Pajformar

Till din matpajer och smaskiga efterrättspajer finns dessa fina pajformar. Ugnsfasta formar för att grädda paj vid höga temperaturer. Vanliga material för tillverkning av pajform är stengods och pyrexglas.

Populärt inom pajformar

Fler tips på pajformar

Tips för bättre pajer

Du får ett krispigare pajskal om du förbakar pajen innan du fyller den med dina godsaker. Efter att du tryckt ut pajdegen i pajformen täcker du med aluminiumfolie. Fyll upp med torkade bönor eller ärtor så hasar inte pajdegen ner från kanterna.

För att få en mer elastisk pajdeg som går att baka ut ska du tillsätta äggula till degen. En till två äggulor brukar göra susen!

Om du gör en matpaj med äggstanning är en tumregel att du ska ha ett ägg per deciliter vätska. Vill du vara säker på att stanningen ska bli fast, tillsätt ett extra ägg för säkerhets skull.

Blanda gärna degen i en matberedare för att få den riktigt blandad. Låt den gärna vila en stund innan du bakar ut den.