Ölglas

Ett fint ölglas lyfter smaken och upplevelsen av en god öl. Det finns flera olika sorters glas som passar bra till olika ölsorter. Här har vi plockat fram allt från höga glas till låga samt öglas med fot och utan.

Speciall ölsorter smakar godast i öglasen framtagna för just den sorten. Därför har vi listat glasen som passar till en craft beer och en ipa. Vill du ha ett exklusivare ölglas kan vi rekommendera att kolla in utbudet av Spiegelau ölglas.

Populärt inom ölglas

 • Grand Cru Ölglas 50 cl klar 2 st

  Grand Cru Ölglas 50 cl klar 2 st
 • Ölglas 2 st litet

  Ölglas 2 st litet
 • Kosta Boda Line Ölglas 50 cl

  Kosta Boda Line Ölglas 50 cl
  Drick din favorit öl i detta härliga glas från Kosta Bodas serie Line.  Specifikationer: Höjd: 19 cm. Bredd: 5 cm.Vikt: 0,31 Kg.
 • Kosta Boda Château Ölglas 41 cl

  Kosta Boda Château Ölglas 41 cl
  Servera din favoritöl i eleganta glas från Kosta Boda! Kollektionen Château är designad av den världsberömda och mångfaldigt internationellt prisbelönta formgivaren och glaskonstnären Bertil Vallien.Volym: 41 cl (35 cl). Höjd: 20,5 cm.Dia: 6 cm. 

Fler tips på ölglas

 • Koziol - Club Ölglas 30 cl 2-pack Klar

  Koziol - Club Ölglas 30 cl 2-pack Klar
  Snyggt och miljövänligt ölglas i 100% återvunnen termoplast. Ett miljövänligt alternativ till engångsartiklar i plast. Glaset ser ut som ett vanligt glas, med fördelen att det är okrossbart och extremt hållbart under lång tid framöver. Diskmaskinsäker.Volym: 300 ml.
 • Beer Ölglas Pilsner 54cl 4-pack

  Beer Ölglas Pilsner 54cl 4-pack
 • Ölglas med gravyr - Best Man

  Ölglas med gravyr - Best Man
  Hgt lglas med fot som passar bra till ljus lager och tysk pils. Den hga och ngot avsmalnande modellen stter extra smak p let och ger en perfekt skumkrona. Glaset rymmer en volym av 52,3 cl om det fylls&hellip:
 • Beer Ölglas 38 cl 4-pack

  Beer Ölglas 38 cl 4-pack
 • Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Ölglas 39 Cl - Ölglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Luigi Bormioli - Birrateque Ölglas IPA/ALE 54 cl 2-pack Klar

  Luigi Bormioli - Birrateque Ölglas IPA/ALE 54 cl 2-pack Klar
  Ölglas i 2-pack från italienska Luigi Bormioli tillverkade av blyfritt krystalinglas. Glasen ingår i serien Birrateque och är både lätta samt har en avsmalnande och väl balanserad form som lämpar sig utmärkt för IPA. Glaset framhäver IPA:ns aromer av citrus och humle samt ger ett fint och kompakt skum.Glaset rymmer 54 cl och passar perfekt till förslagsvis Double/Imperial IPA, American IPA och English IPA. Tål maskindisk upp till 55°C.Luigi Bormioli har med hjälp av en ny glasteknik tagit fram den mycket tåliga och resistenta glasmassan SON.hyx® som är helt och hållet genomskinlig.- Jämfört med vanliga glas är kantens hållbarhet +37,5 %.- Resistens mot mekaniska stötar +105 %.- Tunn och elegant stjälk utan ”fog” som är förstärkt med titan. Hållbarheten ökas med +140 %, till exempel i samband med vridning (hos glas med stjälk).- Ultraklart glas, med en glans och transparens som håller i många år. Ger en sann bild av färg och konsistens.- Glaset kan diskas upp till 1 000 gånger i diskmaskin utan att det genomgår förändringar. Diskas vid temperaturer på max 55 °C.- Glas av kristallglastyp med en fyllig och kraftfull klang.- Utan bly och tungmetaller.- 5 års garanti mot glassjuka.
 • Luigi Bormioli - Birrateque Ölglas/Ciderglas 50 cl 2-pack Klar

  Luigi Bormioli - Birrateque Ölglas/Ciderglas 50 cl 2-pack Klar
  Ölglas i 2-pack i blyfritt krystalinglas från italienska Luigi Bormiolis serie Birrateque. Det lätta glaset och den mer robusta designen framhäver smak och doft och lyfter skummets fasthet och kolsyreutveckling. Passar lika bra till öl som till cider och scrumpy.Luigi Bormiolis kristallglas tillverkas utan bly och alla glas tål maskindisk upp till 55°C.Luigi Bormioli har med hjälp av en ny glasteknik tagit fram den mycket tåliga och resistenta glasmassan SON.hyx® som är helt och hållet genomskinlig.- Jämfört med vanliga glas är kantens hållbarhet +37,5 %.- Resistens mot mekaniska stötar +105 %.- Tunn och elegant stjälk utan ”fog” som är förstärkt med titan. Hållbarheten ökas med +140 %, till exempel i samband med vridning (hos glas med stjälk).- Ultraklart glas, med en glans och transparens som håller i många år. Ger en sann bild av färg och konsistens.- Glaset kan diskas upp till 1 000 gånger i diskmaskin utan att det genomgår förändringar. Diskas vid temperaturer på max 55 °C.- Glas av kristallglastyp med en fyllig och kraftfull klang.- Utan bly och tungmetaller.- 5 års garanti mot glassjuka.
 • Tapio Ölglas 30cl 2-pack

  Tapio Ölglas 30cl 2-pack
 • Leonardo - Ölglas 390ml Ciao+ Bar 6-pack

  Leonardo - Ölglas 390ml Ciao+ Bar 6-pack
  Ölglas Ciao+ Bar från Leonardo. Snyggt och klassiskt ölglas i 6-pack. Levereras i trevlig presentförpackning. Mått: 16x8 cm V 390 ml
 • Zwiesel- ölglas stout 4-pack

  Zwiesel- ölglas stout 4-pack
  En sak du bara måste ha i hemmet!
 • Chef & Sommelier - Open Up Ölglas 39 cl 4-pack

  Chef & Sommelier - Open Up Ölglas 39 cl 4-pack
  Mindre, men ack så fina, ölglas i 4-pack från Chef & Sommeliers populära serie Open Up. De här fantastiska glasen har en unik form, en av Open Ups kännetecken, och dess eleganta design gör de till glas man helst tar fram hela tiden. Glasen är tillverkade av kristall som inte bara är ett mycket starkt material utan även klingar vackert när det skålas. Serien Open Up är kända för sin fantastiska design och unika form. Ett perfekt val för den som vill ha en samling eleganta och exklusiva glas.
 • Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6295303

  Orrefors Pulse Öl 55 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6295303
  Pulse ölglas från Orrefors, formgiven av Ingegerd Råman. En vacker glas-serie men inspiration hämtad från 50-talets svenska formtradition med en fin balans mellan kupa och ben. Serien har vuxit fram i nära samarbete med vinkännaren Carl Jan Granqvist. Pulse är en tidlös glas-serie som både är klassisk och modern, till vardag och till fest. Glasen levereras i 4-pack och rymmer 45 cl. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Riedel - Veritas Ölglas 2-pack

  Riedel - Veritas Ölglas 2-pack
  Veritas ölglas från Riedel. Ett extremt tunt ölglas som gör att ölen håller sig sval längre. Maskingjort kristallglas av exceptionell kvalitet och tunnhet. De som vill uppgradera från Vinumserien kan välja Veritas då kupans utformning är densamma men serien har kompletterats med glasmodeller utformade även för – Gamla Väldens Syrah, Nya Väldens Pinot Noir och Champagne Coupe.
 • Birrateque ölglas stout/porter

  Birrateque ölglas stout/porter
 • Kosta Boda - Château Ölglas 41 cl

  Kosta Boda - Château Ölglas 41 cl
  Ölglas från Kosta Bodas serie Château. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Château ritades av Bertil Vallien redan 1981 och är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas.Glaset hette tidigare Château Ölglas 35 cl hos Kosta Boda.
 • Pulse Öl 55 cl 4-pack

  Pulse Öl 55 cl 4-pack
 • Ölglas Meyer

  Ölglas Meyer
 • Kosta Boda - Château Ölglas 63 cl

  Kosta Boda - Château Ölglas 63 cl
  Ölglas från Kosta Bodas serie Château. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Château ritades av Bertil Vallien redan 1981 och är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas.Glaset hette tidigare Château Ölglas 50 cl hos Kosta Boda.
 • Veritas Ölglas 2-pack

  Veritas Ölglas 2-pack
 • Ölglasnonik 28 Cl

  Ölglasnonik 28 Cl
  Läckert och mångsidigt Nonic-ölglas Detta glas kallas ett ölglas eftersom de flesta som köper det bara använder det för den gyllene vätskan baserat på humle. Det kan dock också enkelt användas för andra saker du väljer att servera i köket, i baren eller i
 • Ölglas/Allglas PUCCINI 6-pack

  Ölglas/Allglas PUCCINI 6-pack
  6-pack ölglas i klassisk design. Glasen passar utmärkt till servering av både öl och cider. Glasen är tillverkade i extremt stöttåligt Teqton-glas och klarar att användas i både den professionella baren och restaurangen, såväl som i hemmab
 • Ritzenhoff Ölglas 39 Cl Tobias Tietchen/lighthouse - Ölglas Kristallglas Klar

  Ritzenhoff Ölglas 39 Cl Tobias Tietchen/lighthouse - Ölglas Kristallglas Klar
  Ölglas 39 Cl, Tobias Tietchen/lighthouse från Ritzenhoff. Ölglas Klar Kristallglas. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Iittala - Pisaranrengas Ölglas 3 st

  Iittala - Pisaranrengas Ölglas 3 st
  3 st ölglas ur serien Pisaranrengas formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - Friendship Ölglas 50 cl You & Me

  Kosta Boda - Friendship Ölglas 50 cl You & Me
  Friendship ölglas från Kosta Boda. Ulrica Hydman Vallien har skapat en serie kärleksfulla glas med unika mönster som garanterat kommer att älskas i många år framöver.
 • Taverna Ölglas 2-pack

  Taverna Ölglas 2-pack
 • Ölglas 2 st litet

  Ölglas 2 st litet
 • Ritzenhoff Black Label Veteöl 2-pack Tobias Tietchen - Ölglas Glas Klar

  Ritzenhoff Black Label Veteöl 2-pack Tobias Tietchen - Ölglas Glas Klar
  Black Label Veteölglas 2-pack, Tobias Tietchen från Ritzenhoff. Ölglas Klar Glas. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Eva Solo Ölglas 50cl 2pack - Ölglas Klar

  Eva Solo Ölglas 50cl 2pack - Ölglas Klar
  Ölglas 50cl, 2pack från Eva Solo. Ölglas Klar . Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Seletti Estetico Quotidiano Cocktail/öl - Ölglas Glas Klar

  Seletti Estetico Quotidiano Cocktail/öl - Ölglas Glas Klar
  Ett simpelt men ack så stilrent ölglas som lika väl kan användas för att blanda sig en fräsch drink. Tack vare att glaset har en hög kant så rymmer det en stor stark eller en cocktail med mycket is. Glaset är en del utav serien Estetico Quotidiano från Seletti. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Lyngby Glas Melodia Ölglas 4 st

  Lyngby Glas Melodia Ölglas 4 st
  Häll en god kall öl i detta fantastiska Melodia ölglas från Lyngby. Glasen ligger bra i handen och är dekorerade med ett elegant mönster som gör att de ser vackra ut vid alla tillfällen. Glasen är gjorda av transparent, blyfritt och miljövänligt kristallglas. De tillverkas i en speciellt
 • Vintage - SÅLD Ölglas med Kräftmotiv 18 st

  Vintage - SÅLD Ölglas med Kräftmotiv 18 st
  18 st ölglas med kräftmotiv.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Ölglas världens bästa pappa

  Ölglas världens bästa pappa
  Vackert ölglas med personligt budskap
 • Orrefors Nobel Ölglas 39 cl

  Orrefors Nobel Ölglas 39 cl
  Detta ölglas är en del av Nobel-serien från Orrefors och har en prisvärd design. Framtagen i till Nobelprisutdelningens 90 års jubileum år 1991 så har serien i två årtionden lett till beundran över hela världen. Ölglasets unika design är prytt av det långa skaftet som skiljer det från
 • Palace Ölglas Klar 44,5 cl 6-pack

  Palace Ölglas Klar 44,5 cl 6-pack
 • Spiegelau Ölglas 47,5 cl 6-pack

  Spiegelau Ölglas 47,5 cl 6-pack
  Med ölglasen från Spiegelau får du några klassiska ölglas i enkel design. Du får hela 6 glas och kan enkelt bjuda över vännerna på en grillkväll med öl. Glasen rymmer knappt 0,5 liter och passar lika bra till festen som till vardagen. Det robusta materialet gör att glasen tål maskindis
 • Nachtmann Noblesse Ölmugg 60 Cl - Ölglas Kristallglas Klar

  Nachtmann Noblesse Ölmugg 60 Cl - Ölglas Kristallglas Klar
  Noblesse Ölmugg från Nachtmann. Denna ölmugg tillhör serien Noblesse, och den består av glas som har ett klassiskt skuret diamantmönster som ger en lyxig känsla till hemmet. Glaset har en skön tyngd och handtaget gör den behaglig att hålla i. Ett måste för ölentusiasten! Är tillverkat av kristall och tål maskindisk. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack

  Orrefors - Beer Ölglas Lager 60 cl 4-pack
  Ett stort och tulpanformat glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset fångar in doften och lyfter fram smaken på lagern som är fyllig med tydlig maltighet, vilket kommer till sin rätt i denna typ av glas. Även dryck med frisk humlekaraktär smakar extra gott i glaset. Perfekt present för ölälskaren! Säljs i 4-pack.
 • Ölglas högt TAVERNA 2-pack

  Ölglas högt TAVERNA 2-pack
  Set med två stycken klassiska, höga ölglas från Leonardo. Glasen är mycket stabila, håller ölen väl kyld länge tack vare det tjocka glaset och går naturligtvis att diska i diskmaskinen. Leonardo är världsledande inom glastillverkning och
 • Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312001

  Orrefors Beer Taster Öl 47 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar - 6312001
  Taster ölglas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Snyggt och klassiskt glas som ger en fin smak av ölet tack vare den kupade formen. Glaset är utformat som ett provningsglas för att ta fram doft och smak väl. Kommer i 4-pack. Tål maskindisk. Vi har valt ut Klar Ölglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Spiegelau Craft Beer Ipa Xxl Ölglas - Ölglas Klar

  Spiegelau Craft Beer Ipa Xxl Ölglas - Ölglas Klar
  Craft Beer Ipa Xxl Ölglas från Spiegelau. Ölglas Klar . Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Open Up Ölglas 39 cl 4-pack Klar

  Open Up Ölglas 39 cl 4-pack Klar
 • Vintage - SÅLD Ölglas Skruf Glasbruk 2st

  Vintage - SÅLD Ölglas Skruf Glasbruk 2st
  2 st Ölglas, Skruf Glasbruk.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Spiegelau - Craft Beer Ölglas Stout 60 cl 4-pack

  Spiegelau - Craft Beer Ölglas Stout 60 cl 4-pack
  Njut av en Stout i detta distinkta och stilrena ölglas. Med sin kupade form kan du enkelt snurra din öl och få fram tydligare smaker. Designad i samarbete med två av de ledande Stout bryggerierna i USA, Left Hand Brewing Company från Colorado och Rogue Ales från Oregon, för att skapa den ultimata glaset.
 • Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Orrefors Beer India Pale Ale Öl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  India Pale Ale är ett ölglas med en tuff personlighet. Glasets tulpanform och dess mynning sluter sig för att framhäva alla fylliga dofter och smaker av malt och humle. Tål diskmaskin. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor - Ölglas, Main, Klar

  House Doctor - Ölglas, Main, Klar
  Main är ett stammat ölglas i en minimalistisk men ändå elegant design. Den runda skålen sitter på en stam och passar perfekt i din hand. Att dricka öl från ett stammat glas blir allt mer populärt eftersom du får en bättre smakupplevelse och en trevlig, skummande dryck. Speciellt när det gäller en ale eller belgisk trippel. Med Main från House Doctor får ditt bordsarrangemang en klassisk touch där det är dryckerna som står i centrum. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Friendship Beer Happy Days 50 cl

  Friendship Beer Happy Days 50 cl
 • Ölglas med gravyr - Sigill

  Ölglas med gravyr - Sigill
  lglas med stilren modell - p fot och med ltt avsmalnande form. Glaset och dess form frhjer smakerna och ger en hrligt skummande krona - perfekt fr exempelvis ljus lager eller pils. Glaset har en serveringsvolym&hellip:
 • Ölglas Eva Solo 2-pack

  Ölglas Eva Solo 2-pack
  &:Ouml:lglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras! Det h&:ouml:ga glaset &:auml:r designat speciellt till &:ouml:lets karakteristiska kraftiga och kr&:auml:miga skum. Glaset ing&:aring:r i &:ouml:lglasserien&hellip:

Ölglaset förstärker smakupplevelsen

Det kanske låter konstigt att ölglasets form ska kunna påverka hur ölet smakar, men många tycker att så är fallet. Vi häller ju t.ex. inte upp en kall öl i ett litet shotglas eller vanligt dricksglas på 20 cl från IKEA. Nä, ett öl ska hällas upp i ett ölglas för det smakar mycket godare, eller?

Jens Skrubbe, skribent på BeerSweden, har gjort en djupdykning i ämnet. Där kan du läsa om alla olika sorters ölglas och utformning. Det verkar vara så att alla öltillverkare vill att man ska avnjuta deras öl i ett särskilt framtaget ölglas för just den ölsorten.

Det finns till exempel speciella IPA-glas och glas för mörka ölet Stout.

Jens tycker dock att man gott och väl kan satsa på ett universalglas som passar alla ölsorter. Han landar i att ett glas med kupa passar det mesta. Varför? Ja läs själv här.

Till syvene och sist - smaken är som baken och en kall öl en varm sommardag är nog god i många olika typer av ölglas. En lite större modell med handtag kallas för ölsejdel.

 

Tips
» Komplettera med snygga glasunderlägg
» Glas speciellt till Stout

ilead