Mortel

En mortel är ett praktisk köksredskap som lyfter smakerna i matlagningen. Med din mortelstöt kan du få fram alla härliga smaker ur både torkade och färska kryddor.

Ett mortelset består av en skål och en stöt (ibland kallad pistill). Oftast är både mortelskålen och stöten tillverkade i samma material. Vanligt förekommande material är granit, porslin, trä och exklusiv marmor.

Morteln har en lång historia inom matlagning

Det sägs att morteln är ett av de äldsta matlagningsverktygen. Från början var det nog bara två stenar som man slog mot varandra för att krossa nötter, frön och skal. Principen är ju densamma idag men istället för två oformade stenar har vi granitmortel eller gjutjärnsmortel som från Satake. Här visar vi några förslag på mortelstöt du kan köpa på nätet.

Populärt inom mortel

 • Ernst Mortel Svart Granit Stor

  Ernst Mortel Svart Granit Stor
  Klassisk mortel i polerad svart marmor från ERNST.  Snygg elegant design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök.   Höjd: 7,5 cm Dia: 14 cm  
 • Satake Mortel i gjutjärn Ø 15,5 cm

  Satake Mortel i gjutjärn Ø 15,5 cm
  Med den eleganta, runda morteln från Satake kan du krossa läckra örter och kryddor för att göra egna och otroligt goda blandningar. Du kan dessutom göra hemmagjord pesto som tack vare den praktiska hällpipen smidigt hälls över för servering. Morteln är tillverkad i 100 % gjutjärn och har
 • Dorre Birkedal Mortel granit dia 13 cm h9 cm

  Dorre Birkedal Mortel granit dia 13 cm h9 cm
  Inget kök är fulländat utan en mortel! Med detta praktiska tillbehör maler du alla typer av kryddor till ett perfekt resultat på ett effektivt sätt. Tillverkad i granit håller morteln hög kvalité men bidrar också med en personlig utstrålning som utgör en snygg detalj i köket. Dorres mor
 • Ernst Mortel Svart Granit Mellan

  Ernst Mortel Svart Granit Mellan
  Liten mortel i polerad svart granit från ERNST. Klassisk mortel i mindre modell, perfekt för små mängder.   Snygg design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök.   Höjd: 6,5 cmDia: 11,5 cm  

Fler tips på mortel

 • Mareld Mortel Granit 20 cm

  Mareld Mortel Granit 20 cm
  Granitmorteln från Mareld är inte bara ett perfekt verktyg till guacamolen den är också en stilren inredningsdetalj i köket. Morteln är tillverkad i hållbar, slittålig granit med en elegant finish. Finns att välja på i två olika storlekar, en liten och en som är extra stor. Den större m
 • Mortel Granit Ø 12 cm

  Mortel Granit Ø 12 cm
 • Mortel Medium Granit Svart

  Mortel Medium Granit Svart
 • Ironwood Gourmet - Mortel trä

  Ironwood Gourmet - Mortel trä
  Ironwood Gourmet mortel är ett hantverk i akacia som både är vacker och tålig.Morteln har en generös rundad arbetsyta som passar att mortla såväl färska örter, torkade kryddor och nötter i.
 • Zassenhaus - Mortel Gjutjärn XL 15,5 cm

  Zassenhaus - Mortel Gjutjärn XL 15,5 cm
  En stor mortel i matt gjutjärn från Zassenhaus. Det finns inte mycket som kan ersätta en mortel i hög kvalité då den kan användas till så mycket och denna modell är perfekt för färska kryddor, örter och röror som guacamole. Den blir dessutom en mycket fin detalj att inreda ditt kök med.
 • Ernst Vit marmor mortel 12 cm.

  Ernst Vit marmor mortel 12 cm.
  Blanda dina egna kryddor i denna marmormortel. Morteln har en enkel design i fint, vit marmor.En mortel är ett praktiskt redskap om du gror och torkar egna kyddörter, eller om du vill krossa/mosa andra torkade kryddor. Morteln skapar också en stilren och elegant look i ditt kök.
 • Modern House - Mortel Marmor 14 cm Ljusgrå

  Modern House - Mortel Marmor 14 cm Ljusgrå
 • Skeppshult Carl&Carl Mortel Med Stöt - Mortlar Valnöt Svart

  Skeppshult Carl&Carl Mortel Med Stöt - Mortlar Valnöt Svart
  Den här morteln med stöt från Skepphult är tillverkad av gjutjärn och har ett handtag i valnöt. Setet är designat av Carl&Carl. Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti Naturlig non-stick av svensk ekologisk rapsolja Ej för malning av salt då saltrester kan få malytan att rosta Vikt: 4,1 kg Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Mortel Granit Ø 12 cm

  Mortel Granit Ø 12 cm
 • Anders Petter - Backaryd Mortel Granit 16 cm

  Anders Petter - Backaryd Mortel Granit 16 cm
  Klassisk mortel av granit som fulländar vilket kök som helst. Använd till kryddor, nötter eller liknande. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Ernst Mortel Liten Granit - Mortlar Sten Svart

  Ernst Mortel Liten Granit - Mortlar Sten Svart
  Mortel från Ernst Kirchsteiger. Ta fram smakerna på dina örter och kryddor med denna klassiska mortel i granit. Designen är stilren och är fin att ha framme som en inredningsdetalj. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Gefu - Mortel Grino 10,2 cm

  Gefu - Mortel Grino 10,2 cm
  En mortel som är perfekt när man ska krossa lite kryddor till att ha i exempelvis en dressing eller till matlagningen. Den härdade insidan på denna snygga, handgjorda mortel, bidrar till ett perfekt resultat vid malning, med hjälp av pipen är det sen lätt att hälla över sina malda kryddor ner i kastrullen. Kolven är ergonomiskt utformad och krossar enkelt hårda korn av peppar och andra kryddor.Tål maskindisk.
 • Design House Stockholm Tondo Mortel

  Design House Stockholm Tondo Mortel
  Mortel är en köksutrustning som använts sedan antiken. Designen Jessika Källeskog har skapt en mortel som är unik och ger dig det resultat du vill ha. Du kommer känna hur pepparkornen mals vilket gör att du kan justera hur grovt du vill mortla.  Morteln hjälper dig med dina kr
 • Zwilling Spices Mortel Med Stöt /silver - Mortlar Rostfritt Stål Svart

  Zwilling Spices Mortel Med Stöt /silver - Mortlar Rostfritt Stål Svart
  Spices mortel med stöt från Zwilling tillverkad av svart/grå granit och en massiv stadig botten i 18/10 mattborstat rostfritt stål. En traditionell mortel med stöt som krossar och maler kryddor, örter och korn, för att frigöra dess oljor och maximera dess smaker. Robust design som inte påverkar smakerna samtidigt som morteln är ett dekorativt inslag i köket eller på matbordet. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Mortel Medium Granit Svart

  Mortel Medium Granit Svart
 • Spice Mortel 17 cm Marmor Vit

  Spice Mortel 17 cm Marmor Vit
 • Mortel, Svart granit, Liten

  Mortel, Svart granit, Liten
 • Skeppshult - Mortel på fot 11,5 cm

  Skeppshult - Mortel på fot 11,5 cm
  Traditionell mortel på fot i gediget gjutjärn. Passar perfekt för malningen av julbakets kryddor och kryddor till matlagningen året om. Gjutjärnet ger morteln tyngd vilket underlättar vid malningen.
 • Kitchen Craft Mortel med stöt Granit

  Kitchen Craft Mortel med stöt Granit
  Mal allt från örter och kryddor till guacamole och salsa i den praktiska och stiliga morteln från Kitchen Craft. Den är utmärkt för att som har att göra med kryddig, mexikans mat där starka och smakrika kryddor är ovärderliga. Bjud in dina gäster på mexikans mat som är lagad helt från
 • Satake Nabe Mortel Med Stöt - Mortlar Gjutjärn Svart

  Satake Nabe Mortel Med Stöt - Mortlar Gjutjärn Svart
  Robust och vacker mortel från Satake tillverkad av 100% gjutjärn. Utsedd till bäst i test och stor favorit av Sveriges största matmagasin Allt Om Mat och deras provkök. Med matchande stöt i gediget gjutjärn och praktisk pip.15,5 cm i diameter. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Marmormortel 10,5 cm

  Marmormortel 10,5 cm
 • Vintage - SÅLD Mortel med Stöt

  Vintage - SÅLD Mortel med Stöt
  Mortel med stöt i marmor.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Zassenhaus Mortel Xl - Mortlar Gjutjärn Svart

  Zassenhaus Mortel Xl - Mortlar Gjutjärn Svart
  Mortel XL i gjutjärn från Zassenhaus. Extra stor mortel i matt svart gjutjärn. Perfekt för att få liv i torkade kryddor och örter samt för att göra röror för hand. Använd endast redskap av plast eller trä i morteln, undvik vassa stålredskap. Rengör med lite vatten och en droppe diskmedel, torka sedan ur direkt tills morteln är riktigt torr. Förvaras torrt. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Anders Petter - Backaryd Mortel 9,5 cm Marmor Choklad

  Anders Petter - Backaryd Mortel 9,5 cm Marmor Choklad
  En klassisk mortel fulländar vilket kök som helst. Använd till kryddor, nötter eller liknande. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest. Morteln finns i flera härliga färger att välja mellan
 • Mortel Marmor

  Mortel Marmor
 • Mortel mörkgrå granit 14 cm

  Mortel mörkgrå granit 14 cm
 • Skeppshult Kryddskål/Mortel Gjutjärn med stöt

  Skeppshult Kryddskål/Mortel Gjutjärn med stöt
  En praktisk och snygg kryddskål/mortel i gjutjärn, diameter 11 cm.Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skydd, utan tillsats av några kemikalier.Skeppsh
 • Dorre Birkedal Mortel Granit - Mortlar Grå

  Dorre Birkedal Mortel Granit - Mortlar Grå
  Birkedal Mortel, Granit från Dorre. Mortlar Grå . Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Funktion Mortel med stöt 10 cm

  Funktion Mortel med stöt 10 cm
  Den större morteln från Funktion. I paketet finns också en praktisk stöt som du använder för att krossa örter och kryddor med. En utmärkt produkt för den matintresserade som samtidigt håller hög kvalité. Tillverkad i granit och diskas för hand.Dia. top: 15 cm.Dia. bund: 11 cm.Höjd: 10
 • Fox Run Molcajete Mortel

  Fox Run Molcajete Mortel
  Med denna mortel kan du förbereda och mala kryddor till perfektion. Fox Run har tillverkat denna mortel i elegant granit, så den är extra robust och med en omkrets på 20 cm får du en stor och praktik skål. En mortel är särskilt lämplig när du ska göra egen pesto, guacamole, salsa, kryddor
 • Mortel i Gjutjärn XL 15,5 cm

  Mortel i Gjutjärn XL 15,5 cm
 • Modern House - Mortel Marmor 13 cm Grå

  Modern House - Mortel Marmor 13 cm Grå
 • Zassenhaus - Mortel / Burk med trälock 2-pack

  Zassenhaus - Mortel / Burk med trälock 2-pack
  Mortel i gjutjärn från Zassenhaus. Denna uppsättning består av en mortel och en burk med trälock för förvaring av den nymalda kryddan. Ett 2-pack som klarar av att krossa kryddor såväl som färska örter och som med fördel kan stå framme i köket som dekoration. Diskas för hand med lite diskmedel och vatten.
 • Spice Mortel 12X6cm Marmor Svart

  Spice Mortel 12X6cm Marmor Svart
 • Mortel Vit Marmor

  Mortel Vit Marmor
 • Muubs Valley Mortel - Mortlar sten Natur - 9210000100

  Muubs Valley Mortel - Mortlar sten Natur - 9210000100
  Valley mortel från Muubs med en rustik design i natursten med ett orört yttre och ett polerat inre perfekt för att blanda kryddor. Produkten är tillverkad av naturligt material och gör därför varje del unik. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Bra att veta om Valley mortel - Rustik design.- Naturligt material.- Polerat inre.- Orört yttre.- Gjord av natursten. Vi har valt ut Natur Mortlar i Natursten från Muubs med stor omsorg.
 • Mortel

  Mortel
  Mortel i gjutjärn Ø 15,5 cm
 • Vintage - SÅLD Mortel med stöt i marmor

  Vintage - SÅLD Mortel med stöt i marmor
  Mortel med stöt i marmor.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Mortel Extra stor 20 cm

  Mortel Extra stor 20 cm
 • Mortel, Svart granit, Liten

  Mortel, Svart granit, Liten
 • Mortel Marmor

  Mortel Marmor
 • Mortel Gjutjärn 15,5 cm Svart

  Mortel Gjutjärn 15,5 cm Svart
 • House Doctor - Mortel med stöt, Kulti, Grå/Brun

  House Doctor - Mortel med stöt, Kulti, Grå/Brun
  Låt denna mortel från House Doctor dekorera köksbordet och använd den som ett utmärkt köksverktyg för att göra dina egna läckra kryddblandningar. Morteln kallas Kulti och kommer med en tillhörande stöt i samma färg och stil. Den skulpturala formen ger ett coolt uttryck som spelar fint med de gråa och bruna nyanserna. Det robusta, dekorativa materialet ger en vacker och användbar design som kommer att vara ett trevligt komplement till köket. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Tondo Mortel Marmor

  Tondo Mortel Marmor
 • Normann Copenhagen Craft Mortel & Mortelstöt - Mortlar Ek Svart

  Normann Copenhagen Craft Mortel & Mortelstöt - Mortlar Ek Svart
  Craft mortel med mortelstöt från Normann Copenhagen designad av Simon Legald. En mortel tillverkad av vit ek och mortelstöt i marmor, med en naturlig tyngd och hållbara, naturliga material som ger gedigen känsla av kvalitet. Olja morteln regelbundet för att hålla fri från smuts. Rengör med fuktig trasa. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Spice Mortel 17 cm Marmor Vit

  Spice Mortel 17 cm Marmor Vit
 • House Doctor Kulti Mortel - Mortlar Marmor Brun - 259290300

  House Doctor Kulti Mortel - Mortlar Marmor Brun - 259290300
  Mått:H: 9.5 cmD: 11,6 cm Vi har valt ut Brun Mortlar i Marmor från House Doctor med stor omsorg.
 • Zassenhaus Mortel 3 Delar - Mortlar Gjutjärn Svart

  Zassenhaus Mortel 3 Delar - Mortlar Gjutjärn Svart
  Mortel i tre delar från Zassenhaus tillverkad i matt svart gjutjärn. Setet innehåller två skålar, en mindre och en större samt en mortelstöt. Den större skålen är försedd med en hällpip, för att enkelt kunna hälla över krossade kryddor, nötter och annat direkt ur skålen. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Anders Petter - Backaryd Krydda Mortel Marmor Rose River

  Anders Petter - Backaryd Krydda Mortel Marmor  Rose River
  En klassisk Mortel från Backaryd Krydda
 • Mortel 8 cm

  Mortel 8 cm
  Mortel med stöt 8 cm
 • Mortel Vit Marmor

  Mortel Vit Marmor
ileadilead