Hoegaarden ölglas

Hoegaarden är ett belgiskt ölmärke känt för sin witbier, eller "vitt öl", som är en stil av veteöl kryddad med koriander och apelsinskal. För den här typen av öl används ofta ett stort weissbierglas, som hjälper till att fokusera aromerna och gör det lättare att uppskatta den komplexa doftprofilen.

Så om du är en entusiastisk öldrickare som vill få ut det mesta möjliga av din Hoegaarden-upplevelse, kan ett specialdesignat witbier- eller weissbierglas vara en bra investering. Det ger inte bara en bättre smakupplevelse, utan bidrar också till den övergripande estetiken av att njuta av ett gott glas öl.

Köp dina egna glas för Hoegaardenöl

 • Hoegaarden ölglas 50 cl

  Hoegaarden ölglas 50 cl
  Hoegaarden ölglas 50 cl. En frisk belgisk veteöl! Hoegaarden har sedan länge varit en av de största belgiska veteölen. Detta ölglas är det klassiska Hoegaarden-ölglaset, rejält och tilldragande med Hoegaarden tryckt på framsidan. Just denna modell är på 50 cl men ser större ut på grund
 • Hoegaarden ölglas 33 cl

  Hoegaarden ölglas 33 cl
  33 cl Hoegaarden ölglas. En frisk belgisk veteöl! Hoegaarden har sedan länge varit en av de största belgiska veteölen. Detta ölglas är det klassiska Hoegaarden-ölglaset, rejält och tilldragande med Hoegaarden tryckt på framsidan.
 • Hoegaarden De Verboden Vrucht ölglas 33 cl

  Hoegaarden De Verboden Vrucht ölglas 33 cl
  Hoegaarden De Verboden Vrucht ölglas 33 cl är en lätt syrlig, fruktig mörk ale och en riktig klassiker. Namnet anspeglar så klart på den bibliska legenden om Adam och Eva. Detta ölglas är en klassisk belgisk bägare med en kraftig fot. Emblemet för De Verboden Vrucht är tryckt på
 • Hoegaarden ölkupa 25 cl

  Hoegaarden ölkupa 25 cl
  25 cl Hoegaarden ölkupa ölglas. En frisk belgisk veteöl! Hoegaarden har sedan länge varit en av de största belgiska veteölen. Detta ölglas är en stilig pokalformad variant, med Hoegaarden frostat på framsidan.
 • Hoegaarden Grand Cru ölglas 33 cl

  Hoegaarden Grand Cru ölglas 33 cl
  Hoegaarden Grand Cru ölglas 33 cl. Det världsberömda ölet Hoegaarden kan lätt få en att tro att Hoegaarden Grand Crü är en veteöl, men så är fallet ej. I själva verket är det en kraftig ljus belgisk ale. Detta ölglas är en så kallad pokal och har en härlig tunn glaskropp med en lätt kupn
 • Hoegaarden ölglas 25 cl

  Hoegaarden ölglas 25 cl
  Hoegaarden ölglas 25 cl. En frisk belgisk veteöl! Hoegaarden har sedan länge varit en av de största belgiska veteölen. Detta ölglas är det klassiska Hoegaarden-ölglaset, rejält och tilldragande med Hoegaarden tryckt på framsidan.
 • Hoegaarden ölglas slim 25 cl

  Hoegaarden ölglas slim 25 cl
  Hoegaarden ölglas slim 25 cl. En frisk belgisk veteöl! Hoegaarden har sedan länge varit en av de största belgiska veteölen. Detta ölglas är det klassiska Hoegaarden-ölglaset med lite höjd, rejält och tilldragande med Hoegaarden logotypen tryckt på framsidan. Glaset har en 25 cl m
 • Hoegaarden glasunderlägg 6-pack

  Hoegaarden glasunderlägg 6-pack
  Hoegaarden glasunderlägg 6-pack för att skydda bordet eller annat underlag från oönskade ringar eller fuktskador när du njuter en god Hoegaarden ur glas eller flaska. Dubbelsidigt underlägg med olika motiv. Material: Papper

Vitt öl från Hoegaarden i Belgien

Hoegaarden-ölet är uppkallat efter den belgiska staden Hoegaarden, där det har bryggts öl i denna stil sedan medeltiden. Hoegaarden har bidragit till en återupplivning av witbier-stilen, som hade varit nästan utrotad innan bryggeriet introducerade sitt nu berömda recept på 1960-talet.

Det är en populär öl som ingår i det globala sortimentet från bryggerijätten Anheuser-Busch InBev, som äger nästan 15% av den globala ölmarknaden. Andra ölmärken från det företaget är Corona, Budweiser och Stella Artois.

Hoegaarden är särskilt populärt som en sommardryck tack vare dess lätta och uppfriskande karaktär, och det serveras ofta med en skiva citron eller apelsin för att ytterligare framhäva dess citrusnoter.