Mortel

En mortel är ett praktisk köksredskap som lyfter smakerna i matlagningen. Med din mortelstöt kan du få fram alla härliga smaker ur både torkade och färska kryddor.

Ett mortelset består av en skål och en stöt (ibland kallad pistill). Oftast är både mortelskålen och stöten tillverkade i samma material. Vanligt förekommande material är granit, porslin, trä och exklusiv marmor.

Morteln har en lång historia inom matlagning

Det sägs att morteln är ett av de äldsta matlagningsverktygen. Från början var det nog bara två stenar som man slog mot varandra för att krossa nötter, frön och skal. Principen är ju densamma idag men istället för två oformade stenar har vi granitmortel eller gjutjärnsmortel som från Satake. Här visar vi några förslag på mortelstöt du kan köpa på nätet.

Populärt inom mortel

 • Ernst Mortel Svart Granit Stor

  Ernst Mortel Svart Granit Stor
  Klassisk mortel i polerad svart marmor från ERNST.  Snygg elegant design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök.   Höjd: 7,5 cm Dia: 14 cm  
 • Satake Mortel i gjutjärn Ø 15,5 cm

  Satake Mortel i gjutjärn Ø 15,5 cm
  Med den eleganta, runda morteln från Satake kan du krossa läckra örter och kryddor för att göra egna och otroligt goda blandningar. Du kan dessutom göra hemmagjord pesto som tack vare den praktiska hällpipen smidigt hälls över för servering. Morteln är tillverkad i 100 % gjutjärn och har en storlek på 15,5 cm.
 • Dorre Birkedal Mortel granit dia 13 cm h9 cm

  Dorre Birkedal Mortel granit dia 13 cm h9 cm
  Inget kök är fulländat utan en mortel! Med detta praktiska tillbehör maler du alla typer av kryddor till ett perfekt resultat på ett effektivt sätt. Tillverkad i granit håller morteln hög kvalité men bidrar också med en personlig utstrålning som utgör en snygg detalj i köket. Dorres mortel har även en kurvig och unik form som gör det där lilla extra. Mortelstöt medföljer. Specifikationer:- Färg: Svart.- Material: Granit.- Diameter: 13 cm. - Höjd: 9 cm.
 • Ernst Mortel Svart Granit Mellan

  Ernst Mortel Svart Granit Mellan
  Liten mortel i polerad svart granit från ERNST. Klassisk mortel i mindre modell, perfekt för små mängder.   Snygg design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök.   Höjd: 6,5 cmDia: 11,5 cm  

Fler tips på mortel

 • Mortel Extra Stor Ø20 cm Granit Grå

  Mortel Extra Stor Ø20 cm Granit Grå
 • Anders Petter - Backaryd Mortel Granit 16 cm

  Anders Petter - Backaryd Mortel Granit 16 cm
  Klassisk mortel av granit som fulländar vilket kök som helst. Använd till kryddor, nötter eller liknande. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
 • Mortel Medium Ø11,5x6,5 cm Granit Svart

  Mortel Medium Ø11,5x6,5 cm Granit Svart
 • Mira Mortel 18,5x6,5 cm Granit Grå

  Mira Mortel 18,5x6,5 cm Granit Grå
 • Mareld Mortel Granit 12 cm

  Mareld Mortel Granit 12 cm
  Morteln i granit från Mareld är inte bara praktisk till kryddor och örter, utan passar även som dekoration på köksbordet. Morteln är tillverkad i hållbar, slittålig granit med en elegant finish. Den finns att välja på i två olika storlekar, en liten och en som är extra stor. Den mindre morteln har en diameter på 12 cm och den större har en diameter på 20 cm. För att på bästa sätt ta hand om din mortel bör den diskas för hand.
 • Mortel

  Mortel
  Mira Mortel granit fyrkantig 18,5*18,5*6,5 invädnig diameter 16,5
 • Zassenhaus - Mortel Gjutjärn 3 delar

  Zassenhaus - Mortel Gjutjärn 3 delar
  Detta set från Zassenhaus består av en mortelstöt och två skålar, samtliga tillverkade i högkvalitativt gjutjärn. Den ena skålen är försedd med hällpip för att underlätta vid upphällning. Diska delarna för hand med lite diskmedel och vatten. En perfekt gåva till dig själv eller till den matintresserade.
 • Mortel Stor Ø14x7,5 cm Granit Svart

  Mortel Stor Ø14x7,5 cm Granit Svart
 • Vintage - SÅLD Mortel med stöt i marmor

  Vintage - SÅLD Mortel med stöt i marmor
  Mortel med stöt i marmor.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Mortel Marmor 7x12,5cm Mörkgrå

  Mortel Marmor 7x12,5cm Mörkgrå
  En praktisk och stabil mortel i marmor hjälper dig att mortla kryddor till perfekt konsistens. Tack vara marmorns tyngd står denna mortel stadigt och är även en snygg detalj i köket. I samma fina design hittar du flera matchande kökstillbehör.Marmor är ett naturmaterial vilket gör varje produkt unik med vissa variationer i både färg och form - ingen är helt enkelt den andra helt lik.Mått: H 6,4 Ø 12,7cm.
 • Dorre Birkedal Mortel - Mortlar Granit Granitgrå

  Dorre Birkedal Mortel - Mortlar Granit Granitgrå
  Rustik mortel från Dorre som är tillverkad av granit. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Gefu - Mortel Grino 13,5 cm Svart

  Gefu - Mortel Grino 13,5 cm Svart
  Mortel Grino 13,5 cm är perfekt när man ska krossa kryddor till att ha i exempelvis en dressing eller till matlagningen.Den härdade insidan på denna snygga, handgjorda mortel, bidrar till ett perfekt resultat vid malning, med hjälp av pipen är det sen lätt att hälla över sina malda kryddor ner i kastrullen. Kolven är ergonomiskt utformad och krossar enkelt hårda korn av peppar och andra kryddor.Morteln Grino finns i fler storlekar och tål maskindisk.
 • Mareld Mortel Granit 20 cm

  Mareld Mortel Granit 20 cm
  Granitmorteln från Mareld är inte bara ett perfekt verktyg till guacamolen den är också en stilren inredningsdetalj i köket. Morteln är tillverkad i hållbar, slittålig granit med en elegant finish. Finns att välja på i två olika storlekar, en liten och en som är extra stor. Den större morteln har en diameter på 20 cm och den mindre har en diameter på 12 cm.  För att på bästa sätt ta hand om din mortel diskas den för hand.
 • Ernst Mortel Stor Granit - Mortlar Sten Svart

  Ernst Mortel Stor Granit - Mortlar Sten Svart
  Mortel från Ernst Kirchsteiger. Ta fram smakerna på dina örter och kryddor med denna klassiska mortel i granit. Designen är stilren och är fin att ha framme som en inredningsdetalj. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Marimekko Oiva/unikko Mortel - Mortlar Stengods Terra

  Marimekko Oiva/unikko Mortel - Mortlar Stengods Terra
  Morteln från Marimekko har en rustik look i stengods med en obehandlad insida och en dekorativ blomma på utsidan. Den har en stöt i gummi. Tillverkad i Kina. Formgivning av Maija Isola & Kristina Isola. Om morteln från Marimekko- Oiva/Unikko uppskattas för den rustika känslan.- Stöt ingår.- Från serien Unikko.- Höjd: 77 mm.- Diameter: 115 mm. Skötselråd för morteln- Tål diskmaskin. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Mortel med Stöt Ø12x8,5 cm Granit Svart

  Mortel med Stöt Ø12x8,5 cm Granit Svart
 • Mortel Ø15,5 cm Gjutjärn Svart

  Mortel Ø15,5 cm Gjutjärn Svart
 • Zassenhaus - Mortel Gjutjärn XL 15,5 cm

  Zassenhaus - Mortel Gjutjärn XL 15,5 cm
  En stor mortel i matt gjutjärn från Zassenhaus. Det finns inte mycket som kan ersätta en mortel i hög kvalité då den kan användas till så mycket och denna modell är perfekt för färska kryddor, örter och röror som guacamole. Den blir dessutom en mycket fin detalj att inreda ditt kök med.
 • Mortel 11,5 cm

  Mortel 11,5 cm
  Mortel med stöt
 • Zassenhaus Mortel Xl - Mortlar Gjutjärn Svart

  Zassenhaus Mortel Xl - Mortlar Gjutjärn Svart
  Mortel XL i gjutjärn från Zassenhaus. Extra stor mortel i matt svart gjutjärn. Perfekt för att få liv i torkade kryddor och örter samt för att göra röror för hand. Använd endast redskap av plast eller trä i morteln, undvik vassa stålredskap. Rengör med lite vatten och en droppe diskmedel, torka sedan ur direkt tills morteln är riktigt torr. Förvaras torrt. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Birkedal Mortel Ø13x9 cm Marmor Grå

  Birkedal Mortel Ø13x9 cm Marmor Grå
 • Kitchen Craft Masterclass Quarry Mortel - Mortlar Marmor Svart

  Kitchen Craft Masterclass Quarry Mortel - Mortlar Marmor Svart
  Vacker mortel med stöt tillverkad av marmor med en polerad utsida och grov insida. Den grova insidan underlättar när du maler örter och kryddor, i kombination med granitens naturliga tyngd. Rengör endast med handdisk. 20 års garanti. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Skeppshult Kryddskål/Mortel Gjutjärn med stöt

  Skeppshult Kryddskål/Mortel Gjutjärn med stöt
  En praktisk och snygg kryddskål/mortel i gjutjärn, diameter 11 cm.Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skydd, utan tillsats av några kemikalier.Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn - man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
 • Zwilling Mortel i granit och mattborstat RF.15x10 cm

  Zwilling Mortel i granit och mattborstat RF.15x10 cm
  Vacker mortel från Zwilling i granit och mattborstat rostfritt stål. Vacker detalj i ditt kök som även har en funktion att fylla. Mortla dina kryddor för att få bättre smak på din mat. Material: granitFärg: svart 
 • Mortel

  Mortel
  Birkedal Mortel granit diameter 22 cm höjd 12 cm
 • Eva Solo - Green Tools Kryddkross Grön

  Eva Solo - Green Tools Kryddkross Grön
  Mal eller krossa kryddorna genom att vrida krossen fram och tillbaka. De utvalda smakgivarna samlas i skålen under och kan användas direkt i maten. Den organiska formen ger kryddkvarnen ett bra och behagligt grepp. Tål diskmaskin.Serien Green Tools från Eva Solo en kollektion som består av flera köksredskap tillverkade i hållbarhetens namn. Grepp och skaft är tillverkade i komposit, vilket är ett hållbart material, där 50% av det konstgjorda materialet är ersatt av vetefiber. Kollektionen är utformad för att göra det enklare att smaksätta det gröna, och för att få in lite extra natur i köket.
 • Anders Petter - Backaryd Mortel 9,5 cm Marmor Choklad

  Anders Petter - Backaryd Mortel 9,5 cm Marmor Choklad
  En klassisk mortel fulländar vilket kök som helst. Använd till kryddor, nötter eller liknande. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest. Morteln finns i flera härliga färger att välja mellan
 • Gefu - Mortel Grino 7,7 cm

  Gefu - Mortel Grino 7,7 cm
  Liten mortel som är perfekt när man bara ska krossa lite kryddor till att ha i exempelvis en dressing. Den snygga och härdade insidan på denna handgjorda mortel bidrar till ett perfekt resultat vid malning, med hjälp av pipen är det lätt att hälla över sina malda kryddor. Kolven är ergonomiskt utformad och krossar enkelt pepparkorn, hårda saltkristaller och andra kryddor.Tål maskindisk.
 • Dorre Birkedal Granit Mortel

  Dorre Birkedal Granit Mortel
  Krossa kryddor och mixa ingredienser till en grov pesto i Birkedal mortel från Dorre. Denna praktiska och funktionella mortel med stöt i robust granit mäter 22 cm i diameter och 12 cm på höjden, vilket är den perfekta storleken till att krossa diverse örter och liknande.Krossa hela kryddor, som kardemumma, senapsfrön, korianderfrön och mycket mer, så att du alltid får ut bästa möjliga resultat när du lagar mat. Morteln passar även utmärkt för att blanda pesto med basilika och andra färska örter. På så sätt får du en grövre pesto fylld med smak. Det rekommenderas att du diskar morteln och stöt för hand.
 • Mortel med Stöt Ø14x8 cm Granit Grå

  Mortel med Stöt Ø14x8 cm Granit Grå
 • Mortel Extra Stor Ø20 cm Granit Grå

  Mortel Extra Stor Ø20 cm Granit Grå
 • Marimekko Unikko mortel

  Marimekko Unikko mortel
  Mortel av brunt stengods från Marimekko. Utsidan har en klar glasyr, med Unikko-mönstret präglat. Insidan av morteln har en naturligt grov yta, med räfflor som hjälper processen medan du mortlar. Mortelstöten är tillverkad av gummi och bör diskas för hand. Själva morteln tål att diskas i diskmaskin. Levereras i stilig presentförpackning.Det ikoniska mönstret Unikko kom till år 1964 och formgavs av designern Maija Isola. Isola ville skapa något intressant utifrån ett organiskt tema, och tog fram en rad vackra blomstermönster. Idag är mönstret känt över hela världen. Se till att avlägsna klistermärket från botten av produkten innan du använder den, eftersom det innehåller en mindre mängd metall.
 • Skeppshult Mortel Med Fot Hög 11,5 Cm - Mortlar Gjutjärn Svart

  Skeppshult Mortel Med Fot Hög 11,5 Cm - Mortlar Gjutjärn Svart
  Den här morteln från Skeddpshult är tillverkad av gjutjärn och har en hög fot som passar stilfullt in i köket. Den har en naturlig non-stick-yta tack vare den inbrända rapsoljan, men det är rekommenderat att inte mortla salt eftersom saltrester kan få malytan att rosta.Egenskaper Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti Naturlig non-stick Ej för malning av salt Vikt 1,7 kg Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Mortel med Stöt Ø14x8 cm Granit Grå

  Mortel med Stöt Ø14x8 cm Granit Grå
 • Mortel i gjutjärn 3 delar

  Mortel i gjutjärn 3 delar
 • Vintage - SÅLD Mortel med Stöt

  Vintage - SÅLD Mortel med Stöt
  Mortel med stöt i marmor.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gefu - Mortel Grino 10,2 cm

  Gefu - Mortel Grino 10,2 cm
  En mortel som är perfekt när man ska krossa lite kryddor till att ha i exempelvis en dressing eller till matlagningen. Den härdade insidan på denna snygga, handgjorda mortel, bidrar till ett perfekt resultat vid malning, med hjälp av pipen är det sen lätt att hälla över sina malda kryddor ner i kastrullen. Kolven är ergonomiskt utformad och krossar enkelt hårda korn av peppar och andra kryddor.Tål maskindisk.
 • Fox Run Molcajete Mortel

  Fox Run Molcajete Mortel
  Med denna mortel kan du förbereda och mala kryddor till perfektion. Fox Run har tillverkat denna mortel i elegant granit, så den är extra robust och med en omkrets på 20 cm får du en stor och praktik skål. En mortel är särskilt lämplig när du ska göra egen pesto, guacamole, salsa, kryddor och mycket mer. Så kom igång med att tillsätta färska kryddor i maten med denna fina mortel från Fox Run.
 • Ernst Mortel Svart Granit Liten

  Ernst Mortel Svart Granit Liten
  Liten mortel i polerad svart marmor från ERNST. Klassisk mortel i mindre modell, perfekt för små mängder.   Snygg design, lämnas med fördel kvar på bänken och blir en del av inredningen i ditt kök.   Höjd: 5 cmDia: 9,5 cm  
 • Marimekko - Unikko Mortel 11,5x7,7 cm

  Marimekko - Unikko Mortel 11,5x7,7 cm
  Mortel av stengods från Marimekko. På mortelns utsida är Unikko-mönstret vallmoblomman tryckt . Tål maskindisk. Marimekkos berömda vallmomönster Unikko föddes 1964 i en tid då designhusets kollektioner mest bestod av abstrakta tryck. Designern Maija Isola ville skapa något intressant från detta ekologiska tema och designade en hel rad blommönster. Idag representerar den ikoniska blomman kreativitet.
 • Mortel

  Mortel
  Birkedal Mortel granit diameter 13 cm höjd 9 cm
 • FOXRUN - Mortel Molcajete 20 cm Granit

  FOXRUN - Mortel Molcajete 20 cm Granit
  Molcajete från Fox Run är en stor och rejäl mortel i Mexikansk stil. Tillverkad i granit står den stadigt på 3 ben och har en härligt rustik känsla. Perfekt när du ska tillaga guacamole, salsa och andra goda röror.
 • Zassenhaus Mortel 3 Delar - Mortlar Gjutjärn Svart

  Zassenhaus Mortel 3 Delar - Mortlar Gjutjärn Svart
  Mortel i tre delar från Zassenhaus tillverkad i matt svart gjutjärn. Setet innehåller två skålar, en mindre och en större samt en mortelstöt. Den större skålen är försedd med en hällpip, för att enkelt kunna hälla över krossade kryddor, nötter och annat direkt ur skålen. Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Mortel i järn

  Vintage - SÅLD Mortel i järn
  Mortel i järn.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Dorre Boda Mortel Granit - Mortlar Grå

  Dorre Boda Mortel Granit - Mortlar Grå
  Boda Mortel, Granit från Dorre. Mortlar Grå . Shoppa Mortlar och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Mortel i Gjutjärn XL 15,5 cm

  Mortel i Gjutjärn XL 15,5 cm
 • Vintage - SÅLD Mortel i Trä från 1800-talet

  Vintage - SÅLD Mortel i Trä från 1800-talet
  Mortel i Trä från 1800-taletBruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Mortel Stor Ø14x7,5 cm Granit Svart

  Mortel Stor Ø14x7,5 cm Granit Svart
 • Mortel 12,5 cm Akacia

  Mortel 12,5 cm Akacia
ileadilead