Ginglas

En GT avnjuts bäst i ett glas som kan lyfta smak och arom. Traditionellt har många bartenders använt high-ball glas men många väljer idag vinglas eller tumblers istället. Det är för att de glasen är konstruerade för att just samla upp och presentera doftämnen bättre.

Bubblorna i en gin och tonic bär med sig aromer. Ju större yta som drycken har mot luften, desto mer bubblor kan frigöras och då blir doften starkare.

Våra tips på bra ginglas

Här ger vi tips på ginglas och andra dryckesglas som funkar för din Gin & Tonic. Tillverkare som har den här typen av glas är bland annat Riedel, Spiegelau och svenska Orrefors.

 • Drinkglas Riedel Gin & Tonic 4-pack

  Drinkglas Riedel Gin & Tonic 4-pack
  Drinkglas Riedel Gin &: Tonic 4-pack. Stilrena glas från Riedel, kan graveras!
 • Cognac Prestige 50 cl 4-Pack

  Cognac Prestige 50 cl 4-Pack
  Modernt och mångsidigt kristallglas från Orrefors som passar lika bra för cognac som för gin och tonic.
 • Gin och Tonic Juvel 4-pack

  Gin och Tonic Juvel 4-pack
 • Gin Tumbler-glas - Urban Bar

  Gin Tumbler-glas - Urban Bar
  Trevligt och delikat gin-glas Du kan blanda en läcker gin-tonic på olika sätt och i olika glas. Vanligtvis ser du en G&T i ett hi-ball-glas, som är det långa, klassiska, cylindriska glaset. Ibland kommer du dock att upptäcka att det finns vissa bartendrar

Glasunderlägg til gin & tonic glas

Den som tycker GT är den bästa drinken kanske också vill ha ett glasunderlägg till ginglaset. Här ger vi tips på underläggen som passar.

 • The Just Slate Company - Glasunderlägg Gin is My Tonic 2-pack

  The Just Slate Company - Glasunderlägg Gin is My Tonic 2-pack
  Set med två graverade glasunderlägg i högkvalitativt och hållbart skiffer, handgjorda av skotska The Just Slate Company. Underläggen har motivet Gin is my tonic. Varje underlägg är unikt eftersom skiffer är ett levande material och då tillverkningen sker för hand. Undersidan är belagd med skumgummi för att skydda bordsytan.
 • Scottish Made - Glasunderlägg Ek Gin Is My Tonic 2-pack

  Scottish Made - Glasunderlägg Ek Gin Is My Tonic 2-pack
  Set med två graverade glasunderlägg av lokalt odlad skotsk ek, handgjord av Scottish Made. Varje underlägg är unikt eftersom tillverkningen sker för hand. Perfekt present till ginälskaren!

ginglas