Primavera

Den stora lila blomman med gröna blad mot vitt porslin är mönstret Primavera från Marimekko. Formgivare bakom mönstret är Maija Isola och hennes dotter Kristina. Isola-familjen tar sitt arv på stort allvar för nu har även Kristinas dotter Emma börjat med design.

Primavera pryder olika sorters porslin som 25 cl muggar, små assietter och stora tallrikar. Det finns även fina frukostskålar i Primavera-motiv. Mönstret tillkom under den period i livet då Maija Isola bodde i Algeriet, staden Oran. Kanske var det hemlängtan till Finland som var drivkraften.

Primavera skålar

Skålarna i serien rymmer 50 cl och passar fint som frukostskål eller för servering av tillbehör till olika maträtter.

Primavera muggar och koppar

Muggarna i Marimekkos Primavera-serie finns att köpa antingen med öra eller utan. Det vita stengodset med motiv tål att diskas i diskmaskin och man kan värma dryck direkt i koppen i mikron.

Primavera tallrikar och fat

Det djärva, yviga blomstermönstret framträder som mest för beskådaren när det är på en tallrik, så länge inte mat täcker det såklart. De stora tallrikarna mäter 20 cm i diamater.

  • Rörstrand - SÅLD Primavera Assietter 11 st

    Rörstrand - SÅLD Primavera Assietter 11 st
    11 st assietter ur serien Primavera av Gertrud Lönegren för Rörstrand. 1940-tal.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.