Orrefors champagneglas

Champagneglas från Orrefors finns i många olika prisklasser. Gemensamt för alla glasen är att de håller hög kvalité och är väldesignade. På glasbruket i Småland arbetar många skickliga hantverkare med att producera bland annat champagneglasen i kristall.

Orrefors lyxiga glas för champagne och bubbel

Här nedan hittar du bilder på många av Orreforsglasen ämnade för champagne. Känner du igen champagneglasen från den berömda serien Nobel? Scrolla ner för att titta närmare på Intermezzo Blå champagnekupa.

Populärt inom Orrefors champagneglas

 • Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas 9 st
  Champagneglas med mjuk fasettering på insidan av glaset. Orrefors. 1900-talets senare hälft. 9 st. 1 st med mindre nagg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Helena Champagneglas 25 cl 4-pack

  Orrefors - Helena Champagneglas 25 cl 4-pack
  Champagneglas från serien Helena. Väldigt lyxiga och gör tillfället mer speciellt.
 • Merlot Champagneglas 33 cl Klar

  Merlot Champagneglas 33 cl Klar
 • Orrefors - Nobel Champagneglas 17 cl Guld

  Orrefors - Nobel Champagneglas 17 cl Guld
  Vackert champagneglas med guldfot. Känns otroligt lyxig att dricka ur.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på en iskall martini som apéritif, servera en liten djävul till förrätten och låt festen börja!

Fler tips på Orrefors champagneglas

 • Orrefors - Carat Champagneglas 2-pack

  Orrefors - Carat Champagneglas 2-pack
  Exklusiva champagneglas i 2-pack från Orrefors och deras populära serie Carat. Glasen har den klassiska formen för champagneglas med Carats karakteristiska fot, precis som på ljusstakarna. Elegant och romantisk och självklart utmärkt att kombinera med andra produkter från Carat-serien.Formgivaren Lena Bergström har de senaste åren inspirerats av juveler och ädelstenar. I Carat-serien har hon skapat ett unikt uttryck med hjälp av ny teknik, hennes glaskonstverk ger intrycket av slipade diamanter som ställts på varandra och vackert reflekterar ljuset. Detta är designteknikutveckling i sant Orreforsmanér.”Med champagneglaset ville jag skapa ett smycke för bubbel. Ett glas som förgyller drycken och som utstrålar fest och firande.”En mycket vacker gåva, perfekt som bröllopspresent!
 • More Champagneglas 18 cl 2-pack Klar

  More Champagneglas 18 cl 2-pack Klar
 • Orrefors Metropol Champagnekupa 24 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Svart - 6410015

  Orrefors Metropol Champagnekupa 24 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Svart - 6410015
  Metropol Champagnekupa, 24 cl från Orrefors. Vi har valt ut Svart Champagneglas i Munblåst kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Orrefors More Champagneskål coupe 21 cl 4-pack

  Orrefors - Orrefors More Champagneskål coupe 21 cl 4-pack
  Elegant champagneskål coupe från serien More. Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 4-pack.
 • Orrefors - SÅLD Optica Symphony Champagneglas

  Orrefors - SÅLD Optica Symphony Champagneglas
  Champagneglas ur serien Optica Symphony formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Merlot-champagne

  Orrefors Merlot-champagne
  Art nr: 6274214 Höjd: 240 mm Diameter: 75 mm Volym: 29 cl Lanseringsår: 1995
 • Orrefors Nobel Champagn / Martini 21 cl.

  Orrefors Nobel Champagn / Martini 21 cl.
 • Orrefors Nobel Martini/champagneglas 23 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld - 6267915

  Orrefors Nobel Martini/champagneglas 23 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld - 6267915
  Nobel glas från Orrefors, formgiven av Gunnar Cyrén. En elegant glasserie som ritades år 1991 till firandet av Nobelprisets 90-års jubileum. Glaset är exklusivt tillverkad för hand och har dekorativa detaljer som förhöjer och gör glaset unikt. Din dukning kommer bli som en nobelmiddag även en vanlig onsdag. Vi har valt ut Guld Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - SÅLD Champagnelas Optica Symphony 6 st

  Orrefors - SÅLD Champagnelas Optica Symphony 6 st
  6 st champagneglas ur serien Optica Symphony formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Carat Champagne 24 Cl 2 st

  Orrefors Carat Champagne 24 Cl 2 st
  Höjd: 22,9 cm Bredd: 7,0 cm Vikt: 0,4 kg Volym: 24 cl
 • More Champagneglas 18 cl 4-pack Klar

  More Champagneglas 18 cl 4-pack Klar
 • Orrefors - Merlot Champagneglas 33 cl

  Orrefors - Merlot Champagneglas 33 cl
  Merlot-serien är skapad av Erika Lagerbielke. Den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades år 1995. Serien är en stilren, enkel och klassisk glasservis som ger omtanke till vinets smak och doft.Glaset hette tidigare Merlot Champagneglas 29 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Street Champagneglas 15 cl

  Orrefors Street Champagneglas 15 cl
  Serien Street från Orrefors fick ikonstatus efter att ha synts i den amerikanska serien House of Cards. Champagneglaset har kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer vilket ger ett dekadent intryck. Glaset är munblåst för tunnheten vilket tillåter dig att bli ett med drycken.  Specifikationer:Höjd: 20,5 cm. Bredd: 4,2 cm. Vikt: 0,25 Kg. Äkta kristallglas för högsta briljans.   
 • Orrefors - Metropol Champagneglas 27 cl

  Orrefors - Metropol Champagneglas 27 cl
  Elegant och vass design, med en droppe svart färg fångad i det klara glaset gör serien Metropol till en framtida designklassiker.
 • Intermezzo Campagne 26 cl 2-pack Guld

  Intermezzo Campagne 26 cl 2-pack Guld
 • Orrefors More Coupe Champagneglas 21 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310128

  Orrefors More Coupe Champagneglas 21 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar - 6310128
  More champagneglas från Orrefors med en exklusiv, festlig design i kristallglas. Klassiskt utseende med en bred kupa perfekt för att servera champagne och vin. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Design av Erika Lagerbielke. Bra att veta om More Coupe champagneglas - En elegant design.- Gjort av kristallglas.- Ingår i serien More.- Säljs i 6-pack.- Kapacitet: 21 cl. Hur bör du ta hand om champagneglaset?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Carat Champagneglas 24cl 2-pack Klar

  Carat Champagneglas 24cl 2-pack Klar
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Mörkgrå
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Nobel Champagneglas 17 cl Gul

  Nobel Champagneglas 17 cl Gul
 • Orrefors The Sparkling Devil champagne-glas, 19 cl

  Orrefors The Sparkling Devil champagne-glas, 19 cl
  Dessa Orrefors champagneglas är designade av Gunnar Cyrén och har en hjärtevärmande historia. Efter att han gick bort 2013 hittade hans söner ett stort antal skisser av dessa distinkta och färgglada glas, och därmed föddes serien The Sparkling Devil. Ett nytt glas lanseras årligen tills serien är klar. Nu kan du njuta av dessa festliga glas i ditt hem, medan designerns anda lever vidare. Varje glas rymmer 19 cl, är munblåst i Kosta och handmålat med 22 karats äkta guld. Använd dem för bubbligt innehåll eller helt enkelt som dekoration.
 • Orrefors Carat Champagnekupor 2-pack - Champagneglas Kristallglas Klar

  Orrefors Carat Champagnekupor 2-pack - Champagneglas Kristallglas Klar
  Champagnekuporna från Orrefors är perfekta för festliga tillfällen och har en vacker, asymmetrisk fot med taktil struktur. De är tillverkade av kristallglas. De har en elegant, romantisk design som adderar det lilla extra till omgivningen. Med produkter från denna serie skapar du enkelt en elegant bordsdukning som passar för finare tillfällen. Tål diskmaskin. Formgiven av Lena Bergström. Om champagnekuporna från Orrefors- Elegant, romantisk design med asymmetrisk fot.- Inspirerad av juvelliknande stenar.- Tillverkade av kristallglas.- Perfekta för festliga tillfällen.- Diameter: 97 mm.- Höjd: 163 mm.- Kapacitet: 25 cl.- Vikt: 360 g.- Från kollektionen Carat.- Finns även som vinglas.- Finns även som ljusstake.- Finns även som vas.- Designade i Sverige Skötselråd för champagnekuporna- Tål diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Helena Vinglas 6 st

  Orrefors - Helena Vinglas 6 st
  6 st champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Nobel Champagneglas 18 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Champagneglas 18 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Merlot Champagneglas 33 cl

  Orrefors Merlot Champagneglas 33 cl
  Den moderna formen på champagneglaset kombinerar både smaken och aromen från det mousserande vinet och ger en utmärkt smakupplevelse. Merlot serien är designad av Erika Lagerbielke och glasen är tillverkad av munblåst glas. Orrefors är svenskt och bjuder på en vacker skandinavisk design som är tidlös och skapad för de finaste vintillfällena.
 • Metropol Champagnekupa 24 cl 16,3 cm Klar

  Metropol Champagnekupa 24 cl 16,3 cm Klar
 • Orrefors Carat Coupe 25 Cl 2 st

  Orrefors Carat Coupe 25 Cl 2 st
  Höjd: 16,3 cm Bredd: 9,7 cm Vikt: 0,4 kg Volym: 25 cl 2 st i förpackningen
 • Orrefors - Carat Coupe 25 cl 2-pack

  Orrefors - Carat Coupe 25 cl 2-pack
  Denna vackra champagnekupa är formgiven av Lena Bergström som en del av den eleganta och exklusiva serien Carat från Orrefors. Med detta glas i din ägo skålar du med stil oavsett om du firar en milstolpe i livet, kärleken eller vänskapen.Bergström har vid skapandet av Carat-serien inspirerats av juveler och ädelstenar och förnyat den slipade kristallen. Den unika och asymmetriska slipningen doftar också nordisk romantik och skapar ett glas som står ut ur mängden men samtidigt behåller en tidlös elegans.
 • Orrefors Helena Champagneglas 4-pack - Champagneglas Klar

  Orrefors Helena Champagneglas 4-pack - Champagneglas Klar
  Helena Champagneglas 4-pack från Orrefors. Champagneglas Klar . Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Intermezzo Blå Champagneglas 20 cl

  Intermezzo Blå Champagneglas 20 cl
 • Orrefors - Helena Champagneglas 10 st

  Orrefors - Helena Champagneglas 10 st
  Champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén från Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Metropol Champagneglas 27 cl 23,5 cm Klar

  Metropol Champagneglas 27 cl 23,5 cm Klar
 • Orrefors - Intermezzo Champagne 26 cl 2-pack Guld

  Orrefors - Intermezzo Champagne 26 cl 2-pack Guld
  Champagneglas från Orrefors. Intermezzo guld medför en festlighet till hela kollektionen och förgyller varumärketsmest ikoniska servisglasserie. Glasen kommer i 2-pack och är munblåsta i Kosta. Erika Lagerbielke skapade en klassiker redan året efter sin examen från Konstfack 1984.Intermezzo bröt då mot den ofärgade estetik som etablerades i Sverige redan på 1950-talet. Här kom någon som ville göra glaset synligt och roligt, och låta det ta för sig i dukningen. Ochinnesluten i glasmassan, som stigande upp från bordsytan: Den blåa droppformade gåtan. Enliten men karaktärsstark detalj, som 2022 tas fram i en gyllene nyans för att fira Erikas 40 år medOrrefors.
 • Nobel Champagneglas 17 cl Gul

  Nobel Champagneglas 17 cl Gul
 • Orrefors Nobel Martini/champagneglas 23 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld

  Orrefors Nobel Martini/champagneglas 23 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld
  Nobelmiddagens helt egna servis som är formgiven av Gunnar Cyrén. Glasserien Orrefors Nobel skapades i samband med 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991, och än idag skålar pristagare och kungligheter med dessa glas i Stockholm Stadshus varje december månad. Glasen är eleganta och passar in lika väl hemma hos dig, oavsett om det är för att fira något stort eller om man bara vill duka upp med en fin och personlig servis.Ordinarie sortiment består av färgerna röd, svart, blå, guld, silver och vit. I december varje år i samband med Nobelfirandet introducerar Orrefors en ny färg, som exklusivt finns tillgänglig i handeln under nästkommande år. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Informal Champagneglas 2 st

  Orrefors Informal Champagneglas 2 st
  Modernt och stilrent champagneglas från Orrefors som rymmer 22 cl. Glaset är en del av Informal-serien som innehåller funktionella glas som passar perfekt i både vardagen och till festen, tack vare den mångsidiga och tidlösa designen. Serien är designad av Björn Dahlström som tidigare har arbetat med möbler och industriell design.Informal champagneglasen har en modern form och ett nordiskt uttryck som gör sig bra tillsammans med de flesta bordsdukningarna i Skandinavien. Glaset är lätt format och tunt, det tål dessutom maskindisk. Här ingår 2 st glas.
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Klar

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Klar
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • More champagneglas 4-pack

  More champagneglas 4-pack
  More champagneglas 4-pack. Ett utsökt designat champagneglas som lämpar sig till alla typer av mousserande viner. Orrefors More champagneglas har en smal stjälk som sömlöst och elegant övergår till kupan. Utformningen på kroppen bidrar till en bevarad kolsyresättning och presenterar de friska, mineraliga och brödiga tonerna ur mousserande viner på ett utmärkt vis. Det perfekta champagneglaset för alla tillfällen! Serien More har designats av Erika Lagerbielke för att passa alla typer av drycker och tillfällen. Fokus har lagts på lättillgänglighet, elegans och multifunktion. More är glasserien för dig som vill ha passande glas till allt, men samtidigt spara plats i skåpen. Höjd: 21,5 cm Ø: 5,6 cm Volym: 18 cl
 • Orrefors Helena Champagneglas 25 cl 4 Pack

  Orrefors Helena Champagneglas 25 cl 4 Pack
  Vackra kristallchampagneglas från Orrefors serie Helena. Glasen passar lika bra till vardags som till det oförglömliga ögonblick.
 • Orrefors - More Champagneglas 18 cl 2-pack

  Orrefors - More Champagneglas 18 cl 2-pack
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur detta vackra glas från Orrefors. Elegant design möter funktion i serien More designad av Erika Lagerbielke. Duka med dessa vackra glas även till vardags då de tål att diskas i maskin. Säljs i 2-pack.
 • Carat Coupeglas 25 cl 2-pack Klar

  Carat Coupeglas 25 cl 2-pack Klar
 • Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Champagneglasets moderna form kombinerar både vinets smak och doft som ger användaren en förträfflig upplevelse. Merlot är designad av Erika Lagerbielke och är en prisvinnande serie då den fick utmärkelsen Excellent Swedish Design när den lanserades 1995. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • More Champagnekupa 21 cl 4-pack Klar

  More Champagnekupa 21 cl 4-pack Klar
 • Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Blå 19cl

  Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Blå 19cl
  Produkttyp: Champagneglas Material: Kristallglas / Guld Färg: Klar / Blå Bredd: 69,0 mm Höjd: 230,0 mm Volym: 19,0 cl Tål inte diskmaskin. Endast handtvätt. Formgivare: Gunnar Cyrén
 • Orrefors Nobel Champagne

  Orrefors Nobel Champagne
 • Orrefors - Metropol Champagneskål Coupe 24 cl

  Orrefors - Metropol Champagneskål Coupe 24 cl
  Njut ordentligt och känn dryckens alla smaker ur denna vackra champagneskål ur Orrefors serie Metropol designad av Erika Lagerbielke.Lev livet här och nu! Mingel, puls, vänner och glada fester är härligt, men de alldeles vanliga dagarna är långt fler – så gör varje dag lite vackrare. Metropol är en modern serie kristallglas, med en droppe svart färg fångad i det klara glaset. Självsäker elegans och vass form gör Metropol till en framtida designklassiker. Munblåst i Småland.
 • Orrefors Metropol Champagneglas 27 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Klar

  Orrefors Metropol Champagneglas 27 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Klar
  Detta eleganta champagneglas tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - SÅLD Polka Champagneglas och Snapsglas

  Orrefors - SÅLD Polka Champagneglas och Snapsglas
  2 st champagneglas och 3 st snapsglas ur serien Polka av Anne Nilsson för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Street Champagne 15 cl.

  Orrefors Street Champagne 15 cl.
  Art nr: 6540114 Höjd: 205 mm Diameter: 42 mm Volym: 12 cl Lanseringsår: 2006
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul Champagneglas 19 cl

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul Champagneglas 19 cl
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Den legendariska formgivaren Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholms Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. .Champagnedjävulen, eller The Sparkling Devil, är ett exklusivt samlarobjekt. Glasen är munblåsta i Småland med handmålade detaljer i 22 karats äkta guld. De är något utöver det vanliga och kommer garanterat dra åt sig dina gästers uppmärksamhet! Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Mörkgrå 19cl

  Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Mörkgrå 19cl
  Produkttyp: Champagneglas Material: Kristallglas / Guld Färg: Klar / Mörkgrå Bredd: 69,0 mm Höjd: 230,0 mm Volym: 19,0 cl Tål inte diskmaskin. Endast handtvätt. Formgivare: Gunnar Cyrén
 • Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Lila 19cl

  Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Lila 19cl
  Produkttyp: Champagneglas Material: Kristallglas / Guld Färg: Klar/lila Bredd: 69,0 mm Höjd: 230,0 mm Volym: 19,0 cl Tål inte diskmaskin. Endast handtvätt. Formgivare: Gunnar Cyrén
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Grön

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Grön
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Metropol champagneglas 1-pack

  Metropol champagneglas 1-pack
  Metropol champagneglas. Läckert champagneglas med en vacker, modern kopp som är optimerad för mousserande viner som Champagne, Cava och Crémant med flera. I stjälken finns en droppe med svart färg som ger en elegans till den övergripande designen. Serien Metropol är en moderniserad och raffinerad serie som inspirerats från storsäljaren Intermezzo. Med Metropol har designern Erika Lagerbielke formgivit en stilren serie kristallglas med en självsäker uppsyn och vass form. Eleganta glas som passar till såväl mingel och fest som till helt vanliga dagar. Volym: 270 ml Höjd: 235 mm Diameter: 75 mm Tål maskindisk
 • Nobel champagneglas

  Nobel champagneglas
  Nobel champagneglas. Ett utsökt kristallglas för champagne och mousserande vin designat av Orrefors formgivare Gunnar Cyrén. Den sällsynt vackra foten Är formad som en kula av guld vilket gör helheten till en praktfull skapelse. Glaskroppen är smal, vilket bevarar kolsyran i mousserande vin, och expanderar graciöst upptill för ett mycket stiligt helhetsintryck. Ett champagneglas för de allra festligaste tillfällena. Höjd: 220 mm Diameter: 59 mm Volym: 170 Endast handdisk
 • Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Difference Sparkling är ett champagneglas med en hög kupa med avsmalnad mynning som bevarar de friska bubblorna och vinets aromer under en lång tid. Champagne, eller ett mousserande vin, finns i en uppsjö av olika karaktärer och aromer som kan kännetecknas av deras bubblor, frukighet och fräschör. Difference Sparkling passar för alla typer av bubbel och varför inte testa med ett glas pärlande champagne, prosecco, cava eller crémant.Glasen ur Difference-serien är framtagna av formgiven Erika Lagerbielke i ett nära samarbete med den vinkunniga Bengt-Göran Kronstam. Tillverkat av äkta kristallglas Munblåst glas Skandinavisk design av Erika Lagerbielke Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Difference Champagneglas 31 cl Klar

  Difference Champagneglas 31 cl Klar
 • More Champagneglas 18 cl 2-pack Klar

  More Champagneglas 18 cl 2-pack Klar
 • Orrefors - SÅLD Nobel Martiniglas 9 st

  Orrefors - SÅLD Nobel Martiniglas 9 st
  9 st martiniglas ur serien Nobel formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Nobel Champagneglas

  Orrefors - SÅLD Nobel Champagneglas
  Champagneglas ur serien Nobel formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Helena Champagenglas 3 st

  Orrefors - SÅLD Helena Champagenglas 3 st
  3 st champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén från Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6292114

  Orrefors Difference Sparkling Champagneglas 32 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6292114
  Difference glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke och vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Ett elegant glas med tidlöst formgivning. Glasens design är genomtänkt och är formad för att få ut så mycket av smakerna som möjligt från de olika passande dryckerna. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors - Street Champagneglas 15 cl

  Orrefors - Street Champagneglas 15 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Informal Champagneglas 22 cl 2-pack Klar

  Informal Champagneglas 22 cl 2-pack Klar
 • Metropol Champagneglas 27 cl 23,5 cm Klar

  Metropol Champagneglas 27 cl 23,5 cm Klar
 • Orrefors Nobel Champagneglas 18 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld - 6267914

  Orrefors Nobel Champagneglas 18 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Guld - 6267914
  Nobel glas från Orrefors, formgiven av Gunnar Cyrén. En elegant glasserie som ritades år 1991 till firandet av Nobelprisets 90-års jubileum. Glaset är exklusivt tillverkad för hand och har dekorativa detaljer som förhöjer och gör glaset unikt. Din dukning kommer bli som en nobelmiddag även en vanlig onsdag. Vi har valt ut Guld Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Champagne-glas, guld, 2 st

  Orrefors Intermezzo Champagne-glas, guld, 2 st
  Ett set med två champagneglas från Orrefors, designade med extra fina detaljer. Glasen från Intermezzo-serien designades av Erika Lagerbielke redan 1984. För att fira Erikas 40-årsjubileum med Orrefors återutges dessa legendariska glas, denna gång med en fin gyllene nyans. Glasen har en höjd på 23 centimeter och är munblåsta i Kosta. En snygg favorit som lyfter din bordsdukning. Efter användning kan glasen enkelt rengöras i diskmaskin.
 • Orrefors Carat Champagneglas 2 st

  Orrefors Carat Champagneglas 2 st
  Servera champagne på bästa sätt i dessa exklusiva glas från Orrefors. Glaset är en del av Carat-serien och bidrar till att sprida en elegant och exklusiv stämning som garanterat kommer lyfta hela dukningen. Det eleganta champagneglaset är designat av Lena Bergström och rymmer 24 cl. Två champagneglas är ingår i detta set.Därutöver har glaset ett unikt och romantiskt uttryck som på utstrålar tidlöshet. Carat-serien är en av Orrefors mest älskade och växer nu ytterligare genom dessa champagneglas. Njut av dina bubblor i detta fina glas, eller ge bort dem i bröllopspresent, studentpresent eller liknande.
 • Informal champagneglas 22 cl 2-pack Orrefors

  Informal champagneglas 22 cl 2-pack Orrefors
  Informal champagneglas 22 cl 2-pack Orrefors har en hög stjälk och avlång kupa som passar utmärkt till champagne och mousserande viner. Designade av Björn Dahlström. Informal från Orrefors har ett samtida Skandinaviskt formspråk. Seriens låga sammanhållna karaktär bidrar till flexibilitet och olika användningsområden. Material: Blyfri kristall Volym: 22 cl Höjd: 195 mm Bredd: 62 mm Tål maskindisk
 • Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena 5 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena 5 st
  5 st champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors, två stycken små nagg på två av glasen.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Vinglas 10 st och Champagneglas 10 st Helena

  Orrefors - SÅLD Vinglas 10 st och Champagneglas 10 st Helena
  10 st vinglas och 10 st champagneglas, optikblåsta med vågiga väggar ur serien Helena formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Champagneglas 26 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Serien kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Champagneglas är ett stilfullt glas ur serien som kommit att bli en av Orrefors bäst säljande genom tiderna. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Nobel The sparkling devil 19 cl clear glass

  Orrefors Nobel The sparkling devil 19 cl clear glass
  The Sparkling Devil är ett exklusivt samlarobjekt designat av den legendariska formgivaren Gunnar Cyrén. Denna förtrollande serie med djävulsglas är en ny samlarserie som inspirerats av kollektionen Nobels snapsjävlar. Gunnar Cyrén designade servisen Nobel till just Nobelprisets prismiddag år 1991, och snapsglasen var en del av denna förtjusande serie. Efter Gunnar Cyréns bortgång 2013 hittade även skisser på liknande champagneglas, och nu har dessa eleganta glas lanserats av Orrefors. Glasen är munblåsta i Småland och har handmålade detaljer i 22 karats äkta guld, vilket gör att detta verkligen är ett glas utöver det vanliga. Med sina färgstarka illustrationerna får glaset ett unik utseende och drar garanterat åt sig dina gästers uppmärksamhet!  Först ut i serien är de kompletterande Hon och Han, som tillsammans bildar ett djävulskt par. Under de kommande åren kommer ytterligare färgkombinationer att släppas, perfekt för dig som älskar att samla på unika designobjekt. Med sitt vackra kristallglas är detta tveklöst en tidlös investering i svensk designhistoria! Specifikationer Färg: Klar Material: Glas och guld Volym: 19 cl Höjd: 23 cmDesign: Gunnar Cyrén
 • Orrefors - Champagneglas Ceremony 2 st

  Orrefors - Champagneglas Ceremony 2 st
  Champagneglas ur serien Ceremony formgivna av Erika Lagerbielke för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors Intermezzo Blå Champagne 26 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Champagne 26 cl
  Krispigt champagneglas för de speciella tillfällena.   Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är en av Orrefors mest sålda serier genom tiderna och den fyllde hela 30 år 2015. Den karaktäristiska blåa droppen har fångat hela Sveriges hjärta och har även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Intermezzo är en av Erika Lagerbielkes första serier för Orrefors. Ingen annan designer har formgivit så många och så framgångsrika glasserviser för Orrefors som Erika Lagerbielke. Många av succéserierna har tilldelats fina utmärkelser, tex Intermezzo, Merlot och Difference. Erika har stor kärlek till hantverket och en otrolig kunskap om olika dryckers egenskaper. En anledning till den stora framgången är att Erika ofta väljer att samarbeta med vinexperter under framtagningen av nya serier. Två av hennes nyaste fullträffar är serierna More och Beer.  Designer: Erika Lagerbielke  Volym: 26 cl (20 cl)Höjd: 25 cmBredd: 6,5 cm
 • Carat Champagneglas 24cl 2-pack Klar

  Carat Champagneglas 24cl 2-pack Klar
 • Informal Champagneglas 22 cl 2-pack Klar

  Informal Champagneglas 22 cl 2-pack Klar
 • Helena Champagneglas 4-Pack 25 cl Klar

  Helena Champagneglas 4-Pack 25 cl Klar
 • Orrefors Metropol Champagnekupa 24 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Svart

  Orrefors Metropol Champagnekupa 24 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Svart
  Denna eleganta champagnekupa tillhör Orrefors moderna glasserie Metropol som har formgivits av Erika Lagerbielke. Det kännetecknas av sina skarpa kanter och den ikoniska svarta droppen i skaftet. Är tillverkat i munblåst kristallglas i Småland. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Helena Champagneglas 4-Pack 25 cl Klar

  Helena Champagneglas 4-Pack 25 cl Klar
 • Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6274214

  Orrefors Merlot Champagneglas 33 Cl - Champagneglas Munblåst Glas Klar - 6274214
  Merlot glas från Orrefors, formgiven av Erika Lagerbielke. Ett exklusivt glas med enkel och smakfull formgivning. Merlots lågmälda och moderna elegans överraskar med sin omtanke om dryckens smak och doft. Kupans form är genomtänkt för att framhäva val av dryck. Njut av ett fint glas och av innehållet! Vi har valt ut Klar Champagneglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Grön 19cl

  Orrefors The Sparkling Devil Champagneglas Grön 19cl
  Produkttyp: Champagneglas Material: Kristallglas / Guld Färg: Klar / Grön Bredd: 69,0 mm Höjd: 230,0 mm Volym: 19,0 cl Tål inte diskmaskin. Endast handtvätt. Formgivare: Gunnar Cyrén
 • Orrefors Metropol Champagne 27 cl

  Orrefors Metropol Champagne 27 cl
  Höjd: 235 mm
 • Orrefors Sense Champagneglas 25,5 cl 6-pack

  Orrefors Sense Champagneglas 25,5 cl 6-pack
  Detta glas från Orrefors är ett glas framtaget för att servera mousserande vin. Med sin tulpanform kan aromerna blomstra och glaset är därför perfekt till vintage champagne. Glasen från Sense-serien är tillverkade av munblåst kristallglas av högkvalitet och tål diskmaskin. De kommer i ett packet med 6 st glasa och det är därför en perfekta paketlösningen till den som ska införskaffa sin första omgång champagneglas, eller för den som saknar några klassiska glas till dukningen eller födelsedagen.
 • Orrefors Difference Mousserande

  Orrefors Difference Mousserande
  Art nr: 6292114 Höjd: 255 mm Diameter: 70 mm Volym: 31 cl Lanseringsår: 2002
 • Orrefors Nobel The Sparkling devil champagneglas 19 cl., Mörkgrå

  Orrefors Nobel The Sparkling devil champagneglas 19 cl., Mörkgrå
  The Sparkling Devil är ett exklusivt samlarobjekt designat av den legendariska formgivaren Gunnar Cyrén. Denna förtrollande serie med djävulsglas är en ny samlarserie som inspirerats av kollektionen Nobels snapsjävlar. Gunnar Cyrén designade servisen Nobel till just Nobelprisets prismiddag år 1991, och snapsglasen var en del av denna förtjusande serie. Efter Gunnar Cyréns bortgång 2013 hittade även skisser på liknande champagneglas, och nu har dessa eleganta glas lanserats av Orrefors. Glasen är munblåsta i Småland och har handmålade detaljer i 22 karats äkta guld, vilket gör att detta verkligen är ett glas utöver det vanliga. Med sina färgstarka illustrationerna får glaset ett unik utseende och drar garanterat åt sig dina gästers uppmärksamhet!  Först ut i serien är de kompletterande Hon och Han, som tillsammans bildar ett djävulskt par. Under de kommande åren kommer ytterligare färgkombinationer att släppas, perfekt för dig som älskar att samla på unika designobjekt. Med sitt vackra kristallglas är detta tveklöst en tidlös investering i svensk designhistoria! Specifikationer Färg: Klar Material: Glas och guld Volym: 19 cl Höjd: 23 cmDesign: Gunnar Cyrén
 • Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar

  Orrefors More Champagneglas 18 Cl 6-pack - Champagneglas Kristallglas Klar
  Champagneglaset från Orrefors har en elegant design med ett festligt utseende perfekt för finare tillfällen. Det är tillverkat av blyfritt kristallglas med en lång, smal kupa perfekt för att servera champagne och vin. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Formgivning av Erika Lagerbielke. Om champagneglaset från Orrefors - En stilfull design.- Gjort av kristallglas.- Från serien More.- Säljs i 2x3-pack.- Kapacitet: 18 cl. Skötselråd för champagneglaset - Tål diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors - Nobel Martini/Champagneglas 21 cl

  Orrefors - Nobel Martini/Champagneglas 21 cl
  Vackert glas från Orrefors som fungerar både som martiniglas eller champagneglas.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på en iskall martini som apéritif, servera en liten djävul till förrätten och låt festen börja!Glaset hette tidigare Nobel Martini/Champagneglas 19 cl hos Orrefors.
 • Orrefors Informal Champagneglass 22cl 2-stk

  Orrefors Informal Champagneglass 22cl 2-stk
  Volum: 22 cl Høyde: 195 mm Diameter: 62 mm 2 stk i pakken
 • Orrefors - SÅLD Helena Champagneglas 8 st

  Orrefors - SÅLD Helena Champagneglas 8 st
  8 st champagneglas ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén från Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar

  Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar
  Champagneglas ur More-serien från Orrefors med en kontinental design, en smal botten och bred öppning. Tidlös och genomarbetad design av Erika Lagerbielke som är tillverkad med ambitionen att lyfta fram dryckens smak och fulla potential, t.ex. friskheten i prosecco, cava och champagne. Går att diska i diskmaskin. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101

  Orrefors More Champagne 18 Cl 4-pack - Champagneglas Glas Klar - 6310101
  More champagne från Orrefors, designad av Erika Lagerbielke. Ett glas som lyfter fram de bästa egenskaperna hos champagnen det mousserande vinet eller cava'n. Perfekt att servera som välkomstdrink, duka ditt middagsbord med glas från More serien som även innehåller vinglas och tumbler. Vi har valt ut Klar Champagneglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • The Sparkling Devil 19 cl Lila

  The Sparkling Devil 19 cl Lila
 • Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Blå

  Orrefors - Nobel Champagnedjävul 19 cl Blå
  Hur ser fanskapet ut? En djävul? Hur då? Bäst vore om man fick se en livs levande. Resultatet blev en svart, hårig figur med stickande blick i sina röda ögon sittandes på huk. - citerat Gunnar Cyrén.Gunnar Cyrén formgav Nobelservisen till 90-årsfirandet av Nobelmiddagen 1991. Sedan dess har pristagare och kungligheter skålat med nobel i Stockholm Stadshus i december varje år. Serien har prisats för sin elegans och sitt personliga formspråk. Bjud på ett iskallt glas bubbel till maten och låt festen börja!
 • Orrefors Intermezzo Champagnekupa 30 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Klar

  Orrefors Intermezzo Champagnekupa 30 Cl - Champagneglas Munblåst Kristallglas Klar
  Champagnekupan från Orrefors har en klassisk design med en ikonisk, blå droppdesign. Champagnekupan är tillverkad av munblåst, klar kristall perfekt för cocktailpartyt. Formgiven av Erika Lagerbielke. Om champagnekupan från Orrefors- Den här champagnekupan är en del av Orreforss kollektion Intermezzo.- Finns även som karaff.- Kapacitet: 30 cl.- Tillverkad i Sverige Skötselråd för champagnekupan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Champagneglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Intermezzo Blå Champagneglas 20 cl

  Intermezzo Blå Champagneglas 20 cl
 • Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena 6 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena 6 st
  6 st champagneglas ur serien Helena formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena Gunnar Cyrén 2 st

  Orrefors - SÅLD Champagneglas Helena Gunnar Cyrén 2 st
  2 st champagneglas optikblåsta med vågiga väggar ur serien Helena formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Informal Champagneglas 22 cl 2-pack

  Orrefors - Informal Champagneglas 22 cl 2-pack
  Tjusiga champagneglas från Orrefors, i 2-pack. Glasen ingår i serien Informal, formgiven av Björn Dahlström, som har en bakgrund inom möbel- och industriell formgivning. Tanken med denna serie är att den ska vara, som dess namn, lite mer informell. Det ska kunna användas inte bara till fest, utan varje dag.Jag betraktade processen som ett industridesignprojekt, där varje del av glaset dekonstruerades, analyserades och bearbetades. Champagneglaset bryter seriens kvadratiska formfaktor och särskiljer sig genom sin flöjtform. Det korta benet harmoniserar fint med de andra delarna i serien och medför att man automatiskt håller i kupan när man lyfter glaset, vilket är bra för balansen, kanske framför allt i mingelsituationer., säger Björn.Ett nutida glas som är både vackert och funktionellt, fina att kombinera med övriga delar ur samma serie.

Äldre serier med champagneglas hos Orrefors

I utbudet av vintageglas kan man hitta flera kända glasserier från Orrefors med champagneglas. Till exempel Optica, Clown och Helena från kända formgivare som Gunnar Cyrén och Anne Nilsson.

ilead