Kaffekoppar

Kaffekoppar finns att köpa i en mängd olika mönster och design. Det som gör det till en kopp att dricka hett kaffe ur är att koppen har ett lätt litet öra, ett handtag. Till skillnad från kaffemuggen som är grövre och kan vara helt utan handtag.

Här hittar du bilder och priser på massor av fina kaffekoppar & kaffemuggar, både med och utan fat. Klicka dig vidare på den blåa knappen om du vill läsa mer om en specifik kopp som du tycker ser fin ut.

Populärt inom kaffekoppar

 • Horwood Kaffekoppar i glas, 2 st

  Horwood Kaffekoppar i glas, 2 st
  Dessa två fina kaffekoppar i glas från Horwood är något för alla kaffeälskare. Glasens dubbelväggade konstruktion garanterar att kaffets temperatur hålls uppe och inte kyls ner av koppens yttre och svalare temperatur. Koppens utsida blir aldrig varm och förblir behaglig att hålla. Den smar
 • Filippa K Te- & kaffemugg Svart/deco 2-pack

  Filippa K Te- & kaffemugg Svart/deco 2-pack
 • Kaffemugg 33 cl med träfat äppelröd

  Kaffemugg 33 cl med träfat äppelröd
 • Kaffekopp med fat - Vit/Prickig

  Kaffekopp med fat - Vit/Prickig

Fler tips på kaffekoppar

 • Denby Natural Canvas Kaffe- og tekopp med skål 26 cl

  Denby Natural Canvas Kaffe- og tekopp med skål 26 cl
  Merke: Denby Produkttype: kopp og skål Materiale: stentøy Mål kopp: Lengde: 12,5 cm, Bredde: 9 cm, Dybde: 7 cm Mål skål: diameter: 16,5 cm Dybde: 2,5 cm Volum: 26 cl
 • Byon Jade Mugg Med Fat 17x7 Cm - Kaffekoppar Porslin Blå

  Byon Jade Mugg Med Fat 17x7 Cm - Kaffekoppar Porslin Blå
  Muggen från ByON har en handgjord design i porslin med en vacker, färgskiftande look. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Välj mellan olika färger. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Om muggen från ByON- Tillverkad av porslin.- Diameter: 170 mm.- Höjd: 70 mm.- Muggen kommer i olika färger.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Swedish Grace Gala kaffekopp 16cl med fat

  Swedish Grace Gala kaffekopp 16cl med fat
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st. Isblå

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st. Isblå
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Brown

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Brown
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Aida Raw Double Wall Muggar 25 Cl 6-pack - Kaffekoppar Stengods Nordic Nude

  Aida Raw Double Wall Muggar 25 Cl 6-pack - Kaffekoppar Stengods Nordic Nude
  Muggarna från Aida har en skandinavisk design i stengods. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Om muggarna från Aida- Handgjord.- Hög kvalitet.- Reptålig glasering.- De här muggarna är en del av Aidas kollektion Raw. Skötselråd för muggarna- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Fluted Contrast Mugg 33 Cl - Kaffekoppar Porslin Rosa

  Royal Copenhagen Fluted Contrast Mugg 33 Cl - Kaffekoppar Porslin Rosa
  Muggen från Royal Copenhagen har en elegant stil i porslin med en modern känsla. Den har dekorativa räfflor med handmålade detaljer och ett hölje i silikon för bättre grepp. Servera kaffe med charm. Formgivning av H.C. Gjedde. Om muggen från Royal Copenhagen- Fluted Contrast uppskattas för den dekorativa designen.- Muggen finns i olika färger.- Gjord av porslin.- Bredd: 85 mm.- Höjd: 95 mm.- Kapacitet: 33.0 cl. Skötselråd för muggen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Littlephant Wild At Heart Kaffekopp 20 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart

  Littlephant Wild At Heart Kaffekopp 20 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart
  Kaffekoppen från Littlephant har en tunn, hållbar design i porslin med ett stilrent mönster och ett handtag på sidan perfekt för varma drycker som kaffe och te. Formgiven av Camilla Lundsten. Om kaffekoppen från Littlephant- Tunn, hållbar design.- Porslin.- Stilrent mönster.- Handtag på sidan.- Kaffekoppen passar bra i köket.- Kapacitet: 20.0 cl. Skötselråd för kaffekoppen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Iittala Taika Mugg 40 Cl Vit - Kaffekoppar Porslin Vit - 1012450

  Iittala Taika Mugg 40 Cl Vit - Kaffekoppar Porslin Vit - 1012450
  Taika Mugg 40 cl, Vit från Iittala. Vi har valt ut Vit Kaffekoppar i Porslin från Iittala med stor omsorg.
 • Ernst Citat I Det Enkla Muggar 4-pack - Kaffekoppar Stengods Vit

  Ernst Citat I Det Enkla Muggar 4-pack - Kaffekoppar Stengods Vit
  Muggarna från Ernst Kirchsteiger har stilren, enkel design perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. De har en mjuk form med ett greppvänligt öra. Välj mellan olika färger. Om muggarna från Ernst Kirchsteiger- De här muggarna är en del av Ernst Kirchsteigers kollektion Citat I Det Enkla.- Tillverkade av stengods.- Dekorativ text på sidan med ett inspirerande citat.- Perfekta både till vardags och finare tillfällen.- Diameter: 85 mm.- Höjd: 90 mm. Skötselråd för muggarna- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rosenthal Brillance Fleurs Sauvages Kaffekopp 20 Cl - Kaffekoppar Mix

  Rosenthal Brillance Fleurs Sauvages Kaffekopp 20 Cl - Kaffekoppar Mix
  Brillance Fleurs Sauvages Kaffekopp 20 Cl från Rosenthal. Kaffekoppar Mix . Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bitz Wood Krus Wood/Ocean 30 cl

  Bitz Wood Krus Wood/Ocean 30 cl
  Merke: Bitz Produkttype: krus Farge: utside, brun. innside ocean blå Materiale: stentøy Høyde: 11 cm Lengde: 12 cm Bredde: 8,5 cm Volum: 30 cl Tåler oppvaskmaskin: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja Tåler ovn: ja, opp til 220 grader Tåler fyser: ja, ned til -18 grader
 • Rörstrand Swedish Grace Mugg 50 Cl Snö - Kaffekoppar Porslin Snö - 1012184

  Rörstrand Swedish Grace Mugg 50 Cl Snö - Kaffekoppar Porslin Snö - 1012184
  Mugg med klassisk design med praktiskt handtag både för varma och kalla drycker. Hög kvalitet för vardaglig användning. Tillverkad i Indien. Design av Adelborg/Törnell/Barolo. Bra att veta om Swedish Grace mugg - Ingår i serien Swedish Grace.- Finns även som tallrik.- Muggen kommer i olika storlekar.- Muggen finns i olika färgval.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 50.0 cl. Hur bör du ta hand om muggen?- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Snö Kaffekoppar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Kaffekopp med fat Ø9 cm Porslin Sand

  Kaffekopp med fat Ø9 cm Porslin Sand
 • Rice kopp 20 Cl - Kaffekoppar Melamin Soft Pink

  Rice kopp 20 Cl - Kaffekoppar Melamin Soft Pink
  Melaminkoppen från Rice har en mångsidig design med ett lekfullt motiv i slitstarkt melamin. Den har praktiska egenskaper perfekta för både inom- och utomhusbruk. Välj mellan olika färger. Om melaminkoppen från Rice- Lekfullt motiv.- Mångsidig design.- Melaminkoppen finns i olika färger.- Finns även som en större melaminkopp.- Kapacitet: 20 cl. Skötselråd för melaminkoppen- Tål diskmaskin.- Denna produkt tål inte mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Spode Blue Italian Kopp 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Blå - BLI5110-X

  Spode Blue Italian Kopp 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Blå - BLI5110-X
  Blue Italian mugg från Spode. En klassisk mugg med vackert motiv i blått och vitt. Kanten har ett detaljerat Imari Oriental-mönster från 1700-talet. Bilden på muggen är inspirerad från den italienska landsbygden som kännetecknar det Blue Italian som idag är världskänt. Duka fram porslinet och bjud hem dina vänner på en fika som garanterat kommer att smaka underbart! Koppen tål maskindisk, ugn, mikrovågsugn och frys. Vi har valt ut Blå Kaffekoppar i Porslin från Spode med stor omsorg.
 • Marimekko Oiva/unikko Mugg 25 Cl Mörkblå/ - Kaffekoppar Stengods Vit

  Marimekko Oiva/unikko Mugg 25 Cl Mörkblå/ - Kaffekoppar Stengods Vit
  Muggen från Marimekko har en klassisk design i stengods med ett blommigt mönster och en rund form perfekt för varma drycker som kaffe och te. Formgiven av Maija och Kristina Isola. Om muggen från Marimekko- Klassisk design.- Rund form.- Blommigt mönster.- Kapacitet: 25 cl. Skötselråd för muggen- Tål mikrovågsugn.- Frystålig.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Magnor Florytale Cup 30 cl

  Magnor Florytale Cup 30 cl
  Florytale kopp 30 cl
 • Royal Copenhagen Flower Multi Cup 20 cl, 2 st

  Royal Copenhagen Flower Multi Cup 20 cl, 2 st
  Porslin 20 cl 2 st
 • Oiva Kaffekopp 20 Cl Vit

  Oiva Kaffekopp 20 Cl Vit
 • Design Letters Favourite Kopp 25 Cl Hey - Kaffekoppar Benporslin Svart - 10101002HEY

  Design Letters Favourite Kopp 25 Cl Hey - Kaffekoppar Benporslin Svart - 10101002HEY
  Favourite kopp från Design Letters med lekfull, populär design både för varma och kalla drycker. Matt finish med grafisk, stilren text på framsidan. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. En perfekt gåva. Design av Arne Jacobsen. Bra att veta om Favourite kopp - Lekfull, klassisk design.- Matt finish.- Tillverkad av benporslin.- Populär kopp.- Finns även som skål.- Perfekt för både varma och kalla drycker.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Höjd: 85 mm.- Kapacitet: 25.0 cl.- Diameter: 80 mm.- Tillverkad i Kina Hur bör du ta hand om koppen?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Svart Kaffekoppar i Benporslin från Design Letters med stor omsorg.
 • Design Letters Favourite Kopp Love - Kaffekoppar Benporslin Nude

  Design Letters Favourite Kopp Love - Kaffekoppar Benporslin Nude
  Koppen från Design Letters är tillverkad av högkvalitativt benporslin med en matt glasering och en graverad text. Den har ett litet, bekvämt handtag. En perfekt gåva. Formgivning av Arne Jacobsen. Om koppen från Design Letters- Klassisk, tidlös design.- Tillverkad av benporslin.- Graverade bokstäver.- Matt finish.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Diameter: 80 mm.- Höjd: 85 mm.- Kapacitet: 25 cl.- Stilren typografi.- Både för varma och kalla drycker.- Koppen kommer i olika färger. Skötselråd för koppen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Denby Studio Räfflad Mugg 2-pack /vit - Kaffekoppar Stengods Grå

  Denby Studio Räfflad Mugg 2-pack /vit - Kaffekoppar Stengods Grå
  Studio Räfflad Mugg 2-pack, Grå/vit från Denby. Kaffekoppar Grå Stengods. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Bubbles Mugg 30 Cl Sand - Kaffekoppar Keramik Sand - EBSA116AB

  Mateus Bubbles Mugg 30 Cl Sand - Kaffekoppar Keramik Sand - EBSA116AB
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger. Vi har valt ut Sand Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Soft Kaffekopp med fat GC, 28 cl

  Soft Kaffekopp med fat GC, 28 cl
  Kaffet smakar helt enkelt bättre i rätt kopp. Den här kaffekoppen med fat har en rundad drickskant och ett naturligt formspråk som gör den bra till både morgonkaffet och fikastunden. Vi lämnar 10 års krossgaranti på porslin. Material: Porsl
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Muggar 34 Cl 2-pack - Kaffekoppar Porslin Vit

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Muggar 34 Cl 2-pack - Kaffekoppar Porslin Vit
  2-pack med muggar från Rosendahl. Dessa muggar tillhör den klassiska serien Grand Cru som är designad av Erik Bagger. Designen är enkel och tidlös, vilket gör att de är fina till alla typer av dukningar. Muggen är tillverkad av porslin, och passar perfekt till varma drycker såsom kaffe och te. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Mainio Sarastus Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Grå

  Arabia Mainio Sarastus Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Grå
  Muggen från Arabia har enkel design i porslin med randigt, prickigt mönster perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Välj mellan olika storlekar. Om muggen från Arabia- Enkel design.- Grafiskt mönster.- Tillverkad av porslin.- Från serien Mainio.- Finns även som tallrik.- Muggen kommer i olika storlekar.- Både för varma och kalla drycker.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för muggen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Paratiisi Mugg - Kaffekoppar Porslin Multi

  Arabia Paratiisi Mugg - Kaffekoppar Porslin Multi
  Mugg från Arabia. Den här muggen kommer från den vackra och spännande serien Paratiisi som är designad av Birger Kaipiainen. Den kännetecknas av sitt detaljerade mönster och ljuvliga färger, och piffar upp vilken dukning som helst. Muggen är fin i sig själv, eller kombinerad med andra produkter från Paratiisi-serien. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl Is - Kaffekoppar Porslin Is - 1011892

  Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl Is - Kaffekoppar Porslin Is - 1011892
  Mugg med klassisk design med praktiskt handtag både för varma och kalla drycker. Hög kvalitet för vardaglig användning. Tillverkad i Indien. Design av Adelborg/Törnell/Barolo. Bra att veta om Swedish Grace mugg - Ingår i serien Swedish Grace.- Finns även som tallrik.- Muggen kommer i olika storlekar.- Muggen finns i olika färgval.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 30.0 cl.- Längd: 90 mm.- Höjd: 90 mm.- Bredd: 115 mm.- Vikt: 202 g. Hur bör du ta hand om muggen?- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Is Kaffekoppar i Porslin från Rörstrand med stor omsorg.
 • Ostindia kaffekopp 16 cl

  Ostindia kaffekopp 16 cl
 • Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Porslin Sten

  Rörstrand Swedish Grace Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Porslin Sten
  Muggen från Rörstrand har elegant, tidlös look i porslin med bekvämt handtag perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Indien. Formgivning av Adelborg/Törnell/Barolo. Om muggen från Rörstrand- Från serien Swedish Grace.- Finns även som tallrik.- Muggen kommer i olika storlekar.- Muggen kommer i olika färger.- Ugnsfast upp till 250 °C.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 30.0 cl.- Längd: 90 mm.- Höjd: 90 mm.- Bredd: 115 mm.- Vikt: 202 g. Skötselråd för muggen- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Iittala Teema Mugg 30 Cl Grå - Kaffekoppar Porslin Grå - 1005887

  Iittala Teema Mugg 30 Cl Grå - Kaffekoppar Porslin Grå - 1005887
  Teema Mugg 30 cl, Grå från Iittala. Vi har valt ut Grå Kaffekoppar i Porslin från Iittala med stor omsorg.
 • Fat Till Kaffekopp, Ostindia, 16 Cl

  Fat Till Kaffekopp, Ostindia, 16 Cl
  Fat till kaffekopp från serien OstindiaOstindia, av svenska folket framröstad till århundradets servis, är följden av en försvunnen skatt. 1746 förliste ett skepp på väg hem från Kina utanför Göteborg. Lasten bärgades och skärvan från en porslinstallrik hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: 'Knut, jag tycker du ska göra något av den här.' 1932 stod så den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster.
 • Arabia Mumin Tallrik Ø19 Cm Muminpappa - Kaffekoppar Porslin Vit - 1006383

  Arabia Mumin Tallrik Ø19 Cm Muminpappa - Kaffekoppar Porslin Vit - 1006383
  Mumin tallrik från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden. Vi har valt ut Vit Kaffekoppar i Porslin från Arabia med stor omsorg.
 • Mateus Oyster Kopp Med Fat 25 Cl - Kaffekoppar Keramik Ocean

  Mateus Oyster Kopp Med Fat 25 Cl - Kaffekoppar Keramik Ocean
  Koppen från Mateus har en vågformad stil i keramik med ett mjukt formspråk med inspiration från havet. Den har en sofistikerad, lekfull balans med en taktil, handmålad yta perfekt för varma drycker som kaffe och te. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Tillverkad i Portugal. Om koppen från Mateus- Oyster uppskattas för den handgjorda designen.- Oyster är också omtyckt för det mjuka formspråket.- Från serien Oyster.- Inspirerad av havet.- Koppen finns i olika färger.- Höjd: 70 mm.- Tillverkad i Portugal.- Diameter: 175 mm.- Kapacitet: 25.0 cl. Skötselråd för koppen- Tål diskmaskin.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Heirol Mugg Svelte Rose - Kaffekoppar Keramik Swelled Rose

  Heirol Mugg Svelte Rose - Kaffekoppar Keramik Swelled Rose
  Muggen från Heirol har elegant, handgjord design i keramik perfekt för både varma och kalla drycker. Den har praktiskt handtag på sidan. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkad i Portugal. Om muggen från Heirol- Gjord av keramik.- Finns även som kanna.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien Nosse Ceramics Svelte.- Tillverkad i Portugal. Skötselråd för muggen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Kirk Kaffekopp 2-pack

  Kirk Kaffekopp 2-pack
  Drick ditt nybryggda kaffe ur de vackra kaffekopparna Kirk. Dessa koppar har dubbel vägg och behåller värmen väl samtidigt som de är snyggt designade. Volym: 24 cl Tål diskmaskin
 • Villeroy & Boch Mariefleur Gris Basic Frukostkopp Med Fat - Kaffekoppar Porslin Vit

  Villeroy & Boch Mariefleur Gris Basic Frukostkopp Med Fat - Kaffekoppar Porslin Vit
  Frukostkopp Med Fat från Villeroy & Boch. Den här frukostkoppen med tillhörande fat tillhör serien Mariefleur Gris Basic, som har en tidlös design med en touch av minimalism. Färgerna är eleganta och dämpade, och motivet föreställer akvarellblommor. Är tillverkad i premiumporslin och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Mumintrollet Gräsgrön - Kaffekoppar Porslin

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Mumintrollet Gräsgrön - Kaffekoppar Porslin
  Mumintrollet Muminmugg från Arabia med motiv på Mumintrollet som är ute och lekar på en gräsmatta i Mumindalen. På muggen har Mumintrollet precis hittat en liten marsian som gått vilse efter att ha landat med sitt flygande tefat. Illustrationen är gjord av Tove Slotte och baseras på Tove Janssons originalillustrationer på Mumintrollet och hans vänner. Det lekfulla motivet gör drycken lite roligare och fängslar såväl vuxna som barn runt matbordet när det dukas fram. Muggen är ett samlarobjekt och har nummer 93 i ordningen av Muminmuggar från det finska varumärket Arabia. Om Muminmuggarna De omsorgsfullt utvalda motiven på Muminmuggarna gör dem till perfekta presenter att ge bort som dopgåva, namngivelsepresent eller till någon som fyller år. När du ger bort en Muminmugg ger du även bort ett samlarobjekt och en berättelse som kommer leva vidare i generationer. Muggarna passar alla åldrar och kan med fördel kombineras med fler delar från samma servis. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Hay Borosilicate Kopp 2-pack Rosa - Kaffekoppar Borosilikatglas Rosa - 541002

  Hay Borosilicate Kopp 2-pack Rosa - Kaffekoppar Borosilikatglas Rosa - 541002
  Borosilicate kopp från Hay med en färgglad design i borosilikatglas med ett handtag på sidan för bästa komfort. En perfekt detalj för det dukade bordet. Bra att veta om Borosilicate kopp - Färgglad design.- Gjord av borosilikatglas.- Förpackningsantal: 2- Höjd: 65 mm.- Diameter: 80 mm. Vi har valt ut Rosa Kaffekoppar i Borosilikatglas från HAY med stor omsorg.
 • Eva Solo Cafe Lattemugg 2-pack 36 Cl Elephant Grey - Kaffekoppar Porslin Grå

  Eva Solo Cafe Lattemugg 2-pack 36 Cl Elephant Grey - Kaffekoppar Porslin Grå
  Denna moderna café lattemugg från Eva Solo är tillverkad i porslin, och har ett silikonskal som både ger ett bra grepp och förhindrar att du bränner fingrarna. Muggen tål diskmaskin – det är bara att ta av silikonskalet och sedan stoppa in båda delarna i maskinen. Säljs i 2-pack. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Iittala Taika Mugg 40 Cl Röd - Kaffekoppar Porslin Röd - 1012481

  Iittala Taika Mugg 40 Cl Röd - Kaffekoppar Porslin Röd - 1012481
  Taika Mugg 40 cl, Röd från Iittala. Vi har valt ut Röd Kaffekoppar i Porslin från Iittala med stor omsorg.
 • Rörstrand Höganäs Keramik Daga Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Ockra

  Rörstrand Höganäs Keramik Daga Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Ockra
  Muggen från Rörstrand har en minimalistisk, elegant formgivning med en jordnära känsla för mångsidig användning. Den är tillverkad av värmetåligt, högkvalitativt stengods med en karakteristisk, bredare karaktär för att addera en extra dimension till designen. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Designad av Alexandra Nilasdotter. Om muggen från Rörstrand- Minimalistisk, elegant formgivning.- Värmetåligt, högkvalitativt stengods.- Muggen finns i olika färger.- Från serien Höganäs Keramik Daga. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.- Ugnsfast. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Bubbles Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Turkos

  Mateus Bubbles Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Turkos
  Bubbles Mugg från Mateus. Den här muggen har ett bubbligt mönster som gör den både charmig och lätt att hålla i handen. Den är tillverkad av keramik och målad för hand av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör att varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Unikko Kaffekopp Röd 20 Cl

  Unikko Kaffekopp Röd 20 Cl
 • Kaffekopp med fat - Vit/Prickig

  Kaffekopp med fat - Vit/Prickig
 • Aida Atelier 30 Delar Set Vit

  Aida Atelier 30 Delar Set Vit
  30 delar set Färg vit Material: Porslin 6 st Kaffekopp 6 st Skål för kaffekopp 6 mattallrikar 6 st Desserttallrik 6 st Sopptallrik
 • Iittala Teema Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit

  Iittala Teema Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit
  Mugg från serien Teema skapad av Kaj Franck som har tagit fram en serie med oändliga kombinationer av raffinerade former, storlekar och färger. Kombinera den med vilken annan serie som helst för att skapa en vacker dukning. Allt du behöver lägga till är en färgklick och din bordsdukning blir komplett. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Aida Raw Termomugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart

  Aida Raw Termomugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart
  Termosmuggen Raw från Aida är tillverkad i stengods som ger den en rå och naturlig look. Samtliga produkter från serien Raw är handgjorda, vilket gör att varje mugg är unik. Kommer i flera nordiska nyanser som med fördel kan kombineras med varandra. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Eva Solo Cafe Lattemugg 2-pack 36 Cl - Kaffekoppar Porslin Sage

  Eva Solo Cafe Lattemugg 2-pack 36 Cl - Kaffekoppar Porslin Sage
  Denna moderna café lattemugg från Eva Solo är tillverkad i porslin, och har ett silikonskal som både ger ett bra grepp och förhindrar att du bränner fingrarna. Muggen tål diskmaskin – det är bara att ta av silikonskalet och sedan stoppa in båda delarna i maskinen. Säljs i 2-pack. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Msy Mugg 30 Cl Icy Blue - Kaffekoppar Keramik Icy Blue - EIB06MSY

  Mateus Msy Mugg 30 Cl Icy Blue - Kaffekoppar Keramik Icy Blue - EIB06MSY
  En modern och stilren mugg från Mateus, som tillhör serien MSY som står för Mateus x Sam Baron x Yatzer. Precis som namnet antyder är det ett designsamarbete mellan Sam Baron och Yatzer tillsammans med Mateus, och de hyllar traditionell hantverkskonst. Mugg kommer i flera färger, som är härliga att kombinera med varandra. Tål diskmaskin. Vi har valt ut Icy Blue Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Mateus Msy Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Icy Blue

  Mateus Msy Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Icy Blue
  Den här muggen har tagits fram genom ett samarbete mellan den prisbelönta franska designern Sam Baron och Costas Voyatziz, som är grundaren av den internationella designportalen Yatzer. Kollektionen kallas för MSY, och är en hyllning till keramiken. Designen är framtagen i Sverige, och sedan handgjord och handmålad av erfarna keramiker i Portugal. Detta gör att skiftningar i färgen kan förekomma, vilket gör varje mugg unik. Detta innebär också att tillverknings- och leveranstiden kan variera. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Snygga kaffekoppar med fat

En kaffekopp med kaffebönor

Det finns några väsentliga skillnader mellan kaffemuggar och kaffekoppar. Förutom att volymen i en kaffekopp är betydligt mindre är det vanligt att man också har fat till kaffekoppen. Det är inte så ofta man idag dricker kaffe ur kopp. Det är nästan bara på finare middagar och andra festliga tillställningar som snygga kaffekoppar med fat dukas fram. Det är väl så att kaffekoppen och fatet har en något högre status än kaffemuggen och därav dess sparsamma användning.

Vad menas med en slät kopp kaffe?

Ett uttryck som man kan höra i samband med servering av kaffe är en slät kopp kaffe. Men vad betyder det egentligen?

Uttrycket finns upptaget i Svenska Akademiens ordbok och där definieras det som en kopp kaffe som man dricker utan att äta något till. Många menar också att man inte heller har mjölk eller socker i en slätkopp. Det är alltså samma som uttrycket att man dricker en svart kopp kaffe och inte heller äter något dopp eller tilltugg vid sidan om.

Hur mycket koffein innehåller en kaffekopp?

En anledning till varför vi dricker så mycket kaffe är för att det innehåller koffein. Ämnet bidrar till att öka vakenheten, eller sänka tröttheten beroende på hur man ser det. Man känner sig i alla fall piggare efter en kaffekopp.

Koffeinet är beroendeframkallande vilket gör att vi gärna vill ha en eller par koppar kaffe varje dag. Om vi inte får det blir kaffesuget starkt. En del kan uppleva darrningar och får huvudvärk.

Hur hög koffeinhalt en kopp kaffe har beror till att börja med på kaffebönan. Olika bönor har olika mängd koffein. Arabica bönor har ca 1% per torrvikt och Robusta har 2%. Doseringen av bönor i förhållande till vatten blir också en faktor att räkna med. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att en kopp kaffe på 1,25 dl innehåller ca 100 mg koffein.

Populära märken på kaffekoppar

Bland de svenska märken som tillverkar porslin är kaffekoppar från Rörstrand och Gustavsberg väldigt populära. Deras design är stilren och ofta ganska naken. De gör mycket i vad som kallas för skandinavisk design.

Porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades 1952. När Marianne fyllde 80 år 2008 återlanserades servisen med tillägg av några nya former.

Personlig kopp med tryck och text

Om man vill ha en personlig kaffekopp som säger något finns det koppar med tryck och text på. Det finns både såna som är färdiga och de där du själv får sätta din prägel på koppen. Du kan då skicka in en bild och få den tryckt runt koppens kropp.

Det är vanligt att man ger bort såna här specialgjorda kaffekoppar med text på till någon i present. Texten kanske betyder något särskilt och varje gång han eller hon ska dricka kaffe får texten fylla sitt syfte.

Kaffemuggar man inte bränner sig på

Ett praktiskt problem med kaffemuggar kan vara att det kokheta kaffet avger all sin värme till muggen så att den blir omöjlig att hålla i utan att bränna sig. Det är inte en bra kaffemugg om man måste vänta tills muggen svalnat för att kunna dricka sitt kaffe. Följden blir att även kaffet har svalnat och ljummet kaffe är ingen höjdare.

För att man inte ska bränna sig på muggen är det bra om porslinet har dubbla väggar eller att muggen är försett med öra att hålla i.

ileadilead