Iittala Essence

Essence från Iittala är en serie glas formgivna av Alfredo Häberli 2001, där varje glas är optimerad för den specifika drycken. Trots den unga åldern på glasserien är Essence redan en klassiker.

Iittala Essence är känd för sin enkla men eleganta design, där varje glas är skapat för att optimera njutningen av en specifik typ av dryck, såsom vin, champagne eller öl.

Prisbelönt glasserie i minimalistisk design

Essence-serien har vunnit flera designpriser och är populär i hemmet men också i restaurangmiljöer. Den är en del av Iittalas bredare utbud av designprodukter, som inkluderar allt från glas och porslin till inredningsartiklar.

Produkterna i Iittala Essence-serien karaktäriseras av sin minimalistiska design, med rena linjer och proportioner som gör dem lätta att stapla och förvara. De är också kända för sin höga kvalitet och hållbarhet.

Låt oss nu titta på de olika dricksglasen som serien Iittala Essence består av:

Essence vinglas

Vinglasen har en stor kupa som gör sig allra bäst som rödvinsglas men är bra även för vita viner. Glasen rymmer 45 cl, är 24 cm höga och väger 500 gram styck. De tillverkas i ett klarglas som tål diskmaskin. Du kan köpa Essence vinglas i 2-pack eller 4-pack hos flera svenska återförsäljare.

Essence ölglas

Ölglasen i Essence-serien har precis samma fot och stjälk som vinglasen men sin egen glaskupa optimerad för öl. Den mjuka formen på glasets kupa ger ett fylligt intryck till de gyllene dropparna av öldryck.

Essence dessertvinglas

Dessertvinsglasen är lite av vinglasens miniatyr, där själva kupan rymmer 15 cl och höjden på glasen är 19 cm. I jämförelse med många andra likörglas har Essence ett längre skaft, vilket ger en extra elegans till serveringen. Formen på kupan uppskattas extra med fruktiga dessertviner som Tokaijer, Sauterne eller Portvin även om de också funkar till nubbe på midsommarafton.

Essence cocktailglas

En cocktail andas flärd och elegans och där passar verkligen Iittalas cocktailglas i Essence-serien. Glasen rymmer 31 cl dryck eller varför inte använda de även som dessertskålar?

Essence champagneglas

Den slanka formen på champagneglasen reser sig 24,5 cm upp från bordet. I glasen kan du servera olika typer av bubbliga drycker där bubblorna gör sig extra vackert i det tunna glaset. Du kan använda glasen till prosecco, cava och såklart äkta champagne!

Essence vattenglas

Tumblerglasen i serien Essence funkar både som whiskyglas och som vattenglas. Om du köper vinglasen blir det extra snyggt och stilrent om du kompletterar med lika många vattenglas att ställa fram bredvid.