Champagneglas

En god champagne ska drickas ur ett champagneglas för att komma till sin rätt. Här finns en samling underbara glas i formerna Coupe eller Flûte (champagneflöjt), perfekta för att avnjuta äkta champagne eller annat bubbel som till exempel prosecco.

Populärt inom champagneglas

 • Table Top Stories - Rumours Champagneskål 24 cl

  Table Top Stories - Rumours Champagneskål 24 cl
  Champagneskålar är det perfekta tillbehöret för bjudningar och tillställningar. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera champagnecocktails i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st
  Champagneglas med mjuk fasettering på insidan av glaset. Orrefors. 1900-talets senare hälft. 9 st. 1 st med mindre nagg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Carolina Gynning - Champagneglas Slice of Life Gold 30 cl

  Carolina Gynning - Champagneglas Slice of Life Gold 30 cl
  Den här glaset har en hög fot och avsmalnande form, precis som ett champagneglas ska ha. Champagne är en lyxig dryck som förtjänar ett utsökt glas som detta!I Carolina Gynnings serie ingår glas för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. ”Mina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.” Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.
 • Carolina Gynning - Champagneglas Golden Dream Gold 30 cl

  Carolina Gynning - Champagneglas Golden Dream Gold 30 cl
  Den här glaset har en hög fot och avsmalnande form, precis som ett champagneglas ska ha. Champagne är en lyxig dryck som förtjänar ett utsökt glas som detta!I Carolina Gynnings serie ingår glas och porslin för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. ”Mina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.” Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.

Fler tips på champagneglas

 • Kähler Hammershøi champagneglas 24 cl klar, 2-pack

  Kähler Hammershøi champagneglas 24 cl klar, 2-pack
  Se till att servera din champagne i champagneglas som lyfter smakerna till nya höjder och stämningen - Kählers eleganta champagneglas ur glasserien Hammershøi har en tyngd som är noggrant balanserad med den ikoniska designen. Att dricka ur detta design glas är därför en upplevelse som inte är sig lik andra glas tack vare Kählers stolta hantverkstraditioner. De fina champagneglasen (2-pack) matchar de andra delarna i Hammershøi-serien perfekt och är de bästa glasen för de festliga tillfällena. Passar även för cava, mousserande vin och prosecco.Kähler är en dansk keramiktillverkare som startade 1839 och har idag breddat sitt utbud och blivit kända världen över för sin unika design och känsla för hantverk.
 • Aida Passion Connoisseur Champagneglas 6 st

  Aida Passion Connoisseur Champagneglas 6 st
  Passion Connoisseur Champagneglaset från Aida är ett vackert tillbehör för det dukade bordet. Glaset har en enkel och slank  design som passar väl in på det moderna, såväl som på det klassiska matbordet. De är tillverkade i klart kristallglas och bidrar med en stark karaktär och personlighet. Häll sprudlande champagne eller kylt vitt vin i glaset och njut till fullo. Levereras i paket om 6 st. Tål maskindisk för enkel rengöring.
 • Lehmann Excellence champagneglas 16 cl

  Lehmann Excellence champagneglas 16 cl
  Lehmann Excellence champagneglas 16 cl är designade för att vara eleganta men samtidigt robusta så de tål att användas till champagne och mousserande viner varje dag. Champagneglas som med sin breda, höga och tillslutande kupa i toppen är som gjort att dricka och prova champagne ur. Material: Maskinblåst av blyfri kristall Tål maskindisk Volym: 160 ml Höjd: 214 mm Diameter: 64 mm
 • Villeroy & Boch Boston Coloured Champagnekupa - Champagneglas Kristallglas Grön

  Villeroy & Boch Boston Coloured Champagnekupa - Champagneglas Kristallglas Grön
  En robust champagnekupa i högkvalitativt kristallglas som tillhör serien Boston Coloured från Villeroy & Boch. Den har en härlig färg som fångar betraktarens uppmärksamhet, och passar såväl till vardags som fest. Den kan även användas för att servera desserter och förrätter i. Kan med fördel kombineras med andra skålar och glas från Boston Coloured-serien. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Brindisi 6-pack Champagneglas 140 Ml

  Brindisi 6-pack Champagneglas 140 Ml
  Längtan efter ett enkelt liv på landet har aldrig varit så stor som idag. Den nya glas-serien Brindisi från LEONARDO är en kollektion handgjorda glas, som tar in den italienska, lantliga charmen i ditt hem. Glasens facetterade design är en riktig blickfångare, och de passar både till vardag som fest.Glasen är robusta och krosståliga, vilket gör att de är idealiska att ta med på picknicken eller campingen. Brindisi erbjuder sex olika glas, i tre olika färger. Alla glasen matchar varandra, och kompletterar din dukning oavsett val av servis. Glasen tillför en lantlig och gedigen känsla, som passar de flesta tillfällen.Välj mellan rödvinsglas, vitvinsglas, champagneglas, whiskyglas och höga tumblerglas – i färgerna clear, grön och anthracite. Glaset är högkvalitativt och extremt hållbart, tål att diskas i diskmaskinen och använda i mikrovågsugnen.6-pack Champagneglas 140 ml, BRINDISIMått: H 18 cm, O 5 cmMaterial: GlasFärg: Clear
 • Soft Pink Flute Champagneglas 22 cl 4-pack

  Soft Pink Flute Champagneglas 22 cl 4-pack
  Soft Pink Flute Champagneglas 22 cl 4-pack har en snygg design med en rosa nyans med en tilltalande guldkant. Rosa flute champagneglas som är tillverkat i glas. Detta champagneglas förhöjer känslan och utseendet vid serveringen. Bör handdiskas för att bevara produktens livslängd. Höjd: 25 cm Bredd: 5 cm  
 • Table Top Stories - Celebration Champagneglas 19 cl 6-pack

  Table Top Stories - Celebration Champagneglas 19 cl 6-pack
  Moderna och stilrena champagneglas som har perfekt höjd och utformning. Köp som present för bröllopsparet eller studenten, då glasen utan tvekan kommer bli en favorit i hemmet.
 • Champagneglas Elegance coupe svängare 16 cl

  Champagneglas Elegance coupe svängare 16 cl
  Champagneglas Elegance coupe har en elegant kupa som förhöjer serveringen och skapar en tidlös känsla. Detta glas kallas även svängare och passar även att servera alla sorters cocktails i. Kupans storlek och utformning fungerar även till efterätter av olika slag. Tillverkad av sodaglas som har en hög hållbarhet. Ett mångsidigt glas för alla tillfällen. Glasen har ofta en avslutsmarkering i glasets kant som skapas vid tillverkningen, detta är ingen defekt utan denna uppstår då glasmassan fylls på i glasskålen på fabriken. Volym: 16 cl Höjd: 120 mm Bredd: 90 mm
 • Champagneglas Brio 16cl

  Champagneglas Brio 16cl
 • Vintage - SÅLD Rustica Champagneglas 8 st

  Vintage - SÅLD Rustica Champagneglas 8 st
  8 st champagneglas ur serien Rustica av Göran Wärff för Pukeberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Spiegelau - LifeStyle Champagne/Cocktail 30 cl 4-pack

  Spiegelau - LifeStyle Champagne/Cocktail 30 cl 4-pack
  Champagneglas eller coupetteglas med vid öppning ur Spiegelaus serie LifeStyle, som också fungerar som cocktailglas eller att servera dessert ur. Mönstret med räfflor skapar en elegant optisk effekt och kommer ge din dukning det där lilla extra.LifeStyle-serien är tillverkad av kristallglas med hög krossäkerhet och tål diskmaskin så att du kan använda glasen både till vardag och fest. Matcha gärna glasen med andra delar ur samma serie.Volym 30 cl. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Daily Champagneglas 20 cl 6-pack

  Daily Champagneglas 20 cl 6-pack
 • Villeroy & Boch Like Champagne 2-pack - Champagneglas Glas Salvia

  Villeroy & Boch Like Champagne 2-pack - Champagneglas Glas Salvia
  Champagneglaset från Villeroy & Boch har en modern, enkel form med en underbar färg perfekt för att liva upp bordsdukningen. Det är tillverkat av semitransparent glas med en design perfekt för cocktails, mineralvatten och desserter. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egna fina blandning. Om champagneglaset från Villeroy & Boch- Tillverkat av glas.- Perfekt till vardags och finare tillfällen.- Champagneglaset finns i olika färger.- Från serien Like.- Kan även användas som en dessertskål.- Säljs i 2-pack.- Kapacitet: 10 cl.- Modern, enkel form. Skötselråd för champagneglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Louise Roe Copenhagen - Crystal Glass Champagne Coupe Rök

  Louise Roe Copenhagen - Crystal Glass Champagne Coupe Rök
  Vackert och elegant champagneglas från danska Louise Roe och serien Crystal Glass. Glaset är producerat i Polen, där de har en lång och välkänd tradition att producera äkta kristallglas. Det vackra champagneglaset är i högklassigt kristallglas med fina utskärningar. Varje champagneglas är handgjord och munblåst.Kristallserien produceras enligt föreskrifterna för kristallglas, vilken uppfyller EU: s krav och gränser för FDA-blynivåer.
 • Spiegelau - Special Glasses Proseccoglas 27 cl 4-pack

  Spiegelau - Special Glasses Proseccoglas 27 cl 4-pack
  Proseccoglaset ur Spiegelaus serie Special Glasses är ett elegant champagneglas med en stilren form. Glaset rymmer 27 cl ljuvliga bubblor eller varför inte festa till det med en vårig Mimosa? Koller i ett behändigt 4-pack.
 • Vervino Champagneglass 35 cl Klar

  Vervino Champagneglass 35 cl Klar
 • Lyngby Glas Glas Juvel Champagneglas Party 34 cl 4 st

  Lyngby Glas Glas Juvel Champagneglas Party 34 cl 4 st
  Fyra mycket vackra champagneglas från danska Lyngby Glas. Champagneglasen har under många år satt sin prägel på de danska middagsborden och nu är det dags för resten av Skandinavien. Glasen tillverkas i helt genomskinlig miljökristall och går igenom en patenterad process, där den blyfria glasmassan bearbetas och blir fantastiskt klar och får en mycket lång hållbarhet.Volym: 34 cl. Antal: 4 st.
 • Special Proseccoglas 4-pack

  Special Proseccoglas 4-pack
 • Style Champagne Flute 4-p

  Style Champagne Flute 4-p
 • Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310104

  Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310104
  More champagneglas från Orrefors med en exklusiv, festlig design i kristallglas. Klassiskt utseende med en smal kupa perfekt för att servera champagne och vin. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Design av Erika Lagerbielke. Bra att veta om More champagneglas - En stilfull design.- Gjort av kristallglas.- Ingår i serien More.- Säljs i 6-pack.- Kapacitet: 18 cl. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Magnor Happy Champagne 28 Cl Blå - Champagneglas Glas Blå - 321454

  Magnor Happy Champagne 28 Cl Blå - Champagneglas Glas Blå - 321454
  Happy champagneglas från Magnor med en vacker, färgglad design med en lyxig känsla perfekt för festtillfällen. Välj ut en favoritfärg eller kombinera flera och skapa en unik färgkombination. Bra att veta om Happy champagneglas - Gjort av glas.- Perfekt för champagne och mousserande vin.- Ingår i serien Happy.- Säljs i 1-pack.- Höjd: 120 mm.- Kapacitet: 28 cl.- Diameter: 110 mm. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Blå Champagneglas i Glas från Magnor med stor omsorg.
 • Riedel - Vinum Champagne Flute 2-pack

  Riedel - Vinum Champagne Flute 2-pack
  Champagneglas i klassisk flöjtmodell från Riedels serie Vinum. Kupan är spetsig nertill, vilket gör att det bildas en ström av bubblor inuti glaset som nästan liknar en pelare. Denna formation är inte bara vacker att se på utan gör också att champagnens ”liv” förlängs.Vinglaset passar även till: Blanc de Blancs, Cava, Franciacorta, Prosseco, Sekt och andra mousserande viner.Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r.Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Reveal'up Champagneglas 21cl (6stk)

  Reveal'up Champagneglas 21cl (6stk)
  Snyggt och klassiskt REVEAL 'UP champagneglas 21cl Samtidigt som dessa REVEAL 'UP Champagneglas 21cl är väldigt klassiska, sticker de också ut mycket. De är vackra eftersom de har den klassiska långa och tunna formen. Där ett vanligt champ
 • Magnor - Happy Champagneglas 28 cl Blå

  Magnor - Happy Champagneglas 28 cl Blå
  Happy Champagneglas 28 cl från norska Magnor ger ett glatt och trevligt inslag till festliga tillfällen.Happy är en champagneserie med glamorös handmålad skimmerdekor som ger ett lyxigt utseende. Produkterna är munblåsta och handgjorda och mår bäst av att handdiskas för att behålla sin unika glans.Magnor Glassverk grundades 1896. De är stolta över sin historia, men är också måna om att utvecklas. Varje år lanserar de två nya kollektioner. De samarbetar med några av de bästa formgivarna och konstnärerna idag. De vill göra produkter som skapar glädje och spänning och är en fröjd i generationer. Alla deras glas- och kristallprodukter är tillverkade för hand, med stor omsorg och kärlek av skickliga hantverkare.
 • Spiegelau - Arabesque Champagneglas 30 cl 2-pack

  Spiegelau - Arabesque Champagneglas 30 cl 2-pack
  Arabesque är ett klassisk och elegant Champagneglas från Spiegelau. Det vackra mönstret i kombination med de lätta glaset ger en underbar känsla av lyx. Glasen kommer i 2-pack och tål maskindisk.Det tyska företaget Spiegelau tillverkade från början speglar för kungliga domstolar, idag är de kända för sina högkvalitativa och prisvärda dryckesglas.
 • Magnor - Noir Champagneglas 36 cl Svart

  Magnor - Noir Champagneglas 36 cl Svart
  Noir Champagneglas, formgivet av inredaren Halvor Bakke för Norska Magnor.Noir är en serie munblåsta glas i genomfärgat glas med ett sobert uttryck. De rökfärgade champagneglasen ger ett effektfullt intryck och ger lite extra flärd när du ska avnjuta de ljuva bubblorna.Halvor Bakke är en norsk inredningsarkitekt och tv-kändis som genom sina resor samlar inspiration till sina verk. Under en resa till den trendiga stadsdelen Le Marais i Paris fann han inspirationen till Noir.I Noirserien hittar du också vinglas, vattenglas, ölglas och en karaff.
 • Boston Coloured Champagne Flute Smoke

  Boston Coloured Champagne Flute Smoke
 • Kosta Boda - All About You Champagneglas 2-pack Forever Yours

  Kosta Boda - All About You Champagneglas 2-pack Forever Yours
  2-pack champagneglas ur serien All About You, formgiven av Sara Woodrow för Kosta Boda. Sara Woodrow är konstär och har hämtat sin inspiration för motiven ur modevärlden. Matcha gärna med andra glas ur samma serie för att skapa en färgsprakande dukning. Motivet på detta glas i brunt heter Forever Yours.
 • Hurray Champagneglas 6-pack Räfflad/Klar

  Hurray Champagneglas 6-pack Räfflad/Klar
 • Orrefors - SÅLD Helena Champagenglas 3 st

  Orrefors - SÅLD Helena Champagenglas 3 st
  3 st champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén från Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Villeroy & Boch Boston Champagneglas Rosa 15 cl

  Villeroy & Boch Boston Champagneglas Rosa 15 cl
  Märke: Villeroy & Boch Serie: Boston Produkttyp: champagneglas Material: kristallglas Volym: 15 cl Tål maskindisk: Ja
 • Champagneglas Premium 37 cl 2 st.

  Champagneglas Premium 37 cl 2 st.
  Champagne är alltid festligt. Och det blir bara festligare om det presenteras i vacker och elegant design som håller. Men champagne är inte bara till för fest. Att dricka champagne är för många också en seriös och djupt professionell sysselsättning.
 • Magnor Swirl Champagne Hvit 22cl

  Magnor Swirl Champagne Hvit 22cl
  Produkttype: Champagneglass Materiale: Glass Farge: Hvit Høyde: 16,0 cm Volum: 22,0 cl Designer: Camilla Prytz
 • Zalto Champagneglas 220 ml. 6 st.

  Zalto Champagneglas 220 ml. 6 st.
  Njut av minnesvärde stunder med en god flaska mousserande vin. Zaltos extremt lätta champagneglas är gjord av munblåst blyfritt kristallglas. Här får du ett unik handgjord glas, därför kan det finnas små skillnader. Glaser är utom tvivel ett mästerverk, vilket du också märker när du håller i det. Det kommer till uttryck i den klassiska flûte-formen som både framhäver doft och smak hos alla viner.Med noggrannhet och precision skapar Zalto champagneglaset som en exklusiv ram runt världens finaste mousserande viner. Du kan med fördel njuta av viner som Spumante, Champagne, Prosecco, Cava och andra mousserande viner. Du är garanterad ett glas om lever upp de estetiska principer och lämnar dig med den bästa smakupplevelsen varje gång.
 • Champagneglas Crispy Celebration 23 cl 2-pack

  Champagneglas Crispy Celebration 23 cl 2-pack
  Underbara kristallglas av ekovänlig kristall med hög glans och klarhet. Glasen passar perfekt till festliga tillfällen och har vackra slipningar som liknar mönstret av en diamant. Glasen är av högsta&hellip:
 • Flätade Heart Lovers 'Champagneglas

  Flätade Heart Lovers 'Champagneglas
  Romantiska champagneglas som sitter tillsammans Om det är en sak som kärlek handlar om, sitter den med någon annan på ett nästan trassligt sätt. Det är anledningen till att dessa champagneglas bara sitter tillsammans men fortfarande kan tas av. Champagneg
 • Neo Champagneglas, set med två glas 17,5 cl

  Neo Champagneglas, set med två glas 17,5 cl
 • Rosendahl Premium Champagneglas 39 cl 2st

  Rosendahl Premium Champagneglas 39 cl 2st
  Serier Premie Designer: Tom Nybroe Artikelnummer: 29602 Material: Blyfritt glas Diameter 12 cm Höjd 16,5 cm Bredd 12 cm Djup 12 cm Volym 39 cl Notera: Diskmaskin säker vid max. 55 °
 • Hammershøi Champagneglas 2-Pack 24 cl Grön

  Hammershøi Champagneglas 2-Pack 24 cl Grön
 • Eva Solo - Champagne Coupe 20 cl

  Eva Solo - Champagne Coupe 20 cl
  Champagneglas Coup från Eva Solo är ett unikt, munblåst champagneglas med en karaktäristisk sned kant. Champagneglaset lämpar sig till söta, mousserande viner och champagne men varför inte testa att servera en läcker förrätt eller en söt efterrätt i glaset?Champagne Coupe kompletterar övriga glas i Eva Solos serie, utvecklad i nära samarbete med professionella sommelierer.Glaset är lätt att rengöra och tål maskindisk med glasprogram.
 • Holmegaard Cabernet Champagne 29 Cl - Champagneglas Glas Klar

  Holmegaard Cabernet Champagne 29 Cl - Champagneglas Glas Klar
  Champagneglas från Holmegaard. Det här champagneglaset tillhör den lyxiga serien Cabernet som har designats av Peter Svarrer. Glaset har en modern och funktionell design med vardaglig elegans, och det långa smala glaset förbättrar upplevelsen av den bubblande drycken som serveras. Tål diskmaskin upp till 55°C. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Mixing Champagne Set Riedel 4-pack

  Mixing Champagne Set Riedel 4-pack
  Mixing Champagne Set Riedel 4-pack tillhör Riedels Vinum serie och har tagits fram för att njuta av friska drinkar av champagne och mousserande viner ur. Vem älskar inte att få en Hugo, Aperol Spritz eller läskande Tocco Rosso serverad med mycket is i ett underbart champagneglas en solig dag, eller en enkel Champage On Ice. Glasen är lättskötta och designade för att förhöja champagnens karaktär. Det medföljer även olika drinkrecept av Meike Zimmermann på kartongen. Tål maskindisk Volym: 44 cl Höjd: 221 mm Material: Blyfri kristall Maskinblåsta glas
 • Idéelle Champagneglas klar 23 cl

  Idéelle Champagneglas klar 23 cl
 • Vervino Champagneglass 35 cl Klar

  Vervino Champagneglass 35 cl Klar
 • Iittala - Ultima Thule Champagneglas 18 cl 2-pack

  Iittala - Ultima Thule Champagneglas 18 cl 2-pack
  Ett utmärkt glas för att servera bubblande drycker. Med sin unika form blir glasen festens höjdpunkt.Ultima Thules banbrytande design ger alla miljöer en känsla av nordisk natur. Inspirerad av den smältande isen i Lappland skapade Tapio Wirkkala Ultima Thule på 1960-talet, genom att skära i en gjutform. Den exklusiva formgivningen återspeglar de tusentals timmar som satsats på att finslipa glasblåsningstekniken till något som kan ge den önskade effekten av is.
 • Wormwood Fizz champagneglas 260 ml 6-pack

  Wormwood Fizz champagneglas 260 ml 6-pack
  Wormwood Fizz champagneglas 260 ml 6-pack. Ett prydligt, speakeasyinfluerat champagneglas från italienska Italesse. Wormwood Fizz har en smalare glaskropp med en diskret kupning. Formen bidrar till att bibehålla kolsyran i drycken men ger samtidigt rum för aromerna att utvecklas. Ett utmärkt glas för mousserande vin, men även till champagnecocktails som Bellini och Mimosa med flera. Höjd: 214 mm Ø: 73 Volym: 260 ml Levereras i 6-pack
 • Kähler - Hammershøi Champagneglas 24 cl 2-pack Grön

  Kähler - Hammershøi Champagneglas 24 cl 2-pack Grön
  Champagneglas ur serien Hammershøi från Kähler. Häll dina favoritbubblor i detta eleganta glas med en räfflad stjälk. Säljs i 2-pack. Kombinera gärna med andra delar ut serien. Hammershøi är en stilren porslinsserie från Kähler Design. Serien består av vaser, ljusstakar, bestick, krukor, tallrikar, muggar och kannor. Det produkterna i keramik har gemensamt är det räfflade mönstret. Det gör att alla produkter passar ihop. De naturliga färgerna gör sig lika bra på egen hand som tillsammans.

Glas för champagne eller mousserande vin

För att ett vin ska få kallas för champagne måste det härstamma från det franska vindistriktet Champagne och ha framställts med rätt metod. Champagnemetoden innebär att man först framställer ett vanligt basvin som hälls upp på flaska tillsammans med en tillsats av jäst.

Då startas en andra jäsning som får pågå i minst 18 månader för att skapa tillräckligt med bubblor. Alla andra vin med bubbel, som tillverkats utanför distriktet eller med annan metod, får nöja sig med benämningen mousserande vin.

Flûteglas och coupeglas

Glasen för att dricka champagne med finns i två olika former; flûteglas och coupeglas. Båda sorterna har en fot, stjälk och kupa. Det som skiljer de åt är formen på kupan som hos flûteglasen är hög och nästan dubbelt mot stjälken. Coupeglaset har en lägre stjälk men framförallt en kupa som är bredare än vad den är lång.

Det är flûteglasen som är dominerande och används absolut mest då den behåller bubblorna längre och ger bubblet från champagnen en bättre estetik. Se om du hittar något coupeglas bland bilderna ovanför! Självklart kan du även avnjuta ett friskt, bubbligt glas mousserande eller kava ur dessa glas också.

Vanliga frågor om champagneglas

Hur mycket ryms i ett champagneglas?

En vanlig volym på ett champagneglas är 20 cl och enligt etikettregler ska glaset fyllas till hälften, alltså 10 cl (1 dl).

Hur ska man hålla i ett champagneglas?

Om ett glas har en stjälk, vilket champagneglas har, så ska man alltid hålla glaset i stjälken. Ett alternativt sätt att hålla i champagneglaset är i foten även om det är lite vingligare. Undvik att hålla runt glasets kupa då det lämnar fettfläckar och att drycken värms upp.

ileadilead