Swedish Grace: stolt servis hos Rörstrand

En av de mest populära serierna av porslin här är Swedish Grace från Rörstrand. Det är en klassisk servis som har funnits i åratal och är fortfarande älskad av många i dag. Den enkla, vackra designen är perfekt för alla hem. Och det bästa? Den går att diska i diskmaskin!

Vit Swedish Grace tallrik, Rörstrand porslin

Swedish Grace lanseras 1930 av Louise Adelborg

Den första serien med Swedish Grace lanserades 1930 av Louise Adelborg, och den blev snabbt en stor framgång. Den har fått epitetet Nationalservisen. Det finns idag flera olika modeller i serien, bland annat Winter och Gala samt olika färger.

Swedish Grace porslin tillverkas i flera olika storlekar, inklusive middagstallrikar, assietter, koppar och fat, skålar och serveringsfat. Det finns också några specialartiklar, t.ex. tekannor och kaffekannor.

Duka fint med Rörstrand Swedish Grace porslin

När det är fest på gång vill man gärna skapa en unik dukning. Ett vitt, klassiskt porslin med vacker design är perfekt för både vardag och speciella tillfällen. Porslin är ett klassiskt material för dukning som ger en lyxig touch till alla måltider.

Rörstrand Swedish Grace porslin är som klippt och skuret för att användas både till vardag och till fest. Den rena, vita designen på porslinet är perfekt för daglig användning, medan de intrikata detaljerna gör det perfekt för speciella tillfällen.

Swedish Grace Winter

Swedish Grace Winter är en vacker serie porslin från det svenska märket Rörstrand. Den har enkla, rena mönster som passar perfekt i alla hem och kommer aldrig gå ur tiden. Att den är diskmaskinssäker gör den till ett praktiskt och vackert alternativ för alla kök.

 • Rörstrand - Swedish Grace Winter Mugg 30 cl

  Rörstrand - Swedish Grace Winter Mugg 30 cl
  Den klassiska Swedish Grace från Rörstrand har fått tillökning - Swedish Grace Winter. En servis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga färger. Porslinet är formgivet av Louise Adelborg medan mönstret är designat av Katarina Brieditis.Den här muggen med öra passar utmärkt till morgonkaffet eller eftermiddagsfikat. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst.Precis som övriga delar ur serien Swedish Grace tål muggen både diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl

  Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm

  Rørstrand Swedish Grace Winter Tallrik 21 cm
  21 cm
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Oval Fat 32 cm

  Rørstrand Swedish Grace Winter Oval Fat 32 cm

Swedish Grace Gala

Swedish Grace Gala är en specialutgåva av serien Swedish Grace från Rörstrand. Den lanserades i samband med att ursprungsserien firade 90 år. Porslinsserien är gjord i vitt fältspatsporslin och består av liten och stor tallrik med guldkant och andra delar i servisen. Verkligen en nyklassisk servis som heller aldrig går ur tiden!

 • Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm

  Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 21 cm
  Swedish Grace fyller 90 år! Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig.Den här assietten passar perfekt till förrätt eller efterrätt.
 • Rörstrand Swedish Grace Gala kaffekopp med fat

  Rörstrand Swedish Grace Gala kaffekopp med fat
  Den klassiska Swedish Grace-kollektionen från Rörstrand designades redan 1930 av Louise Adelborg. Adelborg var designer för Rörstrand fram till hennes död 1971, och den eleganta Swedish Grace Gala-serien är en hyllning till en av hennes tidigaste kollektioner. Kaffekoppen är tillverkad av porslin i ett klassiskt, glaserat reliefmönster. Speciellt för just jubileumskollektionen är att den eleganta koppen dekorerats med en kant i äkta guld. Detsamma gäller fatet, som ingår.Kaffekoppen rymmer 16 cl och den kan diskar i maskin.
 • Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 27 cm

  Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik 27 cm
  Swedish Grace fyller 90 år! Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig.Den här tallriken är en klassisk mattallrik och kommer garanterat tillföra elegans och lyx till dukningen.
 • Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik djup 25 cm

  Rörstrand - Swedish Grace Gala Tallrik djup 25 cm
  Swedish Grace fyller 90 år! Efter att ha funnits på såväl folkliga fikabord som kungliga middagar firar nationalservisen Swedish Grace 90 år genom lanseringen av den guldkantade hyllningsservisen Swedish Grace Gala. Varje del i servisen har en enkel och stilig förgylld inglaserad kant, vilket gör den hållbar och diskmaskinstålig.I den här djupa tallriken kan du äta både soppa eller efterrätt.

Om du letar efter högkvalitativt porslin med en tidlös design, så är Grace-porslin är det perfekta valet. Oavsett om du letar efter middagstallrikar, serveringsfat eller koppar och fat.

Swedish Grace tallrikar

Förutom att tallrikarna är visuellt fantastiska är de också praktiska och robusta nog att användas varje dag.

Swedish Grace muggar och kaffekoppar

Swedish Grace muggar är populära i Sverige, både bland unga och gamla. De används ofta som gåvor vid speciella tillfällen eller på annat sätt.

 • Swedish Grace snö Mugg 50cl

  Swedish Grace snö Mugg 50cl
 • Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl

  Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl
  En glöggmugg från serien Swedish Grace Vinter tillverkad av Rörstrand. En stilren och klassisk porslinskopp designad på 1930-talet av Louise Adelborg. Muggen rymmer upp till 10 cl. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö

  Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö
  Äggkopp ur den populära serien Swedish Grace, perfekt till frukosten eller mellanmålet. Matcha gärna med andra delar i samma serie för att skapa ett matchande kit.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Rörstrand - Swedish Grace Mugg 50 cl Äng

  Rörstrand - Swedish Grace Mugg 50 cl Äng
  Stor mugg med öra ur den populära serien Swedish Grace. Med behagligt handtag och tunna kanter blir allt du dricker extra gott. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Volym 50 cl.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.

Skålar ur Swedish Grace

Skålarna har varit en ikonisk del av svensk design i många år. Dessa enkla, men eleganta skålar är perfekta som serveringsskålar eller helt enkelt dekorativ inredning för hemmet.

 • Rörstrand Swedish Grace Snö Serveringsskål 1,7 l

  Rörstrand Swedish Grace Snö Serveringsskål 1,7 l
  En vit serveringsskål från porslinsserien Swedish Grace som tillverkas av Rörstrand. Mycket populär serie i en anrik design från 30-talets Stockholm. Skålen rymmer upp till 1,7 liter. Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand Swedish Grace skål med lock

  Rörstrand Swedish Grace skål med lock
  Den vackra Swedish Grace-kollektionen designades redan 1930 av Louise Adelborg och är både funktionell och elegant. Skålen har ett klassiskt uttryck och den passar utmärkt till allt från godis till hemmagjorda kakor. Med till den detaljrika och fina skålen följer ett lock med cirkelformat handtag.
 • Rörstrand Swedish Grace Vinter Serveringsskål 1,7 l

  Rörstrand Swedish Grace Vinter Serveringsskål 1,7 l
  Vacker skål från Rörstrands serie Swedish Grace Winter. Skålarna kommer passa fint till dukningen nu när mörkret faller sig på. Servera soppa eller en god gryta ur skålarna. 
 • Rörstrand Swedish Grace Skål 60 Cl Sten (Mörkgrå) - Serveringsskålar Porslin Sten (Mörkgrå) - 1019369

  Rörstrand Swedish Grace Skål 60 Cl Sten (Mörkgrå) - Serveringsskålar Porslin Sten (Mörkgrå) - 1019369
  Skål med klassisk design med vacker kant perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Hög kvalitet för vardaglig användning. Tillverkad i Indien. Design av Adelborg/Törnell/Barolo. Bra att veta om Swedish Grace skål - Ingår i serien Swedish Grace.- Finns även som tallrik.- Skålen kommer i olika storlekar.- Skålen finns i olika färgval.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 60.0 cl. Hur bör du ta hand om skålen?- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Sten (Mörkgrå) Serveringsskålar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.

Olika färger på Swedish Grace porslin

Några av de färger som finns tillgängliga idag i nyproduktion är:

 • Vit
 • Blå
 • Grön
 • Rosa
 • Svart
 • Grå

Swedish Grace Dimma

1 februari 2022 lanserades den senaste färgen i serien och den har fått namnet Dimma.

 • Swedish Grace Dimma äggkopp 4cl

  Swedish Grace Dimma äggkopp 4cl
 • Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl Dimma (Ljusgrå) - Kaffekoppar Porslin Dimma (Ljusgrå)

  Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl Dimma (Ljusgrå) - Kaffekoppar Porslin Dimma (Ljusgrå)
  Muggen från Rörstrand har elegant, tidlös look i porslin med bekvämt handtag perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Indien. Formgivning av Adelborg/Törnell/Barolo. Om muggen från Rörstrand- Från serien Swedish Grace.- Finns även som tallrik.- Muggen kommer i olika storlekar.- Muggen kommer i olika färger.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 30.0 cl.- Längd: 90 mm.- Höjd: 90 mm.- Bredd: 115 mm.- Vikt: 202 g. Skötselråd för muggen- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rörstrand Swedish Grace mugg, 50 cl, dimma

  Rörstrand Swedish Grace mugg, 50 cl, dimma
  En ljusblå kaffemugg från serien Swedish Grace som tillverkas av Rörstrand. Designad i Stockholm på 1930-talet av Louise Adelborg. Swedish Grace är en populär porslinsserie av hög kvalité.Porslinsmuggen rymmer upp till 50 cl. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Rörstrand Swedish Grace tallrik, 21 cm, dimma

  Rörstrand Swedish Grace tallrik, 21 cm, dimma
  En ljusblå porslinstallrik från Rörstrand. Swedish Grace är en porslinsserie som håller hög kvalité och är omåttligt populär. Med en anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet.Tallriken har en diameter på 21 cm. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.