Såskannor

En sås kan serveras med stil i en klassisk såskanna på ett fint fat. Det finns såskannor som har ett öra att hålla i men även kannor utan handtag. Här hittar du i alla fall många olika såskannor som du kan beställa online.

Populärt inom såskannor

 • Rörstrand - SÅLD Såskanna och Tillbringare

  Rörstrand - SÅLD Såskanna och Tillbringare
  1 st såskanna, 1 st liten tillbringare, Rörstrand, Märkning F555 Bonnie 682, samt 28 på såskannan, märkning 24 på den lilla tillbringaren.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Ostindia Såskanna

  Rörstrand - SÅLD Ostindia Såskanna
  Såskanna ur serien Ostindia från Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rosendahl Grand Cru Såskanna 0,7 L.

  Rosendahl Grand Cru Såskanna 0,7 L.
  Servera din varma sås eller dressing i denna snygga såskanna från Rosendahl Grand Cru serien. Den vita färgen och den tidlösa designen gör det enkelt för dig att kombinera såskannan men andra ställ, om sällskapets storlek kräver det. Kannan kan också användas som saft- eller vattenkanna. Rosendahl ger 10 års garanti på porslin, så frukta inte, om olyckan är framme - du är nämligen täckt. Tål dessutom mikrovågsugn och diskmaskin för enkel rengöring.
 • Grand Cru Såskanna 70 cl vit

  Grand Cru Såskanna 70 cl vit

Fler tips på såskannor

 • Rörstrand - SÅLD Såskanna Forma Olle Alberius

  Rörstrand - SÅLD Såskanna Forma Olle Alberius
  Såskanna ur serien Forma formgiven av Olle Alberius vid Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Eva Solo Legio Nova Såskanna 0,45 L - Serveringsskålar Vit

  Eva Solo Legio Nova Såskanna 0,45 L - Serveringsskålar Vit
  Legio Nova Såskanna 0,45 L, Vit från Eva Solo. Serveringsskålar Vit . Shoppa Serveringsskålar och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Cream

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Cream
 • Rosendahl - Grand Cru Såskanna 70 cl

  Rosendahl - Grand Cru Såskanna 70 cl
  En vacker vit såskanna med handtag som gör det lätt att servera sås och dressing till vardags eller fest. Med sin stilrena form kan kannan enkelt matchas med alla sorters dukningar. Den kan även användas som vatten- eller saftkanna till små händer.
 • Flow Såskanna Black

  Flow Såskanna Black
 • Pillivuyt Gastronomi Såskanna 0,32 Liter

  Pillivuyt Gastronomi Såskanna 0,32 Liter
  PILLIVUYT S.A., Mehun-sur-Yevre, Frankrike. Grundlagd 1818. I dag en modern fabrik, men fortfarande görs många detaljer för hand.PILLIVUYT framställer själv sin porslinsmassa med ett innehåll av flint och kvarts, som tillsammans med en extremt hård glasyr och en bränning vid min. 1430° C gör PILLIVUYT extra starkt och hållbart. PILLIVUYT-porslinet är mycket slag och stöttåligt samt tål stora temperaturskillnader. Alla delar är ugnsfasta och särskilt anpassade till mikrougn - går även att ta direkt från frys till ugn (från -30°C till +350°C).Glasyren är garanterat fri från bly och kadmium, samt syrafast, så färgen ändras inte, och den är helt oporöss - d.v.s mycket hygienisk och lätt att rengöra.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grön

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grön
 • Kockums Jernverk Såskanna, grå

  Kockums Jernverk Såskanna, grå
  Bjud över gästerna på en härlig middag och servera sås i denna enkla, fina kanna såskanna från Kockums Jernverk. Du kan med fördel kombinera kannan med de många andra produkterna från Kockums Jernverk för att på så sätt skapa en vacker och tidlös dukning. Såskannan är otroligt praktiskt då den är utrustad med måttskala. Om såsen blir kall under servering går det bra att värme upp kannan direkt på spisen eller i ugnen, den tål nämligen hög värme.Såskannan är tillverkad i stål och har en emalj i dubbla lager av hög kvalitet, som dessutom är lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du önskar bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Varje enskild produkt är helt unik. Kannan har en kapacitet på 0,7 liter och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Vintage - Såskanna Höganäs

  Vintage - Såskanna Höganäs
  Såskanna i grön glasyr från Höganäs Keramik. Märkt Hand-Made in Sweden.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Såssnipa

  Såssnipa
  Klassisk såssnipa.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Gul

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Gul
 • Lyngby Porcelæn DAN-ILD Såskanna 50 cl.

  Lyngby Porcelæn DAN-ILD Såskanna 50 cl.
  Duka upp bordet med DAN-ILD-serien från Lyngby Porcelæn när du väntar dig gäster. Seriens såskanna är extremt funktionell, samtidigt som den har en smart, modern design som kommer att dekorera bordet fint. Såskannan rymmer upp till 50 cl. och är 19,5 cm. bred, 9,5 cm. hög och 13,5 cm. djup. Såskannan är tillverkad av porslin med mörkblå ränder och kan även köras i diskmaskin.DAN-ILD är en serie som sågs första gången i slutet på 1950-talet där den blev extremt populär tack vare kombinationen av funktion och design. Nu har serien fått en nytolkning av den danska designfirman Stilleben. Därför passar DAN-ILD porslinet nu in i de flesta moderna svenska hem.
 • Pillivuyt Plissé såskanna

  Pillivuyt Plissé såskanna
  Fullända din stil med en såskanna i samma serie som ditt porslin. Pillivuyt Plissé såskanna är både enkel, elegant och klassisk i designen, så du kan servera din sås med stil. Den är utrustad med handtag så att du enkelt kan hälla upp såsen på tallriken. Plissé är känd för sina plisserade linjer och tidlösa stil. Den är skapad från några av Pillivuyts tidigare former från början av 1900-talet. Plissé-serien är med sin fina plissering känd världen över som ett uttryck av diskret, fransk elegans.
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Gul - Såssnipor & Såskannor Porslin Gul - 1104264776

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Gul - Såssnipor & Såskannor Porslin Gul - 1104264776
  Flow såskanna från ferm LIVING med en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Bra att veta om såskannan - 30 cl- Ingår i serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm. Vi har valt ut Gul Såssnipor & Såskannor i Porslin från Ferm Living med stor omsorg.
 • Bjørn Wiinblad Guirlande såskanna

  Bjørn Wiinblad Guirlande såskanna
  Servera julsåsen på ett elegant sätt till julmiddagen tack vare såskannan från Bjørn Wiinblad. Såskannan har en vacker design och rymmer 0,5 liter. Den är en del av Guirlande-serien och är 10,5 cm. hög, 10,5 cm. i diameter och 16 cm. djup. Det finns inget bättre sätt att servera julsåsen på än i denna kanna.Såskanna är gjord av vitt porslin och är dekorerad med finaste julmotiv i rött och guld, som är Bjørn Wiinblad välkända design. Du kan kombinera kannan med seriens andra produkter för att fullända dukningen till julfrukosten eller middagen.
 • Kockums Jernverk Såskanna, creme

  Kockums Jernverk Såskanna, creme
  Bjud över gästerna på en härlig middag och servera sås i denna enkla, fina kanna såskanna från Kockums Jernverk. Du kan med fördel kombinera kannan med de många andra produkterna från Kockums Jernverk för att på så sätt skapa en vacker och tidlös dukning. Såskannan är otroligt praktiskt då den är utrustad med måttskala. Om såsen blir kall under servering går det bra att värme upp kannan direkt på spisen eller i ugnen, den tål nämligen hög värme.Såskannan är tillverkad i stål och har en emalj i dubbla lager av hög kvalitet, som dessutom är lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du önskar bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Varje enskild produkt är helt unik. Kannan har en kapacitet på 0,7 liter och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grön

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grön
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Off-white - Såssnipor & Såskannor Porslin Off-White - 1104264777

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Off-white - Såssnipor & Såskannor Porslin Off-White - 1104264777
  Flow såskanna från ferm LIVING med en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Bra att veta om såskannan - 30 cl- Ingår i serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm. Vi har valt ut Off-White Såssnipor & Såskannor i Porslin från Ferm Living med stor omsorg.
 • Kockums Jernverk Såskanna, vit

  Kockums Jernverk Såskanna, vit
  Bjud över gästerna på en härlig middag och servera sås i denna enkla, fina kanna såskanna från Kockums Jernverk. Du kan med fördel kombinera kannan med de många andra produkterna från Kockums Jernverk för att på så sätt skapa en vacker och tidlös dukning. Såskannan är otroligt praktiskt då den är utrustad med måttskala. Om såsen blir kall under servering går det bra att värme upp kannan direkt på spisen eller i ugnen, den tål nämligen hög värme.Såskannan är tillverkad i stål och har en emalj i dubbla lager av hög kvalitet, som dessutom är lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du önskar bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Varje enskild produkt är helt unik. Kannan har en kapacitet på 0,7 liter och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Cream

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Cream
 • Vintage - SÅLD Såskanna med lock Bo Fajans

  Vintage - SÅLD Såskanna med lock Bo Fajans
  Såskanna med lock från Bo Fajans. Brunglaserad stengods.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Gul

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Gul
  Såskannan från ferm LIVING har en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Om såskannan från ferm LIVING- Från serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm.- 30 cl Shoppa Såssnipor & Såskannor och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Kockums Jernverk Såskanna, gul

  Kockums Jernverk Såskanna, gul
  Bjud över gästerna på en härlig middag och servera sås i denna enkla, fina kanna såskanna från Kockums Jernverk. Du kan med fördel kombinera kannan med de många andra produkterna från Kockums Jernverk för att på så sätt skapa en vacker och tidlös dukning. Såskannan är otroligt praktiskt då den är utrustad med måttskala. Om såsen blir kall under servering går det bra att värme upp kannan direkt på spisen eller i ugnen, den tål nämligen hög värme.Såskannan är tillverkad i stål och har en emalj i dubbla lager av hög kvalitet, som dessutom är lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du önskar bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Varje enskild produkt är helt unik. Kannan har en kapacitet på 0,7 liter och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grå

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grå
 • Abbey såskanna

  Abbey såskanna
  Abbey såskanna i silver är en elegant detalj som tillför elegans till det dukade bordet . Att servera gästerna såsen i en vacker såssnipa i silver ger ett stilfullt intryck. Duka gärna med fler produkter från Abbey Collection för att skapa en trevlig
 • Kähler Hammershøi Såskanna 66 cl

  Kähler Hammershøi Såskanna 66 cl
  Hammershøi såskanna från Kähler passar perfekt på det stora middagsbordet när du bjudit över gästerna. Den är designad av Hans-Christian Bauer, som också står bakom hela Hammershøi-serien. Inspirationen är funnen hos den danska konstnären Svend Hammershøis original-verk, som skapades hos Kähler i början av 1900-talet.Siluett och funktionalitet är seriens huvudsakliga fokus, som med de ikoniska linjerna skapar seriens välkända och populära uttryck. Designen är både tidlös och modern, vilket gör att den passar in i alla hem. Du kan med fördel kombinera kannan med porslin från övriga Hammershøi-serier som dekorerats med spännande motiv. Såskannan rymmer 66 cl och levereras med 2 års garanti.
 • Kockums Jernverk Såskanna, blå

  Kockums Jernverk Såskanna, blå
  Bjud över gästerna på en härlig middag och servera sås i denna enkla, fina kanna såskanna från Kockums Jernverk. Du kan med fördel kombinera kannan med de många andra produkterna från Kockums Jernverk för att på så sätt skapa en vacker och tidlös dukning. Såskannan är otroligt praktiskt då den är utrustad med måttskala. Om såsen blir kall under servering går det bra att värme upp kannan direkt på spisen eller i ugnen, den tål nämligen hög värme.Såskannan är tillverkad i stål och har en emalj i dubbla lager av hög kvalitet, som dessutom är lätt att rengöra. Kannan tål maskindisk men om du önskar bevara den blanka emaljen rekommenderar vi att du diskar den för hand. Varje enskild produkt är helt unik. Kannan har en kapacitet på 0,7 liter och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
 • Pillivuyt - Såskanna 32 cl

  Pillivuyt - Såskanna 32 cl
  Vacker såskanna i vitt tåligt porslin. Perfekt till årets alla högtider och vardagar. Pillivuytporslin tillverkas i Mehun-sur-Yevre i Frankrike och företaget grundlades redan 1818. Fabriken är idag modern men delar av tillverkningen sker fortfarande för hand. Kvalitetskontrollen är mycket noggrann och minsta felaktighet åtgärdas.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Vit

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Vit
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Såskanna

  Lyngby Porcelæn Rhombe Såskanna
  Servera en välsmakande sås i denna vackra Rhombe-såskanna från Lyngby. Den stilrena kannan har karakteristisk form som hjälper den att hålla såsen varm. Kannan är enkel att hälla och droppar inte. Den är dekorerad med ett elegant mönster som gör att den bidrar med ett elegant uttryck under servering. Det fina, klassiska uttrycket och den vita färgen passar utmärkt till både vardag och fest.Rhombe såskanna har 2 års garanti.
 • Rörstrand - SÅLD Såskanna, Såsskål och Fat Rörstrand

  Rörstrand - SÅLD Såskanna, Såsskål och Fat Rörstrand
  1 st såskanna, 1 st såsskål med fat, 1 st litet uppläggningsfat, ur serien Rödvinge, från Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Vit

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Vit
 • Grand Cru Såskanna 70 cl vit

  Grand Cru Såskanna 70 cl vit
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Svart - Såssnipor & Såskannor Porslin Svart - 1104264775

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl Svart - Såssnipor & Såskannor Porslin Svart - 1104264775
  Flow såskanna från ferm LIVING med en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Bra att veta om såskannan - 30 cl- Ingår i serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm. Vi har valt ut Svart Såssnipor & Såskannor i Porslin från Ferm Living med stor omsorg.
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Off-White

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Off-White
  Såskannan från ferm LIVING har en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Om såskannan från ferm LIVING- Från serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm.- 30 cl Shoppa Såssnipor & Såskannor och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Eva Solo Såskanna 0,45 l Nova

  Eva Solo Såskanna 0,45 l Nova
  Vacker såsskål från Eva Solo. Såskannan har dubbla hällpipar vilket gör att man undviker att spilla. Servera direkt ur kannan eller använd en sked som kan vila på kanten av skålen utan att glida ner. Rymmer: 0,45 l.   
 • Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Svart

  Ferm Living Flow Såskanna 30 Cl - Såssnipor & Såskannor Porslin Svart
  Såskannan från ferm LIVING har en modern, rustik design i matt, glaserat porslin. Om såskannan från ferm LIVING- Från serien Flow.- Bredd: 185 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 30 cl.- Diameter: 90 mm.- 30 cl Shoppa Såssnipor & Såskannor och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grå

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Grå
 • Kockums Jernverk Såskanna 80 Cl - Såssnipor & Såskannor Stål Vit

  Kockums Jernverk Såskanna 80 Cl - Såssnipor & Såskannor Stål Vit
  Såskannan från Kockums Jernverk har en funktionell design med en praktisk måttskala på insidan. Den har en charmig retrokänsla i stål med dubbla, högkvalitativa emaljbeläggningar för enkel rengöring. Denna produkt kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktionshäll. Variationer i utseendet kan förekomma. Om såskannan från Kockums Jernverk- Härlig retrokänsla.- Måttskala på insidan.- Emaljerad stål.- Lätt att rengöra och underhålla.- Fungerar på alla hällar, inklusive induktionshäll. Skötselråd för såskannan- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Kan diskas i maskin men handdisk rekommenderas. Shoppa Såssnipor & Såskannor och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Broste Copenhagen Nordic Såskanna 40 Cl - Såssnipor & Såskannor Stengods Sand

  Broste Copenhagen Nordic Såskanna 40 Cl - Såssnipor & Såskannor Stengods Sand
  Den här såskannan tillhör en av Broste Copenhagens mest klassiska serveringsserie - Nordic Sand. Inspirationen kommer från den nordiska naturen och sanden som går att finna där. Den här såskannan passar perfekt när du vill ha en rustik dukning, såväl till vardags som till fest. Eftersom den är handgjord förekommer skiftningar i textur och färg, vilket gör varje kanna unik. Shoppa Såssnipor & Såskannor och mer Skålar & Uppläggningsfat hos Royal Design.
 • Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Gul

  Såskanna med Gradering 0,7 liter Emalj Gul

Heter det såssnipa, såskopp eller såskanna?

Kärt barn har många namn brukar man säga men vi kan nog ändå anse att orden såssnipa, såskopp och såskanna avspeglar formen på serveringskärlet något olika.

En såssnipa har en avlång, avsmalnande pip som "sniper" av strålen med sås. Begreppet används även om andra kärl med samma karaktär som till exempel smörsnipa, som man kan hälla skirat smör ur.

En såskopp är i regel en låg kopp med en liten pip som man häller såsen genom. Såskannan är enligt vår mening en större variant av koppen men har ett snarliknande utseende. Kan användas även som gräddkanna, mjölkkanna eller saftkanna.

ilead