Glas och porslin » Glas » Ölglas

Märken på ölglas:

Orrefors ölglas

Att dricka och prova nya öl har blivit riktigt trendigt. Det är många som idag lägger mer pengar än tidigare på att köpa unika ölsorter. En del har till och med startat egna mikrobryggerier hemma där man gör sitt eget öl. I takt med detta har också hur man serverar ölet blivit allt viktigare och ett bra ölglas måste man ha.

Orrefors har lanserat flera serier av ölglas i olika utformningar. Intermezzo är en populär servis från 1985 med glas för olika drycker, däribland öl.

Beer set med ölglas

Ett bra set att köpa är ett ölglasset i 3 delar designade av Erika Lagerbielke för Orrefors. För bara några hundralappar får man ett glas för ale, porter och för pilsner. En pilsner med mycket skum och en smakrik Indian Pale Ale kräver olika saker av ölglaset. Det sägs att glaset ska vara utformat så att det framhäver ölets harmoni genom både utseende, doft och smak.

Med de tre glasen från Orrefors kommer man långt och står inte handfallen när man nästa gång handlat hem en ny ölsort. Ge ölet det ölglas det förtjänar!

 • Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack

  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritik
 • Merlot ölglas

  Merlot från Orrefors, skapad av servisglasets oöverträffade formgivare Erika Lagerbielke, fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades 1995. Bland hennes succéer finns äve exempelvis Intermezzo, Difference och More, som alla är prisbelönta.
 • Orrefors Pulse Ölglas 45 cl 4 Pack

  Servisen Pulse designad av Ingegerd Råman. Ett modernt glas för en modern användare, ett glas som passar lika bra på middagsbordet som i diskmaskinen. Pulse går nämligen utmärkt att diska i maskin! Glasen säljs i 4-pack och i serien ingår, föruto
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 61cl 4-pack

  Orrefors Per Morberg Ölglas 61cl 4-pack från Orrefors
 • Orrefors Metropol Ölglas 46cl 2-P

  Orrefors Metropol Ölglas 46cl 2-P från Orrefors
 • Difference Ale ölglas 44cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort.
 • Orrefors Intermezzo Blått Ölglas

  Orrefors Intermezzo Blått Ölglas från Orrefors
 • Difference Porter ölglas 53cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort. Munblåst i Småland.
 • Pulse ölglas 45cl, 4-pack

  Serien Pulse från Orrefors är designad av Ingegerd Råman är ett mångsidigt glas som har en stilren, modern design. Tål maskindisk. Kombinera gärna med andra glas ur samma serie för en enhetlig stil i ert hem.
 • Dizzy Diamond vinglas

  Den klara kristallens lyster, transparens och oändliga möjligheter till optiska överraskningar är det som allra mest kännetecknar Malin Lindahls omtyckta servisglasserie Dizzy Diamond från Orrefors.
 • Beer Collection 3-pack

  Serien Beer från Orrefors är designad av Erika Lagerbielke och består av glas för olika typer av öl. Detta glaset är för framlyftning av doft och smak. En lyxig och uppskattad present både till mat- och dryck älskare och dig själv!
 • Orrefors Beer India Pale Ale 4 Pack

  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke. Glaset är speciellt framtaget för att passa ölsorten India Pale Ale.&nbs
 • Orrefors Difference Porter 53 cl (33 cl)

  Difference Porter är specialformat för just ölsorten porter. Glaset ger ett fast och fint skum samtidigt som ölens doft och smak framhävs.  Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen lyfter dryckens bä
 • Orrefors Difference Pils 47 cl (32 cl)

  Difference Pils är glaset för alla lager- och pilsnerälskare. Glaset har formats för att bygga upp den perfekta skumkronan och lyfta fram ölens läckra smak.  Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 63 cl 2 st

  Dramatiken och passionen förenar Orrefors ölglas med Morberg. Unikt designade av Per Morberg - skådespelaren, kocken och estradören - i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guldfärg och med signatur av Morberg.- Munbl&arin
 • Intermezzo blå ölglas 33cl

  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé är servisen Intermezzo från Orrefors, som firade 2-årsjubileum under 2015. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Bland hennes succéer finns exempelvis Difference, Merlot och More, som alla är prisbelönta.
 • Unique ölglas

  Ny servisglasserie från Orrefors i fem delar från formgivaren Anna Ehrner. Med sin mjukt rundade kupa och sitt hårda, kantiga ben flirtar Unique både med det klassiska och moderna. Ger still och klasss till dukningen. Distinkt utan att för den sakens skull ta över showen.
 • Morberg Exclusive ölglas, 2-pack

  Unikt designade av Per Morberg - skådespelaren, kocken och estradören - i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guldfärg och med signatur av Morberg.
 • Metropol ölglas 46cl, 2-pack

  .
 • Orrefors Difference Ale 44 cl (33 cl)

  Difference Ales design är optimal för alens läckra smak med mindre skum och kolsyra. Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen lyfter dryckens bästa karaktär. Ingen annan designer har formgivit så m
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 61 cl 4 st

  Orrefors Per Morberg ölglas är en modern tolkning av skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker aromerna i ölet och smaken på maten. Med rätt dryck och rätt glas tas smakupplevelsen till nya höjder.Morberg fulländ
 • Nobel ölglas 39cl

  Nobel ritades 1991 av Gunnar Cyrén till firandet av Nobelprisets 9-års jubileum. Den handmålade glasservisen ingår i den världsberömda Nobelservisen från Orrefors. Munblåst i Småland.
 • Difference Pils ölglas 33cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort.
 • Morberg Collection ölglas 61cl, 4-pack

  Morberg Collection a?r en glasserie i modern skandinavisk design med form och funktion som fo?rsta?rker smakupplevelsen av mat och dryck.
 • Orrefors Intermezzo Ölglas 33 cl Klar

  Det här ölglaset i serien Intermezzo från Orrefors med den karaktäristiska blå droppen har fångat många konsumenters hjärtan och dessutom fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den här serien är formgivaren Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé och den firade 20-årsjubileum under 2005. Glasen är handtillverkade i kristall och den stilrena dekoren gör att de passar till många av dina festliga tillfällen. Glaset passar perfekt tillsammans med övriga glas i serien Intermezzo när du vill ha en elegant dukning.
 • Orrefors Difference Ale Ölglas 44 cl Klar

  Det här ölglaset i serien Difference är ett glas som till fullo optimerar doft- och smakupplevelsen när du vill njuta av ett glas ale. Det här glaset framhäver ölsortens doft och smak och förstärker din dryckesupplevelse. Formgivaren Erika Erika Lagerbielke har i serien Difference utformat tre olika ölglas i serien; ett för porter, ett för ale och ett för pils.
 • Orrefors Difference Porter Ölglas 53 cl Klar

  Det här ölglaset i serien Difference är ett glas som till fullo optimerar doft- och smakupplevelsen när du vill njuta av ett glas porter. Det här glaset framhäver ölsortens doft och smak och förstärker upplevelsen. Formgivaren Erika Erika Lagerbielke har i serien Difference utformat tre olika ölglas i serien; ett för porter, ett för ale och ett för pils.
 • Orrefors Difference Pils Ölglas 47 cl Klar

  Det här ölglaset i serien Difference är ett glas som till fullo optimerar doft- och smakupplevelsen när du vill njuta av ett glas ale. Det här glaset framhäver ölsortens doft och smak och förstärker din dryckesupplevelse. Formgivaren Erika Erika Lagerbielke har i serien Difference utformat tre olika ölglas i serien; ett för porter, ett för ale och ett för pils.
 • Orrefors Beer Ölglas Taster 4-pack 47 cl Klar

  Få en fantastisk dryckupplevelse i Beer taster ölglas 4-pack från Orrefors. Glaset är designat av Erika Lagerbielke och är en del av serien Beer som består av olika glas för olika sorters öl. Detta är ett klassiskt ölprovarglas och formen lyfter fram smaken i alla typer av öl. Perfekt för smakrika och starka öl samt stouts. Kombinera med andra glas från Beer-serien och du är redo för en egen ölprovning!
 • Orrefors Beer Ölglas Lager 4-pack 60 cl Klar

  Få en fantastisk dryckupplevelse i Beer taster ölglas 4-pack från Orrefors. Det här glaset passar perfekt när du vill servera öl av sorten lager. Glaset är designat av Erika Lagerbielke och är en del av serien Beer som består av olika glas för olika sorters öl. Detta är ett klassiskt ölprovarglas och formen lyfter fram smaken i alla typer av öl. Perfekt för smakrika och starka öl samt stouts. Kombinera med andra glas från Beer-serien och du är redo för en egen ölprovning!
 • Orrefors Beer Ölglas Pils 4-pack 45 cl Klar

  Få en fantastisk dryckupplevelse i Beer Pils ölglas 4-pack från Orrefors. Det här glaset passar perfekt när du vill framhäva ölens doft och arom. Glaset är designat av Erika Lagerbielke och är en del av serien Beer som består av olika glas för olika sorters öl. Detta är ett klassiskt ölprovarglas och formen lyfter fram smaken i alla typer av öl. Perfekt för smakrika och starka öl samt stouts. Kombinera med andra glas från Beer-serien och du är redo för en egen ölprovning!
 • Orrefors Beer Collection Ölglas 3-pack Klar

  Anordna en ölprovning hemma med Orrefors Beer collection ölglas 3-pack! Serien Beer är designad av Erika Lagerbielke och består av glas för olika typer av öl. Collection-boxen består av en Beer taster (47 cl), en Beer pils(45 cl) och en Beer lager (60 cl). Beer taster är ett klassiskt ölprovarglas som passar de flesta ölsorter . Beer pils är perfekt för en ljus pilsner med mycket skum och beska med Beer lager är det ultimata glaset för en kall lager. Glasen känns väldigt lyxiga och är garanterat en uppskattad present hos den som gillar mat och dryck.
 • Orrefors Beer India Pale Ölglas 4-pack 47 cl Klar

  Det här ölglaset är ett unikt glas skapat speciellt för ölsorten IPA. Glaset är en del av den populära serien Beer som är speciellt formgivna för olika ölsorters som Ale, Pilsner, Lager och IPA. IPA står för Indian Pale Ale som representerar rik, stark och kraftfull smak. Alla glas i serien är designade för att framhäva doft och arom hos respektive ölsort. Dessa glas är en perfekt gåva för ölälskaren eller varför inte till dig själv.
 • Orrefors Per Morberg Premium Ölglas 2-pack 63 cl Klar

  Ölglas i en robust form med klassisk design av Per Morberg. Glasen är munblåsta i Småland, handmålade i guld och har en signatur av Morberg. Finns endast i begränsad upplaga. Handdisk rekommenderas.
 • Orrefors Per Morberg Kollektion Ölglas 4-pack 61 cl Klar

  Här har Morberg gjort sin tolkning av modern skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker smakupplevelsen. Med rätt dryck och rätt glas tas smakupplevelsen till nya höjder. Detta är ett 4-pack av ölglas som rymmer 61 cl. Handdisk rekommenderas.
 • Orrefors Metropol Ölglas 2-pack 46 cl

  Två klara ölglas på fot i kristall á 46 cl ur serien Metropol från Orrefors. Eleganta ölglas med en droppe svart färg fångad i skaftet som ger glasen en unik look. Glasen är formgivna av Erika Lagerbielke.
 • Orrefors Pulse Ölglas 4-pack 55 cl

  Fyra stycken mellanstora ölglas på fot á 55 cl ur serien Pulse från Orrefors. Med rena linjer och klassisk form passar ölglasen från Pulse in med vilket kök som helst. Drick din IPA, ale, eller lager ut ett glas som tar fram ölens fulla arom! Tål maskindisk.