Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier.Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Iittala - Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Orrefors - Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl

  Kosta Boda - Château Old Fashioned 27 cl
  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Château. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Château ritades av Bertil Vallien redan 1981 och är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas.Glaset hette tidigare Château Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.

Fler tips på whiskeyglas

 • Ardbeg whiskyglas tumbler mini

  Ardbeg whiskyglas tumbler mini
  Unik produkt från Ardbeg. En produkt för den riktiga whiskykännaren/whiskysamlaren: små gröna tumblerglas från Ardbeg. Höjd: 55 mm Bredd: 50 mm
 • Iittala - Ultima Thule On the rocks 28 cl 2-pack

  Iittala - Ultima Thule On the rocks 28 cl 2-pack
  Ett praktiskt glas som ger slående intryck vid alla tillfällen. Passar lika utmärkt att servera whisky eller cocktails som juice och vatten. Ultima Thules banbrytande design ger alla miljöer en känsla av nordisk natur. Inspirerad av den smältande isen i Lappland skapade Tapio Wirkkala Ultima Thule på 1960-talet, genom att skära i en gjutform. Den exklusiva formgivningen återspeglar de tusentals timmar som satsats på att finslipa glasblåsningstekniken till något som kan ge den önskade effekten av is.
 • Hommage Whiskeyglas 38 cl Klar

  Hommage Whiskeyglas 38 cl Klar
 • Old Pulteney whiskyglas Glencairn

  Old Pulteney whiskyglas Glencairn
  Old Pulteney whiskyglas Glencairn. I det lilla slumrande fiskesamhället wick i norra Skottland, söder om floden som rinner genom samhället, ligger ett av det skotska fastlandets nordligast belägna destillerier. Old Pulteney är en välbekant syn på den svenska marknaden då de under flera år gjort succé med sin 12 åriga whisky. Detta whiskyglas har den berömda Glencairn-formen med en kraftig fot som integrerats i den utsökta kupan. Perfekt för att avnjuta whisky ur, och robust nog att kunna skåla så det sjunger i glaset!
 • Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st

  Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st
  Whiskyglas LSA Islay Tumber &:auml:r mycket eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Glasen v&:auml:ger hela 580 gram st och passar perfekt till en tung r&:ouml:kig whisky. L&:auml:gg till&hellip:
 • Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas

  Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas
 • Balblair whiskyglas Glencairn

  Balblair whiskyglas Glencairn
  Balblair whiskyglas Glencairn från ett av Skottlands tidigaste destillerier. Balblair Destillery grundades redan 1790 av John Ross, och är beläget i norra Highlands uppe i bergstrakterna, där de även hämtar sitt vatten från den friska källan Allt Dearg. Blablair är kända för sin exklusiva whisky, som sällan skådas som single malt. När den väl gör det har den en signifikativ doft som är en vacker symbios mellan de klassiska Highland-smakerna och en lätt ton av rökighet. Detta whiskyglas är av modellen Glencairn och har Balblairs logga och text graverad på dess framsida. Höjd 115 mm Bredd 65 mm
 • Sofiero Old Fashioned Whiskyglas 25 cl 4-pack Klar

  Sofiero Old Fashioned Whiskyglas 25 cl 4-pack Klar
 • Glencairn - Whiskypaket med 2st Whiskyglas och Kanna på Ekbricka

  Glencairn - Whiskypaket med 2st Whiskyglas och Kanna på Ekbricka
  Glencairns klassiska whiskyprovarglas med tillhörande handblåst kanna för vatten. Till det får du även en handgjord ekbricka för en elegant whiskyprovning. Det perfekta whiskysetet för den lite lyxiga upplevelsen hemma. Det klassiska Glencairnglaset består av en elegant kupa som smalnar av mot öppningen för att kunna uppvisa whiskyns aromer på bästa sätt. Den kraftiga bottnen ger en härlig stabilitet.
 • Vintage - SÅLD 6 st Drinkglas

  Vintage - SÅLD 6 st Drinkglas
  Mindre drinkglas i gult, blått och rött.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • anCnoc whiskyglas Glencairn

  anCnoc whiskyglas Glencairn
  anCnoc whiskyglas Glencairn för den sanna anCnoc whiskyälskaren. Det officiella whiskyglaset från Glencairn Crystal i Skottland med destilleriet anCnoc logotyp tryck på utsidan av glaset. Ett whiskyprovarglas i världsklass för alla tillfällen. Volym: 180 ml Höjd: 115 mm Bredd: 65 mm
 • Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack

  Sagaform - Bar Whiskyglas rundad botten 6-pack
  Roliga och populära whiskyglas med rundad botten som gör att glaset vippar utan att ramla omkull. Perfekt och rolig present till alla whisky älskare!
 • Braunstein whiskyglas Glencairn

  Braunstein whiskyglas Glencairn
  Braunstein whiskyglas Glencairn. Sedan 2005 har det destillerats whisky i samhället Køge på danska Själland. Braunstein är familjeföretaget som kombinerar whiskydestillering med öltillverkning och produktion av andra destillat. Sedan starten har detta destilleri jobbat med att få fram de rena smakerna från ingredienserna i deras produkter. Ett omsorgsfullt arbete som progressivt avlat fram elegant whisky med tydligt särpräglade smaker men med en tydlig gemensam ton. Detta whiskyglas är det klassiska Glencairnglaset med Braunsteins logga på och passar perfekt till alla typer av destillat från Braunstein.
 • Odlingskupa Glas 15,5x10cm

  Odlingskupa Glas 15,5x10cm
  Odlingsägg med en tillhörande glaskupa. Glaskupan har ett hål i toppen så att syret ska kunna komma in. Ställ i en kruka med växt eller odla direkt i odlingsägget!Finns även i en större storlek.
 • Arran whiskyglas Glencairn

  Arran whiskyglas Glencairn
  Arran whiskyglas Glencairn. Det relativt unga destilleriet Arran Whisky är beläget på ön Isle of Arran utanför södra Skottlands västkust. Destilleriet grundades på 1990-talet och släppte sina första, mycket lovande produkter 1996. Sedan dess har Arran Whisky växt varje år och släpper ofta unika "single cask" versioner av sin Whisky som inte sällan fått vila på Bourbon och Sherryfat, men även på vissa mer ovanliga fat som Calvados, Port och Bordeauxvin. detta whiskeyglas är av typen Glencairn och har den välbekanta formen med kraftig integrerad fot och avrundad kupa. The Arran Malt står skrivet på glasets framsida.
 • Boda Nova - SÅLD Whiskyglas 3 st

  Boda Nova - SÅLD Whiskyglas 3 st
  Whiskyglas 3 st från Boda Nova.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Glencairn whiskyglas Speyburn

  Glencairn whiskyglas Speyburn
  Speyburn Glencairn Whiskyglas med whiskytillverkaren Speyburns logotyp. För alla som uppskattar whiskyn från Speyburn är detta det absolut bästa glaset att njuta deras destillat ur. Glencairnglaset är det officiella whiskyglaset och har designats av Raymond Davidson, grundare av Glencairn Crystal. Kupan och dess storlek m.m. är framtagen för att ge bästa möjliga smak och dofter ur whiskyn du dricker. OBS: 1 st Speyburn Glencairnglas
 • Whiskyglas - on the rocks, Transparent

  Whiskyglas - on the rocks, Transparent
  Njut av din whisky on the rocks med detta roliga whiskyglas!På botten av glaset finns en upphöjning som liknar ett berg för en rolig detalj men också för att frigöra fler aromer från whiskyn. En&hellip:
 • Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Orrefors - Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Peak Old Fashioned Whiskyglas 4-pack 25 cl Klar

  Peak Old Fashioned Whiskyglas 4-pack 25 cl Klar
 • Vintage - SÅLD Whiskyglas Lasse Åberg 6 st

  Vintage - SÅLD Whiskyglas Lasse Åberg 6 st
  6 whiskyglas ur serien Musen formgiven av Lasse Åberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Sofiero Old Fashioned Whiskyglas 25 cl 4-pack Klar

  Sofiero Old Fashioned Whiskyglas 25 cl 4-pack Klar
 • Iittala - Pisaranrengas Whiskyglas 6 st

  Iittala - Pisaranrengas Whiskyglas 6 st
  6 st whiskyglas ur serien Pisaranrengas formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Wolfburn whiskyglas Glencairn

  Wolfburn whiskyglas Glencairn
  Wolfburn whiskyglas Glencairn. Ett av de mytomspunna nedlagda destillerierna som nu har fått nytt liv. Wolfburn Distillery är beläget i Thurso, Caithness på det skotska höglandet. Destilleriet har tagit sitt namn från vattenkällan Wolf Burn som är ett mytomspunnet vattendrag med underjordisk källa. Wolfburns whiskyglas är av modellen Glencairn och har på framsidan utsmyckats med en varg och destilleriet logga.
 • Street Old Fashioned Whiskyglas 27 cl Klar

  Street Old Fashioned Whiskyglas 27 cl Klar
 • Riedel - Drink Specific Whisky Glas 2-pack

  Riedel - Drink Specific Whisky Glas 2-pack
  Neat drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset är perfekt storlek för drinkar utan is som till exempel whisky eller drinken Sazerac. Fyller du upp till kanten där glaset blir tjockare har du fyllt det exakt 6 cl. Säljs i 2-pack.Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris.Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Julpresentpack med whiskyglas, choklad & pastiller

  Julpresentpack med whiskyglas, choklad & pastiller
  Julpåse i säckväv med rött band som innehåller ett Specials tasting whiskyglas, en Famous Grouse chokladkaka med whiskytryffel 90 gr samt pastiller från Mackmyra. Ett perfekt presentpaket, redan inslaget i julpåsen. Mycket passande julklapp till alla som älskar whisky och smakrika tilltugg. OBS: Smak på Mackmyrapastiller väljs slumpvis eller efter tillgång mellan sorterna Svensk Ek eller Svensk Rök. Specials Tasting whiskyglas 13 cl Ett smakfullt och delikat provsmakarglas för whisky, konjak, bourbon samt för starkviner som portvin, madeira och sherry. Specials Tasting whiskyglas har en nätt stjälk och fot som bär upp en tulpanformad kupa. Formen på Specials Tasting lämnar utrymme för dofterna och smakerna att blomma ut. Famous Grouse choklad med whiskytryffel 90 gr med fantastisk
 • Whiskeyglas 9,5 cm Klar

  Whiskeyglas 9,5 cm Klar
 • Mackmyra jubileum whiskyglas

  Mackmyra jubileum whiskyglas
  Mackmyra Jubileum whiskyglas. Detta jubileumsglas har en annorlunda logotyp tryckt på sidan av glaset. Provningsglaset har tagits fram i begränsad upplagda för att fira att Mackmyra som Sveriges första whiskytillverkare firar 20 år. Självklart bör man avnjuta sin Mackmyra ur ett äkta designat profilglas. Detta whiskyprovningsglas har en smal stjälk och en stabil fot. Själva kupan är välvd nedtill och smalnar av upptill för att bättre bevara aromerna. Denna produkt innehåller 1 st glas.
 • Peak Old Fashioned Whiskyglas 4-pack 25 cl Klar

  Peak Old Fashioned Whiskyglas 4-pack 25 cl Klar
 • Whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack

  Whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack
  Mycket snygga whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack. Graveras i botten.
 • Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl
  Rejält dricksglas med en elegant blå detalj i serien Intermezzo från Orrefors. Matcha med vin-,öl- och champagneglas i samma serie.   Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är en av Orrefors mest sålda serier genom tiderna och den fyllde hela 30 år 2015. Den karaktäristiska blåa droppen har fångat hela Sveriges hjärta och har även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Intermezzo är en av Erika Lagerbielkes första serier för Orrefors. Ingen annan designer har formgivit så många och så framgångsrika glasserviser för Orrefors som Erika Lagerbielke. Många av succéserierna har tilldelats fina utmärkelser, tex Intermezzo, Merlot och Difference. Erika har stor kärlek till hantverket och en otrolig kunskap om olika dryckers egenskaper. En anledning till den stora framgången är att Erika ofta väljer att samarbeta med vinexperter under framtagningen av nya serier. Två av hennes nyaste fullträffar är serierna More och Beer.  Designer: Erika Lagerbielke  Volym: 40 cl (30 cl) Höjd: 10 cmBredd: 9,3 cm
 • DiVino Whiskyglas 25 cl 6-pack

  DiVino Whiskyglas 25 cl 6-pack
 • Whiskyglas 35 Cl

  Whiskyglas 35 Cl
  Whiskyglas Mått: 91x96 mm Innehåll: 35cl Polykarbonatglas blir mer och mer populärt. Detta beror på att glasögonens livslängd nu har förlängts mycket mer än tidigare och nu varar så länge att det faktiskt är en ganska bra investering. Diskotek använder bl
 • Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st

  Iittala - Kalinka Whiskeyglas 5 st
  Whiskeyglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva vid Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Whiskyglas Old English Rose 2-pack

  Whiskyglas Old English Rose 2-pack
  Whiskyglas Old English Rose 2-pack. Glas med tennfot. Kan graveras.
 • Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Det viktiga är

  Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl Det viktiga är
  Edward Blom fortsätter att sätta guldkant på vår tillvaron. Nu finns det även Whisky/Tastingglas i Edward Blom Collection, med samma härliga ordspråk som alltid.Glaset har en skön tyngd och är dekorerat med en guldkant överst. Kupan på glaset bevarar dryckens aromer på bästa sätt och gör att glaset även passar utmärkt till konjac och avec.Välj mellan citatenNär man festar festar man och då festar man rejältJag gillar fett, sprit och rejäla portionerAllting gott och alldeles för mycketSom ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvinDet viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem medInget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är ölLivet på en pinne
 • Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4-pack

  Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4-pack
  4 st stilrena whiskyglas Nachtmann Highland med olika snygga m&:ouml:nster. Graveras i botten s&:aring: att gravyren l&:auml:ses n&:auml:r du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Glencairn Whiskyglas med gravyr

  Glencairn Whiskyglas med gravyr
  Gravyrinformation:Graveras med tv rader med text.Textrad 1 graveras med ett kursivt typsnitt.Textrad 2 graveras med ett rakt typsnitt. Ett underbart designat whiskyprovarglas i kristall frn Glencairn Crystal.&hellip:
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p
  Serien Noblesse från Nachtmann är lyxig och vacker med sitt eleganta rutmönster. Denna kristallserie tillför lite guldkant till barskåpet. Avnjut din favorit whisky i dessa glas. I Noblesse serien finns det även Longdrinkglas och Ölsejdel.
 • Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar

  Modern House - America Whiskyglas 37 cl 4-pack Klar
  Vackra whiskyglas i 4-pack, glaset har en volym på 37 cl. Glasen kommer från Modern House och serien America, vilken kännetecknas av en elegant och originell vintagestil. Dess vackra facetter ger fantastiska ljuseffekter och för tankarna tillbaka till 1920-talet och de trendiga jazzbarerna på den tiden, fyllda av glitter och glamour. Glasen är tillverkade av Bormioli Rocco, en ledande italiensk glastillverkare grundad 1825. Kan diskas i diskmaskin på översta hyllan. Använd glans för bästa resultat.
 • Timeless Whisky 35cl

  Timeless Whisky 35cl
  Klassiskt och tåligt glas.
 • Lagavulin whiskyglas Glencairn

  Lagavulin whiskyglas Glencairn
  Lagavulin whiskyglas Glencairn. På den saltstänkta ön Islay utanför skottlands västkust ligger destilleriet Lagavulin. Detta destilleri producerar bland den rökigaste whiskyn i hela Skottland och är vida kända för sin höga kvalité. Whiskyglaset är tillverkat av Glencairn och är i kristall. Utmärkt som provsmakarglas till alla typer av single malt whisky. På framsidan står det Lagavulin frostat, och ovanför texten återfinns loggan. H: 11,5 cm Ø: 6,5 cm
 • Ugnssmälta whiskeyglas 2-pack

  Ugnssmälta whiskeyglas 2-pack
  Ugnssmälta whiskeyglas 2-pack. Dessa whiskeyglas produceras först som ett klassiskt utformat whiskeyglas, men hettats sedan upp till smältpunkten. Detta resulterar i helt unika whiskeyglas som delvis smälter ihop till sin slutgiltiga form. Nyskapande sätt att införskaffa sig unika eleganta glas. Volymen och formen varierar mellan olika glas. Endast handdisk.
 • Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl När man festar

  Edward Blom - Whiskyglas / Tastingglas 42 cl När man festar
  Edward Blom fortsätter att sätta guldkant på vår tillvaron. Nu finns det även Whisky/Tastingglas i Edward Blom Collection, med samma härliga ordspråk som alltid.Glaset har en skön tyngd och är dekorerat med en guldkant överst. Kupan på glaset bevarar dryckens aromer på bästa sätt och gör att glaset även passar utmärkt till konjac och avec.Välj mellan citatenNär man festar festar man och då festar man rejältJag gillar fett, sprit och rejäla portionerAllting gott och alldeles för mycketSom ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvinDet viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem medInget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är ölLivet på en pinne
 • Single Barrel Bourbon Whiskyglas 38 cl 2-p

  Single Barrel Bourbon Whiskyglas 38 cl 2-p
 • Whiskyglas - Best Man

  Whiskyglas - Best Man
  Hgkvalitativa whiskyglas i enkel snygg design.Personlig text ingr i priset fyll i de nskade flten ovan och stt din unika prgel p produkten.En uppskattad gva att ge bort till whiskeyfantasten.Levereras&hellip:
 • Chef & Sommelier - Open Up Whiskeyglas 30 cl 4-pack

  Chef & Sommelier - Open Up Whiskeyglas 30 cl 4-pack
  Fantastiska whiskeyglas i 4-pack ur den populära serien Open Up från Chef & Sommelier. Whiskeyglasen har en elegant design och är tillverkade i kristall som ger glaset sin lyster och gör de otroligt tåliga. Utmärkt att servera whiskey eller annan passande dryck i. Serien Open Up är kända för sin fantastiska design och unika form. Ett perfekt val för den som vill ha en samling eleganta och exklusiva glas.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

ilead