Konjaksglas

Ett konjaksglas är ett glas på en låg fot med en bred kupa nedtill som smalnar av uppåt. Glasen kallas också vanligen för just kupa eller Cognacskupa. Ett annat smeknamn, synonym på glastypen är snifter. Den här sorters glasform används för att servera konjak men också andra typer av avec och singelmalt whisky.

Populärt inom konjaksglas

 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl
 • Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Cognac Prestige 50 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac Prestige är ett modernt och mångsidigt glas från Orrefors då det förutom cognac även passar för drinkar som t.ex. gin och tonic tack vare den stora och luftiga ballongkupan. Glasen är tillverkade av kristall men tål även maskindisk vilket gör att de uppfyller de viktigaste kraven för ett bra glas, utseende och funktion. Ett perfekt val för dig som vill ha ett nytt tillskott till din hemmabar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas - Spiegelau Soiree

  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  Njut av en bra cognac serveras i ett trevligt cognacglas Spiegelau är känt för att vara en av de absolut ledande tillverkarna inom förstklassigt glas och i en snygg design. Det här vackra cognacglaset från Spiegelau är verkligen inget undantag, och om du
 • Line Konjakglas 20 cl

  Line Konjakglas 20 cl

Fler tips på konjaksglas

 • Orrefors Street Cognac 15 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Cognac 15 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Cognacglaset är perfekt för att servera gästerna med en avec till kaffet. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Line Konjaksglas 25 cl

  Line Konjaksglas 25 cl
 • Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Cognac/brandy 2-pack 84cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Cognac/Brandyglas från Riedel. Dessa eleganta brandyglas med generös kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka brandy börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla brandyälskare ha hemma! Det är designat för att ligga skönt i handen så att drycken värms upp till den perfekta temperaturen, och på så sätt framhävs dryckens unika karaktär. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel H2o Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med H20 Whiskyglas från Riedel. Dessa whiskyglas ingår i den populära vinglasserien The O, som kännetecknas av sin vardagliga och samtidigt trendiga stil. Glasen passar perfekt till alla tillfällen, och är fin att matcha med andra produkter från The O-serien. Är tillverkade av maskintillverkat kristallglas och tål maskindisk. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Street Cognacsglas 15 cl Klar

  Street Cognacsglas 15 cl Klar
 • Sagaform Whiskey Rundad Botten 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Sagaform Whiskey Rundad Botten 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Whiskeyglas med rundad botten från Sagaform. Ett whiskeyglas med lekfull design som garanterat blir en "snackis" på festen. Säljes i 6-pack och levereras i en fin presentförpackning vilket gör dessa glas till den perfekta gåvan. Glasen rymmer 20 centiliter. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Premium Whisky Snifter 28 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Spiegelau Premium Whisky Snifter 28 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Premium Whisky Snifter 28 Cl, 4-pack från Spiegelau. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120900

  Normann Copenhagen Cognac 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 120900
  Cognacglas från Normann Copenhagen, designad av Rikke Hagen. Glasen är en vacker kombination av funktion och elegans. Glasen har en böjd botten som gör att glaset aldrig tippar över. Rekommenderas att diskas för hand. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Luigi Bormioli Optica Cognac Glas 46.5 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Cognac glasen från Luigi Bormioli har vacker, plisserad design i kristallglas perfekt både till vardags och finare tillfällen. Det har slitstarkt, transparent material för vardaglig användning med tunn, elegant fot som aldrig går ur tiden. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Ett måste för den designintresserade. Om cognac glasen från Luigi Bormioli- Tillverkat av kristallglas.- Vacker, plisserad design.- Högkvalitativt material.- Finns även som martiniglas.- Från serien Optica.- Hållbart och tillverkat av kristallglas.- Cognac glasen säljs i 4-pack.- Bredd: 190 mm.- Höjd: 127 mm.- Längd: 190 mm.- Tillverkat i Italien Skötselråd för cognac glasen- Tål diskmaskin.- Hand- eller maskintvätt på låg temperatur, max 55°C. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Barware Optical O Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Barware Optical O Whiskyglas 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Dessa whiskyglas från Riedel tillhör serien Barware Optical O, som är en stilren och samtidigt nostalgisk glaskollektion som har inspirerats av den glamorösa Art Nouveauperioden. Glasen är en kontrast till Riedels annars avskalade glas, och passar att servera whisky i. De är maskintillverkande i kristall och tål diskmaskin. Säljs i 2-pack. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Rocks Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas

  Riedel Rocks Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design.Rocks passar särskilt bra att servera drinkar "on the rocks", med krossad is eller iskuber, då glasets diameter är relativt stort. Glasmodellen är en standard bland drinkglas och går även under namnet Old Fashioned-glas, uppkallad efter den klassiska whiskydrinken. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Versace Medusa D'or Whisky 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Versace Medusa D'or Whisky 2-pack, 17 Cl från Versace. Whiskeyglas & Cognacglas Klar Kristallglas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix

  Dorre Darry Irish Coffee Set 12-delar - Whiskeyglas & Cognacglas Mix
  Innehåller: 4 st glas, 4 st skedar, 4 st glasunderlägg. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Vinum Cognac Hennessey 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Cognac Hennessey 2-pack 17 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Hennessey Cognacglas från Riedel. Dessa eleganta cognacglas på fot med liten kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka cognac börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla cognacälskare ha hemma! Det är designat för att samla ihop cognacens dofter och smaker, och passar bra till sötare, rundare fatlagrad sprit. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Cognacglas Deegustation 41 Cl.

  Cognacglas Deegustation 41 Cl.
  Vackert cognacglas från populära ARC Varan finns också i storlekarna 15 cl och 25 cl Och om du letar efter ett stort glas har vi Omega cognacglas på 72 cl Varan finns också i butiksvänlig förpackning på artikelnr. 5000798 L: 12,9 cm Ø: 9,5 cm Vikt: 0,182
 • Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Sommelier Cognac Xo - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Sommelier Cognac XO Glas från Riedel. Det här är ett cognacglas som gör varje sipp till en smakupplevelse. Det tillhör den vackra glaskollektionen Sommelier, som sticker ut med sina avskalade glas i högsta kvalitet. Cognacglaset är tillverkat i handgjort kristallglas och passar perfekt till finare tillfällen. Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383440

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar - 6383440
  Sofiero Whiskeyglas OF, 25 cl från Orrefors. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Kristallglas från Orrefors med stor omsorg.
 • Aida Harvey Whiskey 31 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Aida Harvey Whiskey 31 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  De moderna whiskyglasen Harvey från Aida passar lika bra till whisky som till vatten. Glasen har ett elegant mönster som har fått sin inspiration från fasetterat, lyxigt kristallglas. Säljs i 4-pack. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Street Cognacglas

  Street Cognacglas
  Orrefors Street designades av designern Jan Johansson år 2006, med ambitionen av att skapa en serie med tydliga linjer som för tankarna till moderna urbana miljöer. Orrefors Street Cognac är ett cognacsglas med tydliga kontraster och linjer. De svarta detaljerna och den vertikala designen för tankarna till skyskrapor och högtrafikerade gator. En modern cognacskupa för den som vill känna sig i centrum. Höjd: 11,5 cm Diameter: 6,5 cm Volym: 15 cl (19 cl upp till kant)
 • Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141

  Orrefors Street Whiskey Dof 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6540141
  Det här whiskyglaset tillhör serien Street, som har blivit designad av Jan Johansson för Orrefors. De kvadratiska slipskären har fått sin inspiration från gatorna i New York, och ger det ett elegant uttryck. Glaset har en bra tyngd vilket skapar en behaglig känsla när det vilar i handen. En perfekt present för whiskyälskaren! Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Riedel Vinum Single Malt Whisky 2-pack 20 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  2-pack med Vinum Single Malt Whiskyglas från Riedel. Dessa klassiska whiskyglas med hög kupa tillhör den etablerade vinserien Vinum. Njutningen av att dricka whisky börjar med ett bra glas, och dessa glas från Riedel bör alla whiskyälskare ha hemma! Det är designat med stjälk och fot för att man inte ska värma upp drycken. Formen på kupan framhäver rökigheten och fatens karaktär, samt dämpar alkohol och stickiga syror. Tillverkat i kristallglas och tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors Street Whisky Of 27 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Street är en kraftfull barserie från Orrefors som är en utav Jan Johanssons skapelser. De kvadratiska slipskären är gjorda för hand för ultimat skärpa och har fått sin inspiration från New Yorks gatunät, därav har serien fått sitt briljanta namn Street. Unna dig själv lite egentid och avnjut en whisky i de här stilfulla och robusta glasen. En perfekt present för whiskyälskaren! Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Vinology cognac - brandyvärmare guldpläterad

  Vinology cognac - brandyvärmare guldpläterad
  Vinology cognac - brandyvärmare som innehåller 1 st konjaksglas, 1 st guldpläterat glasstativ, 1 st värmeljus samt 1 st ljushållare, allt du behöver för att på ett klassiskt vis värma cognac. En ställning håller glaset på plats och under, perfekt placerat, finns ett värmeljus som långsamt värmer upp drycken och frigör aromer och smaker. Storlekar Hållaren: 12.5 x 10.5 cm Glaset: 13 cm x 8.5 cm Volym: 40 cl Handdiskas
 • Enoteca Cognacglas 88 cl Klar

  Enoteca Cognacglas 88 cl Klar
 • Cognac Prestige Konjakglas 4-pack 50 cl Klar

  Cognac Prestige Konjakglas 4-pack 50 cl Klar
 • Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257441

  Orrefors Intermezzo Blå Double Old Fashioned 40 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar - 6257441
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Munblåst glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Holmegaard Perfection Konjakskupa 36 Cl 6-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  6-pack med Konjakskupor från Holmegaard. Det här är konjakskupan för dig som vill ha den ultimata dryckesupplevelsen. Glaset är designat av Tom Nybroe och tillhör serien Perfection, och precis som namnet antyder kännetecknas serien av perfektion. Kupan behandlar drycken varsamt, och utvecklar både smak och doft till sin fulla potential. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar

  Holmegaard Perfection Konjakglas 36 cl 6 st, Klar
  Låt konjakglaset Perfection ta med dig på en resa genom fantastiska smaker och dofter! Holmegaard är ett danskt designföretag som i mer än 190 år drivit en stolt glastradition framåt. Serien Perfection är resultatet av deras prisbelönta samarbete med vinexperten och designern Tom Nybroe. I kollektionen finns bland annat detta tjusiga konjakglas, som med sin lyxiga och högkvalitativa formgivning tar fram det allra bästa i din konjak. Den runda kupan förhöjer både smaken och doften hos denna gyllene dryck, samtidigt som det korta avståndet mellan foten och kupan gör att värmen från din hand långsamt värmer upp konjaken. Allt för att din konjak ska få rätt hantering! Glasets klassiska design har en modern tolkning med det läckra brytet i kupan, vilket är en charmig detalj som också fungerar som en praktisk markering. Den gör nämligen att du enkelt kan hälla upp rätt mängd konjak för en optimal smakupplevelse!SpecifikationerFärg: KlarMaterial: GlasVolym: 36 clHöjd: 9,3 cmDesigner: Tom NybroeTål maskindisk, max 55° C
 • Konjaksglas Eva Solo 2-pack

  Konjaksglas Eva Solo 2-pack
  Konjaksglas Eva Solo 2-pack. Kan graveras.Ett rymligt och elegant glas som lyfter fram konjakens tydliga karakt&:auml:r. Glaset &:auml:r tunt och dekorativt. Serien best&:aring:r av en rad eleganta,&hellip:
 • Juvel Cognacsglas 69 cl 4-pack Klar

  Juvel Cognacsglas 69 cl 4-pack Klar
 • Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Riedel Grappa 1-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Grappa Glas, 1-pack från Riedel. Whiskeyglas & Cognacglas Klar Glas. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Schott Zwiesel Enoteca Cognacglas 88 cl 2-pack

  Schott Zwiesel Enoteca Cognacglas 88 cl 2-pack
  Schott Zwiesel Enoteca Cognacglas 88 cl 2-pack för dig som söker efter det ultimata sättet att njuta av en fin cognac, behöver du inte leta längre.   Detta högkvalitativa glas är munblåst av skickliga hantverkare, vilket ger en unik och individuell känsla till varje glas. Med sin generösa volym på 88 cl och sin breda kupa, ger detta glas dig möjligheten att uppleva alla subtila nyanser och aromer av din favorit cognac. Glaset är också designat för att passa perfekt i handen och dess vikt ger en känsla av balans och stabilitet, vilket gör upplevelsen ännu mer njutbar. Tillverkat av högkvalitativ Tritankristall, är Enoteca Cognacglas både tåligt och motståndskraftigt mot repor, vilket gör det till en långsiktig investering för alla cognac-entusiaster. Det är också enkelt att rengöra och k
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Double Old Fashion 35 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Double Old Fashion 35 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Sofiero Whiskeyglas Double Old Fashion, 35 Cl från Orrefors. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas

  Riedel Neat Whisky 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas
  Drink Specific är kombinationen av Riedels tradition av druvspecifika kupor och mixologen Zane Harris expertis. Serien består av 6 olika glas där utformningen av kupan, glasets volym och storlek spelar sin särskilda roll för att framhäva sin särskilda drink. Utforska din inre bartender med denna unika drinkspecifika serie av glas i tidlös, elegant och smart design. Neat är en något nättare variant av Rocks whiskyglas och passar för sprit och drinkar som ska avnjutas mer som de är, utan is eller vatten. Exempelvis bourbon, whisky, brandy, sazernac och cognac. Mönstret som pryder glaset är både dekorativt och visar på en tydlig markering för 6 ml, för att hjälpa dig blanda en perfekt balanserad drink. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Konjakskupor 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med Konjakskupor från Rosendahl. Dessa glas tillhör den klassiska serien Grand Cru som är designad av Erik Bagger. Det tulpanformande glaset utvecklar och koncentrerar aromen på drycken som serveras, och passar både konjak och brandy. Designen är enkel och tidlös, vilket gör att glasen är fina till alla typer av dukningar. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Spiegelau Perfect Serve Whiskey D.O.F 4-pack 37 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  4-pack med Perfect Serve Whiskyglas från Spiegelau. Dessa glas tillhör serien Perfect Serve som har tagits fram tillsammans med den internationellt prisade barexperten Stephan Hinz. Resultatet blev glas med vackra slipade detaljer, tillverkade i slitstarkt glas. Det här glaset är speciellt framtaget för whisky. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Grace Old Fashioned Whiskeyglas 32 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar

  Orrefors Grace Old Fashioned Whiskeyglas 32 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Munblåst Glas Klar
  Whiskeyglaset från Orrefors har elegant, tidlös look i munblåst glas perfekt för whiskey och annan sprit. Det har hög kvalitet med vacker form. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Slovakien. Om whiskeyglaset från Orrefors- Från serien Grace.- Perfekt för whiskey och annan sprit.- Finns även som highballglas.- Tillverkat i Slovakien.- Kapacitet: 32.0 cl. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310341

  Orrefors City Whiskey Dof 34 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar - 6310341
  City whiskyglas från Orrefors, formgivna av Martti Rytkönen. Ett gediget glas med orytmiska skär i höljet. Det här är ett glas som inte är gjort för att stå i ett skåp, dessa har du framme på din whiskyhylla bredvid favoritwhiskyn. Även utan innehåll gör sig glasen eleganta och kommer definitivt vara centrum för en konversation. Kombinera gärna med karaffen i samma serie. Vi har valt ut Klar Whiskeyglas & Cognacglas i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Konjakskupa Brandy 4-pack

  Konjakskupa Brandy 4-pack
  Konjakskupa Brandy 4-pack. Ett riktigt stiligt glas från tyska Spiegelau. Detta glas är stilsäkert utformat med en elegant kupa och diskret fot. Själva formen är anpassad för att bevara och koncentrera aromerna från konjak, whisky och liknande. Levereras i 4-pack. V 558 ml H 154 mm Ø 101 mm
 • Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st

  Cognacsglas Optica 46,5 cl 4 st
 • Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whiskey Of 25 Cl 4-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  Ett whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar

  Orrefors Sofiero Whiskeyglas Of 25 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Kristallglas Klar
  Njut av en len eller rökig whisky i detta vackra och tilltalande whiskyglas i kristall från Orrefors serie Sofiero. Gunnar Cyrén som är formgivaren till glasserien har skapat både designen och formen för att ge dig den bästa smakupplevelsen av din favoritwhisky. Sofiero glasserie har vackra slipningar i kristallglaset som göra att den får ett diamantliknande utseende, och har varit en populär klassisk serie i många hem sedan den skapades 1961. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Kosta Boda Salong Betong Whiskey 35 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart

  Kosta Boda Salong Betong Whiskey 35 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Svart
  Whiskeyglaset från Kosta Boda har populär, stilren look i glas med klassisk logotyp runt omkring perfekt för whiskey och annan sprit. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkat i Polen. Om whiskeyglaset från Kosta Boda- Gjort av glas.- Finns även som highballglas.- Från serien Salong Betong.- Formgivare är Salong Betong.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 35 cl.- Tillverkat i Polen.- Gjort av glas. Skötselråd för whiskeyglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar

  Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl - Whiskeyglas & Cognacglas Klar
  Versace Medusa Luminere Konjak 69 Cl, Klar från Versace. Whiskeyglas & Cognacglas Klar . Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whisky Dof 34 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Nachtmann Vivendi Konjakglas 10,9cl 4-p

  Nachtmann Vivendi Konjakglas 10,9cl 4-p
  Vivendi serien från Nachtmann är eleganta glas som är avsedda att användas till vardags. Perfekta glas att dricka sin favorit konjak ur. Tål maskindisk.  Rymmer: 10,9 cl. Höjd: 17,7 cm. Diameter: 5,8 cm.  
 • Orrefors City Whisky Of 25 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar

  Orrefors City Whisky Of 25 Cl 2-pack - Whiskeyglas & Cognacglas Glas Klar
  2-pack med whiskyglas i klassisk Orreforsmanér designad av Martti Rytkönen. De framhävande och oregelbundna skären ger glasen en djärv personlighet samtidigt som de utstrålar elegans. De passar även utmärkt för övriga drycker om man vill dricka med stil. Shoppa Whiskeyglas & Cognacglas och mer Glas hos Royal Design.

Sprit gjord på druvor från Cognac

Drycken konjak är ett destillerat vin gjord på druvan Ugni Blanc. För att få kalla det för cognac måste man göra det på druvor från området Cognac i västra Frankrike. Det måste också ha lagrats på ekfat i över två år. Tillåtna druvor är Ugni Blanc, Folle Blanc och Colombard. Om du vill läsa mer om konjakens historia finns det mycket skrivet om det på Wikipedia.

Så här provar du konjak i din cognacskupa

När man ska prova konjak ska man inte sticka ner näsan så som man gör vid vinprovning. Aromerna från konjaken är så pass starka att det kan bedöva luktsinnet.

 • Häll upp några cl i ett konjaksglas
 • Snurra glaset i tio sekunder och låt det sen stå lika länge
 • Luta glaset och sätt näsan nära kanten
 • Sniffa på konjaken (inga djupa inandningar)
 • Smaka på den genom att fukta läpparna. Du ska inte skölja runt konjaken som man gör med vin.

Prova värma konjaken lite lätt genom att hålla din hand runt kupan. Den lilla värmen från dina händer frigör nya aromer och kan höja smakupplevelsen av din konjak. Många tycker att den behandlingen ger en fylligare och rundare smak.

ilead