Smöraskar

Servera smör på ett snyggare sätt än i den tråkiga smörförpackningen från mataffären. Här tipsar vi om eleganta smöraskar i glas eller smörbyttor i porslin. Du ställer helt enkelt ner det fula smörpaketet i den fina lådan så syns den inte.

Smörbyttor av porslin med lock

En del är utformade som lådor med lock och andra det omvända - ett fat med kupa. Oavsett vilket tillför de lite stil och finess till smörserveringen. Vi har också smugit in några smörskålar för dig som kanske gjort eget smör.

Populärt inom smöraskar

 • Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit

  Eva Solo Legio Nova Smörask - Övriga Tallrikar & Fat Porslin Vit
  Praktisk och söt smörask som är väldigt funktionell då den erbjuder två olika sätt att servera smöret på. Legio Nova är tillverkad av vackert räfflat porslin av hög kvalitet som tål både ugn, mikrovågsugn och frys. Serien Legio Nova har en mängd olika produkter för att ordna, förbe
 • BASIC Smörask

  BASIC Smörask
  BASIC Smörask från tyska kvalitetsmärket Blomus.Smörask tillverkad i rostfritt stål från Blomus. BASIC smörask blir ett fint inslag i din dukning och håller ditt smör lagom kallt och fräscht&hellip:
 • Butter Dish Oval Smokey Blue

  Butter Dish Oval Smokey Blue
  Butter Dish Oval är formgiven av Anita Le Grelle för Serax. Förvara ditt smör i en smörask med tillhörande lock för en personligare dukning. Smörasken är tillverkad av stengods med en glaserad yta, i ett format som passar smidigt för både kylen och på det dukade bordet.   Koll
 • Blue Italian smörask - Spode

  Blue Italian smörask - Spode
  Blue Italian smörask från Spode. Ljuvlig rektangulär smörask med lock ur serien Blue Italian från varumärket Spode. erien gavs ut redan 1816. Blue Italian lämpar sig för dagligt användande men passar även perfekt till middagar och mysiga frukostar.

Smörask för riktigt smör

När vi pratar om riktigt smör menar vi ett smörpaket inpackat i tunt lager papper, alltså inte en plastask. Ett sånt finsmör på säg 500 g kan man sätta i en porslinsbytta för smör. Det blir supersnyggt och ger en lyxig känsla till bordsserveringen.

ilead