Konjaksglas

Ett konjaksglas är ett glas på en låg fot med en bred kupa nedtill som smalnar av uppåt. Glasen kallas också vanligen för just kupa eller Cognacskupa. Ett annat smeknamn, synonym på glastypen är snifter. Den här sorters glasform används för att servera konjak men också andra typer av avec och singelmalt whisky.

Populärt inom konjaksglas

 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac Prestige är ett modernt och mångsidigt glas från Orrefors då det förutom cognac även passar för drinkar som t.ex. gin och tonic tack vare den stora och luftiga ballongkupan. Glasen är tillverkade av kristall men tål även maskindisk vilket gör att de uppfyller de viktigaste kraven för ett bra glas, utseende och funktion. Ett perfekt val för dig som vill ha ett nytt tillskott till din hemmabar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas - Spiegelau Soiree

  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  Njut av en bra cognac serveras i ett trevligt cognacglas Spiegelau är känt för att vara en av de absolut ledande tillverkarna inom förstklassigt glas och i en snygg design. Det här vackra cognacglaset från Spiegelau är verkligen inget undantag, och om du

Fler tips på konjaksglas

 • Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Grappa Glas, 1-pack från Riedel. Whiskeyglas & Cognacglas Klar Glas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Njut av en len eller rökig whisky i detta vackra och tilltalande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero. Gunnar Cyrén som är formgivaren till glasserien har skapat både designen och formen för att ge dig den bästa smakupplevelsen av din favoritwhisky. Sofiero glasserie har vackra slipningar i kristallglaset som göra att den får ett diamantliknande utseende, och har varit en populär klassisk serie i många hem sedan den skapades 1961. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor - Crys, Klar, ø 7 cm

  House Doctor - Crys, Klar, ø 7 cm
  För att verkligen kunna njuta av din konjak eller whiskey behöver du rätt glas. Crys är ett konjaksglas med en bred botten och smal topp som låter aromer och smaker komma fram. Konnässörer vet att detta glas också kallas en snifter. Ett handetsat mönster pryder detta konjaksglas och ger det ett elegant utseende med precis rätt mängd detaljer. Efter middagen kan du njuta av en fin konjak i stil tack vare detta glas från House Doctor. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Holmegaard Cabernet Konjakkglas 63 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Cabernet Konjakkglas 63 cl 6 st, Klar
  Framhäv konjakens fantastiska smak och doft i ett specialdesignat glas från danska Holmegaard! I serien Cabernet hittar vi detta eleganta konjakglas som formgivits för att optimera den gyllene dryckens utsökta smak- och doftnyanser. Det är tack vare glasets stora kupa och avsmalnande topp som
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Konjakskupor från Rosendahl. Dessa glas tillhör den klassiska serien Grand Cru som är designad av Erik Bagger. Det tulpanformande glaset utvecklar och koncentrerar aromen på drycken som serveras, och passar både konjak och brandy. Designen är enkel och tidlös, vilket gör att glasen är fina till alla typer av dukningar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141

  Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors City Whisky Of 25 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whisky Of 25 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Cognac/Brandyglas från Riedel. Dessa eleganta brandyglas med generös kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka brandy börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla brandyälskare ha hemma! Det är designat för att ligga skönt i handen så att drycken värms upp till den perfekta temperaturen, och på så sätt framhävs dryckens unika karaktär. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Whiskyglas från Spiegelau. Dessa whiskyglas har en rundad kupa som smalnar av vid toppen, samt en kortare stjälk. Designen är noga uttänkt, och formen på glaset framhäver dryckens arom och smak. Glaset passar för whisky, likörer, rom och gin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Normann Copenhagen Whiskey 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120910

  Normann Copenhagen Whiskey 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120910
  Whiskeyglas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen. Två snygga och klassiska glas som får aromerna på whiskyn att blomma ut. Glasen har funktion och en enkel nordisk design som kommer blir fina vid dukning. Gillar man inte whiskey går det utmärkt att använda dem som vattenglas eller för saft! Levereras i 2-pack. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Cognacglasen från Normann Copenhagen bjuder på en kombination av design och funktion. Häll upp ett glas med din favoritcognac och njut av hur den runda formen på glaset tar fram den fina aromen. Glasen kan maskindiskas, dock rekommenderas handdisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nachtmann Bossa Nova Bar Glasset 12 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Nachtmann Bossa Nova Bar Glasset 12 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Glassetet från Nachtmann har en karakteristisk design med ett flätat rutmönster för en trendig look. Den är tillverkad av exklusivt kristallglas med en hög klarhet perfekt för finare tillfällen. Den har sex longdrinkglas med sex whiskeyglas. Om glassetet från Nachtmann- Longdrinkglas: 6 x 39,5 cl.- Whiskeyglas: 6 x 33 cl.- Den här glassetet är en del av Nachtmanns kollektion Bossa Nova.- Tillverkad av kristallglas. Skötselråd för glassetet- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Single Malt Whiskyglas från Riedel. Dessa klassiska whiskyglas med hög kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka whisky börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla whiskyälskare ha hemma! Det är designat med stjälk och fot för att man inte ska värma upp drycken. Formen på kupan framhäver rökigheten och fatens karaktär, samt dämpar alkohol och stickiga syror. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Konjaksglaset från House Doctor har en sofistikerad look i klart glas med eleganta detaljer. Det har en klassisk känsla perfekt till alla tillfällen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om konjaksglaset från House Doctor- Kort stam.- Elegant, sofistikerad look.- Delikat mönster. Skötselråd för konjaksglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Iittala Ultima Thule On-the-rocks 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Iittala Ultima Thule On-the-rocks 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Det vackra glaset från serien Ultima Thule är designat av Tapio Wirkkala och har fått sin inspiration från Lapplands smältande is.Serien speglar den svenska naturen med en exklusiv design där tusentals timmar har lagt grunden för de finslipade mönstret designat av Tapio Wirkkala – en av Finlands mest välkända formgivare inom den moderna konstindustrin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540156

  Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540156
  Street glas från Orrefors, formgiven av Jan Johansson. Ett maskulint glas med kvadratiska klara slipskär som ger ett stilrent intryck. Glaset vilar skönt i handen med en tyngd som känns stabilt. Street glas är vackra att se på, gör dukningen till något extra och en klassiker som allt kommer vara populär. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar
  Låt konjakglaset Perfection ta med dig på en resa genom fantastiska smaker och dofter! Holmegaard är ett danskt designföretag som i mer än 190 år drivit en stolt glastradition framåt. Serien Perfection är resultatet av deras prisbelönta samarbete med vinexperten och designern Tom Nybroe.
 • Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac glasen från Luigi Bormioli har vacker, plisserad design i kristallglas perfekt både till vardags och finare tillfällen. Det har slitstarkt, transparent material för vardaglig användning med tunn, elegant fot som aldrig går ur tiden. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Ett måste för den designintresserade. Om cognac glasen från Luigi Bormioli- Tillverkat av kristallglas.- Vacker, plisserad design.- Högkvalitativt material.- Finns även som martiniglas.- Från serien Optica.- Hållbart och tillverkat av kristallglas.- Cognac glasen säljs i 4-pack.- Bredd: 190 mm.- Höjd: 127 mm.- Längd: 190 mm.- Tillverkat i Italien Skötselråd för cognac glasen- Tål diskmaskin.- Hand- eller maskintvätt på låg temperatur, max 55°C. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix

  Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix
  Innehåller: 4 st glas, 4 st skedar, 4 st glasunderlägg. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whiskey Of 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540140

  Orrefors Street Whiskey Of 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540140
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Riedel Rocks Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas

  Riedel Rocks Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design.Rocks passar särskilt bra att servera drinkar "on the rocks", med krossad is eller iskuber, då glasets diameter är relativt stort. Glasmodellen är en standard bland drinkglas och går även under namnet Old Fashioned-glas, uppkallad efter den klassiska whiskydrinken. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Konjaksglas Eva Solo 2-pack

  Konjaksglas Eva Solo 2-pack
  Konjaksglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras.Ett rymligt och elegant glas som lyfter fram konjakens tydliga karakt&:auml:r. Glaset &:auml:r tunt och dekorativt. Serien best&:aring:r av en rad eleganta,&hellip:
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 29 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 29 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Njut av den goda drycken ur detta stilrena glas från Nachtmann. Serien Noblesse består av vackra och lyxiga produkter med ett klassiskt och elegant rutmönster. Dessa glas är otroligt stabila i handen, och gör att du på ett elegant sätt kan njuta av din favoritdryck, exempelvis whisky. Glasen rymmer 29,5 cl och mäter 9,8 cm i höjd och 8,2 cm i diameter. Glasen tål maskindisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nachtmann Vivendi Konjakglas 10,9cl 4-p

  Nachtmann Vivendi Konjakglas 10,9cl 4-p
  Vivendi serien från Nachtmann är eleganta glas som är avsedda att användas till vardags. Perfekta glas att dricka sin favorit konjak ur. Tål maskindisk.  Rymmer: 10,9 cl. Höjd: 17,7 cm. Diameter: 5,8 cm.  
 • Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack

  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack
  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack. Stora och exklusiva konjaksglas.Levereras i en presentkartong. Best&:auml:ll redan idag!Alla handgjorda LSA-glas &:auml:r tillverkade av soda-limeglas - vilket&hellip:
 • Villeroy & Boch Ardmore Club Whiskeyset 3 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Villeroy & Boch Ardmore Club Whiskeyset 3 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  I setet ingår: 1 x Ardmore Club Whiskeykaraff, 75 cl 2 x Ardmore Club Glas, 32 cl Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540103

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540103
  Street Old Fashion från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Cognacglaset är perfekt för att servera gästerna med en avec till kaffet. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas Deegustation 41 Cl.

  Cognacglas Deegustation 41 Cl.
  Vackert cognacglas från populära ARC Varan finns också i storlekarna 15 cl och 25 cl Och om du letar efter ett stort glas har vi Omega cognacglas på 72 cl Varan finns också i butiksvänlig förpackning på artikelnr. 5000798 L: 12,9 cm Ø: 9,5 cm Vikt: 0,182
 • Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Versace Medusa D'or Whisky 2-pack, 17 Cl från Rosenthal. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Digestive 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Digestive 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  4-pack med Digestive Glas från Spiegelau. Dessa glas passar utmärkt för destillerade drycker som till exempel whisky, akvavit och konjak. Här möts funktion med estetik, och resultatet är ett vackert glas som gör smak- och doftupplevelsen fulländad. Säljs i 4-pack. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Holmegaard No.5 Drinkglas 33 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Holmegaard No.5 Drinkglas 33 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Sjunk djupt ned i soffan med en drink serverad i en munblåst klassiker. Drinkglaset har designats av Per Lütken som är en av Holmegaards skickligaste glasblåsare. En fin present till ett särskilt tillfälle. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Chateau Whiskeyglas från Kosta Boda. Det här whiskeyglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  4-pack med Perfect Serve Whiskyglas från Spiegelau. Dessa glas tillhör serien Perfect Serve som har tagits fram tillsammans med den internationellt prisade barexperten Stephan Hinz. Resultatet blev glas med vackra slipade detaljer, tillverkade i slitstarkt glas. Det här glaset är speciellt framtaget för whisky. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nachtmann Noblesse Whiskyglas 24,5cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Nachtmann Noblesse Whiskyglas 24,5cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Kollektionen Noblesse presenterar magnifika glas i kristall med traditionellt diamantmönster som står för elegans. Glasen är stabila i handen och perfekta att avnjuta din favoritdryck med. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Konjaksglas Spiegelau Brandy Cognac 4-pack

  Konjaksglas Spiegelau Brandy Cognac 4-pack
  Konjaksglas Spiegelau Brandy Cognac 4-pack. Snygga konjaksglas som du själv väljer gravyr till!
 • Cognacglas Deegustation 25 Cl.

  Cognacglas Deegustation 25 Cl.
  Vackert cognacglas från populära ARC Varan finns också i storlekarna 15 cl och 41 cl Och om du letar efter ett stort glas har vi Omega cognacglas på 72 cl
 • Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas

  Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design. Neat är en något nättare variant av Rocks whiskyglas och passar för sprit och drinkar som ska avnjutas mer som de är, utan is eller vatten. Exempelvis bourbon, whisky, brandy, sazernac och cognac. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whiskey Of 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whiskey Of 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Whiskeyglas, design Erika Lagerbielke, finns i två storlekar – Old Fashioned och Double Old Fashioned. Glasen är i äkta kristall för högsta briljans och munblåsta i Småland. Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna.Då glasen är munblåsta kan variationer som till exempel bubblor förekomma. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglas 36 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglas 36 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Whiskeyglaset från Villeroy & Boch har elegant design i kristallglas med rundad, tidlös form perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tål diskmaskin. Om whiskeyglaset från Villeroy & Boch- Gjort av kristallglas.- Finns även som vinglas.- Perfekt för whiskey och annan sprit.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien La Divina.- Kapacitet: 36 cl.- Diameter: 86 mm. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack

  Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack
  Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack. Kan graveras.Olika &:aring:sikter om hur det perfekta konjaksglaset ska se ut &:auml:r lika gamla som sj&:auml:lva drycken. Den klassiska tulpanen &:auml:r&hellip:

Sprit gjord på druvor från Cognac

Drycken konjak är ett destillerat vin gjord på druvan Ugni Blanc. För att få kalla det för cognac måste man göra det på druvor från området Cognac i västra Frankrike. Det måste också ha lagrats på ekfat i över två år. Tillåtna druvor är Ugni Blanc, Folle Blanc och Colombard. Om du vill läsa mer om konjakens historia finns det mycket skrivet om det på Wikipedia.

Så här provar du konjak i din cognacskupa

När man ska prova konjak ska man inte sticka ner näsan så som man gör vid vinprovning. Aromerna från konjaken är så pass starka att det kan bedöva luktsinnet.

 • Häll upp några cl i ett konjaksglas
 • Snurra glaset i tio sekunder och låt det sen stå lika länge
 • Luta glaset och sätt näsan nära kanten
 • Sniffa på konjaken (inga djupa inandningar)
 • Smaka på den genom att fukta läpparna. Du ska inte skölja runt konjaken som man gör med vin.

Prova värma konjaken lite lätt genom att hålla din hand runt kupan. Den lilla värmen från dina händer frigör nya aromer och kan höja smakupplevelsen av din konjak. Många tycker att den behandlingen ger en fylligare och rundare smak.

ilead