Champagneglas

En god champagne ska drickas ur ett champagneglas för att komma till sin rätt. Här finns en samling underbara glas i formerna Coupe eller Flûte (champagneflöjt), perfekta för att avnjuta äkta champagne eller annat bubbel som till exempel prosecco.

Populärt inom champagneglas

 • Table Top Stories - Rumours Champagneskål 24 cl

  Table Top Stories - Rumours Champagneskål 24 cl
  Champagneskålar är det perfekta tillbehöret för bjudningar och tillställningar. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera champagnecocktails i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Champagneglas Aida Passion Connoisseur 2-pack

  Champagneglas Aida Passion Connoisseur 2-pack
  Champagneglas Aida Passion Connoisseur 2-pack. Kan graveras!Stilrena och prisv&:auml:rda champagneglas.Levereras till dig i en presentkartong.
 • Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st
  Champagneglas med mjuk fasettering på insidan av glaset. Orrefors. 1900-talets senare hälft. 9 st. 1 st med mindre nagg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Carolina Gynning - Champagneglas Slice of Life Gold 30 cl

  Carolina Gynning - Champagneglas Slice of Life Gold 30 cl
  Den här glaset har en hög fot och avsmalnande form, precis som ett champagneglas ska ha. Champagne är en lyxig dryck som förtjänar ett utsökt glas som detta!I Carolina Gynnings serie ingår glas för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. ”Mina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.” Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.

Fler tips på champagneglas

 • Magnor Halvor Tray Cap Classic bubblor 36 cl.

  Magnor Halvor Tray Cap Classic bubblor 36 cl.
 • Orrefors - SÅLD Optica Champagneglas 2st

  Orrefors - SÅLD Optica Champagneglas 2st
  2 st Champagneglas ur serien Optica formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.NyskickProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Enoteca Champagneglas 20 cl Klar

  Enoteca Champagneglas 20 cl Klar
 • Nachtmann - ViVino Champagneglas 26 cl 4-pack

  Nachtmann - ViVino Champagneglas 26 cl 4-pack
  När man dricker champagne vill man att glaset ska hålla inne bubblorna så allt inte försvinner direkt vilket kan matta av smaken. Med dessa stilrena och klassiskt utformade serie av glas från tyska Nachtmann kommer du kunna avnjuta champagne som det ska smaka. Serien heter ViVino vilket betyder leva. Livet blir ju så mycket härligare med vackra dukningar, middagar med folk man gillar och ett gott vin. Glasen är gjorda för att hålla länge - som livet. De är diskmaskinssäkra och kommer bli de nya favoriterna i hemmet.Perfekt present till dig själv, till den nybakade studenten eller till den som vill ha hållbara och samtidigt stilrena glas.
 • Table Top Stories - Bubbles Proseccoglas 6-pack 16 cl

  Table Top Stories - Bubbles Proseccoglas 6-pack 16 cl
  Bubbles Proseccoglas från Table Top Stories med sitt tilltalande eleganta formspråk. Tillverkade i högklassigt klarglas och passar vid alla tillfällen som kräver lite bubblor.Kommer i ett praktiskt 6-pack och är en perfekt present till brudbaret, studenten eller varför inte till dig själv?
 • Enoteca Champagneglas 20 cl Klar

  Enoteca Champagneglas 20 cl Klar
 • Zalto Denk`Art champagneglas

  Zalto Denk`Art champagneglas
  Zalto Denk`Art champagneglas. Ett mycket tunt champagneglas med en smal kropp från österrikiska kristallglasproducenten Zalto. Detta champagneglas har en vid kupning som planar ut upptill, vilket bidrar till skumstabilitet och aromintensifiering. Zalto är kända för att göra de tunnaste glasen i världen och detta champagneglas är inget undantag. Ett mästerverk som verkligen lyfter fram alla aspekter ur champagnen, såväl visuellt som smakmässigt. Munblåst av skickliga hantverkare i mycket klart kristallglas. 1 st Zalto Denk`Art champagneglas Höjd: 240 mm Volym: 220 ml Tål maskindisk men handdisk rekommenderas för längre livslängd. Max 6 st glas per kund, vid order av fler än 6 st glas kommer order att justeras i efterhand.
 • Schott Zwiesel Diva Champagneglas 29,3 cl 6-pack

  Schott Zwiesel Diva Champagneglas 29,3 cl 6-pack
  Schott Zwiesel Diva Champagneglas 29,3 cl 6-pack är stilrena champagneglas på hög stjälk från Schott Zwiesel. Diva champagneglas 29 cl har en lätt oval kupa som är både bevararkolsyran i, och förstärker aromerna ur mousserande viner som champagne, prosecco, cava och cremant med flera. Stjälken är smal och har enhar en läcker detalj att den är något smalare vid foten och stjälken. Ett väldigt stiligt champagneglas i patenterad blyfri Tritan Kristall. Volym: 293 ml Höjd: 247 mm Diameter: 72 mm Levereras i 6-pack
 • Magnor Amore Champagne Smooth

  Magnor Amore Champagne Smooth
  Amore champagneglass glatt 30 cl
 • Kosta Boda - Chateau Champagneglas

  Kosta Boda - Chateau Champagneglas
  Champagneglas ur serien Chateau formgiven av Bertil Vallien för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • CHATEAU Coupe 35CL

  CHATEAU Coupe 35CL
 • Schott Zwiesel Air Coupe champagneglas 2-pack

  Schott Zwiesel Air Coupe champagneglas 2-pack
  Schott Zwiesel Air Coupe champagneglas 2-pack. Ett klassiskt champagneglas av balkongmodell. Air Coupe har en vacker smal stjälk som bär upp den tilltagna öppna kupan på ett tilldragande vis. Utformningen på kupan gör detta champagneglas utmärkt till alla typer av mousserande viner, men lämpar sig även bra som serveringsglas och liknande. Ett mycket elegant champagneglas för festliga tillfällen. Serien Air är ett samarbete mellan tyska Schott Zwiesel och designduon Bernadotte & Kylberg som består av Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Vol: 31,2 cl 
 • Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Serien kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Champagneglas är ett stilfullt glas ur serien som kommit att bli en av Orrefors bäst säljande genom tiderna. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau - Arabesque Champagneglas 30 cl 2-pack

  Spiegelau - Arabesque Champagneglas 30 cl 2-pack
  Arabesque är ett klassisk och elegant Champagneglas från Spiegelau. Det vackra mönstret i kombination med de lätta glaset ger en underbar känsla av lyx. Glasen kommer i 2-pack och tål maskindisk.Det tyska företaget Spiegelau tillverkade från början speglar för kungliga domstolar, idag är de kända för sina högkvalitativa och prisvärda dryckesglas.
 • Frederik Bagger Crispy Shine Champagnekupa 2-pack - Champagneglas Rostfritt Stål Svart

  Frederik Bagger Crispy Shine Champagnekupa 2-pack - Champagneglas Rostfritt Stål Svart
  Två stycken trendiga champagnekupor i rostfritt stål från Frederik Bagger. Använd för att servera exempelvis champagne, drinkar eller desserter i. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Ghost Zero Tulip Champagneglas 23,3 cl

  Ghost Zero Tulip Champagneglas 23,3 cl
 • Orrefors - Carat Champagneglas 2-pack

  Orrefors - Carat Champagneglas 2-pack
  Exklusiva champagneglas i 2-pack från Orrefors och deras populära serie Carat. Glasen har den klassiska formen för champagneglas med Carats karakteristiska fot, precis som på ljusstakarna. Elegant och romantisk och självklart utmärkt att kombinera med andra produkter från Carat-serien.Formgivaren Lena Bergström har de senaste åren inspirerats av juveler och ädelstenar. I Carat-serien har hon skapat ett unikt uttryck med hjälp av ny teknik, hennes glaskonstverk ger intrycket av slipade diamanter som ställts på varandra och vackert reflekterar ljuset. Detta är designteknikutveckling i sant Orreforsmanér.”Med champagneglaset ville jag skapa ett smycke för bubbel. Ett glas som förgyller drycken och som utstrålar fest och firande.”En mycket vacker gåva, perfekt som bröllopspresent!
 • Modern House - Champagneglas med Guldkant 23 cl 4-pack Soft Grey

  Modern House - Champagneglas med Guldkant 23 cl 4-pack Soft Grey
  En vacker uppsättning champagneglas från Modern House. Den klassiska formen och glasets guldkant ger ett exklusivt och elegant uttryck. Perfekt att servera mousserande drycker ur vid festligare tillfällen. Champagneglaset finns i två läckra färger, soft pink och soft grey. Det här glaset kommer aldrig gå ur tiden och gör sig fin till både enkla och mer kreativa dukningar. Kan diskas i maskin på ett skonsamt program och tål max 45°C. Säljes i 4-pack.
 • Chef & Sommelier - Sublym Champagneglas 21 cl 6-pack

  Chef & Sommelier - Sublym Champagneglas 21 cl 6-pack
  Sublym Champagneglas i praktiskt 6-pack från Chef & Sommelier är det perfekta Champagneglaset.Med sin smala form, den långa och tunna foten i kombination med det bländande glaset är Sublyme kollektionen given när det ska serveras bubbel, både till vardags och fest.
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Villeroy & Boch Rose Garden Champagneglas 29 cl 4 pk. Leverans -22 maj.

  Villeroy & Boch Rose Garden Champagneglas 29 cl 4 pk. Leverans -22 maj.
  Märke: Villeroy & Boch Serie: Rose Garden Produkttyp: champagneglas Mått: H: 25 cm Volym: 29 cl Material: Kristallglas Info: Tål maskindisk
 • Orrefors - Intermezzo Blå Champagneglas 26 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå Champagneglas 26 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo Champagneglas 20 cl hos Orrefors.
 • Carolina Gynning Slice Of Life Champagne 30 Cl - Champagneglas Glas Klar

  Carolina Gynning Slice Of Life Champagne 30 Cl - Champagneglas Glas Klar
  Champagneglas från Carolina Gynning. Det här champagneglaset har en hög fot och avsmalnande form, i fokus är porträttet av en stark kvinna. Det är formgivaren Carolina Gynning som med stor passion och kärlek tagit fram detta färgglada motiv, som återspeglar hennes bubblande och utåtriktade personlighet. Vi rekommenderar att glaset diskas för hand. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Perfect Serve Coupette cocktailglas 4-pack

  Perfect Serve Coupette cocktailglas 4-pack
  Perfect Serve Coupette cocktailglas 4-pack. Perfect Serve serien från Spiegelau har utvecklats tillsammans med den välrenommerade och internationellt prisade barexperten Stephan Hinz. Perfect Coupette kombinerar den smakfulla designen av balkongglas med cocktailglas och är perfekt att servera olika sours som Whisky Sour eller Amaretto Sour ut. Den vackert slipade foten lyfter glasets design och ger drinken en lyxig presentation. Levereras i 4-pack Vol: 235ml H: 140mm Ø: 91mm
 • CHEERS Champagneglas - OH LA LA - 6-pack

  CHEERS Champagneglas - OH LA LA - 6-pack
  CHEERS Champagneglas, plastglas / superglas - OH LA LA, 6-pack i giftfri plast, från det tyska kvalitetsmärket Koziol.Champagneglas med inskription "OH LA LA" i 100 % återvinningsbar, giftfri termoplast.&hellip:
 • Ferm Living Oli Champagneglas Återvunnet Glas 22 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Grön - 1104265517

  Ferm Living Oli Champagneglas Återvunnet Glas 22 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Grön - 1104265517
  Oli champagne från Ferm Living i återvunnet munblåst glas med en rustik design och en vacker nyans perfekt för middagsbjudningar. Små luftbubblor för att addera en extra dimension till designen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Bra att veta om Oli champagneglas - Gjort av munblåst glas.- 100% återvunnet material.- Blågrön färg.- Varierande tjocklek.- Varierande nyanser.- Små luftbubblor för att göra varje produkt unik.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Tillverkat i Kina. Champagneglasets mått:- Höjd: 168 mm.- Diameter: 55 mm.- Kapacitet: 22 cl.- Vikt: 200 g. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Grön Champagneglas i Munblåst glas från Ferm Living med stor omsorg.
 • Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101

  Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101
  More champagne från Orrefors, designad av Erika Lagerbielke. Ett glas som lyfter fram de bästa egenskaperna hos champagnen det mousserande vinet eller cava'n. Perfekt att servera som välkomstdrink, duka ditt middagsbord med glas från More serien som även innehåller vinglas och tumbler. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Merlot Champagneglas 33 cl

  Orrefors - Merlot Champagneglas 33 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995. Serien är en stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.Glaset hette tidigare Merlot Champagneglas 29 cl hos Orrefors.
 • Chef&Sommelier Exaltation Champagneglas 30 Cl 2-pack - Champagneglas Kristallglas Klar

  Chef&Sommelier Exaltation Champagneglas 30 Cl 2-pack - Champagneglas Kristallglas Klar
  Champagneglaset från Chef&Sommelier har en elegant design med en unik form perfekt för champagne och mousserande vin. Det är tillverkat av starkt kristallglas med en exceptionell, långvarig klarhet. 2-pack. Om champagneglaset från Chef&Sommelier - Unik form.- Gjort av kristallglas.- Perfekt för champagne och mousserande vin.- Säljs i 2-pack.- Kapacitet: 30 cl. Skötselråd för champagneglaset - Tål diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Manufacture Rock Champagneglas 26 Cl 4-pack - Champagneglas Kristallglas Svart

  Villeroy & Boch Manufacture Rock Champagneglas 26 Cl 4-pack - Champagneglas Kristallglas Svart
  Champagneglaset från Villeroy & Boch har ett elegant utseende med en svart stam med en smal kupa perfekt för att servera champagne och vin. Det är tillverkat av kristallglas med en lyxig känsla för finare tillfällen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om champagneglaset från Villeroy & Boch- Från kollektionen Manufacture Rock.- Kapacitet: 26 cl.- Förpackningsantal: 4.- Finns även som porslin. Skötselråd för champagneglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau LifeStyle Vattenglas 34 cl 4-pack

  Spiegelau LifeStyle Vattenglas 34 cl 4-pack
  Med vattenglasen från LifeStyle-serien får du pricken över i:et till dukningen. LifeStyle-serien är tillverkad i kristallglas och kännetecknas av de mjuka, vågiga linjerna som bidrar med ett elegant och lyxigt utseende. Serien innehåller både vinglas, champagneglas, longdrinksglas och en
 • Special Proseccoglas 4-pack

  Special Proseccoglas 4-pack
 • Open Up Champagneglas 20 cl med guldkant 4-pack Chef & Sommelier

  Open Up Champagneglas 20 cl med guldkant 4-pack Chef & Sommelier
  Open Up Champagneglas 20 cl med guldkant 4-pack Chef & Sommelier är en uppdatering av det klassiska och mycket populära Open Up Champagneglaset som nu har fått en dekorativ guldkant på glasets öppning. Detta glas har alla de positiva egenskaperna som ett champagneglas ska ha men nu har det fått en extra touch av glamour och flärd. Tillverkat av en högteknologisk glasmassa, även kallad Kwarx. Höjd: 234 mm Bredd: 74 mm Endast handdisk
 • Neo Champagneglas, set med två glas 17,5 cl

  Neo Champagneglas, set med två glas 17,5 cl
 • Byon Opacity Champagnekupa 22 Cl - Champagneglas Glas Klar

  Byon Opacity Champagnekupa 22 Cl - Champagneglas Glas Klar
  Champagnekupan från ByON har en klassisk design i glas med ett snurrande mönster och en lyxig känsla perfekt för finare tillfällen. Om champagnekupan från ByON- Den här champagnekupan är en del av ByONs kollektion Opacity.- Klassisk design.- Tillverkad av glas.- Snurrande mönster.- Bredd: 110 mm.- Höjd: 160 mm.- Längd: 110 mm.- Vikt: 190 g.- Tål diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Ghost Zero Tulip Champagneglas 23,3 cl

  Ghost Zero Tulip Champagneglas 23,3 cl
 • Boston Coloured Champagne Flute Smoke

  Boston Coloured Champagne Flute Smoke
 • Sommeliers Vintage Champagne 1 st

  Sommeliers Vintage Champagne 1 st
 • Champagneglas plast

  Champagneglas plast
  Fina glas i plast
 • Carolina Gynning - Champagneglas 30 cl In to the Future

  Carolina Gynning - Champagneglas 30 cl In to the Future
  The best way to predict the future is to create it. Glaset med hög fot och avsmalnande form kommer förgylla varje stund. Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas som detta.
 • Orrefors - SÅLD Clown Champagneglas 2 st

  Orrefors - SÅLD Clown Champagneglas 2 st
  2 st champagneglas ur serien Clown formgivna av Anne Nilsson för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • CHEERS Champagneglas - Champagne is the answer - 6-pack

  CHEERS Champagneglas - Champagne is the answer - 6-pack
  CHEERS Champagneglas, plastglas / superglas - Champagne is the answer, 6-pack i giftfri plast, från det tyska kvalitetsmärket Koziol.Champagneglas med inskription "Champagne is the answer" i 100 %&hellip:
 • Carolina Gynning - Champagneglas 30 cl Scream Peace

  Carolina Gynning - Champagneglas 30 cl Scream Peace
  Du kommer aldrig få ro i själen förrän du öppnar ditt hjärta! Glaset med hög fot och avsmalnande form kommer förgylla varje stund. Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas som detta.
 • Holmegaard Cabernet Lines Cocktail 29 Cl 2-pack - Champagneglas Glas Klar - 4303417

  Holmegaard Cabernet Lines Cocktail 29 Cl 2-pack - Champagneglas Glas Klar - 4303417
  Elegant cocktailglas med en tidlös design och graverade linjer för att addera en extra dimension till designen perfekt för middagsbjudningar och för fester. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Bra att veta om Cabernet Lines cocktailglas - Ingår i serien Carbernet Lines.- Tillverkat av klarglas.- Klassisk design.- Graverade linjer.- Kapacitet: 29 cl.- 2-pack. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Glas från Holmegaard med stor omsorg.
 • Kosta Boda - Champagneglas Goldie Ulrica Hydman Vallien 4 st

  Kosta Boda - Champagneglas Goldie Ulrica Hydman Vallien 4 st
  4 st Champagneglas ur serien Glodie formgiven av Ulrica Hydman Vallien, för Kosta Boda.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Villeroy & Boch Boston Champagneskål Rosa 40 cl

  Villeroy & Boch Boston Champagneskål Rosa 40 cl
  Märke: Villeroy & Boch Serie: Boston Produkttyp: champagneskål Material: kristallglas Volym: 40 cl Tål maskindisk: Ja
 • LSA INTERNATIONAL - Pearl Champagnecoupe 30 cl 4-pack

  LSA INTERNATIONAL - Pearl Champagnecoupe 30 cl 4-pack
  Pearl Champagnecoupe 4-pack från LSA International är perfekt för favorit bubblet men passar även att servera cocktails eller dessert i.En champagnecoupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne. Serien Pearl passar fint med alla sorters dukningar och tillställningar.
 • Ernst För Mousserande Dryck - Champagneglas Glas

  Ernst För Mousserande Dryck - Champagneglas Glas
  Ernst glas för mousserande dryck sätter guldkant på både vardag och fest. Kommer i 2-pack. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.

Glas för champagne eller mousserande vin

För att ett vin ska få kallas för champagne måste det härstamma från det franska vindistriktet Champagne och ha framställts med rätt metod. Champagnemetoden innebär att man först framställer ett vanligt basvin som hälls upp på flaska tillsammans med en tillsats av jäst.

Då startas en andra jäsning som får pågå i minst 18 månader för att skapa tillräckligt med bubblor. Alla andra vin med bubbel, som tillverkats utanför distriktet eller med annan metod, får nöja sig med benämningen mousserande vin.

Flûteglas och coupeglas

Glasen för att dricka champagne med finns i två olika former; flûteglas och coupeglas. Båda sorterna har en fot, stjälk och kupa. Det som skiljer de åt är formen på kupan som hos flûteglasen är hög och nästan dubbelt mot stjälken. Coupeglaset har en lägre stjälk men framförallt en kupa som är bredare än vad den är lång.

Det är flûteglasen som är dominerande och används absolut mest då den behåller bubblorna längre och ger bubblet från champagnen en bättre estetik. Se om du hittar något coupeglas bland bilderna ovanför!

Självklart kan du även avnjuta ett friskt, bubbligt glas mousserande eller kava ur dessa glas också.

ilead