Glas och porslin » Glas » Ölglas

Märken på ölglas:

Orrefors ölglas

Att dricka och prova nya öl har blivit riktigt trendigt. Det är många som idag lägger mer pengar än tidigare på att köpa unika ölsorter. En del har till och med startat egna mikrobryggerier hemma där man gör sitt eget öl. I takt med detta har också hur man serverar ölet blivit allt viktigare och ett bra ölglas måste man ha.

Orrefors har lanserat flera serier av ölglas i olika utformningar. Intermezzo är en populär servis från 1985 med glas för olika drycker, däribland öl.

Beer set med ölglas

Ett bra set att köpa är ett ölglasset i 3 delar designade av Erika Lagerbielke för Orrefors. För bara några hundralappar får man ett glas för ale, porter och för pilsner. En pilsner med mycket skum och en smakrik Indian Pale Ale kräver olika saker av ölglaset. Det sägs att glaset ska vara utformat så att det framhäver ölets harmoni genom både utseende, doft och smak.

Med de tre glasen från Orrefors kommer man långt och står inte handfallen när man nästa gång handlat hem en ny ölsort. Ge ölet det ölglas det förtjänar!

 • Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack

  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritik
 • Merlot ölglas

  Merlot från Orrefors, skapad av servisglasets oöverträffade formgivare Erika Lagerbielke, fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades 1995. Bland hennes succéer finns äve exempelvis Intermezzo, Difference och More, som alla är prisbelönta.
 • Orrefors Pulse Ölglas 45 cl 4 Pack

  Servisen Pulse designad av Ingegerd Råman. Ett modernt glas för en modern användare, ett glas som passar lika bra på middagsbordet som i diskmaskinen. Pulse går nämligen utmärkt att diska i maskin! Glasen säljs i 4-pack och i serien ingår, föruto
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 61cl 4-pack

  Orrefors Per Morberg Ölglas 61cl 4-pack från Orrefors
 • Orrefors Metropol Ölglas 46cl 2-P

  Orrefors Metropol Ölglas 46cl 2-P från Orrefors
 • Difference Ale ölglas 44cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort.
 • Orrefors Intermezzo Blått Ölglas

  Orrefors Intermezzo Blått Ölglas från Orrefors
 • Difference Porter ölglas 53cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort. Munblåst i Småland.
 • Beer Collection 3-pack

  Serien Beer från Orrefors är designad av Erika Lagerbielke och består av glas för olika typer av öl. Detta glaset är för framlyftning av doft och smak. En lyxig och uppskattad present både till mat- och dryck älskare och dig själv!
 • Orrefors Beer India Pale Ale 4 Pack

  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke. Glaset är speciellt framtaget för att passa ölsorten India Pale Ale.&nbs
 • Orrefors Difference Porter 53 cl (33 cl)

  Difference Porter är specialformat för just ölsorten porter. Glaset ger ett fast och fint skum samtidigt som ölens doft och smak framhävs.  Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen lyfter dryckens bä
 • Intermezzo blå ölglas 33cl

  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé är servisen Intermezzo från Orrefors, som firade 2-årsjubileum under 2015. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Bland hennes succéer finns exempelvis Difference, Merlot och More, som alla är prisbelönta.
 • Pulse ölglas 45cl, 4-pack

  Serien Pulse från Orrefors är designad av Ingegerd Råman är ett mångsidigt glas som har en stilren, modern design. Tål maskindisk. Kombinera gärna med andra glas ur samma serie för en enhetlig stil i ert hem.
 • Dizzy Diamond vinglas

  Den klara kristallens lyster, transparens och oändliga möjligheter till optiska överraskningar är det som allra mest kännetecknar Malin Lindahls omtyckta servisglasserie Dizzy Diamond från Orrefors.
 • Unique ölglas

  Ny servisglasserie från Orrefors i fem delar från formgivaren Anna Ehrner. Med sin mjukt rundade kupa och sitt hårda, kantiga ben flirtar Unique både med det klassiska och moderna. Ger still och klasss till dukningen. Distinkt utan att för den sakens skull ta över showen.
 • Morberg Exclusive ölglas, 2-pack

  Unikt designade av Per Morberg - skådespelaren, kocken och estradören - i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guldfärg och med signatur av Morberg.
 • Metropol ölglas 46cl, 2-pack

  .
 • Orrefors Difference Ale 44 cl (33 cl)

  Difference Ales design är optimal för alens läckra smak med mindre skum och kolsyra. Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen lyfter dryckens bästa karaktär. Ingen annan designer har formgivit så m
 • Orrefors Difference Pils 47 cl (32 cl)

  Difference Pils är glaset för alla lager- och pilsnerälskare. Glaset har formats för att bygga upp den perfekta skumkronan och lyfta fram ölens läckra smak.  Difference är serien med ett specialformgivet glas för varje dryck. Designen på glasen
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 63 cl 2 st

  Dramatiken och passionen förenar Orrefors ölglas med Morberg. Unikt designade av Per Morberg - skådespelaren, kocken och estradören - i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guldfärg och med signatur av Morberg.- Munbl&arin
 • Orrefors Per Morberg Ölglas 61 cl 4 st

  Orrefors Per Morberg ölglas är en modern tolkning av skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker aromerna i ölet och smaken på maten. Med rätt dryck och rätt glas tas smakupplevelsen till nya höjder.Morberg fulländ
 • Nobel ölglas 39cl

  Nobel ritades 1991 av Gunnar Cyrén till firandet av Nobelprisets 9-års jubileum. Den handmålade glasservisen ingår i den världsberömda Nobelservisen från Orrefors. Munblåst i Småland.
 • Difference Pils ölglas 33cl

  Det perfekta glaset för din favoritöl - oavsett om det är Ale, Porter eller Pils. Öl är ju liksom vin en hel vetenskap. Utbudet har blivit större och det finns en fantastisk variation som passar många olika smaker. Ölglasen är formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors i samarbete med Spendrups erfarna bryggmästare. Glasen lyfter smak- och doftupplevelsen maximalt hos varje ölsort.
 • Morberg Collection ölglas 61cl, 4-pack

  Morberg Collection a?r en glasserie i modern skandinavisk design med form och funktion som fo?rsta?rker smakupplevelsen av mat och dryck.