Glöggmuggar

I väntan på jul och under julfirandet dricker vi i Skandinavien mycket glögg. Det serverar vi i glöggmuggar av porslin eller i glögglas. Varje år kommer det nya glöggsmaker och kryddningar och det brukar utses en "årets glögg". Den klassiska kryddningen går alltid hem, oavsett om det är starkvinsglögg eller saftglögg.

Köpa glöggmuggar i glas

Här har vi samlat populära glöggmuggar från kända designermärken. Klicka dig vidare om du vill se större bild och läsa mer om en särskild glöggkopp. Flera av de stora porslinstillverkarna har fina glöggset med koppar, fat och sked.

Populärt inom glöggmuggar

 • Variera - Glöggmugg Glas 11 cl

  Variera - Glöggmugg Glas 11 cl
  Skåla in julfriden med ett elegant glas på fot. Glöggmuggen från Variera är tillverkat av glas och rymmer 11 cl.
 • Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl

  Rörstrand Swedish Grace Vinter Glöggmugg 10 cl
  En glöggmugg från serien Swedish Grace Vinter tillverkad av Rörstrand. En stilren och klassisk porslinskopp designad på 1930-talet av Louise Adelborg. Muggen rymmer upp till 10 cl. Kan diskas i diskmaskin samt användas i mikrovågsugn.
 • Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar Old 6 st

  Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar Old 6 st
  6 st glöggmuggar från Old Höganäs med pärlbandsrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart

  Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart

Fler tips på glöggmuggar

 • Wik & Walsøe Julemorgen Glöggmugg 2-pack 15 Cl - Glöggmuggar Benporslin Vit

  Wik & Walsøe Julemorgen Glöggmugg 2-pack 15 Cl - Glöggmuggar Benporslin Vit
  Glöggmuggen från Wik & Walsøe har en härlig, elegant design i benporslin med ett transparent, blankt utseende och ett vackert mönster perfekt till jul. Om glöggmuggen från Wik & Walsøe- Den här glöggmuggen är en del av Wik & Walsøes kollektion Julemorgen.- Perfekt för festliga tillfällen.- Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Skötselråd för glöggmuggen- Kan diskas i maskin men handdisk rekommenderas. Shoppa Glöggmuggar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

  Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl
 • Dorre Santa glöggmugg med tomtenissens familj, 4-pack

  Dorre Santa glöggmugg med tomtenissens familj, 4-pack
  Tomte glöggmuggarna från Dorre är något som du behöver när du serverar god glögg till julen. Här får du 4 muggar med trevliga och unika motiv på varje kopp av jultomten och hans familj. Muggarna är tillverkade av glas. Muggarna rymmer 16 cl.
 • Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

  Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg i Glas 2021 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg i Glas 2021 18 cl 4-pack
  Mumin glöggmugg i glas - fjolårets favorit - med motiv av den alltid så härliga Muminfamiljen!Glasmuggar med fyra olika Mumin-motiv, tillverkade av tåligt borosilikatglas. Glaset är perfekt att använda som glöggmugg, men funkar också utmärkt till kaffe eller andra drycker. Låt mumin glöggmugg förgylla tillvaron, extra härliga i juletid, men fina att använda året om.Dessa mumin glasmugg säljs i 4-pack och kommer i en fin presentask.
 • Dorre Snösta Glöggkanna 1,2 L - Glöggmuggar Järn Klar

  Dorre Snösta Glöggkanna 1,2 L - Glöggmuggar Järn Klar
  Glöggkannan från Dorre har ett mysigt utseende med ett vintrigt mönster perfekt till jul. Den har en kanna i glas med en svart ställning i järn med en värmare i mitten för att hålla värmen länge. Om glöggkannan från Dorre- Vintrigt mönster.- Perfekt för att skapa en mysig stämning i jultider.- Finns även som glas.- Från serien Snöstjärna. Skötselråd för glöggkannan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Glöggmuggar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Minimugg / Glöggmugg 2-pack - Svart

  Minimugg / Glöggmugg 2-pack - Svart
  Minimugg 2-pack från det svenska kvalitetsmärket Rotor Design.Mini-/Glöggmugg i lergods. 2-pack. Tål micro, diskmaskin.Upptäck hela sortimentet från Rotor Design här - varumärket som tillverkar&hellip:
 • Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl

  Rørstrand Swedish Grace Winter Gløggkrus 10 cl
 • Design House Stockholm - Elsa Beskow Glöggmugg Tomtemor/Tomtefar 2-pack

  Design House Stockholm - Elsa Beskow Glöggmugg Tomtemor/Tomtefar 2-pack
  Låt den varma glöggen serveras i de här fina glöggmuggarna från Design House Stockholm i vinter. I en tid för värmande dryck och magiska stunder passar dessa glöggmuggar som handen i handsken med motiv från Elsa Beskows berättelser, illustrerade av Christina Kippel. Elsa Beskow-kollektionen finns i flera delar och kan gärna kombineras för en enhetlig upplevelse!
 • Glöggmugg Snöstjärna 2-pack 13 cl Dorre

  Glöggmugg Snöstjärna 2-pack 13 cl Dorre
  Glöggmugg Snöstjärna 2 st 13 cl från det svenska designbolaget Dorre. Med denna snygga glasmugg serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Dessa snygga glögglas har isolerande dubbla väggar som gör att drycken håller sig varm längre. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 13 cl Höjd: 65 mm Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Dbkd Glöggmugg 14 Cl Mole Dot - Muggar & Koppar Keramik Shiny Mole - 202011md

  Dbkd Glöggmugg 14 Cl Mole Dot - Muggar & Koppar Keramik Shiny Mole - 202011md
  Glöggmugg från DBKD med en enkel, tidlös design med en liten storlek perfekt för espresso och glögg. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Bra att veta om glöggmugg - Gjord av keramik.- Liten storlek.- Perfekt för espresso och glögg.- Höjd: 50 mm.- Diameter: 60 mm. Hur bör du ta hand om glöggmuggen?- Tål diskmaskin. Kombinera glöggmuggen med matchande kaffekoppar i stengods från DBKD. Vi har valt ut Shiny Mole Muggar & Koppar i Keramik från DBKD med stor omsorg.
 • Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart

  Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart
 • Dbkd Glöggmugg 14 Cl Dust - Muggar & Koppar Keramik Dust - 202011d

  Dbkd Glöggmugg 14 Cl Dust - Muggar & Koppar Keramik Dust - 202011d
  Glöggmugg från DBKD med en enkel, tidlös design med en liten storlek perfekt för espresso och glögg. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Bra att veta om glöggmugg - Gjord av keramik.- Liten storlek.- Perfekt för espresso och glögg.- Höjd: 50 mm.- Diameter: 60 mm. Hur bör du ta hand om glöggmuggen?- Tål diskmaskin. Kombinera glöggmuggen med matchande kaffekoppar i stengods från DBKD. Vi har valt ut Dust Muggar & Koppar i Keramik från DBKD med stor omsorg.
 • Glöggkopp med öra Sandfärgad

  Glöggkopp med öra Sandfärgad
 • Glöggkopp med öra Sandfärgad

  Glöggkopp med öra Sandfärgad
 • Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl

  Snöstjärna Dubbelväggad Glöggmugg 13 cl
 • Glöggkopp med öra Sandfärgad

  Glöggkopp med öra Sandfärgad
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg Gold Edition 2022 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg Gold Edition 2022 18 cl 4-pack
  Glöggmugg 2022 med Mumin, en storfavorit är nu tillbaka, fyra söta muggar uppskattade av både stora och små.Mumintrollen vaknar ur sin långa vintersömn till ett Mumindalen i full fart - vad som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll! Alla vänner i Mumindalen stressar inför den mystiska Julen. Det ska hinnas laga mat, granar ska erhållas och dessutom hinna pyntas, och sist men inte minst, ska julklappar införskaffas och slås in. Julen verkar inte vara en trevlig sak, om man ser till hur vännerna jäktar inför kommande firande. Kanske kan Muminfamiljen lära sig något av de fattiga och små som bara ser fram emot att få umgås med sina vänner och njuta av Julens vackra dekorationer, mat och magiska skimmer.Motivet på dessa små muggar visar Mumintrollen i full färd med alla dessa julbestyr omgivna av glänsande stjärnor - allt i skimrande guld. Njut av en rykande varm dryck i denna härliga mugg när vintern gör sig påmind utanför. Perfekt som glöggmugg till glöggmyset men utmärkt även till espresso eller annan varm dryck. Servera dina gäster eller bara njut när du vill ta en stund för dig själv. Muggarna rymmer 18 cl och levereras i en fin låda. En härlig gåva till dig själv eller till någon som älskar Mumin.
 • Design House Stockholm Elsa Beskow Glöggmugg 2-pack Elf Family - Glöggmuggar Benporslin Vit

  Design House Stockholm Elsa Beskow Glöggmugg 2-pack Elf Family - Glöggmuggar Benporslin Vit
  Glöggmuggen från Design House Stockholm har en vacker illustration med ett naturinspirerat utseende. Den är tillverkad av slitstarkt benporslin för att hålla i många år framöver. Glöggmuggen har en liten, behändig storlek perfekt för espresso och glögg. 2-pack. Formgivning av Catharina Kippel. Om glöggmuggen från Design House Stockholm- Gjord av benporslin.- Vacker illustration.- Finns även som en bricka.- Säljs i 2-pack.- Kapacitet: 10 cl. Skötselråd för glöggmuggen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Glöggmuggar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat - Glöggmuggar

  Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat - Glöggmuggar
  Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat från Royal Copenhagen. Glöggmuggar . Shoppa Glöggmuggar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Glöggmugg Fager Snöstjärna 4-pack 25 cl Dorre

  Glöggmugg Fager Snöstjärna 4-pack 25 cl Dorre
  Glöggmugg Fager snöstjärna från det svenska designbolaget Dorre. Med denna snygga glasmugg serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 25 cl Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre

  Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre
  Glöggmugg Santa tomtefamilj 4-pack 16 cl Dorre med 4 olika motiv av tomtefamiljen tryckt på sidan av muggarna. Med dessa snygga glöggmuggar serverar du glöggen på ett mycket trevligt och tilltalande sätt. Passar att servera mycket annat gott i, perfekt storlek för att dricka en varm äggtoddy ur m.m. Volym: 16 cl Höjd: 85 mm Bredd: 70 mm Handdiskas, tål ej maskindisk
 • Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart

  Glöggkopp/Espressokopp med öra Svart
 • Dbkd Glöggmugg 14 Cl Shiny Mole - Muggar & Koppar Keramik Shiny Mole - 202011sm

  Dbkd Glöggmugg 14 Cl Shiny Mole - Muggar & Koppar Keramik Shiny Mole - 202011sm
  Glöggmugg från DBKD med en enkel, tidlös design med en liten storlek perfekt för espresso och glögg. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Bra att veta om glöggmugg - Gjord av keramik.- Liten storlek.- Perfekt för espresso och glögg.- Höjd: 50 mm.- Diameter: 60 mm. Hur bör du ta hand om glöggmuggen?- Tål diskmaskin. Kombinera glöggmuggen med matchande kaffekoppar i stengods från DBKD. Vi har valt ut Shiny Mole Muggar & Koppar i Keramik från DBKD med stor omsorg.
 • Sagaform - Glöggmugg 4-pack Grön

  Sagaform - Glöggmugg 4-pack Grön
  Glöggmuggar i 4-pack från Sagaform. Muggen har ett vackert mönster som ger en extra julig känsla och passar perfekt till adventsfikat och tillsammans med vänner och familj njuta av en god mugg glögg. Rymmer 10,5 cl. Tål maskindisk och finns i tre olika färger.
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg 2022 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg 2022 18 cl 4-pack
  Mumin glöggmuggar 2022 i 4-pack, en efterlängtad favorit är nu tillbaka!Glasmuggarna har fyra olika motiv, Lilla My, Snorkfröken, Muminmamman och Muminpappan samt Stinky och Mumintrollet stoltserar vinterklädda på var sin mugg. Muggen är tillverkat i tåligt borosilikatglas och har ett handtag att hålla i så man inte bränner händerna på den varma drycken. Glaset är perfekt att använda som glöggmugg, men funkar också utmärkt till espresso eller andra drycker. Låt Mumin glöggmugg förgylla tillvaron, extra härliga i juletid, men fina att använda året om.Mumin x Cervera Glöggmuggar säljs exklusivt på Cervera och levereras i 4-pack i en fin presentförpackning.
 • Sagaform - Glöggmugg 4-pack Vit

  Sagaform - Glöggmugg 4-pack Vit
  Glöggmuggar i 4-pack från Sagaform. Muggen har ett vackert mönster som ger en extra julig känsla och passar perfekt till adventsfikat och tillsammans med vänner och familj njuta av en god mugg glögg. Rymmer 10,5 cl. Tål maskindisk och finns i tre olika färger.
 • Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar 8 st Old Höganäs

  Höganäs Keramik - SÅLD Glöggmuggar 8 st Old Höganäs
  8 st glöggmuggar i blå glaserad keramik med pärlbandsmönster från Old Höganäs.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Dorre Snöstjärna Glöggmuggar 2-pack 13 Cl - Glöggmuggar Glas Klar

  Dorre Snöstjärna Glöggmuggar 2-pack 13 Cl - Glöggmuggar Glas Klar
  Glöggmuggarna från Dorre har ett mysigt utseende med ett vintrigt mönster perfekt till jul. De är tillverkade av dubbelväggat glas för att hålla värmen länge med en liten storlek perfekt för espresso och glögg. Om glöggmuggarna från Dorre- Vintrigt mönster.- Perfekta för att skapa en mysig stämning i jultider.- Finns även som en glöggkanna.- Från serien Snöstjärna. Skötselråd för glöggmuggarna- Handdisk rekommenderas. Shoppa Glöggmuggar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Sagaform - Glöggmugg 4-pack Röd

  Sagaform - Glöggmugg 4-pack Röd
  Glöggmuggar i 4-pack från Sagaform. Muggen har ett vackert mönster som ger en extra julig känsla och passar perfekt till adventsfikat och tillsammans med vänner och familj njuta av en god mugg glögg. Rymmer 10,5 cl. Tål maskindisk och finns i tre olika färger.
 • Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg i Glas Gold Edition 2021 18 cl 4-pack

  Cervera X Mumin - Mumin Glöggmugg i Glas Gold Edition 2021 18 cl 4-pack
  En underbar glöggmugg i glas med muminmotiv - ett uppskattat motiv i guld, med Mumintrollet och hans familj och vänner.Mumintrollen vaknar ur sin långa vintersömn till ett Mumindalen i full fart - vad som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll! Alla vänner i Mumindalen stressar inför den mystiska Julen. Det ska hinnas laga mat, granar ska erhållas och dessutom hinna pyntas, och sist men inte minst, ska julklappar införskaffas och slås in. Julen verkar inte vara en trevlig sak, om man ser till hur vännerna jäktar inför kommande firande. Kanske kan Muminfamiljen lära sig något av de fattiga och små som bara ser fram emot att få umgås med sina vänner och njuta av Julens vackra dekorationer, mat och magiska skimmer.4 stycken glasmuggar från Variera med ett vackert, guldfärgat Muminmotiv som uppskattas av både barn och vuxna. Njut av en rykande varm dryck i denna härliga mugg när vintern gör sig påmind utanför. Perfekt att servera glögg, kaffe eller varm choklad i till dina gäster eller när du vill ta en stund för dig själv. Glöggmuggarna rymmer 18 cl och levereras i en fin låda. En perfekt gåva, julklapp eller höstpresent till dig själv eller till någon som älskar Mumin.
 • Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat - Glöggmuggar - 1017438

  Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat - Glöggmuggar - 1017438
  Star Fluted Christmas Kopp Med Högt Handtag & Fat från Royal Copenhagen. Vi har valt ut Glöggmuggar från Royal Copenhagen med stor omsorg.

Så gör du egen glögg hemma

Att göra egen glögg är inte så svårt faktiskt. En klassisk vinglögg gör man direkt på spisen genom att sjuda en blandning av följande:

 • 1 flaska rött vin
 • 1 dl vodka
 • 4 tsk strösocker
 • 2 tsk råsocker
 • 2 kanelstänger
 • 10 kryddnejlikor
 • 15 kardemummakärnor

Sjud tills sockret löst upp sig.

Det finns färdiga glöggkryddblandningar att köpa på påse, ifall du inte vill köpa de torkade kryddorna var för sig.

ilead