Konjaksglas

Ett konjaksglas är ett glas på en låg fot med en bred kupa nedtill som smalnar av uppåt. Glasen kallas också vanligen för just kupa eller Cognacskupa. Ett annat smeknamn, synonym på glastypen är snifter. Den här sorters glasform används för att servera konjak men också andra typer av avec och singelmalt whisky.

Populärt inom konjaksglas

 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac Prestige är ett modernt och mångsidigt glas från Orrefors då det förutom cognac även passar för drinkar som t.ex. gin och tonic tack vare den stora och luftiga ballongkupan. Glasen är tillverkade av kristall men tål även maskindisk vilket gör att de uppfyller de viktigaste kraven för ett bra glas, utseende och funktion. Ett perfekt val för dig som vill ha ett nytt tillskott till din hemmabar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Cognacglas - Spiegelau Soiree

  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  Njut av en bra cognac serveras i ett trevligt cognacglas Spiegelau är känt för att vara en av de absolut ledande tillverkarna inom förstklassigt glas och i en snygg design. Det här vackra cognacglaset från Spiegelau är verkligen inget undantag, och om du

Fler tips på konjaksglas

 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540103

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540103
  Street Old Fashion från Orrefors kom ut hösten 2006 och ingår i street-serien som är formgiven med maskulina toner av designern Jan Johansson. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. Street är ett måste för den barintresserade! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120900

  Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120900
  Cognacglas från Normann Copenhagen, designad av Rikke Hagen. Glasen är en vacker kombination av funktion och elegans. Glasen har en böjd botten som gör att glaset aldrig tippar över. Rekommenderas att diskas för hand. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Njut av en len eller rökig whisky i detta vackra och tilltalande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero. Gunnar Cyrén som är formgivaren till glasserien har skapat både designen och formen för att ge dig den bästa smakupplevelsen av din favoritwhisky. Sofiero glasserie har vackra slipningar i kristallglaset som göra att den får ett diamantliknande utseende, och har varit en populär klassisk serie i många hem sedan den skapades 1961. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Iittala Ultima Thule On-the-rocks 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 1008516

  Iittala Ultima Thule On-the-rocks 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 1008516
  Ultima Thule On-The-Rocks 28 cl 2-Pack från Iittala. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Iittala med stor omsorg.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383444

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383444
  Sofiero whiskyglas från Orrefors. En gnistrande klassiker som formgavs redan 1961 av Gunnar Cyren. Med djupa slipningar som får din dryck att gnistra förhöjer den njutningen av din whisky eller annan dryck. Det finns även en tillhörande karaff i Sofiero serien. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Grace Double Old Fashioned Whiskeyglas 39 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Grace Double Old Fashioned Whiskeyglas 39 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Whiskeyglaset från Orrefors har elegant, tidlös look i munblåst glas perfekt för whiskey och annan sprit. Det har hög kvalitet med vacker form. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Slovakien. Om whiskeyglaset från Orrefors- Från serien Grace.- Perfekt för whiskey och annan sprit.- Finns även som highballglas.- Tillverkat i Slovakien.- Kapacitet: 39.0 cl. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart

  Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart
  Whiskeyglaset från Kosta Boda har populär, stilren look i glas med klassisk logotyp runt omkring perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Polen. Om whiskeyglaset från Kosta Boda- Gjort av glas.- Finns även som highballglas.- Från serien Salong Betong.- Formgivare är Salong Betong.- Bredd: 74 mm.- Höjd: 88 mm.- Kapacitet: 28.0 cl.- Tillverkat i Polen.- Gjort av glas. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Arcoroc Vap Degustation Cognacglas - 15 Cl

  Arcoroc Vap Degustation Cognacglas - 15 Cl
  Klassiskt congnac-glas från Arcoroc! Borde det vara stil över sovrummet ?! .... Då är detta cognacglas oumbärligt! Den klassiska vintagedesignen gör att glaset passar på alla bord. Mål: 15 cl
 • Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Rosenthal Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Versace Medusa D'or Whisky 2-pack, 17 Cl från Rosenthal. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac glasen från Luigi Bormioli har vacker, plisserad design i kristallglas perfekt både till vardags och finare tillfällen. Det har slitstarkt, transparent material för vardaglig användning med tunn, elegant fot som aldrig går ur tiden. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Ett måste för den designintresserade. Om cognac glasen från Luigi Bormioli- Tillverkat av kristallglas.- Vacker, plisserad design.- Högkvalitativt material.- Finns även som martiniglas.- Från serien Optica.- Hållbart och tillverkat av kristallglas.- Cognac glasen säljs i 4-pack.- Bredd: 190 mm.- Höjd: 127 mm.- Längd: 190 mm.- Tillverkat i Italien Skötselråd för cognac glasen- Tål diskmaskin.- Hand- eller maskintvätt på låg temperatur, max 55°C. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix

  Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix
  Innehåller: 4 st glas, 4 st skedar, 4 st glasunderlägg. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Njut av en len eller rökig whisky i detta vackra och tilltalande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero. Gunnar Cyrén som är formgivaren till glasserien har skapat både designen och formen för att ge dig den bästa smakupplevelsen av din favoritwhisky. Sofiero glasserie har vackra slipningar i kristallglaset som göra att den får ett diamantliknande utseende, och har varit en populär klassisk serie i många hem sedan den skapades 1961. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Chateau Cognac 36 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Cognac 36 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Chateau Cognacglas från Kosta Boda. Det här cognacglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Peak Double Old Fashioned Whiskey 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Peak Double Old Fashioned Whiskey 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Det här är ett 4-pack med Peak Double Old Fashioned Whiskyglas som är designade av Martti Rytkönen i sann Orrefors-anda. Glasen är tillverkade i klart glas av hög kvalitet med slipade detaljer, som ger en känsla av tidlöshet. Glasen rymmer 34 cl och passar perfekt att servera whisky i vid finare tillfällen. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Line Konjak - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Line Konjak - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Line Konjakglas från Kosta Boda. Det här konjakglaset tillhör den eleganta serien Line som har formgivits av Anna Ehrner. Designen är klassisk och har en tunn glastråd som ringlar sig upp runt kupan. Glastråden har lagts på för hand och glaset är munblåst i Småland. Passar perfekt till festligare tillfällen. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  6-pack med Konjakskupor från Holmegaard. Det här är konjakskupan för dig som vill ha den ultimata dryckesupplevelsen. Glaset är designat av Tom Nybroe och tillhör serien Perfection, och precis som namnet antyder kännetecknas serien av perfektion. Kupan behandlar drycken varsamt, och utvecklar både smak och doft till sin fulla potential. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Cognac Hennessey 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Cognac Hennessey 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Hennessey Cognacglas från Riedel. Dessa eleganta cognacglas på fot med liten kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka cognac börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla cognacälskare ha hemma! Det är designat för att samla ihop cognacens dofter och smaker, och passar bra till sötare, rundare fatlagrad sprit. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310340

  Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310340
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Whiskyglas från Spiegelau. Dessa whiskyglas har en rundad kupa som smalnar av vid toppen, samt en kortare stjälk. Designen är noga uttänkt, och formen på glaset framhäver dryckens arom och smak. Glaset passar för whisky, likörer, rom och gin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Sommelier Cognac XO Glas från Riedel. Det här är ett cognacglas som gör varje sipp till en smakupplevelse. Det tillhör den vackra glaskollektionen Sommelier, som sticker ut med sina avskalade glas i högsta kvalitet. Cognacglaset är tillverkat i handgjort kristallglas och passar perfekt till finare tillfällen. Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Cognacglasen från Normann Copenhagen bjuder på en kombination av design och funktion. Häll upp ett glas med din favoritcognac och njut av hur den runda formen på glaset tar fram den fina aromen. Glasen kan maskindiskas, dock rekommenderas handdisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack

  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack
  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack. Stora och exklusiva konjaksglas.Levereras i en presentkartong. Best&:auml:ll redan idag!Alla handgjorda LSA-glas &:auml:r tillverkade av soda-limeglas - vilket&hellip:
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Double Of 35cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Double Of 35cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Sofiero Whiskeyglas Double Of 35cl från Orrefors. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Single Malt Whiskyglas från Riedel. Dessa klassiska whiskyglas med hög kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka whisky börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla whiskyälskare ha hemma! Det är designat med stjälk och fot för att man inte ska värma upp drycken. Formen på kupan framhäver rökigheten och fatens karaktär, samt dämpar alkohol och stickiga syror. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Cognacglaset är perfekt för att servera gästerna med en avec till kaffet. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Konjakskupor från Rosendahl. Dessa glas tillhör den klassiska serien Grand Cru som är designad av Erik Bagger. Det tulpanformande glaset utvecklar och koncentrerar aromen på drycken som serveras, och passar både konjak och brandy. Designen är enkel och tidlös, vilket gör att glasen är fina till alla typer av dukningar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas Deegustation 41 Cl.

  Cognacglas Deegustation 41 Cl.
  Vackert cognacglas från populära ARC Varan finns också i storlekarna 15 cl och 25 cl Och om du letar efter ett stort glas har vi Omega cognacglas på 72 cl Varan finns också i butiksvänlig förpackning på artikelnr. 5000798 L: 12,9 cm Ø: 9,5 cm Vikt: 0,182
 • Orrefors Grace Old Fashioned Whiskeyglas 32 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Grace Old Fashioned Whiskeyglas 32 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Whiskeyglaset från Orrefors har elegant, tidlös look i munblåst glas perfekt för whiskey och annan sprit. Det har hög kvalitet med vacker form. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Slovakien. Om whiskeyglaset från Orrefors- Från serien Grace.- Perfekt för whiskey och annan sprit.- Finns även som highballglas.- Tillverkat i Slovakien.- Kapacitet: 32.0 cl. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Rosenthal Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Rosenthal Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl, Klar från Rosenthal. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Cognac/Brandyglas från Riedel. Dessa eleganta brandyglas med generös kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka brandy börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla brandyälskare ha hemma! Det är designat för att ligga skönt i handen så att drycken värms upp till den perfekta temperaturen, och på så sätt framhävs dryckens unika karaktär. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540156

  Orrefors Street Cognac 19 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540156
  Street glas från Orrefors, formgiven av Jan Johansson. Ett maskulint glas med kvadratiska klara slipskär som ger ett stilrent intryck. Glaset vilar skönt i handen med en tyngd som känns stabilt. Street glas är vackra att se på, gör dukningen till något extra och en klassiker som allt kommer vara populär. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Normann Copenhagen Whiskey 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120910

  Normann Copenhagen Whiskey 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120910
  Whiskeyglas från Normann Copenhagen, formgiven av Rikke Hagen. Två snygga och klassiska glas som får aromerna på whiskyn att blomma ut. Glasen har funktion och en enkel nordisk design som kommer blir fina vid dukning. Gillar man inte whiskey går det utmärkt att använda dem som vattenglas eller för saft! Levereras i 2-pack. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Salong Betong Whiskey 35 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart

  Kosta Boda Salong Betong Whiskey 35 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart
  Whiskeyglaset från Kosta Boda har populär, stilren look i glas med klassisk logotyp runt omkring perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Polen. Om whiskeyglaset från Kosta Boda- Gjort av glas.- Finns även som highballglas.- Från serien Salong Betong.- Formgivare är Salong Betong.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 35 cl.- Tillverkat i Polen.- Gjort av glas. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med H20 Whiskyglas från Riedel. Dessa whiskyglas ingår i den populära vinglasserien The O, som kännetecknas av sin vardagliga och samtidigt trendiga stil. Glasen passar perfekt till alla tillfällen, och är fin att matcha med andra produkter från The O-serien. Är tillverkade av maskintillverkat kristallglas och tål maskindisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141

  Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Mixology Cognacglas Klart - 46,5 Cl

  Mixology Cognacglas Klart - 46,5 Cl
  Producent Luigi Bormioli Färg klar Material SON.hyx® kristallglas Rumsstorlek 46,5 cl Höjd 12,7 cm Diameter 9,67 cm Garanti 25 år skuren på kant och fot / missfärgning Elegant cognacglas från Luigi Bormiolis Mixology-serie. Perfekt för konjakälskaren. Se
 • Alba Cognacglas 35 cl Klar

  Alba Cognacglas 35 cl Klar
 • Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Chateau Whiskeyglas från Kosta Boda. Det här whiskeyglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Konjaksglas LSA Bar Brandy 2 st

  Konjaksglas LSA Bar Brandy 2 st
  Exklusiva konjaksglas fr&:aring:n LSA. Handgjorda, stora och mycket fina. Kan graveras!Levereras i en presentkartong. Best&:auml:ll redan idag!Alla handgjorda LSA-glas &:auml:r tillverkade av&hellip:
 • Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas

  Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design. Neat är en något nättare variant av Rocks whiskyglas och passar för sprit och drinkar som ska avnjutas mer som de är, utan is eller vatten. Exempelvis bourbon, whisky, brandy, sazernac och cognac. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257440

  Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257440
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglas 36 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Villeroy & Boch La Divina Whiskeyglas 36 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Whiskeyglaset från Villeroy & Boch har elegant design i kristallglas med rundad, tidlös form perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tål diskmaskin. Om whiskeyglaset från Villeroy & Boch- Gjort av kristallglas.- Finns även som vinglas.- Perfekt för whiskey och annan sprit.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien La Divina.- Kapacitet: 36 cl.- Diameter: 86 mm. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Bar Tumbler Rom 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Riedel Bar Tumbler Rom 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Romglasen från Riedel har elegant, tidlös design i glas med rund kupa perfekt för festtillfällen. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om romglasen från Riedel- Elegant, tidlös design.- Rund kupa.- Perfekt för festtillfällen.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Romglasen säljs i 4-pack.- Från serien Bar Tumbler.- Höjd: 205 mm.- Kapacitet: 20.0 cl.- Tillverkat av glas.- 3 års garanti. Skötselråd för romglasen- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Konjaksglaset från House Doctor har en sofistikerad look i klart glas med eleganta detaljer. Det har en klassisk känsla perfekt till alla tillfällen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om konjaksglaset från House Doctor- Kort stam.- Elegant, sofistikerad look.- Delikat mönster. Skötselråd för konjaksglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.

Sprit gjord på druvor från Cognac

Drycken konjak är ett destillerat vin gjord på druvan Ugni Blanc. För att få kalla det för cognac måste man göra det på druvor från området Cognac i västra Frankrike. Det måste också ha lagrats på ekfat i över två år. Tillåtna druvor är Ugni Blanc, Folle Blanc och Colombard. Om du vill läsa mer om konjakens historia finns det mycket skrivet om det på Wikipedia.

Så här provar du konjak i din cognacskupa

När man ska prova konjak ska man inte sticka ner näsan så som man gör vid vinprovning. Aromerna från konjaken är så pass starka att det kan bedöva luktsinnet.

 • Häll upp några cl i ett konjaksglas
 • Snurra glaset i tio sekunder och låt det sen stå lika länge
 • Luta glaset och sätt näsan nära kanten
 • Sniffa på konjaken (inga djupa inandningar)
 • Smaka på den genom att fukta läpparna. Du ska inte skölja runt konjaken som man gör med vin.

Prova värma konjaken lite lätt genom att hålla din hand runt kupan. Den lilla värmen från dina händer frigör nya aromer och kan höja smakupplevelsen av din konjak. Många tycker att den behandlingen ger en fylligare och rundare smak.

ilead