Ölglas

Ett fint ölglas lyfter smaken och upplevelsen av en god öl. Det finns flera olika sorters glas som passar bra till olika ölsorter. Här har vi plockat fram allt från höga glas till låga samt öglas med fot och utan.

Speciall ölsorter smakar godast i öglasen framtagna för just den sorten. Därför har vi listat glasen som passar till en craft beer och en ipa. Vill du ha ett exklusivare ölglas kan vi rekommendera att kolla in utbudet av Spiegelau ölglas.

Populärt inom ölglas

 • Grand Cru Ölglas 50 cl klar 2 st

  Grand Cru Ölglas 50 cl klar 2 st
 • Ölglas 2 st litet

  Ölglas 2 st litet
 • Kosta Boda Line Ölglas 50 cl

  Kosta Boda Line Ölglas 50 cl
  Drick din favorit öl i detta härliga glas från Kosta Bodas serie Line.  Specifikationer: Höjd: 19 cm. Bredd: 5 cm.Vikt: 0,31 Kg.
 • Kosta Boda Château Ölglas 41 cl

  Kosta Boda Château Ölglas 41 cl
  Servera din favoritöl i eleganta glas från Kosta Boda! Kollektionen Château är designad av den världsberömda och mångfaldigt internationellt prisbelönta formgivaren och glaskonstnären Bertil Vallien.Volym: 41 cl (35 cl). Höjd: 20,5 cm.Dia: 6 cm. 

Fler tips på ölglas

 • Falcon ölglas Nonic 40 cl

  Falcon ölglas Nonic 40 cl
  40 cl ölglas från Falcon. En svensk klassisk lageröl från Falkenberg med anor från 1896. Unna dig lite vardagslyx och avnjut din Falcon i ett äkta ölglas med korrekt etikett!
 • Green Flash ölglas 49 cl

  Green Flash ölglas 49 cl
  Green Flash ölglas 49 cl att dricka välgjord craft beer ur, ett tulpanformat snyggt ölglas på fot. Detta glas har Green Flash logotytypen tryckt på sidan. Ett underbart glas att njuta en god strong ale eller IPA från det amerikanska bryggeriet Green Flash.  
 • Melleruds ölglas 30 cl

  Melleruds ölglas 30 cl
  Melleruds ölglas på fot 30 cl. Detta fina profilglas från Melleruds har en rak avsmalnande kropp som vilar på en kort stjälk. På framsidan av glaset finns Melleruds smakfulla logga och på baksidan står "Melleruds" under kröningsstrecket. H:19 cm Volym: 30 cl
 • Zlatopramen ölglas 40 cl

  Zlatopramen ölglas 40 cl
  Zlatopramen ölglas 40 cl. Denna gyllene pärla härstammar från norra Tjeckien. En frisk och välbalanserad lager. Zlatopramens ölglas har en fast botten och är lätt expanderande. Zlatopramens logga finns tryckt på framsidan.
 • Fullers Oliver Island pint ölglas

  Fullers Oliver Island pint ölglas
  Fullers Oliver Island pint ölglas från Fuller Smith & Turner. Oliver's Island är en skarp, törstsläckande öl som hämtar inspiration från ett lokalt landmärke. Varje dag glider roddare lugnt förbi Griffin Brewery mot ön Oliver's Island i Themsen. Fuller Smith & Turner är ett av de mest klassiska brittiska bryggerierna. Brittiskt pintglas med Fullers Oliver Island loggan tryckt på glaset.
 • La Trappe ölglas 30 cl

  La Trappe ölglas 30 cl
  La Trappe ölglas 30 cl från trappistklostret Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. La Trappe är en äkta trappistöl från Nederländerna. La Trappes ölglas är eleganta glas med avlång kupa på fot. Avnjut din La Trappe i original ölglas! Glaset har en markering som anger 30 cl på baksidan.
 • Ölglas DAILY 6-pack

  Ölglas DAILY 6-pack
  Ölglas i serien DAILY, i 6-pack, från Leonardo. DAILY är tillverkad i stöttåligt kristallglas (Teqton). DAILY ölglas från Leonardo är ett glas utöver det vanliga. DAILY förgyller dukningen och blir ett vackert inslag i ditt vitrinskåp mellan middagar
 • Staropramen ölkupa 40 cl

  Staropramen ölkupa 40 cl
  40 cl Staropramen ölkupa ölglas. Den omåttligt populära tjeckiska pilsnern Staropramen bör självklart drickas i sitt original-ölglas! Avnjut din pilsner i denna stiliga ölkupa med Staropramens logga skriven på framsidan.
 • Ölglas Sorrento 414 ml 2-pack

  Ölglas Sorrento 414 ml 2-pack
  Ölglas med dubbelglas av borosilikatglas - ett högkvalitativt material som är särskilt motståndskraftigt mot temperaturvariationer. Ölen hålls därmed kall under en längre tid. Sorrento är munblåst för bästa kvalitet. • Design: Matteo Thun & Antonio
 • Ölglas med gravyr - Fiske

  Ölglas med gravyr - Fiske
  Hgt lglas p fot som rymmer 52,3 cl l - till exempel ljus lager eller pilsner. Glaset mter 20,4 cm p hjden och som mest 7,1 cm i diameter. Den klassiska och ngot avsmalnande modellen ger extra god smak&hellip:
 • Duvel ölglas 25 cl

  Duvel ölglas 25 cl
  25 cl Duvel ölglas. En absolut klassiker! Bryggeriet Duvel-Moortgats storsäljare Duvel. En ljus frisk brygd som är 'jävulskt' god! Det var faktiskt så den fick sitt namn. Duvels ölglas är specialframplockat för just ölet Duvel och har blivit kopierat i mängder av varianter. En snygg kupa på en stilig fot, Duvels text är tryckt på framsidan.
 • Eva Solo Ölglas 2 pack 35 cl

  Eva Solo Ölglas 2 pack 35 cl
  Ölglasets eleganta form fokuserar på humlearomen och framhäver det klara och ljusa färgspelet från pilsnerölet. Glaset till pilsneröl ingår i ölglasserien från Eva Solo som har skapats för att ge en optimal upplevelse av olika typer av öl och snaps. Alla glas i serien är munblåsta och utvecklade i samarbete med professionella bryggmästare så att aromen, smaken och doften framhävs med hjälp av glasets formgivning. Ölsglaset kompletterar den populära vinglasserien från Eva Solo. Glaset tål maskindisk och rymmer 50 cl.
 • Craft Beer Kit med 3 glas

  Craft Beer Kit med 3 glas
  Craft Beer Kit med 3 glas. Den revolutionerande serien med ölglas från Spiegelau. Här får du IPA, Stout och American Wheat i en snygg originalförpackning. IPA-glas: Volym 54 cl Höjd: 186 mm Diameter: 82 mm Stout-glas: Volym: ca 60 cl Höjd: 180 mm Diameter: 86 mm American Wheat: Volym: 75 cl Höjd: 170 mm Diameter: 95 mm Denna produkt innehåller 3 st olika glas. Samtliga tål maskindisk.
 • Bitz Ölglas 2-pack 38 cl Glas Klar

  Bitz Ölglas 2-pack 38 cl Glas Klar
 • Weissbier Ölglas 0,5 l - Polykarbonat

  Weissbier Ölglas 0,5 l - Polykarbonat
  Med sitt eleganta och eleganta utseende har vårt Weissbier-glas blivit riktigt populärt. Det splittrade glaset rymmer 50 cl. Glaset är också extremt praktiskt, eftersom du inte behöver vara rädd för att diska detta glas. Om arbetsmiljön och ekonomin är i
 • Carlsberg ölglas tumbler 50 cl

  Carlsberg ölglas tumbler 50 cl
  50 cl Carlsberg ölglas tumbler. Ett stapelbart ölglas från Carlsberg. Glaset har avsmalnande kant för att få fram aromer på bästa sätt. Nukleringspunkter i botten för att behålla skumkronan så länge som möjligt. Kupan är något skålformad för en bättre upphällning. Carlsbergs logga i vitt på framsidan, och bryggeriets grundares signatur ligger vertikalt på baksidan. Perfekta stapelbara glas som underlättar när de ska bäras och förvaras. Volym: 50 cl
 • Carlsberg Ölpitcher 1,5 liter

  Carlsberg Ölpitcher 1,5 liter
  Carlsberg Ölpitcher 1,5 liter. En elegant tillbringare som lämpar sig ypperligt att dekantera öl ur. Carlsberg Ölpitcher har ett greppvänlig handtag och en funktionell pip som gör denna kanna mycket enkel att använda. Ett trevligt och socialt sätt att servera öl.
 • Hobgoblin ölglas 50 cl

  Hobgoblin ölglas 50 cl
  50 cl Hobgoblin ölglas. Den lille gnomen från Wychwood är en välkänd ESB från Storbritannien. En riktig klassiker. Självklart bör den avnjutas i dess korrekta glas! Denna version är högt och stiligt med Hobgoblin-loggan frostad på framsidan.
 • Liefmans ölglas 25 cl

  Liefmans ölglas 25 cl
  Liefmans ölglas 25 cl. Bryggeriet Liefmans är mest kända för sin stiliga Oud Bruin, Goudenband, men de brygger en uppsjö av andra högkvalitativa drycker. Detta ölglas är av typen " Flute Glass" och är en smal kupa med lång stjälk. Liefmans logga är frostad vertikalt på glasets framsida.
 • Ölglas 50 Cl - Premium

  Ölglas 50 Cl - Premium
  Beskrivning Krossbart Akvila ölglas 50 cl av krossat polykarbonatplast. Modell: Akvila 503 Mått: H: 160 - Ø: 85 mm Vikt: 139 g Produkten tillverkas i Finland och är CE-godkänd och godkänd för livsmedel i Danmark. Fördelar med Shatterproof Akvila ölglas 50
 • Lyngby Glass Ölglas Melodia 40cl 4 st.

  Lyngby Glass Ölglas Melodia 40cl 4 st.
  Material: Kristallglas Varunummer. 916094
 • Ölglas med gravyr - Sigill

  Ölglas med gravyr - Sigill
  lglas med stilren modell - p fot och med ltt avsmalnande form. Glaset och dess form frhjer smakerna och ger en hrligt skummande krona - perfekt fr exempelvis ljus lager eller pils. Glaset har en serveringsvolym&hellip:
 • Bokrÿk Ölglas

  Bokrÿk Ölglas
  Bokrÿk Ölglas. Ett pokalformat ölglas av märket Bokrÿk. Enkla, stiliga former avlöser varandra på ett angenämt vis i detta ölglas. En lätt kupning bevarar aromerna i glaset och på dess framsida finns Bokrÿk-loggan tryckt.
 • De Koninck ölglas

  De Koninck ölglas
  De Koninck ölglas är ett stilrent belgiskt ölglas från Antwerpenbaserade De Koninck. Raka och stiliga linjer brytas en lätt expanderande överdel. De Konincks logga finns tryckt i färg på glasetsframsida.
 • Rodenbach ölglas 33 cl

  Rodenbach ölglas 33 cl
  Rodenbach ölglas 33 cl tillverkat för att servera och njuta av Rodenbachöl i där kupans avsmalning ger dig en perfekt möjlighet att njuta av smak och doft. Glaset har Rodenbachs logotyp tryckt på framsidan och markeringar för 25 och 33 cl på baksidan. Volym upp till kant: 44 cl Höjd: 216 mm Diameter: 87 mm  
 • Edward Blom - Ölglas No: 6 Inget är så

  Edward Blom - Ölglas No: 6 Inget är så
  Sätt guldkant på tillvaron med detta ölglas på fot signerat Edward Blom. Citatet på glas nummer 6 lyder: Inget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är öl.The Edward Blom Collection består av ölglas, shotglas och whiskyglas med tänkvärda citat av den populäre gastronomen och kulturhistorikern. Perfekta presenter till ölälskaren! Volym 41 cl.
 • St Stefanus guld ölglas 25 cl

  St Stefanus guld ölglas 25 cl
  St Stefanus guld ölglas 25 cl som tillhör den komplexa friska klosterölen St Stefanus från bryggeriet Van Steenberge. Det är en fantastiskt fräsch belgisk klosteröl med härlig fräschör. St Stefanus ölglas är bägareformat, vilar på en stabil stjälk och en nästa klotrund kupa. Ett mycket elegant glas med St Stefanus logga tryckt på framsidan. Det hela pryds upptill av en guldkant. Glaset har även markering för 25 och 40 cl på baksidan.
 • Orrefors Beer Lager ölglas 60 cl., 4 st

  Orrefors Beer Lager ölglas 60 cl., 4 st
  Njuta av en kall lager i det tulpanformade glaset från Orrefors Beer-serie. Ölglaset är stort och framhäver både smak och doft på ett utomordentligt sätt. En fyllig lager med tydlig smak av malt kommer helt till sin rätta i detta höga glas som också framhäver noter av humle.Ölglaset har en kapacitet på 60 cl och i paketet ingår 4 st, vilket gör det perfekt som present till kompisen som brinner för öl och servering. Beer är en serie från Orrefors bestående av ölglas till flera olika ölsorter, oavsett om du är sugen på lager, pilsner, IPA eller bara är ute efter det perfekta glaset för ölprovning.
 • Biere du Corsaire ölglas

  Biere du Corsaire ölglas
  Biere du Corsaire ölglas. Ett lite midre känt öl, men ack så gott, från bryggeriet Huyghe, kanske mest kända för ölet med den rosa elefanten Delirium. Detta ölglas har den klassiska formen av en ölkupa, med ståtlig fot och stjälk. På glasets framsida återfinns en sjörövare i röda färger, med texten Biere du Corsaire. Läckert ölglas för en öl med stadig kurs! Vol: 33 cl
 • Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack

  Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack
  Ett stort och tulpanformat glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset fångar in doften och lyfter fram smaken på lagern som är fyllig med tydlig maltighet, vilket kommer till sin rätt i denna typ av glas. Även dryck med frisk humlekaraktär smakar extra gott i glaset. Perfekt present för ölälskaren! Säljs i 4-pack.
 • Weihenstephaner ölstövel 100 cl

  Weihenstephaner ölstövel 100 cl
  Weihenstephaner ölstövel 100 cl. Världens äldsta bryggeri! En klassisk bayersk aktör som bör drickas med respekt i sitt eget ölglas! Klassisk ölstövel med Weihenstephaner-loggan på framsidan. Volym: 100 cl Endast handdisk
 • Weltenburger Kloster Pokal ölglas 40 cl

  Weltenburger Kloster Pokal ölglas 40 cl
  Weltenburger Kloster Pokal ölglas 40 cl. En fin ölkupa på 40 cl, på stadig fot med Weltenburgers logga på framsidan. Glaset har en markering för 40 cl på sidan med mycket plats för skumkrona.
 • Ölglas Spiegelau Beer Classic Tasting Kit 4-pack

  Ölglas Spiegelau Beer Classic Tasting Kit 4-pack
  &:Ouml:lglas Spiegelau Beer Classic Tasting Kit 4-pack. Kan graveras. Kul present till &:ouml:lprovaren!Levereras i en trevlig kartongf&:ouml:rpackning.
 • Rosendahl Premium ölglas 60 cl 2st

  Rosendahl Premium ölglas 60 cl 2st
  Serier Premie Designer: Tom Nybroe Artikelnummer: 29605 Material: Blyfritt glas Diameter 9,5 cm Höjd 18 cm Bredd 9,5 cm Djup 9,5 cm Volym 61 cl Notera: Diskmaskin säker vid max. 55 °
 • Ölglas Samuel Smith Teku 35,5 Cl

  Ölglas Samuel Smith Teku 35,5 Cl
  Ölglas Samuel Smith Teku 35,5 cl
 • Corsendonk Christmas Ale ölglas

  Corsendonk Christmas Ale ölglas
  Den omtyckta julölen från Corsendonk är välkänd i Sverige inte minst på grund av dess återkommande besök i juletid på Systembolaget. Corsendonk Christmas Ale -ölglaset är en robust liten ölkupa, ståendes på en nätt fot. Corsendonk Christmas-loggan är tryckt på glasets framsida och det hela pryds överst av en guldkant. Glaset har både en markering för 25 cl och 33 cl på baksidan.
 • Eva Solo - Ölglas 50 cl 2-pack

  Eva Solo - Ölglas 50 cl 2-pack
  Avnjut en kall öl i det låga munblåsta ölglaset från danska Eva Solo. Glaset har en stilren och modern design och är framtaget specifikt för att framhäva ölets arom, smak och doft. Som något helt unikt är serien vackert formad med en vinkel på 14 grader. Glaset ingår i ölglasserien från Eva Solo, som har tagits fram för att ge en optimal upplevelse av olika typer av öl och snaps. Alla glas i serien är utvecklade i samarbete med professionella bryggmästare så att aromen, smaken och doften framhävs med hjälp av glasets formgivning.
 • Bronx Brewery ölglas

  Bronx Brewery ölglas
  Bronx Brewery ölglas. Succén bakom det nystartade New York-bryggeriet Bronx Brewing Company kommer mycket från deras slagkraftiga och tydliga slogan: Do one thing, Do it right. Bronx Brewing gör välsmakande, solida öl vars popularitet bara ökar. Detta ölglas är minst lika tydligt. Skarpa linjer, enkla budskap och tilldragande design, med loggan på ena sidan och bryggeriets namn på den andra.
 • Edward Blom - Ölglas No 4: Som ungdom ska man

  Edward Blom - Ölglas No 4: Som ungdom ska man
  Sätt guldkant på tillvaron med detta ölglas på fot signerat Edward Blom. Citatet på glas nummer 4 lyder: Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!The Edward Blom Collection består av ölglas, shotglas och whiskyglas med tänkvärda citat av den populäre gastronomen och kulturhistorikern. Perfekta presenter till ölälskaren! Volym 41 cl.
 • Zwiesel - ölglas IPA 4-pack

  Zwiesel - ölglas IPA 4-pack
  En sak du bara måste ha i hemmet!
 • Orrefors IPA ölglas 4-pack

  Orrefors IPA ölglas 4-pack
  Orrefors IPA ölglas 4-pack. Ett annorlunda utformat ölglas som anpassats för att på bästa sätt återge de fruktiga och fräscha aromerna från modern IPA. Glaset består av en kortare ihålig stjälk där man enkelt kan granska ölets färg, samtidigt som det ger mer spelrum vid upphällning. Den äggformade kupan bidrar till en magnifik förstärkning av de tropiska, citrusfruktiga och ibland kryddigt jordiga aromerna från humlen. Ett perfekt glas för modern humlig öl! Erika Lagerbielke's Beer är en serie ölglas för finsmakaren såväl som för festprissen. Glas som låter ölet spela sin egen melodi och släppa fram alla de fantastiska smaktoner det bär på. Glas som gör att du inte längre nöjer dig med ”en stor stark” utan något så mycket bättre. Volym: 47 cl Levereras i 4-pack
 • Diabolici ölglas med ställning

  Diabolici ölglas med ställning
  Diabolici ölglas med ställning. Ännu en i raden av inspirerade öl från genrens föregångare Duvel. Det finns en uppsjö belgiska ljusa starka öl med "djävulstema". Diabolici är en fyllig kraftfull och förädiskt frisk öl, givetvis serverad ur sitt fjättrade glas! Detta ölglas har en spetsig botten och är diamantformat. Det hela vilar på en ställning i metall som krävs för att sätta ned glaset. På glaset är en liten djävul tryckt och på ställningen sitter en svart skylt med Diabolici-loggan skriven i papyrusgrått.
 • De Ranke ölglas 25 cl

  De Ranke ölglas 25 cl
  De Ranke ölglas 25 cl från det välkända bryggeriet Brasserie de Ranke från Dottignes är kända som belgisk föregångare vad gäller modernt användande av humle. Bland annat har de Ranke en serie öl kallad XX Bitter, något de var mycket tidiga med i Belgien. Detta ölglas är av modellen flöjtglas, eller "flute glass" på engelska. En vacker pokal som steglöst sammanförs med stjälk och fot. De Ranke -loggan är tryckt på glasets framsida.
 • Modern House - Ritzenhoff Ölglas 64,2 cl 2-pack Party Animal

  Modern House - Ritzenhoff Ölglas 64,2 cl 2-pack Party Animal
  : Set med 2 ölglas med en volym på 64,5 cl från norska Modern House i samarbete med Ritzenhoff.Få in Oktoberfestkänslan på riktigt med dessa festliga ölglas från tyska Ritzenhoff i samarbete med Modern House. Ölglasen Weizen är speciellt gjorda för veteöl och är perfekta för avnjutning av din favorit-Weizenbier. Den klassiska veteölsglasformen gör att din valda veteöl – vare sig den är tysk eller belgisk - behåller både smak och arom under en längre tid så att du kan dricka upp ditt glas i egen takt utan att behöva känna dig stressad. Glasen är designade med unika humoristiska motiv som både kommer att låta dig hålla reda på vilket glas som är ditt och höja festkänslan för ett oktoberfestfirande som du garantera aldrig tidigare har skådat! Ölglasen har en volym på 64,5 cl vardera och levereras i en vacker presentask.Letar du efter ett specifikt tillbehör eller verktyg till ditt kök? Då är chansen stor att du hittar det du söker hos norska Modern House. Modern House har under flera år nu tagit fram smarta köksprodukter med fokus på kvalité, funktionalitet och skandinavisk design. Deras produktsortiment innehåller allt från brödkorgar till elegant utformade presskannor och espressoglas, och det produkterna har gemensamt är att de har formgivits med kärlek för att stunderna du tillbringar med dem i köket ska bli så njutningsbara som möjligt. Gör ditt kök till en frizon med Modern House, och upptäck matlagningsglädje så som du aldrig har upplevt den förut.
 • Hacker Pschorr Weisse ölglas 50 cl

  Hacker Pschorr Weisse ölglas 50 cl
  50 cl Hacker Pschorr Oktoberfest ölglas. En elegant veteölglas från Bayern. Hacker Pschorr Weisse är ett högt ölglas med vackert glas av klassisk veteölstyp. På framsidan står Hacker Pschorr Weisse tryckt tillsammans med deras klassiska logga.
 • Carlsberg ölglas 40 cl

  Carlsberg ölglas 40 cl
  40 cl Carlsberg ölglas. "Probably the best beer in the World", om man frågar bryggeriet själv. Och populariteten visar att det onekligen ligger något i detta. Detta ölglas har en lätt skruvad räffling och är lätt kupat för ökad greppvänlighet. Carlsberg är ingraverat i glaset på framsidan och baksidan.
 • Anchor ölglas 47 cl

  Anchor ölglas 47 cl
  47 cl Anchor ölglas. San Fransisco bryggeriet Anchor Brewing Company tog Sverige med storm när de lanserades här. Sann hantverksbrygd öl av högsta kvalité. Avnjut din öl från Anchor Brewing Co. i original ölglas med loggan tryckt på framsidan.
 • San Miguel ölglas 40 cl

  San Miguel ölglas 40 cl
  San Miguel Especial ölglas 40 cl. En spansk törstsläckare! San Miguel är en fräsch lättdrucken ljus lager med en fin balans. Detta stiliga ölglas har en diskret fot och lätt kupning. San Miguels logga är tryckt på framsidan.

Ölglaset förstärker smakupplevelsen

Det kanske låter konstigt att ölglasets form ska kunna påverka hur ölet smakar, men många tycker att så är fallet. Vi häller ju t.ex. inte upp en kall öl i ett litet shotglas eller vanligt dricksglas på 20 cl från IKEA. Nä, ett öl ska hällas upp i ett ölglas för det smakar mycket godare, eller?

Jens Skrubbe, skribent på BeerSweden, har gjort en djupdykning i ämnet. Där kan du läsa om alla olika sorters ölglas och utformning. Det verkar vara så att alla öltillverkare vill att man ska avnjuta deras öl i ett särskilt framtaget ölglas för just den ölsorten.

Det finns till exempel speciella IPA-glas och glas för mörka ölet Stout.

Jens tycker dock att man gott och väl kan satsa på ett universalglas som passar alla ölsorter. Han landar i att ett glas med kupa passar det mesta. Varför? Ja läs själv här.

Till syvene och sist - smaken är som baken och en kall öl en varm sommardag är nog god i många olika typer av ölglas. Större glas med handtag finns också och de kallar vi för ölsejdlar.

 

Tips
» Komplettera med snygga glasunderlägg