Ölsejdel

Ölglas med handtag

Det stora ölglaset med handtag brukar kallas för ölsejdel. Kanske är sejdeln mest känd från Oktoberfest när öl och mjöd flödar fritt i Tyskland, bland annat München.

Om du vill ha ölsejdlar att avnjuta din egen öl ur hemma kan du titta här. Vi har plockat ut flera exempel på stora ölglas med handtag. De flesta är av glas men några är gjorda i tenn, rostfritt stål eller keramik.

Populärt inom ölsejdel

 • Kitchen Craft Kopparsejdel Hamrad med insida av rostfritt stål

  Kitchen Craft Kopparsejdel Hamrad med insida av rostfritt stål
  Kopparsejdeln användes ursprungligen för den berömda cocktailen Moscow Mule bestående av vodka, ingefärsöl och lime. Kopparsejdeln har en insida av rostfritt stål och en kopparbelagd utsida, sejdeln har en vacker hammrad utsida. En perfekt gåva till den barintresserade livsnjutaren. Volym:
 • Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard 75 cl

  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard 75 cl
  Handtillverkad &:ouml:lsejdel fr&:aring:n LSA i h&:ouml:gsta kvalitet. Kan graveras! En trevlig present till &:ouml:l-&:auml:lskaren.Levereras i en presentkartong.Alla handgjorda LSA-glas&hellip:
 • Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl

  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl
  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl. Munblåst ölsejdel från LSA i högsta kvalitet. Kan graveras! En trevlig present till öl-entusiasten.Levereras i en presentkartong.Alla handgjorda LSA-glas&hellip:
 • Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl

  Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl
  Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl. Kan graveras!Levereras i en presentkartong.

Fler tips på ölsejdel

 • Ölsejdel Tenn Angus

  Ölsejdel Tenn Angus
  Ölsejdel Tenn Angus. Elegant ölsejdel med keltiskt mönster. Du väljer själv gravyr!Levereras i en presentkartong.
 • Norrlands Guld ölsejdel 50 cl

  Norrlands Guld ölsejdel 50 cl
  Norrlands Guld ölsejdel 50 cl. Norrlands Guld är en ljus lager som med fördel intas ur denna stiliga sejdel. Norrlands Gulds logga med frostad dekor går vertikalt längs med glaset och sejdeln har ett greppvänligt handtag. Ny design sedan 11/1 2021.
 • Erdinger Weissbier ölsejdel 1 liter

  Erdinger Weissbier ölsejdel 1 liter
  Erdinger Weissbier ölsejdel 1 liter. En rejäl sejdel i klassisk sydtysk stil! Detta ölglas har en härlig design med ovala slipningar som ger den sin speciella look. Ett stabilt och greppvänligt handtag underlättar vid drickandet. Tillsammans med den väl tilltagna storleken är detta en perfekt ölsejdel till Oktoberfest och andra öliga tillfällen. Erdinger Weissbier-loggan är tryckt på framsidan.
 • Ölsejdel med gravyr - Jakt

  Ölsejdel med gravyr - Jakt
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Fiske motiv och tv rader med valfri gravyr textSljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd:&hellip:
 • San Miguel ölsejdel 50 cl

  San Miguel ölsejdel 50 cl
  50 cl San Miguel ölsejdel ölglas. En spansk törstsläckare! San Miguel är en fräsch lättdrucken ljus lager med en fin balans. Denna ölsejdel är i slät glas med ett prydligt handtag. Inbjudande look som får en att vilja ta en till! På glasets framsida är San Miguels logga tryckt.
 • Ölsejdel med gravyr - Sigill

  Ölsejdel med gravyr - Sigill
  lsejdel med exklusiv och personlig gravyr levereras i presentlda.Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter:&hellip:
 • Aspen ölsejdel 40 cl

  Aspen ölsejdel 40 cl
  40 cl Aspen ölsejdel. En elegant ölsejdel med en lätt utvälvning av kroppen. Aspen ölsejdel är en elegant sejdel med klart och transparent glas. Handtaget är bekvämt utformat för ökad greppbarhet. Perfekt att avnjuta en trevlig pilsner ur.
 • Böhmisches ölsejdel 50 cl

  Böhmisches ölsejdel 50 cl
  Böhmisches ölsejdel 50 cl har vertikala linjer och en lätt förstärkning upptill. Böhmisches ölsejdel från Sahm är en välproportionerad ölsejdel som lämpar sig bra till flera olika ölstilar, men har helt klart en hemvist bland lageröl, inte minst tjeckisk och tysk pilsner. Handtaget är enkelt att greppa och platsar elegant in i den övergripande designen. Volym: 50 cl
 • Fullers ESB ölsejdel pint

  Fullers ESB ölsejdel pint
  Pint Fullers ESB ölsejdel. Den klassiska originalvarianten av en Extra Special Bitter. Fuller Smith & Turner's ikoniska brittiska ale är knäckigt maltig med härlig beska. Avnjutes bäst ifred eller med sällskap!
 • Hacker Pschorr München ölsejdel 50 cl

  Hacker Pschorr München ölsejdel 50 cl
  50 cl Hacker Pschorr München ölsejdel ölglas. En riktig Ölsejdel från Bayern. Stiligt utformad med greppvänligt handtag och Hacker Pschorr München tryckt på dess framsida. På det stora hela en rejäl sejdel!
 • Stiegl ölsejdel 50 cl

  Stiegl ölsejdel 50 cl
  Stiegl ölsejdel 50 cl. Bryggeriets slogan lyder: Braukunst auf höchster stufe. Bryggerikonst på högsta nivå, och det märks! Stiegl är en österrikisk klassiker. Stiegls ölsejdel har en elegant design med lätt midja, vacker fot och ett greppvänligt handtag. Stiegl-loggan finns tryckt nästan nere vid foten, vilket bidrar till glasets elegans.
 • Aecht Schlenkerla Rauchbier Ölsejdel 40 cl

  Aecht Schlenkerla Rauchbier Ölsejdel 40 cl
  Aecht Schlenkerla Rauchbier Ölsejdel 40 cl. Det klassiska tyska bryggeriet från Bamberg i Bayern med anor från 1600:talet. Aecht Schlenkerla rostar sin malt i egna ugnar över öppen eld vilket ger den unika rökiga karaktären i deras lageröl. Givetvis bör denna öl serveras i sin korrekta ölsejdel. Detta ölglas har en rak och tydlig design med ett välanpassat handtag. På framsidan finns den berömda loggan som liknar ett pergament tryckt.
 • Staropramen ölsejdel 50 cl

  Staropramen ölsejdel 50 cl
  50 cl Staropramen ölsejdel ölglas. Den omåttligt populära tjeckiska pilsnern Staropramen bör självklart drickas i sitt original-ölglas! Avnjut din pilsner i denna eleganta ölsejdel med Staropramens logga skriven på framsidan.
 • Final Touch Brainfreeze Ölsejdel 70 cl

  Final Touch Brainfreeze Ölsejdel 70 cl
  Final Touch Brainfreeze Ölsejdel. En riktigt cool ölsejdel utformad som en dödskalle. Denna massiva sejdel rymmer hela 70 centiliter och är ett måste för alla öl- och dödskalleälskare! Glaset är sammanfogat av flera delar med synliga skarvar. Vol: 700 ml H: 14.8 cm Ø: 9 cm Endast handdisk
 • Ölsejdel Med Namn - Studentpresent

  Ölsejdel Med Namn - Studentpresent
  Klassisk sejdel fr l, med hg form och handtag p sidan. Sejdeln mter 195 x 80 mm och rymmer en volym av 50 cl. Sejdeln graveras med studentmotiv, texten grattis till studenten samt tv rader personlig text.&hellip:
 • Berliner Kindl ölsejdel 50 cl

  Berliner Kindl ölsejdel 50 cl
  Berliner Kindl ölglas ölsejdel 50 cl. Denna behändiga ölsejdel tillhör ett av de klassiska tyska bryggerierna från Berlin. Berliner Kindl har länge släckt den tyska huvudstadens invånares törst. Nu även din, i korrekt ölsejdel med original logga!
 • Tübinger ölsejdel 40 cl

  Tübinger ölsejdel 40 cl
  Tübinger ölsejdel 40 cl. En vacker ordentligt rundad ölsejdel. Det rejäla handtaget är mjukt greppvänlig. Cirkelmönster löper runt sejdeln och bryts av av en linje som skiljer den övre kanten. Botten av glaset är rejält och stadigt. Observera: Glaset har en blank ruta på framsidan avsedd för eventuell logga.
 • Paulaner ölsejdel 100 cl

  Paulaner ölsejdel 100 cl
  Paulaner ölsejdel 100 cl är en stor ölsejdel från det klassiska tyska bryggeriet Paulaner. Denna ölsejdel rymmer hela 1 liter och har en bastant tyngd samt ett bra, greppvänligt handtag. Designen är klassisk för Oktoberfest och vad man brukar servera en så kallad Mas ur. På framsidan finns loggan från Paulaner i guld, rött och blått. Den klassiska Paulanermunken är avbildad centralt och runt den står det skrivet Paulaner München i vit text. En idealisk ölsejdel för lager och pilsner, särskilt av oktoberfesttyp. Volym: 100 cl (Mas)
 • Andechs Kloster ölsejdel 40 cl

  Andechs Kloster ölsejdel 40 cl
  Andechs Kloster ölsejdel 40 cl. Ett av de tyska klosterbryggerierna. Andechs är ett benediktinerkloster i närheten av München i Bayern. Deras produkter håller högsta kvalité och de strävar efter att kombinera ultramodern bryggarteknik med Benediktinerorderns hantverksbryggaranda. Andechs ölglas har en stram design med ett greppvänligt handtag. På ölglasets framsida är Andechs logotyp tryckt.
 • Bath ales ölsejdel 40 cl

  Bath ales ölsejdel 40 cl
  Bath ales ölsejdel 40 cl är tillverkat för att dricka Bath ale ur, glaset har en markering för 40 cl tryckt på baksidan. Snygg ölsejdel med ett greppvänligt handtag.
 • Ostravar Mustang ölsejdel 50 cl

  Ostravar Mustang ölsejdel 50 cl
  Ostravar Mustang ölsejdel 50 cl för att dricka en öl ur som har en mörk gyllene färg och en intensiv smak av den Tjeckiska Kazbek humlen och tre noga utvalda maltsorter. Denna ölbägare har Ostavar Mustang logtoypen tryckt på sidan. Ett högt glas som passar perfekt till en lager. Volym: 50 cl
 • Ölsejdel med gravyr - Rock

  Ölsejdel med gravyr - Rock
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd: 195mmRymmer: 50clGraveras p sidan
 • Maximilian ölsejdel 20 cl

  Maximilian ölsejdel 20 cl
  Maximilian ölsejdel 20 cl är en smal och stilren ölsejdel med mönstrat glas nedtill. Foten prononceras av en liten kant, vilket gör att sejdeln känns lite lyxig. Bra greppbart handtag.
 • Pilsner Urquell ölsejdel med tryck 50 cl

  Pilsner Urquell ölsejdel med tryck 50 cl
  50 cl ölsejdel från Pilsner Urquell. Drick världens första pilsner ur en stilren ölsejdel med Pilsner Urquells logga och sigill på! Tjeckiska Pilsner Urquell är känd för sin smakfulla maltighet och sin krispiga beska. Denna ölsejdel har en ren design med klart glas och ett stabilt, greppvänligt handtag. Perfekt sejdel att avnjuta en färsk, kall Pilsner Urquell ur. Volym: 50 cl Höjd: 14 cl Vikt: 660 g
 • Nils Oscar Södermalmspilsner ölsejdel

  Nils Oscar Södermalmspilsner ölsejdel
  Nils Oscar Bryggeri startade sin verksamhet på Kungsholmen i Stockholm men har sedan en tid flyttat verksamheten till Nyköping. Dock håller de kvar sin anknytning till huvudstaden med den friska lagerölen Södermalmspilsner som görs i samarbete med restaurangen Akkurat. Med denna stilrena ölsejdel kan du avnjuta din Södermalmspilsner ur ett korrekt glas. Praktiskt och greppvänligt handtag och läcker låg design. Perfekt för en rejäl skumkrona! Volym: 50 cl
 • Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl

  Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl
  Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl är en stilren ölsejdel som rymmer en liter! Ölglasets design är tvådelad, där den nedtill har en bordmönstring och upptill är helt transparent. Detta ger en vacker höjd på ölsejdelns design. Sejdelns handtag har en lätt kantig utformning, nästan gotisk i stilen.
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vas/Ölsejdel Blå Monica Bratt

  Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vas/Ölsejdel Blå Monica Bratt
  Blå vas i form av sejdel av Monica Bratt för Reijmyre Glasbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Refresh ölsejdel 62 cl

  Refresh ölsejdel 62 cl
  Refresh ölsejdel 62 cl är en stilsäker och modern ölsejdel från österrikiska Spiegelau. Refresh ölsejdel har en robust botten och ett rymligt öra som är lätt att greppa. Refresh ölsejdel har en lågt satt midja och expanderar något upptill, samtidigt som glasets tjocklek reduceras. I botten på detta ölglas har Spiegelaus designers konstruerat en virvel som bidrar till att frigöra aromer och bilda nytt skum när man roterar glaset. Mycket bra ölsejdel till ljus lager och pilsner. Volym: 62 cl
 • Ayinger ölsejdel 50 cl

  Ayinger ölsejdel 50 cl
  Ayinger ölsejdel 50 cl från det världsberömda och världsledande bryggeriet Ayinger är kanske mest kända för sin fantastiska Ayinger Celebrator Doppelbock. En av världens bästa öl! Självklart bör den behandlas med den respekt den förtjänar och avnjutas ur ett original profilglas! Den har ett greppvänligt handtag och har Ayinger-loggan tryckt på framsidan.
 • Ölsejdel med gravyr - Vintage

  Ölsejdel med gravyr - Vintage
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd: 195mmRymmer: 50clGraveras p sidan
 • Bamberg ölsejdel 40 cl

  Bamberg ölsejdel 40 cl
  40 cl Bamberg ölsejdel. En stiltypisk tysk ölsejdel inspirerad från samhället Bamberg i Bayern. Denna sejdel avsmalnar lite nedtill och har en cirkel- och kvadratformad textur. På framsidan finns en yta utan dekal för ökad klarhet. Välplacerat och greppvänligt handtag. Glaset har en markering på sidan som anger 40 cl. Kan diskas i maskin Höjd 15,5 cm
 • Britannia ölsejdel pint

  Britannia ölsejdel pint
  Britannia ölsejdel pint är en slagkraftig ölsejdel med klassiska mönster och kraftigt handtag. Britannia ölsejdel är ett ölglas med en lite bredare form vilket gör det till ett utmärkt ölglas till såväl lager och pilsner, samt till real ale och andra typer av överjäst öl. Läcker form och rejält, greppvänligt handtag. Volym: 56,8 cl (brittisk pint) Höjd: 12,5 cm Ø: 9,9 cm
 • Ölsejdel med gravyr - Best Man

  Ölsejdel med gravyr - Best Man
  lsejdel med exklusiv och personlig gravyr levereras i presentlda.Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter:&hellip:
 • Gänstaller Bräu ölsejdel 50 cl

  Gänstaller Bräu ölsejdel 50 cl
  Gänstaller Bräu ölsejdel 50 cl. En rustik ölsejdel från det fantastiska bryggeriet Gänstaller i Bayern. Bryggaren Andreas Gänstaller är berömd för att producera riktigt välbryggd lageröl i olika stilar. Denna sejdel lämpar sig perfekt till friska ljusa lageröl, men skänker även en härlig känsla till lite maltigare mörka öl som Scwarzbier och Oktoberfestbier. Volym 50 cl
 • Carlsberg ölsejdel 100 cl

  Carlsberg ölsejdel 100 cl
  Carlsberg ölsejdel 100 cl. En riktigt gedigen ölsejdel från danska Carlsberg. Denna sejdel är utformad som de klassiska sejdlarna från München och har eleganta runda ytor som skapar en vacker form. På ölsejdelns framsida är Carlsbergs logga tryckt i svart. En utmärkt sejdel om man är rejält ölsugen, då den rymmer hela 100 cl!
 • Ölsejdel med namn - Monogram

  Ölsejdel med namn - Monogram
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd: 195mmRymmer: 50clGraveras p sidan
 • Ölsejdel Tenn Old English

  Ölsejdel Tenn Old English
  &:Ouml:lsejdel Tenn Old English. Du v&:auml:ljer sj&:auml:lv gravyr!Levereras i en presentkartong.
 • Sandels ölsejdel 50 cl

  Sandels ölsejdel 50 cl
  50 cl Sandels ölsejdel. Med över hundra år av erfarenhet har Sandels bryggeri Olvi en given plats på den finska ölscenen. Detta ölglas har ett stabilt handtag och en stabil botten. En vacker bild av den finska landsbygden är tryckt längs botten på ölglaset. Sandels logga är tryckt på högkant på framsidan.
 • Krusovice ölsejdel 50 cl

  Krusovice ölsejdel 50 cl
  Krusovice ölsejdel 50 cl. Den kungliga ölen! Krusovice har sedan 1500-talet förknippats med det tjeckiska hovet och är Kungliga slottet i Prags officiella öl. Denna ölsejdel har den typiska låga designen som tjeckiska sejdlar har, men den elegant slipade nedre delen ger en vacker lyster åt utförandet. Krusovice återfinns skrivet i glaset mitt på sejdeln, och det stabila handtaget ger ett utmärkt grepp.
 • Student ölsejdel 50 cl

  Student ölsejdel 50 cl
  Student ölsejdel 50 cl. Levereras i 1-pack i en snygg förpackning. Ölsejdel som har texten "Student" och 2 st krosslagda svenska flaggor tryckta på sidan. Mycket passande sejdel att fira studenten med.
 • Pilsner Urquell ölsejdel 50 cl

  Pilsner Urquell ölsejdel 50 cl
  50 cl ölsejdel från Pilsner Urquell. Drick världens första pilsner ur rätt glas. Den tjeckiska klassikern Pilsner Urquell är känd för sin maltighet och sin tydliga beska. En törstsläckare av rang! Ölglaset är rejält med ett handtag och har Pilsner Urquells logga på sidan.
 • Ölsejdel med gravyr - Fotboll

  Ölsejdel med gravyr - Fotboll
  lsejdel med exklusiv och personlig gravyr levereras i presentlda.Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter:&hellip:
 • Andechs Kloster ölsejdel 50 cl

  Andechs Kloster ölsejdel 50 cl
  Andechs Kloster ölsejdel 50 cl. Ett av de tyska klosterbryggerierna. Andechs är ett benediktinerkloster i närheten av München i Bayern. Deras produkter håller högsta kvalité och de strävar efter att kombinera ultramodern bryggarteknik med Benediktinerorderns hantverksbryggaranda. Andechs ölglas har en stram design med ett greppvänligt handtag. På ölglasets framsida är Andechs logotyp tryckt.
 • Grevensteiner ölsejdel 50 cl 6-pack

  Grevensteiner ölsejdel 50 cl 6-pack
  Grevensteiner ölsejdel 50 cl 6-pack framtagen för den första ölen som bryggdes av Carl och Anton Veltins, en ofiltrerad öl som är bryggeriets egna husöl. Grevensteiner använder helbladshumle och traditionella gamla malter för att återskapa denna bryggeriets äkta originalöl. Markering på sidan för 50 cl  
 • Weltenburger vintage ölsejdel 40 cl

  Weltenburger vintage ölsejdel 40 cl
  Weltenburger vintage ölsejdel 40 cl från klosterbryggeriet Weltenburger att njuta en underbart god klosteröl ur. Sejdeln är helt transparent och har en avsmalning nertill. Dess handtag är välproportionerat och bekvämt att hålla. Bryggeriets logotyp är tryckt på sejdelns framsida. Tryckets utseende kan variera. Vol: 40 cl
 • Dimple ölsejdel 50 cl

  Dimple ölsejdel 50 cl
  Den traditionella ölsejdeln Dimple var i det närmsta helt försvunnen, men på senare tid har den fått en rejäl renässans! Dimple ölsejdel är ett klassiskt exempel på denna typ av engelska ölsejdel, med bred och relativt låg kropp, stor öppning och stabilt handtag. Dimple ölsejdel är ett perfekt ölglas att avnjuta en engelsk Bitter eller Strong Ale ur, men passar även till andra typer av öl såsom Stout, Porter och Pilsner. Volym: 56 cl Höjd: 12 cm ø: 9 cm
 • Stiegl ölsejdel 30 cl

  Stiegl ölsejdel 30 cl
  Stiegl ölsejdel 30 cl. Bryggeriets slogan lyder: Braukunst auf höchster stufe. Bryggerikonst på högsta nivå, och det märks! Stiegl är en österrikisk klassiker. Stiegls ölsejdel har en elegant design med lätt midja, vacker fot och ett greppvänligt handtag. Stiegl-loggan finns tryckt nästan nere vid foten, vilket bidrar till glasets elegans. Höjd: 165 mm
 • Grevensteiner ölsejdel 50 cl

  Grevensteiner ölsejdel 50 cl
  Grevensteiner ölsejdel 50 cl framtagen för den första ölen som bryggdes av Carl och Anton Veltins, en ofiltrerad öl som är bryggeriets egna husöl. Grevensteiner använder helbladshumle och traditionella gamla malter för att återskapa denna bryggeriets äkta originalöl. Markering på sidan för 50 cl  

Ölstop och ölkanna

Ordet sejdel är ursprungligen ett tyskt rymdmått på mellan 0,33-0,5 liter. Det som skiljer en ölsejdel från ett ölstop och en ölkanna är volymen. De kommer i storleksordning från liten till stor som ölsejdel > ölstop > ölkanna. I England används också begreppet pint om den här typen av dryckesglas med handtag och en imperial pint är på 568 ml.

Andra alkoholdrycker som också dricks i sejdelliknande dryckeskärl är Moscow Mule i kopparmugg. De är något mindre och vissa är hamrade med gropigt utseende.