Champagneglas

En god champagne ska drickas ur ett champagneglas för att komma till sin rätt. Här finns en samling underbara glas i formerna Coupe eller Flûte (champagneflöjt), perfekta för att avnjuta äkta champagne eller annat bubbel som till exempel prosecco.

Populärt inom champagneglas

 • Romance Champagneskål 34 cl Guld

  Romance Champagneskål 34 cl Guld
  Stilfull champagneskål med vacker dekor i guld eller silver. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera cocktails eller dessert i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Rumours Champagneskål 24 cl

  Rumours Champagneskål 24 cl
  Champagneskålar är det perfekta tillbehöret för bjudningar och tillställningar. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera champagnecocktails i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Secrets Champagneskål 34 cl 2-pack

  Secrets Champagneskål 34 cl 2-pack
  Champagneskålar med lätt räfflad yta från Table Tops serie Secrets. Skåla in sommaren med ditt favoritbubbel, eller servera en svalkande sorbet i glasen. Glasen tål maskindisk och passar lika bra till vardags som till fest. Säljs i 2-pack. Secrets är serien som doftar middagar och tillställningar från förr. Och precis som hemligheter är till för att delas, är denna serie perfekt att umgås kring för att dela livets goda hemligheter. I serien hittar du både flera vinglas, champagneglas och vanliga dricksglas, samt matchande karaff. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Slice of Life champagneglas 30 cl

  Slice of Life champagneglas 30 cl

Fler tips på champagneglas

 • Bar Champagneskål 37 cl 4-pack

  Bar Champagneskål 37 cl 4-pack
  Champagneskål i maskinblåst kristallglas med draget ben och sprängd kupa i modern design från Table Top Stories serie Bar. Champagneglaset passar lika bra att servera bubblande drycker och cocktails ur, som att bjuda på desserter i. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Opera champagneglas 4-pack Klar

  Opera champagneglas 4-pack Klar
 • Bubbles champagneglas kupad 26 cl

  Bubbles champagneglas kupad 26 cl
 • Champagne 20 cl

  Champagne 20 cl
  Champagneglas från Eva Solo. Elegant glas för alla slags bubblor. Tack vare den sneda kanten kan du tömma glaset utan att behöva böja nacken så långt bakåt. Glaset rymmer 20 cl.
 • Champagneglas Chateau - 6 glas

  Champagneglas Chateau - 6 glas
  Champagneglas Chateau - 6 glas Ett exklusivt och elegant champagn...
 • Fuum Champagneglas 4-pack Nomad

  Fuum Champagneglas 4-pack Nomad
  Set med fyra champagneglas ur serien Fuum från Blomus. Glasen har rena linjer i färgat kristallglas och ett briljant, klingande ljud. De är även tillverkade i en del utan fogar, vilket gör dem extremt stöttåliga och kan användas varje dag. Den klassiska men ändå moderna designen kompletteras perfekt av de naturnära tonerna. Serien är designad av Theresa Rand. Tillverkade i Italien och förädlade i Tyskland. Tål diskmaskin.
 • Clown Guld Champagne 22 cl 2-pack

  Clown Guld Champagne 22 cl 2-pack
  Handmålade glas tillverkade i Småland. Finns i fyra olika dekorer Ränder, prickar och cirklar. Uttrycket i dessa enkla former är modernt, tidlöst och skänker ett vackrare vardagsliv. Säljs i 2-pack.
 • Line Champagneglas 18 cl

  Line Champagneglas 18 cl
  Line champagneglas från Kosta Boda, designad av Anna Ehrner. Strikt och elegent är klassikern Line från Kosta Boda med karaktäristisk glasslinga spunnen på varje glas.
 • LifeStyle champagneglas 4-pack 31 cl

  LifeStyle champagneglas 4-pack 31 cl
 • Champagneglas, Chateau 15cl

  Champagneglas, Chateau 15cl
  Munblåst i Kosta.
 • Proseccoglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr

  Proseccoglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr
  Proseccoglas LSA Bar Culture 2-pack. Eleganta och tunna prosecco-glas som kan graveras! Levereras till dig i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Champagneglas Cabernet 16cl

  Champagneglas Cabernet 16cl
 • Champagneglas LSA Polka Pastel 4-pack - utan gravyr

  Champagneglas LSA Polka Pastel 4-pack - utan gravyr
  Champagneglas LSA Polka Pastel 4-pack. Stilrena champagneglas i mycket eleganta pastell-färger. Kan graveras! Levereras till dig i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Sense Champagneglas 25,5 cl 6-pack

  Sense Champagneglas 25,5 cl 6-pack
  Prosecco, cava, spumante eller champagne – Sense Sparkling champagneglas från Orrefors är det optimala glaset. Glasets tulpanform låter aromerna utvecklas och är särskilt lämpligt för årgångschampagne. Sense är tillverkad i kristall av högsta kvalitet och går utmärkt att diska i maskin.
 • Champagneglas Riedel Vinum Cuvée Prestige 2-pack - utan gravyr

  Champagneglas Riedel Vinum Cuvée Prestige 2-pack - utan gravyr
  Champagneglas Riedel Vinum Cuvée Prestige 2-pack. Kan graveras. Högkvalitativa glas från Riedel som passar perfekt för Cava, Prosecco och mousserande vin. Det unika med detta glas är dess förmåga att lyfta fram det fulla spektrat av aromer och smaker som finns i fina champagner och mousserande viner. Bubblor är en utmaning för champagneglas. Hur ska man få kolsyran att hålla sig så länge som möjligt? Lösningen ligger i en liten urgröpt punkt i botten av varje Vinum Cuvée Prestige-glas, vars syfte är att generera ett konstant flöde av bubblor utan att drycken blir avslagen. Ett perfekt glas för champagneälskare!
  Levereras i en trevlig presentkartong.
 • Champagneglas Puccini - 6 st

  Champagneglas Puccini - 6 st
  Leonardo Champagneglas Puccini - 6 st Ett vackert champagneglas f...
 • Aida Passion Champagneglas 26,5 cl 2-Pack

  Aida Passion Champagneglas 26,5 cl 2-Pack
  Ett elegant champagneglas från Aida. Dess stilrena och moderna design gör att glaset passar utmärkt vid både enklare och festligare tillfällen. Champagneglaset är producerat i blyfri kristall med hög kvalitet. Glasen rymmer 26,5 cl och kommer i 2-pack. Specifikationer:- Material: kristal
 • CHEERS NO.1 Champagneglas, LOVE 2.0

  CHEERS NO.1 Champagneglas, LOVE 2.0
  Vackert champagneglas i plast med fin inskription, perfekt för ut...
 • Bouquet champagneglas 6-pack 29 cl

  Bouquet champagneglas 6-pack 29 cl
 • Street Champagneglas

  Street Champagneglas
  Street Champagne från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade!
 • Bouquet Champagneglas klar 29 cl 1 st

  Bouquet Champagneglas klar 29 cl 1 st
 • Fuum Champagneglas 4-pack Smoke

  Fuum Champagneglas 4-pack Smoke
  Set med fyra champagneglas ur serien Fuum från Blomus. Glasen har rena linjer i färgat kristallglas och ett briljant, klingande ljud. De är även tillverkade i en del utan fogar, vilket gör dem extremt stöttåliga och kan användas varje dag. Den klassiska men ändå moderna designen kompletteras perfekt av de naturnära tonerna. Serien är designad av Theresa Rand. Tillverkade i Italien och förädlade i Tyskland. Tål diskmaskin.
 • Senta Champagneglas 21 cl 2-pack

  Senta Champagneglas 21 cl 2-pack
 • CHEERS NO. 1 Champagneglas 4 pack, svart

  CHEERS NO. 1 Champagneglas 4 pack, svart
  CHEERS N0. 1 Champagne Glas är den okrossbara vinnaren, ett glas ...
 • Aero Champagneglas 23,5 cl 6-pack

  Aero Champagneglas 23,5 cl 6-pack
 • Rumours Champagneglas 20 cl 4-pack

  Rumours Champagneglas 20 cl 4-pack
  Ett champagneglas med en stilren och klassisk form som kommer uppskattas till alla tillfällen. Med sin perfekta längd på stjälken får gästerna gott om plats att hålla i och en small kupa för att bevara kolsyran.
 • Spiegelau Winelovers Champagneglas 19cl 4pack

  Spiegelau Winelovers Champagneglas 19cl 4pack
  Spiegelau winelovers champagneglas är vinglas av hög kvalitet till ett mycket förmånligt pris.  Höjd: 21,9 cmDiameter: 5,3 cmRymmer 19 cl 
 • Michelangelo Champagneglas 16cl klar

  Michelangelo Champagneglas 16cl klar
 • Champagneglas Nouveau 22 cm Klar

  Champagneglas Nouveau 22 cm Klar
 • Crystal Magic Coupeglas 20 cl

  Crystal Magic Coupeglas 20 cl
  Crystal Magic är en serie av Åsa Jungnelius. Ett svenskt hantverk i ren kristall som är helt rätt för den som vill göra ett medvetet val som ska hålla över tid. Glasets tyngd, mjuka former och det tvinnade benets spiral förhöjer känslan av känslan av lyx som kommer att göra ’Crystal Magic’ till en framtida klassiker. Handgjort, blyfritt glas som är multifunktionellt och tål diskmaskin.
 • Fontaine Champagneglas klar 21 cl

  Fontaine Champagneglas klar 21 cl
 • Scream Peace champagneglas 30 cl

  Scream Peace champagneglas 30 cl
 • Nobel Champagneglas 17cl

  Nobel Champagneglas 17cl
  Vackert champagneglas med guldfot. Känns otroligt lyxig att dricka ur. Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på en iskall martini som apéritif, servera en liten djävul till förrätten och låt festen börja!
 • More Coupe 21 cl 4-pack

  More Coupe 21 cl 4-pack
 • Raami Champagneglas 24 cl 2-pack

  Raami Champagneglas 24 cl 2-pack
 • Villeroy & Boch Ovid Champagneglas 4-pack

  Villeroy & Boch Ovid Champagneglas 4-pack
  De vackra champagneglasen är i kristall och kommer i ett set om 4. Perfekt för din nästa fest! Glasen tål att diskas i diskmaskin. Specifikationer:- Material: Kristallglas- Innehåll: 250 ml- Mått: 228 mm- Mått i diameter: 70 mm- Vikt: Ca. 680 g - Tål att diskas i diskmaskin
 • Bubbles Champagneglas 27 cl, Klar

  Bubbles Champagneglas 27 cl, Klar
  Bubbles champagneglas från By On. Ett stilrent glas i enkel design. Använd glaset när du får finbesök och fullända din servis. Bubbles är en serie med olika glas som är utmärkta komplement till din servis. Alla glasen är av liknande design och passar därför perfekt tillsammans, men glasen är även väldigt fina på egen hand.
 • Grand Cru champagneglas, 2 st

  Grand Cru champagneglas, 2 st
  Ett 2-pack champagneglas. Det tulpanformade champagneglaset med sin höga fot är perfekt till servering av kylt bubbel. Design Erik Bagger.
 • Luigi Bormioli Accademia Vinoteque 2 stk. Champagneglas

  Luigi Bormioli Accademia Vinoteque 2 stk. Champagneglas
  Det är ingen sak att njuta av ett glas uppfriskande champagne när man har det bästa glaset. Luigi Bormiolis Accademia Vinoteque Champagneglas är bra till champagne och andra mousserande viner som Prosecco Bru, Spumante Brut Metodo och liknande. En serie av eleganta och professionella vinglas, so
 • Riedel Mixing Champagneglas 4 st

  Riedel Mixing Champagneglas 4 st
  Servera mousserande drycker i de vackra champagneglasen från Riedel, en del av Bar Tumbler-serien. Glaset har en äggformad kropp som intensifierar aromer och gör mousserande drycker ännu godare. Botten av kroppen har en punkt som förstärker bubblorna och ser till att din önskande dryck kommer
 • Boston champagneglas 39,8 cl

  Boston champagneglas 39,8 cl
 • Champagneglas Stripe

  Champagneglas Stripe
 • Purismo Spec. Champagne Flöjt

  Purismo Spec. Champagne Flöjt
 • Proseccoglas Spiegelau Prosecco 4-pack - utan gravyr

  Proseccoglas Spiegelau Prosecco 4-pack - utan gravyr
  Proseccoglas Spiegelau Prosecco 4-pack. Eleganta glas från Spiegelau, perfekta för alla olika typer av Prosecco. Glasen kan graveras!
 • Raami Champagneglas 24 cl 2-pack

  Raami Champagneglas 24 cl 2-pack
 • Lagerkrans Champagneglas Handgraverade

  Lagerkrans Champagneglas Handgraverade
 • In Between Worlds champagneglas 30 cl

  In Between Worlds champagneglas 30 cl
 • Orrefors Nobel The sparkling devil 19 cl clear glass

  Orrefors Nobel The sparkling devil 19 cl clear glass
  The Sparkling Devil är ett exklusivt samlarobjekt designat av den legendariska formgivaren Gunnar Cyrén. Denna förtrollande serie med djävulsglas är en ny samlarserie som inspirerats av kollektionen Nobels snapsjävlar. Gunnar Cyrén designade servisen Nobel till just Nobelprisets prismiddag

Glas för champagne eller mousserande vin

För att ett vin ska få kallas för champagne måste det härstamma från det franska vindistriktet Champagne och ha framställts med rätt metod. Champagnemetoden innebär att man först framställer ett vanligt basvin som hälls upp på flaska tillsammans med en tillsats av jäst.

Då startas en andra jäsning som får pågå i minst 18 månader för att skapa tillräckligt med bubblor. Alla andra vin med bubbel, som tillverkats utanför distriktet eller med annan metod, får nöja sig med benämningen mousserande vin.

Flûteglas och coupeglas

Glasen för att dricka champagne med finns i två olika former; flûteglas och coupeglas. Båda sorterna har en fot, stjälk och kupa. Det som skiljer de åt är formen på kupan som hos flûteglasen är hög och nästan dubbelt mot stjälken. Coupeglaset har en lägre stjälk men framförallt en kupa som är bredare än vad den är lång.

Det är flûteglasen som är dominerande och används absolut mest då den behåller bubblorna längre och ger bubblet från champagnen en bättre estetik. Se om du hittar något coupeglas bland bilderna ovanför!

Självklart kan du även avnjuta ett friskt, bubbligt glas mousserande eller kava ur dessa glas också.

 

Varumärken med champagneglas

Aida, Alessi, Arcoroc, Arne Jacobsen, Bitz, Blomus, Bloomingville, Bodum, Broste, Broste Copenhagen, ByOn, Carolina Gynning, Chef & Sommelier, Ernst Kirchsteiger, Eva Solo, Exxent, Ferm Living, Frederik Bagger, Fyrklövern, Goebel, Graverade, Guzzini, Holmegaard, Holmen, House Doctor, Iittala, Kitchen Craft, KitchenTime, Kosta Boda, Koziol, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Magnor, Marine Business S.A.U., Modern House, Munka Sweden, Muubs, Målerås Glasbruk, Nachtmann, Newport, Nordal, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, OYOY, PEUGEOT, Rice, Riedel, Ritzenhoff, Rosendahl, Rosenthal, Sagaform, Scandi Living, Schott Zwiesel, Serax, Spiegelau, Swarovski, Table Top Stories, Tivoli by Normann Copenhagen, Tom Dixon, Versace, Villeroy & Boch, Waterford, Wik & Walsøe, Åhléns, Övriga märken

ileadilead