Smöraskar

Servera smör på ett snyggare sätt än i den tråkiga smörförpackningen från mataffären. Här tipsar vi om eleganta smöraskar i glas eller smörbyttor i porslin. Du ställer helt enkelt ner det fula smörpaketet i den fina lådan så syns den inte.

Smörbyttor av porslin med lock

En del är utformade som lådor med lock och andra det omvända - ett fat med kupa. Oavsett vilket tillför de lite stil och finess till smörserveringen. Vi har också smugit in några smörskålar för dig som kanske gjort eget smör.

Populärt inom smöraskar

 • Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus

  Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus
  Smörask med lock ur serien Prunus formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg. Märkning Gustavsberg Prunus Stig L. 2 mm stor skada på insidan av lockets kant. Syns ej när locket är på.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Smörask Berså

  Gustavsberg - SÅLD Smörask Berså
  Smörask med lock, från serien Berså formgiven av Stig Lindberg, Gustavsberg, märkning Berså, gulnad kant på insidan.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Vedura Smörask

  Rörstrand - SÅLD Vedura Smörask
  Verdura smörask med lock, formgivet av Marianne Westman, för Rörstrand. Tillverkad i glaserat stengods.Bruksslitage.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Smörask med Lock

  Vintage - SÅLD Smörask med Lock
  Smörask med lock i trä. Märkt Deco, Hälsingborg, Sweden.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på smöraskar

 • Blomus - Basic Smörask Medium Rostfri

  Blomus - Basic Smörask Medium Rostfri
  Elegant smörask med lock i mattborstat rostfritt stål från Blomus serie Basic. Asken blir en elegant del av dukningen och håller smöret svalt. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Asken rymmer 250 g smör.
 • Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit

  Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit
  Praktisk och söt smörask som är väldigt funktionell då den erbjuder två olika sätt att servera smöret på. Legio Nova är tillverkad av vackert räfflat porslin av hög kvalitet som tål både ugn, mikrovågsugn och frys. Serien Legio Nova har en mängd olika produkter för att ordna, förbereda och servera mat och dryck. Shoppa Övriga Tallrikar & Fat och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • Gustavsberg - SÅLD Smörask Pynta

  Gustavsberg - SÅLD Smörask Pynta
  Smörask från serien Pynta formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg, märkning Pynta Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Broste Copenhagen Nordic Sand Smörskål 7 Cm Sand/ljusgrå/vit - Serveringsskålar Stengods Vit - 14533164

  Broste Copenhagen Nordic Sand Smörskål 7 Cm Sand/ljusgrå/vit - Serveringsskålar Stengods Vit - 14533164
  Nordic Sand, Smörskål, 7 cm, Sand/Ljusgrå/Vit från Broste Copenhagen. Vi har valt ut Vit Serveringsskålar i Stengods från Broste Copenhagen med stor omsorg.
 • Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit - 886263

  Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit - 886263
  Legio Nova smörask från Eva Solo. En ljuvlig ask i porslin för smör. Serien Legio Nova kännetecknas av den dekorativa räfflade kanten som även ramar in smörasken. Förvara asken i kylskåpet och om smöret mjuknar kan du vända den och använda kupan som en behållare med lock. Vi har valt ut Vit Övriga Tallrikar & Fat i Porslin från Eva Solo med stor omsorg.
 • Royal Copenhagen - White Fluted Smörask med lock 42 cl

  Royal Copenhagen - White Fluted Smörask med lock 42 cl
  Denna serie är en modern klassiker. White Fluted berättar historien om kungligt porslin och hantverk i en minimalistisk och modern stil. Dess rena vithet och enkla design gör mönstret idealiskt att blanda med andra räfflade servismönster. White Fluted erbjuder en perfekt vardagsservis för det moderna hemmet - för dem som vill njuta av livet utan att kompromissa med kvaliteten. Ren, elegant enkelhet. Grunddesignen är identisk med Blue Fluted Plain, Blue Fluted Mega och White Signature. Porslinet kan med fördel blandas med andra mönster, men sticker ut svalt och elegant även på egen hand.
 • Broste Copenhagen Nordic Sea Smörskål 7 Cm Grå/ljusgrå - Serveringsskålar Stengods Grå - 14533163

  Broste Copenhagen Nordic Sea Smörskål 7 Cm Grå/ljusgrå - Serveringsskålar Stengods Grå - 14533163
  Nordic Sea, Smörskål, 7 cm, Grå/Ljusgrå från Broste Copenhagen. Vi har valt ut Grå Serveringsskålar i Stengods från Broste Copenhagen med stor omsorg.
 • Blomus - Basic Smörask Liten Rostfri

  Blomus - Basic Smörask Liten Rostfri
  Elegant liten smörask med lock i mattborstat rostfritt stål från Blomus serie Basic. Asken blir en elegant del av dukningen och håller smöret svalt. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Asken rymmer 125 g smör.
 • BASIC Smörask - Stor

  BASIC Smörask - Stor
  BASIC Smörask från tyska kvalitetsmärket Blomus.Smörask tillverkad i rostfritt stål från Blomus. BASIC smörask blir ett fint inslag i din dukning och håller ditt smör lagom kallt och fräscht&hellip:
 • BASIC Smörask - Liten

  BASIC Smörask - Liten
  BASIC Smörask från tyska kvalitetsmärket Blomus.Smörask tillverkad i rostfritt stål från Blomus. BASIC smörask blir ett fint inslag i din dukning och håller ditt smör lagom kallt och fräscht&hellip:
 • Broste Copenhagen Nordic Coal Smörskål 7 Cm Grå - Serveringsskålar Stengods Grå - 14533165

  Broste Copenhagen Nordic Coal Smörskål 7 Cm Grå - Serveringsskålar Stengods Grå - 14533165
  Nordic Coal, Smörskål, 7 cm, Grå från Broste Copenhagen. Vi har valt ut Grå Serveringsskålar i Stengods från Broste Copenhagen med stor omsorg.
 • Rörstrand - Wasa Smörask

  Rörstrand - Wasa Smörask
  Smörask ur serien Wasa från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Royal Copenhagen White Fluted Smörask Med Lock 42 Cl - Förvaringsburkar & lock Porslin Vit

  Royal Copenhagen White Fluted Smörask Med Lock 42 Cl - Förvaringsburkar & lock Porslin Vit
  White Fluted smörask med lock från Royal Copenhagen berättar historien om kungligt porslin. Ett hantverk i minimalistisk och modern stil. Tillverkad i porslin i stilrent vitt med en dekorativ blå rand. En enkel design med räfflad utsida. Räfflorna går även igen längs med lockets kant. Ett elegant sätt att förvara smöret i kylskåpet och en både dekorativ och praktisk förvaring när du dukat fram för frukost eller middag. Porslinet gör att smöret håller sig kylt längre. Tillverkad i porslin Räfflad utsida Håller kylan när smöret står framdukat Behållaren går att värma i mikrovågsugn Tål diskmaskin Shoppa Förvaringsburkar & lock och mer Köksförvaring hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Smörask med lock 42 cl

  Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Smörask med lock 42 cl
  Den välkända Blue Fluted Plain designen från Royal Copenhagen, tolkas i serien Blue Fluted Mega på ett nytt och överraskande sätt. Serien skapades av den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000. Blue Fluted Mega omfattade ursprungligen 8 olika mönster. Varje del i servisen har sin egen unika handmålade design. På baksidan av din mega-produkt hittar du ett nummer. Numret anger mönstret på den specifika delen.

Smörask för riktigt smör

När vi pratar om riktigt smör menar vi ett smörpaket inpackat i tunt lager papper, alltså inte en plastask. Ett sånt finsmör på säg 500 g kan man sätta i en porslinsbytta för smör. Det blir supersnyggt och ger en lyxig känsla till bordsserveringen.

ilead