Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Chateau whiskyglas 27cl

  Chateau whiskyglas 27cl
  En tidlös och vacker servis från Kosta Boda för vardag och fest, som uppskattas för briljansen i den glittrande kupan.

Fler tips på whiskeyglas

 • Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st

  Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st
 • Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl

  Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl
 • New Friends Tumbler And 46 cl

  New Friends Tumbler And 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en and i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas 27 cl

  Whiskyglas 27 cl
  Whiskyglas från Eva Solo med en tunn och elegant drickkant. Den sneda kanten gör att man kan dricka från alla sidor. Skapad för att komplettera vinglaskollektionen från Eva Solo med samma design. Glaset rymmer 27 cl.
 • Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr
  Som förstahandsval av skotska destillerier och vinnare av The Queen?s Award for Innovation kan ingen whiskyälskare vara utan det officiella whiskyglaset från Glencairn. Designad för att förstärka upplevelsen vid whiskyprovning har detta glas en tulpanformad mun som tillåter lättsamt smuttande och centrerar smak och doft, en vid skål för att uppskatta färg och en kraftig fot designad för bekvämlighet. Glencairn-glaset är tillverkat av fin kristall och är noggrant undersökt för att försäkra utmärkt kvalitet. Med personlig gravyr blir detta ett självklart glas för varje whiskyentusiast. Levereras till dig i ett elegant presentrör.
 • Street Old Fashioned 27 cl 4-pack

  Street Old Fashioned 27 cl 4-pack
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Street whiskyglas 40cl

  Street whiskyglas 40cl
  Hösten 2006 kom Jan Johansson med sin maskulina barserie Street från Orrefors. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Kompletteras serien med ett cylinderformat snapsglas och en rak rund ståtlig vas. Både snapsglasen och vasen bär de hantverkskickligt skapade slipskären. Street är ett måste för den barintresserade!
 • Whiskyglas Glencairn Cut 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Glencairn Cut 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Glencairn Cut 2-pack. Det klassiska Glencairn-glaset i ny snygg slipad design. Levereras till dig i ett presentrör.
 • Nachtmann Sphere Whiskyglas 30cl 4-p

  Nachtmann Sphere Whiskyglas 30cl 4-p
  Vackra glas som passar lika bra som vattenglas som att servera en god whisky i. Nextgen Project är namnet på tävlingen som anordnas av Nachtmann. År 2013 vanns tävlingen av Roman Kvita som har designat serien SPHERE, med samarbete från Academy of Arts, Architecture & Design i Prag. Tål maskin
 • Square Whiskyglas 4-Pack

  Square Whiskyglas 4-Pack
  Square Whiskyglas 4-Pack från Nachtmann .
 • Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack. Kan graveras. Levereras till dig i en trevlig kartong-förpackning.
 • Whiskyglas Neat, 2-pack

  Whiskyglas Neat, 2-pack
  Neat är en något nättare variant av Rocks whiskyglas och passar för sprit och drinkar som ska avnjutas mer som de är, utan is eller vatten. Exempelvis bourbon, whisky, brandy, sazernac och cognac.
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 4-pack

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 4-pack
  Fyra diamantmönstrade whiskyglas á 29,5 cl i kristall från Nachtmann. Eleganta tumblers med skön tyngd som ligger bra i handen. Perfekt för att servera din whisky, och en fin present till whiskyentusiasten!
 • Snippers Grand Edition Whiskey

  Snippers Grand Edition Whiskey
  Grand edition innehåller flisor av ekfat som använts till att lagra Whiskey, rymmer 700 ml
 • Perfect Serve Whiskeyglas D.O.F 4-Pack, 37 cl

  Perfect Serve Whiskeyglas D.O.F 4-Pack, 37 cl
  4-pack med whiskyglas från Spiegelau med vackert slipade detaljer.
 • Riedel O Cognac- & Whiskyglas 23,5 cl 2-pack

  Riedel O Cognac- & Whiskyglas 23,5 cl 2-pack
  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailglas, karaffer och ölglas.1673, när
 • City Double Old Fashioned 34cl, 4-pack

  City Double Old Fashioned 34cl, 4-pack
  Martti Rytkönens favoritmaterial är ren, klar kristall som han skär, etsar, blästrar och graverar för att skapa nya grafiska effekter och motiv som ofta är berättande och humoristiska.
 • More whiskyglas 4-pack, 20cl

  More whiskyglas 4-pack, 20cl
  Tål diskmaskin.
 • Whiskeyglas Nobless, 4-pack

  Whiskeyglas Nobless, 4-pack
  Ett set med fyra stycken whiskeyglas i kristall med traditionellt diamantmönster. Rymmer 29,5 cl.
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Vackert diamantliknande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero designad av Gunnar Cyrén.
 • Prestige Whiskyglas 42cl klar

  Prestige Whiskyglas 42cl klar
 • Whiskeyprovarglas Club, 2-pack

  Whiskeyprovarglas Club, 2-pack
  Perfekt present för whiskey älskaren. Unik design med elegant underlag i konstläder. 2-pack.
 • Spiritii Whiskyset 3 delar

  Spiritii Whiskyset 3 delar
  Spiritii karaff och glas från Leonardo tar de speciella stunderna i livet och gör dem minnesvärda. Detta set används med fördel åt din godaste whisky. Karaffen och glasen är tillverkade av kristallglas och kommer garanterat att pryda sin plats i hemmabaren. Volym karaff: 0,7 liter. Varje glas från Leonardo är unikt och berättar en hantverkshistoria som sträcker sig tillbaka till 1850-talet. Glaset för tankarna till livliga, italienska middagar där livet handlar om att ha roligt - och må riktigt bra. Spiritii-serien är tillverkad i stöttålig Teqton, vilket gör att den även passar i lite tuffare miljöer.
 • Whiskyglas Intermezzo OF, 25 cl

  Whiskyglas Intermezzo OF, 25 cl
  Munblåst whiskysglas, blå droppe 25cl
 • Spiegelau Whiskyglas 17cl 4-pack

  Spiegelau Whiskyglas 17cl 4-pack
  Spiegelau whiskeyprovarglas.Detta Whiskyglas är främst avsett för den finaste Skotska malten men även för Japansk kvalitetsbourbon.Glaset förhöjer självklart vilken Skotskt eller Irländsk Blended Whisky som helst och fungerar utmärkt för alla sorters Avec. Det är format så att det framb
 • Street Whiskeyglas OF, 27 cl

  Street Whiskeyglas OF, 27 cl
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren!
 • R&D whiskeyglas 2-pack highclere

  R&D whiskeyglas 2-pack highclere
 • Whiskyglas 32cl Diony

  Whiskyglas 32cl Diony
 • Single Malt Highlands Whiskyglas

  Single Malt Highlands Whiskyglas
  Stilrent whiskyglas i kristallglas från Villeroy & Boch.
 • Ultima Thule On the rocks whiskeyglas 2-pack 2-pack

  Ultima Thule On the rocks whiskeyglas 2-pack 2-pack
 • Riedel Fire Whiskyglas 29.5 cl 2-pack

  Riedel Fire Whiskyglas 29.5 cl 2-pack
  Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Glaset kallas ”Fire” på grund av sin eldliknande design. Det är ett lättare och tunnare glas än modellerna ”Spey” och ”Louis”. Glaset rymmer 29.5 cl.
 • Prestige Whiskyglas 42cl klar

  Prestige Whiskyglas 42cl klar
 • Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack

  Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack
  Set med fyra små tumblerglas från Leonardos barserie Spiritii, perfekt till favoritwhiskyn eller att ha som vattenglas. Med sitt sparsmakade mönster passar glasen de flesta dukningar. Glasen är tillverkade i stöttåligt Teqtonglas och tål diskmaskin. Volym 25 cl.
 • Chateau Old Fashioned 27 cl

  Chateau Old Fashioned 27 cl
  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Chateau. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Chateau ritades av Bertil Vallien för snart 30 år sedan men är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas. Glaset hette tidigare Chateau Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.
 • Crystal Ink Whiskyglas

  Crystal Ink Whiskyglas
  Crystal Ink Whiskyglas från Nybro Crystal .
 • Incanto Whisky-/Vattenglas 34,5cl

  Incanto Whisky-/Vattenglas 34,5cl
 • Whiskyglas America 26,9cl

  Whiskyglas America 26,9cl
 • Whiskyglas America 20cl

  Whiskyglas America 20cl
 • Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack

  Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack
  Fyra whiskeyglas från Aida med vackert, slipat mönster i glaset.
 • Whiskey och vindoftskit med 12 st doftessenser

  Whiskey och vindoftskit med 12 st doftessenser
  Aromabar Vindoftskit innehåller 12 små flaskor med olika aromer som ofta går att urskilja i viner. Vänj ditt luktsinne att känna igen dessa dofter&hellip:
 • Drink Specific Neat Glas 2-pack

  Drink Specific Neat Glas 2-pack
  Neat drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset är perfekt storlek för drinkar utan is som till exempel whisky eller drinken Sazerac. Fyller du upp till kanten där glaset blir tjockare har du fyllt det exakt 6 cl. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Riedel Sommelier Whiskyglas Single Malt 20 cl

  Riedel Sommelier Whiskyglas Single Malt 20 cl
  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailglas, karaffer och ölglas.1673, när
 • New Friends Tumbler Björn 46 cl

  New Friends Tumbler Björn 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en björn i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Snippers Refill Whiskey

  Snippers Refill Whiskey
  Refillburk, innehåller flisor av ekfat som använts till att lagra rom.
 • City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack

  City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen.
 • Chateau Whiskeyglas 27 cl

  Chateau Whiskeyglas 27 cl
  Whiskeyglas i handtillverkat kristallglas från Kosta Boda.
 • Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Fire

  Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Fire
 • Luigi Bormioli Whiskyset Rossini 3-delar Klar

  Luigi Bormioli Whiskyset Rossini 3-delar Klar
  Elegant och stilrent whiskyset från Luigi Bormioli. Setet innehåller en whiskykaraff och två stycken whiskyglas.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, ByOn, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, Holmegaard, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Magnor, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, True Fabrications, Vacu Vin, Villeroy & Boch, Waterford, Zwilling, Övriga märken

ileadileadileadilead