Ölsejdel

Ölglas med handtag

Det stora ölglaset med handtag brukar kallas för ölsejdel. Kanske är sejdeln mest känd från Oktoberfest när öl och mjöd flödar fritt i Tyskland, bland annat München.

Om du vill ha ölsejdlar att avnjuta din egen öl ur hemma kan du titta här. Vi har plockat ut flera exempel på stora ölglas med handtag. De flesta är av glas men några är gjorda i tenn, rostfritt stål eller keramik.

Populärt inom ölsejdel

 • Kitchen Craft Kopparsejdel Hamrad med insida av rostfritt stål

  Kitchen Craft Kopparsejdel Hamrad med insida av rostfritt stål
  Kopparsejdeln användes ursprungligen för den berömda cocktailen Moscow Mule bestående av vodka, ingefärsöl och lime. Kopparsejdeln har en insida av rostfritt stål och en kopparbelagd utsida, sejdeln har en vacker hammrad utsida. En perfekt gåva till den barintresserade livsnjutaren. Volym: 550ml. Handdisk.
 • Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard 75 cl

  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard 75 cl
  Handtillverkad &:ouml:lsejdel fr&:aring:n LSA i h&:ouml:gsta kvalitet. Kan graveras! En trevlig present till &:ouml:l-&:auml:lskaren.Levereras i en presentkartong.Alla handgjorda LSA-glas&hellip:
 • Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl

  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl
  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Round 50 cl. Munblåst ölsejdel från LSA i högsta kvalitet. Kan graveras! En trevlig present till öl-entusiasten.Levereras i en presentkartong.Alla handgjorda LSA-glas&hellip:
 • Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl

  Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl
  Ölsejdel Glas Spiegelau Germania 50 cl. Kan graveras!Levereras i en presentkartong.

Fler tips på ölsejdel

 • Staropramen ölsejdel 50 cl

  Staropramen ölsejdel 50 cl
  Staropramen ölsejdel 50 cl är en exklusiv ölsejdel tillverkad för att njuta 50 cl god tjeckisk kvalitetsöl. Sejdeln har ett stort handtag för en perfekt ölupplevelse. Väl tilltagen sejdel som har Staropramens logotyp tryckt på sidan. Volym: 50 cl
 • Britannia ölsejdel pint

  Britannia ölsejdel pint
  Britannia ölsejdel pint är en slagkraftig ölsejdel med klassiska mönster och kraftigt handtag. Britannia ölsejdel är ett ölglas med en lite bredare form vilket gör det till ett utmärkt ölglas till såväl lager och pilsner, samt till real ale och andra typer av överjäst öl. Läcker form och rejält, greppvänligt handtag. Volym: 56,8 cl (brittisk pint) Höjd: 12,5 cm Ø: 9,9 cm
 • En Stor Stark ölsejdel 100 cl

  En Stor Stark ölsejdel 100 cl
  Du vet vad du vill ha. En Stor Stark, i ett stort glas. Inga konstigheter. Detta är en gedigen enliterssejdel med märket på motsatt sida mot handtaget. Endast handdisk! Höjd: 20 cm. Diameter: 10,5 cm. Vikt: 1,3 kg
 • Löwenbräu ölsejdel Oktoberfest 100 cl

  Löwenbräu ölsejdel Oktoberfest 100 cl
  Löwenbräu ölsejdel Oktoberfest 100 cl för att servera det välkända ölmärket Löwenbräu, vilket serverats vid samtliga Oktoberfester sedan 1811. Det är endast 6 st bryggerier som får servera öl till Oktoberfesten och samtliga kommer från München, vilket är ett krav. Ölsejdeln rymmer 1 liter öl eller som man säger till Oktoberfest 1 Maß (äldre tysk måttenhet som motsvarade 1,069 liter, idag avses dock exakt 1,00 liter). Höjd: 20 cm Ø: 10 cm
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vas/Ölsejdel Blå Monica Bratt

  Reijmyre Glasbruk - SÅLD Vas/Ölsejdel Blå Monica Bratt
  Blå vas i form av sejdel av Monica Bratt för Reijmyre Glasbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Berliner Kindl ölsejdel 50 cl

  Berliner Kindl ölsejdel 50 cl
  Berliner Kindl ölglas ölsejdel 50 cl. Denna behändiga ölsejdel tillhör ett av de klassiska tyska bryggerierna från Berlin. Berliner Kindl har länge släckt den tyska huvudstadens invånares törst. Nu även din, i korrekt ölsejdel med original logga!
 • Ölsejdel med gravyr - Skript

  Ölsejdel med gravyr - Skript
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd: 195mmRymmer: 50clGraveras p sidan
 • San Miguel ölsejdel 50 cl

  San Miguel ölsejdel 50 cl
  50 cl San Miguel ölsejdel ölglas. En spansk törstsläckare! San Miguel är en fräsch lättdrucken ljus lager med en fin balans. Denna ölsejdel är i slät glas med ett prydligt handtag. Inbjudande look som får en att vilja ta en till! På glasets framsida är San Miguels logga tryckt.
 • Ölsejdel Tenn Celtic

  Ölsejdel Tenn Celtic
  Ölsejdel Tenn Celtic. Elegant ölsejdel. Du väljer själv gravyr!Levereras i en presentkartong.
 • Tübinger ölsejdel 40 cl

  Tübinger ölsejdel 40 cl
  Tübinger ölsejdel 40 cl. En vacker ordentligt rundad ölsejdel. Det rejäla handtaget är mjukt greppvänlig. Cirkelmönster löper runt sejdeln och bryts av av en linje som skiljer den övre kanten. Botten av glaset är rejält och stadigt. Observera: Glaset har en blank ruta på framsidan avsedd för eventuell logga.
 • Hacker Pschorr Oktoberfest ölsejdel 50 cl

  Hacker Pschorr Oktoberfest ölsejdel 50 cl
  50 cl Hacker Pschorr Oktoberfest ölsejdel ölglas. En riktig Ölsejdel från Bayern. Stiligt utformad med greppvänligt handtag och Hacker Pschorr Oktoberfest München tryckt på dess framsida. På det stora hela en rejäl sejdel!
 • Ölsejdel Med Namn - Studentpresent

  Ölsejdel Med Namn - Studentpresent
  Klassisk sejdel fr l, med hg form och handtag p sidan. Sejdeln mter 195 x 80 mm och rymmer en volym av 50 cl. Sejdeln graveras med studentmotiv, texten grattis till studenten samt tv rader personlig text.&hellip:
 • Ölsejdel Glas Spiegelau Franziskus 50 cl

  Ölsejdel Glas Spiegelau Franziskus 50 cl
  Ölsejdel Glas Spiegelau Franziskus 50 cl. Kan graveras!Levereras i en presentkartong.
 • Frankfurt Sampler Mini Ölsejdel 11 cl

  Frankfurt Sampler Mini Ölsejdel 11 cl
  11 cl Frankfurt Sampler ölsejdel mini. Frankfurt Sampler är en liten och elegant ölsejdel framtagen för mindre provsmakningar. En stilren ölsejdel som har en stilig slipning nedtill och ett greppvänligt handtag.
 • Nils Oscar Södermalmspilsner ölsejdel

  Nils Oscar Södermalmspilsner ölsejdel
  Nils Oscar Bryggeri startade sin verksamhet på Kungsholmen i Stockholm men har sedan en tid flyttat verksamheten till Nyköping. Dock håller de kvar sin anknytning till huvudstaden med den friska lagerölen Södermalmspilsner som görs i samarbete med restaurangen Akkurat. Med denna stilrena ölsejdel kan du avnjuta din Södermalmspilsner ur ett korrekt glas. Praktiskt och greppvänligt handtag och läcker låg design. Perfekt för en rejäl skumkrona! Volym: 50 cl
 • Ölsejdel Tenn Angus

  Ölsejdel Tenn Angus
  Ölsejdel Tenn Angus. Elegant ölsejdel med keltiskt mönster. Du väljer själv gravyr!Levereras i en presentkartong.
 • München ölsejdel 100 cl

  München ölsejdel 100 cl
  100 cl Ölsejdel München. En kraftig ölsejdel utan dekor, stor nog att släcka törsten på de flesta! En klassisk ölsejdel inspirerad från oktoberfestsejdlarna. En robust glassejdel med vacker cirkelmönstring i glaset, vilket ger en lyster åt ölen. Ett elegant greppvänligt handtag sitter placerat i mitten på ölglaset. Denna stadiga bit är 20 cm hög med en diameter på 10 cm.
 • Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl

  Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl
  Libbey Super Mug ölsejdel 100 cl är en stilren ölsejdel som rymmer en liter! Ölglasets design är tvådelad, där den nedtill har en bordmönstring och upptill är helt transparent. Detta ger en vacker höjd på ölsejdelns design. Sejdelns handtag har en lätt kantig utformning, nästan gotisk i stilen.
 • Sigtuna Brygghus ölsejdel 40 cl

  Sigtuna Brygghus ölsejdel 40 cl
  Sigtuna Brygghus ölsejdel ölglas 40 cl. Hantverksbryggeriet Sigtuna Brygghus har de senaste åren väl etablerat sig som ett av de bättre svenska hantverksbryggerierna. Denna ölsejdel har en stram design och ett lätt greppbart handtag. Sigtuna brygghus logga är tryckt på framsidan av ölglaset.
 • Ölsejdel med gravyr - Hops

  Ölsejdel med gravyr - Hops
  lsejdel med exklusiv och personlig gravyr levereras i presentlda.Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter:&hellip:
 • Ölsejdel med gravyr - Best Man

  Ölsejdel med gravyr - Best Man
  lsejdel med exklusiv och personlig gravyr levereras i presentlda.Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter:&hellip:
 • Ayinger ölsejdel 50 cl

  Ayinger ölsejdel 50 cl
  Ayinger ölsejdel 50 cl från det världsberömda och världsledande bryggeriet Ayinger är kanske mest kända för sin fantastiska Ayinger Celebrator Doppelbock. En av världens bästa öl! Självklart bör den behandlas med den respekt den förtjänar och avnjutas ur ett original profilglas! Den har ett greppvänligt handtag och har Ayinger-loggan tryckt på framsidan.
 • Ölsejdel med namn - Monogram

  Ölsejdel med namn - Monogram
  Rejl klassisk sejdel med handtag som rymmer en stor mngd av ditt favorit l! Den perfekta presenten till l-lskaren.Sljes i 1-packTl maskindiskDiameter: 80mmHjd: 195mmRymmer: 50clGraveras p sidan
 • Köstritzer ölsejdel 40 cl

  Köstritzer ölsejdel 40 cl
  Köstritzer ölsejdel 40 cl. Ett populärt bryggeri från Thüringen i Tyskland. Denna ölsejdel har en smal form och ett stilrent, greppvänligt handtag. Nedtill har detta ölglas en läcker form som på ett angenämt sätt sprider ljuset genom glaset. Köstritzers logga är tryckt på framsidan av sejdeln.
 • Löwenbräu ölsejdel 50 cl

  Löwenbräu ölsejdel 50 cl
  Löwenbräu ölsejdel 50 cl är den ultimata ölsejdeln för alla ölälskare där ute. Med sin högkvalitativa design och höga kapacitet, är denna ölsejdel perfekt för att njuta av din favoritöl med stil och elegans. Tillverkad av högsta kvalitet av tåligt glas, är denna ölsejdel både hållbar och lätt att rengöra. Det är inte bara den imponerande funktionaliteten som gör Löwenbräu ölsejdel så speciell. Den är också fantastiskt elegant med sin klassiska design som inkluderar Löwenbräus ikoniska lejon på sidan. Detta gör den till en perfekt gåva för alla som uppskattar god öl och tidlös design. Denna ölsejdel är det perfekta tillbehöret för att förhöja ölupplevelsen vid alla tillfällen, oavsett om det är en avslappnad kväll hemma eller en fest med vänner och familj. Bryggeriets logotyp på framsida
 • Jever ölsejdel 50 cl

  Jever ölsejdel 50 cl
  Jever ölsejdel 50 cl. En beskare tysk pilsner! Jever har länge funnits i svenskarnas ölglas. Varför inte avnjuta den i en klassisk sejdel med praktiskt handtag och original-logga? Denna modell är för en halv liter.
 • Libbey Super Mug ölsejdel 74 cl

  Libbey Super Mug ölsejdel 74 cl
  Libbey Super Mug ölsejdel 74 cl är en elegant ölsjejdel från Libbey med läckra slipningar i botten och på handtagets övre kant. Super Mug ölsejdel är en stabil sejdel med stor kapacitet som passar perfekt till Oktoberfest eller andra ölkvällar. En idealisk sejdel med rejält handtag för stora öl. Vol: 74 cl
 • Bamberg ölsejdel 40 cl

  Bamberg ölsejdel 40 cl
  40 cl Bamberg ölsejdel. En stiltypisk tysk ölsejdel inspirerad från samhället Bamberg i Bayern. Denna sejdel avsmalnar lite nedtill och har en cirkel- och kvadratformad textur. På framsidan finns en yta utan dekal för ökad klarhet. Välplacerat och greppvänligt handtag. Glaset har en markering på sidan som anger 40 cl. Kan diskas i maskin Höjd 15,5 cm
 • Berliner ölsejdel 100 cl

  Berliner ölsejdel 100 cl
  Berliner ölsejdel 100 cl är en behändig ölsejdel som tillhör ett av de klassiska tyska bryggerierna från Berlin. Berliner pilsner har länge släckt den tyska huvudstadens invånares törst. Nu även din, i korrekt ölsejdel med original logga! Volym: 100 cl
 • Aspen ölsejdel 40 cl

  Aspen ölsejdel 40 cl
  40 cl Aspen ölsejdel. En elegant ölsejdel med en lätt utvälvning av kroppen. Aspen ölsejdel är en elegant sejdel med klart och transparent glas. Handtaget är bekvämt utformat för ökad greppbarhet. Perfekt att avnjuta en trevlig pilsner ur.
 • San Miguel Especial ölsejdel 50 cl

  San Miguel Especial ölsejdel 50 cl
  San Miguel ölsejdel ölglas 50 cl. En spansk törstsläckare! San Miguel är en fräsch lättdrucken ljus lager med en fin balans. Denna ölsejdel är i slät glas med ett prydligt handtag. Inbjudande look som får en att vilja ta en till! På glasets framsida återfinns San Miguels logga tryckt, tillsammans med texten Premium Especial.
 • Veltins ölsejdel 50 cl

  Veltins ölsejdel 50 cl
  50 cl Veltins ölsejdel. Veltins är ett av de större tyska bryggerierna och de är kanske mest kända för sin friska pilsner. Denna ölsejdel har stiliga proportioner med vackra krökningar och dess handtag har en hög greppbarhet. Veltins -logga är tryckt på framsidan.
 • Aida Harvey Ölsejdel 50 cl 2-Pack

  Aida Harvey Ölsejdel 50 cl 2-Pack
  Snygg ölsejdel med handtag ur Aidas Harvey-serie. Aida har skapat serien med inspiration från eleganta fasettslipade kristallglas. Perfekta glas när du har gäster hemma och vill imponera med läckra ölglas. Kommer här i 2-pack. Specifikationer:- Material: glas- Tål maskindisk- Rymmer 50 cl.- 2-pack
 • Hacker Pschorr München ölsejdel 50 cl

  Hacker Pschorr München ölsejdel 50 cl
  50 cl Hacker Pschorr München ölsejdel ölglas. En riktig Ölsejdel från Bayern. Stiligt utformad med greppvänligt handtag och Hacker Pschorr München tryckt på dess framsida. På det stora hela en rejäl sejdel!
 • Staropramen ölsejdel Czech Style 50 cl

  Staropramen ölsejdel Czech Style 50 cl
  Staropramen Czech Style ölsejdel 50 cl anpassad för Tjeckiska barer och pubar att dricka en läskande kall Staropramen öl ur. Staropramens logotyp finner du på sidan. Glaset är ganska sällsynt så passa på att beställa dina egna här hos oss på Barshopen. Volym: 50 cl
 • Paulaner ölsejdel 100 cl

  Paulaner ölsejdel 100 cl
  Paulaner ölsejdel 100 cl är en stor ölsejdel från det klassiska tyska bryggeriet Paulaner. Denna ölsejdel rymmer hela 1 liter och har en bastant tyngd samt ett bra, greppvänligt handtag. Designen är klassisk för Oktoberfest och vad man brukar servera en så kallad Mas ur. På framsidan finns loggan från Paulaner i guld, rött och blått. Den klassiska Paulanermunken är avbildad centralt och runt den står det skrivet Paulaner München i vit text. En idealisk ölsejdel för lager och pilsner, särskilt av oktoberfesttyp. Volym: 100 cl (Mas)
 • Staropramen ölsejdel 50 cl

  Staropramen ölsejdel 50 cl
  50 cl Staropramen ölsejdel ölglas. Den omåttligt populära tjeckiska pilsnern Staropramen bör självklart drickas i sitt original-ölglas! Avnjut din pilsner i denna eleganta ölsejdel med Staropramens logga skriven på framsidan.
 • Riva ölsejdel 50 cl

  Riva ölsejdel 50 cl
  50 cl Riva ölsejdel. En charmig ölsejdel där man experimenterat med mjuka former. Riva ölsejdeln är vackert rundad, helt transparent och har en stilig, fyllig fot. Handtaget är även det runt och bekvämt att hålla i. Ett högkvalitativt, munblåst ölglas med en inbjudande design som får en att vilja använda det om och om igen.
 • Praha ölsejdel 50 cl

  Praha ölsejdel 50 cl
  Praha ölsejdel 50 cl. En lätt rundad ölsejdel med vacker cirkelmönstring och rejält handtag. Varje rundning i mönstret är lätt konkav. Rymmer 50 cl.
 • San Miguel ölsejdel 40 cl

  San Miguel ölsejdel 40 cl
  San Miguel ölsejdel ölglas 40 cl. En spansk törstsläckare! San Miguel är en fräsch lättdrucken ljus lager med en fin balans. Denna ölsejdel är i slät glas med ett prydligt handtag. Ölglasets botten har slipats i ett vackert kristalliknande mönster, vilket ger en vacker lyster i ölet. På glasets framsida är San Miguels logga tryckt.
 • Riva ölsejdel 20 cl

  Riva ölsejdel 20 cl
  Riva ölsejdel 20 cl är en charmig handblåst ölsejdel där man experimenterat med mjuka former. Riva ölsejdeln är vackert rundad, hel transparent och har en stilig, fyllig fot. Handtaget är även det runt och bekvämt att hålla i. En inbjudande design som får en att vilja använda det om och om igen.
 • Pilsner Urquell ölsejdel 50 cl frostad logo

  Pilsner Urquell ölsejdel 50 cl frostad logo
  Pilsner Urquell ölsejdel 50 cl frostad där logotypen på glaset har frostat/vit tryck. Drick världens första pilsner i bryggeriets originalglas för bästa upplevelse. Den tjeckiska klassikern Pilsner Urquell är känd för sin maltighet och sin tydliga beska. En törstsläckare av rang! Ölglaset är rejält med ett handtag och har Pilsner Urquells logga tryckt på sidan. Glaset har markering för 50 cl med plats för skumkrona. Höjd: 133 mm
 • Branik ölsejdel 50 cl

  Branik ölsejdel 50 cl
  Branik ölsejdel 50 cl att njuta en Branik Pale lager, Pale 11 eller en av deras klassiska lageröl ur. En väl tilltagen ölbägare med ett greppvänligt handtag. Braník ägs och tillverkas av Pivovary Staropramen i Braníkbryggeriet som ligger i utkanten av Prag. Denna ölbägare har Braník logotypen tryckt på sidan. Volym: 50 cl
 • Nachtmann - Noblesse Ölsejdel 60 cl

  Nachtmann - Noblesse Ölsejdel 60 cl
  Elegant och samtidigt robust ölsejdel från Nachtmann.Med ett bekvämt handtag och generös storlek kan du njuta av din favoritöl till vardags och fest i detta ölglas. Noblesse är en elegant serie från Nachtmann som är både tålig och sofistikerad med ett vackert slipat diamantmönster på ölsejdeln.
 • Staropramen ölsejdel German style 40 cl

  Staropramen ölsejdel German style 40 cl
  Staropramen ölsejdel German style 40 cl anpassat för tyska barer och pubar att dricka en läskande kall Staropramen öl ur. Staropramens logotyp tryckt på sidan. Denna ölbägare är ganska sällsynt så passa på att beställa dina egna här hos oss på Barshopen. Volym: 40 cl
 • Radeberger ölsejdel 50 cl

  Radeberger ölsejdel 50 cl
  Radeberger ölsejdel ölglas 50 cl. Den klassiska lagern från Dresden. Receptet sägs vara oförändrat sedan 1800:talet! Denna ölsejdel har Radeberger-loggan tryckt på framsidan. En långsmal ölsejdel vilket för tankarna till tjeckiska ölglas. Måhända på grund av närheten dit.
 • Staropramen Quart ölsejdel 1 liter

  Staropramen Quart ölsejdel 1 liter
  Staropramen Quart ölsejdel 1 liter är en riktigt stor ölbägare som rymmer en riktigt stor mängd läskande Staropramen öl. Staropramens logotyp finns tryckt på sidan. Denna klassiska ölbägare passar utmärkt att njuta en större mängd Staropramen ur. Volym: 100 cl
 • Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Curved 75 cl

  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Curved 75 cl
  Ölsejdel Glas LSA Bar Beer Tankard Curved 75 cl. Handtillverkad ölsejdel från LSA i högsta kvalitet. Kan graveras, en trevlig present till öl-fantasten!Levereras i en presentkartong.Alla handgjorda&hellip:

Ölstop och ölkanna

Ordet sejdel är ursprungligen ett tyskt rymdmått på mellan 0,33-0,5 liter. Det som skiljer en ölsejdel från ett ölstop och en ölkanna är volymen. De kommer i storleksordning från liten till stor som ölsejdel > ölstop > ölkanna. I England används också begreppet pint om den här typen av dryckesglas med handtag och en imperial pint är på 568 ml.

Det finns såna här större kärl på 1 liter och ibland även 2 liter. Man kan använda de för att ta in bordet och dela på eller så har man den hela kvällen lång för sig själv.

Andra alkoholdrycker som också dricks i sejdelliknande dryckeskärl är Moscow Mule i kopparmugg. De är något mindre och vissa är hamrade med gropigt utseende.