Discus ljuslykta

När VM i friidrott hölls i Sverige på Ullevi (Göteborg) 1995 fick formgivaren Lars Hellsten i uppdrag att ta fram en ljuslykta. Lyktan heter Discus och har formen av friidrottens klassiska diskus.

Ovansidan på lyktan är slät och har mjuka linjer. Undersidan är skrovlig, något som bidrar till det härligt mysiga ljuset när man tänt lyktan. Det påminner lite om glöden från en olympisk eld.

Priser på Discus ljuslykta

Här kan du se aktuella priser på denna lykta i klarglas och en variant i guldig nyans. Obs! Vissa lyktor säljs styckvis och andra i 2-pack så var uppmärksam på det när du jämför priset. Det förekommer också olika storlekar på Discus-lyktor.

 • Orrefors Discus Ljuslykta Guld 11 cm 2-pack

  Orrefors Discus Ljuslykta Guld 11 cm 2-pack
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} Ljuslyktan Discus designades redan år 1995 av Lars Hellsten. Serien var tillägnad det årets friidrotts-VM och inspirerades av, som namnet avslöjar, sporten diskus. Denna uppskattade lykta har nu lanserat av
 • Ljuslykta Discus, 14 cm

  Ljuslykta Discus, 14 cm
  Ljuslykta klar eller med guld eller silverfärgad botten
 • Ljuslykta Discus, 14 cm

  Ljuslykta Discus, 14 cm
  Ljuslykta klar eller med guld eller silverfärgad botten
 • Ljuslykta Discus, 11 cm, 2-pack, 110MM

  Ljuslykta Discus, 11 cm, 2-pack, 110MM
  Nu finns den populära ljuslyktan Discus även i stål, guld och i frostat glas. Designad med inspiration av friidrotts VM 1995. Precis som idrottens diskus har vår ljuslykta en polerad ovansidan och mönstrad undersida vilket ger ett gnistrande ljus. Precis som den olympiska elden.
 • Diskus Ljuslykta, Guld

  Diskus Ljuslykta, Guld
  Populär ljuslykta designad av Lars Hellsten - finns i flera fina färger.
 • Discus Ljuslykta Liten 11 cm, Klar

  Discus Ljuslykta Liten 11 cm, Klar
  Ljuslykta i glas från Orrefors som har fått sin inspiration från idrottsgrenen diskus.
 • Diskus Ljuslykta, Guld

  Diskus Ljuslykta, Guld
  Discus ljuslykta från Orrefors, formgiven av Lars Hellsten. En fin ljuslykta som är designad för friidrotts-VM 1995 och var inspirationen kommer ifrån hörs på namnet -– Diskusen. När ljuslyktan är tänd framträder mönstret och liknar gnistor från olympiska elden. En perfekt ljuslykta för den som älskar sport och idrott.
 • Discus Ljuslykta Liten 2-Pack, Guld

  Discus Ljuslykta Liten 2-Pack, Guld
  2-pack med ljuslyktor i glas från Orrefors som har fått sin inspiration från idrottsgrenen diskus.

Lars Hellsten som formgivare

Som formgivare har Lars Hellsten också varit verksam genom Skrufs glasbruk och designat glasvaser. Vissa av de finns inte i nyproduktion utan kan endast köpas genom auktionsverk.