Barnserviser

Att äta mat från en tallrik med bestick är något som tar tid att lära sig. För de allra minsta finns det många fina barnserviser med fina motiv. Här hittar du bland annat barnporslin med motiv från de fina sagorna av Elsa Beskow och Tove Jansons sköna troll Mumin.

Barnservis i reptålig melamin

Att ha speciella tallrikar till det lilla barnet är viktigt om du vill ha ditt fina porslin intakt. Det är lätt hänt att det blir repor och skador när barnet ska lära sig använda kniv och gaffel.

Det är just därför som melamin är ett populärt material. Det är en reptålig plast som håller för hårdare tag. Tallrikar och muggar som tappas i golvet håller. De släpper heller inte ifrån sig någon farlig BPA som är skadligt för våra kroppar.

Barntallrikar, muggar och barnbestick

Nu kommer vi att visa några tips på barnserviser med set om några till många delar. Klicka på bilderna för att läsa mer specifikt om ett barnservisset.

Populärt inom barnserviser

 • Barnservis 3 delar Olles skidfärd

  Barnservis 3 delar Olles skidfärd
  Söt barnservis som gör det roligt även för barnen att samlas kring det dukade bordet.
 • Barnservis 3 delar Blomsterbarn

  Barnservis 3 delar Blomsterbarn
  Reptålig barnservis i tre delar(mugg, flattallrik och djup tallrik) tillverad i melaminplast. Praktisk antiglidring under muggen och den flata tallriken. Djup tallrik med sugkopp och mugg med lättdiskad spill-ej funktion. Den perfekta presenten på dop, födelsedagar, namnsdagar eller andra dagar du vill uppmärksamma.
 • Design Letters barnservis 3 delar Rosa

  Design Letters barnservis 3 delar Rosa
 • Kay Bojesen barnservis melamin danskt alfabet (A-Ø)

  Kay Bojesen barnservis melamin danskt alfabet (A-Ø)

Fler tips på barnserviser

 • Mumin Barnset

  Mumin Barnset
  Mumin barnservis 2-set från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Safari Bamboo barnservis 2 delar Tiger

  Safari Bamboo barnservis 2 delar Tiger
 • Design Letters barnservis set P

  Design Letters barnservis set P
 • Babblarna Serveringsset 5 delar

  Babblarna Serveringsset 5 delar
  Låt Bibbi, Bobbo och de andra kompisarna i Babblarna hålla dig sällskap vid matbordet! Babblarna melaminset i fem delar passar barn från 6 månader. I setet ingår en flat tallrik och en skål, båda med silikon på undersidan, en pipmugg, samt ett bestickset bestående av en gaffel och en sked. Tallrik, skål och mugg är tillverkade av BPA-fri melamin och tål diskmaskin (ej locket till muggen). Besticken är tillverkade av rostfritt stål och BPA-fri plast. CE-märkt.
 • Meet & Eat Sked 3-pack Happy Dots Rosa

  Meet & Eat Sked 3-pack Happy Dots Rosa
  3-pack skedar för den som just börjat träna på att äta själv. Skedarna har söta illustrationer i form av Raffi, Elphee och Ozzo, som gör det roligare för barnet att äta. Skedarna har långa och greppvänliga handtag som passar både små och stora händer. Tillverkade i 100% melamin, tål maskindisk (max 70°C).
 • Akrylglas Tomtebobarnen 2-pack

  Akrylglas Tomtebobarnen 2-pack
  Personliga glas från Rätt Start.
 • Barnservis Kanin

  Barnservis Kanin
 • Mumin barnservis Mumintrollet

  Mumin barnservis Mumintrollet
 • Design Letters barnservis set H

  Design Letters barnservis set H
 • Design Letters barnservis set Y

  Design Letters barnservis set Y
 • Tablett Mini 39 cm Snöleopard Korall

  Tablett Mini 39 cm Snöleopard Korall
  Den lekfulla bordstabletten Mini Lejon från OYOY är både charmig och praktisk. Den skyddar bordet från matspill och torkas enkelt av med en fuktig trasa när matstunden är över.
 • My First Swedish Grace Skål 45 cl Solglimt

  My First Swedish Grace Skål 45 cl Solglimt
  Att duka lika fint till både vuxna och små får goda vanor att uppstå av bara farten. My First Swedish Grace ger en färgklick till middagsbordet och passar lika bra till vardags- som den festliga dukningen. Finns i 3 delar och 2 olika motiv, solglimt och stjärnklart. Den perfekta presenten på dop, födelsedagar, namnsdagar eller andra dagar du vill uppmärksamma.
 • Barnservis i 3-delar, Putte i Blåbärsskogen

  Barnservis i 3-delar, Putte i Blåbärsskogen
  Barnservis i tre delar tillverkad av reptålig melaminplast. Barnservisen innehåller: Pipmugg med spillsäkert lock där spillsäkringen är lätt att hålla ren, och även går att ta bort när barnet lär sig hantera en pipmugg. Även utan lock är muggen mycket snygg, och kan användas i många år. Muggen har silikonglidring under för att stå stabilt. Praktisk sugkoppstallrik med lagom skålade sidor för att underlätta för små barn att äta själva Flat tallrik med silikongridring under för att den ska stå stabiltHela servisen tål maskindisk (50°C, på övre hyllan) och uppvärmning i mikrovågsugn (max 1 min, 80W)Servisen är tillverkad av reptålig malaminplast och PVC-fri sugkoppsring, den är fri från pftalater och Bisfenol A (BPA)Produkten är tillverkad i en mycket fin fabrik som är certifierad av BSCI för goda och säkra arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001 för att säkerställa god hantering av produkter som skall användas med mat.
 • Design Letters barnservis set G

  Design Letters barnservis set G
 • Meet & Eat Pipmugg / Snack Box Elphee Blå

  Meet & Eat Pipmugg / Snack Box Elphee Blå
  Praktisk mugg med handtag från Done By Deer. Muggen kommer med två lock, ett piplock som går att dricka ur och ett lock med skåror, perfekt till snacks! Det smarta snackslocket gör att småbitar av till exempel äpple eller bröd håller sig i muggen och inte trillar ur. Material 100% melamin, lock 100% silikon
 • Meet & Eat Haklapp Contour med kardborre Blå

  Meet & Eat Haklapp Contour med kardborre Blå
  Praktisk haklapp från Done By Deer, utrustad med ficka på magen, perfekt för den som just börjat äta själv! Haklappen fästs med kardborre och kan tvättas i maskin. Mönstret Contour består av djuren Elphee, Ozzo och Nozo, och finns som matchade matset. Oeko-tex-certifierad textil.
 • Barnservis i 3 delar, Bamse Ballong

  Barnservis i 3 delar, Bamse Ballong
  Bernservis i tre delar. Tallrik, djuptallrik och mugg i fint bamsemönster.
 • Design Letters barnservis set L

  Design Letters barnservis set L
 • Rice barnservis Jungle animals 4 delar Röd-rosa

  Rice barnservis Jungle animals 4 delar Röd-rosa
 • Tablett Mini 39 cm Lejon Ljusgrå

  Tablett Mini 39 cm Lejon Ljusgrå
  Den lekfulla bordstabletten Mini Lejon från OYOY är både charmig och praktisk. Den skyddar bordet från matspill och torkas enkelt av med en fuktig trasa när matstunden är över.
 • Lejonkungen Barnservis 6 delar

  Lejonkungen Barnservis 6 delar
  Nu får du sällskap av Simba, Timon, Pumba och de andra karaktärerna i Disneys älskade berättelse om Lejonkungen! Det här serveringssetet passar för barn från ca tre års ålder. I setet ingår en flat tallrik, en skål och samt ett bestickset bestående av kniv, gaffel, matsked och tesked. Tallrik och skål tillverkade av porslin. Besticken är tillverkade av rostfritt Cromargan®-stål. Alla delar tål diskmaskin. CE-märkt.
 • Kay Bojesen barnservis melamin svenskt alfabet (A-Ö)

  Kay Bojesen barnservis melamin svenskt alfabet (A-Ö)
 • Barnservis Matset Bambuset, 5- delar

  Barnservis Matset Bambuset, 5- delar
  Barnservis med motiv av Babblarna. Matservisen är tillverkad i eko-vänlig, hållbar, bambufiber, melamin och cellulosa. Roligt motiv och greppvänlig utformning uppmuntrar barnet att äta på egen hand.Måltidssetet innehåller fem delar: djup tallrik, tallrik, sked, gaffel och mugg. Passar bra som dopgåva eller födelsedagspresent. Perfekt gåva till den miljömedvetne. Kan maskindiskas på max 50 grader. Fritt från BPA, Phatalater och PVC.Mått: tallriken är ca 18x18x2 cm, muggen ca 8,5x7 cm och skålen ca 13x13x5 cm.
 • Eat & Learn Gåvoset 3 delar Grön

  Eat & Learn Gåvoset 3 delar Grön
  Stilrent set för de allra minsta som just börjat träna på att äta själva. Alla delar i barnservisen är tillverkade av melamin och har samma snygga formspråk som övriga produkter från Design Letters. Typografin ritades av Arne Jacobsen redan 1937, och 2013 designade hans barnbarn Tobias Jacobsen dessa skålar och tallrikar. Setet kommer i en fin presentförpackning, perfekt som dopgåva eller födelsedagspresent. Setet innehåller en tallrik, en skål och en kopp. Tål diskmaskin.
 • Design Letters barnservis set R

  Design Letters barnservis set R
 • Barnservis 3 delar Hattstugan

  Barnservis 3 delar Hattstugan
  Reptålig barnservis i tre delar(mugg, flattallrik och djup tallrik) tillverad i melaminplast. Praktisk antiglidring under muggen och den flata tallriken. Djup tallrik med sugkopp och mugg med lättdiskad spill-ej funktion. Alla delar i servisen har motiv ur den älskade saga Hattstugan. Den perfekta presenten på dop, födelsedagar, namnsdagar eller andra dagar du vill uppmärksamma.
 • My First Swedish Grace Mugg 20 cl Stjärnklart

  My First Swedish Grace Mugg 20 cl Stjärnklart
  Att duka lika fint till både vuxna och små får goda vanor att uppstå av bara farten. My First Swedish Grace ger en färgklick till middagsbordet och passar lika bra till vardags- som den festliga dukningen. Finns i 3 delar och 2 olika motiv, solglimt och stjärnklart. Den perfekta presenten på dop, födelsedagar, namnsdagar eller andra dagar du vill uppmärksamma.
 • Meet & Eat Matset Happy Dots Rosa

  Meet & Eat Matset Happy Dots Rosa
  Meet & Eat matset från Done By Deer gör det lite roligare att äta! I setet ingår tallrik med praktiska fack för uppdelning av maten, mugg med öra (220 ml), och bestick, alla med illustrationer ur gulliga mönstret Happy Dots. Alla delar i servisen är helt fria från PVC, BPA, PMD och ftalater. Material: Tallrik och mugg: 100% melamin Bestick: plast, 18/8 rostfritt stål
 • Eat & Learn ABC-Mugg Grön

  Eat & Learn ABC-Mugg Grön
  Stilren mugg för de allra minsta som just börjat träna på att dricka själva. Muggen är tillverkad av melamin och har samma snygga formspråk som övriga produkter från Design Letters. Typografin ritades av Arne Jacobsen redan 1937, och 2013 designade hans barnbarn Tobias Jacobsen dessa trendiga muggar. Kombinera gärna koppen med andra delar ur melamin-serien för en komplett dukning! Tål diskmaskin.
 • Meet & Eat Snack Box 3-pack Contour Grå

  Meet & Eat Snack Box 3-pack Contour Grå
  3-pack matlådor från Done By Deer, perfekt till utflykten med skolan eller picknicken med familjen. I de små djurens pratbubblor kan du skriva barnets namn för att göra de mer personliga. Matlådorna är tillverkade av BPA-fri plast och tål diskmaskin (ej locken). Bör ej användas i mikrovågsugn. Storlek matlådor - Stor: 500 ml, 11,8 x 11,8 x 5,5 cm - Mellan: 330 ml, 10,3 x 10,3 x 5,1 cm - Liten: 240 ml, 8,9 x 8,9 x 4,5 cm
 • Ivy Skedar 3 st, Multi

  Ivy Skedar 3 st, Multi
  Ivy är ett trepack silverinspirerade skedar från Garbo & Friends som är formade med en liten S-kurva för att göra det enkelt att mata barnen. Skedarna tål diskmaskin och mikrovågsugn och blir ett härligt komplement till din vanliga dukning. Fria från BPA, PVC, Ftalater och bly och etiskt tillverkade i Sverige.
 • Biobu Barnset Bambu 4 delar Turkos

  Biobu Barnset Bambu 4 delar Turkos
  Detta unika barnset passar perfekt till vardags och ger en färgklick till middagsbordet. Produkten är helt BPA- och PVC-fri. Den är förpackad i en presentförpackning och är en tankeväckande miljömedveten gåva för små barn, perfekt som doppresent eller till nyblivna ettåringen. Finns i 2 blandade färgkombinationer: rosa/lila/orange och turkos/lime/grå Setet innehåller: En grund skål 5 x 5 cm En tallrik 18 x 2,5 cm En mugg 8 x 7,5 cm En liten sked 13,5 x 3,5 cm Mer om materialet: Samtliga produkter från Biobu by Ekobo kommer från fabriker som tillverkar ätpinnar i bambu. Under produktionen av ätpinnarna bildas sågspån som tas tillvara, och som utgör basen i Ekobos produktion. Ingen bambu behöver således skördas vid tillverkningen. För att forma sågspånen till en färdig produkt tillsätts vatten, färgpigment och ett bindemedel. Bindemedlet är ett flytande melamin vid namn A-5 Food Safe Melamine Binder. Detta bindemedel är testat och helt godkänt för att användas till produkter som kommer i kontakt med mat.
 • Design Letters barnservis set W

  Design Letters barnservis set W
 • Tablett Mini 39 cm Värld Offwhite

  Tablett Mini 39 cm Värld Offwhite
  Den lekfulla bordstabletten Mini Lejon från OYOY är både charmig och praktisk. Den skyddar bordet från matspill och torkas enkelt av med en fuktig trasa när matstunden är över.
 • Cuddle Cute Gosedjur Croco Grön

  Cuddle Cute Gosedjur Croco Grön
  Done By Deers mjuka kompisar är perfekt för de allra minsta, och kommer garanterat att bli en favorit i många år framöver. Gosedjuren är tillverkade av mjuk polyester och tål att bitas och dras i. Välj mellan giraffen Raffi med sin långa greppvänliga hals, elefanten Elphee med sina mjuka öron, och krokodilen Croco med sina spännande taggar på ryggen. Alla mjukdjuren har färgglada tygetiketter som uppskattas av små fingrar.
 • Haklapp Kanin

  Haklapp Kanin
  Den mjuka haklappen är tillverkad i polyester och knyts i nacken med banden i halsen. Den praktiska fickan längst ned samlar upp eventuell mat som missar munnen. Det söta kaninmönstret går igen i stora delar av OYOY´s Mini-serie. Haklappen finns även med lejonmönster.
 • Miffy Serveringsset 3 delar

  Miffy Serveringsset 3 delar
  Nu följer den söta kaninen Miffy med till matbordet! Miffy melaminset i tre delar passar barn från ca 1 år. I setet ingår en flat tallrik och en skål, båda med silikon på undersidan, samt en öppen mugg. Alla delar är tillverkade av BPA-fri melamin och tål diskmaskin. CE-märkt.
 • WMF barnservis 6 delar The Lion King

  WMF barnservis 6 delar The Lion King
 • Design Letters barnservis set E

  Design Letters barnservis set E
 • Babblarna Bricka 27x21,5 cm

  Babblarna Bricka 27x21,5 cm
  Låt Bibbi, Bobbo och de andra kompisarna i Babblarna hålla dig sällskap med den här brickan! Babblarna-brickan har rundade kanter och är lagom stor att bära för små händer. Använd brickan till måltiden eller fikat, eller för att samla ihop pysselsaker eller andra ting på. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Tillverkad av BPA-fri melamin och tål diskmaskin. CE-märkt.
 • Meet & Eat Matset First Meal Happy Dots Rosa

  Meet & Eat Matset First Meal Happy Dots Rosa
  Meet & Eat matset från Done By Deer gör det lite roligare att äta! Det här startsetet för den som just börjat träna på att äta själv består av skål, pipmugg (230 ml) med lock och sked, alla med illustrationer av elefanten Elphee och mönstret Happy Dots. Alla delar i servisen är helt fria från PVC, BPA, PMD och ftalater. Material 100% melamin, lock 100% silikon
 • Mumin barnservis Gräsgrön

  Mumin barnservis Gräsgrön
 • Barnservis i 3-delar, Svenska Barnvisor

  Barnservis i 3-delar, Svenska Barnvisor
  Barnservis i tre delar tillverkad av reptålig melaminplast. Barnservisen innehåller: Pipmugg med spillsäkert lock där spillsäkringen är lätt att hålla ren, och även går att ta bort när barnet lär sig hantera en pipmugg. Även utan lock är muggen mycket snygg, och kan användas i många år. Muggen har silikonglidring under för att stå stabilt. Praktisk sugkoppstallrik med lagom skålade sidor för att underlätta för små barn att äta själva.Flat tallrik med silikongridring under för att den ska stå stabilt.Hela servisen tål maskindisk (50°C, på övre hyllan) och uppvärmning i mikrovågsugn (max 1 min, 80W)Servisen är tillverkad av reptålig malaminplast och PVC-fri sugkoppsring, den är fri från pftalater och Bisfenol A (BPA)Produkten är tillverkad i en mycket fin fabrik som är certifierad av BSCI för goda och säkra arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001 för att säkerställa god hantering av produkter som skall användas med mat.
 • Eat & Learn Gåvoset 3 delar Rosa

  Eat & Learn Gåvoset 3 delar Rosa
  Stilrent set för de allra minsta som just börjat träna på att äta själva. Alla delar i barnservisen är tillverkade av melamin och har samma snygga formspråk som övriga produkter från Design Letters. Typografin ritades av Arne Jacobsen redan 1937, och 2013 designade hans barnbarn Tobias Jacobsen dessa skålar och tallrikar. Setet kommer i en fin presentförpackning, perfekt som dopgåva eller födelsedagspresent. Setet innehåller en tallrik, en skål och en kopp. Tål diskmaskin.
 • Pingo barnservis 3 delar

  Pingo barnservis 3 delar
 • Haklapp Leopard 2-pack

  Haklapp Leopard 2-pack
  Haklapp i 2-pack, tillverkad i Silikon med en reglerbar knäppning i nacken. Den praktiska fickan längst ned samlar upp eventuell mat som missar munnen. Det söta djurmönstret går igen i stora delar av OYOY´s Mini-serie. Haklappen finns även med tigermönster.
 • OYOY Mini barnservis Rabbit

  OYOY Mini barnservis Rabbit
 • Proust barnservis 3 delar

  Proust barnservis 3 delar
 • Barnservis Kanin

  Barnservis Kanin
 • Bestickset 3 delar Olles skidfärd

  Bestickset 3 delar Olles skidfärd
  Söta barnbestick som gör det roligt även för barnen att samlas kring det dukade bordet.
 • Barnservis Mumin i Bambu, 5 delar

  Barnservis Mumin i Bambu, 5 delar
  Mumin Bamboo Melamin Set: 5 delar inklusive tallrik, skål, mugg och två skedar.

Barntallrikar & muggar med sugpropp

Har du ett barn som är lite ostyrslig med händer och armar vid bordet? Då kanske en tallrik eller mugg med sugpropp är värt att testa.

ileadilead