Glas och porslin » Glas » Champagneglas

Champagneglas

En god champagne ska drickas ur ett champagneglas för att komma till sin rätt. Här finns en samling underbara glas i formerna Coupe eller Flûte, perfekta för att avnjuta äkta champagne eller annat bubbel.

Populärt inom champagneglas

 • Romance Champagneskål Guldkant 34 cl

  Romance Champagneskål Guldkant 34 cl
  Stilfull champagneskål med vacker dekor i guld eller silver. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera cocktails eller dessert i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Rumours Champagneskål 24 cl

  Rumours Champagneskål 24 cl
  Champagneskålar är det perfekta tillbehöret för bjudningar och tillställningar. Bygg upp en vacker champagnefontän eller servera champagnecocktails i, oavsett vad du väljer kommer glasen bli en stor favorit. En champagne coupe är ett glamouröst glas för alla festliga drycker - bubbel så som prosecco, cava och champagne.
 • Line champagneglas 15cl

  Line champagneglas 15cl
  Anna Ehrners Kosta Boda klassiker från 1980-talet kommer nu med två nya storlekar på klassiska martini och champagne. Den spunna glastråden är ett signum för svenskt kvalitetshantverk.
 • Crystal Magic champagneglas coupe, 20cl

  Crystal Magic champagneglas coupe, 20cl
  Handgjort, blyfritt glas som är multifunktionellt och kan diskas i maskin. Munblåst i Småland.

Fler tips på champagneglas

 • Chateau champagneglas 21cl

  Chateau champagneglas 21cl
  En tidlös och vacker servis från Kosta Boda för vardag och fest, som uppskattas för briljansen i den glittrande kupan.
 • Champagneglas Chateau

  Champagneglas Chateau
  Leonardo Champagneglas Chateau Ett exklusivt och elegant champagneglas i serien Chateau från Leonardo. Glaset är tillverkad i stöttåligt kristallglas&hellip:
 • Avantgarde cocktail 29cl, 4-pack

  Avantgarde cocktail 29cl, 4-pack
  Tål diskmaskin.
 • She's The One Champagneglas, 30 cl

  She's The One Champagneglas, 30 cl
  Champagneglas med färgstarkt motiv från Carolina Gynning.
 • Nobel Champagneglas 21 cl

  Nobel Champagneglas 21 cl
  Nobel glas från Orrefors, formgiven av Gunnar Cyrén. En elegant glasserie som ritades år 1991 till firandet av Nobelprisets 90-års jubileum. Glaset är exklusivt tillverkad för hand och har dekorativa detaljer som förhöjer och gör glaset unikt. Din dukning kommer bli som en nobelmiddag även en vanlig onsdag.
 • Champagneglas Vinum, 4-pack

  Champagneglas Vinum, 4-pack
  Ett glas utformat speciellt för champagne. Kupan är bredare än klassiska champagneglas för att bevara bubblorna i den mousserade drycken och framhäva dess smaker och aromer på absolut bästa sätt.
 • Performance Champagne 2-pack

  Performance Champagne 2-pack
  Performance champagneglas skiljer sig från övriga druvspecifika glas, eftersom champagne enligt tradition görs av mer än en druva. Glaset framhäver en specifik dryck och inte en specifik druva. Kupan är spetsig nertill, vilket gör att det bildas en ström av bubblor inuti glaset som nästan liknar en pelare. Denna formation är inte bara vacker att se på utan gör också att champagnens ”liv” förlängs. Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur doften till näsan. Öppningen styr även drycken till tungans främre del, vilket gör att upplevelsen av sötma blir större. Vinglaset passar även till: Blanc de Blancs, Cava, Franciacorta, Prosseco, Sekt och andra mousserande viner. Riedels serie Performance är ett måste för alla vinälskare! Efter ett långt arbete och en mängd vinprovningar har Riedel kommit fram till att vinupplevelsen blir ännu bättre om vinet får mer yta att röra sig på. Detta uppnås genom Performance kristallglas med optiskt glas. Det optiska glaset är inte bara vackert att se på utan gör också att vinglasen blir lite större på insidan. På så sätt får vinet möjlighet att öppna upp sig och visa alla små nyanser.
 • Bloomingville Champagneglas H15,5 cm.

  Bloomingville Champagneglas H15,5 cm.
  Önskar du servera din champagne i ett elegant glas, är detta champagneglas från Bloomingville säkert något för dig. Glaset sätter en vacker prägel på dukningen och kan med fördel kombineras med andra glas för att skapa ett annorlunda uttryck.
 • Senta Champagneglas 21 cl 2-Pack

  Senta Champagneglas 21 cl 2-Pack
  Senta champagneglas från Iittala, formgivet av Alfredo Häberli. Ett glas med härlig och lätt design för vardagsbruk. Alfredo Häberli har här designat en serie som innehåller champagneglas, rödvinsglas och vitvinsglas. Uppdatera din servis med dessa vackra glas, eller utöka redan befintlig servis - Senta glasen passar till det mesta!
 • More Champagneglas 18 cl 4-pack

  More Champagneglas 18 cl 4-pack
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Bloomingville champagneglas rakt

  Bloomingville champagneglas rakt
 • Willsberger Anniversary Champagne 4-pack, 24 cl

  Willsberger Anniversary Champagne 4-pack, 24 cl
  4-pack med stiliga champagneglas från Spiegelau.
 • Iittala Essence champagneglas 21 cl, 6 st.

  Iittala Essence champagneglas 21 cl, 6 st.
  Essence-serien från Iittala är designad av Alfredo Häberli, som även står bakom designen på de moderna Origo-muggarna från Iittala. Essence-serien består av vinglas, som får varje vin att smaka lite bättre.Essence champagneglas från Iittala har ett avrundar och modernt uttryck som blir fi
 • Free Mind Champagneglas, 30 cl

  Free Mind Champagneglas, 30 cl
  Champagneglas med färgstarkt motiv från Carolina Gynning.
 • Strata II Champagneglas 15 cl, 2-pack

  Strata II Champagneglas 15 cl, 2-pack
  Strata II Champagneglas 15 cl, 2-pack från Waterford .
 • Wik & Walsøe Alv Champagneglas 30 cl

  Wik & Walsøe Alv Champagneglas 30 cl
  Champagneglas från Wik & Walsös serie Alv. Ett vackert kristallglas tillverkat av erfarna hantverkare i Colle di Val d'Elsa, Toscana. En stad och ett kunskapsområde som är känt och ansedd för sin kristallproduktion.Glaset är helt blyfritt och tål diskmaskin väl.  Glasen är de
 • Champagneglas 30 cl Butterfly Messenger IV

  Champagneglas 30 cl Butterfly Messenger IV
  I only ask to be free, the butterflies are free. Glaset med hög fot och avsmalnande form kommer förgylla varje stund. Champagne är en fin dryck som förtjänar ett fint glas som detta.
 • Difference Sparkling Champagneglas 32 cl

  Difference Sparkling Champagneglas 32 cl
  Champagneglas från Orrefors serie Difference designad av Erika Lagerbielke.
 • Line Champagneglas 15 cl

  Line Champagneglas 15 cl
  Elegant champagneglas från Kosta Boda.
 • Opera champagneglas 4-pack Grå

  Opera champagneglas 4-pack Grå
 • Champagneglas & Vinkylare LSA Moya

  Champagneglas & Vinkylare LSA Moya
  Champagneglas & Vinkylare LSA Moya. 6 st glas och en mycket elegant vin- eller champagnekylare. Handgjort glas av högsta kvalitet. Alla champagneglas kan graveras. Levereras till dig i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Purismo Bar Champagne coup set om 2 38cl

  Purismo Bar Champagne coup set om 2 38cl
 • Kubik Champagneglas, Klar

  Kubik Champagneglas, Klar
  Kubik Champagneglas, Klar från Målerås Glasbruk .
 • Versace Medusa d'Or Champagne 19 cl, Klar

  Versace Medusa d'Or Champagne 19 cl, Klar
  Versace Medusa d'Or Champagne 19 cl, Klar från Rosenthal .
 • Purismo Spec. Champagne Flöjt

  Purismo Spec. Champagne Flöjt
 • Merlot Champagneglas 33 cl

  Merlot Champagneglas 33 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995. Serien är en stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft. Glaset hette tidigare Merlot Champagneglas 29 cl hos Orrefors.
 • Rice Champagneglas H: 17.9 cm Rosa/Guld

  Rice Champagneglas H: 17.9 cm Rosa/Guld
  Vackert kupformat champagneglas från Rice. Glaset har en svag rosa nyans med gulddetaljer och finns i flera olika former. Går bra att diska i diskmaskin.
 • Sommeliers Vintage Champagne 1 st

  Sommeliers Vintage Champagne 1 st
 • Champagneglas Eva Solo 2-pack

  Champagneglas Eva Solo 2-pack
  Champagneglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras! Champagneglaset är formgivet för olika mousserande vin, från halvsöta till halvtorra och torra. Det höga, smala champagneglas som de flesta i dag dricker champagne ur kallas för flûteglas. Förutom att det är dekorativt är glasets långa stjälk till för att champagnen ska hålla sig kyld i glaset så att du inte värmer upp det med dina fingrar. Kupans avlånga form ser till att bubblorna bevaras under en längre tid. Det ser även visuellt tilltalande ut när många bubblor stiger upp på glasets insida. Smakgruppen som detta glas komplimenterar omfattar bl.a. champagne, cremant och cava och andra torra (brut) eller halvsöta (demi sec) varianter, samt den milda och lätt mousserande Asti spumante.
 • Eva Solo Champagneglas 20 cl

  Eva Solo Champagneglas 20 cl
  Ett smäckert champagneglas med en snygg design. Passar perfekt att servera sin favorit champagne i när man har gäster hemma. 20 cl.
 • In Between Worlds champagneglas 30 cl

  In Between Worlds champagneglas 30 cl
 • Vinum Champagneglas, 2-Pack

  Vinum Champagneglas, 2-Pack
  2-pack med champagneglas i kristall från Riedel som framhäver champagnens aromer.
 • Grand Cru Champagneglas 24 cl klar 2 st

  Grand Cru Champagneglas 24 cl klar 2 st
 • Fresnel Champagneglas 20 cl, 6-pack

  Fresnel Champagneglas 20 cl, 6-pack
  Fresnel Champagneglas 20 cl, 6-pack från Italesse .
 • Champagneglas Rings 35 cl

  Champagneglas Rings 35 cl
 • Michelangelo Champagneglas 6 st

  Michelangelo Champagneglas 6 st
 • Amor Vincit Omnia Champagneglas 18 cl, 2-pack

  Amor Vincit Omnia Champagneglas 18 cl, 2-pack
  Amor Vincit Omnia Champagne Flute från Orrefors är designad av Efva Attling. Glaset är ett högt, modernt champagneglas, perfekt för brudparets skål på bröllopet. Glaset levereras i en sidenklädd förpackning i en romantisk rosa nyans. Varje glas bär en handsmidd silverring med den ingraverade inskriptionen Amor Vincit Omnia - kärleken övervinner allt - i skrivstil vid sidan av Efva Attlings signatur.
 • Champagneglas Rings 35 cl

  Champagneglas Rings 35 cl
 • Iittala Ultima Thule Champagneglas 2-pack 18 cl Klar

  Iittala Ultima Thule Champagneglas 2-pack 18 cl Klar
  Champagneglas som gärna används till både vin och bubbel under festliga tillfällen. Den rustika serien är inspirerad av smältande is i Lappland och är en klassiker man inte tröttnar på.
 • Intermezzo Satin Champagneglas 20 cl

  Intermezzo Satin Champagneglas 20 cl
  Formgivaren Erika Lagerbielke skapade succéglaset Intermezzo för över 20 år sedan. Intermezzo Satin är ett sobert glas som passar till alla festliga tillfällen, elegant och oskyldigt vitt till bröllop eller student eller krispigt vitt till vinterns många fester.
 • Secrets Champagneglas 19 cl 2-pack

  Secrets Champagneglas 19 cl 2-pack
  Champagneglas med lätt räfflad yta från Table Tops serie Secrets. Glasen tål maskindisk och passar lika bra till vardags som till fest. Säljs i 2-pack. Secrets är serien som doftar middagar och tillställningar från förr. Och precis som hemligheter är till för att delas, är denna serie perfekt att umgås kring för att dela livets goda hemligheter. I serien hittar du både flera vinglas, champagneglas och vanliga dricksglas, samt matchande karaff.
 • Sagaform Picnic champagne glas 4-pack

  Sagaform Picnic champagne glas 4-pack
  Ett glas bubbel på altanen eller under studentfirandet? Dessa 4 champagneglas passar till alla typer av tillfällen och tål det mesta. Tillverkade i akrylplast kan du enkelt ta med glasen på picknick eller utflykt utan att behöva oroa dig för att förstöra dem. Allt blir lite roligare med fina
 • Spiegelau Authentis Champagneglas 27 cl 4pack

  Spiegelau Authentis Champagneglas 27 cl 4pack
  Spiegelau authentis champagneglas 4-p Höjd 22 cmDiameter 7 cmRymmer 27 cl
 • Champagneglas Intermezzo, 26 cl

  Champagneglas Intermezzo, 26 cl
  Munblåst champagneglas, blå droppe 26cl
 • Orrefors Zephyr Vitvin 40 cl

  Orrefors Zephyr Vitvin 40 cl
  Vitvinsglas från Orrefors serie Zephyr, designad av Erika Lagerbielke.Dessa lätta och eleganta glas är skapade för att ge maximalt med doft och smak från vinet du dricker. Det slanka munblåsta glaset är optimalt för vitt vin.I serien finns även rödvinsglas, champagneglass och vattenglas.Ka
 • Free Mind champagneglas 30 cl

  Free Mind champagneglas 30 cl
 • La Divina Champagneglas, 4-Pack

  La Divina Champagneglas, 4-Pack
  4-pack med tidlösa champagneglas från serien La Divina av Villeroy & Boch.
 • Love Me champagneglas 30 cl

  Love Me champagneglas 30 cl

Glas för champagne eller mousserande vin

För att ett vin ska få kallas för champagne måste det härstamma från det franska vindistriktet Champagne och ha framställts med rätt metod. Champagnemetoden innebär att man först framställer ett vanligt basvin som hälls upp på flaska tillsammans med en tillsats av jäst.

Då startas en andra jäsning som får pågå i minst 18 månader för att skapa tillräckligt med bubblor. Alla andra vin med bubbel, som tillverkats utanför distriktet eller med annan metod, får nöja sig med benämningen mousserande vin.

Flûteglas och coupeglas

Glasen för att dricka champagne med finns i två olika former; flûteglas och coupeglas. Båda sorterna har en fot, stjälk och kupa. Det som skiljer de åt är formen på kupan som hos flûteglasen är hög och nästan dubbelt mot stjälken. Coupeglaset har en lägre stjälk men framförallt en kupa som är bredare än vad den är lång.

Det är flûteglasen som är dominerande och används absolut mest då den behåller bubblorna längre och ger bubblet från champagnen en bättre estetik. Se om du hittar något coupeglas bland bilderna ovanför!

Självklart kan du även avnjuta ett friskt, bubbligt glas mousserande eller kava ur dessa glas också.

 

Varumärken med champagneglas

Aida, Alessi, Arcoroc, Arne Jacobsen, Bitz, Blomus, Bloomingville, Broste Copenhagen, ByOn, Carolina Gynning, Christofle, Design by Lagerhaus, Eva Solo, Exxent, Ferm Living, Frederik Bagger, Fyrklövern, Galzone, Goebel, Graverade, Guzzini, Holmegaard, Holmen, House Doctor, Iittala, Italesse, Jotex, Kitchen Craft, KitchenTime, Kosta Boda, Koziol, La Rochère, Lasse Åberg, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Madam Stoltz, Magnor, Marine Business S.A.U., Medusa Copenhagen, Miss Étoile, Modern House, Munka Sweden, Muubs, Målerås Glasbruk, Nachtmann, Nordal, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Rice, Riedel, Ritzenhoff, Rosendahl, Rosenthal, Sagaform, Scandi Living, Schott Zwiesel, Serax, Spiegelau, Swarovski, Table Top Stories, Tivoli by Normann Copenhagen, URBAN NATURE CULTURE, Vacuvin, Versace, Villa Collection, Villeroy & Boch, Waterford, Wik & Walsøe, Zwiesel Air, Övriga märken

ileadileadileadilead