Vaser

Blomsterspråket är så mycket mer än bara blommorna i buketten. Det är också viktigt vilken vas du använder för dina blommor. Att hitta rätt vas är enkelt bara man lär sig grunderna. Vi har längre ner på sidan skrivit en enkel guide.

När du ska köpa ny vas kan du börja söka här. Vi samlar in bilder och aktuella priser på blomvaser från flera olika inredningsbutiker på nätet. Här finns de stora varumärkena representerade som Kähler, Omaggio, Orrefors, Kosta Boda och finska Iittala.

Populärt inom vaser

 • Orrefors Sofiero Vas H200 mm

  Orrefors Sofiero Vas H200 mm
  Gunnar Cyrén är formgivaren bakom serien Sofiero för Orrefors. Vasen har djupa slipningar och när ljuset når vasen gnistrar den som en diamant.  Specifikationer: Höjd: 20 cm. Bredd: 11 cm. Vikt: 2,66 Kg.  
 • Kosta Boda Vas Caramba 34 cm

  Kosta Boda Vas Caramba 34 cm
  Med vackra detaljer, starka kontraster och en uttrycksfull karaktär kommer denna vas garanterat förgylla inredningen och ge den absolut bästa bostaden för dina blommor. Caramba-vasen ingår i Kosta Bodas hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien som under lång tid var en ikon inom svensk k
 • Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm

  Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm
  Succéserien Mine av Ulrica Hydman-Vallien är en riktig klassiker. Varje vas har sitt eget individuella uttryck tack vare de svepande oregelbundna färgstråken. Ulrica Hydman-Valliens är främst känd för sina glas- och akrylverk men hennes design har även prytt keramik, mobiltelefoner och
 • Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm

  Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm
  Serien Birdy ingår i hyllningskollektionen till Ulrica Hydman Vallien och kännetecknas av hennes signum; lekfullhet, tjocka penseldrag och starka färger. Birdy vas är tillverkad i högkvalitativt, handmålat munblåst glas och passar perfekt till favoritbuketten eller andra växter. Hyllningskol

Fler tips på vaser

 • Rund glasvas med läderband - 29 cm

  Rund glasvas med läderband - 29 cm
 • Dbkd Pebble Vas Klar Large - Vaser Glas Klar - FCS2825

  Dbkd Pebble Vas Klar Large - Vaser Glas Klar - FCS2825
  Pebble vas från DBKD i klart glas. Vasen har en rundad design för alla hem och stilar perfekt för små buketter eller kvistar. Vasen passar bra i vardagsrummet. Bra att veta om Pebble vas - Vasen kommer i olika storlekar.- Pebble uppskattas för den handgjorda känslan och den enkla designen.- Finns även som väggmonterad vas. Hur bör du ta hand om vasen?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Klar Vaser i Glas från DBKD med stor omsorg.
 • Mimou Liv Vas - Vaser Munblåst Glas Konfetti

  Mimou Liv Vas - Vaser Munblåst Glas Konfetti
  Vasen från Mimou är perfekt som en gåva och har en svensk, handgjord design i munblåst glas. Den har ett konstnärligt uttryck med unika variationer i olika färger att välja mellan. Glaset är munblåst, vilket gör varje produkt unik. Formgiven av Mimou och Bergadalhyttan. Om vasen från Mimou- En perfekt gåva.- Handgjord design med unika variationer.- Hantverksmässig produktion i munblåst glas.- Höjd: ~70-90 mm.- Vasen kommer i olika färger. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Lyngby Tura Vas Vit Porslin H34 cm

  Lyngby Tura Vas Vit Porslin H34 cm
 • Snäckvas

  Snäckvas
  Hur fräsch är inte denna vasen?
 • Bernadotte Vas Rostfritt Stål Large

  Bernadotte Vas Rostfritt Stål Large
 • Lyngby Porcelæn Lyngbyvasen 15 cm., glas - burgundy

  Lyngby Porcelæn Lyngbyvasen 15 cm., glas - burgundy
  Den vackra Lyngbyvasen i glas ger dig alla möjligheter att skapa en personlig stil i hemmet. Lyngby Porslin presenterar här en sann designklassiker i flera vackra färger. Du kan med fördel kombinera de olika storlekarna, färgerna och materialen och dekorera dina rum precis som du vill ha dem. V
 • Vas Rustic Ø 23cm

  Vas Rustic Ø 23cm
 • Hay Splash Vas Rund L Ø18.5 Cm /ljusrosa - Vaser Glas Gul

  Hay Splash Vas Rund L Ø18.5 Cm /ljusrosa - Vaser Glas Gul
  Vasen från Hay har vacker, handgjord design i glas med unikt, virvlande mönster perfekt för färska och torkade blommor. Välj mellan olika färger. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Om vasen från Hay- Vacker design.- Unikt, virvlande mönster.- Perfekt för färska och torkade blommor.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Finns även som fat.- Handgjord vas.- Tillverkad av glas.- Från serien Splash.- Höjd: 300 mm.- Diameter: 185 mm.- Vasen kommer i olika färger.- Tillverkad i Kina Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vas Ceola 18 cm

  Vas Ceola 18 cm
  Vas i design av Frederike Martens. Vasens smala öppning är idealisk för att framhäva en enkel långstammad blomma eller kvist. Den flaskformade vasen varken böjer eller bryter stammen på blomman eller grenen. Vasen har en japanskinspirerad desi
 • Omaggio Vas Pärlemo 20 cm

  Omaggio Vas Pärlemo 20 cm
 • Apple Vas Ø31cm Coffee Liqueur

  Apple Vas Ø31cm Coffee Liqueur
 • Hallon Vas 16cm

  Hallon Vas 16cm
 • House Doctor Fenja Vas 26 Cm - Vaser Aluminium Silver

  House Doctor Fenja Vas 26 Cm - Vaser Aluminium Silver
  Vasen från House Doctor är tillverkad av lättviktigt aluminium med handgjorda detaljer. Den har en stilren cylinderform med en böjd kant på toppen perfekt för snittblommor och grenar. Variationer i utseendet kan förekomma. Om vasen från House Doctor- Vasen kommer i 2 olika storlekar.- Handgjort mönster.- Vacker struktur. Skötselråd för vasen- Rengör med en torr trasa. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Glasvas Rund Läderband Mellan

  Glasvas Rund Läderband Mellan
 • Royal Copenhagen Princess vas 15 cm

  Royal Copenhagen Princess vas 15 cm
  Porslin 15 cm
 • Hay Ws Chubby Vas Soft Yellow - Vaser Porslin Soft Yellow - 508177

  Hay Ws Chubby Vas Soft Yellow - Vaser Porslin Soft Yellow - 508177
  Dekorativ WS Chubby vas från Hay. Vasen är gjord av porslin och har en unik, iögonfallande design. Den här härliga vasen är en del av Hays kollektion WS. Formgiven av Wang & Söderström. Bra att veta om WS Chubby vas - Vasen kommer i olika färger.- Uppskattas för den 3D-printade designen. Hur bör du ta hand om vasen?- Endast handtvätt. Vi har valt ut Soft Yellow Vaser i Porslin från HAY med stor omsorg.
 • LETA Vas Ø13 cm - Coffee

  LETA Vas Ø13 cm - Coffee
  LETA Vas Ø13 cm tyska kvalitetsmärket Blomus.Rund vas som passar både blomstrande buketter och en enkel, avskalad kvist. En vas som kan användas alla årstider tack vare dess mångsidiga design&hellip:
 • Danish Summer Vas 35 cl Bärsten

  Danish Summer Vas 35 cl Bärsten
 • Seletti Love In Bloom Vas Color - Vaser Porslin Rosa - 09923

  Seletti Love In Bloom Vas Color - Vaser Porslin Rosa - 09923
  Love In Bloom vas från Seletti med en iögonfallande design med anatomiska detaljer perfekta som en dekorativ inredningsdetalj. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Designad av Marcantonio Raimondi Malerba. Bra att veta om Love In Bloom vas - Spektakulär, anatomisk design.- Perfekt som en dekorativ inredningsdetalj.- Vasen finns i olika färgval. Vi har valt ut Rosa Vaser i Porslin från Seletti med stor omsorg.
 • CRACKLE Vas Rosa H280mm

  CRACKLE Vas Rosa H280mm
 • Louise Roe Balloon Grande Vas 42 Cm Mud Brown - Vaser Keramik Sanded Ocker

  Louise Roe Balloon Grande Vas 42 Cm Mud Brown - Vaser Keramik Sanded Ocker
  Vasen från Louise Roe har en elegant, karakteristisk design med mjuka former i keramik. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Om vasen från Louise Roe- Höjd: 420 mm.- Diameter: 130 mm. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Lyngby Porcelæn Lyngby Vas Burgundy 31 Cm - Vaser Munblåst Glas Vinröd

  Lyngby Porcelæn Lyngby Vas Burgundy 31 Cm - Vaser Munblåst Glas Vinröd
  Vasen från Lyngby Porcelæn är tillverkad av munblåst glas med en räfflad textur och en vinröd, elegant färg. Den har en klassisk design för alla hem och stilar. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Om vasen från Lyngby Porcelæn- Räfflad textur.- Tillverkad av munblåst glas.- Stilren design.- Välj mellan olika färger och storlekar. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • BRIELLE vas

  BRIELLE vas
  Dekorationsvas i glas. BRIELLE är en stilren vas i spännande form som passar in i de flesta hem och inredningsstilar. Material: Glas. Storlek: Höjd 21 cm, ø 19,5 cm.
 • Sphere Vas Bubl Midi Coffee

  Sphere Vas Bubl Midi Coffee
 • Vas

  Vas
  Vas av munblåst glas med prickar. Mått: Ø22 x H17 cm.
 • Kosta Boda Orchid Vase Lila 290mm

  Kosta Boda Orchid Vase Lila 290mm
 • Vas Wave Large höjd 24,5 cm

  Vas Wave Large höjd 24,5 cm
  Vas av keramik med patinerad finish. Diameter som störst 12 cm. Innerdiameter öppningen 7 cm.
 • House Doctor - Vas, Santa Fe, Skallig lera, S

  House Doctor - Vas, Santa Fe, Skallig lera, S
  Vaser är perfekta när man vill uppdatera hemmet med ett par detaljer. Santa Fe är en glödlampformad vas, vilket innebär den är bredare mot botten och blir snävare mot toppen. Den utskjutna kanten får blombuketten att presenteras på ett perfekt sätt. Den gröna/grå färgen och den släta ytan gör det till en mångsidig vas som du kan placera var som helst i hemmet. Inred med fokus på former och volym tillsammans med den stora Santa Fe-vasen, eller använd den tillsammans med andra vaser från House Doctor i olika färger och material. Obs: Finishen på denna produkt kan variera. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Ernst vas Rost 13 Cm - Vaser Stengods Roströd

  Ernst vas Rost 13 Cm - Vaser Stengods Roströd
  Stengodsvas från Ernst Kirchsteiger. Snittblommor skapar liv och glädje i varje hem. Den här vasen i stengods öppnar upp oändliga möjligheter att skapa vackra blomsterarrangemang. Vasen har ett läderband knutet runt sig som ger ett elegant och levande uttryck. Vasen finns i tre storlekar och fyra färger. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Menu Strandgade Stjälkvas Ø10x25 Cm Olivgrön - Vaser Keramik Olive Green - 4479429

  Menu Strandgade Stjälkvas Ø10x25 Cm Olivgrön - Vaser Keramik Olive Green - 4479429
  Strandgade stjälkvas från Menu. En asymmetrisk vas i keramik med en unik, handgjord känsla. Minimalistisk design med glaserad yta som harmoniskt smälter in i hemmet. Perfekt för snittblommor och grenar. Levereras i presentförpackning. Designad i Danmark av Mentze Ottenstein. Bra att veta om Strandgade stjälkvas - Asymmetrisk siluett med minimalistiskt uttryck.- Tillverkad av keramik.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Diameter: 100 mm.- Höjd: 250 mm.- Öppningens mått: Ø2 .- Ingår i serien Strandgade Collection.- Finns även som Strandgade karaff i glas.- Presentförpackning ingår. Hur bör du ta hand om stjälkvasen?- Rengör med en torr trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov.- Använd ej slipande eller starka rengöringsmedel.- Tål diskmaskin.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Olive Green Vaser i Keramik från MENU med stor omsorg.
 • Kubus Vas Lily Svart

  Kubus Vas Lily Svart
 • By Lassen Kubus Vas Lolo - Vaser Lackerad Metall Svart

  By Lassen Kubus Vas Lolo - Vaser Lackerad Metall Svart
  Kubus Lolo vas från by Lassen, formgiven av Søren Lassen. Søren tog fram designen redan år 2014 men man valde att vänta till by Lassens tioårsjubileum. Vasens design är en fortsatt utveckling av Kubus-serien som idag är en favorit i många hem. Nu kan du komplettera din kollektion med denna stillfulla vas som definitivt kommer stå ut bland den övriga inredningen. Vasen är tillverkad i lackerad metall och dess enkla design gör den både till en praktisk blomvas och en snygg inredningsdetalj. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • WERA glasvas - höjd 14 cm

  WERA glasvas - höjd 14 cm
  Smalrandig vas av glas som sandblästrats för matt, läcker effekt. Vasen är stilren och står stabilt på en bredare bas. Material: Glas. Storlek: Höjd 14 cm, ø 12 cm. Tips/råd: En snygg vas med vårliga snittblommor eller egenplockad sommarbu
 • Nordstjerne Adorn Vas L Mässing/klar - Vaser Glas Diamond

  Nordstjerne Adorn Vas L Mässing/klar - Vaser Glas Diamond
  Adorn Vas Glossy/Diamond från Nordstjerne i transparant glas och blankpolerat mässingstativ. Den här vasen gör sig fin i alla moderna hem och passar fint i så väl badrum, kök, hall eller vardagsrum. På ett stilfullt och elegant sätt adderar vasen liv till interiören genom att framhäva blommor och växter. Välj mellan två olika storlekar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Born in Sweden Sphere vase, large, rostfritt stål, guldpläterad

  Born in Sweden Sphere vase, large, rostfritt stål, guldpläterad
  En vas från Born in Sweden med en smart lösning i form av en boll i rostfritt stål som gör det enkelt att arrangera blommor snyggt oavsett om det är ett snitt eller en bukett. Denna vas finns i flera olika storlekar som lämpar sig väl för att stå i grupp. Stålbollen finns i tre olika färg
 • Iittala Wave vas 95mm Clar

  Iittala Wave vas 95mm Clar
  Rabatt
 • Lergods Vas cirkel S Grön

  Lergods Vas cirkel S Grön
 • Cooee Design Ball Vas 8 Cm Shell - Vaser Keramik Shell - HI-028-01-SH

  Cooee Design Ball Vas 8 Cm Shell - Vaser Keramik Shell - HI-028-01-SH
  Elegant vas med en minimalistisk look och en rund design för att addera en extra dimension till designen perfekt för snittblommor och grenar. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Välj mellan olika färger. Bra att veta om Ball vas - Elegant design.- Tillverkad av keramik.- Rund form.- Diameter: 80 mm.- Höjd: 70 mm. Vi har valt ut Shell Vaser i Keramik från Cooee Design med stor omsorg.
 • Broste Copenhagen Wide Vas 40 Cm Smoked Pearl - Vaser Grå

  Broste Copenhagen Wide Vas 40 Cm Smoked Pearl - Vaser Grå
  Wide Vas 40 Cm, Smoked Pearl från Broste Copenhagen. Vaser Grå . Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Marble Globe Vas Mulberry Delight

  Marble Globe Vas Mulberry Delight
 • Hammershøi Vas Indigo 25 cm

  Hammershøi Vas Indigo 25 cm
 • Hay Arcs Vas Mirror - Vaser Zinklegering Mirror - 541264

  Hay Arcs Vas Mirror - Vaser Zinklegering Mirror - 541264
  Arcs vas från Hay med en underbar design med eleganta, lätt rundade bågar i zinklegering. Den har en vacker, dekorativ siluett perfekt för snittblommor och grenar. Formgiven av Muller Van Severen. Bra att veta om Arcs vas - Vasen kommer i olika färger.- Kombinera vasen med Arcs ljusstakar från Hay.- Höjd: 250 mm.- Diameter: 170 mm.- Tillverkad i Kina Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Mirror Vaser i Zinklegering från HAY med stor omsorg.
 • Iittala Ruutu Vas 11,5x14 Cm Linne - Vaser Munblåst Glas Linne - 1052180

  Iittala Ruutu Vas 11,5x14 Cm Linne - Vaser Munblåst Glas Linne - 1052180
  Ruutu Vas 11,5x14 cm, Linne från Iittala. Vi har valt ut Linne Vaser i Munblåst glas från Iittala med stor omsorg.
 • Vasa Vas Bränsten Small

  Vasa Vas Bränsten Small
 • Vas Sphere Glas 24cm

  Vas Sphere Glas 24cm
 • LETA, Vas 17 cm, Coffee

  LETA, Vas 17 cm, Coffee
  Hög vas som passar både blomstrande buketter och en enkel, avskalad kvist. En vas som kan användas alla årstider tack vare dess mångsidiga design som tillåter alla slags växter att pryda bordet eller fönsterbrädan. Vasen finns i flera olika storlekar och färger som kan mixas och matchas efter humör och säsong. Material: Glas Mått: H 17 cm, O 8 cm Färg: Coffee
 • Wide Vas L Keramik Ivory

  Wide Vas L Keramik Ivory
 • NOVARA Vas - 19 cm

  NOVARA Vas - 19 cm
  NOVARA Vas i kvalitetsglas från det tyska, populära varumärket Leonardo.Modern vas som ger ett glatt och kreativt uttryck i hemmet. Den koniska formen är modern och fräsch. Novara är en sensuell&hellip:
 • Love in Bloom Vas 42x60 cm Porslin Vit

  Love in Bloom Vas 42x60 cm Porslin Vit
 • Lasi Vas Medium Rose

  Lasi Vas Medium Rose
 • Bloomingville Janay Vase Papmache H52 cm

  Bloomingville Janay Vase Papmache H52 cm
  Merke: Bloomingville Produkttype: vase Materiale: papmache Farge: brun Lengde: 45 cm Bredde: 37 cm Høyde: 52 cm Info: Håndlaget, variasjon i størrelse og form vil variere. Ikke fyll med vann, kun til dekor.

Så väljer du rätt vas till blommorna

En röd ros, betyder ”Du är mitt allt”, och ska stå i en hög vas med smal hals.

Två röda rosor, ta en bredare vas och låt blommorna luta åt varsitt håll. Enligt blomsterspråket betyder två röda rosor ”Låt oss resa bort tillsammans”.

Tre rosor, välj då en lägre vas och klipp av rosorna till ca 2-3 decimeter. Betydelsen är något i stil med ”När ses vi igen?”

Sju rosor, ta en rund vas med bred öppning så att rosorna kan få visa upp sig var och en. Blomsterspråket säger att sju rosor betyder ”Jag älskar dig”.

Vet du vad 10 röda rosor betyder på blomspråk?

Brukar du ofta köpa tulpaner? Då kanske den här specialsidan med tips på tulpanvas är för dig.

Ett smart sätt att kunna använda sina vaser till flera olika snittblommor och storlekar på buketter är med Hanataba. Det gör att man kan använda en hög, smal, bred eller låg vas till så mycket mer.

ilead