Vinglas

Ett bra vinglas ska hjälpa ditt vin att få komma till sin rätt. Aromer ska frigöras för att den rätta smaken ska infinna sig i vinet du dricker. Rödvinsglas och vitvinsglas skiljer sig åt eftersom dessa drycker konsumeras på olika sätt. Lär dig mer om det längre ner på sidan. Vill du direkt kolla på snygga designade vinglas kan du kolla i galleriet direkt nedanför.

Populärt inom vinglas

 • Orrefors - Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Difference Vinglas Mature 65 cl
  Difference Mature passar morgna viner. Glasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV

  Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl Butterfly Messenger IV
  I only ask to be free, the butterflies are free. Ett vitvinsglas är oftast lite mindre än ett rödvinsglas för att hålla kylan. Detta glas är byggt för optimal koncentrering av dofterna med sin avsmalnande form. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie.
 • Riedel - Riedel Vinum Bourgogne Glas 2-pack

  Riedel - Riedel Vinum Bourgogne Glas 2-pack
  Vinglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är oumbärligt för den som älskar röd Bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.Vinglaset passar även till: Beaujolais Cru, Blauburgunder, Chambolle Musigny, Champagne, Echézeaux, Franciacorta, Gamay, Moulin à vent, Musigny, Nebbiolo, Nuits Saint Georges, Old World Pinot Noir, Pommard, Romanée Saint Vivant, Santenay, St. Laurent, Volnay, Vosne-Romanée och Vougeot.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Love is Joy

  Carolina Gynning - Rödvinglas 75 cl Love is Joy
  Kärlek är lycka - övertyga aldrig dig själv om att lidande är en del av det. Ett rödvinsglas ska precis som detta ha en avsmalnande form så dofterna koncentreras. För att bevara vinets arom rekommenderas det att endast fylla upp glaset 1/3-del, ungefär till glasets bredaste punkt. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie. I Carolina Gynnings serie ingår glas för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. &rdquoMina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.&rdquo Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.

Fler tips på vinglas

 • Leonardo - Puccini Dessertvinglas 22 cl 6-pack

  Leonardo - Puccini Dessertvinglas 22 cl 6-pack
  Set med sex dessertvinsglas från Leonardos serie Puccini, perfekt söta dessertviner och likörer. Med sina raka stilrena linjer passar glasen de flesta dukningar.Glasen är tillverkade i stöttåligt Teqtonglas och tål diskmaskin. Volym 22 cl.
 • Vittvinglas Puccini - 6 st

  Vittvinglas Puccini - 6 st
  Leonardo Vittvinglas Puccini - 6 st Ett läckert vittvinglas från Leonardos serie Puccini. Förgyll middagsdukningen med dessa vackra klassiker. Glaset är tillverkad i ett stöttåligt kristallglas och&hellip:
 • Carolina Gynning Love Is Joy Vin 75 Cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning Love Is Joy Vin 75 Cl - Vinglas Glas Klar
  Vinglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Pinot Noir Burgundy 2-pack 70 Cl - Vinglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Pinot Noir Burgundy 2-pack 70 Cl - Vinglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Pinot Noir Burgundy Vinglas från Riedel. Dessa klassiska vinglas med generös kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka vin börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla vinälskare ha hemma! Det är designat för att balansera hög syra och dämpa tanniner, och passar utmärkt för röda viner med bra syra och moderata mängder tanniner. Är tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Waterford Vintage Classic Vitvinsglas 4-pack - Vinglas Klar

  Waterford Vintage Classic Vitvinsglas 4-pack - Vinglas Klar
  Vintage Classic Vitvinsglas, 4-pack, Klar från Waterford. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vinglas 33cl

  Vinglas 33cl
  Klassiskt och tåligt glas.
 • Gastro Vinglas 4-pack Klar

  Gastro Vinglas 4-pack Klar
 • Veloce Vinglas Chardonnay 2-pack

  Veloce Vinglas Chardonnay 2-pack
 • Orrefors - SÅLD Portvinsglas Optica 6 st

  Orrefors - SÅLD Portvinsglas Optica 6 st
  6 st portvinsglas ur serien Optica formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors glasbruk.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl In to the Future

  Carolina Gynning - Rosé-/vitvinglas 40 cl In to the Future
  The best way to predict the future is to create it. Ett vitvinsglas är oftast lite mindre än ett rödvinsglas för att hålla kylan. Detta glas är byggt för optimal koncentrering av dofterna med sin avsmalnande form. Carolina Gynning gillar själv sina glas stora och tycker att det gör vinets smak ännu bättre. Prova själv med dessa fantastiska tillskott i hennes serie.
 • Vinglas Syrah

  Vinglas Syrah
 • Holmegaard Perfection Sommelierglas 90 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Perfection Sommelierglas 90 cl 6 st, Klar
  Detta Perfection sommelierglas är designat av Tom Nybroe och skapat för rejäla, kraftiga viner som utvecklar sin fulla potential genom att luftas direkt i glaset. Serien Perfection är utvecklad med fokus på optimal och varsam behandling av vinet. Linjen i glasset hjälper servera rätt mängd,
 • Carolina Gynning Love Me Vin 75cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning Love Me Vin 75cl - Vinglas Glas Klar
  Vinglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Jenny Vitvinsglas 8 st

  Vintage - SÅLD Jenny Vitvinsglas 8 st
  8 st vitvinsglas ur serien Jenny från Duka.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vinglas Vitt Vin Puccini - 6 glas

  Vinglas Vitt Vin Puccini - 6 glas
  Leonardo Vinglas Vitt Vin Puccini - 6 glas Ett exklusivt och elegant vinglasset med 6 glas till vitt vin från Leonardos serie Puccini. Vinglasen rymmer 560 ml och är tillverkade i ett stöttåligt kristallglas&hellip:
 • Spiegelau Authentis Bonus Pack 12-dels - Vinglas Klar

  Spiegelau Authentis Bonus Pack 12-dels - Vinglas Klar
  Bordeaux : H 232 vol 650 ml D 96 Vitvin ; H 210 mm vol 420 ml D 85 mm Champagne : H 220 ml vol 270 ml D 70 mm Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Chateau Vin Xl 61 cl

  Chateau Vin Xl 61 cl
 • Orrefors - Edge Vinglas 34 cl 6-pack

  Orrefors - Edge Vinglas 34 cl 6-pack
  Vinglas med rena linjer ur Orrefors serie Edge. Med sin stilrena design passar glaset in på alla dukningar och inredningsstilar. Glaset passar även bra att servera kylda desserter i. Matcha gärna med andra glas ur samma serie! Säljs i 6-pack.
 • Kosta Boda Line XL Vinglas 44 cl

  Kosta Boda Line XL Vinglas 44 cl
  Stiligt vinglas från Kosta Bodas serie Line XL. Glaset har en glastråd runt sig och är munblåst i Småland.  Specifikationer: Höjd: 23 cm. Bredd: 8,3 cm. Vikt: 0,24 Kg.  
 • Stiernholm - Viola Rödvinsglas 45 cl 2-pack

  Stiernholm - Viola Rödvinsglas 45 cl 2-pack
  Set med 2 rödvinsglas i blyfritt kristallglas från Stiernholms Viola-serie med en volym på 45 cl.Avrunda en hektisk arbetsvecka med ett glas fylligt rött av din favoritsort med dessa klassiskt utformade rödvinsglas med ett exklusivt mönster från Stiernholm. Dessa vackra vinglas gör sig lika bra på fest som till finmiddagen, och de traditionellt rundade kuporna har tagits fram av Stiernholms experter för att ditt favoritröda ska kunna både avsmakas och avnjutas till fullo, med en tidlös form som tar fram alla små detaljer och noter i vinet. Vinglasens långsmala stjälkar är ett utmärkt komplement till den stora kupan som rymmer hela 45 cl, och vinglasen är utsmyckade med ett vackert mönster som ger dem en högtidlig prägel och gör att de gör sig perfekta för alla de tillfällena när man vill lyxa till det lite. Rödvinsglasen kan rengöras i diskmaskin.
 • Air Sense Bordeaux Rödvinsglas 84 cl Klar

  Air Sense Bordeaux Rödvinsglas 84 cl Klar
 • Riedel - Vinum Chardonnay Glas 2-pack

  Riedel - Vinum Chardonnay Glas 2-pack
  Vinglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset passar utmärkt till ekfatslagrade Chardonnayviner med låg syra och fyllig frukt. Vinglaset har en stor kupa med vid öppning. Formen gör att drycken får mycket luft, vilket i sin tur förstärker vinets aromer och generösa ekfatstoner. För den som gillar ekad Chardonnay är glaset ett måste. Här känner du en oerhörd skillnad mot att dricka i ett vanligt glas.Vinglaset passar även till: Bourgogne (vitt), Corton-Charlemagne, Meursault, Montrachet, Morillon (ekfatslagrad), Pouilly-Fuissé och St. Aubin.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Chef & Sommelier - Sublym Rödvinsglas 55 cl 6-pack

  Chef & Sommelier - Sublym Rödvinsglas 55 cl 6-pack
  Det större vinglaset ur Chef & Sommeliers serie Sublym. Glaset rymmer 55 cl och passar perfekt till viner som kräver mer luft.I övrigt har glaset samma eleganta stil som övriga delar ur serien och känns igen på den smala formen, den långa, tunnar foten och den höga kvaliten på glaset.
 • Carolina Gynning Mind Control Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning Mind Control Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar
  Rosé- och vitvinsglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vision Rich Vinglas 28cl 2-pack

  Vision Rich Vinglas 28cl 2-pack
 • Vinum Riesling/Zinfandel-glas, 6-pack

  Vinum Riesling/Zinfandel-glas, 6-pack
  Jubileumspaket med sex stycken höga vinglas i kristall, perfekt för Riesling och Zinfandel.• 6-pack • 265-årsjubileum• Höjd: 21 cm• Diameter: 7,9 cm• Rymmer: 40 cl
 • Vervino Bordeaux Rödvinglas 74 cl Klar

  Vervino Bordeaux Rödvinglas 74 cl Klar
 • House Doctor - Vitvinsglas, Vintage

  House Doctor - Vitvinsglas, Vintage
  Duka ett vackert bord med vitvinsglaset Vintage från House Doctor. Vitvinsglaset är tillverkat av glas och som namnet antyder har en fin vintagelook. Glaset har små vågor i sig, vilket ger ett vackert uttryck. Vintage har en diameter på 7 cm och en höjd på 12,5 cm. Njut av ett kallt glas vitvin tillsammans med vänner ute på terrassen i solskenet. Kombinera vitvinsglaset med glas i andra material och färger för ett unikt, personligt och spännande uttryck. Glaset kan maskindiskas. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Kosta Boda - Friendship Vinglas 50 cl Hearts

  Kosta Boda - Friendship Vinglas 50 cl Hearts
  Friendship vinglas från Kosta Boda. Ulrica Hydman Vallien har skapat en serie kärleksfulla glas med unika mönster. Som garanterat kommer älskas i många år framöver
 • Orrefors - Informal Vinglas 28 cl 2-pack

  Orrefors - Informal Vinglas 28 cl 2-pack
  Från Orrefors kommer dessa glas i 2-pack. Glasen ingår i serien Informal, formgiven av Björn Dahlström. Tanken med denna serie är att den ska vara, som dess namn, lite mer informell. Det ska kunna användas inte bara till fest, utan varje dag.Glaset ska fungera lika bra en tisdag, med mjölk., säger Björn.Skålen i kupans botten på glaset är bred och grund för att maximera dryckens fria yta och därmed också doftupplevelsen. Den relativt öppna kupan är fin som en designmässig detalj men passar också känslomässigt bättre till alkoholfria drycker.Ett nutida glas som är både vackert och funktionellt, fina att kombinera med övriga delar ur samma serie.
 • Iittala - Senator Vinglas 4 st

  Iittala - Senator Vinglas 4 st
  4 st vinglas ur serien Senator formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Zieher Vision Rich Vinglas 2-pack - Vinglas Munblåst Kristall Klar

  Zieher Vision Rich Vinglas 2-pack - Vinglas Munblåst Kristall Klar
  Vinglasen från Zieher har en modern design i munblåst glas perfekt för söta viner, dessertviner och andra typer av destillerade drycker. Formgiven av Silvio Nitzsche. Om vinglasen från Zieher- Modern design.- Gjord av munblåst glas. Skötselråd för vinglasen- Tål diskmaskin.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Rykande Vinglas

  Rykande Vinglas
  Rykande Vinglas Poster föreställande ett rökfyllt vinglas mot en kolsvart bakgrund. Våra posters kommer i IKEAs standardmått för ramar för att göra det enkelt för dig att hitta en ram till din&hellip:
 • Vitt Vinglas 420 Ml - Stölzle Exquisit (6 St)

  Vitt Vinglas 420 Ml - Stölzle Exquisit (6 St)
  Detta vita vinglas kan tas för att servera olika sorters vitvinsspritz, för unga och gamla vita viner, för Aperol Spritzz samt för uppfriskande egna skapelser som du tycker om på din terrass på sommaren. Höjd (cm): 21.1 Diameter (cm): 8.3 Kapacitet (ml):
 • Riedel 265th Anniversary Riesling/zinfandel Vin 6-pack - Vinglas Glas Klar

  Riedel 265th Anniversary Riesling/zinfandel Vin 6-pack - Vinglas Glas Klar
  Vinglaset från Riedel har en särskilt framtagen design i klarglas med en rundad form perfekt för att framhäva de specifika druvorna. En perfekt gåva. Om vinglaset från Riedel- Vinglaset säljs i 6-pack.- Vinglaset är designad till Riedels 265-års jubileum.- Särskilt framtagen kupa.- Perfekt för att framhäva de specifika druvorna. Skötselråd för vinglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Carolina Gynning Free Mind Vin 75 Cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning Free Mind Vin 75 Cl - Vinglas Glas Klar
  Vinglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Iittala Essence Vitvins 33 Cl 2-pack - Vinglas Glas Klar - 1008567

  Iittala Essence Vitvins 33 Cl 2-pack - Vinglas Glas Klar - 1008567
  Essence vitvinsglas från Iittala, designad av Alfredo Häberli. Serien med glas, vinglas, champagneglas och karaff formgavs år 2001. Idén med serien är att minimera antalet glas och att det samtidigt ska fungera för olika sorters drycker. Säljs i 2-pack. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Iittala med stor omsorg.
 • Greena Vinglas Med Guld Detalj

  Greena Vinglas Med Guld Detalj
 • Riedel 265th Anniversary Champagne 6-pack - Vinglas Glas Klar

  Riedel 265th Anniversary Champagne 6-pack - Vinglas Glas Klar
  Champagneglaset från Riedel har en särskilt framtagen design i klarglas med en rundad form perfekt för att servera champagne och vin. En perfekt gåva. Om champagneglaset från Riedel- Vinglasen säljs i 6-pack.- Champagneglaset är designad till Riedels 265-års jubileum.- Särskilt framtagen kupa.- Perfekt för att servera champagne och vin. Skötselråd för champagneglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vinglas transparent 4-pack

  Vinglas transparent 4-pack
  Vinglas på fot i transparent akrylglas med samma känsla och utseende som äkta glas. De gyllene logotyperna ger vinglaset ett elegant och stilrent uttryck. Vinglas i tålig akrylplast ger dig möjligheten att servera drycken på ett stilfullt sätt
 • Star Mini Dekanterare och Vision Straight Vinglas Paket

  Star Mini Dekanterare och Vision Straight Vinglas Paket
 • Neo Vinglas, set med två glas 32 cl

  Neo Vinglas, set med två glas 32 cl
 • Orrefors Merlot Vin 45 Cl - Vinglas Glas Klar - 6274218

  Orrefors Merlot Vin 45 Cl - Vinglas Glas Klar - 6274218
  Merlot glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Ett exklusivt glas med enkel och smakfull formgivning. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Kupans form är genomtänkt för att framhäva val av dryck. Njut av ett fint glas och av innehållet! Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Iittala Essence Rödvins 45 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar

  Iittala Essence Rödvins 45 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar
  Essence rödvinsglas som är designade av Alfredo Häberli från Iittala har vunnit många designpriser och är en av Iittalas populäraste moderna designklassiker.Glasens design är både estetiskt tilltalande med sitt minimalistiska, lätta och sensuella uttryck, men också funktionell. Tillverkade av blyfritt glas tål de maskindisk och de har även en stadig men lätt fot med en storlek som är väl balanserad i relation till kupan. Viktigast av allt med ett bra vinglas är såklart smaken och den tunna kupan med en volym på 45 cl är något större än vitvinsglasens och är speciellt designad för att fånga den naturliga, kraftigare aromen och karaktären i rödvinet. Detta gör Essence rödvinsglas extra njutbara att dricka ur.I linje med seriens grundsyfte, flexibilitet, kan rödvinsglasen även fyllas med goda smoothies på morgonen, läckra desserter till middagsbjudningen och mycket annat - Endast fantasin sätter gränserna. Essence rödvinsglas är perfekt för middagarna med din andra hälft och när det nalkas parmiddag eller andra middagsbjudningar går de lätt att utöka i antal då de finns i både 2-pack och 4-pack. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Bormioli Romantic Vinglas, Klar, 32 Cl

  Bormioli Romantic Vinglas, Klar, 32 Cl
  Vinglas i - som navnet antyder, den romantiske stil. Inspireret af den sofistikerede stil fra Barokken. Et glas med et spændende motiv på glasset og en robust stilk. Glasset vil også egne sig godt til drinks og cocktails.
 • Spiegelau Style Red Wine 4-pack 63 Cl - Vinglas Glas Klar

  Spiegelau Style Red Wine 4-pack 63 Cl - Vinglas Glas Klar
  4-pack med Style Rödvinsglas från Spiegelau. Det här vinglaset är en del av serien Style, som består av högklassiga och eleganta glas som försäkrar att man har rätt glas för varje tillfälle. Formen på glaset är modern, och precis som namnet antyder ger det en känsla av stil på det dukade bordet. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda - All About You Vinglas 52 cl 2-pack Miss Him

  Kosta Boda - All About You Vinglas 52 cl 2-pack Miss Him
  2-pack vinglas ur serien All About You, formgiven av Sara Woodrow för Kosta Boda. Sara Woodrow är konstär och har hämtat sin inspiration för motiven ur modevärlden. Matcha gärna med andra glas ur samma serie för att skapa en färgsprakande dukning. Motivet på detta glas i blått heter Miss Him.
 • Reveal'up Soft Vinglas 50cl (6stk)

  Reveal'up Soft Vinglas 50cl (6stk)
  Klassiskt och delikat REVEAL 'UP SOFT vinglas 50cl Dessa vinglas är på många sätt klassiska när du tittar på dem vid första anblicken. Om du tittar närmare på de fina REVEAL 'UP SOFT vinglasen kommer du att upptäcka att de sticker ut gansk

Formen på ett vinglas

Formen på ett vinglas är viktigt för att ett vin ska presentera sig på bästa sätt. En god tumregel är att vinglaset ska ha en tulpanform, det vill säga bredare nertill än upptill.

Släpp lös vinets bouquet

Aromer, eller bouquet, ska tillåtas släppas ut genom att vinet får mycket kontakt med luften. Det görs genom att glaset har en bred mitt. Fyll därför inte vinglaset med vin alltför högt upp. Dofterna samlas ihop uppåt och möter dig mer fokuserat när glaset smalnas av upptill. Prova smaka på samma vin i olika typer av glas och märk skillnaden!

Det finns faktiskt funktionella skillnader mellan rödvinsglas, vitvinsglas och glas för mousserande drycker.

Vita viner serveras svalare än röda och därför är i regel vitvinsglas mindre för att kunna hålla vinet svalare en längre tid.

Röda viner måste exponeras för mycket syre för att kunna avge sin bouquet. Därför är rödvinsglas större, bredare och har mer volym.

Mousserande viner serveras oftast i champagneglas istället.

Roséviner ligger lite mitt emellan vitt och rött men snarare mot det vita hållet om vi ska rekommendera ett passande glas. Här har vi lagt några tips på glas för roséviner.

Kort om vinglas i kristall

Glas består av de tre mineralerna kiseldioxid (sand), natriumkarbonat (soda) och kalciumkarbonat (kalksten). I kristallglas ersätts kalciumkarbonat med en viss mängd blyoxid. För att få kallas för kristallglas måste halten vara minst 24%.

Tillsatsen av blyoxid gör att glaset får en annan karaktär och ett högre brytningsindex. Av den anledningen kan kristallglasen glittra på ett vackert sätt som inte vanligt glas kan.

Här i Sverige är Orrefors duktiga på kristallglas och kanske framförallt på att göra fina kristallskålar.

Servera vatten till vin

Alkohol utgör en belastning för kroppen men den kan minskas genom att dricka vatten till. Därför är det vanligt att man ställer fram en vattenkaraff tillsammans med vinflaskan eller vinglaset, både hemma och på restaurang.

 

Tips » Skaffa underlägg till vinglasen

ileadilead