Konjaksglas

Ett konjaksglas är ett glas på en låg fot med en bred kupa nedtill som smalnar av uppåt. Glasen kallas också vanligen för just kupa eller Cognacskupa. Ett annat smeknamn, synonym på glastypen är snifter. Den här sorters glasform används för att servera konjak men också andra typer av avec och singelmalt whisky.

Populärt inom konjaksglas

 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac Prestige är ett modernt och mångsidigt glas från Orrefors då det förutom cognac även passar för drinkar som t.ex. gin och tonic tack vare den stora och luftiga ballongkupan. Glasen är tillverkade av kristall men tål även maskindisk vilket gör att de uppfyller de viktigaste kraven för ett bra glas, utseende och funktion. Ett perfekt val för dig som vill ha ett nytt tillskott till din hemmabar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas - Spiegelau Soiree

  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  Njut av en bra cognac serveras i ett trevligt cognacglas Spiegelau är känt för att vara en av de absolut ledande tillverkarna inom förstklassigt glas och i en snygg design. Det här vackra cognacglaset från Spiegelau är verkligen inget undantag, och om du
 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl

Fler tips på konjaksglas

 • Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257440

  Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257440
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Festival Arom konjaksglas

  Festival Arom konjaksglas
  Festival Arom konjaksglas från Spiegelau har en låg stjälk och lätt päronformad kupa som passar perfekt till finare destillerade drycker. Festival Arom konjaksglas bevarar aromerna från spritsorterna cognac, armangac, brandy och whiskey med flera på ett angenämt vis. Volym: 315 ml Höjd: 130 mm Diameter: 82 mm Tål maskindisk
 • Orrefors Peak Double Old Fashioned Whiskey 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Peak Double Old Fashioned Whiskey 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Det här är ett 4-pack med Peak Double Old Fashioned Whiskyglas som är designade av Martti Rytkönen i sann Orrefors-anda. Glasen är tillverkade i klart glas av hög kvalitet med slipade detaljer, som ger en känsla av tidlöshet. Glasen rymmer 34 cl och passar perfekt att servera whisky i vid finare tillfällen. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Whiskeyglas, design Erika Lagerbielke, finns i två storlekar – Old Fashioned och Double Old Fashioned. Glasen är i äkta kristall för högsta briljans och munblåsta i Småland. Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna.Då glasen är munblåsta kan variationer som till exempel bubblor förekomma. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack

  Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack
  Konjaksglas Riedel Vinum Hennessy 2-pack. Kan graveras.Olika &:aring:sikter om hur det perfekta konjaksglaset ska se ut &:auml:r lika gamla som sj&:auml:lva drycken. Den klassiska tulpanen &:auml:r&hellip:
 • Riedel Barware Optical O Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristall Klar

  Riedel Barware Optical O Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristall Klar
  Dessa whiskyglas från Riedel tillhör serien Barware Optical O, som är en stilren och samtidigt nostalgisk glaskollektion som har inspirerats av den glamorösa Art Nouveauperioden. Glasen är en kontrast till Riedels annars avskalade glas, och passar att servera whisky i. De är maskintillverkande i kristall och tål diskmaskin. Säljs i 2-pack. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Prestige konjaksglas 4-pack

  Prestige konjaksglas 4-pack
  Prestige konjaksglas 4-pack. Elegant munblåsta cognacskupor från svenska Orrefors. Detta eminenta konjaksglas har en läcker fot som bär upp den stilrena kupan. Glaset är producerat i ett stycke och designen är helt sömlös. Ett perfekt glas för dig som vill sjunka ned i din fåtölj, lägga upp benen och avnjuta en fin Cognac, Calvados eller Armagnac. Volym: 50 cl till kanten Levereras i 4-pack
 • Enoteca Cognacglas 88 cl Klar

  Enoteca Cognacglas 88 cl Klar
 • Cognacglas Deegustation 25 Cl.

  Cognacglas Deegustation 25 Cl.
  Vackert cognacglas från populära ARC Varan finns också i storlekarna 15 cl och 41 cl Och om du letar efter ett stort glas har vi Omega cognacglas på 72 cl
 • Chef & Sommelier Open Up Ardent Konjaksglas

  Chef & Sommelier Open Up Ardent Konjaksglas
  Chef & Sommelier Open Up Ardent Konjaksglas är en läcker konjakskupa från franska Chef & Sommelier. Open Up Ardent är ett stabilt konjaksglas på fot som bär den karakteristiska formen med kombinationen av mjuka rörelser och skarpa kanter. Matchar mycket bra tillsammans med karaffen ur samma serie. Stilren kupa som passar bra till de flesta typer av avec som exempelvis Cognac, Whisky eller Armagnac. Vol: 39 cl
 • Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Cognacglasen från Normann Copenhagen bjuder på en kombination av design och funktion. Häll upp ett glas med din favoritcognac och njut av hur den runda formen på glaset tar fram den fina aromen. Glasen kan maskindiskas, dock rekommenderas handdisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Eva Solo Konjakskupa

  Eva Solo Konjakskupa
  Eva Solo Konjakskupa. Ett riktigt elegant konjaksglas från danska Eva Solo. Den unika formen med en 14 graders lutning på öppningen ger denna kupa en säregen look. Utformningen bidrar även till att förstärka aromerna ur destillerade spritdrycker, vilket gör detta drinkglas väl lämpat till olika avec som exempelvis Cognac eller olika likörer.  
 • Kosta Boda Chateau Cognac 36 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Cognac 36 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Chateau Cognacglas från Kosta Boda. Det här cognacglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Chateau Whiskey 27 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Chateau Whiskeyglas från Kosta Boda. Det här whiskeyglaset tillhör en av Kosta Bodas mest populära servisserier, och är handtillverkat i kristallglas. Glaset har ett klassiskt och vackert uttryck som passar till årets alla festligheter.Det är formgivet av Bertil Vallien som själv sade: ”Jag hade två ambitioner när jag konstruerade Château. För det första ville jag göra ett glas som en maskin inte kunde göra, som du kunde se var handgjorda. Optiken i kupan och det tunna glaset. Min andra ambition var att hålla designen enkel men elegant”. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Cognac 15 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Cognac 15 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Cognacglaset är perfekt för att servera gästerna med en avec till kaffet. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix

  Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix
  Innehåller: 4 st glas, 4 st skedar, 4 st glasunderlägg. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Arcoroc Vap Degustation Cognacglas - 15 Cl

  Arcoroc Vap Degustation Cognacglas - 15 Cl
  Klassiskt congnac-glas från Arcoroc! Borde det vara stil över sovrummet ?! .... Då är detta cognacglas oumbärligt! Den klassiska vintagedesignen gör att glaset passar på alla bord. Mål: 15 cl
 • Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar
  Låt konjakglaset Perfection ta med dig på en resa genom fantastiska smaker och dofter! Holmegaard är ett danskt designföretag som i mer än 190 år drivit en stolt glastradition framåt. Serien Perfection är resultatet av deras prisbelönta samarbete med vinexperten och designern Tom Nybroe.
 • Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack

  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack
  Konjaksglas LSA Bar Culture 2-pack. Stora och exklusiva konjaksglas.Levereras i en presentkartong. Best&:auml:ll redan idag!Alla handgjorda LSA-glas &:auml:r tillverkade av soda-limeglas - vilket&hellip:
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart

  Kosta Boda Salong Betong Whiskey 28 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart
  Whiskeyglaset från Kosta Boda har populär, stilren look i glas med klassisk logotyp runt omkring perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Polen. Om whiskeyglaset från Kosta Boda- Gjort av glas.- Finns även som highballglas.- Från serien Salong Betong.- Formgivare är Salong Betong.- Bredd: 74 mm.- Höjd: 88 mm.- Kapacitet: 28.0 cl.- Tillverkat i Polen.- Gjort av glas. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med H20 Whiskyglas från Riedel. Dessa whiskyglas ingår i den populära vinglasserien The O, som kännetecknas av sin vardagliga och samtidigt trendiga stil. Glasen passar perfekt till alla tillfällen, och är fin att matcha med andra produkter från The O-serien. Är tillverkade av maskintillverkat kristallglas och tål maskindisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Alba Cognacglas 35 cl Klar

  Alba Cognacglas 35 cl Klar
 • Villeroy & Boch Ardmore Club Whiskeyset 3 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Villeroy & Boch Ardmore Club Whiskeyset 3 Delar - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  I setet ingår: 1 x Ardmore Club Whiskeykaraff, 75 cl 2 x Ardmore Club Glas, 32 cl Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Holmegaard Cabernet Konjakkglas 63 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Cabernet Konjakkglas 63 cl 6 st, Klar
  Framhäv konjakens fantastiska smak och doft i ett specialdesignat glas från danska Holmegaard! I serien Cabernet hittar vi detta eleganta konjakglas som formgivits för att optimera den gyllene dryckens utsökta smak- och doftnyanser. Det är tack vare glasets stora kupa och avsmalnande topp som
 • Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Whisky Sniffer Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Whiskyglas från Spiegelau. Dessa whiskyglas har en rundad kupa som smalnar av vid toppen, samt en kortare stjälk. Designen är noga uttänkt, och formen på glaset framhäver dryckens arom och smak. Glaset passar för whisky, likörer, rom och gin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Soiree Konjaksglas 45 cl

  Soiree Konjaksglas 45 cl
  Soiree Konjaksglas 45 cl. Spiegelaus stilrena konjaksglas med mjuka eleganta linjer. Soiree konjaksglas har en kort, smidig stjälk och en mindre fot. Kupan är klassiskt vid nedtill och har en mindre öppning som koncentrerar aromerna ur olika destillat som cognac, armangac och whisky med mera. Ett vackert avecglas från Spiegelau med klassisk, harmonisk design. Volym: 45 cl Höjd: 13,7 cm Ø: 9,7 cm Tål maskindisk
 • Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Grappa Glas, 1-pack från Riedel. Whiskeyglas & Cognacglas Klar Glas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Final Touch Relax konjaksglas 2-pack

  Final Touch Relax konjaksglas 2-pack
  Final Touch Relax konjaksglas 2-pack. En läcker konjakskupa som vilar på 4 st små glastassar nedtill. Kupan har en elegant kupning och vilar bakåt på ett avslappnat sätt när den står på bordet. Ett 2-pack med stämningshöjande glas som lyfter fram den lugna känslan av att njuta av en riktigt bra konjak eller whiskey.
 • Sublym Cognac aromglas 45 cl

  Sublym Cognac aromglas 45 cl
  Sublym Cognac aromglas 45 cl är ett mycket elegant aromglas från Chef & Sommelier. Sublym Cognac är tillverkat i den unika glasmassan Kwarx, som har en mycket bra kvalitet och klarhet. Detta konjaksglas har en avlång kupa med distinkt kupning som effektivt behåller aromerna i glaset. Sublym Cognac aromglas rymmer 45 cl och lämpar sig perfekt till en elegant cognac, en armagnac och andra spritsorter som whisky, rom och brandy. Volym: 45 cl Höjd: 15,4 cm Ø: 5,8 cm
 • Kosta Boda Line Konjak - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Kosta Boda Line Konjak - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Line Konjakglas från Kosta Boda. Det här konjakglaset tillhör den eleganta serien Line som har formgivits av Anna Ehrner. Designen är klassisk och har en tunn glastråd som ringlar sig upp runt kupan. Glastråden har lagts på för hand och glaset är munblåst i Småland. Passar perfekt till festligare tillfällen. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Sagaform Whiskey Rundad Botten 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Sagaform Whiskey Rundad Botten 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Whiskeyglas med rundad botten från Sagaform. Ett whiskeyglas med lekfull design som garanterat blir en "snackis" på festen. Säljes i 6-pack och levereras i en fin presentförpackning vilket gör dessa glas till den perfekta gåvan. Glasen rymmer 20 centiliter. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  House Doctor Crys Konjaks - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Konjaksglaset från House Doctor har en sofistikerad look i klart glas med eleganta detaljer. Det har en klassisk känsla perfekt till alla tillfällen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om konjaksglaset från House Doctor- Kort stam.- Elegant, sofistikerad look.- Delikat mönster. Skötselråd för konjaksglaset- Handdisk rekommenderas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257441

  Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257441
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  6-pack med Konjakskupor från Holmegaard. Det här är konjakskupan för dig som vill ha den ultimata dryckesupplevelsen. Glaset är designat av Tom Nybroe och tillhör serien Perfection, och precis som namnet antyder kännetecknas serien av perfektion. Kupan behandlar drycken varsamt, och utvecklar både smak och doft till sin fulla potential. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383444

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383444
  Sofiero whiskyglas från Orrefors. En gnistrande klassiker som formgavs redan 1961 av Gunnar Cyren. Med djupa slipningar som får din dryck att gnistra förhöjer den njutningen av din whisky eller annan dryck. Det finns även en tillhörande karaff i Sofiero serien. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Juvel Cognacsglas 69 cl 4-pack Klar

  Juvel Cognacsglas 69 cl 4-pack Klar
 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310341

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310341
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Intermezzo Blå Old Fashioned 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Intermezzo Whiskeyglas, design Erika Lagerbielke, finns i två storlekar – Old Fashioned och Double Old Fashioned. Glasen är i äkta kristall för högsta briljans och munblåsta i Småland. Intermezzo som lanserades 1985 är en av de första som Erika Lagerbielke designade för Orrefors. Den har blivit en populär klassiker som återfinns i många hem och är en av Orrefors bästsäljare genom tiderna.Då glasen är munblåsta kan variationer som till exempel bubblor förekomma. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  4-pack med Perfect Serve Whiskyglas från Spiegelau. Dessa glas tillhör serien Perfect Serve som har tagits fram tillsammans med den internationellt prisade barexperten Stephan Hinz. Resultatet blev glas med vackra slipade detaljer, tillverkade i slitstarkt glas. Det här glaset är speciellt framtaget för whisky. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Definition Avecglas 13 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Spiegelau Definition Avecglas 13 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Avecglaset från Spiegelau är tillverkat av högkvalitativt kristallglas med en exceptionell klarhet och en extra slitstyrka. Det har en väldesignad kupa med en lätt vikt för en fulländad dryckesupplevelse. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. 2-pack. Om avecglaset från Spiegelau- Gjort av kristallglas.- Exceptionell klarhet.- Från serien Definition.- Tillverkat i Tyskland Skötselråd för avecglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Sommelier Cognac XO Glas från Riedel. Det här är ett cognacglas som gör varje sipp till en smakupplevelse. Det tillhör den vackra glaskollektionen Sommelier, som sticker ut med sina avskalade glas i högsta kvalitet. Cognacglaset är tillverkat i handgjort kristallglas och passar perfekt till finare tillfällen. Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

Sprit gjord på druvor från Cognac

Drycken konjak är ett destillerat vin gjord på druvan Ugni Blanc. För att få kalla det för cognac måste man göra det på druvor från området Cognac i västra Frankrike. Det måste också ha lagrats på ekfat i över två år. Tillåtna druvor är Ugni Blanc, Folle Blanc och Colombard. Om du vill läsa mer om konjakens historia finns det mycket skrivet om det på Wikipedia.

Så här provar du konjak i din cognacskupa

När man ska prova konjak ska man inte sticka ner näsan så som man gör vid vinprovning. Aromerna från konjaken är så pass starka att det kan bedöva luktsinnet.

 • Häll upp några cl i ett konjaksglas
 • Snurra glaset i tio sekunder och låt det sen stå lika länge
 • Luta glaset och sätt näsan nära kanten
 • Sniffa på konjaken (inga djupa inandningar)
 • Smaka på den genom att fukta läpparna. Du ska inte skölja runt konjaken som man gör med vin.

Prova värma konjaken lite lätt genom att hålla din hand runt kupan. Den lilla värmen från dina händer frigör nya aromer och kan höja smakupplevelsen av din konjak. Många tycker att den behandlingen ger en fylligare och rundare smak.

ilead