Ginglas

En Gin & Tonic (GT) avnjuts bäst i ett ginglas som kan lyfta smak och arom. Traditionellt har många bartenders använt high-ball glas men många väljer idag vinglas eller tumblers istället. Det är för att de glasen är konstruerade för att just samla upp och presentera doftämnen bättre.

Bubblorna i en GT bär med sig aromer. Ju större yta som drycken får i ginglaset för möte med luft, desto mer bubblor kan frigöras och då blir doften starkare.

Våra tips på bra GT-glas

Här ger vi våra tips på bra ginglas som funkar för Gin & Tonic. Tillverkare som har den här typen av glas är bland annat Riedel, Spiegelau och svenska Orrefors.

 • Drinkglas Riedel Gin & Tonic 4-pack

  Drinkglas Riedel Gin & Tonic 4-pack
  Drinkglas Riedel Gin &: Tonic 4-pack. Stilrena glas från Riedel, kan graveras!
 • Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac Prestige är ett modernt och mångsidigt glas från Orrefors då det förutom cognac även passar för drinkar som t.ex. gin och tonic tack vare den stora och luftiga ballongkupan. Glasen är tillverkade av kristall men tål även maskindisk vilket gör att de uppfyller de viktigaste kraven för ett bra glas, utseende och funktion. Ett perfekt val för dig som vill ha ett nytt tillskott till din hemmabar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Lyngby Glas Gin och Tonic Juvel 4-pack

  Lyngby Glas Gin och Tonic Juvel 4-pack
 • Gin Tumbler-glas - Urban Bar

  Gin Tumbler-glas - Urban Bar
  Trevligt och delikat gin-glas Du kan blanda en läcker gin-tonic på olika sätt och i olika glas. Vanligtvis ser du en G&T i ett hi-ball-glas, som är det långa, klassiska, cylindriska glaset. Ibland kommer du dock att upptäcka att det finns vissa ba

Glasunderlägg til gin & tonic glas

Den som tycker GT är den bästa drinken kanske också vill ha ett glasunderlägg till ginglaset. Här ger vi tips på underläggen som passar.

 • The Just Slate Company - Glasunderlägg Gin is My Tonic 2-pack

  The Just Slate Company - Glasunderlägg Gin is My Tonic 2-pack
  Set med två graverade glasunderlägg i högkvalitativt och hållbart skiffer, handgjorda av skotska The Just Slate Company. Underläggen har motivet Gin is my tonic. Varje underlägg är unikt eftersom skiffer är ett levande material och då tillverkningen sker för hand. Undersidan är belagd med skumgummi för att skydda bordsytan.
 • Scottish Made - Glasunderlägg Ek Gin Is My Tonic 2-pack

  Scottish Made - Glasunderlägg Ek Gin Is My Tonic 2-pack
  Set med två graverade glasunderlägg av lokalt odlad skotsk ek, handgjord av Scottish Made. Varje underlägg är unikt eftersom tillverkningen sker för hand. Perfekt present till ginälskaren!

På Systembolaget finns det flera olika sorters gin. Några klassiska är London Dry Gin, Old Tom och Navy Strength Gin. Denna alkoholhaltiga dryck används inte bara till GT utan även till Dry Martini, Tom Collins med flera.

ginglas