Vinglas

Ett bra vinglas ska hjälpa ditt vin att få komma till sin rätt. Aromer ska frigöras för att den rätta smaken ska infinna sig i vinet du dricker. Rödvinsglas och vitvinsglas skiljer sig åt eftersom dessa drycker konsumeras på olika sätt. Lär dig mer om det längre ner på sidan. Vill du direkt kolla på snygga designade vinglas kan du kolla i galleriet direkt nedanför.

Populärt inom vinglas

 • Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl

  Orrefors - Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl
  Orrefors Difference vinglas Mature passar morgna viner. Vinglasets stora yta låter vinet andas djupt.Samma vin kan dofta, och därmed smaka, helt olika beroende på i vilket glas det serveras. Därför har varje smaktyp fått ett eget glas i Difference-serien, formgivet för att ta fram det mesta av doft och smak. Serien är formgiven av Erika Lagerbielke i nära samarbete med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam.Välj Primeur eller Mature för de röda vinerna, Crisp eller Fruit för de vita, Sparkling för de mousserande och Sweet för de söta vinerna. Mature spirits låter de färgade spritdryckernas många nyanser komma till sin rätt.Munblåst i Småland för tunnhetens skull, äkta kristallglas för högsta briljans, form för att ta fram det mesta av doft och smak.
 • Vintage - SÅLD Små Remmare på Grön fot 12 st

  Vintage - SÅLD Små Remmare på Grön fot 12 st
  12 st små remmare på grön fot i glas.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - SÅLD Rhenvinsglas 8-pack

  Kosta Boda - SÅLD Rhenvinsglas 8-pack
  Rhenvinsglas med grön fot, 8 st, 1900-talets mitt. Kosta etikettmärkning.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Remmare i Mossgrön Kulör 8 st

  Vintage - SÅLD Remmare i Mossgrön Kulör 8 st
  8 st gröna remmare.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på vinglas

 • Orrefors - SÅLD Nobel Vitvinsglas 3 st

  Orrefors - SÅLD Nobel Vitvinsglas 3 st
  3 st Vitvinsglas ur serien Nobel formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Klar

  Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Klar
 • Bormioli Romantiskt Vinglas, Klart, 32 Cl

  Bormioli Romantiskt Vinglas, Klart, 32 Cl
  Vinglas i - som namnet antyder, den romantiska stilen. Inspirerad av barockens sofistikerade stil. Ett glas med spännande motiv på glaset och en robust skaft. Glaset kommer även att passa för drinkar och cocktails.
 • Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Mörkblå

  Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Mörkblå
 • Carolina Gynning Butterfly Messenger Iv Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar

  Carolina Gynning Butterfly Messenger Iv Rosé/vitvins 40 Cl - Vinglas Glas Klar
  Rosé- och vitvinsglas från Carolina Gynning. Det här vinglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Style Vitvin 4 pk 44 cl

  Spiegelau Style Vitvin 4 pk 44 cl
  STORLEK (MM) 222 VOLYM (ML) 440 DIAMETER 85
 • Rödvinsglas DAILY 460ml 6-pack

  Rödvinsglas DAILY 460ml 6-pack
  Rödvinsglas i serien Daily, i 6-pack, från Leonardo. Daily är tillverkad i stöttåligt kristallglas (Teqton). DAILY rödvinsglas från Leonardo är ett glas utöver det vanliga. DAILY förgyller dukningen och blir ett vackert inslag i ditt vitrinskåp mella
 • Riedel - Vinum Sauvignon Blanc/Dessertvinglas 2-pack

  Riedel - Vinum Sauvignon Blanc/Dessertvinglas 2-pack
  Vinglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här vinglaset är särskilt framtaget för viner av druvan Sauvignon Blanc. Glaset passar utmärkt till allt ifrån Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly-Fumé till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeelands viner med mer exotiska frukter. Den generösa kupan förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet. Vinglaset ?nns även i serierna Veritas, Sommeliers och Superleggero. I Grape och Vitis rekommenderas istället Rieslingglasen.Vinglaset passar även till: Ausbruch, Auslese, Bacchus, Barsac, Beerenauslese, Blanc du Bois, Chasselas, Chenin Blanc, Coulée de Serrant, Furmint, Gelber Muskateller, Gewürztraminer, Jurançon moelleux, Koshu, Lambrusco, Loire (vitt), Loupiac, Malagousia, Malvazija Istriana, Monbazillac, Müller-Thurgau, Muskateller, Muskat-Ottonel, Quarts de Chaume, Recioto di Soave, Sauternes, Sylvaner, Tokaji (sött), Tokaji (torrt), Traminer, Trockenbeerenauslese, Vins Liquoreux, Vouvray och Zierfandler.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Villeroy & Boch La Divina Rödvinsglas 47 Cl 4-pack - Vinglas Kristallglas Klar

  Villeroy & Boch La Divina Rödvinsglas 47 Cl 4-pack - Vinglas Kristallglas Klar
  Rödvinsglaset från Villeroy & Boch har elegant design i kristallglas med rundad, tidlös form perfekt för röda viner. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tål diskmaskin. Om rödvinsglaset från Villeroy & Boch- Gjort av kristallglas.- Finns även som whiskeyglas.- Perfekt för röda viner.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien La Divina.- Kapacitet: 47 cl.- Diameter: 93 mm. Skötselråd för rödvinsglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Authentis Digestive 4-pack 17 Cl - Vinglas Kristallglas Klar

  Spiegelau Authentis Digestive 4-pack 17 Cl - Vinglas Kristallglas Klar
  4-pack med Authentis Digestive Glas från Spiegelau. Dessa glas tillhör serien Authentis, som är en kombination av specialiserad produktionsprocess och djup förståelse för vinuppskattning. Den prisbelönta serien är det självklara valet för en vinälskare. Glaset har klassiskt rena linjer och en fin tunn kant. Kupan framhäver smak och arom på ett autentiskt sätt, och passar främst till whisky. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Line XL Vinglas 67 cl

  Kosta Boda Line XL Vinglas 67 cl
  Vinglas från Kosta Boda. Vinglaset passar både till vardags och till fest. Munblåst i Småland.  Specifikationer:Höjd: 25,5 cm. Bredd: 9,3 cm. Vikt: 0,32 Kg.  
 • Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma

  Orrefors - Intermezzo Blå Vinglas 62 cl Aroma
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Vinglas Aroma 60 cl hos Orrefors.
 • Lehmann Jamesse Grand Blanc Ultralight Vinglas 64 cl

  Lehmann Jamesse Grand Blanc Ultralight Vinglas 64 cl
  Lehmann Jamesse Grand Blanc Ultralight Vinglas 64 cl tillverkade för att dricka komplexa och friska vita viner ur. Den sfäriska och väl tilltagna kupan är designad vertikalt för att lyfta de vita vinernas arom, syrahalt, volym och sötma. Den höga breda kupan låter vinet andas och utvecklas då du serverar vinet i glaset upp till kupans bredaste del. En läckert tunn stjälk på en stabil fot ger en riktigt exklusiv känsla när du håller och dricker ur glaset. Glaset är munblåst och tillverkat av blyfri kristall. OBS! Fr.o.m. mars 2021 har dessa glas uppdaterad design med tunnare glas och lägre vikt. Material: Blyfritt kristallglas, munblåst Tål maskindisk Höjd: 222 mm Volym: 64 cl Diameter: 115 mm
 • Timeless vinglas

  Timeless vinglas
  Timeless vinglas i kristall 22,7 cl är ett klassiskt kristallglas med vackra slipningar längs med glasets kropp. Lätt utvidgande överst för att sprida drycken på ett behagligt vis i munhålan. Tillverkat i hjärtat av Toscana av Italiens största kristallproducent, genom en ekologisk produktionsprocess. Produkterna kännetecknas av framgångsrika unga italienska och internationella formgivare i kombination med minimal miljöpåverkan vid tillverkningsprocessen. Tål maskindisk
 • Abeille Vinglas 24 cl 4-pack Olika Färger

  Abeille Vinglas 24 cl 4-pack Olika Färger
 • Magnor - Alba Antique Vitvinsglas 32 cl Klar

  Magnor - Alba Antique Vitvinsglas 32 cl Klar
  Alba Antique Vitvinsglas från norska Magnor och serien Alba Antique, designat av skickliga formgivaren Teresa Bergerud.Teresa berättar om glasserien:Jag ville göra vackra, klassiska, generösa och bra glas till ett vackert bord, till vardag och fest. Linjerna på klockan och skaftet är mjuka och välformade. Det här är glaset för dem som sysslar med estetik och tycker om att omge sig med skönhet. Slipmönstret på Alba Antique är ett gammalt mönster jag hittade i Magnors arkiv och som har använts på glas från bland annat Magnor tidigare. Det var kul att få fram det igen.En stjärna finns under foten vilket gör glaset ännu vackrare. Både när de står på bordet och när de lyfts upp.Namnet Alba är främst valt efter en av huvudpersonerna i Isabelle Allendes bok Andarnas hus och är ett av de vackraste namnen jag känner till. Namnet betyder vit, men kan också betyda gryning. Alba är också en stad i Italien känd för sin vinproduktion. Så ett vackert namn på ett vackert glas.Hos Cervera finns även systern till Alba Antique Alba fina line - för den som föredrar lite stramare linje. Även fast systrarna är olika till stil och utseende är de mycket fina att ställa fram tillsammans. Magnor Glassverk grundades 1896. De är stolta över sin historia, men är också måna om att utvecklas. Varje år lanserar de två nya kollektioner. De samarbetar med några av de bästa formgivarna och konstnärerna idag. De vill göra produkter som skapar glädje och spänning och är en fröjd i generationer. Alla deras glas- och kristallprodukter är tillverkade för hand, med stor omsorg och kärlek av skickliga hantverkare.
 • Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl

  Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl
  Lehmann Oenomust Vinglas 42 cl har en anpassad design som på flera sätt ger innehållet bra förutsättningar att utvecklas både vad gäller smak och doft. Den stora och breda kupan gör att vinet luftas på ett utmärkt sätt. Oenomust 42 är framtaget av Lehmann i samarbete med den flerfaldigt prisade och belönade sommelieren Gérard Basset. Material: Kristallglas, maskinblåst Höjd: 203 mm Volym: 42 cl Ø: 100 mm Tål maskindisk Rekommenderad serveringsnivå: 14 cl
 • Villeroy & Boch Like Vin 2-pack - Vinglas Glas Clay

  Villeroy & Boch Like Vin 2-pack - Vinglas Glas Clay
  Vinglasen från Villeroy & Boch har en modern, enkel form med en underbar färg perfekt för att liva upp bordsdukningen. De är tillverkade av semitransparent glas med en design perfekt för alla typer av vin. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egna fina blandning. Om vinglasen från Villeroy & Boch- Tillverkade av glas.- Perfekt till vardags och finare tillfällen.- Vinglasen finns i olika färger.- Från serien Like.- Säljs i 2-pack.- Kapacitet: 27 cl.- Modern, enkel form. Skötselråd för vinglasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Perfection Rödvinsglas klar 43 cl 1 st

  Perfection Rödvinsglas klar 43 cl 1 st
 • Chef & Sommelier Open Up Rött vinglas 47 cl 6 st

  Chef & Sommelier Open Up Rött vinglas 47 cl 6 st
  D10 H22,5 cm 470 ml, Krystallin, Klar 6pk jag gavkartong
 • Open Up Rödvinglas 47 cl 6-pack Klar

  Open Up Rödvinglas 47 cl 6-pack Klar
 • Tell Me More Interiors - Galette Vinglas Låg 25 cl Clear

  Tell Me More Interiors - Galette Vinglas Låg 25 cl Clear
  Handgjort vinglas av återvunnen glasmassa. Rökfärgat färgton som skiftar mellan grönt och brunt. 
 • Riedel Winewings Cabernet/ Merlot Vin - Vinglas Glas Klar

  Riedel Winewings Cabernet/ Merlot Vin - Vinglas Glas Klar
  Vinglaset från Riedel har en genomtänkt design i kristallglas med en bred botten perfekt för maximal arom, elegant stam och en karakteristisk kurva perfekt för röda viner. Om vinglaset från Riedel- Det här vinglaset är en del av Riedels kollektion Winewings.- Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.- Tillverkat av kristallglas.- Höjd: 250 mm.- Kapacitet: 82 cl.- Förpackningsantal: 1. Skötselråd för vinglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Boston Coloured White Wine Glass 23 cl Röd

  Villeroy & Boch Boston Coloured White Wine Glass 23 cl Röd
  Merke: Villeroy & Boch Serie: Boston Produkttype: hvitvinsglass Materiale: krystallglass Volum: 23 cl Tåler oppvaskmaskin: Ja
 • Serax Surface Vitvins - Vinglas Glas Klar

  Serax Surface Vitvins - Vinglas Glas Klar
  Elegant vitvinsglas med vackra detaljer från varumärket Serax. Vinglaset är en del av den exklusiva serien Surface, som är framtagen av den holländska mästerkocken Sergio Herman. Herman är en prisbelönt kock som har vigt sitt liv åt matlagningen. Under tiden som han jobbade som kökschef på restaurangen Oud Sluis så belönades restaurangen med inte bara en, utan tre Michelinstjärnor! Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Veloce Riesling/Zinfandel, vinglas 2-pack

  Riedel Veloce Riesling/Zinfandel, vinglas 2-pack
  2-pack eleganta vinglas för druvorna riesling och zinfandel, från Riedels serie Veloce. Tack vare glasens långsmala form med sluten öppning passar de både röda och vita viner, eftersom formen balanserar syran och lyfter fram vinernas fruktighet. Du kan välja bland friska vita viner på druvor som till exempel riesling, sauvignon blanc och vernaccia. I rött vin kan du med fördel välja viner med fin syra och balanserade tanniner, till exempel på druvorna zinfandel, sangiovese och primitivo.Serien Riedel Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb. Det är en kollektion av stilfulla vinglas i kristallglas med tunn hög stam och en elegant diamantformad kupa. Precis som i de andra glasserierna från Riedel är glasen i Veloce-serien speciellt framtagna utifrån specifika druvor för att du ska kunna unna dig en optimal vinupplevelse. Varje glas har en märkning på foten som säger vilken druva som passar att avnjuta i kupan.
 • Eva Solo Magnum Vin 90cl - Vinglas Glas Klar

  Eva Solo Magnum Vin 90cl - Vinglas Glas Klar
  Magnum Vinglas från Eva Solo. Det här glaset har en elegant design med sned kant. Den ger dels glaset ett unikt utseende, men förstärker också vinets aromer för att ge dig en riktig smakupplevelse. Passar perfekt för fylliga viner som med fördel kan luftas. Kan diskas i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar

  Orrefors More Vin 44 Cl 4-pack - Vinglas Glas Klar
  Klassiskt vinglas som tack vare den tulpanformade kupan och avsmalnade mynningen, lyfter fram doft och smak lika bra oavsett om du väljer ett rött, vitt eller rosévin. Tidlös och genomarbetad design av Erika Lagerbielke. Glaset är tillverkat med ambitionen att lyfta fram dryckens bästa egenskaper och fulla potential. Går att diska i diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Zieher Vision Straight 2-pack

  Zieher Vision Straight 2-pack
  Snygga och moderna vinglas från tyska Ziehers serie Vision. Glasen passar perfekt till en vinälskare som önskar hög kvalitet och tydliga smaker. Vision Straight passar utmärkt till både röda och vita viner med rena druvsorter med fruktig karaktär. Zieher satsar stenhårt på kvalitet och äkthet för att skapa känslan av lyx i deras produkter. Varje glas munblåses och kontrolleras för hand för att se till att det uppnår alla krav. Glasen tillverkas i blyfritt kristallglas och har en kapacitet på 54 cl. I det här setet ingår två glas.
 • Galette Vinglas Hög 25 cl Klar

  Galette Vinglas Hög 25 cl Klar
 • Vitvinsglas Iittala Essence 2-pack

  Vitvinsglas Iittala Essence 2-pack
  Vitvinsglas Iittala Essence 2-pack. Klassisk design av Alfredo H&:auml:berli.Kan graveras med din egen text. Best&:auml:ll redan idag!
 • Vinum Tempranillo vinglas 2-pack

  Vinum Tempranillo vinglas 2-pack
  Vinum Tempranillo vinglas 2-pack. Stilrena, högkvalitativa vinglas från österrikiska Riedel. Vinum Tempranillo vinglas har en kupa som specifikt utformats för att matcha de tanninrika vinerna från iberiska halvön. Utformningen återger en balanserad arom och släpper fram de avancerade dofterna som ofta kommer från ekfatslagrade viner från Rioja. Vinum Tempranillo passar även utmärkt till viner från norra Rhône i Frankrike. Vinumserien är kanske den mest välkända serien från den österrikiska vinglasproducenten Riedel. Alla Vinumglas har designats för att passa specifika druvor och områden. Utvecklingen sker över en process med expertpaneler och vinprovare som tar cirka två år.
 • Amboise Vinglas 26 cl 6-pack Klar

  Amboise Vinglas 26 cl 6-pack Klar
 • Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Mörkblå

  Abeille Vinglas 24 cl 6-pack Mörkblå
 • Villeroy & Boch Manufacture Rock Vitvinsglas 38 Cl 4-pack - Vinglas Kristallglas Svart

  Villeroy & Boch Manufacture Rock Vitvinsglas 38 Cl 4-pack - Vinglas Kristallglas Svart
  Vitvinsglaset från Villeroy & Boch har ett elegant utseende med en svart stam med en väldesignad kupa perfekt för vita viner. Vinglaset är tillverkat av kristallglas med en lyxig känsla för finare tillfällen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om vitvinsglaset från Villeroy & Boch- Från kollektionen Manufacture Rock.- Kapacitet: 38 cl.- Förpackningsantal: 4.- Finns även som porslin. Skötselråd för vitvinsglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Cabernet Sauvingnon Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar

  Riedel Cabernet Sauvingnon Vinglas 2-pack - Vinglas Kristallglas Klar
  Vinglaset från Riedel har elegant design i kristallglas med bred botten och smal öppning perfekt för alla festligheter. 2-pack. Om vinglaset från Riedel- Elegant design.- Tillverkat av kristallglas.- Bred botten.- Finns även som champagneglas.- Från serien Stemless Wings.- Höjd: 121 mm.- Kapacitet: 67.5 cl.- Tillverkat i Danmark Skötselråd för vinglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau - Authentis Vitvin 36 cl 4-pack

  Spiegelau - Authentis Vitvin 36 cl 4-pack
  Ett vackert glas med en mindre kupa för att vinet ska hållas avkylt längre. Njut av härliga stunder med detta stilrena glas som enkelt kan maskindiskas. Authentis är en storfavorit från Spiegelau. Kupans design och form säkerställer att vinets arom och bouquet överförs på ett autentiskt sätt och kommer bidra till många härliga kvällar! Glasen i serien gör sig utmärkt till vardag som fest och kan enkelt maskindiskas.
 • Holmegaard - Perfection Rödvinsglas 43 cl 6-pack

  Holmegaard - Perfection Rödvinsglas 43 cl 6-pack
  Perfection rödvinsglas från Holmegaard ger vinet rättvisa i både smak och utseende. Krökningen på glasets kupa hjälper vid serveringen då det visar hur mycket glaset ska fyllas för bästa möjliga smakupplevelse. När det röda vinet fylls till den bredaste punkten av glaset får drycken optimalt med plats för att utveckla smaker och dofter. Ett elegant vinglas lika passande till dejtmiddagen som till större bjudningar! Tom Nybroe har designat serien Perfection för Holmegaard med inriktning på att skapa glas som framhäver det bästa ur drycken samt är vackra att vila ögonen på. Tom Nybroe har arbetat som grafisk designer i över 30 år och är en erkänd vinentusiast, han är bland annat partner i företaget World of Wine sedan flera år tillbaka där han arbetar med vinimport och han har även anordnat en hel del vinprovningar. Glasens kupor är speciellt framtagna för varje dryckessort och ser till att förhöja både smaker och aromer samt upplevelsen. En serie glas som fått sitt namn efter Tom Nybroes öga för perfektion. Säljes i 6-pack. Volym 43 cl.
 • Kosta Boda Limelight Vin 2-pack 35 Cl - Vinglas Glas Klar - 7092020

  Kosta Boda Limelight Vin 2-pack 35 Cl - Vinglas Glas Klar - 7092020
  Limelight vinglas från Kosta Boda med en tidlös design i klart glas med en generös kupa och en stadig fot. De har en elegant look perfekt för middagsbjudningar. Design av Göran Wärff. Bra att veta om Limelight vinglas - 35 cl- Kombinera vinglasen med en skål från Kosta Boda.- De här vinglasen ingår i Kosta Bodas serie Limelight.- Design av Göran Wärff. Hur bör du ta hand om vinglasen?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Vinglas i Glas från Kosta Boda med stor omsorg.
 • Holmegaard - Cabernet Bourgogneglas 69 cl 6-pack

  Holmegaard - Cabernet Bourgogneglas 69 cl 6-pack
  Cabernet Bourgogneglas från Holmegaard är framtaget för att bringa rättvisa till både smaker och utseende hos det röda vinet. Kupans bredare del ger vinet gott om plats att breda ut sig för att släppa ut aromer och dofter för att sedan samlas vid glaset avsmalnade topp. Carbenet-serien är formgiven av den danska designern Peter Svarrer som sedan 1982 har arbetat med att designa glas i sin egen verkstad. Hans designs genomsyras av kärleken och passionen han har för glas som material och formger sina glas med ljuset i fokuspunkt. Glasen fångar och reflekterar ljuset på ett speciellt magiskt sätt och han går även under namnet Ljusets Mästare tack vare hans kreativa talang. Kännetecknande för hans formgivning är de organiska formerna som skapar en tidlös elegans. Säljes i 6-pack. Volym 69 cl.
 • Hay Tint Vinglas 2-pack / Klar - Vinglas Borosilikatglas Blå

  Hay Tint Vinglas 2-pack / Klar - Vinglas Borosilikatglas Blå
  Vinglaset från Hay har en lekfull, modern design i vackert borosilikatglas perfekt till vardags eller fest. Välj mellan olika färger. Formgiven av HAY. Om vinglaset från Hay- Tillverkat av borosilikatglas.- Vinglaset kommer i olika färger.- Lekfull design.- Förpackningsantal: 2.- Höjd: 150 mm.- Kapacitet: 25.0 cl.- Diameter: 75 mm.- Tillverkat i Kina Skötselråd för vinglaset- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nachtmann Noblesse Vinglas 4-pack 35 Cl - Vinglas Kristallglas Klar

  Nachtmann Noblesse Vinglas 4-pack 35 Cl - Vinglas Kristallglas Klar
  Vinglaset från Nachtmann har en klassisk design i kristallglas med ett elegant mönster för en lyxig känsla. Det har ett tidlöst utseende perfekt för festliga tillfällen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om vinglaset från Nachtmann- Lyxig design.- Från serien Noblesse.- Säljs i 4-pack.- Kapacitet: 35 cl.- Kan även användas som ett drinkglas. Skötselråd för vinglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Pols Potten - Tie Up Vinglas 16,5 cm 4-pack Olivgrön

  Pols Potten - Tie Up Vinglas 16,5 cm 4-pack Olivgrön
  Vinglas 4-pack från Pols Potten. Piffar upp både middagen till vardags som till fest men även perfekt för små kylda drinkar, lemonad eller saft i bersån. Kombinera gärna med andra delar från Pols potten.Pols Potten är ett holländskt varumärke inom inredning som grundades i Amsterdam 1986. I sortimentet finns allt från porslin, glas, ljusstakar, dekorationsföremål och andra härliga produkter. Stilen är färgglad och lekfull.
 • Vinglas 38cl 4 St Luigi Bormioli - Diamante

  Vinglas 38cl 4 St Luigi Bormioli - Diamante
  Vinglas 38cl 4 st luigi bormioli - Diamante MÅTT 38 cl h 21,5 cm Ø 8,5 cm PRODUKTINFORMATION • KRYSTALGLAS TOPP BLÅST HÖGTEKNIKLEDNING • Ultra Clear helt klart och lysande • SUPER STYRKA: Hög motståndskraft mot tårar och flis • MYCKET LJUD • DI
 • Holmegaard Ideelle Vitvinsglas 19 cl.

  Holmegaard Ideelle Vitvinsglas 19 cl.
  Rabatt
 • Glas Greta grön 2-pack

  Glas Greta grön 2-pack
  Söta dricksglas som kommer i par. Finns i flera olika färger.
 • Riedel Ouverture Rödvinsglas 2-pack 35 Cl - Vinglas Kristallglas Klar

  Riedel Ouverture Rödvinsglas 2-pack 35 Cl - Vinglas Kristallglas Klar
  2-pack med Ouverture Rödvinsglas från Riedel. Dessa rödvinsglas har en kupa som framhäver vinets smaker, betonar fruktigheten och balanserar tanninerna. Den tillhör serien Ouverture och är tillverkat i maskinblåst klart glas. Passar utmärkt att servera rödvin i hemma, men även som en födelsedagspresent till vinälskaren. Tål maskindisk. Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cabernet Dessertvinsglas klar 28 cl 1 st

  Cabernet Dessertvinsglas klar 28 cl 1 st

Formen på ett vinglas

Formen på ett vinglas är viktigt för att ett vin ska presentera sig på bästa sätt. En god tumregel är att vinglaset ska ha en tulpanform, det vill säga bredare nertill än upptill.

Släpp lös vinets bouquet

Aromer, eller bouquet, ska tillåtas släppas ut genom att vinet får mycket kontakt med luften. Det görs genom att glaset har en bred mitt. Fyll därför inte vinglaset med vin alltför högt upp. Dofterna samlas ihop uppåt och möter dig mer fokuserat när glaset smalnas av upptill. Prova smaka på samma vin i olika typer av glas och märk skillnaden!

Det finns faktiskt funktionella skillnader mellan rödvinsglas, vitvinsglas och glas för mousserande drycker.

Vita viner serveras svalare än röda och därför är i regel vitvinsglas mindre för att kunna hålla vinet svalare en längre tid.

Röda viner måste exponeras för mycket syre för att kunna avge sin bouquet. Därför är rödvinsglas större, bredare och har mer volym.

Mousserande viner serveras oftast i champagneglas istället.

Roséviner ligger lite mitt emellan vitt och rött men snarare mot det vita hållet om vi ska rekommendera ett passande glas. Här har vi lagt några tips på glas för roséviner.

Kort om vinglas i kristall

Glas består av de tre mineralerna kiseldioxid (sand), natriumkarbonat (soda) och kalciumkarbonat (kalksten). I kristallglas ersätts kalciumkarbonat med en viss mängd blyoxid. För att få kallas för kristallglas måste halten vara minst 24%.

Tillsatsen av blyoxid gör att glaset får en annan karaktär och ett högre brytningsindex. Av den anledningen kan kristallglasen glittra på ett vackert sätt som inte vanligt glas kan.

Här i Sverige är Orrefors duktiga på kristallglas och kanske framförallt på att göra fina kristallskålar.

Servera vatten till vin

Alkohol utgör en belastning för kroppen men den kan minskas genom att dricka vatten till. Därför är det vanligt att man ställer fram en vattenkaraff tillsammans med vinflaskan eller vinglaset, både hemma och på restaurang.

 

Tips » Skaffa underlägg till vinglasen

ilead