Vaser

Blomsterspråket är så mycket mer än bara blommorna i buketten. Det är också viktigt vilken vas du använder för dina blommor. Att hitta rätt vas är enkelt bara man lär sig grunderna. Vi har längre ner på sidan skrivit en enkel guide.

När du ska köpa ny vas kan du börja söka här. Vi samlar in bilder och aktuella priser på blomvaser från flera olika inredningsbutiker på nätet. Här finns de stora varumärkena representerade som Kähler, Omaggio, Orrefors, Kosta Boda och finska Iittala.

Populärt inom vaser

 • Orrefors Sofiero Vas H200 mm

  Orrefors Sofiero Vas H200 mm
  Gunnar Cyrén är formgivaren bakom serien Sofiero för Orrefors. Vasen har djupa slipningar och när ljuset når vasen gnistrar den som en diamant.  Specifikationer: Höjd: 20 cm. Bredd: 11 cm. Vikt: 2,66 Kg.  
 • Kosta Boda Vas Caramba 34 cm

  Kosta Boda Vas Caramba 34 cm
  Med vackra detaljer, starka kontraster och en uttrycksfull karaktär kommer denna vas garanterat förgylla inredningen och ge den absolut bästa bostaden för dina blommor. Caramba-vasen ingår i Kosta Bodas hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien som under lång tid var en ikon inom svensk k
 • Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm

  Kosta Boda Mine Vas Vit 19 cm
  Succéserien Mine av Ulrica Hydman-Vallien är en riktig klassiker. Varje vas har sitt eget individuella uttryck tack vare de svepande oregelbundna färgstråken. Ulrica Hydman-Valliens är främst känd för sina glas- och akrylverk men hennes design har även prytt keramik, mobiltelefoner och
 • Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm

  Kosta Boda Vas Medium Birdy 28 cm
  Serien Birdy ingår i hyllningskollektionen till Ulrica Hydman Vallien och kännetecknas av hennes signum; lekfullhet, tjocka penseldrag och starka färger. Birdy vas är tillverkad i högkvalitativt, handmålat munblåst glas och passar perfekt till favoritbuketten eller andra växter. Hyllningskol

Fler tips på vaser

 • PURE vas

  PURE vas
  Handgjord dekorationsvas av keramik. En stilren vas med spännande form och räfflad yta. Även insidan är glaserad. Viss avvikelse kan förekomma eftersom vasen är handgjord. Keramik kan släppa igenom fukt. Material: Keramik. Storlek: Höjd 33,5
 • Vas Glas Burgundy 25 cm

  Vas Glas Burgundy 25 cm
 • Lyngby Radiance Vas Grå fajans H20,5 cm

  Lyngby Radiance Vas Grå fajans H20,5 cm
 • Iittala Alvar Aalto Vase 16 Cm - Vaser Glas Linne

  Iittala Alvar Aalto Vase 16 Cm - Vaser Glas Linne
  Denna populära vas är från Alvar Aalto Collection som har blivit den mest ikoniska serien bland Iittalas fantastiska produkter. Vasen har en transparant yta som gör att blommorna framhävs på allra bästa sätt. Den tidlösa inredningsdetaljen är tillverkad av munblåst glas på Iittalas glasfabrik och är en perfekt gåva att ge bort i födelsedagspresent. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • LENNOX glasvas

  LENNOX glasvas
  Vackert formad dekorationsvas av glas. En stilren handgjord vas som blir en fin detalj i ditt hem. Material: Glas. Storlek: Höjd 19 cm, ø 12 cm.
 • Verso Vas Bright blue

  Verso Vas Bright blue
 • Vas Stengods Grön H12,5

  Vas Stengods Grön H12,5
 • Knabstrup Keramik Vas 20 Cm Vit/ - Vaser Keramik Grå

  Knabstrup Keramik Vas 20 Cm Vit/ - Vaser Keramik Grå
  Den här vasen kommer från det danska märket Knabstrup Keramik. Vasen har en tidlös design, och den spräckliga finishen ger den ett spännande uttryck. Vasen passar med både en stor bukett blommor eller ett par kvistar, men även som en dekoration i sig själv. Då den är tillverkad i keramik kan variationer i färg och form förekomma, vilket gör varje vas unik. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Hyacint Vas Slät Klarglas Liten

  Hyacint Vas Slät Klarglas Liten
 • Vas Kurvig Mörkgrå 14 cm

  Vas Kurvig Mörkgrå 14 cm
 • Mimou Liv Vas Blå - Vaser Munst Glas Blå - G14

  Mimou Liv Vas Blå - Vaser Munst Glas Blå - G14
  Liv vas från Mimou i munblåst glas för ett unikt uttryck. Ett artistiskt hantverk med ett konstnärligt uttryck för att addera en extra dimension till designen. Lokal, svensk produktion. Perfekt som en gåva. Glaset är munblåst, vilket gör varje produkt unik. Formgiven av Mimou och Bergadalhyttan. Bra att veta om Liv vas - En perfekt gåva.- Handgjord design med unika variationer.- Hantverksmässig produktion i munblåst glas.- Höjd: ~70-90 mm.- Vasen finns i olika färgval. Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Blå Vaser i Munblåst glas från Mimou med stor omsorg.
 • PEYTON vas - höjd 21 cm

  PEYTON vas - höjd 21 cm
  Handgjord dekorationsvas av glaserad keramik. PEYTON är böljande i formen och tillsammans med den vackra glasyren påminner vasen om havets koraller. Även insidan är glaserad. Hantverket gör att varje vas är unik. Tänk på att keramik kan slä
 • Byon Butt Vas - Vaser Glas Brun

  Byon Butt Vas - Vaser Glas Brun
  Vasen från ByON har en feminin design perfekt för större blomsterarrangemang. Vasen är tillverkad av brunt glas med en iögonfallande, sensuell form. Den stora storleken gör att den passar perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Om vasen från ByON- Butt uppskattas för den skulpturala designen.- Vasen är handgjord.- Variationer i utseendet kan förekomma.- Levereras i presentförpackning. Skötselråd för vasen- Tål endast handdisk. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Aytm Globe Vas Ø10 Cm Rose/ - Vaser Mässing Rosa - 500420849010

  Aytm Globe Vas Ø10 Cm Rose/ - Vaser Mässing Rosa - 500420849010
  Globe vas från AYTM. Glasvas i snygg design med underrede i polerad mässing. Underbar att placera gröna snygga snittade växter i och blir en fin inredningsdetalj som den är eller varför inte med en fin ljusslinga i. Vi har valt ut Rosa Vaser i Mässing från AYTM med stor omsorg.
 • Cooee Design Clover Vas 11cm Svart - Vaser Keramik Svart - LT-01-01-BK

  Cooee Design Clover Vas 11cm Svart - Vaser Keramik Svart - LT-01-01-BK
  Clover Vas 11cm, Svart från Cooee Design. Vi har valt ut Svart Vaser i Keramik från Cooee Design med stor omsorg.
 • Kähler Canvas Vas Rosa / - Vaser Keramik Brun

  Kähler Canvas Vas Rosa / - Vaser Keramik Brun
  Vasen från Kähler har en klassisk design i handmålad keramik. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Formgivning av Meyer-Lavigne. Om vasen från Kähler- Höjd: 200 mm.- Diameter: 215 mm. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Sable Vas L Mörkbrun

  Sable Vas L Mörkbrun
 • Vera Vas 30cm Serenity lt. Blue/Meerkat

  Vera Vas 30cm Serenity lt. Blue/Meerkat
 • Orrefors Carat Globe Vas 20,4 Cm - Vaser Kristallglas Klar

  Orrefors Carat Globe Vas 20,4 Cm - Vaser Kristallglas Klar
  Carat vas från Orrefors har en stilren och tidlös design och blir en ljuvlig detalj i hemmet. Denna runda och vackra vas är en del av den exklusiva Carat-serien som förmedlar en lyxig känsla. Ställ den vackert på middagsbordet, i fönstret eller på hyllan i vardagsrummet. Vasen passar alla slags snittblommor och är fin att kombinera med övriga inredningsdetaljer från Carat-serien. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Knabstrup Keramik Vas Räfflad Vit 20 Cm - Vaser Keramik

  Knabstrup Keramik Vas Räfflad Vit 20 Cm - Vaser Keramik
  Vasen från Knabstrup Keramik är tillverkad av vit keramik med dekorativa, diskreta räfflor perfekt för snittblommor och grenar. Den har en tidlös design med en skandinavisk känsla perfekt för alla hem. Om vasen från Knabstrup Keramik- Uppskattas för den skandinaviska designen och den vackra, räfflade ytan.- Vasen kommer i olika storlekar.- Vasen kommer i olika färger. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Bloomingville vas Brun - Vaser Glas Brun - 82047497

  Bloomingville vas Brun - Vaser Glas Brun - 82047497
  Ge dina blommor nytt liv med denna fina vas från Bloomingville. Vi har valt ut Brun Vaser i Glas från Bloomingville med stor omsorg.
 • Vas Glas Klar 12,5 cm

  Vas Glas Klar 12,5 cm
 • SILVERO vas

  SILVERO vas
  Vas av rostfritt stål med silverfärgad finish. SILVERO har en unik form och stilren design som blir ett vackert blickfång i ditt hem. Material: Stål. Storlek: Höjd 31 cm, bredd 12 cm, djup 12 cm.
 • House Doctor Nature Vas 10x20 Cm - Vaser Lergods Sand

  House Doctor Nature Vas 10x20 Cm - Vaser Lergods Sand
  Vasen från House Doctor har en unik look med en hög, cylindrisk form och vågiga kanter. Vasen har en texturerad yta med en spräcklig glasering och små hål för att addera en extra dimension till designen. Om vasen från House Doctor - Från kollektionen Nature.- Vasen kommer i 2 olika färger.- Kombinera vasen med en kruka från House Doctor.- Variationer i utseendet kan förekomma. Skötselråd för vasen - Rengör med en torr trasa. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Marimekko Umpu Vas - Vaser Munblåst Glas Clay

  Marimekko Umpu Vas - Vaser Munblåst Glas Clay
  Vasen från Marimekko har en underbar design i munblåst glas. På ett stilfullt och elegant sätt ger vasen liv till interiören genom att betona blommor och växter. Välj mellan olika färger. Formgiven av Carina Seth-Andersson. Om vasen från Marimekko- Underbar design.- Gjord av munblåst glas.- Höjd: 200 mm.- Diameter: 186 mm. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Orrefors Carat Globe vas Liten

  Orrefors Carat Globe vas Liten
  Vacker vas från Orrefors designad av svenska Lena Bergström. Globe-vasen är en del av Carat-serien som innehåller flera eleganta och exklusiva ljusstakar, skålar och liknande. Lena Bergström har funnit sin inspiration i juveler och pärlor, som tillsammans bidragit till att göra Carat-serien
 • House Doctor Aju Vas Grön 15.5x14.5 Cm - Vaser Stengods Grön - 205422000

  House Doctor Aju Vas Grön 15.5x14.5 Cm - Vaser Stengods Grön - 205422000
  Aju vas från House Doctor med en voluminös design i stengods med en slät glasering och en jordnära färg som smälter harmoniskt in i hemmet. Kombinera olika storlekar för att skapa din egna personliga look. Bra att veta om Aju vas - Tidlös design.- Slät glasering.- Varm, jordnära färg med en vacker, grön nyans.- Vasen kommer i olika storlekar. Hur bör du ta hand om vasen?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Grön Vaser i Stengods från House Doctor med stor omsorg.
 • House Doctor - Vas, Baby, Ljusgrön

  House Doctor - Vas, Baby, Ljusgrön
  Baby är en liten vas med stor personlighet. House Doctor har designat vasen med en lasyr som skapar små hål och bubblor vid bränning. Det ger vasen en rå yta som gör sig fint med den dess nätta storlek och ovala form. Använd Baby med en blomma och som del av ett stilleben med andra vaser i liknande naturnära färger. Du kan även ställa Baby på fönsterblecket, på en byrå eller tillsammans med ljushållare på soffbordet. Oberoende av vilken plats du väljer ger Baby inredningen ett lyft.Obs: Finishen på denna produkt kan variera. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Sphere Bubl Vas Mini Ockra

  Sphere Bubl Vas Mini Ockra
 • House Doctor - Vas, Liva, Camel

  House Doctor - Vas, Liva, Camel
  De organiska, mjuka formerna på den handgjorda vasen Liva ger en skulpturell touch till din heminredning. Den är gjord av stengods och har fått en glans i en varm kamelfärg. En neutral, men modern färg som ger en känsla av lugn i ditt utrymme och passar alla inredningsstilar. Glansen är reaktiv vilket betyder att färgen och finishen kan variera, vilket ger dig en verkligt unik vas. Kombinera Liva med andra House Doctor -vaser i samma färg eller med inredning i brända och jordnära nyanser. Med tanke på sin långa hals passar den perfekt för torkade blommor, grenar eller pampasgräs. Denna handgjorda vas har ett rustikt utseende och är poröst. Av denna anledning kan vi inte garantera att produkten är helt vattentät.
 • Glasvas Metallock 20Cm Orange

  Glasvas Metallock 20Cm Orange
 • Cooee Design Ball Vas 30 Cm - Vaser Keramik Svart

  Cooee Design Ball Vas 30 Cm - Vaser Keramik Svart
  Ball vas från Cooee Design är en handgjord vas tillverkad av keramik med en matt och mjuk handmålad yta vilket ger varje kruka ett unikt utseende. Vasen finns i olika färger och storlekar vilket gör dem vackra att kombinera flera tillsammans gärna bland ljusstakar, på en bricka och andra ting som utgör mindre arrangemang i hemmet.SkötselrådTorka utsidan av vaserna från Cooee Design med en mjuk och torr trasa. Undvik att få vatten på utsidan av vasen då det kan påverka ytan. Torka även vasens öppning. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Akka keramikvas 19,5 cm

  Akka keramikvas 19,5 cm
  Keramikvas i matt färg. Snygg som den är eller fylld av blommor. Höjd på 19,5 cm och diameter 16 cm. Tillverkad i Europa. Designad av Monika Mulder.
 • House Doctor Bubble vas, klar, h: 25 cm.

  House Doctor Bubble vas, klar, h: 25 cm.
  Denna läckra vas från House Doctor med organisk, böjd form är vacker detalj på matbordet eller fönsterbrädan. Tillverkad i genomskinligt glas utstrålar den både personlighet och karaktär, ett enkelt men också fint uttryck. Det klara glaset är både en modern och tidlös design som passar
 • Limelight Tulpanvas 195mm Bärsten

  Limelight Tulpanvas 195mm Bärsten
 • Aytm Arura Glas Amber Låg - Vaser Munblåst Glas Amber - 506770633085

  Aytm Arura Glas Amber Låg - Vaser Munblåst Glas Amber - 506770633085
  Arura vas från AYTM med exklusiv, tidlös design i munblåst glas med vackra detaljer perfekta för alla hem, oavsett stil och smak. Välj mellan olika färger. Bra att veta om Arura vas - Perfekt för färska och torkade blommor.- Vasen finns i olika färgval.- Ingår i serien Arura.- Gjord av munblåst glas. Hur bör du ta hand om vasen?- Endast handdisk. Vi har valt ut Amber Vaser i Munblåst glas från AYTM med stor omsorg.
 • Villeroy & Boch Manufacture Collier Vas 11,5x26 Cm - Vaser Porslin Beige

  Villeroy & Boch Manufacture Collier Vas 11,5x26 Cm - Vaser Porslin Beige
  Vasen från Villeroy & Boch är tillverkad av matt porslin med en trendig, jordnära färg. Den har en vacker struktur för att addera en extra dimension till designen med en allsidig design perfekt för små buketter eller kvistar. Smälter elegant in i olika inredningsstilar. Om vasen från Villeroy & Boch- Vasen kommer i olika storlekar.- Finns även som en grå vas.- Tillverkad av porslin.- Vacker struktur.- Trendig, jordnära färg. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Mini Vas Set Om 3 Oliv/Vit/Rosa

  Mini Vas Set Om 3 Oliv/Vit/Rosa
 • Vas Vit 12,5 cm

  Vas Vit 12,5 cm
 • Ora Vas 17 cm Dusty rose / Powder

  Ora Vas 17 cm Dusty rose / Powder
 • Kähler Kontur Vas H14, Blå

  Kähler Kontur Vas H14, Blå
  Kontur-vasen från Kähler är ett fantastiskt stycke hantverk designat av Turi Heisselberg Pedersen. Turi har arbetat med keramik i nästan två årtionden och inspirerats av formspråk och det naturliga samspelet mellan glasyr och lera, vilket tydligt kommer till uttryck i kontur-vaserna. Vasen ä
 • Seletti Lipsticks Vas 15x30 Cm - Vaser Glas Klar

  Seletti Lipsticks Vas 15x30 Cm - Vaser Glas Klar
  Vasen från Seletti har en underbar design i glas med händer och läppstift på framsidan. Den har en guldfärgad kant upptill. En perfekt detalj som tar in naturen i ditt hem. Formgiven av Toiletpaper. Om vasen från Seletti- Underbar design.- Tillverkad av glas.- Ikoniskt mönster.- Guldfärgad kant. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Nago Hög Vas Vit M

  Nago Hög Vas Vit M
 • Glas Cylinder Vas Orange/Yellow

  Glas Cylinder Vas Orange/Yellow
 • Ist Vas 24cm Grå

  Ist Vas 24cm Grå
 • Georg Jensen Cafu Vas 300 Mm - Vaser Rostfritt Stål

  Georg Jensen Cafu Vas 300 Mm - Vaser Rostfritt Stål
  Denna fina vas från Georg Jensen lanserades under hösten 2015. Den stilrena färgen gör att den kan kombineras med de flesta inredningsdetaljer och passar perfekt till ett par färgglada blommor. Vasen finns i flera storlekar. Tål ej maskindisk. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Cooee Design Gry Wide Vas H24 Cm - Vaser Munblåst Glas Konjak

  Cooee Design Gry Wide Vas H24 Cm - Vaser Munblåst Glas Konjak
  Vasen från Cooee Design har en naturinspirerad design i munblåst glas med en strukturerad, vacker yta och en vacker bredd perfekt för snittblommor och grenar. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Välj mellan olika färger. Formgiven av Tim Torp Hansen. Inspirerad av träd. Om vasen från Cooee Design- Från serien Gry Wide.- Naturinspirerad design.- Tillverkad av munblåst glas.- Höjd: 240 mm.- Bredd: 150 mm.- Längd: 350 mm.- Glaset är munblåst, vilket gör varje produkt unik.- Vasen kommer i olika färger.- Finns även som en lite lägre vas. Skötselråd för vasen- Handdisk rekommenderas. Shoppa Vaser och mer Dekoration hos Royal Design.
 • Kähler Hammershøi Miniature Vaser 3-pack Vit - Vaser Lergods Vit - 692397

  Kähler Hammershøi Miniature Vaser 3-pack Vit - Vaser Lergods Vit - 692397
  Tre vackra vaser i räfflat, karakteristiskt lergods med en kompakt storlek i olika färger att välja mellan perfekta för små buketter eller kvistar. Välj mellan olika färger. Designad av Hans-Christian Bauer. Bra att veta om Hammershøi Miniature vaser - 3 olika, små storlekar.- Tillverkade av lergods.- Vaserna finns i olika färgval.- Tillverkade i Portugal Hur bör du ta hand om vaserna?- Handdisk rekommenderas. Vi har valt ut Vit Vaser i Lergods från Kähler med stor omsorg.
 • Georg Jensen Flora Vas Large - Vaser Rostfritt Stål - 3586105

  Georg Jensen Flora Vas Large - Vaser Rostfritt Stål - 3586105
  Flora Vas från Georg Jensen, designad av Todd Bracher. Vasen är gjord i blankt rostfritt stål. Todd Bracher har inspirerats av den kvinnliga kroppen och designen på vasen är både kurvig och slank. Vi har valt ut Rostfritt Stål Vaser i Rostfritt stål från Georg Jensen med stor omsorg.
 • Lyngby Porcelæn Lyngbyvas 31 cm., glas - grön

  Lyngby Porcelæn Lyngbyvas 31 cm., glas - grön
  Lyngbyvasen är kanske den mest kända vasen i dansk designhistoria. Med sin storlek och rena enkla form passar den till de flesta blombuketter och vill stilmässig hålla år efter år. Vasen finns i olika storlekar och färger, köp gärna flera och placera dem ihop i ett vackert stilleben!
 • Holmegaard Primula vas, 25,5 cm., amber

  Holmegaard Primula vas, 25,5 cm., amber
  Primula-vasen från danska Holmegaard är en tidlös klassiker som står sig vacker i alla rum. Tillverkad i klart, munblåst glas med ett elegant optiskt mönster blir varje vas en unik produkt fylld med livfullhet och karaktär. Med en höjd på 25,5 centimeter får du gott om plats med vackra stj
 • Nagel Vas Mässing

  Nagel Vas Mässing

Så väljer du rätt vas till blommorna

En röd ros, betyder ”Du är mitt allt”, och ska stå i en hög vas med smal hals.

Två röda rosor, ta en bredare vas och låt blommorna luta åt varsitt håll. Enligt blomsterspråket betyder två röda rosor ”Låt oss resa bort tillsammans”.

Tre rosor, välj då en lägre vas och klipp av rosorna till ca 2-3 decimeter. Betydelsen är något i stil med ”När ses vi igen?”

Sju rosor, ta en rund vas med bred öppning så att rosorna kan få visa upp sig var och en. Blomsterspråket säger att sju rosor betyder ”Jag älskar dig”.

Vet du vad 10 röda rosor betyder på blomspråk?

Brukar du ofta köpa tulpaner? Då kanske den här specialsidan med tips på tulpanvas är för dig.

Ett smart sätt att kunna använda sina vaser till flera olika snittblommor och storlekar på buketter är med Hanataba. Det gör att man kan använda en hög, smal, bred eller låg vas till så mycket mer.

ilead