Tumblerglas

Tumblerglas eller Rocksglas

Ett typiskt tumblerglas har en rak eller buktande form, är utan fot och med en flat till halvsfärisk botten. De kallas ofta också för rocksglas (kort för on-the-rocks) och används för att dricka whiskey ur. Många tumblers har så pass tjockt glas att man kan dricka varma drycker som kaffe eller te ur de också.

Populärt inom tumblerglas

Fler tips på tumblerglas

 • Orrefors Pulse Tumbler 4-pack 35 cl

  Orrefors Pulse Tumbler 4-pack 35 cl
  Fyra stycken mellanstora tumblers á 35 cl ur serien Pulse från Orrefors. Med rena linjer och klassisk form passar glasen från Pulse in med vilket kök som helst. Passar lika bra till whisky och cocktails som de gör till vatten och mjölk! Tål maskindisk.
 • Limelight tumbler 22cl 2P

  Limelight tumbler 22cl 2P
 • Kosta Boda Bruk Tumblerglas Lila Litet

  Kosta Boda Bruk Tumblerglas Lila Litet
  Duka med stilrena färgglada glas från Kosta Bodas serie Bruk! Glasen är formgivna för bästa möjliga grepp och passar utmärkt till alla drycker, både varma och kalla. Stapelbara och tål maskindisk. Diameter: 8,2 cm.Höjd: 8 cm. Nyans: Lila.
 • Intermezzo Blå Tumbler 40 cl

  Intermezzo Blå Tumbler 40 cl
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem.
 • Colourful Life tumbler 4-pack Green apple

  Colourful Life tumbler 4-pack Green apple
 • Tumblerglas, All about you. 2-pack, 57cl

  Tumblerglas, All about you. 2-pack, 57cl
  Design: Sara Woodrow
 • Riedel The O Wine Tumbler Big O Syrah Vinglas 2-pack Klar

  Riedel The O Wine Tumbler Big O Syrah Vinglas 2-pack Klar
  Ett glas är särskilt framtaget för gamla världens Syrah. Syrahviner är i regel strama med en pigg syra och en arom som präglas av mörkbärig frukt. Riedels vinglas för Syrah har en rund kupa med en ganska liten öppning. Kupans form förstärker doften och ger vinet en rundare, mindre kärv smak. Vinglaset passar även till: Amarone, Barbera, Blaufränkisch, Cahors, Cannonau, Carignan, Châteauneuf-du-Pape (rött), Cornas, Côte Rôtie, Côtes du Rhône Rouge, Côtes du Roussillon, Côtes du Ventoux, Crozes Hermitage, Grenache/Garnacha, Hermitage (rött), Madiran, Montsant, Mourvèdre, Norton, Priorato, Sangiovese, St. Joseph (rött), Touriga Nacional, Valpolicella, Vino Nobile di Montepulciano och Zweigelt.The O Wine Tumbler är en revolutionerande glasserie. O-glasen har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga. Glasen står även mycket stabilt i diskmaskinen. The O Wine Tumbler består av tolv olika glasmodeller, samt ett glasset i kristall.
 • Riedel The O Wine Tumbler Ekfatslagrat Chardonnay Vinglas 2-pack Klar

  Riedel The O Wine Tumbler Ekfatslagrat Chardonnay Vinglas 2-pack Klar
  Detta glas passar perfekt till ekfatslagrade Chardonnayviner med låg syra och fyllig frukt. Vinglaset har en stor kupa med vid öppning. Formen gör att drycken får mycket luft, vilket i sin tur förstärker vinets aromer och generösa ekfatstoner. För den som gillar ekad Chardonnay är glaset ett måste. Här känner du en oerhörd skillnad mot att dricka i ett vanligt glas.Vinglaset passar även till: Bourgogne (vitt), Corton-Charlemagne, Meursault, Montrachet, Morillon (ekfatslagrad), Pouilly-Fuissé och St. Aubin.The O Wine Tumbler är en revolutionerande glasserie. O-glasen har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga. Glasen står även mycket stabilt i diskmaskinen. The O Wine Tumbler består av tolv olika glasmodeller, samt ett glasset i kristall.
 • Kubik & Electra tumbler 2-pack Svart

  Kubik & Electra tumbler 2-pack Svart
 • Riedel O Wine Tumbler Cabernet/Merlot 8-pack 60 cl

  Riedel O Wine Tumbler Cabernet/Merlot 8-pack 60 cl
 • Tint tumblerglas 30 cl 2-pack Green

  Tint tumblerglas 30 cl 2-pack Green
 • Artes.H&C.Bev. Tumbler M set 2pcs

  Artes.H&C.Bev. Tumbler M set 2pcs
 • Intermezzo Blå Tumbler 22 cl

  Intermezzo Blå Tumbler 22 cl
 • Kosta Boda All About You Tumbler/Love Him Svart 2-Pack

  Kosta Boda All About You Tumbler/Love Him Svart 2-Pack
  Kosta Boda har sedan 1742 producerats i hjärtat av Småland. Kosta Boda är ett av världens främsta och mest kända varumärken inom glas och glaskonst och har en rad världskända konstnärer som arbetar med exklusiva produkter för dem. Med dessa glas från Kosta Boda har konstnären Sara
 • ZEPHYR Tumbler 32cl

  ZEPHYR Tumbler 32cl
 • Optic Tumbler Long Drink Marrone 30cl

  Optic Tumbler Long Drink Marrone 30cl
 • Mine Lime Tumbler 30 cl

  Mine Lime Tumbler 30 cl
 • Club Tumbler Highball 35cl 2-pack

  Club Tumbler Highball 35cl 2-pack
 • Riedel The O Wine Tumbler Cabernet/Merlot Vinglas 2-pack Klar

  Riedel The O Wine Tumbler Cabernet/Merlot Vinglas 2-pack Klar
  Ett druvspecifikt vinglas för Cabernet/Merlot i Riedels serie The O Wine Tumbler. Riedels vinglas för Cabernet/Merlot har en stor, hög kupa med förhållandevis vid öppning. Kupans form förhöjer upplevelsen av vinet genom att mildra strävheten och dämpa den mest aggressiva syran. Det gör att fruktsötman träder fram och vinet får en rundare och fylligare smak. Vinglaset passar även till: Bordeaux (rött), Cabernet Franc, Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc, Moulis, Pauillac, Pessac Leognan (rött), Pomerol, St. Emilion, St. Estèphe och St. Julien.The O Wine Tumbler är en revolutionerande glasserie. O-glasen har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga. Glasen står även mycket stabilt i diskmaskinen. The O Wine Tumbler består av tolv olika glasmodeller, samt ett glasset i kristall.
 • Fuum tumbler 35 cl 4-pack Nomand

  Fuum tumbler 35 cl 4-pack Nomand
 • Intermezzo Blå Tumbler 25 cl

  Intermezzo Blå Tumbler 25 cl
  Intermezzo blå från Orrefors, formgivet av Erika Lagerbielke. Intermezzo är en glasserie formgiven av Erika Lagerbielke som samlat på sig en rad utmärkelser, däribland Utmärkt Svensk Form. Den unika formen tillsammans med droppen i benet/foten har funnit sin plats i konsumenternas hjärtan, och i deras hem.
 • CHABLISS tumbler 4-pack

  CHABLISS tumbler 4-pack
  4-pack tumbler av kadmiumfritt glas. 36 cl/per glas. Stilrena och prisvärda glas för lite extra lyx till vardagen eller när gästerna kommer till helgen. Material: Glas. Storlek: Höjd 9 cm, kant ø 7,5 cm, kupa ø 8,9 cm. Skötselråd: Tål m
 • SPIRITII Tumblerglas 6 stk

  SPIRITII Tumblerglas 6 stk
  Tumblerglaset Spiritii från Leonardo Spiritii-serien är tillverka...
 • Riedel The O Wine Tumbler 8-pack Viognier Chardonnay Vinglas Klar

  Riedel The O Wine Tumbler 8-pack Viognier Chardonnay Vinglas Klar
  Ett valuepack med 8 st glas för Viognier/Chardonnay i serien The O Wine TumblerDetta vinglas är speciellt framtaget för Chardonnay av typen Chablis. Chablisviner är friska och krispiga med tydliga toner av citrus. Glaset har en liten öppning som styr vinet till tungans främre del. Det gör att fruktsötman träder fram och vinet får en rundare smak med mindre syra. Kupan är också en perfekt match till rosévin, samt äldre årgångar av vit och röd Bordeaux. Vinglaset passar även till: Albariño, Aligoté, Châteauneuf-du-Pape (vitt), Condrieu, Cortese, Côtes du Rhône (vitt), Fallanghina, Fiano, Fumé Blanc, Graves blanc, Greco di Tufo, Grenache Blanc/Garnacha Blanca, Hermitage (vitt), Macabeo, Marsanne, Melon de Bourgogne/Muscadet, Montagny, Morillon (oekad), Muscadine, Neuburger, Orvieto Classico, Palomino (förutom Sherry), Pessac Leognan (vitt), Pinot Blanc, Pinot Gris/Grigio, Ribolla Gialla, Sauvignon blanc (oekad), Sémillon, Soave, St. Joseph (vitt), Trebbiano, Verdelho, Verdicchio, Vin de Savoie (vitt) och Viognier.The O Wine Tumbler är en revolutionerande glasserie. O-glasen har, precis som andra Riedelglas, druvspecifika kupor. Samtidigt är de utvecklade för att kunna tas med på språng. Glasen är perfekta för landstället, båten, husvagnen, eller en picknick i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga. Glasen står även mycket stabilt i diskmaskinen. The O Wine Tumbler består av tolv olika glasmodeller, samt ett glasset i kristall.
 • Tumbler Glas

  Tumbler Glas
  Tumbler glas från Bloomingville. Ett enkelt glas med fin vardaglig design men med frostat vitt glas som ger dricksglaset det lilla extra. Den frostade nyansen tonas uppåt och får glaset att se kylt ut.
 • Club Tumbler Highball 35cl 2-pack

  Club Tumbler Highball 35cl 2-pack
 • Guzzini Tiffany Tumbler Låg 35 cl Klar

  Guzzini Tiffany Tumbler Låg 35 cl Klar
  Ett litet glas i serien Tiffany från Guzzini tillverkat i plast av hög kvalitet. Guzzini är italienskt och förespråkar en design som både ska vara miljövänlig och användbar. Deras produkter är tillverkade i återvunnen plast som är tänkt att vara ett modernt och praktiskt material som ersättning för trä eller porslin. Glaset är ett mycket användbart glas som fungerar att ta med sig på picknicken eller använda som vardagsglas hemma. Glaset finns i flera härliga färger så du kan blanda och kombinera som du vill.
 • Tumblerglas, Lyx

  Tumblerglas, Lyx
  Tumblerglas, Glasklar, 8x8cm
 • Mine Blue Tumbler 30 cl

  Mine Blue Tumbler 30 cl
 • Orrefors Per Morberg Premium Tumbler 4-pack 38 cl Klar

  Orrefors Per Morberg Premium Tumbler 4-pack 38 cl Klar
  Vattenglas i en robust form med klassisk design av Per Morberg. Glasen är munblåsta i Småland, handmålade i guld och har en signatur av Morberg. Finns endast i begränsad upplaga. Handdisk rekommenderas.
 • Kosta Boda New Friends Tumblerglas Grävling 46 cl

  Kosta Boda New Friends Tumblerglas Grävling 46 cl
  Ernst Billgren är ett med naturen och har tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare skapat en serie med skulpturer i botten på glasen. Detta härliga glas har en bäver i botten vilket ger glaset en snygg och annorlunda detalj.   Specifikationer: Höjd: 9,6 cm.&nb
 • LD Tumblerglas 365ml Puccini

  LD Tumblerglas 365ml Puccini
  PUCCINI tumblerglas från Leonardo är ett glas utöver det vanliga....
 • Flow tumblerglas 2-pack Smoke

  Flow tumblerglas 2-pack Smoke
 • Flow högt tumblerglas 2-pack Smoke

  Flow högt tumblerglas 2-pack Smoke
 • Orrefors Street Tumbler 40 cl Kristall

  Orrefors Street Tumbler 40 cl Kristall
  Tumbler á 40 cl med kvadratiska slipskär och svarta detaljer i kristall ur serien Street från Orrefors. Med handskurna skär och maskulin framtoning är det en annorlunda tumbler som ger barskåpet tyngd och en touch av klassisk elegans. Glaset är precis som resten av Street-serien formgivet av Jan Johansson.
 • Cobra Tumbler Glas 20 cl 2pack

  Cobra Tumbler Glas 20 cl 2pack
 • Mine Blue Tumbler 30 cl

  Mine Blue Tumbler 30 cl
 • Colourful Life tumbler 4-pack Deep red

  Colourful Life tumbler 4-pack Deep red
 • Mine Vit Tumbler 30 cl

  Mine Vit Tumbler 30 cl
 • Orrefors Street Tumbler 27 cl Kristall

  Orrefors Street Tumbler 27 cl Kristall
  Tumbler á 27 cl med kvadratiska slipskär och svarta detaljer i kristall ur serien Street från Orrefors. Med handskurna skär och maskulin framtoning är det en annorlunda tumbler som ger barskåpet tyngd och en touch av klassisk elegans. Glaset är precis som resten av Street-serien formgivet av Jan Johansson.
 • Guzzini Tiffany Tumbler Låg 35 cl Blå

  Guzzini Tiffany Tumbler Låg 35 cl Blå
  Ett litet glas i serien Tiffany från Guzzini tillverkat i plast av hög kvalitet. Guzzini är italienskt och förespråkar en design som både ska vara miljövänlig och användbar. Deras produkter är tillverkade i återvunnen plast som är tänkt att vara ett modernt och praktiskt material som ersättning för trä eller porslin. Glaset är ett mycket användbart glas som fungerar att ta med sig på picknicken eller använda som vardagsglas hemma. Glaset finns i flera härliga färger så du kan blanda och kombinera som du vill.
 • Tumblerglas Metropol, 23 cl

  Tumblerglas Metropol, 23 cl
  Munblåst vattenglas med svart droppe. 23cl
 • New Friends Tumbler Groda 46cl

  New Friends Tumbler Groda 46cl
 • Karaff och två tumblerglas - Ambrogio

  Karaff och två tumblerglas - Ambrogio
  Lyxigt set med två stycken whiskyglas samt en karaff av glas. AMB...
 • WH Tumblerglas 400ml Chateau - 6 glas

  WH Tumblerglas 400ml Chateau - 6 glas
  Duka snyggt med de vackra vattenglasen/tumblerglasen CHATEAU från...
 • Nachtmann Punk Tumblerglas Copper 34,8cl 1-p

  Nachtmann Punk Tumblerglas Copper 34,8cl 1-p
  Designhögskolan Central Saint Martins i London har samarbetat med Nachtmann för att fira Punkens 40 års jubileum. Designer bakom serien PUNK är Anke Buchmann. Dessa punkiga glas finns även i rött, svart och metallfärg.   Tål maskindisk. Rymmer: 34,8 cl. Höjd: 10,1 cm. Diamete
 • Artes.H&C.Bev. Tumbler M set 2pcs

  Artes.H&C.Bev. Tumbler M set 2pcs
 • Victoria tumbler Klar-orange

  Victoria tumbler Klar-orange

Tumblerglas rymmer mellan 12-25 cl

Klassiskt tumblerglas från Villeroy & Boch

Tumblerglasen kan vara av olika storlek men rymmer vanligtvis mindre volymer mellan 12-25 cl. Förutom whisky serverar man också Black Russian eller sours i den här typen av dricksglas. Det finns många olika undergrupper av dryckesglas som hör till tumbler.

 

Varumärken med tumblerglas

Alessi, Blomus, Bloomingville, ByOn, Christofle, Design House Stockholm, Duralex, Georg Jensen, Guzzini, Hay, Hemtex, Italesse, Jotex, Kosta Boda, Leonardo, Lexington, Lyngby, Målerås Glasbruk, Nachtmann, Nordal, Nordstjerne, Orrefors, Rice, Riedel, Rosenthal, Sagaform, Serax, Spiegelau, Villeroy & Boch, Waterford

ileadileadilead