Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.

Fler tips på whiskeyglas

 • Noblesse whiskyglas 24,5 cl 4-pack 24,5 cl

  Noblesse whiskyglas 24,5 cl 4-pack 24,5 cl
 • Professionellt Whiskyglas 2-pack

  Professionellt Whiskyglas 2-pack
 • Whiskyglas Nachtmann Punk 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Punk 4 st - utan gravyr
  4 st stilrena whiskyglas Nachtmann Punk med häftigt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas Eva Solo 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Eva Solo 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras! Glaset är tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att ge en fin whiskyupplevelse.
 • SPIRITII Whiskyset/3 delar

  SPIRITII Whiskyset/3 delar
  SPIRITII whiskyset från Leonardo tar de speciella stunderna i liv...
 • Whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack - utan gravyr
  Mycket snygga whiskyglas Nachtmann Sculpture 4-pack. Graveras i botten.
 • Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack

  Noblesse Whiskyglas 29,5 cl 4-pack
  Njut av din whisky i ett stilrent glas som känns behagligt och stabilt i handen. Noblesse är en elegant serie från Nachtmann som är både tålig och sofistikerad med ett vackert slipat diamantmönster.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl

  Sofiero Old Fashioned 25 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Time Square Whiskyglas 4-pack 32 cl Klar

  Time Square Whiskyglas 4-pack 32 cl Klar
 • Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack. Tunga & härliga handgjorda whiskyglas från LSA. Kan graveras! Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr
  Handgjorda whisky nosing glasses från LSA. Kan graveras! Lock medföljer till båda glasen. Kupan och locken är gjorda för att hålla inne doft, smak och arom. Perfekta för whiskyprovning! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Riedel Optical O whiskyglas 2-pack 34,4 cl

  Riedel Optical O whiskyglas 2-pack 34,4 cl
 • Mixology Charme Whiskyglas 38cl

  Mixology Charme Whiskyglas 38cl
 • Odlingskupa Glas Liten

  Odlingskupa Glas Liten
  Odlingsägg med en tillhörande glaskupa. Glaskupan har ett hål i toppen så att syret ska kunna komma in. Ställ i en kruka med växt eller odla direkt i odlingsägget!Finns även i en större storlek.
 • Drink Specific Neat Glas 2-pack

  Drink Specific Neat Glas 2-pack
  Neat drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset är perfekt storlek för drinkar utan is som till exempel whisky eller drinken Sazerac. Fyller du upp till kanten där glaset blir tjockare har du fyllt det exakt 6 cl. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Whiskyglas OF, Chateau 20cl

  Whiskyglas OF, Chateau 20cl
  Munblåst i Kosta.
 • Prestige Whiskyglas 42cl klar

  Prestige Whiskyglas 42cl klar
 • Whiskyglas

  Whiskyglas
 • Whiskyglas America 26,9cl

  Whiskyglas America 26,9cl
 • Ultima Thule on the rocks Whiskeyglas 28 cl 4 st

  Ultima Thule on the rocks Whiskeyglas 28 cl 4 st
 • Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pack

  Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pack
  Fyra stycken whiskeyglas från Nachtmann. Tillverkade från Kristallglas.
 • Drink Specific Rocks Glas 2-pack

  Drink Specific Rocks Glas 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Club Whiskyglas set 15cl 2-pack

  Club Whiskyglas set 15cl 2-pack
 • Bar whiskeyglas 6-pack 6-pack

  Bar whiskeyglas 6-pack 6-pack
 • Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Nachtmann Square 4-pack med snyggt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas Sofiero OF, 4-pack, 25 cl

  Whiskyglas Sofiero OF, 4-pack, 25 cl
  Klassiskt slipade whiskyglas 4-Pack. 25cl
 • Bossa Nova whiskeyglas 33 cl 4-pack Klar

  Bossa Nova whiskeyglas 33 cl 4-pack Klar
 • Club Whiskyglas och Drinkstenar

  Club Whiskyglas och Drinkstenar
  Två läckra whiskeyglas och två stora kylstenar som håller whiskeyn sval utan att spädas ut med vatten.I setet ingår 2 whiskeyglas och två stora kylstenar.Glas. Täljsten.Vikt: 0,208kg Mått: 20 cl, 20 x 20 mm
 • Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Nachtmann Bubbles 4-pack med snyggt mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Mixology Charme Whiskyglas 38cl

  Mixology Charme Whiskyglas 38cl
 • New Friends Tumbler Groda 46 cl

  New Friends Tumbler Groda 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en groda i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskyglas Reykjavik 20cl

  Whiskyglas Reykjavik 20cl
 • Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st

  Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st
  Njut av en välsmakande whisky ur dessa eleganta Brilliante whiskyglas från Lyngby Glas. Glasens stilrena mönster framhäver whiskyns färg på vackraste sätt när det reflekterar omgivningens ljus och skuggor. Brilliante-serien är prydd med ett vackert diamantmönster som framhäver glasets gla
 • City Whiskeyglas DOF 34 cl, 4-Pack

  City Whiskeyglas DOF 34 cl, 4-Pack
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie.
 • Ultima Thule on the rocks Whiskeyglas 28 cl 4 st

  Ultima Thule on the rocks Whiskeyglas 28 cl 4 st
 • Whiskyglas America 20cl

  Whiskyglas America 20cl
 • Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack - utan gravyr

  Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack - utan gravyr
  Whiskyprovarglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras. Detta whisky- och spritglas har en sned kant som ger en optimal upplevelse av spritens aromer. Glasets formspråk gör nämligen att doftpartiklarna samlas och träffar näsan mer koncentrerat. Det här optimerar smakupplevelsen och gör att spritens smak- och doftnyanser kan blomma ut helt. Spritglaset har utvecklats för olika typer av sprit, aperitifer och starkviner som whisky, rom, gin, calvados och sherry.
 • La Divina whiskeyglas 4-pack 36 cl

  La Divina whiskeyglas 4-pack 36 cl
 • Whiskeyglas Chateau - 6 glas

  Whiskeyglas Chateau - 6 glas
  Leonardo Whiskeyglas Chateau Ett elegant whiskeyglas / Vattenglas...
 • Whiskyglas 32cl Diony

  Whiskyglas 32cl Diony
 • Whiskyglas Street OF, 25 cl

  Whiskyglas Street OF, 25 cl
  Slipade whiskyglas i 4-Pack 27cl
 • Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar

  Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar
 • Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack

  Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack
  Whiskyprovarglas från Spiegelau. Glaset har en rundad kupa som smalnar av längst med kanten samt ett kort ben. Kan diskas i maskin.
 • Whiskyglas Reykjavik 20cl

  Whiskyglas Reykjavik 20cl
 • Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack. Eleganta whiskyprovar glas från Spiegelau. Levereras i en bärväska, perfekt för utflykter. Glasen kan graveras.
 • Whiskeyglas Spiritii 6 stk

  Whiskeyglas Spiritii 6 stk
  Leonardo Whiskeyglas Spiritii Ett genomskinligt whiskeyglas från ...
 • Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4 st - utan gravyr
  4 st stilrena whiskyglas Nachtmann Highland med olika snygga mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskyglas 32cl Diony

  Whiskyglas 32cl Diony

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, DUKA, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Koziol, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, Tom Dixon, True Fabrications, Villeroy & Boch, Zwilling, Övriga märken

ileadileadilead