Tuokio på 24H porslin

Den finska designerduon Harri Helorinne och Jarkko Kallio är männen bakom Arabias populära motiv Tuokio. Den togs fram till den serien 24H, vars vita porslin tillsammans med det blåa i Tuokio-mönstret ger en frisk och fräsch känsla i vardagen.

Beroende på vilket porslin som Tuokio tryckts på är det olika antal rader med de blå, till synes handmålade duttarna. Mönstret påminner en del om svarta prickarna i Marimekkos Räsymatto, men Tuokio ser mer ut som en pensel har duttat blåfärgen.

Tuokio skålar

 • Arabia - 24h Tuokio Skål 18 cm

  Arabia - 24h Tuokio Skål 18 cm
  Det vackra Tuokio-mönstret pryder ytan på denna skål från Arabias serie 24h. Tuokio betyder ögonblick och visar på just de stunder i livet som man uppskattar så och vill dela med andra, som att sitta ned tillsammans vid dukat bord med vackert porslin och bara njuta.Rena linjer och noggrant slutförda detaljer är karaktäristiska för porslinet i Arabias serie 24h, designad av Heikki Orvola. Porslinet, ursprungligen designat för konstnärens eget bruk, hittade sin väg in i Arabias serieproduktion 1996. Dess tydliga, enkla former förblir behagliga för ögat från år till år samtidigt som de är mycket praktiska. Serien, som tilldelades Design Plus-priset, fick sitt namn efter ändamålet: 24h - en servis som passar att användas dygnets alla timmar.
 • Arabia 24h Tuokio Skål 18 Cm Kobolt - Serveringsskålar Porslin Blå

  Arabia 24h Tuokio Skål 18 Cm Kobolt - Serveringsskålar Porslin Blå
  Skål från Arabia. Den här skålen tillhör den populära serien 24h Tuokio som kännetecknas av den tidlösa designen och det ikoniska blåvita mönstret. Mönstret har fått sin inspiration från Arabias 140-åriga historia, och man får en känsla av handmålade penseldrag. Det är den finska duon Helorinne och Kallio som har tolkat Heikko Orvalas 24h-serie. Namnet 24h kommer ifrån att skålen går att använda under dygnets alla timmar. Shoppa Serveringsskålar och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Martinex - Santorini Tuokio Skål 75 cl Blå/Vit

  Martinex - Santorini Tuokio Skål 75 cl Blå/Vit
  Skål med ett vackert blåvitt mönster och en volym på 75 cl från Martinex Santorini-kollektion.Servera upp och presentera din nyinköpta frukt i stil med denna vackra skål från Martinex Santorini-serie. Santorini-skålen har ett vackert mönster som fantasifullt låter dig dagdrömma dig i väg till medelhavsområdet, och bestämmer du dig för att ta en färsk apelsin från skålen kan vi lova att det kommer att kännas som att du har plockat den direkt från trädet. Martinex Santorini-mönster har designats med inspiration tagen från den grekiska ön Santorini som är känd för sina fängslande landskap och vita hus med klarblåmålade tak. I Santorini-mönstret har man lekt rytmiskt med olika former och mönster för att skapa en harmonisk helhet som för tankarna till solnedgångar vid vita sandstränder som reser sig ur det Egeiska Havets famn. Skålen har en volym på 75 cl och kan rengöras i diskmaskin.Finska Martinex är ett familjeägt företag som grundades år 1986 och som sedan dess har vuxit till att bli en av Finlands allra mest mångsidiga tillverkare och importörer av allt från hushållsartiklar och textilier till leksaker och spel. År 1992 startade de ett samarbete med Tove Jansson och Mumin-varumärket, och började redan då ta fram behändiga produkter med lekfulla Muminmotiv som designats för att kunna sprida glädje i vardagen hos både stora som små, och som har gjort det nu i över 30 år. Idag är Martinex ett internationellt företag som exporterar produkter till över 50 länder, men mycket mer än så har inte förändrats de är fortfarande ett familjeföretag och tillsammans skapar de kärleksfullt produkter som är utformade för att göra din familjs vardag lite mysigare. Martinex - från en familj till en annan.
 • 24-timmars Tuokio-skål för kaffekopp / tekopp koboltblå

  24-timmars Tuokio-skål för kaffekopp / tekopp koboltblå
  .

Tuokio muggar och koppar

 • Arabia Tuokio Kaffekopp 26 cl Kobolt

  Arabia Tuokio Kaffekopp 26 cl Kobolt
  En kaffekopp från servisen Tuokio tillverkad av Arabia. Kaffekoppen rymmer 26 cl och kan diskas i diskmaskin.En otroligt vacker servis från Arabia. Tuokio betyder ”för stunden” på finska, vilket denna service får dig att uppskatta, stunder tillsammans! Designen har en stark och karaktärist
 • Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt

  Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt
 • Tuokio Mugg 34 cl kobolt

  Tuokio Mugg 34 cl kobolt
 • Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt

  Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt
 • Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt

  Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt
 • Arabia Tuokio Mugg 34 cl Kobolt

  Arabia Tuokio Mugg 34 cl Kobolt
  En mugg från servisen Tuokio tillverkad av Arabia. Muggen rymmer 34 cl och kan diskas i diskmaskin.En otroligt vacker servis från Arabia. Tuokio betyder ”för stunden” på finska, vilket denna service får dig att uppskatta, stunder tillsammans! Designen har en stark och karaktäristisk form.
 • Arabia 24h Tuokio Mugg 34 Cl Kobolt - Kaffekoppar Porslin Blå

  Arabia 24h Tuokio Mugg 34 Cl Kobolt - Kaffekoppar Porslin Blå
  Mugg från Arabia. Den här muggen tillhör den populära serien 24h Tuokio som kännetecknas av den tidlösa designen och det ikoniska blåvita mönstret. Mönstret har fått sin inspiration från Arabias 140-åriga historia, och man får en känsla av handmålade penseldrag. Det är den finska duon Helorinne och Kallio som har tolkat Heikko Orvalas 24h-serie. Namnet 24h kommer ifrån att tallriken går att använda under dygnets alla timmar. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia 24h Tuokio Kopp 26 Cl Kobolt - Kaffekoppar Porslin Blå

  Arabia 24h Tuokio Kopp 26 Cl Kobolt - Kaffekoppar Porslin Blå
  Kopp från Arabia. Den här koppen tillhör den populära serien 24h Tuokio som kännetecknas av den tidlösa designen och det ikoniska blåvita mönstret. Mönstret har fått sin inspiration från Arabias 140-åriga historia, och man får en känsla av handmålade penseldrag. Det är den finska duon Helorinne och Kallio som har tolkat Heikko Orvalas 24h-serie. Namnet 24h kommer ifrån att koppen går att använda under dygnets alla timmar.Fatet ingår inte. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Tuokio tallrikar och assietter

 • Arabia Tuokio Tallrik 20 cm Kobolt

  Arabia Tuokio Tallrik 20 cm Kobolt
  En tallrik från servisen Tuokio tillverkad av Arabia. Tallriken har en diameter på 20 cm och kan diskas i diskmaskin.En otroligt vacker servis från Arabia. Tuokio betyder ”för stunden” på finska, vilket denna service får dig att uppskatta, stunder tillsammans! Designen har en stark och kar
 • Arabia 24h Tuokio Pastatallrik 24 Cm Kobolt - Djupa tallrikar Porslin Blå

  Arabia 24h Tuokio Pastatallrik 24 Cm Kobolt - Djupa tallrikar Porslin Blå
  Pastatallrik från Arabia. Den här pastatallriken tillhör den populära serien 24h Tuokio som kännetecknas av den tidlösa designen och det ikoniska blåvita mönstret. Mönstret har fått sin inspiration från Arabias 140-åriga historia, och man får en känsla av handmålade penseldrag. Det är den finska duon Helorinne och Kallio som har tolkat Heikko Orvalas 24h-serie. Namnet 24h kommer ifrån att pastatallriken går att använda under dygnets alla timmar. Shoppa Djupa tallrikar och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Arabia - 24h Tuokio Pastatallrik 24 cm

  Arabia - 24h Tuokio Pastatallrik 24 cm
  Det vackra Tuokio-mönstret pryder ytan på denna pastatallrik från Arabias serie 24h. Tuokio betyder ögonblick och visar på just de stunder i livet som man uppskattar så och vill dela med andra, som att sitta ned tillsammans vid dukat bord med vackert porslin och bara njuta. Rena linjer och noggrant slutförda detaljer är karaktäristiska för porslinet i Arabias serie 24h, designad av Heikki Orvola. Porslinet, ursprungligen designat för konstnärens eget bruk, hittade sin väg in i Arabias serieproduktion 1996. Dess tydliga, enkla former förblir behagliga för ögat från år till år samtidigt som de är mycket praktiska. Serien, som tilldelades Design Plus-priset, fick sitt namn efter ändamålet: 24h - en servis som passar att användas dygnets alla timmar.
 • 24-timmars Tuokio tallrik koboltblå 20 cm

  24-timmars Tuokio tallrik koboltblå 20 cm
  .