Whiskeyglas

Whiskeyglas är i regel låga och kan ha rundad eller platt botten och ingen lång stjälk. Kupan kan vara rak eller rundad och det ska vara skönt att hålla i glaset. Glencairnglaset, utvecklat tillsammans med den skotska whiskeyindustrin fick utmärkelsen Queens Award for Innovation år 2006.

Populärt inom whiskeyglas

 • Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack

  Glencairn Whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier. Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl

  Rumours Tumbler Old Fashioned 21 cl
  Ett whiskeyglas som har en tilltalande design i slipad kristall men samtidigt den klassiska raka formen. Storleken och formen på glaset gör så att perfekt mängd kan serveras med is som får tillräckligt mycket plats för att röras runt tillsammans med drinken.
 • Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Drinkglas 28 cl 2-pack
  Gaissa är en vacker serie som passar utmärk till festligare tillfällen. Använd till whisky, drinkar, öl, vatten eller annan dryck.
 • Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack

  Sofiero Old Fashioned 25 cl 4-pack
  Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén. De djupa slipningarna, bryter ljus likt en gnistrande diamant och blir en fin detalj i hemmet.

Fler tips på whiskeyglas

 • Whiskyglas LSA Boris Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Boris Tumbler 2 st - utan gravyr
  LSA Boris Tumbler är snygga och tunga handgjorda whiskyglas. Glasen väger hela 600 gram st och passar således perfekt till en tung rökig whisky. Lägg till personlig gravyr för att skapa en personlig&hellip:
 • Spiegelau Whiskyglas 17cl 4-pack

  Spiegelau Whiskyglas 17cl 4-pack
  Spiegelau whiskeyprovarglas. Detta Whiskyglas är främst avsett för den finaste Skotska malten men även för Japansk kvalitetsbourbon. Glaset förhöjer självklart vilken Skotskt eller Irländsk Blended Whisky som helst och fungerar utmärkt för alla sorters Avec. Det är format så att det f
 • SPIRITII Whiskyglas/Dricksglas

  SPIRITII Whiskyglas/Dricksglas
  Whiskyglaset SPIRITII från Leonardo tar de speciella stunderna i ...
 • Street Whiskeyglas DOF, 40 cl

  Street Whiskeyglas DOF, 40 cl
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren!
 • Whiskyglas America 26,9cl

  Whiskyglas America 26,9cl
 • DiVino whiskeyglas 25 cl 6-pack Klar

  DiVino whiskeyglas 25 cl 6-pack Klar
 • Professionellt Whiskyglas 2-pack

  Professionellt Whiskyglas 2-pack
 • Spiritii Whiskyglas/Dricksglas 6 stk

  Spiritii Whiskyglas/Dricksglas 6 stk
  250 ml whiskeyglas från serien Spiritii. Ett snyggt tumblerglas s...
 • Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr

  Whiskyglas LSA Islay Tumbler 2 st - utan gravyr
  Whiskyglas LSA Islay Tumber är mycket eleganta och tunga handgjorda whiskyglas. Glasen väger hela 580 gram st och passar perfekt till en tung rökig whisky. Lägg till personlig gravyr för att skapa&hellip:
 • Final Touch Whiskyglas Och Kolossal Isbit

  Final Touch Whiskyglas Och Kolossal Isbit
  Whiskyglas med stor isbitform från final touch Kapacitet: 420 ml Ett mycket snyggt glas från final touch med en isbitform som är utformad för att passa perfekt i glaset.
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 30cl 4-p
  Serien Noblesse från Nachtmann är lyxig och vacker med sitt eleganta rutmönster. Denna kristallserie tillför lite guldkant till barskåpet. Avnjut din favorit whisky i dessa glas. I Noblesse serien finns det även Longdrinkglas och Ölsejdel.
 • Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr

  Whiskyglas Nachtmann Bossa Nova Tumbler 4 st - utan gravyr
  Rediga, tunga och stilrena whiskyglas med elegant mönster. Graveras i botten så att gravyren läses när du tittar ner i glaset, mycket snyggt!
 • Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack

  Bar Whiskyglas 38 cl 6-pack
  Set med sex tumblerglas från Leonardo, perfekt till favoritwhiskyn, att servera dessert i eller ha som vattenglas. Glasen tål diskmaskin och kan användas både till vardags och fest. Volym 38 cl.
 • Mixology Vattenglas / Whiskyglas Färdigt - 50 Cl

  Mixology Vattenglas / Whiskyglas Färdigt - 50 Cl
  Producent Luigi Bormioli Färg klar Material SON.hyx® kristallglas Rumsstorlek 50 cl Höjd 10,4 cm Diameter 9,4 cm Garanti 25 år skuren på kant och fot / missfärgning Vackert glas från Luigi Bormiolis Mixology-serie. Glaset är perfekt som ett vattenglas ell
 • Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack

  Sofiero Whiskeyglas OF 25 cl, 4-pack
  Sofiero whiskyglas från Orrefors. En gnistrande klassiker som formgavs redan 1961 av Gunnar Cyren. Med djupa slipningar som får din dryck att gnistra förhöjer den njutningen av din whisky eller annan dryck. Det finns även en tillhörande karaff i Sofiero serien.
 • Whiskyglas 27 cl

  Whiskyglas 27 cl
  Whiskyglas från Eva Solo med en tunn och elegant drickkant. Den sneda kanten gör att man kan dricka från alla sidor. Skapad för att komplettera vinglaskollektionen från Eva Solo med samma design. Glaset rymmer 27 cl.
 • Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal

  Whiskeyglas Set Admiral Etached Crystal
  Whiskey tumblers, levereras i snygg trälåda som innehåller 4 glas...
 • Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Spey

  Riedel whiskyglas 29,5 cl 2-pack Spey
 • Professionellt Whiskyglas 18cl

  Professionellt Whiskyglas 18cl
 • Iittala Ultima Thule whiskyglas 28 cl. 2 stk.

  Iittala Ultima Thule whiskyglas 28 cl. 2 stk.
  Servera de värmande dropparna i dessa estetiska Ultima Thule glas från Iittala. Setet består av två fina glas, med en kapacitet på 28 cl. Designserien Ultima Thule, som glasen är en del av, är designad av den prisvinnande finska designern Tapio Wirkkala.Ytan på produkterna i serien är unik
 • New Friends Tumbler Räv 46 cl

  New Friends Tumbler Räv 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en räv i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Whiskeyglas 380 ml Set om 6 stk

  Whiskeyglas 380 ml Set om 6 stk
  Stilrent och tåligt whiskeyglas som passar serien AMBROGIO, från ...
 • Whiskyglas

  Whiskyglas
  Njut din dryck ur dessa högkvalitativa glas. Glasen har en fantastiskt kristallklar lyster och är dekorerade med en handslipad svepande slinga över kupan. Designade med utgångspunkt i skönhet, form och funktion är
 • Whiskyglas America 20cl

  Whiskyglas America 20cl
 • Whiskeyglas CLUB NO. 2 Set - 6 st

  Whiskeyglas CLUB NO. 2 Set - 6 st
  CLUB NO. 2 är glaset som har allt - det är miljövänligt, okrossba...
 • Spiegelau Special Whiskyglas 17 cl 2-pack

  Spiegelau Special Whiskyglas 17 cl 2-pack
  Dessa whisky-glas passar framför allt till fin skotsk malt. Glaset förbättrar upplevelsen av skotsk eller irländsk whisky och fungerar perfekt till alla typer. Glasets form gör att den karakteristiska whisky-aromen produceras när drycken snurras runt och blandas med luften som ligger fångad
 • Whiskyglas Reykjavik 20cl

  Whiskyglas Reykjavik 20cl
 • New Friends Tumbler Groda 46 cl

  New Friends Tumbler Groda 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en groda i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Street DBL Old Fashioned 40 cl

  Street DBL Old Fashioned 40 cl
  Street-serien ger med sitt kvadratiska klara slipskär och detaljer ett dekadent intryck. Med inspiration från New Yorks gatunät har denna serie blivit otroligt framgångsrik. Munblåsta för tunnhetens skull, handslipade för främsta skärpa samt äkta kristallglas för högsta briljans.
 • Spiegelau Premium Whiskyglas 4-pack

  Spiegelau Premium Whiskyglas 4-pack
  Whiskyglas med hög fot. Moderna och med en enkel design är dessa glas en perfekt present till en whiskyälskare eller varför inte till dig själv. Tål maskindisk. Rymmer: 28 cl. Höjd: 19,2 cm. Diameter: 7,1 cm.  
 • Whiskeyset Spiritii

  Whiskeyset Spiritii
  Leonardo Whiskeyset Spiritii Ett whiskeyset i Spiritii-serien frå...
 • Whiskyglas DOF 380ml Bar

  Whiskyglas DOF 380ml Bar
  Klassiskt whiskyglas från glasmästarna Leonardo. Glaset har en sk...
 • Whiskyglas med guld

  Whiskyglas med guld
  Njut din dryck ur dessa högkvalitativa glas. Glasen har en fantastiskt kristallklar lyster och är dekorerade med en handslipad svepande slinga över kupan. Designade med utgångspunkt i skönhet, form och funktion är
 • Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl

  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl
  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl från Orrefors
 • City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack

  City Whiskeyglas OF 25 cl, 4-Pack
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie.
 • Sorrento whiskeyglas 2-pack 2-pack

  Sorrento whiskeyglas 2-pack 2-pack
 • Whiskyglas Vintage

  Whiskyglas Vintage
 • Whiskeyglas 2-Pack

  Whiskeyglas 2-Pack
  Whiskeyglas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen. Två snygga och klassiska glas som får aromerna på whiskyn att blomma ut. Glasen har funktion och en enkel nordisk design som kommer blir fina vid dukning. Gillar man inte whiskey går det utmärkt att använda dem som vattenglas eller för saft! Levereras i 2-pack.
 • Roma 1960 Vattenglas / Whiskyglas 4 St Klar 38cl

  Roma 1960 Vattenglas / Whiskyglas 4 St Klar 38cl
  Snyggt och snyggt Roma 1960 whiskyglas 4st klart 38cl Om du behöver några vackra whiskyglas kan du överväga att köpa dessa glas, som är vackra och passar perfekt till alla typer av whisky. Det vackra mönstret längst ner matchar riktigt bra med den gyllene
 • Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack

  Gaissa Whiskyglas 28 cl 2-pack
 • Club Whiskyglas och Drinkstenar

  Club Whiskyglas och Drinkstenar
  Två läckra whiskeyglas och två stora kylstenar som håller whiskeyn sval utan att spädas ut med vatten.I setet ingår 2 whiskeyglas och två stora kylstenar.Glas. Täljsten.Vikt: 0,208kg Mått: 20 cl, 20 x 20 mm
 • Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack - utan gravyr

  Whiskyglas Spiegelau Snifter 2-pack - utan gravyr
  Whiskyprovarglas Spiegelau Snifter består av en mediumstor tulpanformad skål, ideal för att fånga whiskyns rika aromer. Skaftet är specialtillverkat för att vara av högsta möjliga hållbarhet.&hellip:
 • Vintage whiskeyglas klar

  Vintage whiskeyglas klar
 • New Friends Tumbler Fågel 46 cl

  New Friends Tumbler Fågel 46 cl
  Lekfullt tumblerglas med en fågel i botten, perfekt till favoritdrinken eller att servera dessert ur. Volym 46 cl. En björn dyker upp, en and vilar nöjt på botten, en annan fågel betraktar dina dryckesvanor utan att egentligen bry sig. Ernst Billgren är ett med naturen och tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare har han skapat serien New Friends, skulpturer som går att dricka ur och servera i.
 • Diamond Whiskyglas (2st)

  Diamond Whiskyglas (2st)
  Få en ny vinkel på din whisky med detta diamantglas format som en diamant. Detta något ovanliga glas kan enkelt och enkelt roteras i en annan vinkel. På det sättet kan du rotera din whisky utan problem. Det hjälper till att producera bästa möjliga smak oc
 • Whiskyglas 35 Cl

  Whiskyglas 35 Cl
  Whiskyglas Mått: 91x96 mm Innehåll: 35cl Polykarbonatglas blir mer och mer populärt. Detta beror på att glasögonens livslängd nu har förlängts mycket mer än tidigare och nu varar så länge att det faktiskt är en ganska bra investering. Diskotek använder bl
 • Spiegelau Whiskyglas Single Barrel Bourbon4-pack

  Spiegelau Whiskyglas Single Barrel Bourbon4-pack
  Glasen är anpassade att ge den bästa smaks- och doftupplevelsen av din favoritwhiskey. Estetisk och elegant design med en utvecklad form ger dig en optimal smaksensation. Den stora kupan med avsmalnande kanter gör att alla aromer kommer till sin rätt. Njut av din favorit whisky med rätt glas!Me
 • Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack

  Street Whiskyglas OF 27 cl, 4-pack
  Street Old Fashion från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade!

Whiskeyglaset är en del av njutningen

Ett fyllt whiskeyglas

Typiska former på whiskeyglas är s.k. tumblers, snifters och copitas. Tumblers är den traditionella formen på whiskyglas, men en del anser att det glaset inte lyckas behålla och fokusera whiskeyns aromer på samma sätt som de med kupor som smalnar av upptill.

ileadilead