Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.

Fler tips på whiskeyglas

 • Whiskyglas Street OF, 25 cl

  Whiskyglas Street OF, 25 cl
  Slipat whiskyglas 25cl
 • Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack
 • Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack

  Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack
  Njut av din whisky i ett stilrent glas som känns behagligt och stabilt i handen. Noblesse är en elegant serie från Nachtmann som är både tålig och sofistikerad med ett vackert slipat diamantmönster.
 • Whiskyglas Sofiero OF, 25 cl

  Whiskyglas Sofiero OF, 25 cl
  Klassiskt slipat whiskyglas. 25cl
 • Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Islay Tumber är mycket eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Glasen väger hela 580 gram st och passar perfekt till en tung rökig whisky. Lägg till personlig gravyr för att skapa en personlig och unik present till en whiskyälskare. 2 st träunderlägg ingår också.Beställ redan idag! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Tank whiskeyglas 2-pack Svart

  Tank whiskeyglas 2-pack Svart
 • Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas

  Whiskeyglas Viski Irving - 2 glas
  Whiskyglas med kromad kant H 8, 5cm 27 cl 2 st frp. Whiskyglas me...
 • Whiskyglas America 26,9cl

  Whiskyglas America 26,9cl
 • Sofiero Double Old Fashioned 35 cl

  Sofiero Double Old Fashioned 35 cl
  Njut av en whisky i detta klassiska glas. Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Eva Solo Whiskyglas 27 cl

  Eva Solo Whiskyglas 27 cl
  Glaset är munblåst, tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att  ge en fin upplevelse med olika slags drinkar.
 • O Wine Whisky 2-pack

  O Wine Whisky 2-pack
  Riedels Single Malt Whiskyglas är utformat i traditionell form. Glaset tar fram alla de kännetecken som man finner i bra whisky. Rökigheten och fatens karaktär lyfts fram och alkohol och stickiga syror dämpas. Säljs i 2-pack. Serien O Wine Tumbler från Riedel har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga.
 • Whiskyglas

  Whiskyglas
 • Riedel Optical O whiskyglas 2-pack 34,4 cl

  Riedel Optical O whiskyglas 2-pack 34,4 cl
 • Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Whiskyglas 40 cl
  Rejält dricksglas med en elegant blå detalj i serien Intermezzo från Orrefors. Matcha med vin-,öl- och champagneglas i samma serie.   Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är
 • Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack
 • Rossini whiskyset 3 delar klar

  Rossini whiskyset 3 delar klar
 • Snippers Refill Whiskey

  Snippers Refill Whiskey
  Refillburk, innehåller flisor av ekfat som använts till att lagra...
 • Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack med snyggt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas Nachtmann Shu Fa 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Shu Fa 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Nachtmann Shu Fa 4-pack med snyggt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas Iittala Gaissa 22 cl 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas Iittala Gaissa 22 cl 2 st - utan gravyr
  Whiskyglas Iittala Gaissa designades av Tapio Wirkkala 1973, och har sedan dess blivit en berömd klassiker och favorit i whiskykretsar. Detta vackra och klassiska glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Med personlig gravyr blir whiskyglas Iittala Gaissa en uppskattad present till whiskyentusiasten. Detta vackra och tidlösa glas har stenig botten och tunna väggar som återspeglar tydliga kvaliteter av is. Wirkkala hämtade sin inspiration från naturen liksom isformationer och rörelser i vattnet. Denna version rymmer 22 cl.
  Beställ whiskyglas Iittala Gaissa redan idag, fri frakt och snabb leverans!
 • Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr
  Handgjorda whisky nosing glasses från LSA. Kan graveras! Lock medföljer till båda glasen. Kupan och locken är gjorda för att hålla inne doft, smak och arom. Perfekta för whiskyprovning! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl från Orrefors
 • Whiskyglas Arcoroc Tumbler 6 st - utan gravyr

  Whiskyglas Arcoroc Tumbler 6 st - utan gravyr
  Ett klassiskt whiskyglas från Arcoroc. Enkla och lätta glas som fyller sin funktion utan att krångla till det! Servera whiskyn i glas med egen gravyr på, en rolig present till dina goda vänner eller affärsbekanta! Levereras till dig i en kartongförpackning.
 • Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack. Tunga & härliga handgjorda whiskyglas från LSA. Kan graveras! Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Sommeliers Whisky Single Malt

  Sommeliers Whisky Single Malt
  Det här glaset är särskilt framtaget för Single Malt Whisky. Glaset har en långsmal kupa, som är lätt utsvängd i överkant. Glasmodellen används ofta på whiskyprovningar, eftersom formen hjälper till att koncentrera aromerna i drycken. Något annat som skiljer glaset från många andra whiskyglas är att det har stam och fot. På så vis hindras drycken från att värmas upp av handen. Glaset passar även till: Maltwhisky och Whisky/Whiskey.
 • Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr
  Rediga, tunga och stilrena whiskyglas med elegant mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack

  Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack
  Street Old Fashion från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade!
 • Sofiero whiskeyglas double OF 35 cl 0,35 l

  Sofiero whiskeyglas double OF 35 cl 0,35 l
 • Riedel O Whiskyglas 43 cl 2-pack

  Riedel O Whiskyglas 43 cl 2-pack
  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailglas, karaffer och ölglas.1673, när
 • Whiskyglas Reykjavik 20cl

  Whiskyglas Reykjavik 20cl
 • Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack

  Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack
  Set med fyra små tumblerglas från Leonardos barserie Spiritii, perfekt till favoritwhiskyn eller att ha som vattenglas. Med sitt sparsmakade mönster passar glasen de flesta dukningar. Glasen är tillverkade i stöttåligt Teqtonglas och tål diskmaskin. Volym 25 cl.
 • Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack

  Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack
  Set med sex tumblerglas från Leonardo, perfekt till favoritwhiskyn, att servera dessert i eller ha som vattenglas. Glasen tål diskmaskin och kan användas både till vardags och fest. Volym 38 cl.
 • Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas Glencairn 2 st - utan gravyr
  Som förstahandsval av skotska destillerier och vinnare av The Queen?s Award for Innovation kan ingen whiskyälskare vara utan det officiella whiskyglaset från Glencairn. Designad för att förstärka upplevelsen vid whiskyprovning har detta glas en tulpanformad mun som tillåter lättsamt smuttande och centrerar smak och doft, en vid skål för att uppskatta färg och en kraftig fot designad för bekvämlighet. Glencairn-glaset är tillverkat av fin kristall och är noggrant undersökt för att försäkra utmärkt kvalitet. Med personlig gravyr blir detta ett självklart glas för varje whiskyentusiast. Levereras till dig i ett elegant presentrör.
 • Whiskyglas Sofiero OF, 4-pack, 25 cl

  Whiskyglas Sofiero OF, 4-pack, 25 cl
  Klassiskt slipade whiskyglas 4-Pack. 25cl
 • Nachtmann Imperial Whiskyglas 31cl 4-p

  Nachtmann Imperial Whiskyglas 31cl 4-p
  Djup blommönstrade whiskyglas ur Imperialserien från Nachtmann. Dessa glas passar även till annan dryck om så önskas. I Imperial serien finns de 5 olika typer av glas. Ölglas, Whiskyglas, Vinglas, Champagneglas och Longdrinksglas. Tål maskindisk.Rymmer: 31 cl. Höjd: 8,8 cm. Diameter: 8,
 • Vintage whiskeyglas klar

  Vintage whiskeyglas klar
 • Time Square Whiskyglas 32 cl Klar

  Time Square Whiskyglas 32 cl Klar
 • Whiskyglas Granity 16cl

  Whiskyglas Granity 16cl
 • Whiskyglas Nachtmann Aspen 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Aspen 4 st - utan gravyr
  Whiskeyglas Aspen från Nachtmann 4 st. Kan graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Spey

  Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Spey
 • Time Square Whiskyglas 32 cl Klar

  Time Square Whiskyglas 32 cl Klar
 • DiVino whiskeyglas 25 cl 6-pack Klar

  DiVino whiskeyglas 25 cl 6-pack Klar
 • Whiskyglas Granity 16cl

  Whiskyglas Granity 16cl
 • Riedel Sommelier Whiskyglas Single Malt 20 cl

  Riedel Sommelier Whiskyglas Single Malt 20 cl
  Tradition och innovation - Riedel kan stolt se tillbaka på sin 250-åriga framgångssaga. Från starten i norra Böhmen fram tills idag. Riedel har i 11 generationer stått för den fina konsten att tillverka exklusiva och tidlösa vinglas, whiskyglas, cocktailglas, karaffer och ölglas.1673, när
 • Whiskeyset Spiritii

  Whiskeyset Spiritii
  Leonardo Whiskeyset Spiritii Ett whiskeyset i Spiritii-serien frå...
 • New Friends Tumbler And 46 cl

  New Friends Tumbler And 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en and i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Street Old Fashioned 27 cl 4-pack

  Street Old Fashioned 27 cl 4-pack
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, DUKA, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Graverade, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, Tom Dixon, True Fabrications, Villeroy & Boch, Zwilling, Åhléns, Övriga märken

ileadilead