Discus ljuslykta

När VM i friidrott hölls i Sverige på Ullevi (Göteborg) 1995 fick formgivaren Lars Hellsten i uppdrag att ta fram en ljuslykta. Lyktan heter Discus och har formen av friidrottens klassiska diskus.

Ovansidan på lyktan är slät och har mjuka linjer. Undersidan är skrovlig, något som bidrar till det härligt mysiga ljuset när man tänt lyktan. Det påminner lite om glöden från en olympisk eld.

Priser på Discus ljuslykta

Här kan du se aktuella priser på denna lykta i klarglas och en variant i guldig nyans. Obs! Vissa lyktor säljs styckvis och andra i 2-pack så var uppmärksam på det när du jämför priset. Det förekommer också olika storlekar på Discus-lyktor.

 • Discus ljuslykta Clear - Orrefors

  Discus ljuslykta Clear - Orrefors
  Lars Hellsten som tagit fram ljuslyktan Discus tillsammans med Orrefors har inspirerats av världsmästerskapen i friidrott 1995, och idrottsgrenen diskus. Vacker ljuslykta som sprider ett varmt och gnistrande sken.
 • Kosta Boda Discus ljuslykta 140 mm Klar

  Kosta Boda Discus ljuslykta 140 mm Klar
  Kosta Boda Discus ljuslykta 140 mm Klar
 • Orrefors Discus ljuslykta 43 mm Klar

  Orrefors Discus ljuslykta 43 mm Klar
  Orrefors Discus ljuslykta 43 mm Klar

Lars Hellsten som formgivare

Som formgivare har Lars Hellsten också varit verksam genom Skrufs glasbruk och designat glasvaser. Vissa av de finns inte i nyproduktion utan kan endast köpas genom auktionsverk.