Glöggmuggar

I väntan på jul och under julfirandet dricker vi i Skandinavien mycket glögg. Det serverar vi i glöggmuggar av porslin eller i glögglas. Varje år kommer det nya glöggsmaker och kryddningar och det brukar utses en "årets glögg". Den klassiska kryddningen går alltid hem, oavsett om det är starkvinsglögg eller saftglögg.

Köpa glöggmuggar i glas

Här har vi samlat populära glöggmuggar från kända designermärken. Klicka dig vidare om du vill se större bild och läsa mer om en särskild glöggkopp. Flera av de stora porslinstillverkarna har fina glöggset med koppar, fat och sked.

Populärt inom glöggmuggar

 • Variera - Glöggmugg Glas 11 cl

  Variera - Glöggmugg Glas 11 cl
  Skåla in julfriden med ett elegant glas på fot. Glöggmuggen från Variera är tillverkat av glas och rymmer 11 cl.
 • Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl

  Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl
  En glöggmugg från serien Swedish Grace Vinter tillverkad av Rörstrand. En stilren och klassisk porslinskopp designad på 1930-talet av Louise Adelborg. Muggen rymmer upp till 10 cl. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar Old 6 st

  Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar Old 6 st
  6 st glöggmuggar från Old Höganäs med pärlbandsrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar 8 st Old Höganäs

  Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar 8 st Old Höganäs
  8 st glöggmuggar i blå glaserad keramik med pärlbandsmönster från Old Höganäs.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fler tips på glöggmuggar

 • Design House Stockholm - Elsa Beskow Glöggmugg Tomtemor/Tomtefar 2-pack

  Design House Stockholm - Elsa Beskow Glöggmugg Tomtemor/Tomtefar 2-pack
  Låt den varma glöggen serveras i de här fina glöggmuggarna från Design House Stockholm i vinter. I en tid för värmande dryck och magiska stunder passar dessa glöggmuggar som handen i handsken med motiv från Elsa Beskows berättelser, illustrerade av Christina Kippel. Elsa Beskow-kollektionen finns i flera delar och kan gärna kombineras för en enhetlig upplevelse!
 • Variera - Glöggmugg Midwinter 10 cl Naturvit

  Variera - Glöggmugg Midwinter 10 cl Naturvit
  Glöggmuggen Midwinter från Variera inbjuder till mysiga stunder en kulen dag.Tänk dig att avnjuta en rykande varm glögg ur denna stilrena mugg. Midwinter är tillverkad i stengods med reaktiv glasyr på rå bas vilket ger muggen den där genuina känslan och looken. Muggen är även god att dricka en stark espresso ur.
 • Dorre Santa glöggmugg med tomtenissens familj, 4-pack

  Dorre Santa glöggmugg med tomtenissens familj, 4-pack
  Tomte glöggmuggarna från Dorre är något som du behöver när du serverar god glögg till julen. Här får du 4 muggar med trevliga och unika motiv på varje kopp av jultomten och hans familj. Muggarna är tillverkade av glas. Muggarna rymmer 16 cl.
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg Gold Edition 2022 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg Gold Edition 2022 18 cl 4-pack
  Glöggmugg 2022 med Mumin, en storfavorit är nu tillbaka, fyra söta muggar uppskattade av både stora och små.Mumintrollen vaknar ur sin långa vintersömn till ett Mumindalen i full fart - vad som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll! Alla vänner i Mumindalen stressar inför den mystiska Julen. Det ska hinnas laga mat, granar ska erhållas och dessutom hinna pyntas, och sist men inte minst, ska julklappar införskaffas och slås in. Julen verkar inte vara en trevlig sak, om man ser till hur vännerna jäktar inför kommande firande. Kanske kan Muminfamiljen lära sig något av de fattiga och små som bara ser fram emot att få umgås med sina vänner och njuta av Julens vackra dekorationer, mat och magiska skimmer.Motivet på dessa små muggar visar Mumintrollen i full färd med alla dessa julbestyr omgivna av glänsande stjärnor - allt i skimrande guld. Njut av en rykande varm dryck i denna härliga mugg när vintern gör sig påmind utanför. Perfekt som glöggmugg till glöggmyset men utmärkt även till espresso eller annan varm dryck. Servera dina gäster eller bara njut när du vill ta en stund för dig själv. Muggarna rymmer 18 cl och levereras i en fin låda. En härlig gåva till dig själv eller till någon som älskar Mumin.
 • Minimugg / Glöggmugg 2-pack - Svart

  Minimugg / Glöggmugg 2-pack - Svart
  Minimugg 2-pack från det svenska kvalitetsmärket Rotor Design.Mini-/Glöggmugg i lergods. 2-pack. Tål micro, diskmaskin.Upptäck hela sortimentet från Rotor Design här - varumärket som tillverkar&hellip:
 • Glöggmugg Fager Snöstjärna 4-pack 25 cl Dorre

  Glöggmugg Fager Snöstjärna 4-pack 25 cl Dorre
  Glöggmugg Fager snöstjärna från det svenska designbolaget Dorre. Med denna snygga glasmugg serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 25 cl Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Rörstrand - Swedish Grace Winter Glöggmugg 10 cl

  Rörstrand - Swedish Grace Winter Glöggmugg 10 cl
  Swedish Grace Winter glöggmugg. Den klassiska Swedish Grace-serien från Rörstrand har fått tillökning - Winter. En vinterservis och julservis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga färger. Porslinet är formgivet av Louise Adelborg medan mönstret är designat av Katarina Brieditis.Den här lilla muggen med öra passar till espresso eller glögg. Mixa och matcha med olika färger från Swedish Grace eller håll dig till favoritfärgen, lika fint hur som helst.Precis som övriga delar ur serien Swedish Grace tål muggen både diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Vintage - SÅLD Grapponia Glöggmuggar 8 st

  Vintage - SÅLD Grapponia Glöggmuggar 8 st
  8 st glöggmuggar ur serien Grapponia formgivna av Nanny Still för Riihimäen Lasi.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • RBA Sweden - Rolf Lidberg Glöggmugg Tomte 16 cl 4-pack

  RBA Sweden - Rolf Lidberg Glöggmugg Tomte 16 cl 4-pack
  Set med fyra små muggar med öra med tomtar på, formgivna av Rolf Lidberg för RBA. De här muggarna passar perfekt till glöggfesten. Matcha gärna med kaffemuggarna ur samma serie.
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl

  Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl
 • Glasmugg 2-pack 25cl

  Glasmugg 2-pack 25cl
  Vackra muggar till årets glöggservering
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg 2022 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg 2022 18 cl 4-pack
  Mumin glöggmuggar 2022 i 4-pack, en efterlängtad favorit är nu tillbaka!Glasmuggarna har fyra olika motiv, Lilla My, Snorkfröken, Muminmamman och Muminpappan samt Stinky och Mumintrollet stoltserar vinterklädda på var sin mugg. Muggen är tillverkat i tåligt borosilikatglas och har ett handtag att hålla i så man inte bränner händerna på den varma drycken. Glaset är perfekt att använda som glöggmugg, men funkar också utmärkt till espresso eller andra drycker. Låt Mumin glöggmugg förgylla tillvaron, extra härliga i juletid, men fina att använda året om.Mumin x Cervera Glöggmuggar säljs exklusivt på Cervera och levereras i 4-pack i en fin presentförpackning.
 • Glöggmugg Snöstjärna 2-pack 13 cl Dorre

  Glöggmugg Snöstjärna 2-pack 13 cl Dorre
  Glöggmugg Snöstjärna 2 st 13 cl från det svenska designbolaget Dorre. Med denna snygga glasmugg serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Dessa snygga glögglas har isolerande dubbla väggar som gör att drycken håller sig varm längre. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 13 cl Höjd: 65 mm Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre

  Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre
  Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre med 4 olika motiv av tomtefamiljen tryckt på sidan av muggarna. Med dessa snygga glöggmuggar serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 16 cl Höjd: 85 mm Bredd: 70 mm Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

  Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl
 • Dorre - Esther Glöggmugg & Espressomugg 8 cl 2-pack

  Dorre - Esther Glöggmugg & Espressomugg 8 cl 2-pack
  2-pack fina muggar i glas från Dorre som är perfekta att servera allt från glögg till espresso i. Muggen har en dubbelvägg vilket gör att du kan njuta av varma drycker utan krångel och ger muggen ett läckert uttryck. Rymmer 8 cl.
 • Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

  Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

Så gör du egen glögg hemma

Att göra egen glögg är inte så svårt faktiskt. En klassisk vinglögg gör man direkt på spisen genom att sjuda en blandning av följande:

 • 1 flaska rött vin
 • 1 dl vodka
 • 4 tsk strösocker
 • 2 tsk råsocker
 • 2 kanelstänger
 • 10 kryddnejlikor
 • 15 kardemummakärnor

Sjud tills sockret löst upp sig.

Det finns färdiga glöggkryddblandningar att köpa på påse, ifall du inte vill köpa de torkade kryddorna var för sig.