Muminmuggar 2021

Samlar du på muminmuggar och vill utöka din samling med årets muggar för år 2021? Här har vi lagt in alla muggarna som släpptes under året 2021. För årets muggar se listan med muminmuggar år 2022.

Tillsammans

Muminfamiljen åker på semester till Rivieran. Motivet är från serien som kom ut 1955 där Snorkfröken har vunnit pengar på casino, familjen sover under en båt på stranden och Muminpappan stiftar bekantskap med Marquis Mongaga.

Filifjonkan

På denna muminmugg lanserad 2021 kan vi följa Filifjonkan som kommer gåendes med en rykande gryta i ena handen och en sopkvast i den andra. Vart är hon på väg?

 • Mumin Mugg 30 cl Filifjonkan Grå

  Mumin Mugg 30 cl Filifjonkan Grå
 • Arabia - Muminmugg Filifjonkan

  Arabia - Muminmugg Filifjonkan
  Det nya motivet på Filifjonkan grundar sig på boken Sent i november (1970) och serien Klåttdjurets frieri (1959).Alla behöver en Mumin! Både barn och vuxna älskar Tove Jansons sympatiska karaktärer från Mumindalen. Arabias designer Tove Slotte-Elevanta har formgivit de underbara produkterna med Muminteckningar i original. De härliga figurerna finns tryckta på muggar, skålar, kannor m.m. Samla hela serien och du har en hel mumindal i ditt köksskåp. Välkommen till Mumindalen!Precis som övriga delar ur Arabias Muminserie tål muggen diskmaskin, mikrovågsugn, frys och ugnstemperatur upp till 250°C.
 • Arabia Mumin mugg Filifjonkan

  Arabia Mumin mugg Filifjonkan
  De fina och färgglada porslinsmuggarna från Arabia berättar sin unika historia om barnens favoritfigurer som gång på gång gör roliga och skojiga saker. Muggen är perfekt för en varm kopp te eller varmsaft. Möt Filifjonkan, som har tre barn, och hon älskar ordning. Muggen tål diskmaskin.
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå
  Arabias nya muminmotiv är taget från serien Sent i november (1970) och Klåttdjurets frieri (1959). Motivet visar Filifjonkan i sitt esse, när hon får storstäda sitt hem. Originalteckningarna är gjorde av Tove Jansson, och designen är gjord av Tove Slotte. Det nya muminmotivet återfinns även på en skål och tallrik. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Muminmamman marmelad

Motivet på denna mugg är Muminmamman sittandes i sin gungstol med en god kopp kaffe eller te. Kanske sitter hon där och vilar ut efter trädgårdsarbetet som är motivet på baksidan av muminmuggen.

 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Muminmamma Marmelad - Kaffekoppar Porslin Multi

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Muminmamma Marmelad - Kaffekoppar Porslin Multi
  Arabias nya muminmotiv är taget från serien Muminvinter (1959) och Låtsaslek (1965). Motivet visar när Mumminmamman rensar trädgårdslandet tillsammans med sitt hembiträde Misan, samt när hon tar tid för sig själv och njuter av en kopp kaffe. Originalteckningarna är gjorde av Tove Jansson, och designen är gjord av Tove Slotte. Det nya muminmotivet återfinns även på en skål och tallrik. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Månsken i snön - vintermugg 2021

Motivet på denna vintermugg för vintern 2021 här hämtat från Tove Janssons Trollvinter från 1957. Mumintrollet, Lilla My och deras nyfunna vän Too-Ticki står på stranden och tittar på Snöhästen.

Normalt sover ju Mumintrollen på vintern men i denna saga väcks han av månskenet som lyser honom rakt i ansiktet. Han kan inte somna om och tar på sig en morgonrock för att gå ut en stund.

Tove Slotte har sammanställt bilder och anpassat de till Arabias servis. Muggen rymmer som vanligt 30 cl och kan köpas styckvis. Arabia lanserar även denna i som 4-pack mini-mugg.

» Missade du någon muminmugg 2020?

Kan du inte få nog av Mumin och vill ha söta små inredningsdetaljer på mumintema, ja då kan vi tipsa dig om Arabias fina muminfigurer.