Champagneglas

En god champagne ska drickas ur ett champagneglas för att komma till sin rätt. Här finns en samling underbara glas i formerna Coupe eller Flûte (champagneflöjt), perfekta för att avnjuta äkta champagne eller annat bubbel som till exempel prosecco.

Populärt inom champagneglas

 • Romance Champagneskål 34 cl Guld

  Romance Champagneskål 34 cl Guld
  Stilfull champagneskål med vacker dekor i guld eller silver. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera cocktails eller dessert i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne. Köp 6 glas betala för 5 i serien Romance från Table Top Stories. Billigaste glaset på köpet. Rabatten dras av automatiskt i kassan när du anger koden ROMANCE. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Se hela erbjudandet här.
 • Rumours Champagneskål 24 cl

  Rumours Champagneskål 24 cl
  Champagneskålar är det perfekta tillbehöret för bjudningar och tillställningar. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera champagnecocktails i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Secrets Champagneskål 34 cl 2-pack

  Secrets Champagneskål 34 cl 2-pack
  Champagneskålar med lätt räfflad yta från Table Tops serie Secrets. Skåla in sommaren med ditt favoritbubbel, eller servera en svalkande sorbet i glasen. Glasen tål maskindisk och passar lika bra till vardags som till fest. Säljs i 2-pack. Secrets är serien som doftar middagar och tillställningar från förr. Och precis som hemligheter är till för att delas, är denna serie perfekt att umgås kring för att dela livets goda hemligheter. I serien hittar du både flera vinglas, champagneglas och vanliga dricksglas, samt matchande karaff. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Slice of Life champagneglas 30 cl

  Slice of Life champagneglas 30 cl

Fler tips på champagneglas

 • CHEERS NO. 1 Champagneglas 4p, vit

  CHEERS NO. 1 Champagneglas 4p, vit
  CHEERS N0. 1 champagneglas är den okrossbara vinnaren, ett glas f...
 • Champagneglas Bormioli Rocco Premium N3 6 st - utan gravyr

  Champagneglas Bormioli Rocco Premium N3 6 st - utan gravyr
  Premium-serien är ett resultat av samarbetet mellan Bormioli Rocco och Italiens bästa vinkypare, ett äktenskap av stil och funktion. Champagneglaset Premium N3 kombinerar en långsmal skål med en graciös avsmalning för att förstärka champagnens smak, arom och bubbel. Med din egen gravyr blir dessa glas ett roligt och annorlunda inslag till parmiddagen eller till festen! Levereras till dig i en kartongförpackning.
 • Champagneglas 30 cl Protect Me

  Champagneglas 30 cl Protect Me
  Glaset med hög fot och avsmalnande form kommer förgylla varje stund. Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas som detta. Samla på hela serien eller hitta dina favoritmotiv!
 • Champagneglas Meyer Klar

  Champagneglas Meyer Klar
 • Champagneglas Golden Dream Gold 30 cl

  Champagneglas Golden Dream Gold 30 cl
  Den här glaset har en hög fot och avsmalnande form, precis som ett champagneglas ska ha. Champagne är en lyxig dryck som förtjänar ett utsökt glas som detta! I Carolina Gynnings serie ingår glas och porslin för olika tillfällen samt en vacker karaff och alla med en signatur av Carolina. Motiven är frilagda från hennes populära konstverk som speglar kvinnor hon mött eller som lever inom henne. Alla verk är namngivna, vilket vittnar om Carolinas personliga engagemang i målningarna. Hon använder sina egna glas med enkelt vitt porslin som gärna har en fyrkantig form. ”Mina glas sticker ut lite grann i sin design, och då är ett vitt porslin perfekt att matcha med.” Glasen gör sig perfekt till bjudningar eller till vardags, och kommer bli en stor favorit. Perfekta presenten att köpa till studenten, födelsedagen eller andra stora tillfällen.
 • Iittala Essence Champagneglas 2-pack 21 cl Klar

  Iittala Essence Champagneglas 2-pack 21 cl Klar
  Två stycken champagneglas som rymmer 21 cl från serien Essence av Iittala. Essence är designat av Alfredo Häberli med en känsla av balans tack vare att storleken på foten och glaset är densamma. Serien består av många sorters glas lämpade för njutning av olika drycker och skapar tillsammans en komplett serie glas att samla på. De stilrena champagneglasen passar för en god champagne när något speciellt ska firas eller bara för att lyxa till det lite. Kombinera gärna champagneglasen med andra glas ur serien för en elegant dukning.
 • Merlot Champagneglas 33 cl

  Merlot Champagneglas 33 cl
  Merlot glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Ett exklusivt glas med enkel och smakfull formgivning. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Kupans form är genomtänkt för att framhäva val av dryck. Njut av ett fint glas och av innehållet!
 • La Divina Champagneglas

  La Divina Champagneglas
 • Champagneglas Nouveau 22 cm Klar

  Champagneglas Nouveau 22 cm Klar
 • Champagneglas Smoke Klar/Grå

  Champagneglas Smoke Klar/Grå
 • Bouquet Champagneglas klar 29 cl 1 st

  Bouquet Champagneglas klar 29 cl 1 st
 • Purismo Spec. Champagne Flöjt

  Purismo Spec. Champagne Flöjt
 • Passion champagneglas 2-pack 17 cl

  Passion champagneglas 2-pack 17 cl
 • Open Minds Champagneglas 20 cl Vit

  Open Minds Champagneglas 20 cl Vit
  Open Minds Champagneglas från Kosta Boda är en av Ulrica Hydman Valliens klassiker.
 • Luigi Bormioli Vinoteque Champagneglas 2- pack 17.5 cl Klar

  Luigi Bormioli Vinoteque Champagneglas 2- pack 17.5 cl Klar
  Ett utmärkt val till champagne och andra mousserande viner. I botten på glaset är det en fördjupning som ser till att ständigt utveckla pärlande bubblor som frigör vinets arom. Vinoteque är en praktfull serie där man jobbat med att ta fram professionella vinglas för att få ut det mesta av vinets unika karaktär. Går utmärkt att diska.
 • Stub Champagneglas/Dessertglas 20 cl 4-pack

  Stub Champagneglas/Dessertglas 20 cl 4-pack
  Champagneglas som också blir fina att servera dessert i. Stub är en serie glas på fot designade av Grethe Meyer för Holmegaard. Med sina raka former skapar de ett elegant intryck på bordet, både till vardags och fest. Glasen är stapelbara för att ta minimalt med plats i skåpen då de inte används. Tål maskindisk. Säljs i 4-pack. Volym 20 cl.
 • Orrefors Street Champagneglas 15 cl Kristall

  Orrefors Street Champagneglas 15 cl Kristall
  Champagneglas á 15 cl med kvadratiska slipskär och svarta detaljer i kristall ur serien Street från Orrefors. Med handskurna skär och maskulin framtoning är det ett annorlunda champagneglas som ger servisen tyngd och en touch av klassisk elegans. Glaset är precis som resten av Street-serien formgivet av Jan Johansson.
 • LB Atelier Champagneglas/Prosecco 27cl

  LB Atelier Champagneglas/Prosecco 27cl
 • Crystal Magic Coupeglas 20 cl

  Crystal Magic Coupeglas 20 cl
  Crystal Magic är en serie av Åsa Jungnelius. Ett svenskt hantverk i ren kristall som är helt rätt för den som vill göra ett medvetet val som ska hålla över tid. Glasets tyngd, mjuka former och det tvinnade benets spiral förhöjer känslan av känslan av lyx som kommer att göra ’Crystal Magic’ till en framtida klassiker. Handgjort, blyfritt glas som är multifunktionellt och tål diskmaskin.
 • Iittala Essence champagneglas 2 stk.

  Iittala Essence champagneglas 2 stk.
  Essence-serien från Iittala är designad av Alfredo Häberli, som även står bakom designen på de moderna Origo-muggarna från Iittala. Essence-serien består av vinglas, som får varje vin att smaka lite bättre.Essence champagneglas från Iittala har ett avrundar och modernt uttryck som blir fi
 • Rosendahl Grand Cru Champagneglas 24 cl 6 st

  Rosendahl Grand Cru Champagneglas 24 cl 6 st
  Den höga stammen på champagneglasen och deras tulpanform är perfekt för svala bubblor. Matcha gärna med andra glas från den vackra serien Grand Cru.Designer: Erik BaggerMaterial: Blyfritt glas Diameter: 7 cm Höjd: 23 cm Volym: 24 cl
 • Ovid champagneglas 4-pack 4-pack

  Ovid champagneglas 4-pack 4-pack
 • Cabernet champagneglas 6-pack 29 cl

  Cabernet champagneglas 6-pack 29 cl
 • Champagneglas 280ml Puccini 6st

  Champagneglas 280ml Puccini 6st
  280 ml champagneglas från serien Puccini Puccini är ett klassiskt...
 • Ovid Champagneglas 25 cl 4-pack

  Ovid Champagneglas 25 cl 4-pack
 • Helena Champagneglas 25 cl 4-pack

  Helena Champagneglas 25 cl 4-pack
  Champagneglas från serien Helena. Väldigt lyxiga och gör tillfället mer speciellt.
 • CHEERS NO.1 Champagneglas YOU ARE MY SUNSHINE 6stk

  CHEERS NO.1 Champagneglas YOU ARE MY SUNSHINE 6stk
  Vackert champagneglas i plast med fin inskrift, perfekt för utefe...
 • Essence champagneglas 2-pack 21 cl

  Essence champagneglas 2-pack 21 cl
 • Champagneglas Ultima Thule, 18 cl, 2 st

  Champagneglas Ultima Thule, 18 cl, 2 st
  2-pack champagneglas från serien Ultima Thule. Dessa glas är designade av Tapio Wirkkala och har fått sin inspiration från Lapplands smältande is.Serien speglar den svenska naturen med en exklusiv design där tusentals timmar har lagt grunden för de finslipade mönstret designat av Tapio Wirkkala – en av Finlands mest välkända formgivare inom den moderna konstindustrin. 18 cl.
 • Champagneglas Intermezzo, 26 cl

  Champagneglas Intermezzo, 26 cl
  Munblåst champagneglas, blå droppe 26cl
 • Orrefors Nobel Champagneglas 18 cl

  Orrefors Nobel Champagneglas 18 cl
  Champagneglaset från Orrefors Nobel-serie är designad av svenske Gunnar Cyrén till Nobelprisutdelningens 90-års jubileum 1991. Serien har genom åren blivit beundrad för sin elegans och unika design. Med detta champagneglas får du en känsla av extravagans och du kan dekorera det stora middags
 • Ripple Champagne Kupa 2-Pack, Klar

  Ripple Champagne Kupa 2-Pack, Klar
  Ripple är ett par champagneglas från Ferm Living i munblåst glas med en räfflad struktur. Passar utmärkt till alla sorters tillställningar och högtider. Perfekt att servera bubblande drycker i, eller varför inte servera glass i på ett sofistikerat sätt. Dessa glas tål att diskas i diskmaskin.
 • Set med 4 champagneglas, Smoke, FUUM

  Set med 4 champagneglas, Smoke, FUUM
  Vackert set med fyra stycken champagneglas i kristall. Glasen har...
 • Champagneglas 30 cl Butterfly Messenger IV

  Champagneglas 30 cl Butterfly Messenger IV
  I only ask to be free, the butterflies are free. Glaset med hög fot och avsmalnande form kommer förgylla varje stund. Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas som detta.
 • Perfection champagneglas 6-pack 23 cl (12,5 cl)

  Perfection champagneglas 6-pack 23 cl (12,5 cl)
 • Pink champagneglas 25 cl Rosa

  Pink champagneglas 25 cl Rosa
 • DiVino champagneglas 22 cl 6-pack Klar

  DiVino champagneglas 22 cl 6-pack Klar
 • Champagneglas Essence, 21 cl, 2 st

  Champagneglas Essence, 21 cl, 2 st
  2-pack champagneglas från den stilrena Essence-serien, designad av Alfredo Häberli från Argentina år 2001 för finska Iittala, har under de senaste åren snabbt blivit en av de populäraste glasserierna med sin stilrena utformning och höga kvalitét. 21 cl.
 • LB Atelier Champagneglas/Prosecco 27cl 2 st

  LB Atelier Champagneglas/Prosecco 27cl 2 st
 • O Wine Champagne 2-pack

  O Wine Champagne 2-pack
  Elegant glas i långsmal modell från Riedels, perfekt till champagne och andra mousserande viner. Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur dofterna till näsan. Öppningen styr även drycken till tungans främre del, vilket gör att upplevelsen av sötma blir större. Säljs i 2-pack. Vinglaset passar även till: Blanc de Blancs, cava, franciacorta, prosseco och sekt. Serien O Wine Tumbler från Riedel har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga.
 • Pure Pascale champagneglas 4-pack Klar

  Pure Pascale champagneglas 4-pack Klar
 • Kosta Boda Chateau Champagneglas 21 cl Kristall

  Kosta Boda Chateau Champagneglas 21 cl Kristall
  Champagneglas i kristall á 21 cl ur serien Chateau från Kosta Boda. Enkelt, sofistikerat champagneglas som är utformat för att visa upp det handblåsta glaset. Som en del av Kosta Bodas serie Chateau är det designat av Bertil Vallien.
 • Rumours Champagneglas 13 cl

  Rumours Champagneglas 13 cl
  Fina champagneglas som ger det lilla extra till vardagen och festen. Förhöj dina middagar genom att matcha med flera delar i slipad kristall som vas eller highball glas.
 • Amber champagneglas 20 cl

  Amber champagneglas 20 cl
 • Club champangeglas 2-pack

  Club champangeglas 2-pack
 • Nachtmann Imperial Vinglas 24cl 4-p

  Nachtmann Imperial Vinglas 24cl 4-p
  Vinglas från Nachtmanns serie Imperial. Med sin klassiska djup blommönstrade etsning är dessa glas tidlösa och passar till alla tillfällen. Serien Imperial har även, Vinglas, Champagneglas, Longdrinkglas, Whiskyglas och Ölglas. Tål maskindisk.Rymmer: 24 cl. Höjd: 24,7 cm. Diameter
 • Champagneglas Street, 12 cl

  Champagneglas Street, 12 cl
  Slipat champagneglas 12cl
 • Celebration Champagneglas 19 cl 6-pack

  Celebration Champagneglas 19 cl 6-pack
  Moderna och stilrena champagneglas som har perfekt höjd och utformning. Köp som present för bröllopsparet eller studenten, då glasen utan tvekan kommer bli en favorit i hemmet.

Glas för champagne eller mousserande vin

För att ett vin ska få kallas för champagne måste det härstamma från det franska vindistriktet Champagne och ha framställts med rätt metod. Champagnemetoden innebär att man först framställer ett vanligt basvin som hälls upp på flaska tillsammans med en tillsats av jäst.

Då startas en andra jäsning som får pågå i minst 18 månader för att skapa tillräckligt med bubblor. Alla andra vin med bubbel, som tillverkats utanför distriktet eller med annan metod, får nöja sig med benämningen mousserande vin.

Flûteglas och coupeglas

Glasen för att dricka champagne med finns i två olika former; flûteglas och coupeglas. Båda sorterna har en fot, stjälk och kupa. Det som skiljer de åt är formen på kupan som hos flûteglasen är hög och nästan dubbelt mot stjälken. Coupeglaset har en lägre stjälk men framförallt en kupa som är bredare än vad den är lång.

Det är flûteglasen som är dominerande och används absolut mest då den behåller bubblorna längre och ger bubblet från champagnen en bättre estetik. Se om du hittar något coupeglas bland bilderna ovanför!

Självklart kan du även avnjuta ett friskt, bubbligt glas mousserande eller kava ur dessa glas också.

 

Varumärken med champagneglas

Aida, Alessi, Arcoroc, Arne Jacobsen, Bitz, Blomus, Bloomingville, Bodum, Broste, Broste Copenhagen, ByOn, Carolina Gynning, Chef&Sommelier, Design by Lagerhaus, Ernst Kirchsteiger, Eva Solo, Exxent, Ferm Living, Frederik Bagger, Fyrklövern, Graverade, Guzzini, Hemtex, Holmegaard, Holmen, House Doctor, Iittala, Italesse, Jotex, Kitchen Craft, KitchenTime, Kosta Boda, Koziol, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Magnor, Marine Business S.A.U., Miss Étoile, Modern House, Munka Sweden, Muubs, Målerås Glasbruk, Nachtmann, Nordal, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, PEUGEOT, Rice, Riedel, Ritzenhoff, Rosendahl, Rosenthal, Sagaform, Scandi Living, Schott Zwiesel, Serax, Spiegelau, Swarovski, Table Top Stories, Tivoli by Normann Copenhagen, URBAN NATURE CULTURE, Versace, Villeroy & Boch, Waterford, Wik & Walsøe, Åhléns, Övriga märken

ileadileadileadilead