Glas och porslin » Glas » Whiskeyglas

Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Awar for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencain whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Tillverkat i fin kristall, och med en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, har det här glaset en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, och en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Strauss Vatten-/Whiskyglas 29cl

  Strauss Vatten-/Whiskyglas 29cl
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.

Fler tips på whiskeyglas

 • Whiskeyglas Rundad Botten, 6-pack

  Whiskeyglas Rundad Botten, 6-pack
  Ett whiskeyglas med lekfull design som garanterat blir en ''snackis'' på festen.
 • Riedel Louis Whiskyglas 29.5 cl 2-pack

  Riedel Louis Whiskyglas 29.5 cl 2-pack
  Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Bakom glasets innovativa design står Kyle Solá, vinnaren av Riedels Young Designer Competition 2017. Glaset rymmer 29.5 cl.
 • Difference Mature Spirits whiskyglas 31cl

  Difference Mature Spirits whiskyglas 31cl
  Smaktyper: cognac, armagnac, whisky, calvados, vieux rhum och liknande.
 • Club Whiskeyglas 2-Pack & Drinkstenar 2-Pack

  Club Whiskeyglas 2-Pack & Drinkstenar 2-Pack
  Ett set med två läckra whiskeyglas med rundad botten och två stora kylstenar som håller whiskeyn sval utan att spädas ut med vatten.
 • Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack

  Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack
  Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras. Detta whisky- och spritglas har en sned kant som ger en optimal upplevelse av spritens aromer. Glasets formspråk gör nämligen att doftpartiklarna samlas och träffar näsan mer koncentrerat. Det här optimerar smakupplevelsen och gör att spritens smak- och doftnyanser kan blomma ut helt. Spritglaset har utvecklats för olika typer av sprit, aperitifer och starkviner som whisky, rom, gin, calvados och sherry.
 • Frederik Bagger Crispy Lowball, whiskyglas 2 st.

  Frederik Bagger Crispy Lowball, whiskyglas 2 st.
  Crispy Lowball är två eleganta whiskyglas med ett vackert och detaljrikt mönster som ger den eleganta Crispy-looken. Glasen är tillverkade av ekovänligt kristallglas utan giftiga tillsatser. Glasen tål maskindisk på glasprogrammet. Glasen är godkända av den amerikanska mat- och läkemedelsm
 • Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack

  Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack
  Whiskyprovarglas från Spiegelau. Glaset har en rundad kupa som smalnar av längst med kanten samt ett kort ben. Kan diskas i maskin.
 • Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack

  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack
  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack. Tunga & härliga handgjorda whiskyglas från LSA. Kan graveras! Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • La Divina whiskeyglas 1 st 36 cl

  La Divina whiskeyglas 1 st 36 cl
 • Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack

  Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack
  Sofiero whiskyglas från Orrefors. En gnistrande klassiker som formgavs redan 1961 av Gunnar Cyren. Med djupa slipningar som får din dryck att gnistra förhöjer den njutningen av din whisky eller annan dryck. Det finns även en tillhörande karaff i Sofiero serien.
 • City Double Old Fashioned 34cl, 4-pack

  City Double Old Fashioned 34cl, 4-pack
  Martti Rytkönens favoritmaterial är ren, klar kristall som han skär, etsar, blästrar och graverar för att skapa nya grafiska effekter och motiv som ofta är berättande och humoristiska.
 • Crystal Ink Whiskyglas

  Crystal Ink Whiskyglas
  Crystal Ink Whiskyglas från Nybro Crystal .
 • Eva Solo Whiskyglas 27 cl

  Eva Solo Whiskyglas 27 cl
  Glaset är munblåst, tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att  ge en fin upplevelse med olika slags drinkar.
 • Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st

  Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st
  Njut av en välsmakande whisky ur dessa eleganta Brilliante whiskyglas från Lyngby Glas. Glasens stilrena mönster framhäver whiskyns färg på vackraste sätt när det reflekterar omgivningens ljus och skuggor. Brilliante-serien är prydd med ett vackert diamantmönster som framhäver glasets gla
 • Whiskyglas Street OF, 25 cl

  Whiskyglas Street OF, 25 cl
  Slipade whiskyglas i 4-Pack 27cl
 • City Whiskeyglas DOF 34 cl, 4-Pack

  City Whiskeyglas DOF 34 cl, 4-Pack
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie.
 • Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl

  Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl
 • Whiskyglas Intermezzo OF, 25 cl

  Whiskyglas Intermezzo OF, 25 cl
  Munblåst whiskysglas, blå droppe 25cl
 • Whiskyglas Vintage

  Whiskyglas Vintage
 • Whiskeyset Spiritii

  Whiskeyset Spiritii
  Leonardo Whiskeyset Spiritii Ett whiskeyset i Spiritii-serien från Leonardo. I setet ingår en vacker karaff tillsammans med två glas i samma design&hellip:
 • Whiskyglas

  Whiskyglas
 • Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Fontaine Whiskyglas, 25 cl

  Fontaine Whiskyglas, 25 cl
  Whiskeyglas från Holmegaard med dekorativ glasbubbla.
 • Whiskyglas Nachtmann Punk 4 st

  Whiskyglas Nachtmann Punk 4 st
  4 st stilrena whiskyglas Nachtmann Punk med häftigt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas Iittala Gaissa 22 cl 2 st

  Whiskyglas Iittala Gaissa 22 cl 2 st
  Whiskyglas Iittala Gaissa designades av Tapio Wirkkala 1973, och har sedan dess blivit en berömd klassiker och favorit i whiskykretsar. Detta vackra och klassiska glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Med personlig gravyr blir whiskyglas Iittala Gaissa en uppskattad present till whiskyentusiasten. Detta vackra och tidlösa glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Wirkkala hämtade sin inspiration från naturen liksom isformationer och rörelser i vattnet. Denna version rymmer 22 cl.
  Beställ whiskyglas Iittala Gaissa redan idag, fri frakt och snabb leverans!
 • Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack

  Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack
  Robust whiskyglas från Orrefors barserie Street som är en utav Jan Johanssons skapelser.
 • Alba Antique Whiskyglas

  Alba Antique Whiskyglas
  Exklusivt whiskyglas från Magnor som kan föras vidare i generationer.
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Vackert diamantliknande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero designad av Gunnar Cyrén.
 • City Whiskyglas DOF 34 cl, 2-Pack

  City Whiskyglas DOF 34 cl, 2-Pack
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen.
 • Whiskeyglas Victoria Grå

  Whiskeyglas Victoria Grå
 • Street Whiskeyglas DOF, 40 cl

  Street Whiskeyglas DOF, 40 cl
  Robust whiskyglas från Orrefors barserie Street som är en utav Jan Johanssons skapelser.
 • Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar

  Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar
 • Line Old Fashioned 31 cl

  Line Old Fashioned 31 cl
  Line Old Fashioned från Kosta Boda, designad av Anna Ehrner. Strikt och elegent är klassikern Line från Kosta Boda med karaktäristisk glasslinga spunnen på varje glas. Glaset hette tidigare Line Old Fashioned 25 cl hos Kosta Boda.
 • Whiskyglas 32cl Diony

  Whiskyglas 32cl Diony
 • Intermezzo satin whiskyglas 25cl

  Intermezzo satin whiskyglas 25cl
  Formgivaren Erika Lagerbielke skapade succéglaset Intermezzo för över 2 år sedan. Den karaktäristiska blå droppen i det handgjorda glaset finns i många hem världen över. Nu kommer den populära serien med en stilren transparent vit droppe. Intermezzo satin från Orrefors är ett sobert glas som passar till alla festliga tillfällen, elegant och oskyldigt vitt till bröllop eller student eller krispigt vitt till vinterns många fester.
 • Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack

  Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack
  Whiskyglas LSA Whisky Club 2-pack. Ett par tunga whiskyglas munblåsta av LSA:s skickliga hantverkare. Inspirerad av den lyxiga men samtidigt intima atmosfären hos en medlemsklubb. Det elegant bruna glaset påminner om färgen av torv och passar perfekt till skotska rökiga whiskys. Den moderna och runda profilen är utformad för att koncentrera och förbättra aromen hos whiskyn. Kan matchas med andra lyxiga produkter i samma serie, t.ex. karaff, ishink och cigarrfat. Levereras i en elegant presentförpackning.
 • Perfect Serve Whiskeyglas D.O.F 4-Pack, 37 cl

  Perfect Serve Whiskeyglas D.O.F 4-Pack, 37 cl
  4-pack med whiskyglas från Spiegelau med vackert slipade detaljer.
 • Incanto Whisky-/Vattenglas 34,5cl

  Incanto Whisky-/Vattenglas 34,5cl
 • Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack

  Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack
  Fyra whiskeyglas från Aida med vackert, slipat mönster i glaset.
 • Fontaine Whiskyglas, 25 cl

  Fontaine Whiskyglas, 25 cl
  Fontaine Whiskyglas, 25 cl från Holmegaard
 • Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack

  Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack
  Whiskyglas Orrefors City Old Fashioned 4-pack. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
  Design av Martti Rytkönen.
 • Intermezzo blå whiskyglas 25cl

  Intermezzo blå whiskyglas 25cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé är servisen Intermezzo från Orrefors, som firade 2-årsjubileum under 2015. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Bland hennes succéer finns exempelvis Difference, Merlot och More, som alla är prisbelönta.
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl från Orrefors
 • La Divina Whiskyglas

  La Divina Whiskyglas
 • Sorrento whiskeyglas 2-pack 2-pack

  Sorrento whiskeyglas 2-pack 2-pack
 • Gin & tonic 64cl, 4-pack

  Gin & tonic 64cl, 4-pack
  Tål diskmaskin.
 • Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pxk

  Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pxk
  Fyra stycken shotglas från Nachtmann.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, ByOn, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, Holmegaard, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Magnor, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, RGE, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, True Fabrications, Vacuvin, Villeroy & Boch, Waterford, Zwilling, Övriga märken

ileadileadileadilead