Smöraskar

Servera smör på ett snyggare sätt än i den tråkiga smörbyttan från mataffären. Här tipsar vi om eleganta smöraskar i glas eller smörbyttor i porslin. Du ställer helt enkelt ner smörpaketet i lådan så syns den inte.

Smörbyttor av porslin med lock

En del är utformade som lådor med lock och andra det omvända - ett fat med kupa. Oavsett vilket tillför de lite stil och finess till smörserveringen. Vi har också smugit in några smörskålar för dig som kanske gjort eget smör.

Populärt inom smöraskar

 • Legio Nova Smörask

  Legio Nova Smörask
  Legio Nova smörask från Eva Solo. En ljuvlig ask i porslin för smör. Serien Legio Nova kännetecknas av den dekorativa räfflade kanten som även ramar in smörasken. Förvara asken i kylskåpet och om smöret mjuknar kan du vända den och använda kupan som en behållare med lock.
 • Blue Fluted Mega Smörask med lock 42 cl

  Blue Fluted Mega Smörask med lock 42 cl
  Den välkända Blue Fluted Plain designen från Royal Copenhagen, tolkas i serien Blue Fluted Mega på ett nytt och överraskande sätt. Serien skapades av den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000. Blue Fluted Mega omfattade ursprungligen 8 olika mönster. Varje del i servisen har sin egen unika handmålade design. På baksidan av din mega-produkt hittar du ett nummer. Numret anger mönstret på den specifika delen.
 • White Fluted Smörask med lock 42 cl

  White Fluted Smörask med lock 42 cl
  Denna serie är en modern klassiker. White Fluted berättar historien om kungligt porslin och hantverk i en minimalistisk och modern stil. Dess rena vithet och enkla design gör mönstret idealiskt att blanda med andra räfflade servismönster. White Fluted erbjuder en perfekt vardagsservis för det moderna hemmet - för dem som vill njuta av livet utan att kompromissa med kvaliteten. Ren, elegant enkelhet. Grunddesignen är identisk med Blue Fluted Plain, Blue Fluted Mega och White Signature. Porslinet kan med fördel blandas med andra mönster, men sticker ut svalt och elegant även på egen hand.
 • Basic Smörask Liten Rostfri

  Basic Smörask Liten Rostfri
  Elegant liten smörask med lock i mattborstat rostfritt stål från Blomus serie Basic. Asken blir en elegant del av dukningen och håller smöret svalt. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Asken rymmer 125 g smör.

Fler tips på smöraskar

 • Nordic Coal, Smörskål, 7 cm, Grå

  Nordic Coal, Smörskål, 7 cm, Grå
  Nordic coal serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • Basic Smörask Medium Rostfri

  Basic Smörask Medium Rostfri
  Elegant smörask med lock i mattborstat rostfritt stål från Blomus serie Basic. Asken blir en elegant del av dukningen och håller smöret svalt. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Asken rymmer 250 g smör.
 • Nordic Sand, Smörskål, 7 cm, Sand/Ljusgrå/Vit

  Nordic Sand, Smörskål, 7 cm, Sand/Ljusgrå/Vit
  Nordic sand serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • Nordic Sea, Smörskål, 7 cm, Grå/Ljusgrå

  Nordic Sea, Smörskål, 7 cm, Grå/Ljusgrå
  Nordic sea serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • White Fluted Smörask Med Lock 42 cl

  White Fluted Smörask Med Lock 42 cl
  White Fluted smörask med lock från Royal Copenhagen. Tillverkad i vitt porslin med räfflad utsida samt en dekorativ blå rand.
 • Legio Nova Smörask

  Legio Nova Smörask
  Praktisk och söt smörask som är väldigt funktionell från Eva Solo.
ilead