Julserviser

Julen är fylld med traditioner och i vissa hem har man speciellt julporslin som man plockar fram under julens firande. En klassisk julservis har inslag av rött och grönt med dekorativa detaljer och kanske någon tomte här och där.

Klassiska julserviser

Det finns vissa julserviser som funnits länge och kanske inte längre tillverkas. Eftersom julservisen bara används ett par dagar per år är vintage julserviser ofta väl bevarade och i mycket gott skick.

Vill man köpa serviser som inte längre tillverkas kan man kolla på auktionssajter, hos antikhandlare eller kanske fynda på en secondhand-butik.

Julporslin

Vi tänkte nu tipsa om ett urval av olika juligt porslin och tar det servisdel för servisdel. Ibland säljs serviserna i paket men det går också att köpa del för del och själv sätta ihop sin julservis. Royal Copenhagens Star Fluted Christmas och Kähler Hammershøi julservis är givna exempel på fint julporslin. Från norska Wik & Walsøe finns också porslin med dekorativa julmotiv som exempelvis porslinsserien Julemorgen.

Juliga tallrikar

 • Kähler Hammershøi Jultallrik 19 cm

  Kähler Hammershøi Jultallrik 19 cm
  I Kählers fantastiska sortiment finner vi en förlängning av den ikoniska Hammershøi-kollektionen. Här ligger fokus på julen, och du hittar säkerligen många vackra tillskott till ditt hem. Designen har skapats i samarbete med konstnären Rikke Jacobsen, som verkligen lyckats med detaljerna. T
 • Kähler Hammershøi Jultallrik Djup 21 cm

  Kähler Hammershøi Jultallrik Djup 21 cm
  Kähler och den begåvade konstnären Rikke Jacobsen har tillsammans skapat en förlängning av kollektionen Hammershøi, med fokus på julstämning. Den vackra tallriken i ditt blickfång präglas av en stil som andas traditionell och modern känsla på samma gång. Den här tallriken är av det dj
 • Bjørn Wiinblad Guirlande jultallrik 28,5 cm.

  Bjørn Wiinblad Guirlande jultallrik 28,5 cm.
  Duka ett fabulöst julbord med den fina jultallriken från Bjørn Wiinblad. Tallriken är en del av Guirlande-serien och är perfekt både till jullunchen, julmiddagen och så vidare. Kombinera seriens många fina produkter för att fullända dukningen och den kommer garanterat sprida julstämning
 • Bjørn Wiinblad Guirlande jultallrik 20 cm.

  Bjørn Wiinblad Guirlande jultallrik 20 cm.
  Duka ett fabulöst julbord med den fina jultallriken från Bjørn Wiinblad. Tallriken är en del av Guirlande-serien och är perfekt både till jullunchen, julmiddagen och så vidare. Kombinera seriens många fina produkter för att fullända dukningen och den kommer garanterat sprida julstämning
 • Vintage - SÅLD Jultallrikar 2 st

  Vintage - SÅLD Jultallrikar 2 st
  2 st jultallrikar formgivna av Björn Wiinblad i original förpackning.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Spode - Christmas Tree Tallrik 27 cm

  Spode - Christmas Tree Tallrik 27 cm
  Christmas Tree tallrik från Spode. En tallrik med vackert julmotiv föreställande en fullt dekorerad julgran. Det klassiska motivet höjer julkänslan kring bordet och gör julmaten lite extra god. Tallriken har en diameter på 27 cm vilket gör den perfekt att använda till julens alla middagar och till julbordet så man kan fylla på med mycket god mat. Serien Christmas Tree från 1938 består av en mängd olika produkter med traditionella julmotiv. En av de mest uppskattade serviserna i världen. Förgyller juldukningen och är en mycket uppskattad servis att plocka fram år efter år. Porslinet tål både mikrovågsugn och diskmaskin.
 • Spode - Christmas Tree Frukostskål 15 cm

  Spode - Christmas Tree Frukostskål 15 cm
  En vacker Christmas Tree frukosttallrik från Spode. Gröten, frukostyoghurten eller filen, vad det än serveras är denna tallrik med sitt klassiska julmotiv perfekt att plocka fram. Ger din dukning en extra skjuts med julstämning och glädje. Serien Christmas Tree från 1938 består av en mängd olika produkter med traditionella julmotiv. En av de mest uppskattade serviserna i världen. Förgyller juldukningen och är en mycket uppskattad servis att plocka fram år efter år. Porslinet tål både mikrovågsugn och diskmaskin.
 • Royal Copenhagen Starfluted Christmas Tallrik Djup 24 Cm - Djupa tallrikar

  Royal Copenhagen Starfluted Christmas Tallrik Djup 24 Cm - Djupa tallrikar
  Starfluted Christmas Tallrik Djup 24 Cm från Royal Copenhagen. Djupa tallrikar . Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.

Julmuggar

 • Kähler Hammershøi Christmas Mugg 33 cl

  Kähler Hammershøi Christmas Mugg 33 cl
  Njut av morgonkaffet i december i denna fina julmugg från Kähler, som är en del av Hammershøi Christmas-serien. Den eleganta julserien består av eleganta produkter som fått nya, fina motiv illustrerade av konstnären Rikke Jacobsen. Här ingår bl.a. änglar, valnötter och kottar i fina fär
 • Vintage - SÅLD Julmuggar 4 st dekor GOD JUL

  Vintage - SÅLD Julmuggar 4 st dekor GOD JUL
  Julmuggar 4 st. Okänd tillverkare.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Bjørn Wiinblad Guirlande julmugg 35 cl.

  Bjørn Wiinblad Guirlande julmugg 35 cl.
  Tillför lite extra magi till denna jul med den fina julmuggen från Bjørn Wiinblad. Muggen rymmer 35 cl. och har ett ergonomiskt handtag och är skönt att hålla i. Den fina muggen är en del av Guirlande-serien och har en klassisk design som är dekorerad med julmotiv i rött och guld. Det vack
 • Wrendale Design - Wrendale Design Oh Christmas Tree Mugg 31 cl

  Wrendale Design - Wrendale Design Oh Christmas Tree Mugg 31 cl
  Ljuvlig mugg med ett charmigt jultema Oh Christmas Tree av Wrendale Design. Denna kopp är tillverkad i högkvalitativt fint benporslin av Royal Worcester som är ett av de äldsta kvarvarande engelska porslinsmärkena. Porslinsmuggen är lika perfekt för att själv njuta en varm kopp kaffe, te eller varför inte glögg med under julen, som den är att ge bort som en julklapp som kommer att vara ett älskat julpynt under många år framöver då dess charmiga djurmotiv tilltalar alla åldrar.Den mysiga juldesignen på muggen består av en vacker illustration från Wrendale Design av skogsdjur som omger en upplyst julgran på framsidan och baksidan, tillsammans med orden Oh Christmas Tree som är skrivet på insidan av koppen.Wrendale Designs produkter är designade av Hannah Dale och motiven kommer från Hannah Dales handmålade akvareller som hon hämtar mycket av inspirationen till från sitt hem på landsbygden i Lincolnshires, England. Julmuggen är en fröjd såväl som julprydnad som att använda dagligen under hela vinterhalvåret. Det går utmärkt att värma upp en kopp kaffe, te eller choklad i mikrovågsugnen och när du druckit färdigt kan muggen stoppas i diskmaskinen redo för nästa gång vilket gör den lämplig för dagligt bruk under hela december och självklart även därefter!Muggen Oh Christmas Tree från Wrendale Designs har inte bara en mysig och gullig illustration utan hela muggen är designad i samma fina känsla då denna porslinskopp rymmer 31 cl varm dryck och är 8 cm hög och 8 cm i diameter.Kombinera gärna porslinsmuggen med liknande produkter från Wrendale Designs vars övriga julkollektion och även andra lika underbara och roliga muggar med djurmotiv också finns att köpa på Cervera.
 • Kähler Hammershøi Christmas 2021 mugg

  Kähler Hammershøi Christmas 2021 mugg
  Den klassiska Hammershøi muggen från Kähler med de välkända räfflorna kommer nu med nya julmotiv för 2021. I år är den vita muggen dekorerade med en hjort, ett flätat julhjärta, en pepparkaksgubbe som hänger på en lärkträdsgren som snor sig rund muggen.Den vackra och moderna muggen
 • Villeroy & Boch - Toy's Delight Mugg Jultomte 39 cl

  Villeroy & Boch - Toy's Delight Mugg Jultomte 39 cl
  En mugg från Toy's Delight serien med säsongsenligt motiv. På koppen ser vi jultomten springandes med en julklappssäck, omringad av julklappar och granar. Servera dig själv eller dina gäster en rykande kopp glögg eller kaffe och skapa en stämningsfull atmosfär. Vackert tillskott till både dekorationen och julsamlingen. Fin att ge bort i present till dig själv eller som gå-bort present till värden för kanske en glöggkväll! Serien Toy's delight består av en samling vackra och praktiska tillbehör till julens alla middagar och dukningar som skapar en stämningsfull och nostalgisk atmosfär i hemmet. Lika fina som de är för sig själva, är de fina att kombinera för en enhetlig upplevelse till både vardags och fest!
 • Royal Copenhagen - Star Fluted Christmas Kopp 33 cl Högt handtag

  Royal Copenhagen - Star Fluted Christmas Kopp 33 cl Högt handtag
  Mugg ur julserien Star Fluted Christmas från Royal Copenhagen. Blir ett fint inslag som tekopp eller kaffekopp för julens alla fikastunder. Star Fluted Christmas är en klassisk julservis, där varje del i servisen har en handmålad, julinspirerad dekor från 1783 som kombineras med guldfärgade detaljer. En tidlös servis som sätter stämningen runt bordet i jul. Tål diskmaskin.
 • Villeroy & Boch - Toy's Delight Mugg Julgran 34 cl

  Villeroy & Boch - Toy's Delight Mugg Julgran 34 cl
  En mugg med säsongsenligt motiv från Villeroy & Boch. Njut av en rykande kopp kaffe, glögg eller varm choklad i denna fina porslinsmugg dekorerad med en julgran och röda kulor. En perfekt gå-bort present till alla glöggkalas som väntar och ett fint tillskott till din egen julsamling. Serien Toy's delight består av en samling vackra och praktiska tillbehör till julens alla middagar och dukningar som skapar en stämningsfull och nostalgisk atmosfär i hemmet. Lika fina som de är för sig själva, är de fina att kombinera för en enhetlig upplevelse till både vardags och fest!

Julskålar

 • Kähler Hammershøi Julskål på fot 2019, Ø23 cm.

  Kähler Hammershøi Julskål på fot 2019, Ø23 cm.
  Nu e det jul igen, nu e det jul igen, och julen älskar söta saker! Servera dina nybakta julkakor, familjens hemmagjorda godis eller inbjudande hassel- och valnötter i denna vackra skål på fot från Kählers Hammershøi julserie från 2019. Serien är i år designad av Rikke Jacobsen och Hans-C
 • Kähler Hammershøi Julskål på fot 2019, Ø16 cm.

  Kähler Hammershøi Julskål på fot 2019, Ø16 cm.
  Nu e det jul igen, nu e det jul igen, och julen älskar söta saker! Servera dina nybakta julkakor, familjens hemmagjorda godis eller inbjudande hassel- och valnötter i denna vackra skål på fot från Kählers Hammershøi julserie från 2019. Serien är i år designad av Rikke Jacobsen och Hans-C
 • Christmas Tree Skål Hjärtformad Pierced 18cm

  Christmas Tree Skål Hjärtformad Pierced 18cm
 • Christmas Tree Skål Julgran 20cm

  Christmas Tree Skål Julgran 20cm
 • Christmas Tree Skål Julgran 20cm

  Christmas Tree Skål Julgran 20cm
 • Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Serveringsskål Ø26,5cm - Serveringsskålar Vit

  Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Serveringsskål Ø26,5cm - Serveringsskålar Vit
  Star Fluted Christmas Serveringsskål Ø26,5cm från Royal Copenhagen. Serveringsskålar Vit . Shoppa Serveringsskålar och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Christmas Tree Skål Julgran 20cm

  Christmas Tree Skål Julgran 20cm
 • Christmas Tree Skål Hjärtformad Pierced 18cm

  Christmas Tree Skål Hjärtformad Pierced 18cm