Martiniglas

Ett martiniglas kan användas för att servera både drinkar, förrätter eller efterrätter i. En god martini är ingen martini utan att ha serverats i ett riktigt martiniglas! Martiniglasen ska ha en platt fot, lång stjälk och en bred, konformad kupa. Drinken serveras ofta som en aperitif eller välkomstdrink.

Populärt inom martiniglas

 • Kosta Boda Line Martiniglas 23 cl

  Kosta Boda Line Martiniglas 23 cl
  Stilfullt martiniglas från Kosta Bodas serie Line. Glaset har en klassisk design och är munblåst i Småland.  Specifikationer: Höjd: 16,5 cm. Bredd: 11,5 cm. Vikt: 0,30 Kg.  
 • Line Martiniglas 15 cl

  Line Martiniglas 15 cl
 • Orrefors Intermezzo Blå Martini 25 cl

  Orrefors Intermezzo Blå Martini 25 cl
  Drick tjusiga martinis i detta eleganta glas i Orrefors serie Intermezzo. Komplettera med öl-, vin- och whiskyglas i samma vackra serie.   Intermezzo är glasserien som handlar om kärlek och nyfikenhet. Glasen bär på en hemlighet, en gåta som ser ut som ett utropstecken. Intermezzo är en av
 • Nachtmann Vivendi Martiniglas 19,5cl 4-p

  Nachtmann Vivendi Martiniglas 19,5cl 4-p
  Vivendi serien från Nachtmann, är en serie med eleganta glas som är avsedd att användas till vardags. Avnjut din favorit Martini i dessa klassiska glas. Tål maskindisk. Rymmer: 20 cl. Höjd: 17,4 cm. Diameter: 11,7 cm.  

Fler tips på martiniglas

 • Iittala Essence Gin & Cocktail 63 Cl 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Iittala Essence Gin & Cocktail 63 Cl 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Ginglasen från Iittala har en finsk design med ett modernt, minimalistiskt utseende och en generös kupa perfekt för drinkar. De har en spännande karaktär med en vacker stjälk med en tunn kant för en fulländad dryckesupplevelse. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgivning av Alfredo Häberli. Om ginglasen från Iittala- Finsk design.- Modernt, minimalistiskt utseende.- Från serien Essence.- Säljs i 2-pack.- Kapacitet: 63 cl.- Passar för Gin & Tonic, Aperol Spritz, cockt. Skötselråd för ginglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Lyngby Glas Juvel Martiniglas 4 st

  Lyngby Glas Juvel Martiniglas 4 st
  Servera läckra martinis, cosmopolitans och många andra färgglada cocktails i dessa eleganta Juvel martiniglas från Lyngby. Den klassiska och eleganta formen på glasen kan lyfta välsmakande cocktails till en ännu högre nivå. De är gjorda av vackert hållbart glas som har enastående klarhet
 • Orrefors Gin & Tonic 64 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Orrefors Gin & Tonic 64 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Blanda din egen utsökta gin & tonic i det här ballongformade glaset från Orrefors som är ämnat för exakt det ändamålet. Den rymliga kupan förstärker smakerna och ger plats för mycket is och garnityr. Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Enoteca Martiniglas 29 cl Klar

  Enoteca Martiniglas 29 cl Klar
 • Eva Solo Martini 18 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Eva Solo Martini 18 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Martiniglas från Eva Solo. Det här martiniglaset har en elegant design, och den sneda kanten ger glaset attityd. Perfekt att använda för att göra dukningen mer intressant. Glaset är munblåst vilket gör varje glas unikt. Kan med fördel kombineras med andra glas från samma serie. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Martiniglas 21 Cl - Arcoroc Broadway

  Martiniglas 21 Cl - Arcoroc Broadway
  Martiniglas 21 cl - Arcoroc Broadway
 • Luigi Bormioli Optica Martiniglas 22 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Optica Martiniglas 22 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar
  Martiniglaset från Luigi Bormioli har vacker, plisserad design i kristallglas perfekt både till vardags och finare tillfällen och för drinkar. Det har slitstarkt, transparent material för vardaglig användning med tunn, elegant fot som aldrig går ur tiden. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Ett måste för den designintresserade. Om martiniglaset från Luigi Bormioli- Tillverkat av kristallglas.- Vacker, plisserad design.- Högkvalitativt material.- Finns även som rödvinsglas.- Från serien Optica.- Martiniglaset säljs i 4-pack.- Bredd: 198 mm.- Höjd: 150 mm.- Längd: 198 mm.- Tillverkat i Italien Skötselråd för martiniglaset- Tål diskmaskin.- Hand- eller maskintvätt på låg temperatur, max 55°C. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Martiniglas 25 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Martiniglas 25 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Klar
  Intermezzo är en elegant glasserie formgiven av Erika Lagerbielke för Orrefors. Serien kännetecknas av en ikonisk detalj i form av en droppe i foten. Glasen är tillverkade av äkta kristallglas och är munblåsta i Småland. Intermezzo Blå Martiniglas är ett stilfullt glas ur serien som kommit att bli en av Orrefors bäst säljande genom tiderna. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Martiniglas 30 Cl - Luigi Bormioli Accademia 6 St

  Martiniglas 30 Cl - Luigi Bormioli Accademia 6 St
  Eleganta Luigi Bormioli Accademia martiniglas Höjd - 16,4 cm Diameter - 11,5 cm Volym - 30 cl Material - Glas Färg - Klar
 • Juvel Martiniglas 28cl 4-pack Klar

  Juvel Martiniglas 28cl 4-pack Klar
 • Iittala Essence Cocktail 31 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Iittala Essence Cocktail 31 Cl 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Essence cocktailglas är designat av Alfredo Häberli från Iittala. Formmässigt har cocktailglaset ett lika långt och smalt skaft som vinglasen i serien. Likväl har det samma lätta och välbalanserade fot och är tillverkat i tunt, blyfritt glas och tål maskindisk.Det som utmärker detta cocktailglas är kupan på 31 cl som är större, bredare och har en kortare kant än exempelvis champagneglasen i serien. Den bredare och mer öppna designen lämpar sig bra för desserter då den gör det lätt att komma åt och äta med sked. Man kan också välja att dricka champagne ur skålen då den öppna och breda designen gör att champagnen luftas, smakerna får blomma ut och kolsyran blir inte lika koncentrerad och påtaglig som med det mer traditionella champagneglaset i serien. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Martiniglas Cabernet 30 Cl

  Martiniglas Cabernet 30 Cl
  Läckra martini-glas Det här vackra martiniglaset är naturligtvis lämpligt för martini, men kan säkert också användas för otaliga andra cocktails. Det kan vara en kosmopolitisk som de flesta känner från den populära Sex and the City-serien. Naturligtvis as
 • Mixology Martiniglas 21,5 cl 4-pack

  Mixology Martiniglas 21,5 cl 4-pack
 • Perfection Martiniglas klar 29 cl 1 st

  Perfection Martiniglas klar 29 cl 1 st
 • Line Martiniglas 15 cl

  Line Martiniglas 15 cl
 • Spiegelau Casual Gin & Tonic Glas 4-pack 63 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Kristall Klar

  Spiegelau Casual Gin & Tonic Glas 4-pack 63 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Kristall Klar
  Casual Gin & Tonic Glas 4-pack, 63 Cl från Spiegelau. Martiniglas & Cocktailglas Klar Kristall. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kopparpläterat Cocktail Coupe Glas 30cl - Genware

  Kopparpläterat Cocktail Coupe Glas 30cl - Genware
  Vores udvalg af Metal Drinkware dækker et udvalg af stilfulde og innovative krus, gryder og kopper, der fungerer perfekt som alternativer til traditionelt glas til præsentation af cocktails og kolde drikke. Martiniglas af kobber og rustfrit stål
 • Riedel Sour Drink 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas

  Riedel Sour Drink 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design.Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Sour passar speciellt bra för just sourdrinkar som Whisky Sour, Pisco Sour och Daiquiri. Glasets stam håller drinken sval och kupans form förstärker drinkens aromer. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Enoteca Martiniglas 29 cl Klar

  Enoteca Martiniglas 29 cl Klar
 • Luigi Bormioli Mixology Cocktailglas 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Mixology Cocktailglas 4-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar
  Cocktailglasen från Luigi Bormioli är tillverkade av gnistrande kristallglas med en elegant känsla. De har en tunn design med vackra, böljande kupor. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Om cocktailglasen från Luigi Bormioli- Kapacitet: 15 cl.- Finns även som en ginglas.- Mixology uppskattas för vintagekänslan. Skötselråd för cocktailglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Gammaldags Tumlare 27cl - Urban Bar

  Gammaldags Tumlare 27cl - Urban Bar
  Trevligt gammaldags tumlare glas från urban bar Det finns många olika typer av glasögon och när du serverar något professionellt är det viktigt att du har rätt glasögon. Om du till exempel serverar en martini är det viktigt att det inte är något du server
 • Perfection Martiniglas klar 29 cl 6 st.

  Perfection Martiniglas klar 29 cl 6 st.
 • Luigi Bormioli Mixology Ginglas 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Mixology Ginglas 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar
  Ginglaset från Luigi Bormioli är tillverkad av gnistrande kristallglas med en elegant känsla. Den har en tunn design med vackra, böljande kupor. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Om ginglaset från Luigi Bormioli- Kapacitet: 80 cl.- Finns även som ett cocktailglas.- Mixology uppskattas för vintagekänslan. Skötselråd för ginglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Martiniglas utan stjälk 2-pack

  Martiniglas utan stjälk 2-pack
  Martiniglas utan stjälk 2-pack. Ett par riktigt eleganta cocktailglas utan stjälk från Viski. Dessa glas har den klassiska Martiniformen men istället för att vila på en smal stjälk har de designats med en läcker glasbotten som agerar fot. Läcker design av hög kvalité. Levereras i 2-pack
 • Holmegaard Cabernet Cocktail 29 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Holmegaard Cabernet Cocktail 29 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Cabernet Cocktailglas är en del av glasserien Cabernet, som är Holmegaards mest populära. Njut av en dry martini eller champagne i detta eleganta cocktailglas. Det kan även användas för vackra uppläggningar av förrätter och desserter. Tål max 55°C i diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Martini-glas - Polykarbonat

  Martini-glas - Polykarbonat
  Saknar dina gäster en Martini i rätt glas? På Barlife rekommenderar vi detta vackra glas av högsta kvalitet. Nu kan dina gäster annars bara komma med beställningarna. Glaset har den välbekanta formen, med en lång hals och snygg triangulär topp. Med detta
 • Spiegelau Willsberger Martiniglas 26cl 4-p

  Spiegelau Willsberger Martiniglas 26cl 4-p
  Detta snygga martiniglas från Spiegelaus serie Willsberg är det perfekta glaset att servera sin favoritcocktail i. Tål maskindisk.  Rymmer: 26 cl. Höjd: 21 cm. Diameter: 11,2 cm.  
 • Line Martiniglas 15 cl

  Line Martiniglas 15 cl
 • Rosenthal Versace Medusa Luminere Cocktail 21 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Klar

  Rosenthal Versace Medusa Luminere Cocktail 21 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Klar
  Versace Medusa Luminere Cocktail 21 Cl, Klar från Rosenthal. Martiniglas & Cocktailglas Klar . Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Perfection Martiniglas klar 29 cl 1 st

  Perfection Martiniglas klar 29 cl 1 st
 • Nachtmann Bossa Nova Martiniglas 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Klar

  Nachtmann Bossa Nova Martiniglas 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Klar
  Bossa Nova Martiniglas, 2-pack från Nachtmann. Martiniglas & Cocktailglas Klar . Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Aida Café Dessertskål 16,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Aida Café Dessertskål 16,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Dessertskålen från Aida har modern, enkel design i glas med nordisk look perfekt perfekt för cocktails, mineralvatten och desserter. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om dessertskålen från Aida- Nordisk look.- Enkel, modern design.- Finns även som champagnekupa.- Tillverkad av glas.- Dessertskålen kommer i olika modeller.- Från serien Café.- Perfekt perfekt för cocktails, mineralvatten och desserter.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Kapacitet: 16,5 cl.- Diameter: 107 mm.- Höjd: 83 mm. Skötselråd för dessertskålen- Tål diskmaskin.- Tål diskmaskin upp till 55°C. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor Crys Cocktail - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  House Doctor Crys Cocktail - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Cocktailglaset från House Doctor har en sofistikerad look i klart glas med eleganta detaljer. Det har en klassisk känsla perfekt till alla tillfällen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om cocktailglaset från House Doctor- Elegant, sofistikerad look.- Delikat mönster.- Perfekt för cocktailpartyt. Skötselråd för cocktailglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Copper Martini Glass 24cl - Genware

  Copper Martini Glass 24cl - Genware
  Vores udvalg af Metal Drinkware dækker et udvalg af stilfulde og innovative krus, gryder og kopper, der fungerer perfekt som alternativer til traditionelt glas til præsentation af cocktails og kolde drikke. Martiniglas af kobber og rustfrit stål
 • Aida Café Gin 64,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Aida Café Gin 64,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Ginglaset från Aida har modern, enkel design i glas med nordisk look perfekt för drinkar. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om ginglaset från Aida- Nordisk look.- Enkel, modern design.- Finns även som champagnekupa.- Tillverkad av glas.- Från serien Café.- Perfekt för drinkar.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Kapacitet: 64,5 cl.- Djup: 335 mm.- Bredd: 224 mm.- Höjd: 170 mm. Skötselråd för ginglaset- Tål diskmaskin upp till 55°C.- Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Mixology Martiniglas klar 21,5 cl

  Mixology Martiniglas klar 21,5 cl
 • CLUB NO. 12 Martiniglas, plastglas / superglas 2-pack

  CLUB NO. 12 Martiniglas, plastglas / superglas 2-pack
  CLUB NO. 12 Martiniglas 2-pack i giftfri plast från tyska kvalitetsmärket Koziol.CLUB är ett plastglas som har allt - det är miljövänligt, okrossbart, håller för evigt, känns bra i handen,&hellip:
 • Omega martiniglas

  Omega martiniglas
  Omega martiniglas är ett läckert cocktailglas med den klassiska matinikupan. Vad som gör Omega martiniglas unikt är dess stjälk, som på ett stiligt sätt delar sig i två för att sedan mötas igen vid foten. Elegant, och mycket passande till vissa typer av cocktails. Volym: 20 cl
 • Bombay Sapphire martiniglas

  Bombay Sapphire martiniglas
  En av världens populäraste ginsorter. Med Bombay Sapphire Martiniglas kan du servera en perfekt Dry Martini ur ett stilrent Speakeasy-influerat drinkglas. Detta vackra cocktailglas har en hög stjälk och en klassisk expanderande kupa. Stjälken och foten har färgats med den klassiska blå färgen som Bombay Sapphires flaskor har, och på glaset står deras logga tryckt. Höjd: 178 mm Diameter: 113 mm
 • Eva Solo Martini 18 Cl Klar - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar - 821303

  Eva Solo Martini 18 Cl Klar - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar - 821303
  Martini glas från Eva Solo. Glaset är munblåst, tunt och skört. Serien består av en rad eleganta, harmoniska glas som vart och ett är formgivet utifrån en önskan att ge en fin upplevelse med olika slags drinkar. Glaset rymmer 18 cl Vi har valt ut Klar Martiniglas & Cocktailglas i Glas från Eva Solo med stor omsorg.
 • Speakeasy Martiniglas 19 cl

  Speakeasy Martiniglas 19 cl
  Speakeasy Martiniglas 19 cl. Ett klassiskt designat Martiniglas från Libbey med Art Deco- inspirerad fot. Speakeasy Martini är ett lite mindre cocktailglas som gör att det lämpar sig utmärkt till Dry Martini och andra starkare cocktails. Den slipade stjälken ger liv och dynamik åt glaset och själva glaskroppen har den klassiska expanderande formen. Vol: 19 cl H: 16,4 cm Ø: 9,9 cm
 • Bormioli Ypsilon Martini-glas, 24,5 Cl

  Bormioli Ypsilon Martini-glas, 24,5 Cl
  Bormioli Ypsilon martini-glas, 24,5 cl Artikelnummer. - 20802324 Färg - Klar Material - Glas Höjd - 18,7 cm Volym - 24,5 cl
 • Martiniglas i rostfritt 2-pack

  Martiniglas i rostfritt 2-pack
  Martiniglas i rostfritt 2-pack. Utsökt designade Martiniglas tillverkade i rostfritt. Dessa cocktailglas är utmärkta att förvara kallt och ger då drinken en lyxig känsla där den isade ytan bidrar med fräschör. Dessa glas levereras i 2-pack. Vol: 20 cl H: 17 cm
 • Intermezzo Blå Martini 21 cl

  Intermezzo Blå Martini 21 cl
 • Kosta Boda Line Martini 23 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Kosta Boda Line Martini 23 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Line Martiniglas från Kosta Boda. Det här martiniglaset tillhör den eleganta serien Line som har formgivits av Anna Ehrner. Designen är klassisk och har en tunn glastråd som ringlar sig upp runt kupan. Glastråden har lagts på för hand och glaset är munblåst i Småland. Passar perfekt till festligare tillfällen. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Aida Café Martini 17,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar

  Aida Café Martini 17,5 Cl - Martiniglas & Cocktailglas Glas Klar
  Martiniglaset från Aida har modern, enkel design i glas med nordisk look perfekt till festligheterna och för drinkar. Det har elegant fot med konformad kupa. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om martiniglaset från Aida- Nordisk look.- Konformad kupa.- Enkel, modern design.- Finns även som champagnekupa.- Tillverkat av glas.- Från serien Café.- Perfekt för festliga tillfällen.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Kapacitet: 17,5 cl.- Diameter: 107 mm.- Höjd: 148 mm. Skötselråd för martiniglaset- Tål diskmaskin.- Tål diskmaskin upp till 55°C. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cabernet Cocktail 21 Cl N6887

  Cabernet Cocktail 21 Cl N6887
  Vacker och elegant Cabernet-cocktail 21cl När du behöver njuta av en bra cocktail bör du alltid se till att du njuter av den från rätt glas. Detta cabernet cocktail 21 cl glas är det som vanligtvis kallas ett martini-glas. Detta beror på att du vanligtvis
 • Nachtmann Classix Drinkglas 31 Cl 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar

  Nachtmann Classix Drinkglas 31 Cl 2-pack - Martiniglas & Cocktailglas Kristallglas Klar
  Drinkglaset från Nachtmann har en klassisk form med ett iögonfallande, elegant mönster. Glaset är tillverkat av fint kristallglas med en hög klarhet perfekt för finare tillfällen. Tillgänglig i olika storlekar. 2-pack. Om drinkglaset från Nachtmann- Klassisk form.- Elegant, iögonfallande mönster.- Det här drinkglaset är en del av Nachtmanns kollektion Classix.- Förpackningsantal: 2. Skötselråd för drinkglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Martiniglas & Cocktailglas och mer Glas hos Royal Design.

Små och stora martiniglas

Det finns både små och stora martiniglas från cirka 15 cl uppemot 30 cl. Större än så är svårt att formge när man vill ha en sån bred öppning på glaset. Det går att servera martinidrinkar i större vinglas också men klassiska dry martiniglas håller sig nånstans där mellan 15-25 cl.

Vad ingår i martini?

En Martini är en blandning av gin och vermouth med lite citronzest eller en cocktailoliv. Man kan säga att det är som ett kryddat vin och kan drickas som den är eller användas som drinkingrediens. Den klassiska martinin är den som kallas för Dry Martini.

Ska man skaka eller röra om en Martini?

Du kanske tänker på James Bonds klassiska fras, "Shaken, not stirred", när du tänker på hur en Martini ska blandas. Faktum är att en äkta Dry Martini ska röras om och aldrig skakas. Det sägs att den får "blåmärken" av skakningar. Bradford heter en annan drink med samma ingredienser men som skakas häftigt innan den hälls upp i martiniglaset.

ilead