Glas till Pina Colada

När det gäller att välja det rätta glaset för en Pina Colada, är det flera faktorer som kommer in i bilden. Det mest traditionella glaset för en Pina Colada är ett Poco Grande glas men många gillar även att dricka ur ett Hurricane-glas.

Formen och storleken på glaset kan faktiskt påverka hur smakerna och aromerna i en Pina Colada uppfattas. Ett större glas med en bred öppning kan låta dryckens aromer spridas mer, vilket kan förbättra den sensoriska upplevelsen. Det ger också plats för is, vilket kan vara viktigt eftersom Pina Colada är en drink som bör serveras mycket kall.

Rekommenderade glas till Pina colada

 • Strahl Piña Colada Glass 40 cl 4 stk

  Strahl Piña Colada Glass 40 cl 4 stk
  4 stk 40 cl
 • Tiki Coconut cocktailglas

  Tiki Coconut cocktailglas
  Tiki Coconut cocktailglas. Ett exotiskt drinkglas designat för att efterlikna en kokosnöt som klyvts på mitten. Passar utmärkt att servera Long Drinks som Pina Colada, Mai Tai eller Zombie Cocktail ur. Vol: 56,5 cl
 • Echanson ölglas - hurricaneglas

  Echanson ölglas - hurricaneglas
  Detta ölglas och drinkglas har en snygg kurvig form och en kort stjälk med en hexagonal form. Typen används frekvent till belgisk ljus öl och tjeckisk pilsner, men glasformen är även vanlig till exotiska drinkar och cocktails. Ett mångfacetterat glas som passar till allt från ljus la
 • Embassy Poco Grande Hurricaneglas

  Embassy Poco Grande Hurricaneglas
  Embassy Poco Grande Hurricaneglas. Den odödliga klassikern Mai Tai bör alltid serveras ur glastypen Hurricane, åtminstone om man frågar dess upphovsman "Trader Vic" som ligger bakom denna fruktiga och exotiska longdrink. Embassy Poco Grande Hurricaneglas har den eleganta vågiga form
 • Hurricaneglas Squall 44,4 cl

  Hurricaneglas Squall 44,4 cl
  Hurricaneglas Squall 44,4 cl drinkglas för dig som vill servera en tropisk fruktdrink med stil. Detta kurviga drinkglas på fot har den klassiska formen av ett hurricaneglas och passar perfekt till en Mai Tai, Pinã Colada eller en Hurricane Cocktail med mera. Detta drinkglas har få

Pina Colada i ett Poco Grande glas

Poco Grande är ett glas känd för sin höga och svängda form som inte bara är estetiskt tilltalande, utan också praktisk. Den är utformad för att rymma den tjocka, blandade konsistensen av en Pina Colada och ger dessutom generöst utrymme för extra is och eventuella garneringar, som ananasskivor eller maraschino körsbär.

Ett annat fördelaktigt drag med Poco Grande glaset är dess långa, eleganta stjälk. Denna design gör det möjligt att hålla i glaset utan att dina händer värmer upp innehållet, vilket är viktigt för en drink som Pina Colada, som bäst njuts kall. Det estetiska och funktionella valet av ett Poco Grande glas förhöjer verkligen den sinnliga upplevelsen av att njuta av en Pina Colada.

Hurricane glas till Pina Colada

Hurricane-glaset har en distinkt form som är bred vid basen och smalnar av mot toppen, vilket ger det en dramatisk och exotisk utseende. De tropiska aromerna i en Pina Colada koncentreras från den breda basen till den smalare mynningen.

Ett glas av typen Hurricane har en större volym, vilket gör det idealiskt för en fyllig och rik drink som Pina Colada och ett absolut krav till en Mai Tai. Det generösa utrymmet inuti glaset gör det också möjligt att lägga till extra is eller flera typer av garnityr, från en enkel ananasskiva till ett helt "mini-paraply" för att fullända den tropiska känslan. Sammantaget ger Hurricane-glaset en visuellt slående och funktionell behållare för att njuta av en perfekt blandad Pina Colada.