Pajformar

Till din matpajer och smaskiga efterrättspajer finns dessa fina pajformar. Ugnsfasta formar för att grädda paj vid höga temperaturer. Vanliga material för tillverkning av pajform är stengods och pyrexglas.

Populärt inom pajformar

 • Gerbera Rund Pajform Provence Fikon 30x5 cm.

  Gerbera Rund Pajform Provence Fikon 30x5 cm.
  Alla produkter är ugnsfasta långt över 250 grader och fungerar i mikrougn, på din grill och kan även frysas. Ugnsfast keramik har en alldeles egen sammansättning som gör att din mat inte bränner fast i kanterna och underlättar rengöring efter matlagning.Produkterna är av hög kvalitet och är kockarnas favorit på grund av sin unika förmåga att varsamt värma och tillaga maträtter, med bibehållen smak och struktur, och att även hålla värme och kyla under lång tid.Testad och godkänd enligt EUs normer för bl.a kadmium, blyinnehåll och andra gifter. Produkterna är godkända för livsmedelshantering och har en lagstadgad märkning i godset. De produkter som inte har märkning har tillkommit innan man införde märkningen.Gerbera stöder Cancerfonden och ECPAT Sverige.
 • Staub - Pajform 24 cm Vit

  Staub - Pajform 24 cm Vit
  Pajform med två handtag från franska varumärket Staub. Tillverkad i glaserat stengods av högsta kvalitet. Kan användas både i ugnen, frysen och mikrovågsugnen.
 • Anders Petter - Stenfors Pajform 27 cm Vit

  Anders Petter - Stenfors Pajform 27 cm Vit
  Tålig ugnsfast pajform tillverkad av extra starkt porslin, som tål både höga och låga temperaturer. Ugnsformen tål mikrovågsugn, ugn, frys och diskmaskin och fungerar lika bra som gratängform.Stenfors är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda. Helt enkelt köksserien med en känsla för detaljer.
 • Le Creuset - Pajform Stengods 28 cm Vulkan

  Le Creuset - Pajform Stengods 28 cm Vulkan
  Färggrann pajform från Le Creuset, tillverkad av glaserad stengods. Med en klassisk form och en levande färg är den perfekt att servera och gratinera paj i.Ugnsformen tål maskindisk, mikrovågsugn, ugn samt kyl och frys. Klarar från -18°C upp till 260°C. Undvik snabba temperaturskillnader. Placera aldrig en varm form direkt i frysen eller en fryst form direkt i ugnen.

Fler tips på pajformar

 • de Buyer - Pajform Löstagbar botten Blue Steel 30 cm

  de Buyer - Pajform Löstagbar botten Blue Steel 30 cm
 • de Buyer - Pajform Löstagbar botten Blue Steel 24 cm

  de Buyer - Pajform Löstagbar botten Blue Steel 24 cm
  Pajform med löstagbar botten från De Buyer är perfekt för att baka alla typer av pajer och tårtor. Den har en löstagbar botten som gör det lätt att ta ut pajen efter tillagning. Pajformen har en 24 cm diameter, perfekt för att skapa pajer som räcker till hela familjen.
 • Pajform 28 cm

  Pajform 28 cm
 • Pyrex Bake & Enjoy Pajform i Glas 28 cm 1,4 l

  Pyrex Bake & Enjoy Pajform i Glas 28 cm 1,4 l
  Pajform från Pyrex i glasMått 27 cm
 • Kockums - Stekpanna / Pajform 28 cm Svart

  Kockums - Stekpanna / Pajform 28 cm Svart
  Gedigen svenskproducerad stekpanna/pajform i svenskt kolstål. Stekpannan är förinbränd med vegetabiliska oljor vilket gör den startklar direkt efter inköp och du slipper börja med en egen inbränningsprocedur. Den tål höga temperaturer och sprider värmen jämt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Fungerar på alla typer av värmekällor och i ugn. Använd den både som stekpanna och pajform. De dubbla handtagen gör den lätt att placera i ugnen. Dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder finns som tillbehör för att skydda fingrarna vid servering.
 • Pillivuyt - Pajform 25 cm Vit

  Pillivuyt - Pajform 25 cm Vit
  Klassisk Pajform från Pillivuyt i originalutformning med vågig kant och platt botten. Pillivuyt Pajform Vit har en diameter på 25 cm.
 • Tala - Klassisk Pajform 25 cm Svart

  Tala - Klassisk Pajform 25 cm Svart
  Klassisk Pajform från Tala som är 25 cm i diameter.Laga läckra matpajer eller gudomliga efterrättspajer med enkelhet.Tala Performance Bakeware är en serie med formar belagda med dubbla lager av Premium Whitford Eclipse Coating. Det är tåliga produkter som till och med tål att användas med metallredskap. Den tål kyl, frys och diskmaskin och levereras med en tio års garanti.- Kyl, frys och diskmaskin säkert- Säker för användning med metallredskap- Värmesäker upp till 240 grader Celsius- PFOA, PTFE och BPA-fri-10 års garanti!
 • MasterClass - Pajform med löstagbar botten 25 cm

  MasterClass - Pajform med löstagbar botten 25 cm
  Gör läckra pajer, flans och tårtor med denna pajform från MasterClass med non-stickbeläggning. Räfflade sidor och en lös botten utgör denna runda pajform en del av MasterClass prisbelönta bakverkskollektion som garanterar många år av tillfredsställande matlagning och bakning. - Tål diskmaskin, ugn, kyl och frys - Kolstål - Rostbeständig - 20 års garanti - 5 års non-stick garanti
 • Tala - Pajform 28 cm

  Tala - Pajform 28 cm
  Pajform 28 cm från Tala - att laga en paj är alltid ett lyckat recept på antingen en middag eller efterrätt. Med en pajform ur Tala Performance Bakeware serie gör du det med lätthet. Serien är belagd med dubbla lager av Premium Whitford Eclipse Coating, en tålig form som kan användas med metallredskap, tål kyl, frys och diskmaski och levereras med en tio års garanti.- Kyl, frys och diskmaskin säkert - Säker för användning med metallredskap - Värmesäker upp till 240 grader Celsius - PFOA, PTFE och BPA-fri -10 års garanti!
 • Pajform nr. 10 29 x 4 cm Vit

  Pajform nr. 10 29 x 4 cm Vit
 • Pajform Löstagbar Botten

  Pajform Löstagbar Botten
 • Bakeware Pajform Ø28 cm Stål

  Bakeware Pajform Ø28 cm Stål
 • Stekpanna/Pajform Ø28 cm Kolstål Svart

  Stekpanna/Pajform Ø28 cm Kolstål Svart
 • Pillivuyt - Pajform 27,5 cm

  Pillivuyt - Pajform 27,5 cm
  Pajform i originalutformning med vågig kant och platt botten. Formen har en diameter på 27,5 cm.
 • Pajform m lös botten Ø26 cm

  Pajform m lös botten Ø26 cm
 • Pajform nr. 7 Serie Originale 24 x 3,5 cm Vit

  Pajform nr. 7 Serie Originale 24 x 3,5 cm Vit
 • Pillivuyt Pajform nr. 2, Ø 13,5 cm.

  Pillivuyt Pajform nr. 2, Ø 13,5 cm.
  Gör de finaste pajerna med den perfekta pajformen. Pillivuyts pajform fås i många storlekar, så det finns en för varje tillfälle. Pajformen presenterar din mat fint och skapar en fulländad kulinarisk upplevelse från ugn till bord. Utöver att porslinet är otroligt tåligt mot slag och stötar, så tål den även termisk chock. Det tål från -30 °C till +350 °C. Du kan alltså ta ut fatet ur frysen och ställa in det direkt i en varm ugn, så du kan förbereda pajen och ställa den i frysen tills det är dags för ugnen.
 • Kockums - Stekpanna / Pajform 30 cm

  Kockums - Stekpanna / Pajform 30 cm
  Gedigen svenskproducerad stekpanna/pajform i svenskt kolstål. Stekpannan är förinbränd med vegetabiliska oljor vilket gör den startklar direkt efter inköp och du slipper börja med en egen inbränningsprocedur. Den tål höga temperaturer och sprider värmen jämt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Fungerar på alla typer av värmekällor och i ugn. Använd den både som stekpanna och pajform. De dubbla handtagen gör den lätt att placera i ugnen. Dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder finns som tillbehör för att skydda fingrarna vid servering.
 • Profi Pajform Ø24cm Antracitgrå

  Profi Pajform Ø24cm Antracitgrå
 • Gerbera - Provence Pajform 30 cm Blå

  Gerbera - Provence Pajform 30 cm Blå
  Stor klassisk pajform från Gerbera i stengods som inte bara fungerar för paj och som ugnsform utan är även vacker att servera ur och ger en härlig färgklick på middagsbordet. Tål maskindisk, mikrovågsugn och frys, undvik extrema temperaturskillnader. All keramik är handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserat för hand. Därför förekommer det små variationer mellan produkterna. Gerbera startades 2006 med idén om att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design i produkter som tål att användas vid varje måltid, vardag som fest.
 • Profi Pajform Ø30cm Antracitgrå

  Profi Pajform Ø30cm Antracitgrå
 • Profi pajform antracitgrå 20 cm

  Profi pajform antracitgrå 20 cm
 • MasterClass - Pajform med löstagbar botten 23 cm

  MasterClass - Pajform med löstagbar botten 23 cm
  Gör läckra pajer, flans och tårtor med denna pajform från MasterClass med non-stickbeläggning. Räfflade sidor och en lös botten utgör denna runda pajform en del av MasterClass prisbelönta bakverkskollektion som garanterar många år av tillfredsställande matlagning och bakning. - Tål diskmaskin, ugn, kyl och frys - Kolstål - Rostbeständig - 20 års garanti - 5 års non-stick garanti
 • Emaljerad Pajform 30 cm

  Emaljerad Pajform 30 cm
 • Silvertop Pajform 35x11cm Silver

  Silvertop Pajform 35x11cm Silver
 • Pillivuyt - Pajform 11 cm

  Pillivuyt - Pajform 11 cm
  Liten pajform i originalutformning med vågig kant och platt botten. Formen har en diameter på 11 cm. Portionspajformen kallas också ”tartelettform”.
 • Pillivuyt 2 st. Pajformer

  Pillivuyt 2 st. Pajformer
  Det ska inte vara ett problem att stå i köket och göra pajer. Pillivuyts pajform har en original utformning med vågig kant och platt botten. Presentförpackningen består av två pajformer; nr. 8 och nr. 9. Porslinet är otroligt tåligt mot stötar och slag, så det tål att användas. Dessutom tål det termisk chock från -30 °C till +350 °C, så du kan förbereda pajen, frysa ner den och ta upp den först när den ska in i ugnen. Du får en bra värmefördelning tack vare den speciella porslinsmassan från Pillivuyt.
 • Non-Stick Rektangulär Pajform med Löstagbar botten

  Non-Stick Rektangulär Pajform med Löstagbar botten
 • Le Creuset - Pajform Non-Stick 28 cm

  Le Creuset - Pajform Non-Stick 28 cm
  Non-stick-pajform från Le Creuset. designad för att göra matlagningen så mycket enklare. Non-stickbeläggning gör att maten släpper lätt och att värmen sprids jämnt. Pajformen har en avtagbar botten som underlättar både servering och rengöring. Pajformen har även värmebeständiga handtag med bra grepp.
 • Pajform Non-stick 28 cm

  Pajform Non-stick 28 cm
 • Non-Stick Rund Pajform 20cm

  Non-Stick Rund Pajform 20cm
 • Silvertop Pajform 32x22cm Silver

  Silvertop Pajform 32x22cm Silver
 • Blomsterbergs Pajform m/lös botten Ø28 cm

  Blomsterbergs Pajform m/lös botten Ø28 cm
  Söta pajer med frukter och bär är alltid en säker hit. Med pajformarna från Blomsterbergs kan du baka dina pajer i hela 6 olika storlekar, som spänner från en diameter på 7 cm till 28 cm. De är alla utrustade med en praktisk lös botten, som gör dem lättare att arbeta med. Formarna är tillverkade i hållbart aluminium med anodiserad yta, som tål temperaturer från -20 och upp till 230 grader. Du kan därför ställa formen i både frys och ugn. Det rekommenderas att formen diskas för hand samt smöras inför användning. Pajformen är testad och utvald av den duktiga konditorn Mette Blomsterberg, som vi känner bäst som bak- och dessertexpert från TV-programmet  'Det søde liv'.
 • Pajform Rund

  Pajform Rund
 • de Buyer - Pajform Rektangulär Löstagbar botten 35 cm

  de Buyer - Pajform Rektangulär Löstagbar botten 35 cm
  Pajform Rektangulär Löstagbar botten 35 cm från De Buyer är den perfekta lösningen för dig som för dig som vill baka en god och saftig paj. Formen är tillverkad av robust rostfri stål och har en löstagbar botten som gör det enkelt att ta ut din paj från formen. Medföljande bakplåtspappret kan återanvändas upp till 200 gånger. Den har också en skarp kant som gör det enkelt att skära upp pajen i perfekta bitar. Tål maskindisk.
 • Kitchen Craft Pajform rektangulär med Löstagbar Botten Non-stick 21 cm x 31 cm

  Kitchen Craft Pajform rektangulär med Löstagbar Botten Non-stick 21 cm x 31 cm
  En rejält stor pajform med löstagbar botten, praktiskt och enkelt när man bakar kladdkakor.Master Class formarna från Kitchen Craft har fantastisk kvalitet, bakar jämnt och snabbt.Kitchen Craft har fått fina utmärkelser för den goda kvaliten på sina bakformar, kemikaliefri non-stickbeläggning med 1 m.m. tjocklek.Diskmaskin, ugn, kyl och frys säker BPA-fri20 års garanti, 5 års garanti på non-stickbeläggningen.
 • Lékué Lekue Pajform dia 28 cm Silikon Svart

  Lékué Lekue Pajform dia 28 cm Silikon Svart
  Form i högkvalitativ silikon för Paj, som släpper lätt utan smörjning. Tål -60° till +220°. Diameter: 28 cm Höjd: 3,2 cmRymmer 1200 ml.
 • Silvertop Pajform 21x21cm Silver

  Silvertop Pajform 21x21cm Silver
 • Pajform med lös botten Ø28

  Pajform med lös botten Ø28
 • Pajform 28 cm Deep Teal

  Pajform 28 cm Deep Teal
 • Pajform rektangulär Silvertop 35 x 11 x 2,5 cm perforerad

  Pajform rektangulär Silvertop 35 x 11 x 2,5 cm perforerad
 • Non-Stick Pajform med Löstagbar Botten 30 cm

  Non-Stick Pajform med Löstagbar Botten 30 cm
 • Gerbera - Provence Pajform 26 cm Rosa

  Gerbera - Provence Pajform 26 cm Rosa
  Klassisk pajform från Gerbera i stengods som inte bara fungerar för paj och som ugnsform utan är även vacker att servera ur och ger en härlig färgklick på middagsbordet. Tål maskindisk, mikrovågsugn och frys, undvik extrema temperaturskillnader. All keramik är handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserat för hand. Därför förekommer det små variationer mellan produkterna. Gerbera startades 2006 med idén om att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design i produkter som tål att användas vid varje måltid, vardag som fest.
 • Gerbera - Provence Pajform 26 cm Blå

  Gerbera - Provence Pajform 26 cm Blå
  Klassisk pajform från Gerbera i stengods som inte bara fungerar för paj och som ugnsform utan är även vacker att servera ur och ger en härlig färgklick på middagsbordet. Tål maskindisk, mikrovågsugn och frys, undvik extrema temperaturskillnader. All keramik är handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserat för hand. Därför förekommer det små variationer mellan produkterna. Gerbera startades 2006 med idén om att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design i produkter som tål att användas vid varje måltid, vardag som fest.
 • Kitchen Craft Master Class Pajform Perforerad Non-stick 18x3cm

  Kitchen Craft Master Class Pajform Perforerad Non-stick 18x3cm
  En helt ny och unik form med perforerad yta vilket gör dina bakverk frasigare och krispigare. Master Class formarna från Kitchen Craft har en fantastisk kvalitet, bakar jämnt och snabbt.Kitchen Craft har fått fina utmärkelser för den goda kvaliten på sina bakformar, kemikaliefri non-stickbeläggning med 1 m.m. tjocklek.Diskmaskin, ugn, kyl och frys säker Perforerade hål BPA-fri20 års garanti
 • Pajform large 1,5l - sand

  Pajform large 1,5l - sand
  Vacker och praktisk pajform till vardags och fest
 • Pajform hög Silvertop 20 x 4 cm

  Pajform hög Silvertop 20 x 4 cm
 • Profi Pajform Mini Ø10cm Antracitgrå

  Profi Pajform Mini Ø10cm Antracitgrå
 • Anders Petter - Stenfors Pajform 27 cm Svart

  Anders Petter - Stenfors Pajform 27 cm Svart
  Tålig pajform från Anders Petters Stenfors-serie. Baka både mat- och efterrättspajer med denna ugnsfasta pajform som garanterar ett smaskigt resultat varje gång – vare sig du lagar till en västerbotten till julmiddagen eller en riktigt syrlig rabarberpaj på den varma sensommareftermiddagen. Ugnsformen är tillverkad av extra starkt porslin som tål höga temperaturer på upp till 260 °C och finns i flera olika storlekar och färger. Formen kan användas i mikrovågsugn, ugn, frys och diskmaskin.Anders Petter Stenfors Pajform är 27 cm i diameter.I serien Stenfors från Anders Petter ingår en rad köksverktyg- och produkter som har tagits fram med både hållbarhet och prestanda i åtanke för att kunna erbjuda prisvärda alternativ med en design som gör att de passar in i både moderna såväl som i klassiskt utformade kök. Stenfors är helt enkelt en köksserie med en skarp känsla för detaljer!
 • Le Creuset - Pajform Stengods 28 cm Svart

  Le Creuset - Pajform Stengods 28 cm Svart
  Färggrann pajform från Le Creuset, tillverkad av glaserad stengods. Med en klassisk form och en levande färg är den perfekt att servera och gratinera paj i.Ugnsformen tål maskindisk, mikrovågsugn, ugn samt kyl och frys. Klarar från -18°C upp till 260°C. Undvik snabba temperaturskillnader. Placera aldrig en varm form direkt i frysen eller en fryst form direkt i ugnen.
 • Peugeot Appolia Pajform 30 Cm - Pajformar Keramik Röd

  Peugeot Appolia Pajform 30 Cm - Pajformar Keramik Röd
  Pajformen från Peugeot har en lättanvänd, estetiskt tilltalande design med en räfflad kant perfekt för både matlagning och bakning. Den är tillverkad av robust keramik med en slät, högkvalitativ beläggning i emalj för bästa resultat. Den har smarta handtag på sidorna för optimal användarupplevelse. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om pajformen från Peugeot- Pajformen kommer i olika färger.- Smarta egenskaper för att hålla värmen länge.- Från kollektionen Appolia.- Räfflad kant.- Tillverkad i Frankrike Skötselråd för pajformen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Pajformar och mer Köksformar hos Royal Design.
 • Gerbera - Provence Pajform 30 cm Rosa

  Gerbera - Provence Pajform 30 cm Rosa
  Stor klassisk pajform från Gerbera i stengods som inte bara fungerar för paj och som ugnsform utan är även vacker att servera ur och ger en härlig färgklick på middagsbordet. Tål maskindisk, mikrovågsugn och frys, undvik extrema temperaturskillnader. All keramik är handgjord i en speciell lera av skickliga keramiker och glaserat för hand. Därför förekommer det små variationer mellan produkterna. Gerbera startades 2006 med idén om att kombinera Medelhavets spännande matkultur med färgstark svensk design i produkter som tål att användas vid varje måltid, vardag som fest.

Tips för bättre pajer

Du får ett krispigare pajskal om du förbakar pajen innan du fyller den med dina godsaker. Efter att du tryckt ut pajdegen i pajformen täcker du med aluminiumfolie. Fyll upp med torkade bönor eller ärtor så hasar inte pajdegen ner från kanterna.

För att få en mer elastisk pajdeg som går att baka ut ska du tillsätta äggula till degen. En till två äggulor brukar göra susen!

Om du gör en matpaj med äggstanning är en tumregel att du ska ha ett ägg per deciliter vätska. Vill du vara säker på att stanningen ska bli fast, tillsätt ett extra ägg för säkerhets skull.

Blanda gärna degen i en matberedare för att få den riktigt blandad. Låt den gärna vila en stund innan du bakar ut den.

ilead