Glas och porslin » Glas » Whiskeyglas

Märken på whiskeyglas

Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Aida Harvey Whiskyglas 31 cl Klar 4 st

  Fyra stycken whiskyglas från glasserien Harvey av Aida. En god whisky måste avnjutas i riktiga whiskyglas. Harvey whiskyglas har, förutom en vacker och rejäl design, de rätta egenskaperna för att ta fram den goda smaken ur din whisky.Tål temperaturer upp till 80
 • Rumours Karaff + 6 Tumblerglas

  Men det här populära presentpaketet blir du bästa gästen för alla möjliga bjudningar och tillställningar. I setet ingår en karaff som passar lika bra som inredningsdetalj som på bordet. De 6 tumblerglasen har en rak form som ofta utmärker klassiska whiskeyglas och gör att perfekt mängd kan serveras.
 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Awar for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencain whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Tillverkat i fin kristall, och med en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, har det här glaset en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, och en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Eva Solo Whiskyglas 27 cl

  Glaset är munblåst, tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att  ge en fin upplevelse med olika slags drinkar.

Fler tips på whiskeyglas

 • City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack

  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen.
 • City Old Fashioned 25cl, 4-pack

  Martti Rytkönens favoritmaterial är ren, klar kristall som han skär, etsar, blästrar och graverar för att skapa nya grafiska effekter och motiv som ofta är berättande och humoristiska.
 • Club whiskyprovarglas set 2-pack

  .
 • Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack

  Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack med snyggt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Perfect Serve Whiskeyglas, 4-Pack

  4-pack med whiskyglas från Spiegelau med vackert slipade detaljer.
 • Modern House Time Square Whiskyglas 32 cl Klar

  Whiskyglas med vackert rutmönster från Modern House. Glaset rymmer 32 cl och är tillverkad av kristalllglas. Kombinera gärna med karaffen ur samma serie.
 • Drink Specific Rocks Glas 28,3 cl 2-pack

  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Whiskyglas Glencairn 2 st

  Som förstahandsval av skotska destillerier och vinnare av The Queen?s Award for Innovation kan ingen whiskyälskare vara utan det officiella whiskyglaset från Glencairn. Designad för att förstärka upplevelsen vid whiskyprovning har detta glas en tulpanformad mun som tillåter lättsamt smuttande och centrerar smak och doft, en vid skål för att uppskatta färg och en kraftig fot designad för bekvämlighet. Glencairn-glaset är tillverkat av fin kristall och är noggrant undersökt för att försäkra utmärkt kvalitet. Med personlig gravyr blir detta ett självklart glas för varje whiskyentusiast. Levereras till dig i ett elegant presentrör.
 • Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar

 • City Whiskeyglas 4-pack, Klar

  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie.
 • Normann whiskeyglas 2-pack Normann whiskeyglas 2-pack

 • DiVino Whiskyglas 25 cl

  DiVino Whiskyglas 25 cl från Rosenthal .
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Riedel Louis Whiskyglas 29.5 cl 2-pack

  Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Bakom glasets innovativa design står Kyle Solá, vinnaren av Riedels Young Designer Competition 2017. Glaset rymmer 29.5 cl.
 • Luigi Bormioli Strauss Vatten-/Whiskyglas 29cl

  Luigi Bormioli Strauss Vatten-/Whiskyglas 29cl från Luigi Bormioli
 • Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack

  Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras. Detta whisky- och spritglas har en sned kant som ger en optimal upplevelse av spritens aromer. Glasets formspråk gör nämligen att doftpartiklarna samlas och träffar näsan mer koncentrerat. Det här optimerar smakupplevelsen och gör att spritens smak- och doftnyanser kan blomma ut helt. Spritglaset har utvecklats för olika typer av sprit, aperitifer och starkviner som whisky, rom, gin, calvados och sherry.
 • La Divina Whiskyglas, 4-Pack

  4-pack med tidlösa whiskyglas från serien La Divina av Villeroy & Boch.
 • Whiskyglas Old English Rose 2-pack

  Whiskyglas Old English Rose 2-pack. Glas med tennfot. Kan graveras.
 • Villeroy & Boch La Divina Whiskyglas

  Villeroy & Boch La Divina Whiskyglas från Villeroy & Boch
 • Intermezzo Blå Old Fashioned 25 cl

  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet! Glaset hette tidigare Intermezzo Old Fashioned 22 cl hos Orrefors.
 • Riedel O Cognac- & Whiskyglas 23,5 cl 2-pack

  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailg
 • Sommelier Whisky Single malt

  Riedel Single Malt Whisky är utformat i traditionell form men med stjälk och fot för att man inte skall behöva värma kupan med handen. Glaset tar fram alla de kännetecken som man finner i bra whisky.
 • Spiegelau Willsberger Whiskyglas 34cl 4-p

  Med en elegant fot och modern form är detta whiskyglas ett snyggt komplement i barskåpet. Hitta fler favoriter från serien Willsberger från Spiegelau hos oss! Tål maskindisk. Rymmer: 34 cl. Höjd: 13,5 cm. Diameter: 9,8 cm.  
 • Peak Double Old Fashioned whiskeyglas 34 cl, 4-pack

  Tål diskmaskin.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • Vinum Single Malt Whisky 2-pack

  Whiskyglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Något som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen. Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r. Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Spiegelau Premium Whiskyglas 4-pack

  Whiskyglas med hög fot. Moderna och med en enkel design är dessa glas en perfekt present till en whiskyälskare eller varför inte till dig själv. Tål maskindisk. Rymmer: 28 cl. Höjd: 19,2 cm. Diameter: 7,1 cm.  
 • Orrefors Peak 4-Pack Double Old Fashioned Whiskeyglas 34 cl Klar

  Dessa eleganta wiskeyglas är designade av Martti Rytkönen och de är tillverkade i klart glas av hög kvalitet med slipade detaljer. Glasen rymmer 34 cl och passar perfekt att servera whisky i vid finare tillfällen. Säljes i 4-pack.
 • Spiegelau Perfect Serve Collection Whiskyset 3 Delar Klar

  Vackert och dekorativt whiskyset från Spiegelau.
 • Chateau Old Fashioned 27 cl

  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Chateau. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Chateau ritades av Bertil Vallien för snart 30 år sedan men är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas. Glaset hette tidigare Chateau Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.
 • Single Malt Highlands Whiskyglas

  Stilrent whiskyglas i kristallglas från Villeroy & Boch.
 • Whiskeyglas 2-Pack

  Whiskey glas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen.
 • Riedel O Whiskyglas 43 cl 2-pack

  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailg
 • Street Old Fashioned 27 cl

  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Whiskyglas Iittala Gaissa 22 cl 2 st

  Whiskyglas Iittala Gaissa designades av Tapio Wirkkala 1973, och har sedan dess blivit en berömd klassiker och favorit i whiskykretsar. Detta vackra och klassiska glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Med personlig gravyr blir whiskyglas Iittala Gaissa en uppskattad present till whiskyentusiasten. Detta vackra och tidlösa glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Wirkkala hämtade sin inspiration från naturen liksom isformationer och rörelser i vattnet. Denna version rymmer 22 cl.
  Beställ whiskyglas Iittala Gaissa redan idag, fri frakt och snabb leverans!
 • Intermezzo Blå Whiskeyglas, Klar

  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem.
 • Sofiero whiskyglas 25cl

  De djupa slipningarna i den klassiska kristallskålen Sofiero, bryter ljus likt en gnistrande diamant. Sofiero formgavs 1961 av Gunnar Cyrén och har funnits med som en självklar serie i Orrefors sortiment sedan dess. Gunnar Cyrén designade även den prisbelönta serien Nobel.
 • Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack, Klar

  Street Old Fashion från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade!
 • Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Louis

 • Street Whiskyglas, Klar

  Street glas från Orrefors, formgiven av Jan Johansson. Ett maskulint glas med kvadratiska klara slipskär som ger ett stilrent intryck. Glaset vilar skönt i handen med en tyngd som känns stabilt. Street glas är vackra att se på, gör dukningen till något extra och en klassiker som allt kommer vara populär.
 • H2O Whiskyglas 2-pack

  2-pack med trendiga whiskyglas från Riedel.
 • Modern House Time Square Whiskyglas 6-pack 32 cl Klar

  Vackert och iögonfallande wiskeyglas från Modern House som kommer att ge din dukning en extra touch. Kombinera gärna med de andra glasen från samma serie Time Square.
 • Sagaform Club whiskeyprovarglas set 2-pack

  Sagaform Club whiskeyprovarglas set 2-pack från Sagaform
 • Luigi Bormioli Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl

  Luigi Bormioli Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl från Luigi Bormioli
 • Whiskyglas Aida Passion 2 st

  Klassiska whiskyglas från Aida. Kan graveras.
 • Luigi Bormioli Prestige Whiskyglas 42cl klar

  Luigi Bormioli Prestige Whiskyglas 42cl klar från Luigi Bormioli
 • Whiskyglas Nachtmann Aspen 4 st

  Whiskeyglas Aspen från Nachtmann 4 st. Kan graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Luigi Bormioli Whiskyset Rossini 3-delar Klar

  Elegant och stilrent whiskyset från Luigi Bormioli. Setet innehåller en whiskykaraff och två stycken whiskyglas.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Dorre, DUKA, Eva Solo, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, Holmegaard, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Luigi Bormioli, Magnor, Modern House, Nachtmann, Nordwik, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, PEUGEOT, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spiegelau, Table Top Stories, Vacuvin, Villeroy & Boch, Waterford, Zwilling, Övriga märken