Siirtolapuutarha från Marimekko

Det finska ordet Siirtolapuutarha betyder koloniträdgård och det ju precis vad motivet på Marimekkos porslin har. Maija Louekari är illustratör och designern som ligger bakom mönstret. Hon hämtade inspirationen från stadsträdgårdar fulla med blomster och grönsaker när hon skapade Siirtolapuutarhamotivet.

Porslin med motiv Siirtolapuutarha

Sedan lanseringen 2009 har Siirtolapuutarha tryckts på många olika produkter i Marimekkos kollektion. Bland porslinet finns det på Oiva muggar, skålar, flata tallrikar och djuptallrikar.

Siirtolapuutarha är ett tecknat motiv med mycket detaljer. Det mesta går i svart och vitt men det kan finnas inslag av färg på vissa enskilda detaljer. En rosa ros, en gul sol eller grön pistill.

Siirtolapuutarha skålar

 • Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 90 cl

  Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 90 cl
  Skål från Marimekkos serie Siirtolapuutarha, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija Louekari. Perfekt som salladsskål eller till chipsen på fredagsmyset. Skålen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 25 cl Svart/Vit blommor

  Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 25 cl Svart/Vit blommor
  Siirtolapuutarha skål från Marimekko. Passar perfekt till frukostflingorna, desserten eller som snacksskål. Skålen är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Siirtolapuutarha Skål 1,5 Liter Vit/Svart/Räsymatto

  Siirtolapuutarha Skål 1,5 Liter Vit/Svart/Räsymatto
 • Marimekko Siirtolapuutarha skål med lock, 2,5 dl, 2-pack

  Marimekko Siirtolapuutarha skål med lock, 2,5 dl, 2-pack
  Set om två mindre skålar med lock i serien Oiva från Marimekko. Skålarna är tillverkade av vitt stengods och locken är tillverkade av kork. De är 6 centimeter höga, har en diameter på 9,5 centimeter och rymmer 2,5 deciliter. Vi rekommenderar att du diskar både skålar och lock för hand. L
 • Oiva/Siirtolapuutarha Skål 1,5 l

  Oiva/Siirtolapuutarha Skål 1,5 l
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 1,5 L Beige/Svart

  Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 1,5 L Beige/Svart
  Skål från Marimekko passar utmärkt till salladen, pastan och blir en härlig del av dukningen. Kombinera gärna med andra delar ur serien. Maija Louekaris Räsymatto-mönster (trasmatta), inspirerat av koloniträdgårdsskötsel, är kopplat till aktuella teman som hållbart boende och glädjen att arbeta med händerna. Stadsträdgårdar, med sina blomster- och grönsaksrabatter, representerar urban natur när den är som bäst, och en trasmatta på golvet i en kolonistuga berättar en färgstark historia för sig.Ta bort klistermärket från produktens botten före användning. Klistermärket innehåller en liten mängd metall.
 • Oiva/Siirtolapuutarha Skål 1,5 l

  Oiva/Siirtolapuutarha Skål 1,5 l
 • Siirtolapuutarha Skål 0,5 Liter Vit/Svart/Räsymatto

  Siirtolapuutarha Skål 0,5 Liter Vit/Svart/Räsymatto

Siirtolapuutarha muggar och koppar

 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 40 cl Svart/vit blommor

  Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 40 cl Svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 40 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit blommor

  Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Denna mugg designades för att fira 100-årsdagen av Finlands självständighet. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit stad

  Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit stad
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Kaffemugg 20 cl

  Marimekko - Siirtolapuutarha Kaffemugg 20 cl
  Kaffemugg med öra från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen & Maija Louekari. Koppen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 20 cl.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Oiva/Siirtolapuutarha Mugg 25 Cl

  Oiva/Siirtolapuutarha Mugg 25 Cl
 • Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 Cl Vit/Svart/Räsymatto

  Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 Cl Vit/Svart/Räsymatto
 • Siirtolapuutarha Mugg 40 Cl

  Siirtolapuutarha Mugg 40 Cl
 • Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 Cl Vit/Svart/Räsymatto

  Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 Cl Vit/Svart/Räsymatto

» Andra Marimekko koppar och muggar

Marimekko Siirtolapuutarha tallrikar och assietter

 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat 20 cm Svart/vit blommor

  Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat 20 cm Svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till smörgåsen eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat Svart/Vit 25 cm

  Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat Svart/Vit 25 cm
  Siirtolapuutarha tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till en mindre middag eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik djup 20 cm Svart/vit

  Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik djup 20 cm Svart/vit
  Siirtolapuutarha djup tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till soppa, gröt, glass och frukostflingorna. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Siirtolapuutarha Assiett 15X12 Cm

  Siirtolapuutarha Assiett 15X12 Cm
 • Marimekko Siirtolapuutarha djuptallrik, 2,5 dl

  Marimekko Siirtolapuutarha djuptallrik, 2,5 dl
  Siirtolapuutarha-tallriken imponerar med en fantasifull, svartvit dekor med inspiration från en koloniträdgård. Den djupa tallriken har en diameter på 20 cm och passar utmärkt till frukostflingor, pasta eller soppa. Tallriken är en riktig klassiker från varumärket Marimekko.Produkten är t
 • Oiva / Siirtolapuutarha Assiett 20 cm

  Oiva / Siirtolapuutarha Assiett 20 cm
 • Siirtolapuutarha Assiett 15X12 Cm

  Siirtolapuutarha Assiett 15X12 Cm
 • Marimekko Siirtolapuutarha tallrik, 25 cm

  Marimekko Siirtolapuutarha tallrik, 25 cm
  Låt den vackra tallriken från Marimekko bli en av höjdpunkterna på bordet nästa gång du bjuder på middag. Mönstret heter Siirtolapuutarha, eller "koloniträdgård" på svenska, och berättar en historia om att fly från storstadens hektiska kärna till en harmonisk koloniträdgård full av b