Vaser

Blomsterspråket är så mycket mer än bara blommorna i buketten. Det är också viktigt vilken vas du använder för dina blommor. Att hitta rätt vas är enkelt bara man lär sig grunderna. Vi har längre ner på sidan skrivit en enkel guide.

När du ska köpa ny vas kan du börja söka här. Vi samlar in bilder och aktuella priser på blomvaser från flera olika inredningsbutiker på nätet. Här finns de stora varumärkena representerade som Kähler, Omaggio, Orrefors, Kosta Boda och finska Iittala.

Populärt inom vaser

 • Orrefors Sofiero Vas H200 mm

  Orrefors Sofiero Vas H200 mm
  Gunnar Cyrén är formgivaren bakom serien Sofiero för Orrefors. Vasen har djupa slipningar och när ljuset når vasen gnistrar den som en diamant.  Specifikationer: Höjd: 20 cm. Bredd: 11 cm. Vikt: 2,66 Kg.  
 • Kosta Boda - Fidji Flaska Blå 29 cm

  Kosta Boda - Fidji Flaska Blå 29 cm
  Fidji glasskulptur från Kosta Boda, formgiven av Kjell Engman. Kosta Boda är Sveriges äldsta verksamma glasbruk och har sedan 1742 skapat konstverk i glas. Varje skulptur som lämnar glasbruket har skapats enligt genuin hantverkstradition i glashyttan i Småland.Glaskonstnären Kjell Engman drivs allra mest av sökandet i sitt skapande, med inslag av nyfikenhet, mystik och omåttlig fantasi. En stor del av hans inspiration är hämtad från djurrikets och musikens värld med strävan att forma glas som talar till alla våra sinnen. I sin formgivning av såväl bruks- som konstglas utnyttjar Kjell brytningar och ljuset och det är något som märks tydligt i hans kollektioner.
 • Kosta Boda Vas Caramba 34 cm

  Kosta Boda Vas Caramba 34 cm
  Med vackra detaljer, starka kontraster och en uttrycksfull karaktär kommer denna vas garanterat förgylla inredningen och ge den absolut bästa bostaden för dina blommor. Caramba-vasen ingår i Kosta Bodas hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien som under lång tid var en ikon inom svensk konst lämnade ingen oberörd och hennes lekfulla stilgrepp förblir en del av vårt kulturarv. Vasen är tillverkad i munblåst glas av absolut högsta kvalité och låter de fantasifulla ormarna, blommorna och fiskarna rama in dess helhet. Ett vacker tillskott i hemmet!Specifikationer:- Färg: Vit & svart.- Material: Munblåst glas.- Höjd: 34 cm.- Diameter: 23,5 cm.- Unik design.- En hyllning till Ulrica Hydman.
 • Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm

  Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm
  Succéserien Mine av Ulrica Hydman-Vallien är en riktig klassiker. Varje vas har sitt eget individuella uttryck tack vare de svepande oregelbundna färgstråken. Ulrica Hydman-Valliens är främst känd för sina glas- och akrylverk men hennes design har även prytt keramik, mobiltelefoner och flygplansstjärtar. Hon är en av Sveriges mest kända glaskonstnärer som med sitt kraftfulla bildspråk förmedlar både energi och humor. Ulrica fick sitt genombrott med Caramba och Open Minds.    Färg: Vit Bredd: 130 mm Höjd: 190 mm  

Fler tips på vaser

 • Oyoy Inka Vas Liten Taupe - Vaser Glas Taupe - L300212

  Oyoy Inka Vas Liten Taupe - Vaser Glas Taupe - L300212
  Inka vas i handblåst glas från OYOY med en elegant, enkel design med en dekorativ, lekfull boll på ena sidan. Glaset är munblåst, vilket gör varje produkt unik. Bra att veta om Inka vas - Vasen erbjuds i flera utföranden. Vi har valt ut Taupe Vaser i Glas från OYOY med stor omsorg.
 • &Tradition Collect Sc37 Vas H50 Cm Rökfärgad - Vaser Handblåst Glas Smoke - 25050017

  &Tradition Collect Sc37 Vas H50 Cm Rökfärgad - Vaser Handblåst Glas Smoke - 25050017
  Collect SC37 vas från &tradition med en ren, enkel design med tre lager av handblåst glas, en exklusiv tjocklek och en sofistikerad, mjuk färg perfekt för snittblommor och grenar. Formgiven av Space Copenhagen. Bra att veta om Collect SC37 vas - Vasen kommer i olika färger.- Vasen kommer i olika storlekar.- Den här vasen är en del av &traditions kollektion Collect. Hur bör du ta hand om vasen? - Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen.- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Smoke Vaser i Handblåst glas från &Tradition med stor omsorg.
 • Vintage - SÅLD Rökfärgad Karaff med 6 st Glas

  Vintage - SÅLD Rökfärgad Karaff med 6 st Glas
  Rökfärgad karaff med 6 st tillhörande likörglas glas.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda Vas med röd fälg 32 cm - Erbjudande

  Kosta Boda Vas med röd fälg 32 cm - Erbjudande
 • Confetti Vas Flamingo

  Confetti Vas Flamingo
 • Glasvas Kurvig d7,8xh4 cm

  Glasvas Kurvig d7,8xh4 cm
 • Lotus Vas Stor 60x55 cm Keramik Kaffe

  Lotus Vas Stor 60x55 cm Keramik Kaffe
 • Cooee Design Ball Vas 10 Cm - Vaser Keramik Svart

  Cooee Design Ball Vas 10 Cm - Vaser Keramik Svart
  Vasen från Cooee Design har en elegant design i keramik med en rund form perfekt för snittblommor och grenar. Välj mellan olika färger. Om vasen från Cooee Design- Elegant design.- Tillverkad av keramik.- Rund form.- Diameter: 100 mm.- Höjd: 90 mm. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • MIST glasvas - höjd 36 cm

  MIST glasvas - höjd 36 cm
  Glasvas med läcker, retroinspirerad form. Att sätta blommor på bordet ger sann glädje, vare sig det är snittblommor på födelsedagen eller en vacker bukett från trädgården. Material: Glas. Storlek: Höjd 36 cm, mitten ø 15 cm, topp ø 12 cm. Tips/råd:
 • PURE vas

  PURE vas
  Handgjord dekorationsvas av keramik. En stilren vas med spännande form och räfflad yta. Även insidan är glaserad. Viss avvikelse kan förekomma eftersom vasen är handgjord. Keramik kan släppa igenom fukt. Material: Keramik. Storlek: Höjd 33,5 cm, bre
 • Gustavsberg - SÅLD Vas Britt-Louise Sundell

  Gustavsberg - SÅLD Vas Britt-Louise Sundell
  Vas formgiven av Britt-Louise Sundell för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Vaser PO Ström 3 st

  Vintage - SÅLD Vaser PO Ström 3 st
  3 st vaser i röda kulörer av PO Ström.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Parry Vas M Grön

  Parry Vas M Grön
 • Ernst vas 13 Cm - Vaser Stengods Mörkgrå

  Ernst vas 13 Cm - Vaser Stengods Mörkgrå
  Stengodsvas från Ernst Kirchsteiger. Snittblommor skapar liv och glädje i varje hem. Den här vasen i stengods öppnar upp oändliga möjligheter att skapa vackra blomsterarrangemang. Vasen har ett läderband knutet runt sig som ger ett elegant och levande uttryck. Vasen finns i tre storlekar och fyra färger. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Orrefors Hallon Vas Frostad 16 cm

  Orrefors Hallon Vas Frostad 16 cm
  Vacker frostad glasvas ur serien Hallon. Serien har formgetts av Anne Nilsson och ger en mjuk kristallkänsla med sina hallonkulor. Vasen är otroligt vacker både som den är och med en fin bukett i.  Specifikationer:- Frostat glas- 16 cm
 • Flow Vas 40 cm Multi Rosa

  Flow Vas 40 cm Multi Rosa
 • Vitra Découpage Vas Feuille - Vaser Keramik Vit - 20138402

  Vitra Découpage Vas Feuille - Vaser Keramik Vit - 20138402
  Découpage vas från Vitra med en lekfull, dekorativ design. Den har ett poetiskt utseende med en handglaserad finish och avtagbara detaljer i lera perfekta för snittblommor och grenar. Formgiven av Ronan & Erwan Bouroullec. Bra att veta om Découpage vas - Vasen finns i olika utföranden.- Découpage uppskattas för den handgjorda looken och den lekfulla designen.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Vaser i Keramik från Vitra med stor omsorg.
 • Flow Vas Mini 15 cm Lila/Print

  Flow Vas Mini 15 cm Lila/Print
 • Aytm Glacies Vas Svart 18 Cm - Vaser Glas Svart - 508080050012

  Aytm Glacies Vas Svart 18 Cm - Vaser Glas Svart - 508080050012
  Glacies vas från AYTM med en enkel, unik design i glas med en svart nyans och en dekorativ fot för att addera en extra dimension till designen. Den är perfekt för vardagsrummet eller sovrummet och för badrummet. Tillgänglig i olika storlekar. Tidlös look för en sofistikerad och elegant touch perfekt för färska och torkade blommor. Bra att veta om Glacies vas - Den här vasen ingår i AYTMs kollektion Glacies.- Enkel design.- Svart nyans.- Vacker siluett.- Unikt utseende.- Vasen kommer i olika storlekar.- Finns även som klar vas. Vi har valt ut Svart Vaser i Glas från AYTM med stor omsorg.
 • Royal Copenhagen Blomst Vase Morning Glory 20 cm

  Royal Copenhagen Blomst Vase Morning Glory 20 cm
  Porslin 20 cm
 • Cooee Design Gry Vas H30 Cm Rök - Vaser Munblåst Glas Smoke

  Cooee Design Gry Vas H30 Cm Rök - Vaser Munblåst Glas Smoke
  Vasen från Cooee Design har en böljande, naturinspirerad design i munblåst glas med en strukturerad, vacker yta och en stilren färg. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Välj mellan olika färger. Formgiven av Tim Torp Hansen. Inspirerad av träd. Om vasen från Cooee Design- Naturinspirerad design.- Tillverkad av munblåst glas.- Höjd: 300 mm.- Diameter: 150 mm.- Glaset är munblåst, vilket gör varje produkt unik.- Vasen kommer i olika färger.- Finns även som en matchande ljushållare. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Ernst Glasvas Rund med Läderband 22 cm

  Ernst Glasvas Rund med Läderband 22 cm
  Ljuvlig rund glasvas för både blommor och ljus. Vasen har ett läckert läderband med en Ernst-logotyp som ger en hemtrevlig känsla i ditt hem.ERNST är en designserie från Färg & Form där Ernst Kirchsteiger har varit formgivare. Serien innehåller stilrena produkter med enkelt formspråk och skandinavisk design.Höjd: 22 cm.Diameter: 21 cm.
 • Hay Splash Roll Vas Ø14.5 Cm - Vaser Glas Blå

  Hay Splash Roll Vas Ø14.5 Cm - Vaser Glas Blå
  Vasen från Hay har vacker, handgjord design i glas med unikt, virvlande mönster perfekt för färska och torkade blommor. Välj mellan olika färger. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Om vasen från Hay- Vacker design.- Unikt, virvlande mönster.- Perfekt för färska och torkade blommor.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Finns även som fat.- Handgjord vas.- Tillverkad av glas.- Från serien Splash.- Höjd: 225 mm.- Diameter: 145 mm.- Vasen kommer i olika färger.- Tillverkad av glas.- Tillverkad i Kina Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Mette Ditmer Art Piece Nuki Vas C - Vaser Stenharts Clay

  Mette Ditmer Art Piece Nuki Vas C - Vaser Stenharts Clay
  Vasen från Mette Ditmer har en konstnärlig design i stenharts perfekt för att skapa ett vackert och intressant stilleben. Den har en unik, handgjord form med en hållbar yta. Om vasen från Mette Ditmer- Art Piece Nuki uppskattas för den unika formen.- Art Piece Nuki är också omtyckt för hållbarheten.- Tillverkad av stenharts.- Vasen finns i olika storlekar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vas Porslin Vit 25 cm

  Vas Porslin Vit 25 cm
 • Born in Sweden Sphere vas, medium, rostfritt stål

  Born in Sweden Sphere vas, medium, rostfritt stål
  En vas från Born in Sweden med en smart lösning i form av en boll i rostfritt stål som gör det enkelt att arrangera blommor snyggt oavsett om det är ett snitt eller en bukett. Denna vas finns i flera olika storlekar som lämpar sig väl för att stå i grupp. Stålbollen finns i tre olika färger (koppar, guld, stål) som gör det enkelt för dig att hitta den version som ger en distinkt designprägel i ditt hem.Vasen tål diskmaskin.
 • Rocks Lykta/Vas 12 cm Glas Klar

  Rocks Lykta/Vas 12 cm Glas Klar
 • Terra Vas 29,5 cm

  Terra Vas 29,5 cm
 • Potteryjo Birgit Vas 35 Cm - Vaser Stengods Shell White

  Potteryjo Birgit Vas 35 Cm - Vaser Stengods Shell White
  Vasen från Potteryjo har vacker, handgjord design i stengods perfekt för färska och torkade blommor. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Portugal. Formgivning av Johanna Hampf. Om vasen från Potteryjo- Gjord av stengods.- Från serien Birgit.- Kombinera vasen med ljusstake från Potteryjo.- Finns även som mindre vas.- Vasen kommer i olika färger.- Bredd: 180 mm.- Höjd: 350 mm.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Portugal. Skötselråd för vasen- Rengör med en torr trasa. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Iittala Ruutu vas 33 Cm - Vaser Keramik Svart

  Iittala Ruutu vas 33 Cm - Vaser Keramik Svart
  Den här vasen från Iittala tillhör serien Ruutu, som är det finska ordet för diamant. Vasen är formgiven av den franska duon Ronan och Erwan Boroullec, och kännetecknas av sin enkla och symmetriska design. Vasen framhäver blommorna på ett vackert sätt, och låter dem stå i fokus. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Sphere Vas Bubl Mini Bubble White

  Sphere Vas Bubl Mini Bubble White
 • Cooee - Ball Vas 10 cm Peanut

  Cooee - Ball Vas 10 cm Peanut
  Ball Vase från Cooee Design är en klotrund vas i matt och mjuk finish, perfekt till favoritblomman. Komplettera gärna med andra former och färger från Cooee. Diameter 10 cm. Cooee Design erbjuder vaser, krukor, ljusstakar och brickor i en tidlös men modern design. Det svenska designvarumärket kommer med en innovativ design och skandinaviskt formspråk som kommit att ta världen med storm. Familjeföretaget grundades 2005 och finns idag världen över i många framstående designbutiker.
 • Upsala-Ekeby - Vas Upsala-Ekeby

  Upsala-Ekeby - Vas Upsala-Ekeby
  Mindre vas från Upsala-Ekeby.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Byon - Elektra Vas 30 cm Silver

  Byon - Elektra Vas 30 cm Silver
  Byon Vas Elektra är som ett konstverk i sig, som en vacker blomma i skimrande blyertsgrått.Handgjord med en vag metallisk effekt har Elektra en dramatisk look som kommer att förhöja din bukett och göra den till ett riktigt centerpiece. Vasen böljande form gör det lätt att placera mycket blommor i för ett levande och brokigt uttryck.
 • Vas Ribb höjd 26 cm

  Vas Ribb höjd 26 cm
  Vas av stengods med ribbat strukturmönster. Höjd 26 cm. Diameter upptill 12 cm, diameter som störst 14 cm.
 • Nona Set Med 3 Vaser Micro Chip

  Nona Set Med 3 Vaser Micro Chip
  NONA Set med 3 Vaser i obehandlad porslin. De vackra vaserna är tillverkade i resistent porslin som lämnats oglaserad och grov. Små skillnader i form, färg och synliga linjer gör varje NONA Vas unik. Finns i fler färger. Mått: H 9 cm, H 7 cm, H 6,5 cm.
 • Tribal Vas Medio 30 cm Bone White

  Tribal Vas Medio 30 cm Bone White
 • Vas m öra Svart 21 cm

  Vas m öra Svart 21 cm
 • Flow Vas 25 cl Rosa/Röd

  Flow Vas 25 cl Rosa/Röd
 • Glasvas Svart d12xh21,5 cm

  Glasvas Svart d12xh21,5 cm
 • Seletti Cosmic Diner Starman svas - Vaser Porslin Vit

  Seletti Cosmic Diner Starman svas - Vaser Porslin Vit
  Tillsammans har Seletti och det kreativa teamet på Diesel tagit fram en poetisk kollektion inspirerad av universum och rymden. Starman porslinsvas är en av huvudkaraktärerna i Cosmic Diner kollektionen. Utformad som en astronaut bär denna vas omkring på dina blommor i sin ryggsäck. Finns i guld eller vitt porslin och är skapad för alla trogna Space Odyssey-fans. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • NOVARA Solifleur Vas - 30 cm

  NOVARA Solifleur Vas - 30 cm
  NOVARA Solifleur Vas i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Modern vas som ger ett glatt och kreativt uttryck i hemmet. Den koniska, höga formen är modern och fräsch. Novara&hellip:
 • Vas Florist 33 cm Antik Mässing

  Vas Florist 33 cm Antik Mässing
 • Cooee Design Ball Vas 8 Cm - Vaser Keramik Peanut

  Cooee Design Ball Vas 8 Cm - Vaser Keramik Peanut
  Vasen från Cooee Design har en elegant design i keramik med en rund form perfekt för snittblommor och grenar. Välj mellan olika färger. Om vasen från Cooee Design- Elegant design.- Tillverkad av keramik.- Rund form.- Diameter: 80 mm.- Höjd: 70 mm. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • ISLA dekorationsvas

  ISLA dekorationsvas
  Handgjord dekorationsvas av glaserad keramik och även insidan är glaserad. ISLA blir rummets huvudattraktion så snart du placerat vasen på sin plats. ISLA är en elegant och handgjord keramikvas i ljusblå glasyr som skimrar vackert, och det är lätt at
 • Kähler Hammershøi vas H250 Indigo

  Kähler Hammershøi vas H250 Indigo
 • Orrefors Carat Globe Vase Liten 108mm

  Orrefors Carat Globe Vase Liten 108mm
  Höjd: 10,8 cm Bredd: 13 cm
 • Dorotea Vas 18x19,5 cm Lilac Purple

  Dorotea Vas 18x19,5 cm Lilac Purple
 • Vas svart metall Metal XL

  Vas svart metall Metal XL
  Stilfull, rund vas Tillverkad av svartmålat aluminium Den smala halsen ger vackra blomsterarrangemang H 46 x Ø 36 cm De vackraste blommorna och dekorativa grenarna kan ordnas vackert i vasen Metal XL, stjälkarna hålls fint samman av den smala halsen
 • Craft - Tone Linghult Rosa Glasvas

  Craft - Tone Linghult Rosa Glasvas
  Tone Linghult Rosa Glasvas är en underbart fin handgjord glasvas i rosafärgat glas unikt framtagen för Cervera Craft.Tone Linghult jobbar med stålnät som form för att skulptera glas. Med denna teknik frammanar hon ett organiskt formspråk som gestaltar glasets möjlighet till att spegla den mänskliga skepnaden.Varje produkt från Cervera Craft är av sin natur unikt och handgjort av formgivaren. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kataja Hyacinth Vas S Brun

  Kataja Hyacinth Vas S Brun
 • Stelton Ora Vas 17 Cm Dusty Blue/midnight Blue - Vaser Rostfritt Stål Blå

  Stelton Ora Vas 17 Cm Dusty Blue/midnight Blue - Vaser Rostfritt Stål Blå
  Vasen från Stelton är tillverkad av pulverlackerat rostfritt stål med vackra kontraster som adderar det lilla extra till omgivningen. Den har kontrasterande färger med en matt utsida och en glansig insida. Den har flera användningsområden för optimal användarupplevelse. Om vasen från Stelton- Tillverkad av rostfritt stål.- Välj mellan olika färger och storlekar.- Kan även användas som en kruka. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.

Så väljer du rätt vas till blommorna

En röd ros, betyder ”Du är mitt allt”, och ska stå i en hög vas med smal hals.

Två röda rosor, ta en bredare vas och låt blommorna luta åt varsitt håll. Enligt blomsterspråket betyder två röda rosor ”Låt oss resa bort tillsammans”.

Tre rosor, välj då en lägre vas och klipp av rosorna till ca 2-3 decimeter. Betydelsen är något i stil med ”När ses vi igen?”

Sju rosor, ta en rund vas med bred öppning så att rosorna kan få visa upp sig var och en. Blomsterspråket säger att sju rosor betyder ”Jag älskar dig”.

Vet du vad 10 röda rosor betyder på blomspråk?

Brukar du ofta köpa tulpaner? Då kanske den här specialsidan med tips på tulpanvas är för dig.

Ett smart sätt att kunna använda sina vaser till flera olika snittblommor och storlekar på buketter är med Hanataba. Det gör att man kan använda en hög, smal, bred eller låg vas till så mycket mer.

ileadilead