Vaser

Blomsterspråket är så mycket mer än bara blommorna i buketten. Det är också viktigt vilken vas du använder för dina blommor. Att hitta rätt vas är enkelt bara man lär sig grunderna. Vi har längre ner på sidan skrivit en enkel guide.

När du ska köpa ny vas kan du börja söka här. Vi samlar in bilder och aktuella priser på blomvaser från flera olika inredningsbutiker på nätet. Här finns de stora varumärkena representerade som Kähler, Omaggio, Orrefors, Kosta Boda och finska Iittala.

Populärt inom vaser

 • Orrefors Sofiero Vas H200 mm

  Orrefors Sofiero Vas H200 mm
  Gunnar Cyrén är formgivaren bakom serien Sofiero för Orrefors. Vasen har djupa slipningar och när ljuset når vasen gnistrar den som en diamant.  Specifikationer: Höjd: 20 cm. Bredd: 11 cm. Vikt: 2,66 Kg.  
 • Kosta Boda Vas Caramba 34 cm

  Kosta Boda Vas Caramba 34 cm
  Med vackra detaljer, starka kontraster och en uttrycksfull karaktär kommer denna vas garanterat förgylla inredningen och ge den absolut bästa bostaden för dina blommor. Caramba-vasen ingår i Kosta Bodas hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien som under lång tid var en ikon inom svensk k
 • Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm

  Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm
  Succéserien Mine av Ulrica Hydman-Vallien är en riktig klassiker. Varje vas har sitt eget individuella uttryck tack vare de svepande oregelbundna färgstråken. Ulrica Hydman-Valliens är främst känd för sina glas- och akrylverk men hennes design har även prytt keramik, mobiltelefoner och
 • Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm

  Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm
  Serien Birdy ingår i hyllningskollektionen till Ulrica Hydman Vallien och kännetecknas av hennes signum; lekfullhet, tjocka penseldrag och starka färger. Birdy vas är tillverkad i högkvalitativt, handmålat munblåst glas och passar perfekt till favoritbuketten eller andra växter. Hyllningskol

Fler tips på vaser

 • Kähler Omaggio Vas 20 Cm Pärlemor - Vaser Keramik Mother of Pearl - 691781

  Kähler Omaggio Vas 20 Cm Pärlemor - Vaser Keramik Mother of Pearl - 691781
  Vasen Omaggio från Kähler är formgiven av Ditte Reckweg och Jelena Schou Nordentoft som tillsammans bildar designduon Stilleben. Den vackra och minimalistiska vasen passar med såväl en stor blombukett som ett par kvistar. Ränderna på vasen har målats för hand, och ger hemmet ett modernt och grafiskt uttryck. Vasen är fin både i sig själv och tillsammans med andra i olika storlekar. Vi har valt ut Mother of Pearl Vaser i Keramik från Kähler med stor omsorg.
 • Bloom Vas Mini Mörkgrå

  Bloom Vas Mini Mörkgrå
 • Leta Vas 13 cm Medium Clear

  Leta Vas 13 cm Medium Clear
 • Byon Triton Vas - Vaser Glas Blå

  Byon Triton Vas - Vaser Glas Blå
  Vasen från ByON har en lyxig, pampig design perfekt för snittblommor och grenar. Vasen är tillverkad av djupblått glas med en oregelbunden form och subtila ränder. En perfekt gåva. Om vasen från ByON- Triton uppskattas för den extravaganta designen.- Vasen är handgjord.- Variationer i utseendet kan förekomma.- Levereras i presentförpackning. Skötselråd för vasen- Tål endast handdisk. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • LETA, Vas 13 cm, Medium - Clear

  LETA, Vas 13 cm, Medium - Clear
  Rund vas som passar både blomstrande buketter och en enkel, avskalad kvist. En vas som kan användas alla årstider tack vare dess mångsidiga design som tillåter alla slags växter att pryda bordet eller fönsterbrädan. Vasen finns i flera olika storlekar och färger som kan mixas och matchas efter humör och säsong. Material: Glas Mått: H 13 cm, O 13 cm Färg: Clear
 • Dbkd Miniature Vas Svart Small - Vaser Svart - 202101bl

  Dbkd Miniature Vas Svart Small - Vaser Svart - 202101bl
  Miniature vas från DBKD med en gullig design med en oregelbunden, rund form och en hög kvalitet perfekt för färska och torkade blommor. Välj mellan olika storlekar. Bra att veta om Miniature vas - Gullig design.- Oregelbunden, rund form.- Hög kvalitet. Vi har valt ut Svart Vaser från DBKD med stor omsorg.
 • Iittala Alvar Aalto Vas 16 Cm Tranbär - Vaser Glas Röd

  Iittala Alvar Aalto Vas 16 Cm Tranbär - Vaser Glas Röd
  Denna populära vas är från Alvar Aalto Collection som har blivit den mest ikoniska serien bland Iittalas fantastiska produkter. Vasen har en transparant yta som gör att blommorna framhävs på allra bästa sätt. Den tidlösa inredningsdetaljen är tillverkad av munblåst glas på Iittalas glasfabrik och är en perfekt gåva att ge bort i födelsedagspresent. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vulca Mini Vas Off-white stone

  Vulca Mini Vas Off-white stone
 • Byon Curlie Vas Beige / - Vaser Glas Brun

  Byon Curlie Vas Beige / - Vaser Glas Brun
  Vasen från ByON är tillverkad av glas med rundade former och handmålade ränder för att lysa upp rummet. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Välj mellan olika färger. Om vasen från ByON- Tillverkad av glas.- Rundade former.- Handmålade ränder.- Vasen kommer i olika färger. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Byon Beach Vas - Vaser Keramik Beige - 953-019be

  Byon Beach Vas - Vaser Keramik Beige - 953-019be
  Kombinera gärna med liten blombukett eller kvistar, eller stående för sig själv som en fin inredningsdetalj. Vi har valt ut Beige Vaser i Keramik från ByON med stor omsorg.
 • Georg Jensen Bloom Botanica Vas 15 Cm - Vaser Rostfritt Stål

  Georg Jensen Bloom Botanica Vas 15 Cm - Vaser Rostfritt Stål
  Den här vasen i rostfritt stål är designad av Helle Damkjær för Georg Jensen, och påminner om en vacker skulptur. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Contrast Vit Vas 20cm

  Contrast Vit Vas 20cm
 • Kosta Boda Crackle Vas 18x22 Cm - Vaser Munblåst Glas Klar

  Kosta Boda Crackle Vas 18x22 Cm - Vaser Munblåst Glas Klar
  Vasen från Kosta Boda är perfekt för större blomsterarrangemang och har en exklusiv look i munblåst glas med en krackelerad struktur. Den har ett organiskt uttryck för att passa alla inredningsstilar. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgiven av Åsa Jungnelius. Om vasen från Kosta Boda- Skulpturell vas med krackelerad yta.- Handgjord och tillverkad av munblåst glas.- En perfekt gåva.- Vasen kommer i olika färger.- Vasen kommer i olika storlekar.- Från kollektionen Crackle.- Finns även som skål. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Marimekko Umpu Vas Clay - Vaser Munblåst Glas Clay - 070942-800

  Marimekko Umpu Vas Clay - Vaser Munblåst Glas Clay - 070942-800
  Umpu vas från Marimekko med en underbar design i munblåst glas. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Välj mellan olika färger. Formgiven av Carina Seth-Andersson. Bra att veta om Umpu vas - Underbar design.- Gjord av munblåst glas.- Höjd: 200 mm.- Diameter: 186 mm. Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Clay Vaser i Munblåst glas från Marimekko med stor omsorg.
 • Cooee Design Trumpet Vas H30 Cm Svart - Vaser Keramik Svart - HI-028-29-BK

  Cooee Design Trumpet Vas H30 Cm Svart - Vaser Keramik Svart - HI-028-29-BK
  Handgjord vas i keramik med en elegant design och en vacker hals perfekt för snittblommor och grenar. Slät yta med en matt finish. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Välj mellan olika färger. Bra att veta om Trumpet vas - Ingår i serien Trumpet.- Matt, slät finish.- Vacker hals.- Kombinera vasen med inredningsdetaljer från Cooee Design.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Vasen finns i olika färgval.- Vasen kommer i olika storlekar.- Höjd: 300 mm.- Diameter: 170 mm.- Vikt: 1.4 kg.- Tillverkad i Kina Hur bör du ta hand om vasen?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa. Vi har valt ut Svart Vaser i Keramik från Cooee Design med stor omsorg.
 • Fritz Hansen Ikebana Large Vas - Vaser Rostfritt Stål - 840147

  Fritz Hansen Ikebana Large Vas - Vaser Rostfritt Stål - 840147
  Ikebana Large vas från Fritz Hansen med en artistisk, handgjord design i munblåst glas med en estetiskt tilltalande ställning för blommor och växter som bidrar till en dekorativ och harmonisk känsla. En perfekt inredningsdetalj för att förvandla ett tråkigt rum till en visuell och spännande plats. Designad av Jaime Hayon. Bra att veta om Ikebana Large vas - Artistisk design.- Tillverkad av munblåst glas.- Vasen finns i olika färgval.- Vasen kommer i olika storlekar.- Bredd: 240 mm.- Höjd: 155 mm.- Garanti: 2 år.- Vikt: 3.8 kg. Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Rostfritt Stål Vaser i Rostfritt stål från Fritz Hansen med stor omsorg.
 • Cooee Design Pastille Vas 30 Cm Svart - Vaser Keramik Svart - HI-028-26-BK

  Cooee Design Pastille Vas 30 Cm Svart - Vaser Keramik Svart - HI-028-26-BK
  Den minimalistiska vasen Pastille från Cooee är tillverkad av keramik, och kännetecknas av sin lena och matta yta. Varje vas är unik, då den är både handmålad och handgjord. Pastille kan med fördel kombineras med brickor, ljusstakar och andra vaser från Cooee. Egenskaper: Torkas av med en mjuk trasa och lite vatten Tillverkad av keramik med glasering på insidan Finns i flera härliga färger Vi har valt ut Svart Vaser i Keramik från Cooee Design med stor omsorg.
 • Leta Vas 13 cm Medium Smoke

  Leta Vas 13 cm Medium Smoke
 • NFG - DIANA vas, brun/vit beige

  NFG - DIANA vas, brun/vit beige
 • Georg Jensen Bernadotte Vas Rostfritt stål medium, Ø 8,2 cm

  Georg Jensen Bernadotte Vas Rostfritt stål medium, Ø 8,2 cm
  Bernadotte-vasen från Georg Jensen är en modern design som blir en slående inredningsdetalj i ditt hem. Med sin handpolerade yta och distinkta elegans lyfter den dina buketter till en ny nivå, och bjuder in till att skapa förtjusande bordsdukningar och blomsterarrangemang. Vasen är en nytolkn
 • NFG - SAGA Vas bred liten, grå

  NFG - SAGA Vas bred liten, grå
 • Ruutu vas keramik 225 mm svart

  Ruutu vas keramik 225 mm svart
 • Dahlia Vas Olivegreen

  Dahlia Vas Olivegreen
 • Iittala Aalto Vas 220 mm Vit

  Iittala Aalto Vas 220 mm Vit
  Alvar Aalto modellerna från Itatala är munblåsta, vackra och har en elegant form. Nu har vasen fått en ny storlek och form som är funktionell för olika typer av blomarrangemang. Plocka ihop dina favoritblommor och förhöj livskvaliteten i hemmet! Specifikationer:- Enbart handdiskning. &n
 • Klong Orbis Vas - Vaser Mässing Klar

  Klong Orbis Vas - Vaser Mässing Klar
  Vacker liten vas i munblåst glas och mässing med inspiration från jordens omslutande och skyddande atmosfär. Tack vare glaskupolen får även tunna och sköra blomstjälkar ett naturligt stöd.Orbis är ett nytillskott i Klongs kollektion Orb och står fint för sig själv eller tillsammans med de större vaserna Orb. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vas Silent S

  Vas Silent S
  Silent vas från Muuto, formgiven av Andreas Engesvik. En vacker och enkel vas där tanken var att ha formen i fokus.Kombinationen av den tidlösa designen och det modernt färgade glaset ger vasen en unik karaktär. Glaset är munblåst och samtliga led i produktionen har gjorts för hand.
 • Limelight Tulpanvas 195mm Bärsten

  Limelight Tulpanvas 195mm Bärsten
 • Vas Groove Ø 15x22cm Svart

  Vas Groove Ø 15x22cm Svart
 • Barth Vas Large Rose

  Barth Vas Large Rose
 • Bloomingville Belma Vas 16x30 Cm - Vaser Glas Grå

  Bloomingville Belma Vas 16x30 Cm - Vaser Glas Grå
  Vasen från Bloomingville har en elegant design i glas med en grå nyans och taktila, horisontella linjer för att addera en extra dimension till designen. Tidlös look perfekt för snittblommor och grenar. Om vasen från Bloomingville- Elegant design.- Tillverkad av glas.- Grå nyans.- Belma uppskattas för den avlånga formen.- Diameter: 160 mm.- Höjd: 300 mm.- Vikt: 1.45 kg. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Magnor Boblen Vas S - Vaser Glas Klar

  Magnor Boblen Vas S - Vaser Glas Klar
  Floristen och TV-personligheten Finn Schjøll har designat Boblen för varumärket Magnor. Designen är inspirerad av vattendroppar som bildar en pärla på ett löv. Boblen är tillverkad i glas och har en stilren form med sin runda botten och platta topp. Välj mellan olika storlekar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Ada Dot Vas 26cm Plein Air/Light Blue

  Ada Dot Vas 26cm Plein Air/Light Blue
 • Vas Markaska

  Vas Markaska
  Stor vas av keramik.
 • Cooee Design Collar Vas 12 Cm - Vaser Keramik Svart

  Cooee Design Collar Vas 12 Cm - Vaser Keramik Svart
  Vasen från Cooee Design har en elegant design i keramik med en rund form och en smal hals upptill perfekt för bordsdukningen. Välj mellan olika färger. Om vasen från Cooee Design- Elegant design.- Tillverkad av keramik.- Rund form.- Smal hals.- Diameter: 120 mm.- Höjd: 140 mm. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vas Glas/Stål 7x17cm

  Vas Glas/Stål 7x17cm
 • Orrefors Squeeze Vas 34 Cm Blå - Vaser Glas Blå - 6562024

  Orrefors Squeeze Vas 34 Cm Blå - Vaser Glas Blå - 6562024
  Squeeze vas från Orrefors med en kreativ design med en vacker detalj längst ner, perfekt för att göra ditt hem mer personligt. Vasen är tillverkad av glas i olika färger att välja mellan. Formgiven av Lena Bergström. Bra att veta om Squeeze vas - Originaldesign från 1997.- Finns även som liten vas.- Från kollektionen Squeeze. Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Blå Vaser i Glas från Orrefors med stor omsorg.
 • Born In Sweden Sphere Vas Liten Guld - Vaser Rostfritt Stål

  Born In Sweden Sphere Vas Liten Guld - Vaser Rostfritt Stål
  Sphere från Born in Sweden är en unik vas som hjälper dig att arrangera dina favoritblommor på ett snyggt sätt. Välj en vas med antingen en stålfärgad, guldpläterad och kopparpläterad stålring. Dessutom finns vasen i olika storlekar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Ernst Ernst Vas Kurvig Beige, 21,5cm

  Ernst Ernst Vas Kurvig Beige, 21,5cm
  Pryd ditt hem med vackra snittblommor med hjälp av vasen från Ernst. Vasen har en enkel och stilren design, vilket gör att den lätt smälter in i alla olika typer av hem. Vasen är en del av serien Kurvig och kan med fördel kombineras med andra produkter ur samma serie för skapa en helhetskän
 • Cooee Design Pastille Vas 15 Cm - Vaser Keramik Vit

  Cooee Design Pastille Vas 15 Cm - Vaser Keramik Vit
  Skötselråd: Torka utsidan av vaserna från Cooee Design med en mjuk och torr trasa. Undvik att få vatten på utsidan av vasen då det kan påverka ytan. Torka även vasens öppning. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • House Doctor - Vas, Organi, Amber

  House Doctor - Vas, Organi, Amber
  En skulpturell vas uppgraderar omedelbart ditt vardagsrum. Organi är designad av House Doctor med små luftbubblor i glaset. Detta ger djup och karaktär till den varma bärnstensfärgen och drar uppmärksamhet till glasvasens proportioner. Med eller utan blommor blir denna vas ett elegant tillskott till din hylla, fönsterbräda eller soffbord. Kombinera med andra glasvaser för att skapa en unik dekor av olika volymer och strukturer. Vasen fungerar också bra ensam om du vill låta dess skulpturella dragningskraft tala för sig själv.
 • Sagaform Top Vas 18 Cm - Vaser Metall Guld

  Sagaform Top Vas 18 Cm - Vaser Metall Guld
  Vasen Top from Sagaform är tillverkad munblåst glas och metall. Det är en enkel men dekorativ inredningsdetalj som fungerar som både vas för snittblommor och som en ljusstake med ett kronljus. Metalldelen är avtagbar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Iittala Aalto Vas 160 Mm Ametist - Vaser Glas Lila

  Iittala Aalto Vas 160 Mm Ametist - Vaser Glas Lila
  Denna populära vas är från Alvar Aalto Collection som har blivit den mest ikoniska serien bland Iittalas fantastiska produkter. Vasen har en transparant yta som gör att blommorna framhävs på allra bästa sätt. Den tidlösa inredningsdetaljen är tillverkad av munblåst glas på Iittalas glasfabrik och är en perfekt gåva att ge bort i födelsedagspresent. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • LYRA vas - höjd 28 cm

  LYRA vas - höjd 28 cm
  Handgjord vas av keramik. Vasen har mjukt rundad form och smala, vågräta strukturränder, hela vasen har sedan glaserats med en behaglig färgton. Även insidan är glaserad. Det fina hantverket gör varje vas unik. Tänk på att keramik kan släpp
 • Villeroy & Boch Lave Home Vas 12,5x15,5 Cm - Vaser Lergods Blå

  Villeroy & Boch Lave Home Vas 12,5x15,5 Cm - Vaser Lergods Blå
  Vasen från Villeroy & Boch är tillverkad av autentiskt lergods med en organisk, naturinspirerad design med en trendig färg. Den har en speciell glasering med olika nyanser för att göra varje produkt unik. Variationer i utseendet kan förekomma. Välj från ett brett utbud av olika modeller och storlekar. Om vasen från Villeroy & Boch- Den här vasen är en del av Villeroy & Bochs kollektion Lave.- Tillverkad av lergods.- Organisk, naturinspirerad design.- Unik glasering.- Variationer i utseendet kan förekomma. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Sphere Vas Square Mini Sand

  Sphere Vas Square Mini Sand
 • Holmegaard Primula Vas 25,5 Cm - Vaser Munblåst Glas Klar

  Holmegaard Primula Vas 25,5 Cm - Vaser Munblåst Glas Klar
  Den vackra vasen Primula från Holmegaard har designats av Jacob E. Bang. Den är tillverkad i munblåst glas och har ett optiskt mönster som skapar en levande känsla. Det klara glaset ger innehållet i vasen rättvisa, oavsett om du väljer en pampig blombukett eller ett par enstaka kvistar. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Ernst Kanna 12x19 Cm - Vaser Stengods Mörkgrå

  Ernst Kanna 12x19 Cm - Vaser Stengods Mörkgrå
  Kanna av stengods i vackert rustik design. Servera dryck som saft, sangria och vatten i den här både användbara och fina kannan från Ernst. Eller använd den som vas och fyll den med dina mest älskade färska blommor.Med Ernst logga upptill. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Vas Nib H: 15 cm Grå

  Vas Nib H: 15 cm Grå
 • Vas Glas Midninght Blue 15 cm

  Vas Glas Midninght Blue 15 cm
 • House Doctor - Vas, Varios, Svartfläckig

  House Doctor - Vas, Varios, Svartfläckig
  Det är dags att tänka om när det kommer till blommor. De behöver nämligen inte visas upp som buketter. Vasen Varios från House Doctor ger dig ett alternativ till klassiska vaser med dess hål för individuella blommor. Välj blommor med relativt tjocka stjälkar för att komplettera vasens gedigna yta i lergods. Varios har en mörk färg och rustik textur som skapas med en lasyr som lämnar små prickar på vasens yta. Det här är en vas som står ut från mängden bland andra vaser men som även gör sig vackert i en enkel display på fönsterblecket. Med eller utan blommor drar Varios blickarna till sig och ger inredningen unika detaljer. Obs: Finishen på denna produkt kan variera. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Skål - Colletto

  Skål - Colletto
  Vacker skål tillverkad i glas och trä. Colletto är ett riktigt konstverk, lika vacker med eller utan blommor. Det naturliga materialet tillsammans med glaset ger en underbar känsla till din inredning.&hellip:
 • By Lassen Kubus Vas Lolo - Vaser Lackerad Metall Vit

  By Lassen Kubus Vas Lolo - Vaser Lackerad Metall Vit
  Kubus Lolo vas från by Lassen, formgiven av Søren Lassen. Søren tog fram designen redan år 2014 men man valde att vänta till by Lassens tioårsjubileum. Vasens design är en fortsatt utveckling av Kubus-serien som idag är en favorit i många hem. Nu kan du komplettera din kollektion med denna stillfulla vas som definitivt kommer stå ut bland den övriga inredningen. Vasen är tillverkad i lackerad metall och dess enkla design gör den både till en praktisk blomvas och en snygg inredningsdetalj. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.

Så väljer du rätt vas till blommorna

En röd ros, betyder ”Du är mitt allt”, och ska stå i en hög vas med smal hals.

Två röda rosor, ta en bredare vas och låt blommorna luta åt varsitt håll. Enligt blomsterspråket betyder två röda rosor ”Låt oss resa bort tillsammans”.

Tre rosor, välj då en lägre vas och klipp av rosorna till ca 2-3 decimeter. Betydelsen är något i stil med ”När ses vi igen?”

Sju rosor, ta en rund vas med bred öppning så att rosorna kan få visa upp sig var och en. Blomsterspråket säger att sju rosor betyder ”Jag älskar dig”.

Vet du vad 10 röda rosor betyder på blomspråk?

Brukar du ofta köpa tulpaner? Då kanske den här specialsidan med tips på tulpanvas är för dig.

Ett smart sätt att kunna använda sina vaser till flera olika snittblommor och storlekar på buketter är med Hanataba. Det gör att man kan använda en hög, smal, bred eller låg vas till så mycket mer.

ileadilead