Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.

Fler tips på whiskeyglas

 • Prestige Whiskyglas 42cl klar

  Prestige Whiskyglas 42cl klar
 • Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st

  Bach Vattenglas/Whiskyglas 4 st
 • Whiskeyglas Spiritii 6 stk

  Whiskeyglas Spiritii 6 stk
  Leonardo Whiskeyglas Spiritii Ett genomskinligt whiskeyglas från ...
 • Whiskeyglas Tenn Old English 2-pack - utan gravyr

  Whiskeyglas Tenn Old English 2-pack - utan gravyr
  Whiskeyglas Tenn Old English 2-pack. Glas med tennfot. Kan graveras.
 • Whiskeyglas 2-Pack

  Whiskeyglas 2-Pack
  Whiskeyglas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen. Två snygga och klassiska glas som får aromerna på whiskyn att blomma ut. Glasen har funktion och en enkel nordisk design som kommer blir fina vid dukning. Gillar man inte whiskey går det utmärkt att använda dem som vattenglas eller för saft! Levereras i 2-pack.
 • New Friends Tumbler Fjällräv 46 cl

  New Friends Tumbler Fjällräv 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en fjällräv i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas DOF City, 4-pack, 34 cl

  Whiskyglas DOF City, 4-pack, 34 cl
  Whiskyglas DOF City 4-pack 34cl
 • Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr
  Som förstahandsval av skotska destillerier och vinnare av The Queen?s Award for Innovation kan ingen whiskyälskare vara utan det officiella whiskyglaset från Glencairn. Designad för att förstärka upplevelsen vid whiskyprovning har detta glas en tulpanformad mun som tillåter lättsamt smuttande och centrerar smak och doft, en vid skål för att uppskatta färg och en kraftig fot designad för bekvämlighet. Glencairn-glaset är tillverkat av fin kristall och är noggrant undersökt för att försäkra utmärkt kvalitet. Med personlig gravyr blir detta ett självklart glas för varje whiskyentusiast. Levereras till dig i ett elegant presentrör.
 • Sommeliers Whisky Single Malt

  Sommeliers Whisky Single Malt
  Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Glasmodellen används ofta på whiskyprovningar, eftersom formen hjälper till att koncentrera aromerna i drycken. Något annat som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen. Glaset passar även till: Maltwhisky och Whisky/Whiskey.
 • Relief Whisky Glas 4 st/förpackning 31 Cl.

  Relief Whisky Glas 4 st/förpackning 31 Cl.
 • Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Fire

  Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Fire
 • City Old Fashioned 25 cl 4-pack

  City Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Elegant whiskeyglas från Orrefors, formgiven av Martti Rykönen. Designen är klassisk och tidlös, vilket gör att det passar bra på alla dukade bord. Säljs i set om 4 glas. Barserien CITY är en modern klassiker med tydlig Orreforskänsla. Skären som löper runt i glasens yta skapar ett oregelbundet uttryck som är kaxigt maskulint men är samtidigt elegant.
 • Luigi Bormioli Strauss vatten/whiskyglas klar 29

  Luigi Bormioli Strauss vatten/whiskyglas klar 29
  Njut vid varje tillfälle! Luigi Bormiolis vattenglas "Strauss" har en iögonfallande och distinkt fyrkantig form. Vattenglaset är perfekt till bordsdukningen med mjuka vinglas, men är även idealiskt till en god whisky. Glaset är maskinblåst med en laserskuren kant, tjocka sidor och behaglig vi
 • Drink Specific Rocks Glas 2-pack

  Drink Specific Rocks Glas 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Snippers Grand Edition Whiskey

  Snippers Grand Edition Whiskey
  Grand edition innehåller flisor av ekfat som använts till att lag...
 • Whiskeyglas 380 ml Set om 6 stk

  Whiskeyglas 380 ml Set om 6 stk
  Stilrent och tåligt whiskeyglas som passar serien AMBROGIO, från ...
 • Whiskyglas Granity 16cl

  Whiskyglas Granity 16cl
 • Nachtmann Sphere Whiskyglas 30cl 4-p

  Nachtmann Sphere Whiskyglas 30cl 4-p
  Vackra glas som passar lika bra som vattenglas som att servera en god whisky i. Nextgen Project är namnet på tävlingen som anordnas av Nachtmann. År 2013 vanns tävlingen av Roman Kvita som har designat serien SPHERE, med samarbete från Academy of Arts, Architecture & Design i Prag. Tål maskin
 • Whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st - utan gravyr
  Handgjorda whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st med gravyr. Eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Inspirerade av den historiska skotska staden Renfrew. 2 st träunderlägg ingår också. Beställ redan idag! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Whiskyglas Reykjavik 20cl

  Whiskyglas Reykjavik 20cl
 • Whiskyglas 37cl Vigne

  Whiskyglas 37cl Vigne
 • Whiskeyglas Victoria Grå

  Whiskeyglas Victoria Grå
 • Whiskeykaraff och glas Noblesse

  Whiskeykaraff och glas Noblesse
  Ett set med karaff och två whiskeyglas i kristall med traditionellt diamantmönster. Karaffen rymmer 750 ml och glasen 295 ml.
 • Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl
  Rejält dricksglas med en elegant blå detalj i serien Intermezzo från Orrefors. Matcha med vin-,öl- och champagneglas i samma serie.   Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är
 • Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Orrefors City Old Fashioned 4-pack. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
  Design av Martti Rytkönen.
 • Skruf Whiskyglas

  Skruf Whiskyglas
 • Whiskyglas OF, Chateau 20cl

  Whiskyglas OF, Chateau 20cl
  Munblåst i Kosta.
 • Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal

  Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal
  Whiskey tumblers, levereras i snygg trälåda som innehåller 4 glas...
 • Whiskeyglas, 17 cl, 2-pack

  Whiskeyglas, 17 cl, 2-pack
  Två whiskeyglas på fot. Glasen är designade för att dryckens arom och smak ska komma fram på bästa sätt. Passar också utmärkt för liköer, rom och gin.
 • Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st

  Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st
  Njut av en välsmakande whisky ur dessa eleganta Brilliante whiskyglas från Lyngby Glas. Glasens stilrena mönster framhäver whiskyns färg på vackraste sätt när det reflekterar omgivningens ljus och skuggor. Brilliante-serien är prydd med ett vackert diamantmönster som framhäver glasets gla
 • SPIRITII Whiskyset/3 delar

  SPIRITII Whiskyset/3 delar
  SPIRITII whiskyset från Leonardo tar de speciella stunderna i liv...
 • Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack - utan gravyr
  Whiskyprovarglas Spiegelau Snifter består av en mediumstor tulpanformad skål, ideal för att fånga whiskyns rika aromer. Skaftet är specialtillverkat för att vara av högsta möjliga hållbarhet. Detta whiskyprovarglas passar perfekt för både lugna hemmakvällar och tillställningar som whiskyprovning eller andra fester. Snifter-glasen låter dig och dina gäster njuta än mer av whiskyn. Spiegelau whiskyprovarglas Snifter är ett pålitligt alternativ, Spiegelau har trots att tillverkat glas i nästan 500 år. Levereras till dig i en presentkartong.
 • City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack

  City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie.
 • Whiskyglas Rocks, 2-pack

  Whiskyglas Rocks, 2-pack
  En glasmodell som är en standard bland drinkglas och går även under namnet Old Fashioned-glas, uppkallad efter den klassiska whiskydrinken. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink.
 • Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack

  Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack
  Sofiero whiskyglas från Orrefors. En gnistrande klassiker som formgavs redan 1961 av Gunnar Cyren. Med djupa slipningar som får din dryck att gnistra förhöjer den njutningen av din whisky eller annan dryck. Det finns även en tillhörande karaff i Sofiero serien.
 • Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr
  Rediga, tunga och stilrena whiskyglas med elegant mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Luigi Bormioli Whiskyset Rossini 3-delar Klar

  Luigi Bormioli Whiskyset Rossini 3-delar Klar
  Elegant och stilrent whiskyset från Luigi Bormioli. Setet innehåller en whiskykaraff och två stycken whiskyglas.
 • Riedel Spey Whiskyglas 29.5 cl 2-pack

  Riedel Spey Whiskyglas 29.5 cl 2-pack
  Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Bakom glasets innovativa design står Kyle Solá, vinnaren av Riedels Young Designer Competition 2017. Glaset rymmer 29.5 cl.
 • Whiskyglas LSA Metropole 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Metropole 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Metropole 2-pack. Kan graveras. Med design inspirerad av brutalist-arktitektur har dessa whisky-tumblers en tung och hård siluett. En simpel geometrisk form förankrat av ett solitt runt glasblock. Kan matchas med whiskykaraffen i samma serie. Levereras i en presentförpackning.
 • New Friends Tumbler Björn 46 cl

  New Friends Tumbler Björn 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en björn i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas 37cl Vigne

  Whiskyglas 37cl Vigne
 • Orrefors City Whiskyglas DOF 33 cl 4-pack

  Orrefors City Whiskyglas DOF 33 cl 4-pack
  Lyxiga whiskyglas i Orrefors barserie City. Barserien City är en modern klassiker med både robust och elegant känsla. De oregelbundna skårorna runtom glasens yta skapar en kaxig känsla men är samtidigt mycket vackra. Serien är designad av Martti Rykönen och har en känsla av urban elega
 • Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl

  Intermezzo Blå DBL Old Fashioned 40 cl
  Erika Lagerbielkes absolut största glassuccé från 1985 är den folkkära serien Intermezzo blå som också är en designklassiker och är en av Orrefors mest populära glasserviser. Glasservisen med den karaktäristiska blå droppen i benet har fångat både kritikers och konsumenters hjärtan och även fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form. Den inneslutna blå droppen bjuder på en färgaccent till varje dukning. Intermezzo är ett blått utropstecken på bordet! Glaset hette tidigare Intermezzo DBL Old Fashioned 30 cl hos Orrefors.
 • Eva Solo whiskeyglas klar 27 cl

  Eva Solo whiskeyglas klar 27 cl
 • Vinum Single Malt Whisky 2-pack

  Vinum Single Malt Whisky 2-pack
  Whiskyglas i 2-pack från Riedels serie Vinum. Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Något som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen. Vinum är Riedels mest populära glasserie. Serien är den första i världen med maskintillverkade vinglas för olika druvor och typer av vin. Varje glas är framtaget av en grupp experter och utvecklingsprocessen pa°ga°r i upp till tva° a°r. Vinum består av en mängd olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Samtliga glas går att diska i maskin.
 • Street Old Fashioned 27 cl

  Street Old Fashioned 27 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Line Old Fashioned 31 cl

  Line Old Fashioned 31 cl
  Line Old Fashioned från Kosta Boda, designad av Anna Ehrner. Strikt och elegent är klassikern Line från Kosta Boda med karaktäristisk glasslinga spunnen på varje glas. Glaset hette tidigare Line Old Fashioned 25 cl hos Kosta Boda.
 • Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Riedel Vinum Single Malt 2-pack. Kan graveras. Levereras till dig i en trevlig kartong-förpackning.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, ByOn, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, True Fabrications, Villeroy & Boch, Zwilling, Övriga märken

ileadileadileadilead