Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier.Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Table Top Stories - Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.

Fler tips på whiskeyglas

 • Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl

  Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl
  Ett handblåst whiskyprovarglas i klassisk design från Glencairn. Glaset är handblåst med ett vackert mönster för en klassisk och lyxig känsla. Det är utformat för att på allra bästa sätt, förstärka aromerna i whiskyn. Den kraftiga bottnen, ger ett stabilt intryck och likaså känsla.
 • Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius

  Orrefors - SÅLD Whiskyglas Erik 6 st Olle Alberius
  6 st whiskyglas ur serien Erik av Olle Alberius för Orrefors.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack

  Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack
  Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack&:nbsp:med snyggt m&:ouml:nster. Graveras i botten s&:aring: att gravyren l&:auml:ses n&:auml:r du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Kosta Boda - New Friends Tumbler And 46 cl

  Kosta Boda - New Friends Tumbler And 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en and i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl.En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas Old English Rose 2-pack

  Whiskyglas Old English Rose 2-pack
  Whiskyglas Old English Rose 2-pack. Glas med tennfot. Kan graveras.
 • Whiskeyglas Spiritii 6 stk

  Whiskeyglas Spiritii 6 stk
  Leonardo Whiskeyglas Spiritii Ett genomskinligt whiskeyglas från Leonardo. Glaset ingår i Spiritii-serien. Whiskyglaset Spiritii från Leonardo gör speciella moment i livet till minnesvärda minnen.&hellip:
 • Orrefors - Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl

  Orrefors - Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet!Glaset hette tidigare Intermezzo DBL Old Fashioned 30 cl hos Orrefors.
 • Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st

  Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st
 • Whiskyglas Highland Nachtmann - 345ml

  Whiskyglas Highland Nachtmann - 345ml
  Unika whiskyglas från Highland Nachtmann Du kan aldrig få för många vackra glas, så oavsett om du redan har tillräckligt med whiskyglas eller inte, kommer du att dra nytta av dessa whiskyglas från Highland Nachtmann-serien. För om du ser dessa glasögon vi
 • Whiskyglas - Sigill

  Whiskyglas - Sigill
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4-pack

  Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4-pack
  Rediga, tunga och stilrena whiskyglas med elegant mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Incanto Vattenglas / Whiskyglas Klart 34,5 Cl Ø8,1cm H1

  Incanto Vattenglas / Whiskyglas Klart 34,5 Cl Ø8,1cm H1
  Vackert och mångsidigt Incanto vattenglas / whiskyglas klart 34,5 cl Ø8,1cm H1 Dessa vackra vattenglas kan naturligtvis användas för vatten, det är vad de kallas. Men det är inte bara om du måste njuta av ett glas vatten som de vackra Incanto-vattenglasen
 • Whiskeyglas 6-pack

  Whiskeyglas 6-pack
 • Mixglas whiskey Mixing Glas

  Mixglas whiskey Mixing Glas
  Rörglas med slipad dekor 500 ml.
 • Kosta Boda - New Friends Tumbler Fjällräv 46 cl

  Kosta Boda - New Friends Tumbler Fjällräv 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en fjällräv i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl.En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack

  Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack
  Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack. Ett par tunga whiskyglas munbl&:aring:sta av LSA:s skickliga hantverkare. Inspirerad av den lyxiga men samtidigt intima atmosf&:auml:ren hos en medlemsklubb. Det&hellip:
 • Hommage Whiskeyglas 38 cl Klar

  Hommage Whiskeyglas 38 cl Klar
 • Whiskyglas 35 Cl

  Whiskyglas 35 Cl
  Whiskyglas Mått: 91x96 mm Innehåll: 35cl Polykarbonatglas blir mer och mer populärt. Detta beror på att glasögonens livslängd nu har förlängts mycket mer än tidigare och nu varar så länge att det faktiskt är en ganska bra investering. Diskotek använder bl
 • Glencairn Whiskyglas med gravyr

  Glencairn Whiskyglas med gravyr
  Gravyrinformation:Graveras med tv rader med text.Textrad 1 graveras med ett kursivt typsnitt.Textrad 2 graveras med ett rakt typsnitt. Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal.&hellip:
 • Whiskeyset Spiritii

  Whiskeyset Spiritii
  Leonardo Whiskeyset Spiritii Ett whiskeyset i Spiritii-serien från Leonardo. I setet ingår en vacker karaff tillsammans med två glas i samma design som karaffen. Whiskeysetet gör speciella stunder&hellip:
 • Boda Nova - SÅLD Whiskyglas 3 st

  Boda Nova - SÅLD Whiskyglas 3 st
  Whiskyglas 3 st från Boda Nova.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack

  Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack
  Roliga och populära whiskyglas med rundad botten som gör att glaset vippar utan att ramla omkull. Perfekt och rolig present till alla whisky älskare!
 • Iittala - Pisaranrengas Whiskyglas 6 st

  Iittala - Pisaranrengas Whiskyglas 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Pisaranrengas formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Leonardo - Ambrogio Whiskyset 3 delar

  Leonardo - Ambrogio Whiskyset 3 delar
  Ambrogio karaff och glas från Leonardo är ett lyxigt whiskyset som tar de speciella stunderna i livet och gör dem minnesvärda. Detta set används med fördel åt dina godaste ädla drycker. Karaffen och glasen är tillverkade av kristallglas och kommer garanterat att pryda sin plats i hemmabaren. Volym karaff: 0,7 liter. Varje glas från Leonardo är unikt och berättar en hantverkshistoria som sträcker sig tillbaka till 1850-talet. Glaset för tankarna till livliga, italienska middagar där livet handlar om att ha roligt - och må riktigt bra.Serien är tillverkad i stöttålig Teqton, vilket gör att den även passar i lite tuffare miljöer.
 • Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack

  Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack
  Whiskyprovarglas Spiegelau Snifter best&:aring:r av en mediumstor tulpanformad sk&:aring:l, ideal f&:ouml:r att f&:aring:nga whiskyns rika aromer. Skaftet &:auml:r specialtillverkat f&:ouml:r&hellip:
 • Whisky Glass 4pk Final Touch

  Whisky Glass 4pk Final Touch
  Whiskyglas från final touch - 4 st Kapacitet: 300 ml Dessa whiskyglas från final touch erbjuder mycket mer än en elegant design. Whiskyglasen härdas också med ett titanskikt, vilket gör det svårt att repa eller gå sönder jämfört med vanliga glasögon.
 • Chef & Sommelier - Open Up Whiskeyglas 30 cl 4-pack

  Chef & Sommelier - Open Up Whiskeyglas 30 cl 4-pack
  Fantastiska whiskeyglas i 4-pack ur den populära serien Open Up från Chef & Sommelier. Whiskeyglasen har en elegant design och är tillverkade i kristall som ger glaset sin lyster och gör de otroligt tåliga. Utmärkt att servera whiskey eller annan passande dryck i. Serien Open Up är kända för sin fantastiska design och unika form. Ett perfekt val för den som vill ha en samling eleganta och exklusiva glas.
 • Whiskyglas - Världens Bästa

  Whiskyglas - Världens Bästa
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Zwiesel - Hommage Whiskeyglas 40 cl 2-pack

  Zwiesel - Hommage Whiskeyglas 40 cl 2-pack
  En uppsättning med 2 eleganta whiskeyglas ur serien Hommage från Zwiesel. Glasen är handgjorda i kristallglas och har ett läckert mönster som ger ett exklusivt uttryck. Dem tidlösa glasen gör sig fina på alla bord och dukningar. Perfekt att servera whiskey eller annan dryck ur. Säljes i 2-pack och tål diskmaskin.
 • Whiskeyglas CLUB NO. 2 Set - 6 st

  Whiskeyglas CLUB NO. 2 Set - 6 st
  CLUB NO. 2 är glaset som har allt - det är miljövänligt, okrossbart, håller för evigt, känns bra i handen, har isolerande egenskaper och går såklart bra att diska i diskmaskinen. Detta tumblerglas&hellip:
 • Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st

  Vintage - SÅLD Musen Lasse Åberg Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Musen formgiven av Lasse Åberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack

  Riedel - Drink Specific Cocktailglas 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack.Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris.Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Alba Whiskeyglas 30 cl Klar

  Alba Whiskeyglas 30 cl Klar
 • Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Jag gillar fett

  Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Jag gillar fett
  Edward Blom fortsätter att sätta guldkant på vår tillvaron. Nu finns det även Whisky/Tastingglas i Edward Blom Collection, med samma härliga ordspråk som alltid.Glaset har en skön tyngd och är dekorerat med en guldkant överst. Kupan på glaset bevarar dryckens aromer på bästa sätt och gör att glaset även passar utmärkt till konjac och avec.Välj mellan citatenNär man festar festar man och då festar man rejältJag gillar fett, sprit och rejäla portionerAllting gott och alldeles för mycketSom ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvinDet viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem medInget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är ölLivet på en pinne
 • Kosta Boda - New Friends Tumbler Björn 46 cl

  Kosta Boda - New Friends Tumbler Björn 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en björn i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl.En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl

  Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl
  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Château. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Château ritades av Bertil Vallien redan 1981 och är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas.Glaset hette tidigare Château Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.
 • Sagaform - Whiskyglas med rundad botten

  Sagaform - Whiskyglas med rundad botten
  Sex lutande whiskeyglas i elegant och rolig form!På jakt efter present till whiskyälskaren? Då har du kommit rätt! Ett set med sex stycken whiskyglas från Sagaform med rundad botten som gör att&hellip:
 • Club whiskeyglas 2-pack med stenar

  Club whiskeyglas 2-pack med stenar
  Vacker presentset med whiskystenar och glas från Sagaform.
 • Table Top Stories - Line Whiskyglas 31 cl 2-pack

  Table Top Stories - Line Whiskyglas 31 cl 2-pack
  Tumblerglas i kristall ur Table Top Stories barserie Line. Glasens rena slipade linjer ger en elegant touch och passar de flesta stilar. Den raka formen som ofta utmärker klassiska whiskyglas och gör att perfekt mängd kan serveras. Tål diskmaskin.
 • Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - City Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas.Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären som löper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulint men är samtidigt elegant.
 • Snippers Grand Edition Whiskey

  Snippers Grand Edition Whiskey
  Grand edition innehåller flisor av ekfat som använts till att lagra Whiskey, rymmer 700 ml
 • Whiskyglas Sorrento 32 cl 4 sorterade färger Glas

  Whiskyglas Sorrento 32 cl 4 sorterade färger Glas
 • Big Top Lowball Whiskyglas 32cl Klar

  Big Top Lowball Whiskyglas 32cl Klar
 • Odlingskupa Glas Liten

  Odlingskupa Glas Liten
  Odlingsägg med en tillhörande glaskupa. Glaskupan har ett hål i toppen så att syret ska kunna komma in. Ställ i en kruka med växt eller odla direkt i odlingsägget!Finns även i en större storlek.
 • Iittala - SÅLD Kalinka Whiskyglas 4 st

  Iittala - SÅLD Kalinka Whiskyglas 4 st
  4 st whiskyglas ur serien Kalinka formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Whiskyglas 15 Cl - Poly

  Whiskyglas 15 Cl - Poly
  Här på Barlife kan du köpa det ultimata whiskyglaset! Glaset är splittrigt, i en elegant design och diskmaskin säker. Whiskyglaset är speciellt för den herre som vill ha lite extra respekt när hans herrar bjuds in hem. Med detta glas ser du till att den s
 • Diamond Whiskyglas (2st)

  Diamond Whiskyglas (2st)
  Få en ny vinkel på din whisky med detta diamantglas format som en diamant. Detta något ovanliga glas kan enkelt och enkelt roteras i en annan vinkel. På det sättet kan du rotera din whisky utan problem. Det hjälper till att producera bästa möjliga smak oc
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Whiskyglas Antik 6 st

  Reijmyre Glasbruk - SÅLD Whiskyglas Antik 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Antik från Reijmyre Glasbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

ilead