Orrefors ölglas

Att dricka och prova nya öl har blivit riktigt trendigt. Det är många som idag lägger mer pengar än tidigare på att köpa unika ölsorter. En del har till och med startat egna mikrobryggerier hemma där man gör sitt eget öl. I takt med detta har också hur man serverar ölet blivit allt viktigare och ett bra ölglas måste man ha.

Orrefors har lanserat flera serier av ölglas i olika utformningar. Intermezzo är en populär servis från 1985 med glas för olika drycker, däribland öl.

Beer set med ölglas

Ett bra set att köpa är ett ölglasset i 3 delar designade av Erika Lagerbielke för Orrefors. För bara några hundralappar får man ett glas för ale, porter och för pilsner. En pilsner med mycket skum och en smakrik Indian Pale Ale kräver olika saker av ölglaset. Det sägs att glaset ska vara utformat så att det framhäver ölets harmoni genom både utseende, doft och smak.

Med de tre glasen från Orrefors kommer man långt och står inte handfallen när man nästa gång handlat hem en ny ölsort. Ge ölet det ölglas det förtjänar!

Populärt inom Orrefors ölglas

 • Ölglasglas India Pale Ale 4-pack Klar

  Ölglasglas India Pale Ale 4-pack Klar
 • Beer Lager Ölglas 4-pack Klar

  Beer Lager Ölglas 4-pack Klar
 • Orrefors Pulse Ölglas 55 cl 4 Pack

  Orrefors Pulse Ölglas 55 cl 4 Pack
  Servisen Pulse designad av Ingegerd Råman. Ett modernt glas för en modern användare, ett glas som passar lika bra på middagsbordet som i diskmaskinen. Pulse går nämligen utmärkt att diska i maskin! Glasen säljs i 4-pack och i serien ingår, förutom vinglas, även öl och ett dricksglas.Ingegerd Råman är en av Sveriges mest kända glasformgivare, hon har fått en mängd utmärkelse för sin design. Hennes kollektion för Orrefors innehåller bl.a. Skyline, Slowfox och Undercover, tre serier som alla kännetecknas av hennes typiskt linjerena och funktionella formtänkande.
 • Beer Pils Ölglas 45 cl 4-pack Klar

  Beer Pils Ölglas 45 cl 4-pack Klar

Fler tips på Orrefors ölglas

 • Metropol ölglas 1-pack

  Metropol ölglas 1-pack
  Metropol ölglas 1-pack. Detta ölglas har en hög kupa med moderna och tydliga former. Kupans utformning gör glaset väl anpassat till en stor variation av ölstilar som ljus lager, IPA, brittisk ale och stout med flera. I foten på glaset återfinns en svart droppe som skänker ett elegant djup till ölglaset som helhet. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 460 ml Höjd: 210 mm Diameter: 80 mm Tål maskindisk
 • Orrefors Beer Taster ölglas 47 cl., 4 st

  Orrefors Beer Taster ölglas 47 cl., 4 st
  Njut av en kall öl i dessa fina Taster ölglas från Orrefors. Glaset har en kapacitet på 47 cl och en rund, elegant form som passar utmärkt till ölprovning. Bjud in vännerna på en rolig och god ölprovning där du serverar många olika sorter i dessa glas, designade för att framhäva både arom och smak.Serien med ölglas från Orrefors innehåller glas som passar till både Lager med bittra noter, mildare pilsner med rik färg och IPA med mycket humle och malt. Om du verkligen vill få fram en rik smak och mycket arom är taster-glasen det perfekta valet för dig. I paketet ingår 4 glas,, vilket gör det perfekt som present till kompisen som brinner för öl och servering.
 • Orrefors Nobel Ölglas 39 cl

  Orrefors Nobel Ölglas 39 cl
  Detta ölglas är en del av Nobel-serien från Orrefors och har en prisvärd design. Framtagen i till Nobelprisutdelningens 90 års jubileum år 1991 så har serien i två årtionden lett till beundran över hela världen. Ölglasets unika design är prytt av det långa skaftet som skiljer det från andra ölglas.
 • Difference Porter ölglas

  Difference Porter ölglas
  Difference Porter ölglas ger ett fast och fint skum som är perfekt avvägt mot volymen, samtidigt som doft och smak innesluts för din fulla njutning. I serien Difference har varje smaktyp fått ett eget glas, formgivet för att ta fram det bästa och mesta av doft och smak. Difference är utvecklad av Orrefors i samarbete med formgivaren Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Höjd: 180 mm Diameter: 75 mm Volym: 33 cl
 • Orrefors Metropol Ölglas 46 cl

  Orrefors Metropol Ölglas 46 cl
  Med detta ölglas från Orrefors får du ett unikt och elegant glas att servera öl i. Glasen gör upplevelsen att dricka sin kalla öl mycket bättre. Glasen är ett erkänt stycke av skandinavisk design och Metropol serien är känt för sin svarta signatur droppen i skaftet som ger det munblåsta kristallglaset ett estetisk uttryck. Att servera öl har aldrig varit vackrare eller mer elegant.
 • Orrefors - Metropol Ölglas 46 cl

  Orrefors - Metropol Ölglas 46 cl
  Elegant och vass design, med en droppe svart färg fångad i det klara glaset gör serien Metropol till en framtida designklassiker.
 • Orrefors - Pulse Ölglas 55 cl 4-pack

  Orrefors - Pulse Ölglas 55 cl 4-pack
  Ingegerd Råman har en tydlig karaktär med inspirationen hämtad från 50-talets svenska formtradition med en fin balans mellan kupa och ben. Glasens kupor har en mjuk kurva i den annars strama formen. Servisen Pulse har vuxit fram i nära samarbete med vinkännaren Carl Jan Granqvist. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors Beer Lager 4-pack 60 cl

  Orrefors Beer Lager 4-pack 60 cl
  Höjd: 195 mm Bredd: 85 mm Vikt: 0,98 kg
 • Orrefors Metropol Ölglas 46 Cl - Ölglas Munblåst Kristallglas Klar

  Orrefors Metropol Ölglas 46 Cl - Ölglas Munblåst Kristallglas Klar
  Detta eleganta ölglas tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  Pulse är en glasserie som har allt! glasen har karaktär, rymd och funktion vilket gör att de uppfyller dagens krav på ett bra ölglas. Förutom att glasen har en tidlös design så är de även tåliga för att kunna diskas i diskmaskin. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Pulse Ölglas 55 cl 4-pack Klar

  Pulse Ölglas 55 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Metropol Ölglas 46 cl

  Orrefors Metropol Ölglas 46 cl
  Höjd: 210 mm
 • Merlot Vatten/Ölglas 60 cl Klar

  Merlot Vatten/Ölglas 60 cl Klar
 • Orrefors Beer Tasting Kit, 4 glas

  Orrefors Beer Tasting Kit, 4 glas
  Ett set med fyra ölglas som passar exempelvis till en sann ölentusiast! Den unika formen på varje Orreforsglas är designad av Erika Lagerbielke. Ölglasen har tagits fram för att lyfta fram aromen, konsistensen, balansen och intensiteten hos öltyper som Lager, Pilsner och IPA.I setet får du:Ölsmakarglas: höjd 16,7 centimeter, rymmer 47 centiliterLager-glaset: höjd 19,5 centimeter, rymmer 60 centiliterIPA-glaset: höjd 15 centimeter, rymmer 47 centimeterPilsner-glaset: höjd 21,6 centimeter, rymmer 45 centiliter
 • Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  Taster är ett ölglas från Orrefors Beer-serie som passar utmärkt att dricka ur när du vill avnjuta en god öl av valfri sort. Glaset har en tydlig rund form vilket passar mycket väl för öl med fylliga smaker. Varför inte bjuda in dina vänner för en klassisk ölprovning med olika ölsorter, såsom belgiskt trappistöl, stout och IPA. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack

  Orrefors Beer Ölglas Pilsner 45 cl 4 Pack
  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland succéerna finns t.ex serviserna Intermezzo, Merlot och Difference som alla är prisbelönta. Färger och slipade detaljer är utmärkande för Lagerbielke, inom både konstglas och kollektion.
 • Beer Taster Ölglas 47 cl 4-pack Klar

  Beer Taster Ölglas 47 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  Lager är ett ölglas från Orrefors Beer-serie som passar utmärkt att dricka ur när du vill avnjuta en god lager. Glaset är stort och tulpanformat vilket passar mycket väl för ett fylligt öl med en tydlig maltighet och humlekaraktär. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6295303

  Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6295303
  Pulse ölglas från Orrefors, formgiven av Ingegerd Råman. En vacker glas-serie men inspiration hämtad från 50-talets svenska formtradition med en fin balans mellan kupa och ben. Serien har vuxit fram i nära samarbete med vinkännaren Carl Jan Granqvist. Pulse är en tidlös glas-serie som både är klassisk och modern, till vardag och till fest. Glasen levereras i 4-pack och rymmer 45 cl. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer India Pale Ale 4 Pack

  Orrefors Beer India Pale Ale 4 Pack
  Orrefors Ölglas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke. Glaset är speciellt framtaget för att passa ölsorten India Pale Ale. Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland succéerna finns t.ex serviserna Intermezzo, Merlot och Difference som alla är prisbelönta. Färger och slipade detaljer är utmärkande för Lagerbielke, inom både konstglas och kollektion.  Volym: 47 clHöjd: 15 cmDia: 8,5 cm  Levereras i 4-pack.
 • Orrefors Beer Pils 4-pack 45 cl

  Orrefors Beer Pils 4-pack 45 cl
  Höjd: 216 mm Bredd: 68 mm Vikt: 0,95 kg
 • Beer tasting kit 4-pack Orrefors

  Beer tasting kit 4-pack Orrefors
  Beer tasting kit 4-pack Orrefors för alla ölälskare där Erika Lagerbielke har skapat en serie glas där vart och ett är formgivet för att samspela med öl som lager, pilsner och IPA. Det fjärde glaset är ett ölprovningsglas som passar utmärkt för fylliga ölsorter såsom smakrik belgisk trappistöl, ale, stout och liknande. Setet innehåller följande glas: Beer taster 47 cl  har en rund form i klassisk ölprovningsstil. Höjd: 167 mm Diameter: 85 mm Beer lager 60 cl är ett tulpanformat ölglas som fångar in doft och lyfter fram smaker. Höjd: 195 mm Diameter: 85 mm Beer pils 45 cl är ett högt rakt ölglas som lyfter fram pilsnerns beska väl. Höjd: 216 mm Diameter: 68 mm Beer india pale ale 47 cl är ett ölglas som passar utmärkt för öl bryggt med stor mängd humle och malt som ger en t
 • Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312002

  Orrefors Beer Lager Öl 60 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312002
  Lager ölglas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Elegant och stilfullt ölglas med klassisk form. De blommiga och fruktiga aromerna från humlen kommer väl till sin rätt i detta glas. Glaset rymmer 60 cl och kommer i 4-pack. Tål maskindisk. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer Taster 4-pack 47 cl

  Orrefors Beer Taster 4-pack 47 cl
  Höjd: 167 mm Bredd: 85 mm Vikt: 0,95 kg
 • Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar - 6274259

  Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar - 6274259
  Merlot Öl 60 cl från Orrefors ingår i Merlot-serien som är designad av formgivaren Erika Lagerbielke som fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när serien lanserades 1995. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Vi har valt ut Klar Ölglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Metropol Ölglas 46 cl 21 cm Glas Klar

  Metropol Ölglas 46 cl 21 cm Glas Klar
 • Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312007

  Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312007
  Ölglasen India Pale Ale från Orrefors har en vacker tulpanform, som framhäver de fylliga dofterna och smakerna av malt och humle. Ölglasen passar perfekt att plocka fram till årets alla festligheter. Säljs i 4-pack. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  India Pale Ale är ett ölglas med en tuff personlighet. Glasets tulpanform och dess mynning sluter sig för att framhäva alla fylliga dofter och smaker av malt och humle. Tål diskmaskin. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Öltillverkningsset

  Orrefors Öltillverkningsset
  Produkttyp: Ölglas Material: Glas Färg: Klar Förpackningen innehåller 4 olika glas Designer: Erika Lagerbielke
 • Orrefors - Beer Ölglas Pils 45 cl 4-pack

  Orrefors - Beer Ölglas Pils 45 cl 4-pack
  Ett högt och rakt glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset lyfter fram pilsnerns beska och är en perfekt present för ölälskaren. Ljus pilsner med mycket humlekaraktär kommer till sin rätt i det höga glaset. Du kan också använda glaset som ett drinkglas. Säljs i 4-pack.
 • Difference Pils

  Difference Pils
  Difference Pils har ett perfekt format för att bygga upp den skumkrona som yppar pils- och lagerölets alla hemligheter. Här betonas fräschör och törstsläckande egenskaper. I serien Difference har varje smaktyp fått ett eget glas, formgivet för att ta fram det bästa och mesta av doft och smak. Difference är utvecklad av Orrefors i samarbete med formgivaren Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Höjd: 205 mm Diameter: 73 mm Volym: 33 cl
 • Difference Ale

  Difference Ale
  Difference Ale är formgiven för att lyfta fram alens läskande smak med mild kolsyrehalt som ger mindre skum, behagligt citrustonad fruktarom och en elegant humlebeska. I serien Difference har varje smaktyp fått ett eget glas, formgivet för att ta fram det bästa och mesta av doft och smak. Difference är utvecklad av Orrefors i samarbete med formgivaren Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Höjd: 193 mm Diameter: 77 mm Volym: 33 cl
 • Pulse ölglas 4-pack

  Pulse ölglas 4-pack
  Pulse ölglas 4-pack. Stilsäkert och modernt ölglas med skarpa urbana linjer. Pulse Ölglas har en kort fot och kupan har en något bredare bas med minskande öppning för att bidra med skumstabilitet och fokusera aromerna. Glaset passar bra för de flesta typerna av öl och ger en neutral aromåtergivelse. Volym: 550 ml Höjd: 197 mm Diameter: 89 mm
 • Orrefors IPA ölglas 4-pack

  Orrefors IPA ölglas 4-pack
  Orrefors IPA ölglas 4-pack. Ett annorlunda utformat ölglas som anpassats för att på bästa sätt återge de fruktiga och fräscha aromerna från modern IPA. Glaset består av en kortare ihålig stjälk där man enkelt kan granska ölets färg, samtidigt som det ger mer spelrum vid upphällning. Den äggformade kupan bidrar till en magnifik förstärkning av de tropiska, citrusfruktiga och ibland kryddigt jordiga aromerna från humlen. Ett perfekt glas för modern humlig öl! Erika Lagerbielke's Beer är en serie ölglas för finsmakaren såväl som för festprissen. Glas som låter ölet spela sin egen melodi och släppa fram alla de fantastiska smaktoner det bär på. Glas som gör att du inte längre nöjer dig med ”en stor stark” utan något så mycket bättre. Volym: 47 cl Levereras i 4-pack
 • Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld - 6267920

  Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld - 6267920
  Nobel glas från Orrefors, formgiven av Gunnar Cyrén. En elegant glasserie som ritades år 1991 till firandet av Nobelprisets 90-års jubileum. Glaset är exklusivt tillverkad för hand och har dekorativa detaljer som förhöjer och gör glaset unikt. Din dukning kommer bli som en nobelmiddag även en vanlig onsdag. Vi har valt ut Guld Ölglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer Taster 4-pack 47 cl

  Orrefors Beer Taster 4-pack 47 cl
  Höjd: 167 mm Bredd: 85 mm Vikt: 0,95 kg
 • Orrefors Beer Pils Öl 45 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Beer Pils Öl 45 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  Pils är ett ölglas från Orrefors Beer-serie som passar utmärkt att dricka ur när du vill avnjuta en ljus pilsner. Glaset är högt och rakt vilket passar mycket väl för en ljus pilsner med tydlig humlekaraktär, eller varför inte en överjäst ale. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312001

  Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312001
  Taster ölglas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Snyggt och klassiskt glas som ger en fin smak av ölet tack vare den kupade formen. Glaset är utformat som ett provningsglas för att ta fram doft och smak väl. Kommer i 4-pack. Tål maskindisk. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Beer Pils Öl 45 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312003

  Orrefors Beer Pils Öl 45 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312003
  Pils ölglas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Pils är ett högt glas för kraftigare skum och mildare kolsyra. Glaset lyfter fram ölets friskhet och fräschör. Glaset rymmer 45 cl och kommer i 4-pack. Tål maskindisk. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Morberg Collection ölglas 4-pack

  Morberg Collection ölglas 4-pack
  Morberg Collection ölglas 4-pack. Detta ölglas är med sin stilrena design perfekt anpassat för att avnjuta öl av alla dess sorter. Den kupade formen lyfter aromerna och den eleganta foten bidrar till att hålla drycken kyld. Ett elegant ölglas för såväl fest som vardag. Den folkkära skådespelaren och tv-kocken Per Morberg har tillsammans med svenska Orrefors designat en serie med munblåsta glas av högsta kvalité. I sann Morbergsk anda är det endast det bästa som duger, och serien Morberg Collection visar prov på både högkvalitativt hantverk och tidlös design. Volym: 61 cl Levereras i 4-pack
 • Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack

  Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack
  Ett stort och tulpanformat glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset fångar in doften och lyfter fram smaken på lagern som är fyllig med tydlig maltighet, vilket kommer till sin rätt i denna typ av glas. Även dryck med frisk humlekaraktär smakar extra gott i glaset. Perfekt present för ölälskaren! Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - Beer Ölglas India Pale Ale 47 cl 4-pack

  Orrefors - Beer Ölglas India Pale Ale 47 cl 4-pack
  IPA-ölglas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset har en kort och öppen fot och passar perfekt för smakrika India Pale Ale. Perfekt present för ölälskaren! Säljs i 4-pack.IPA är i grund och botten en ale, ett överjäst öl, och borde därför komma bäst till sin rätt i ett rakt högt ale-glas, men det stämmer inte. Stor mängd humle och malt ger mycket doft och smak och oftast högre alkoholhalt, det gör att oönskade restdofter av svavel som annars finns i en ale inte märks. Därför kan ett IPA-glas gärna ha en form som inte döljer något utan lyfter fram doft och smak genom att det sluter sig vid mynningen. Erika Lagerbielke, professor i glasdesign.
 • Morberg Exclusive Beer ölglas 2-pack

  Morberg Exclusive Beer ölglas 2-pack
  Morberg Exclusive Beer ölglas 2-pack. Detta vackra ölglas har formgivits av matprofilen- och skådespelaren Per Morberg tillsammans med svenska Orrefors. En elegant kupa bärs upp av en kraftigare stjälk som har försetts med handmålade linjer av guldfärg. Detta ölglas från serien Morberg Exklusive är tillverkat i endast 1960 exemplar, vilket även är Morbergs födelseår. "...Att se glasen växa fram ur glasblåsarens mun. Det är som att se en organism som plötsligt fryser". Denna serie av riktigt lyxiga glas från Orrefors har designats av den kände tv-profilen, skådespelaren och kocken Per Morberg. Tillsammans med Orrefors designers och hantverkare har Morberg designat en djärv men elegant serie glas av allra högsta kvalité.
 • Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Merlot Isvatten/öl 60 Cl - Ölglas Munblåst Glas Klar
  Merlotglas för isvatten eller öl. Merlot är en serie designad av Erika Lagerbielke i samråd med dryckesexperter för att få fram glas som kombinerar kristallens klarhet och elegans med en funktion som förhöjer dryckernas doft, utseende och smak. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Beer Collection ölglas 3-pack

  Beer Collection ölglas 3-pack
  Beer Collection ölglas 3-pack. Ett elegant matchande set med 3 st ölglas från Orrefors. Beer Collection är framtagen av den välrenommerade designern Erika Lagerbielke och de tre glasen är utmärkt anpassade för olika ölstilar, med fokus på lager och pilsner. Pilsnerglaset är smalare, lagerglaset något vidare och tasterglaset har en vid kupa för exponering av aromerna. Alla tre glasen är tillverkade i kristall och håller mycket hög kvalitet. Tål maskindisk.
 • Orrefors Beer Lager ölglas 60 cl., 4 st

  Orrefors Beer Lager ölglas 60 cl., 4 st
  Njuta av en kall lager i det tulpanformade glaset från Orrefors Beer-serie. Ölglaset är stort och framhäver både smak och doft på ett utomordentligt sätt. En fyllig lager med tydlig smak av malt kommer helt till sin rätta i detta höga glas som också framhäver noter av humle.Ölglaset har en kapacitet på 60 cl och i paketet ingår 4 st, vilket gör det perfekt som present till kompisen som brinner för öl och servering. Beer är en serie från Orrefors bestående av ölglas till flera olika ölsorter, oavsett om du är sugen på lager, pilsner, IPA eller bara är ute efter det perfekta glaset för ölprovning.
 • Orrefors - Nobel Ölglas 39 cl

  Orrefors - Nobel Ölglas 39 cl
  Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med Orrefors Nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Njut av att dricka ut detta glas.Glaset hette tidigare Nobel Ölglas 37 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Beer India Pale Ale 4-pack 47 cl

  Orrefors Beer India Pale Ale 4-pack 47 cl
  Bredd: 9 cm Höjd: 15 cm Volym: 47 cl
ilead