverkade i återvunnen glasmassa. Glasen har en snygg, stilren design som passar till de flesta dukningar. Dessutom finns det två olika färger, clear och smoke, så du kan välja det som passar dig och ditt hem bäst.
 • Zalto Dessert vinglas 320 ml. 1 st.

  Zalto Dessert vinglas 320 ml. 1 st.
  Det eleganta och luxuösa dessertvinglaset av kristall är gjord efter en stigande popularitet av både dessert- och söta viner hela världen över. Zaltos dessertvinglas är utvecklad för att ge en fin balans mellan surhet, sötma och kraften hos ett gott dessertvin. Likaså kan glaset utveckla d
 • Riedel - Veloce Vinglas Chardonnay 2-pack

  Riedel - Veloce Vinglas Chardonnay 2-pack
  Det här glaset passar utmärkt till ekfatslagrade Chardonnayviner med låg syra och fyllig frukt. Vinglaset har en stor kupa med vid öppning. Formen gör att drycken får mycket luft, vilket i sin tur förstärker vinets aromer och generösa ekfatstoner. För den som gillar ekad Chardonnay är glaset ett måste. Här känner du en oerhörd skillnad mot att dricka i ett vanligt glas.Vinglaset passar även till: Bourgogne (vitt), Corton-Charlemagne, Meursault, Montrachet, Morillon (ekfatslagrad), Pouilly-Fuissé och St. Aubin.Riedels serie Veloce har fått sitt namn från italienskans ord för snabb. De vackra vinglasen utmärker sig med en kupa i tunn kristall och en smal, hög stam. Den eleganta känslan förstärks av att kuporna har en diamantformad design. Precis som Riedels andra glasserier är Veloce-glasen druvspecifika. På foten av varje glas finns en märkning som säger vilken druva kupan passar till.I glasserien ingår, förutom flertalet druvspecifika vinglas, även ett vattenglas i tunn kristall. Glasen är maskintillverkade och går att diska i maskin.
 • Riedel - Sommeliers Bourgogne Glas

  Riedel - Sommeliers Bourgogne Glas
  Det här glaset är oumbärligt för den som älskar röd Bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.Vinglaset passar även till: Barbaresco och Barolo (Nebbiolo), Beaujolais Cru, Blanc de Noirs, Blauburgunder, Chambolle Musigny, Champagne, Echézeaux, Franciacorta, Gamay, Mascalese, Moulin à vent, Musigny, Nerello, New World Pinot Noir, Nuits Saint Georges, Old World Pinot Noir, Pommard, Romanée Saint Vivant, Santenay, St. Laurent, Volnay, Vosne-Romanée och Vougeot.
 • Orrefors Merlot Vin 60 Cl - Vinglas Glas Klar

  Orrefors Merlot Vin 60 Cl - Vinglas Glas Klar
  Vinglaset ingår i Orrefors glasserie Merlot som är designat av Erika Lagerbielke. Glasets klassiska och moderna form kombinerar både vinets smak och doft som ger användaren en förträfflig upplevelse. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vitt Vinglas 420 Ml - Stölzle Exquisit (6 St)

  Vitt Vinglas 420 Ml - Stölzle Exquisit (6 St)
  Detta vita vinglas kan tas för att servera olika sorters vitvinsspritz, för unga och gamla vita viner, för Aperol Spritzz samt för uppfriskande egna skapelser som du tycker om på din terrass på sommaren. Höjd (cm): 21.1 Diameter (cm): 8.3 Kapacitet (ml):
 • Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6274216

  Orrefors Merlot Vitvinsglas 29 Cl - Vinglas Munblåst Glas Klar - 6274216
  Merlot Vitvin 29 cl från Orrefors ingår i Merlot-serien som är designad av formgivaren Erika Lagerbielke som fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när serien lanserades 1995. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Vi har valt ut Klar Vinglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Neo Vinglas, set med två glas 32 cl

  Neo Vinglas, set med två glas 32 cl
 • Enoteca Bordeaux Rödvinglas 100 cl Klar

  Enoteca Bordeaux Rödvinglas 100 cl Klar
 • Alessi s Family Rödvins 23 Cl - Vinglas Glas Klar

  Alessi s Family Rödvins 23 Cl - Vinglas Glas Klar
  Rödvinsglas från Alessi. Det här glaset tillhör serien Glass Family som har formgivits av Jasper Morrison. Glass Family kännetecknas av sin enkla, sofistikerade och funktionella design. Glaset lämpar sig inte bara för rödvin, utan går även att använda som ett finare dricksglas för till exempel vatten eller drinkar. Glaset är tjockare nedtill för att ge stabilitet, och smalare vid öppningen för att dryckesupplevelsen ska bli ultimat. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch - SÅLD Maxima Vinglas 9 st

  Villeroy & Boch - SÅLD Maxima Vinglas 9 st
  9 st vinglas ur serien Maxima från Villeroy & Boch.NyckickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • The emeralds Vinglas Set om 4 Low Fern green

  The emeralds Vinglas Set om 4 Low Fern green
 • Pulltex Vin & Champagne 3-del Startset - Vinglas Svart

  Pulltex Vin & Champagne 3-del Startset - Vinglas Svart
  Ett 3-delars startset bestående av vinöppnare, vin- & champagnekorkar. Vinöppnaren har Pulltex patenterade tvåstegsarm & konformade teflonklädda korkskruv. Vinkorken drar ut luften ur flaskan & bevarar vinet medan champagnekorken fungerar som en stopper utan risk för att den exploderar och skjuter iväg. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel O Ekfatslagrat Chardonnay Vinglas 58 cl2-pack

  Riedel O Ekfatslagrat Chardonnay Vinglas 58 cl2-pack
  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailglas, karaffer och ölglas.1673, när
 • Orrefors Nobel Rödvinsglas 20 Cl - Vinglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Rödvinsglas 20 Cl - Vinglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Carolina Gynning Slice Of Life Rödvinsglas Guld - Vinglas Kristall Klar

  Carolina Gynning Slice Of Life Rödvinsglas Guld - Vinglas Kristall Klar
  Detta rödvinsglas är en ny och lyxigare tolkning av Carolina Gynnings klassiska glasserie. Det guldiga motivet har frilagts från hennes populära konstverk. Guldet ger en exklusiv känsla, och passar bra vid festliga tillfällen som till exempel nyår eller studenten. Serien innehåller glas till alla tillfällen samt en karaff. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Rödvinsglas Jenny 5 st

  Vintage - SÅLD Rödvinsglas Jenny 5 st
  5 st rödvinsglas ur serien Jenny från Duka.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vinglas 300ml 2-st Klar

  Vinglas 300ml 2-st Klar
 • Zwiesel - Enoteca Rioja Rödvinsglas 69 cl 2-pack

  Zwiesel - Enoteca Rioja Rödvinsglas 69 cl 2-pack
  Rioja rödvinsglas från Zwiesels serie Enoteca tar fram det bästa ur fruktiga och kryddiga rödviner. Det fina vinglaset har en klassisk design och passar att duka fram till både vardags och fest. Den runda, breda kupan framhäver alla smaker och kryddor i vinet. Rioja är tillverkad i handblåst kristallglas och tål diskmaskin. Säljes i 2-pack. Enoteca serien är en fantastisk samling bestående av eleganta och tidlösa glas för alla stunder. Glasväggarnas anpassade tjocklek gör att både vin och glas håller samma temperatur och därför förmedlar en smakupplevelse av rang. Välj bland vinglas, champagneglas och vattenglas och servera din dryck ur rätt glas för att verkligen kunna avnjuta dess rätta smaker.
 • Vintage - SÅLD Bägare i Tenn

  Vintage - SÅLD Bägare i Tenn
  Bägare i Tenn, märkning Svensk tenn ATG S10 Handarbetad.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Elixir Connoisseur 28 cm 4-pack

  Orrefors Elixir Connoisseur 28 cm 4-pack
  Dessa vinglas från Orrefors är en del av Elixir-serien. Elixir kom till marknaden under 1969 och glasen har varit mycket populära sedan introduktionen. Du får hela 4 glas som rymmer 28 cl. Glasen har en vacker och unik form som gör det möjligt att servera både vit- och rödvin i dem. De är l
 • Riedel Veritas Old World Syrah Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar

  Riedel Veritas Old World Syrah Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar
  Vinglaset från Riedel har elegant, tidlös design i kristallglas med rund kupa med liten öppning perfekt för röda viner. Det har lång, smal fot. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om vinglaset från Riedel- Gjort av kristallglas.- Från serien Veritas.- Vinglaset säljs i 2-pack.- Höjd: 235 mm.- Kapacitet: 62.0 cl. Skötselråd för vinglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Enoteca Rioja Rödvinglas 69 cl Klar

  Enoteca Rioja Rödvinglas 69 cl Klar

Formen på ett vinglas

Formen på ett vinglas är viktigt för att ett vin ska presentera sig på bästa sätt. En god tumregel är att vinglaset ska ha en tulpanform, det vill säga bredare nertill än upptill.

Släpp lös vinets bouquet

Aromer, eller bouquet, ska tillåtas släppas ut genom att vinet får mycket kontakt med luften. Det görs genom att glaset har en bred mitt. Fyll därför inte vinglaset med vin alltför högt upp. Dofterna samlas ihop uppåt och möter dig mer fokuserat när glaset smalnas av upptill. Prova smaka på samma vin i olika typer av glas och märk skillnaden!

Det finns faktiskt funktionella skillnader mellan rödvinsglas, vitvinsglas och glas för mousserande drycker.

Vita viner serveras svalare än röda och därför är i regel vitvinsglas mindre för att kunna hålla vinet svalare en längre tid.

Röda viner måste exponeras för mycket syre för att kunna avge sin bouquet. Därför är rödvinsglas större, bredare och har mer volym.

Mousserande viner serveras oftast i champagneglas istället.

Roséviner ligger lite mitt emellan vitt och rött men snarare mot det vita hållet om vi ska rekommendera ett passande glas. Här har vi lagt några tips på glas för roséviner.

Kort om vinglas i kristall

Glas består av de tre mineralerna kiseldioxid (sand), natriumkarbonat (soda) och kalciumkarbonat (kalksten). I kristallglas ersätts kalciumkarbonat med en viss mängd blyoxid. För att få kallas för kristallglas måste halten vara minst 24%.

Tillsatsen av blyoxid gör att glaset får en annan karaktär och ett högre brytningsindex. Av den anledningen kan kristallglasen glittra på ett vackert sätt som inte vanligt glas kan.

Här i Sverige är Orrefors duktiga på kristallglas och kanske framförallt på att göra fina kristallskålar.

Servera vatten till vin

Alkohol utgör en belastning för kroppen men den kan minskas genom att dricka vatten till. Därför är det vanligt att man ställer fram en vattenkaraff tillsammans med vinflaskan eller vinglaset, både hemma och på restaurang.

 

Tips » Skaffa underlägg till vinglasen

ilead