Grappaglas

Det italienska brännvinet Grappa serveras bäst i ett särskilt grappaglas. Dessa glas är vanligtvis små och har en smal öppning, liknande en tulpan eller ett smalt snapsglas. Syftet med designen är att koncentrera aromerna, vilket gör det lättare att uppskatta den komplexa doften av drycken.

Rekommenderade glas till grappa

 • Spiegelau Digestifglas 13,5cl 4-p

  Spiegelau Digestifglas 13,5cl 4-p
  Tidlöst spritglas för en riktigt livsnjutare. I detta glas kan man avnjuta en god Grappa eller en god likör. Tål maskindisk.Rymmer: 13,5 cl. Höjd: 19,7 cm. Diameter: 5,8 cm.   
 • Spiegelau Willsberger Digestifglas 19cl 4-p

  Spiegelau Willsberger Digestifglas 19cl 4-p
  Servera i dessa digestifglasen en god grappa eller armagnac efter middagen. Kommer från Spiegelaus serie Willsberger. Tål maskindisk.  Rymmer: 19 cl.Höjd: 21 cm. Diameter: 7,4 cm.  
 • Versace Medusa Lumiere Grappa 12 Cl - Vinglas Klar

  Versace Medusa Lumiere Grappa 12 Cl - Vinglas Klar
  Versace Medusa Lumiere Grappa 12 Cl, Klar från Versace. Vinglas Klar . Shoppa Vinglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Spiegelau Willsberger Rödvinsglas 51cl 4-pack - Vinglas Klar

  Spiegelau Willsberger Rödvinsglas 51cl 4-pack - Vinglas Klar
 • Daily Grappaglas 10 cl 6-pack

  Daily Grappaglas 10 cl 6-pack
 • Vision Rich Sprit- och Starkvinsglas 2-pack

  Vision Rich Sprit- och Starkvinsglas 2-pack
  Vision Rich Sprit- och Starkvinsglas 2-pack. Detta spritglas är designat för majoriteten av alla tungviktiga, alkoholstarka drycker. Den diskreta presentationsytan säkerställer att drycken ej blir överkoncentrerad om det så rör sig vin, brandy eller någon annan spritdryck. Iställe
 • Zwiesel Enoteca grappaglas 10 cl, 2-pack

  Zwiesel Enoteca grappaglas 10 cl, 2-pack
  Enoteca grappaglas 10 cl från Zwiesel har en nätt design med klassisk kupa som bevarar aromerna och låter dig njuta till fullo av din apertif. Glasen har en lyxig design i munblåst glas som är tillverkad av glasblåsare med samma passion för sitt hantverk som en vinmakare har för si

Grappa (pomace)

Grappa är en italiensk brännvin som är destillerad från druvresterna (kallas även pomace) som blir över efter att vin har pressats. Detta inkluderar skal, kärnor och ibland även stjälkar.

Traditionellt sett betraktades grappa som en enkel bondesprit, men över tid har det utvecklats till en sofistikerad dryck med många olika varianter och smakprofiler. Det kan vara antingen åldrat eller ungt, och det kommer i olika smaker, ofta influerade av den specifika druvsorten som används.

Grappaglasens utformning

Formen på glaset hjälper till att fokusera de ofta komplexa och subtila aromerna i grappa, vilket i sin tur förbättrar smakupplevelsen. När du doftar på grappa i ett sådant glas kommer dofterna att riktas direkt till näsan, och när du tar en sip kommer den smala öppningen att se till så att drycken kommer på rätt del av tungan för maximal smakupplevelse.