Glasburkar

Att förvara saker i glasburk är mer än bara praktiskt. Förvaringsburkar i klarglas kan bli en riktigt snygg inredningsdetalj som får stå framme istället för undanstoppad i skafferiet. Häll över ris, pasta eller gryn från sina påsar i glasburken och ställ fram den synligt i köket på en hylla eller bänk.

Olika mat har olika färger och det kan du använda för att skapa fina dekorationsinslag i köket. I en glasburk kan havregrynen eller granolan få stå framme istället för att gömmas i skafferiet.

Förvaringsburkar i glas med och utan lock

Nu följer tips och rekommendationer på olika glasburkar med och utan lock. Det finns burkar med korklock, trälock eller lock av glas eller metall. Klicka på den burk du vill kika närmare på så kommer du direkt till återförsäljare online.

Populärt inom glasburkar

 • Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 100 cl

  Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 100 cl
  Skapa en rofylld köksmiljö med denna vakcra glasburk med hermetiskt lock. Locket låter dig behålla matens färskhet och smak, samtidigt som det ger burken ett lekfullt utseende. Designern Marcel Wanders har skapat ett mönster som, tillsammans med det hermetiska locket, påminner om den karaktäristiska karusellen med hästar som ofta brukar finnas på tivolin och cirkusar. Resultatet blir förtrollande: Wanders lyckas att förvandla klassiska köksburkar till lekfulla åkattraktioner som definitivt kommer att skapa en härlig atmosfär i köket.  Den holländska designern Marcel Wanders har, i samarbete med Alessi, skapat en fantastisk serie köksartiklar inspirerade av cirkusars mystiska och färgstarka miljö. Wanders använder sig av klara geometriska mönster bestående av cirklar, linjer och koniska former med klassiska färger såsom vit, svart, gul, röd och guld. Varje produkt påminner om historiska symboler från cirkusvärlden och skapar en fantastisk upplevelse av glädje och nöje.Glasburken finns i storlekarna 50, 75, 100 och 150 cl.Designer: Marcel Wanders.Material: Glas, Plåt.Diameter: 10,5 cm.Höjd: 19 cm. Volym: 100 cl.
 • Alessi Gianni Glasburk med Lock Vit 200 cl

  Alessi Gianni Glasburk med Lock Vit 200 cl
  200 cl glasburk med ett vitt tätslutande plastlock designad av Mattia Di Rosa.  Höjd: 305 mm.Diameter: 105 mm.
 • Kilner Burk Food On the Go Jar 1L

  Kilner Burk Food On the Go Jar 1L
  Kilners glasburk för dig på språng. Locket är av rostfritt stål och håller din mat fräsh. Perfekt för att lagra sallad, frukt, eller torra snacks. Den rostfria koppen håller alla dina flytande livsmedel separat tills du är redo att blanda i dom i burken. Specifikationer:- Innehåller 1L burk, presentlåda, liten kopp, lock.- Häll inte kokande vatten direkt i burken.- Diska före första användning.  Mått: 18,5 x 10 x 9,5 cm 
 • Iittala Kastehelmi Burk 116x114 mm Klar

  Iittala Kastehelmi Burk 116x114 mm Klar
  En glasburk med lock från serien Kastehelmi som tillverkas av Iittala. Ordet kastehelmi betyder daggdroppe och passar verkligen in på glasburkens unika och dekorativa design. Ett vackert hantverk från natursköna Finland.Mått: 116 mm bred x 114 mm hög.Färg: Klar.Skötselråd: Kan diskas i diskmaskin.

Fler tips på glasburkar

 • Julieta Glasburk 100 cl

  Julieta Glasburk 100 cl
 • Glasburk Fyrkantig 1,2 liter 14x11,5 cm Glas Klar

  Glasburk Fyrkantig 1,2 liter 14x11,5 cm Glas Klar
 • Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 150 cl

  Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 150 cl
  Skapa en rofylld köksmiljö med denna vakcra glasburk med hermetiskt lock. Locket låter dig behålla matens färskhet och smak, samtidigt som den ger burken ett lekfullt utseende. Designern Marcel Wanders har skapat ett mönster som, tillsammans med det hermetiska locket, påminner om den karaktäristiska karusellen med hästar som ofta brukar finnas på tivolin och cirkusar. Resultatet blir förtrollande: Wanders lyckas att förvandla klassiska köksburkar till lekfulla åkattraktioner som definitivt kommer att skapa en härlig atmosfär i köket.  Den holländska designern Marcel Wanders har, i samarbete med Alessi, skapat en fantastisk serie köksartiklar inspirerade av cirkusars mystiska och färgstarka miljö. Wanders använder sig av klara geometriska mönster bestående av cirklar, linjer och koniska former med klassiska färger såsom vit, svart, gul, röd och guld. Varje produkt påminner om historiska symboler från cirkusvärlden och skapar en fantastisk upplevelse av glädje och nöje.Glasburken finns i storlekarna 50, 75, 100 och 150 cl.Designer: Marcel Wanders.Material: Glas, Plåt.Diameter: 10,5 cm.Höjd: 24,5 cm. Volym: 150 cl.
 • Gianni Glasburk med Lock 90 cl Ø10,5x15 cm Svart

  Gianni Glasburk med Lock 90 cl Ø10,5x15 cm Svart
 • Burk gömma mellan

  Burk gömma mellan
  Populär burkserie som passar bra att ha framme.
 • Glasburk med lock 18 cm ø

  Glasburk med lock 18 cm ø
  Glasburk med lock i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Stor glasburk med lock, perfekt för godis, nötter eller annat som du vill visa fram. Vacker förvaring i badrummet,&hellip:
 • Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 200 cl

  Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 200 cl
  200 cl glasburk med ett svart tätslutande plastlock designad av Mattia Di Rosa.  Höjd: 305 mm.Diameter: 105 mm.
 • Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 70 cl

  Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 70 cl
  70 cl glasburk med ett svart tätslutande plastlock designad av Mattia Di Rosa. Höjd: 120 mm.Diameter: 105 mm. 
 • Burk sotig mini

  Burk sotig mini
  Populär och modern förvaringsserie.
 • BASIC Förvaringsburk

  BASIC Förvaringsburk
  BASIC Förvaringsburk från tyska kvalitetsmärket Blomus.Glasburk i klarglas med lock av matt rostfritt stål från Blomus. Passar som förvaringsburk till hemkokt marmelad, nötter, sylt eller kryddor.&hellip:
 • Westmark Multiöppnare Twist

  Westmark Multiöppnare Twist
  En Multiöppnare för Konservburkar, pet-flaskor och glasburkar med skruvlock.Ytlackerad aluminium med skyddande gummilist på sidan.  Westmark har en tradition sedan många år tillbaka på produktion av robusta och tålig köksredskap i aluminium, produkterna tillverkas i Tyskland och har kvalitetskontroller på all produktion.För att uppmärksamma sina storsäljare har de tagit fram de 30 bästa storsäljarna genom åren och gett dem en retro inspirerad jubileumsförpackning. Mått: 17x10 cm 
 • Glasförvaring 3 liter

  Glasförvaring 3 liter
  Praktiskt, tåligt och prisvärt husgeråd från Kökskungen.
 • Glasförvaring 1,6 liter

  Glasförvaring 1,6 liter
  Praktiskt, tåligt och prisvärt husgeråd från Kökskungen.
 • Kryddburk

  Kryddburk
  Klassisk burk med lock som håller tätt.
 • Förvaringsburk Glas Frost 2 st

  Förvaringsburk Glas Frost 2 st
 • Gianni Glasburk 90 cl Svart

  Gianni Glasburk 90 cl Svart
 • Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 75 cl

  Alessi Circus Glasburk med Hermetiskt lock 75 cl
  Skapa en rofylld köksmiljö med denna vakcra glasburk med hermetiskt lock. Locket låter dig behålla matens färskhet och smak, samtidigt som den ger burken ett lekfullt utseende. Designern Marcel Wanders har skapat ett mönster som, tillsammans med det hermetiska locket, påminner om den karaktäristiska karusellen med hästar som ofta brukar finnas på tivolin och cirkusar. Resultatet blir förtrollande: Wanders lyckas att förvandla klassiska köksburkar till lekfulla åkattraktioner som definitivt kommer att skapa en härlig atmosfär i köket.  Den holländska designern Marcel Wanders har, i samarbete med Alessi, skapat en fantastisk serie köksartiklar inspirerade av cirkusars mystiska och färgstarka miljö. Wanders använder sig av klara geometriska mönster bestående av cirklar, linjer och koniska former med klassiska färger såsom vit, svart, gul, röd och guld. Varje produkt påminner om historiska symboler från cirkusvärlden och skapar en fantastisk upplevelse av glädje och nöje.Glasburken finns i storlekarna 50, 75, 100 och 150 cl.Designer: Marcel Wanders.Material: Glas, Plåt.Diameter: 10,5 cm.Höjd: 16 cm. Volym: 75 cl.
 • Burk Acke mellan

  Burk Acke mellan
  Populär burkserie som passar bra att ha framme.
 • Eva Solo Silhouette förvaring 2.0l

  Eva Solo Silhouette förvaring 2.0l
  Specifikationer Förvaring och dekoration i ett Tätt passande eklock Till exempel. müsli, mandel - kan också användas för jäsning Munblåst, rökigt glas Material: munblåst glas, ek, läder, silikon Design av: Tools® Storlek: Volym: 2,0 L, Höjd: 20 cm, Diameter: 14 cm
 • Rosendahl Grand Cru Förvaringsburk med eklock, 1,5 l

  Rosendahl Grand Cru Förvaringsburk med eklock, 1,5 l
  Förvara dina käraste godsaker i denna uppdaterade klassiska förvaringsburk från Rosendahl och deras serie Grand Cru. Vad som är nytt hos denna fantastiska förvaringsburk är ett elegant trälock i obehandlat europeiskt ekträ. Locket har en praktisk silikonring som gör att det sluts tätt mot burken. Förvaringsburken finns i modellerna 0,25;0,5;0,75;1 och 1,5 liter. Denna stora burk på 1,5 liter är den största i hela serien och passar perfekt för förvaring av allt från pasta till kaffe och nötter.  Grand Cru är en serie produkter där funktionalitet och enkelhet väger tyngst. Den stilrena designen skapar en bra grund i köket och en tydlig elegans i bordsdukningen.   Glasburken tål maskindisk men inte locket.   Material: Blyfritt glas, obehandlat ekträDiameter: 11 cmHöjd: 24 cm Volym: 1,5 liter  OBS. Locket tål ej maskindisk. Träet är obehandlad ek. Därför kan våta livsmedel och fett påverka träet. Produkter av ek får inte ligga i blöt utan ska torkas av med en fuktig trasa. 
 • Ekorre burk

  Ekorre burk
  Vacker inredningsdetalj från Sagaform.
 • Circus Burk 50 cl Ø10,5x13 cm Glas

  Circus Burk 50 cl Ø10,5x13 cm Glas
 • Eva Solo Silhouette förvaring 0,7l

  Eva Solo Silhouette förvaring 0,7l
  Specifikationer Förvaring och dekoration i ett Tätt passande eklock Till exempel. müsli, mandel - kan också användas för jäsning Munblåst, rökigt glas Material: munblåst glas, ek, läder, silikon Design av: Tools® Storlek: Volym: 0,7 L, Höjd: 14 cm, Diameter: 10 cm
 • Gianni Glasburk med Lock 90 cl Ø10,5x15 cm Vit

  Gianni Glasburk med Lock 90 cl Ø10,5x15 cm Vit
 • Glasburk Med Lock 17x15cm

  Glasburk Med Lock 17x15cm
  Glasburk med lock, perfekt för godis, nötter eller annat som du vill visa fram. Vacker förvaring i badrummet, som förvaringsask för småsaker, tops och bomull.Mått: 17x15 cmMaterial: Glas
 • Iittala Kastehelmi burk, 11,6 x 11,4 cm. mörkgrå

  Iittala Kastehelmi burk, 11,6 x 11,4 cm. mörkgrå
  En glasburk med lock från serien Kastehelmi som tillverkas av Iittala. Ordet kastehelmi betyder daggdroppe och passar verkligen in på glasburkens unika och dekorativa design. Ett vackert hantverk från natursköna Finland. Mått: 116 mm bred x 114 mm hög.Färg: Grå.Skötselråd: Kan diskas i diskmaskin.
 • Gianni Glasburk 70 cl Svart

  Gianni Glasburk 70 cl Svart
 • Glasburk

  Glasburk
  Klassisk burk med lock som håller tätt.
 • Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 90 cl

  Alessi Gianni Glasburk med Lock Svart 90 cl
  90 cl glasburk med ett svart tätslutande plastlock designad av Mattia Di Rosa. Höjd: 150 mm.Diameter: 105 mm.
 • Förvaringsburk 75 cl Ø12x17 cm Glas Röd

  Förvaringsburk 75 cl Ø12x17 cm Glas Röd
 • Kilner Fermentation Set stor

  Kilner Fermentation Set stor
  Kilner Fermentation Set Stor är ett perfekt kit för dig som vill göra dina egna hälsosamma och smakrika fermenterade livsmedel hemma. Med detta set kan du enkelt skapa surkål, kimchi, pickles och mycket mer, fyllda med vitaminer, mineraler och probiotiska kulturer. Allt du behöver är dina favoritgrönsaker, vatten och salt.Setet innehåller en 5 liters glasburk av hög kvalitet med ett silikonlock som har en luftlås. Luftlåset släpper ut gaser som bildas under fermenteringsprocessen men hindrar luft från att komma in i burken. Detta förhindrar mögel och förlänger hållbarheten på dina fermenterade livsmedel. Setet innehåller också två keramiska vikter som ser till att innehållet hålls nere under saltlagen.Setet levereras i en fin presentförpackning med ett recept- och instruktionshäfte som ger dig tips och inspiration för att komma igång med din fermentering. Kilner Fermentation Set Stor är ett måste för alla som älskar att experimentera i köket och vill bidra till ett mer hållbart samhälle genom att ta tillvara på naturens resurser.
 • Circus Kryddburk 2-pack 14 cl Ø5x12 cm Glas

  Circus Kryddburk 2-pack 14 cl Ø5x12 cm Glas
 • Gianni Glasburk med Lock 140 cl Ø10,5x20,5 cm Vit

  Gianni Glasburk med Lock 140 cl Ø10,5x20,5 cm Vit
 • Gianni Glasburk 1,4 liter Vit

  Gianni Glasburk 1,4 liter Vit
 • Konservburk 1.0 liter

  Konservburk 1.0 liter
  Klassisk burk med lock som håller tätt.
 • Eva Solo Silhouette förvaring 1,5l

  Eva Solo Silhouette förvaring 1,5l
  Specifikationer Förvaring och dekoration i ett Tätt passande eklock Till exempel. müsli, mandel - kan också användas för jäsning Munblåst, rökigt glas Material: munblåst glas, ek, läder, silikon Design av: Tools® Storlek: Volym: 1,5 L, Höjd: 18 cm, Diameter: 13 cm
 • Appennino svart sommartryffel i skivor

  Appennino svart sommartryffel i skivor
  Ett glasburk med traditionella italienska godsaker, plockade på sommaren och lagrade för vintern. Den innehåller skivad tryffel och italiensk olivolja - det närmaste du kommer till färsk tryffel! De har skurits i skivor och konserverats vilket ger dem en krispighet och en extra arom. Burken innehåller 50 gram, varav 52% sommartryffel (Tuber aestivum vit), olivolja, salt och arom.De används i alla sorters pastarätter och är underbara på tagliatelle med köttfärs eller grönsaksragu, eller på en lasagne. För den som älskar den salta och lite speciella jordiga tryffelsmaken kan de även användas på polenta och allt annat som i sig har en väldigt mild smak. Du kan använda den återstående oljan i burken för att smaksätta många andra rätter eller sallader.Produkten är glutenfri och har en hållbarhet på 3 år på en torr och sval plats (när den är oöppnad). Den innehåller inga konserveringsmedel och måste därför förvaras i kylen efter att ha öppnats.
 • Glasburk Fyrkantig 1,6 liter 18x11,5 cm Glas Klar

  Glasburk Fyrkantig 1,6 liter 18x11,5 cm Glas Klar
 • Burk gömma stor

  Burk gömma stor
  Populär burkserie som passar bra att ha framme.
 • Gianni Glasburk 70 cl Vit

  Gianni Glasburk 70 cl Vit
 • Circus Burk 75 cl Ø10,5x16 cm Glas

  Circus Burk 75 cl Ø10,5x16 cm Glas
 • HAY Borosilicate förvaringsburk, 60 cl, klar

  HAY Borosilicate förvaringsburk, 60 cl, klar
  Praktisk och snygg glasburk i serien Borosilicate från danska HAY. Burken är tillverkad av klart borosilikatglas och har ett tättslutande gult lock med silikonring. Passar både som dekoration och förvaring, och gör sig bra i de flesta typer av rum. Säker att förvara mat i. Finns i flera färger och storlekar.Burken är 12 centimeter hög och har en diameter på 10 centimeter. Avlägsna silikonringen från locket innan disk. Tål att diskas i diskmaskin.
 • Gianni Glasburk 2 liter Vit

  Gianni Glasburk 2 liter Vit
 • Rosendahl Grand Cru Förvaringsburk med eklock, 0,5 l

  Rosendahl Grand Cru Förvaringsburk med eklock, 0,5 l
  Förvara dina käraste godsaker i denna uppdaterade klassiska förvaringsburk från Rosendahl och deras serie Grand Cru. Vad som är nytt hos denna fantastiska förvaringsburk är ett elegant trälock i obehandlat europeiskt ekträ. Locket har en praktisk silikonring som gör att det sluts tätt mot burken. Förvaringsburken finns i modellerna 0,25;0,5;0,75;1 och 1,5 liter. Denna mindre modell passar utmärkt för förvaring av allt från socker till nötter.  Grand Cru är en serie produkter där funktionalitet och enkelhet väger tyngst. Den stilrena designen skapar en bra grund i köket och en tydlig elegans i bordsdukningen.   Glasburken tål maskindisk men inte locket.   Material: Blyfritt glas, obehandlat ekträDiameter: 11 cmHöjd: 11 cm Volym: 0,5 liter  OBS. Locket tål ej maskindisk. Träet är obehandlad ek. Därför kan våta livsmedel och fett påverka träet. Produkter av ek får inte ligga i blöt utan ska torkas av med en fuktig trasa. 
 • Julieta Glasburk 75 cl

  Julieta Glasburk 75 cl
 • Gianni Glasburk 90 cl Vit

  Gianni Glasburk 90 cl Vit
 • Alessi Gianni Glasburk med Lock Ljusblå 200 cl

  Alessi Gianni Glasburk med Lock Ljusblå 200 cl
  200 cl glasburk med ett blått tätslutande plastlock designad av Mattia Di Rosa.   Höjd: 305 mm.Diameter: 105 mm.
 • Glasburk med lock 15 cm ø

  Glasburk med lock 15 cm ø
  Glasburk med lock i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Glasburk med lock, perfekt för godis, nötter eller annat som du vill visa fram. Vacker förvaring i badrummet, som&hellip:

Hur och varför sterilisera glasburkar?

Om du ska förvara och konservera mat länge i en glasburk vill du se till att inte bakterier och mögel får fäste. Genom att sterilisera burken innan du häller maten i minskar du risken för det.

Alla glasburkar som du tänkt använda för din inläggning eller konservering ska du första diska rena. Därefter ställer du de i ugnen på 125 grader i 10 minuter, självklart då med locket öppet om det är av glas. Även lock av metall kan du sterilisera tillsammans med glasbehållarna.

Det är oerhört viktigt att du inte rör på insidan av glas eller lock när de väl bakats i ugnen. Fyll på din sylt eller gör din inläggning och sätt på locket direkt. Om du gör det medans både burk och sylt är varm blir det även en viss vakuumförpackning. Och det är viktigt att syre inte kommer åt din mat, så ett helt tätslutande lock är viktigt.

Vill du vara ännu mer säker på att hålla syre och ovälkomna gäster borta kan du lägga ett lager med skyddande paraffin ovanpå sylten.

ilead