Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Awar for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencain whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Tillverkat i fin kristall, och med en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, har det här glaset en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, och en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Chateau whiskyglas 27cl

  Chateau whiskyglas 27cl
  En tidlös och vacker servis från Kosta Boda för vardag och fest, som uppskattas för briljansen i den glittrande kupan.

Fler tips på whiskeyglas

 • Drink Specific Rocks Glas 28,3 cl 2-pack

  Drink Specific Rocks Glas 28,3 cl 2-pack
  Rocks drinkglas ingår i Riedels nya serie Drink Specific Glassware, en modern samling drinkspecifika glas till tusentals cocktails. Glaset bredd passar perfekt till drinkar med is, som till exempel The Old Fashioned. Säljs i 2-pack. Serien är den enda glasserien speciellt framtagen för att möta bar- och cocktailkulturens högt ställda krav, och är utvecklad i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Serien består av sex olika glas: Highball, Rocks, Neat, Fizz, Nick & Nora, och Sour, utformade för att passa de sju stora klassiska cocktaildrinkarna: The Old Fashioned, Manhattan, Daiquiri, Sour, Peasant, Buck and Julep.
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p
  Serien Noblesse från Nachtmann är lyxig och vacker med sitt eleganta rutmönster. Denna kristallserie tillför lite guldkant till barskåpet. Avnjut din favorit whisky i dessa glas. I Noblesse serien finns det även Longdrinkglas och Ölsejdel.Tål maskindisk.Diameter: 8,2 cm. Höjd: 9,8 cm.  
 • Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar

  Club whiskyglas och drinkstenar gåvoset 2 glas + 2 stenar
 • Riedel Optical O Whiskyglas 34.4 cl 2-pack

  Riedel Optical O Whiskyglas 34.4 cl 2-pack
  Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. ”Optical O” är baserad på den populära serien ”The O Wine Tumbler” från Riedels. Glaset rymmer 34.4 cl.
 • Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Highland Tumbler 4 st - utan gravyr
  4 st stilrena whiskyglas Nachtmann Highland med olika snygga mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Whiskeyglas 2-Pack

  Whiskeyglas 2-Pack
  Whiskey glas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen.
 • Street Old Fashioned 27 cl 4-pack

  Street Old Fashioned 27 cl 4-pack
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Mixology Textures Whiskyglas 38cl

  Mixology Textures Whiskyglas 38cl
 • Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Väska Spiegelau Snifter 6-pack. Eleganta whiskyprovar glas från Spiegelau. Levereras i en bärväska, perfekt för utflykter. Glasen kan graveras.
 • Gin & tonic 64cl, 4-pack

  Gin & tonic 64cl, 4-pack
  Tål diskmaskin.
 • Skruf Whiskyglas

  Skruf Whiskyglas
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl från Orrefors
 • Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal

  Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal
  Whiskey tumblers, levereras i snygg trälåda som innehåller 4 glas á 24 cl där glasen har etsad text med whisky, scotch, bourbon och single malt.
 • R&D whiskeyglas 2-pack highclere

  R&D whiskeyglas 2-pack highclere
 • Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack

  Peak Dbl Old Fashioned 34 cl 4-pack
  Snygga whiskyglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens vars glaskollektioner är alltid gjorda i sann Orrefors-anda. Marttis klara och slipade kristall präglas alltid av tidlöshet och påtaglig kvalitet.
 • Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Nosing Glass 2 st - utan gravyr
  Handgjorda whisky nosing glasses från LSA. Kan graveras! Lock medföljer till båda glasen. Kupan och locken är gjorda för att hålla inne doft, smak och arom. Perfekta för whiskyprovning! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Whiskyglas Orrefors Street OF 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Orrefors Street OF 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Orrefors Street Old Fashioned 4-pack. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt! Design av Jan Johansson.
 • Mixology Elixir Whiskyglas 38cl

  Mixology Elixir Whiskyglas 38cl
 • Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack

  Whisky Snifter 17 cl kort ben 2-pack
  Whiskyprovarglas från Spiegelau. Glaset har en rundad kupa som smalnar av längst med kanten samt ett kort ben. Kan diskas i maskin.
 • Crystal Ink Whiskyglas

  Crystal Ink Whiskyglas
  Crystal Ink Whiskyglas från Nybro Crystal .
 • Chateau Whiskeyglas 27 cl

  Chateau Whiskeyglas 27 cl
  Whiskeyglas i handtillverkat kristallglas från Kosta Boda.
 • Eva Solo Whiskyglas 27 cl

  Eva Solo Whiskyglas 27 cl
  Glaset är munblåst, tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att  ge en fin upplevelse med olika slags drinkar.
 • Whiskyglas Granity 16cl

  Whiskyglas Granity 16cl
 • Frederik Bagger Crispy Lowball, whiskyglas 2 st.

  Frederik Bagger Crispy Lowball, whiskyglas 2 st.
  Crispy Lowball är två eleganta whiskyglas med ett vackert och detaljrikt mönster som ger den eleganta Crispy-looken. Glasen är tillverkade av ekovänligt kristallglas utan giftiga tillsatser. Glasen tål maskindisk på glasprogrammet. Glasen är godkända av den amerikanska mat- och läkemedelsm
 • Whiskyglas Riedel Fire 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Riedel Fire 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Riedel Fire 2-pack. Kan graveras i botten så du ser gravyrtexten när du tittar ner i glaset, mycket snyggt! Det här glaset är särskilt framtaget för whisky. Formen förhöjer en bra whisky genom att förstärka fatens karaktär och rökighet och samtidigt tona ner alkoholens sura, stickiga doft. Glaset kallas ?Fire? på grund av sin eldliknande design.
 • Modern House Time Square Whiskyglas 4-pack 32 cl Klar

  Modern House Time Square Whiskyglas 4-pack 32 cl Klar
  Vackert och iögonfallande wiskeyglas från Modern House som kommer att ge din dukning en extra touch. Kombinera gärna med de andra glasen från samma serie Time Square.
 • Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack

  Relief Whiskeyglas 31 cl, 4-Pack
  Fyra whiskeyglas från Aida med vackert, slipat mönster i glaset.
 • Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack

  Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack
  Set med sex tumblerglas från Leonardo, perfekt till favoritwhiskyn, att servera dessert i eller ha som vattenglas. Glasen tål diskmaskin och kan användas både till vardags och fest. Volym 38 cl.
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Vackert diamantliknande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero designad av Gunnar Cyrén.
 • Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pack

  Whiskeyglas Square, 34,5 cl, 4-pack
  Fyra stycken whiskeyglas från Nachtmann. Tillverkade från Kristallglas.
 • Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Orrefors City OF 4-pack - utan gravyr
  Whiskyglas Orrefors City Old Fashioned 4-pack. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
  Design av Martti Rytkönen.
 • Sorrento Whiskeyglas 266 ml, 2-pack

  Sorrento Whiskeyglas 266 ml, 2-pack
  Tvåpack Sorrento whiskeyglas från Zwilling designade av Matteo Thun och Antonio Rodriquez. Tillverkade av dubbelväggade glas av hög kvalitet för att hålla optimal dryckestempratur.
 • Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Islay Tumber är mycket eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Glasen väger hela 580 gram st och passar perfekt till en tung rökig whisky. Lägg till personlig gravyr för att skapa en personlig och unik present till en whiskyälskare. 2 st träunderlägg ingår också.Beställ redan idag! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Whiskyglas med guld

  Whiskyglas med guld
  Njut din dryck ur dessa högkvalitativa glas. Glasen har en fantastiskt kristallklar lyster och är dekorerade med en handslipad svepande slinga över kupan. Designade med utgångspunkt i skönhet, form och funktion är
 • Whiskyglas 32cl Diony

  Whiskyglas 32cl Diony
 • Chateau Old Fashioned 27 cl

  Chateau Old Fashioned 27 cl
  Old Fashioned från Kosta Bodas serie Chateau. Underbart att duka bordet med både till vardags och till fest. Chateau ritades av Bertil Vallien för snart 30 år sedan men är med sitt klassiska och vackra uttryck fortfarande ett av Kosta Bodas allra mest omtyckta servisglas. Glaset hette tidigare Chateau Old Fashioned 20 cl hos Kosta Boda.
 • Nachtmann Punk Whiskyglas 3-dels

  Nachtmann Punk Whiskyglas 3-dels
  Avnjut din favorit whisky i dessa "punkiga" glas och ha din favorit whisky i kristallkaraffen.  Varumärket Nachtmann har samarbetat med den världsberömda konst och designhögskolan Central Saint Martins i London. Detta för att fira punkens 40 års jubileum. Designern bakom serien PUNK är A
 • Whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st - utan gravyr
  Handgjorda whiskyglas LSA Renfrew Tumbler 2 st med gravyr. Eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Inspirerade av den historiska skotska staden Renfrew. 2 st träunderlägg ingår också. Beställ redan idag! Levereras i en presentkartong. Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Modern House Time Square Whiskyglas 32 cl Klar

  Modern House Time Square Whiskyglas 32 cl Klar
  Whiskyglas med vackert rutmönster från Modern House. Glaset rymmer 32 cl och är tillverkad av kristalllglas. Kombinera gärna med karaffen ur samma serie.
 • Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Bar Culture 2-pack. Tunga & härliga handgjorda whiskyglas från LSA. Kan graveras! Alla handgjorda LSA-glas är tillverkade av soda-limeglas - vilket är blyfritt, till skillnad från kristall. Ingredienserna består främst av sand, soda och lime. Att skapa "receptet", blanda ingredienserna vetenskapligt och i rätt proportioner är en skicklig uppgift som säkerställer att textur, konsistens, färg och klarhet i det färdiga stycket är exakt som önskat. Blandningen värms upp till flera hundra grader Celsius i en gaseldad ugn. Ibland kan luftbubblor fångas fast i det smälta glaset under denna process och det är dessa en ibland kan se i färdigvaran - en vanlig och acceptabel del av processen med handgjort och mönstrat glas.
 • Noblesse Whiskyglas 29,5cl

  Noblesse Whiskyglas 29,5cl
  Noblesse Whiskyglas 29,5cl från Nachtmann .
 • Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st

  Lyngby Glas Brilliante Whiskyglas 6 st
  Njut av en välsmakande whisky ur dessa eleganta Brilliante whiskyglas från Lyngby Glas. Glasens stilrena mönster framhäver whiskyns färg på vackraste sätt när det reflekterar omgivningens ljus och skuggor. Brilliante-serien är prydd med ett vackert diamantmönster som framhäver glasets gla
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl

  Sofiero Old Fashioned 25 cl
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.
 • Fontaine Whiskyglas, 25 cl

  Fontaine Whiskyglas, 25 cl
  Fontaine Whiskyglas, 25 cl från Holmegaard
 • Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack

  Spiritii Whiskyglas 25 cl 4-pack
  Set med fyra små tumblerglas från Leonardos barserie Spiritii, perfekt till favoritwhiskyn eller att ha som vattenglas. Med sitt sparsmakade mönster passar glasen de flesta dukningar. Glasen är tillverkade i stöttåligt Teqtonglas och tål diskmaskin. Volym 25 cl.
 • R&D whiskeyglas 2-pack radial

  R&D whiskeyglas 2-pack radial
 • Spiegelau Perfect Serve Collection Whiskyset 3 Delar Klar

  Spiegelau Perfect Serve Collection Whiskyset 3 Delar Klar
  Vackert och dekorativt whiskyset från Spiegelau.
 • Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl

  Bach Vatten-/Whiskeyglas 25,5cl

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

 

Varumärken med whiskeyglas

Aida, Arcoroc, Aromabar, ByOn, Eva Solo, Frederik Bagger, Fyrklövern, Glencairn, Granit, Graverade, Holmegaard, House Doctor, Iittala, Kosta Boda, Leonardo, Louise Roe, Luigi Bormioli, Lyngby, Magnor, Modern House, Nachtmann, Normann Copenhagen, Nybro Crystal, Orrefors, Riedel, Rosenthal, Royal Doulton, Sagaform, Skrufs Glasbruk, Spek Amsterdam, Spiegelau, Table Top Stories, True Fabrications, Vacu Vin, Villeroy & Boch, Waterford, Zwilling, Övriga märken

ileadileadileadilead