Ölglas

Ett fint ölglas lyfter smaken och upplevelsen av en god öl. Det finns flera olika sorters glas som passar bra till olika ölsorter. Här har vi plockat fram allt från höga glas till låga samt öglas med fot och utan.

Speciall ölsorter smakar godast i öglasen framtagna för just den sorten. Därför har vi listat glasen som passar till en craft beer och en ipa. Vill du ha ett exklusivare ölglas kan vi rekommendera att kolla in utbudet av Spiegelau ölglas.

Populärt inom ölglas

 • Ölglas 2 st litet

  Ölglas 2 st litet
 • Kosta Boda Line Ölglas 50 cl

  Kosta Boda Line Ölglas 50 cl
  Drick din favorit öl i detta härliga glas från Kosta Bodas serie Line.  Specifikationer: Höjd: 19 cm. Bredd: 5 cm.Vikt: 0,31 Kg.
 • Kosta Boda Château Ölglas 41 cl

  Kosta Boda Château Ölglas 41 cl
  Servera din favoritöl i eleganta glas från Kosta Boda! Kollektionen Château är designad av den världsberömda och mångfaldigt internationellt prisbelönta formgivaren och glaskonstnären Bertil Vallien.Volym: 41 cl (35 cl). Höjd: 20,5 cm.Dia: 6 cm. 
 • Kosta Boda Château Ölglas 63 cl

  Kosta Boda Château Ölglas 63 cl
  Stilfullt ölglas i serien Château från Kosta Boda. Den världskända formgivaren och glaskonstnären Bertil Vallien hade två ambitioner när han skapade Château, först och främst ville han göra ett handgjort glas som en maskin inte kunde göra. Andra ambitionen var att hålla designen e

Fler tips på ölglas

 • Beer Ölglas 38 cl 4-pack

  Beer Ölglas 38 cl 4-pack
 • Friendship Hearts Ölglas 50 cl

  Friendship Hearts Ölglas 50 cl
 • Schneider Weisse Pokal ölglas 50 cl

  Schneider Weisse Pokal ölglas 50 cl
  50 cl Schneider Weisse ölglas. Schneider är veteöls-konnässörernas val! En högklassig produkt från tyska Bayern. Avnjut denna friska törstsläckare i ett profil-ölglas med Schneider Weisses egna logga på framsidan. Denna modell är pokalformad och har en kupning upptill för att lämna plats för skummet.
 • Angelo Poretti ölkupa - gul logga

  Angelo Poretti ölkupa - gul logga
  30 cl Angelo Poretti ölkupa - gul logga. Stilrent ölglas med lite Art Noveau touch på trycket. Stramt italiensk designad och behändigt formad ölkupa med stilig fot.
 • Spiegelau Craft Beer Ölprovarglas Set 3-pack - Ölglas Klar

  Spiegelau Craft Beer Ölprovarglas Set 3-pack - Ölglas Klar
  3-pack med Craft Beer Ölprovarglas från Spiegelau. Dessa ölglas tillhör serien Craft Beer, som består av glas som är utvecklade för olika ölsorters specifika karaktär. De är tillverkade i tunnblåst glas som ger en optimal smak- och doftupplevelse. I setet ingår glas för: IPA Stout Veteöl Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Charles Quint ölglas

  Charles Quint ölglas
  Charles Quint ölglas 33 cl. Denna öl är döpt efter den berömda tysk/romanska kejsaren Karl den 5:e. Ölglaset är format likt en bägare med raka kanter, påminnande om gamla tiders lerkrus. Ölglaset vilar på en robust fot och har Keizer Karel skrivet på ena sidan och Charles Quint skrivet på den andra.
 • Brauchzeit Ölglas Pils 2-p NO: 5 & 6

  Brauchzeit Ölglas Pils 2-p NO: 5 & 6
 • Villers ölglas 33 cl

  Villers ölglas 33 cl
  Villers ölglas 33 cl. ölserien Villers har anor sedan 1950:talet och är något av en klassiker i belgiska ölsammanhang. Nu för tiden bryggs ölen av det Gentbaserade bryggeriet Brouwerij Huyghe. Detta ölglas har en stabil fot och en vacker stjälk som nästan ser flätad ut. Det hela bär upp en bägare som har Villers logotyp tryckt på dess framsida.
 • Timmermans pokal ölglas 25 cl

  Timmermans pokal ölglas 25 cl
  Timmermans Pokal Ölglas 25 cl från världens äldsta nuvarande verksamma lambicbryggeri, Timmermans producerar i huvudsak söta och cideraktiga fruktlambicer. På senare tid har de dock börjat återvända gentemot de mer traditionella lambicerna. Denna typ av glas är designat för fruktlambicer och är av modellen pokalglas. En kort stjälk och smal fot bär upp en något bred glaskupa. Timmermans logga är tryckt på glasets framsida med vit text. På baksidan finner du en markering för 25 cl och 33 cl.
 • Saison Dupont ölglas

  Saison Dupont ölglas
  Saison Dupont ölglas. Denna vallonska bondöl från Brasserie Dupont bryggdes traditionellt för säsongsarbetarna och serverades på de varma fälten under vårens sådd. Saison Dupont är arketypen för den moderna Saisonen och var ölet som mer eller mindre skapade standarden för vad denna ölstil nu är. Saison Duponts ölglas är lätt kupat upptill och ha den stiliga Saison Dupont- loggan tryckt i svartvitt på framsidan. Formen är typisk för saisonglas och lämpar sig även väl för exempelvis lager eller veteöl.
 • Birra Moretti ölglas 40 cl

  Birra Moretti ölglas 40 cl
  Birra Moretti ölglas 40 cl. En av de klassiska italienska ölsorterna. Birra Moretti är berömt för sin friska, törstsläckande smak. Detta ölglas är en stilig ölkupa. Väl avrundad och vilandes på en stilig fot. På ölglasets framsida är Birra Morettis logga tryckt. OBS: Ny design på glaset sedan 2021-06-22
 • Iittala - Essence Ölglas 48 cl 4-pack

  Iittala - Essence Ölglas 48 cl 4-pack
  Dessa Essence ölglas från Iittala är snygga att duka med, sköna att hålla i och goda att dricka ur. Glasen i den populära serien Iittala Essence är utformade för att ta fram smak, färg och doft, helt enkelt det bästa i varje enskild dryck och ölglasen är inget undantag. Iittala Essence ölglas rymmer 48 cl och kommer i 4-pack.
 • Orrefors - Metropol Ölglas 46 cl

  Orrefors - Metropol Ölglas 46 cl
  Elegant och vass design, med en droppe svart färg fångad i det klara glaset gör serien Metropol till en framtida designklassiker.
 • Omnipollo Scope ölkupa

  Omnipollo Scope ölkupa
  Omnipollo ölkupa Scope med fluorescerande dekor framtaget av Omnipollo och deras ölserie Omnipolloscope, en ölserie som har tagit flera år att få fram. Serien innehåller: Crooked Stave, en suröl gjord av olika bär som sedan har lagrats på fat. Anchorage, barley wine som lagrats på whiskyfat samt fat från Superstition som tidigare innehållit mjöd av jordgubbar. Dugges, en riktigt tung och kolsvart imperial stout. The Veil, fruktsuris som inte har lagrats på fat. O/O, trippel-IPA med havre samt mycket humle. Glaset passar att dricka alla dessa olika öltyperna ur. Glaset rymmer ca 35 cl + skumkronan.
 • Eriksberg ölglas 40 cl

  Eriksberg ölglas 40 cl
  40 cl Eriksberg ölglas. En rustik svensk ljus lager med klassisk lagerkaraktär. Detta ölglas är pokalformat på en elegant fot och har Eriksbergs logga tryckt på framsidan med undertexten "En god historia". På baksidan finns texten: "Ända sedan Eriksberg grundades 1864 har smaken stått i fokus. Men vi vet att det inte är årtalet som ger oss vår karaktär. Kanske är det inte ens den  uppfriskande tyska humlen eller den fylliga kornmalten. När allt står upphällt och klart så är det historierna som berättar vilka vi är." Både logga och text står i guld och det hela toppas av en guldkant! Höjd: 226 mm
 • Zwiesel - ölglas lager 4-pack

  Zwiesel - ölglas lager 4-pack
  En sak du bara måste ha i hemmet!
 • Stella Artois ölglas 33 cl

  Stella Artois ölglas 33 cl
  Stella Artois ölkupa ölglas 33 cl till den omåttligt populära belgiska ljusa lager är kristallklar, gyllene och riktigt fräsch. Stella Artois ölkupa har en stilig, lätt äggformad kupa, prydlig fot, grafiskt tryck med Stella Artois logga på framsidan av glaset samt guldkant.
 • Magnor Halvor Bakke Cap Classic öl / långdryck 55 cl

  Magnor Halvor Bakke Cap Classic öl / långdryck 55 cl
 • Riedel - Veritas Ölglas 2-pack

  Riedel - Veritas Ölglas 2-pack
  Veritas ölglas från Riedel. Ett extremt tunt ölglas som gör att ölen håller sig sval längre. Maskingjort kristallglas av exceptionell kvalitet och tunnhet. De som vill uppgradera från Vinumserien kan välja Veritas då kupans utformning är densamma men serien har kompletterats med glasmodeller utformade även för – Gamla Väldens Syrah, Nya Väldens Pinot Noir och Champagne Coupe.
 • Asahi ölglas 20 cl

  Asahi ölglas 20 cl
  Asahi ölglas 20 cl. Ett litet profilglas från japanska Asahi. Glaset är prytt med Asahis frostade logga vertikalt på framsidan, med mindre loggor på baksidan. Den lätta midjan på undre halvan gör glaset extra greppvänligt. Asahi ölglas 20 cl är elegant utformat. Den lätta kroppen kompenseras av en tyngd i botten som gör det stadigt.
 • Ölglas India Pale Ale 4-pack

  Ölglas India Pale Ale 4-pack
 • Zwiesel - ölglas IPA 4-pack

  Zwiesel - ölglas IPA 4-pack
  En sak du bara måste ha i hemmet!
 • DiVino Ölglas 40 cl 6-pack

  DiVino Ölglas 40 cl 6-pack
 • Zubr ölglas smalt 40 cl

  Zubr ölglas smalt 40 cl
  Zubr ölglas 40 cl. Ett nordtjeckiskt öl med stilig balans. Namnet Zubr kommer från det tjeckiska namnet på bisonoxen, som fanns på grundarnas släktsköld. Ölglaset är stramt med en lätt stilig midja och stabil botten. På glasets framsida finns Zubr-loggan. Markering för 0,4 liter är tryckt på baksidan.
 • Mikkeller ölkupa 40 cl

  Mikkeller ölkupa 40 cl
  40 cl Mikkeller ölglas. Mikkeller är kanske världens mest innovativa hantverksbryggeri. Ursprungligen från Danmark, men bryggandes öl tvärs över hela världen finns det få bryggerier som lyckas presentera så många olika sorters öl som Mikkeller. Avnjut din Mikkeller i ett äkta Mikkeller-ölglas, utformat likt ett provsmakarglas för att lyfta fram aromerna hos ölen. På ölglasets framsida finns bryggaren Mikkel Borg Bergsjö avbildad tillsammans med Mikkellers Logga.
 • Kosta Boda Friendship Öl 50 Cl Happiness - Ölglas Glas Klar

  Kosta Boda Friendship Öl 50 Cl Happiness - Ölglas Glas Klar
  Ölglas från Kosta Boda. Det här ölglaset tillhör serien Friendship som innehåller olika kärleksfulla och kreativa motiv. Glaset blir en härlig färgklick i hemmet, och är en rolig serie att samla på. Serien är designad av Ulrica Hydman-Vallien och är gjord av munblåst glas. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Base Ölglas 40 cl

  Base Ölglas 40 cl
 • Ölglas med gravyr - Script

  Ölglas med gravyr - Script
  Hgt lglas p fot, lmpligt fr exempelvis tysk pils eller svensk lager. Glasets hga och ltt avsmalnande form ger let en extra god smak och bidrar till den perfekta skumkronan! Serveringsvolymen r 40 cl och&hellip:
 • CIAO+ Ölglas - 6-pack

  CIAO+ Ölglas - 6-pack
  CIAO+ Ölglas - 6-pack i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Ciao+ är ett snyggt och klassiskt ölglas i tåligt Teqtonglas som höjer stämningen på vilken fest, middag eller&hellip:
 • Smithwicks ölglas 50 cl

  Smithwicks ölglas 50 cl
  Smithwick's ölglas 50 cl. Ett av de äldsta bryggerierna från Irland. Smithwick's har anor från tidiga 1700:talet och kommer ursprungligen fram från ett Fransiskanerkloster. Detta ölglas är ett klassiskt Pint-glas med en lätt krökning nedtill som ökar greppbarheten. Smithwick's logga är tryckt på båda sidor av ölglaset och nedtill står det Smithwick's skrivet i glas.
 • Angelo Poretti ölkupa - blå logga

  Angelo Poretti ölkupa - blå logga
  30 cl Angelo Poretti ölkupa - blå logga. Stilrent ölglas med lite Art Noveau touch på trycket. Stramt italiensk designad och behändigt formad ölkupa med stilig fot.
 • CLUB NO. 11 Ölglas, plastglas / superglas 500 ML 2-pack

  CLUB NO. 11 Ölglas, plastglas / superglas 500 ML 2-pack
  CLUB NO. 11 Ölglas, plastglas / superglas 500 ML 2-pack i giftfri plast, från det tyska kvalitetsmärket Koziol.Snyggt och miljövänligt ölglas i 100 % återvinningsbar, giftfri termoplast. Ett miljövänligt&hellip:
 • Lindemans ölglas

  Lindemans ölglas
  Lindemans ölglas. Denna typ av glas är främst avsedda att dricka Gueuze ur. Varför inte Lindemans Gueuze Cuvée René? Bryggeriets flaggskepp! Vackra slipningar nedtill och bryggeriets logga upptill ger detta glas en stilren och klassisk look.
 • Carolina Gynning Butterfly Messenger Öl 50 Cl - Ölglas Glas

  Carolina Gynning Butterfly Messenger Öl 50 Cl - Ölglas Glas
  Ölglaset från Carolina Gynning har stilren design i glas med vackert, färgglatt motiv. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Danmark. Formgivning av Carolina Gynning. Om ölglaset från Carolina Gynning- Ölglaset kommer i olika färger.- Finns även som vinglas.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Höjd: 210 mm.- Tillverkat i Danmark.- Kapacitet: 50.0 cl.- Gjort av glas. Skötselråd för ölglaset- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Iittala Essence Öl 48 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar

  Iittala Essence Öl 48 Cl 4-pack - Ölglas Glas Klar
  Essence ölglas är designade av Alfredo Häberli från Iittala och är ett mycket efterlängtat tillskott i denna omåttligt populära dricksglasserie. Med en design som framhäver vinglasens moderna och minimalistiska formspråk har Alfredo och Iittala tagit fram ett alldeles unikt ölglas.Formmässigt har glasen en modern bägarform med ett smalt och kort skaft samt en lätt fot som är välbalanserad i relation till den tunna kupan. Med dessa eleganta former kan man tro att glaset är skört men med sitt blyfria kvalitetsglas tål glasen även maskindisk.Viktigast av allt med ett bra ölglas är såklart smaken och den tunna kupan med en volym på 48 cl är speciellt utformad för att lyfta fram den. Med en bred botten och en kant som lutar inåt, samlas och koncentreras ölens aromer mot näsan när du dricker. Kupans form får även kolsyran och bubblorna att cirkulera vilket gör att den bildar och behåller en riklig skumtopp. En kall öl har aldrig smakat bättre än i Essence ölglas. Shoppa Ölglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Sensorik tumbler ölglas 42 cl

  Sensorik tumbler ölglas 42 cl
  Sensorik tumbler ölglas 42 cl är en tumblervariant av Sensorik ölglaset. Kupan på Sensorik tumbler ölglas är optimerat för provsmakning av öl, och är framtaget i samarbete med sommelier-världsmästaren Markus Del Monego och tyska glasproducenten Sahm. Originalglaset har vunnit flertalet priser i olika designtävlingar, och denna tumblervariant ger en annorlunda twist på detta välrenommerade ölglas. Med Sensorik Tumbler får man ett elegant provsmakarglas som ger en balanserad aromåtergivning och läcker presentation av alla typer av öl. Volym: 42 cl
 • Ölglas 2 st stort

  Ölglas 2 st stort
 • Iittala - Ultima Thule Ölglas 38 cl 2-pack

  Iittala - Ultima Thule Ölglas 38 cl 2-pack
  Snyggt ölglas med speciell design. Inspirerad av Lapplands smältande is skapade Wirkkala Ultima Thules yta genom att skära den i en grafisk form. Tapio Wirkkala (1915-1985) var ett mångsidigt designgeni, och betraktas allmänt som en ledande gestalt inom modern finsk konstindustri. Bjud på öl och många andra drycker i dessa fina glas.
 • Ölglas med gravyr - Best Man

  Ölglas med gravyr - Best Man
  Hgt lglas med fot som passar bra till ljus lager och tysk pils. Den hga och ngot avsmalnande modellen stter extra smak p let och ger en perfekt skumkrona. Glaset rymmer en volym av 52,3 cl om det fylls&hellip:
 • St Feuillien ölglas

  St Feuillien ölglas
  St Feuillien ölglas från det välrenommerade bryggeriet St Feuillien som hämtar sitt vatten till sin klosteröl från en mytomspunnen källa i närheten av sitt bryggeri och har varit ett familjeföretag sedan nästan 1873, med ett kort undantag på endast 9 år. Deras ölglas är klassiskt och stiltypiskt utformat som en kalk vilandes på en stabil stjälk.
 • Essence ölglas 2-pack

  Essence ölglas 2-pack
  Essence ölglas 2-pack. Detta läckra ölglas från finska Iittala har en modern formgivning med tydliga och klara linjer. Essence ölglas har en bred fot som inger ett stabilt intryck och bidrar till designens helhetsintryck. Glaskroppen är tunn och har en svagt inbuktade form. Idealisk för lager, pilsner, ale, ipa och lättare stout- och porter. Volym: 48 cl Tål maskindisk Levereras i 2-pack
 • Spiegelau Craft Stout Ölglas 60 cl 4-pack

  Spiegelau Craft Stout Ölglas 60 cl 4-pack
  I samarbete med olika Stout-bryggerier har Spiegelau utvecklat det ultimata redskapet för att på allvar kunna njuta av en riktigt mörk öl. Glaset är format för att fånga upp samtliga aromer från din stout och ge dig en smakupplevelse ut över det vanliga.
 • Westvleteren ölglas 15 cl

  Westvleteren ölglas 15 cl
  15 cl ölglas från trappistklostret St. Sixtus i Belgien. Trappistmunkarna på St. Sixtus kloster brygger världens bästa öl; Westvleteren! En äkta trappist som är svår att få tag på, men om du lyckas vill du kunna avnjuta den i originalglas, eller hur! Westvleteren ölglas är nätta och med den klassiska trappistöl-formen. Markering för 0,15 liter är tryckt på baksidan.
 • Holmegaard - Cabernet Ölglas 64 cl 6-pack

  Holmegaard - Cabernet Ölglas 64 cl 6-pack
  Ölglaset ur serien Cabernet från Holmegaard har en tidlös formgivning med mjuka former som gör sig perfekt till alla dukningar och tillfällen. Glasets bredare bottendel låter ölens jäst- samt maltaromer förstärkas och komma till betoning. Ölglaset passar lika bra till ljusa ölar som till andra läskande drycker. Carbenet-serien är formgiven av den danska designern Peter Svarrer som sedan 1982 har arbetat med att designa glas i sin egen verkstad. Hans designs genomsyras av kärleken och passionen han har för glas som material och formger sina glas med ljuset i fokuspunkt. Glasen fångar och reflekterar ljuset på ett speciellt magiskt sätt och han går även under namnet Ljusets Mästare tack vare hans kreativa talang. Kännetecknande för hans formgivning är de organiska formerna som skapar en tidlös elegans. Säljes i 6-pack. Volym 64 cl.
 • Taverna Ölglas 2-pack

  Taverna Ölglas 2-pack
 • Holmegaard Ideelle Ölglas 25 cl

  Holmegaard Ideelle Ölglas 25 cl
  Rabatt
 • Sigtuna Brygghus ölglas 30 cl

  Sigtuna Brygghus ölglas 30 cl
  Sigtuna Brygghus ölglas 30 cl. Hantverksbryggeriet Sigtuna Brygghus har de senaste åren väl etablerat sig som ett av det bättre svenska hantverksbryggerierna. Detta ölglas har en modern look. Kroppen vilar på en stilig fot och en kort stjälk. Raka linjer med en subtil krökning upptill. Sigtuna Brygghus logga är tryckt på framsidan av ölglaset. En alternativ logga föreställande ett moln och en hajfena finns tryckt på glasets baksida.
 • Orrefors - Nobel Ölglas 39 cl

  Orrefors - Nobel Ölglas 39 cl
  Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med Orrefors Nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Njut av att dricka ut detta glas.Glaset hette tidigare Nobel Ölglas 37 cl hos Orrefors.

Ölglaset förstärker smakupplevelsen

Det kanske låter konstigt att ölglasets form ska kunna påverka hur ölet smakar, men många tycker att så är fallet. Vi häller ju t.ex. inte upp en kall öl i ett litet shotglas eller vanligt dricksglas på 20 cl från IKEA. Nä, ett öl ska hällas upp i ett ölglas för det smakar mycket godare, eller?

Jens Skrubbe, skribent på BeerSweden, har gjort en djupdykning i ämnet. Där kan du läsa om alla olika sorters ölglas och utformning. Det verkar vara så att alla öltillverkare vill att man ska avnjuta deras öl i ett särskilt framtaget ölglas för just den ölsorten.

Det finns till exempel speciella IPA-glas och glas för mörka ölet Stout.

Jens tycker dock att man gott och väl kan satsa på ett universalglas som passar alla ölsorter. Han landar i att ett glas med kupa passar det mesta. Varför? Ja läs själv här.

Till syvene och sist - smaken är som baken och en kall öl en varm sommardag är nog god i många olika typer av ölglas. En lite större modell med handtag kallas för ölsejdel.

 

Tips
» Komplettera med snygga glasunderlägg
» Glas speciellt till Stout

ilead