Kaffekoppar

Kaffekoppar finns att köpa i en mängd olika mönster och design. Det som gör det till en kopp att dricka hett kaffe ur är att koppen har ett lätt litet öra, ett handtag. Till skillnad från kaffemuggen som är grövre och kan vara helt utan handtag.

Här hittar du bilder och priser på massor av fina kaffekoppar & kaffemuggar, både med och utan fat. Klicka dig vidare på den blåa knappen om du vill läsa mer om en specifik kopp som du tycker ser fin ut.

Populärt inom kaffekoppar

 • Horwood Kaffekoppar i glas, 2 st

  Horwood Kaffekoppar i glas, 2 st
  Dessa två fina kaffekoppar i glas från Horwood är något för alla kaffeälskare. Glasens dubbelväggade konstruktion garanterar att kaffets temperatur hålls uppe och inte kyls ner av koppens yttre och svalare temperatur. Koppens utsida blir aldrig varm och förblir behaglig att hålla. Den smar
 • Filippa K Te- & kaffemugg Svart/deco 2-pack

  Filippa K Te- & kaffemugg Svart/deco 2-pack
 • Filippa K Te- & kaffemugg Spets/svart 2-pack

  Filippa K Te- & kaffemugg Spets/svart 2-pack
 • Kaffemugg 33 cl med träfat vit blank

  Kaffemugg 33 cl med träfat vit blank

Fler tips på kaffekoppar

 • Mateus Bubbles Mugg 30 Cl Orange - Kaffekoppar Keramik Orange - EBOR116AB

  Mateus Bubbles Mugg 30 Cl Orange - Kaffekoppar Keramik Orange - EBOR116AB
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger. Vi har valt ut Orange Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Marimekko Ketunmarja Kaffekoppar Utan Handtag 2-pack - Kaffekoppar Stengods Brun - 071335-186

  Marimekko Ketunmarja Kaffekoppar Utan Handtag 2-pack - Kaffekoppar Stengods Brun - 071335-186
  Ketunmarja kaffekoppar från Marimekko med en klassisk design i stengods med en rund form och ett vackert rävmotiv perfekt för varma drycker som kaffe och te. Formgiven av Aino-Maija Metsola. Bra att veta om Ketunmarja kaffekoppar - Klassisk design.- Stengods.- Rund form.- Rävmotiv.- Kaffekopparna passar bra i köket.- Höjd: 75 mm.- Diameter: 70 mm. Hur bör du ta hand om kaffekopparna?- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Brun Kaffekoppar i Stengods från Marimekko med stor omsorg.
 • Kaffekopp Sandrine

  Kaffekopp Sandrine
 • Muurla Pippi Och Lilla Gubben mugg 15 Cl - Kaffekoppar Emalj Rosa

  Muurla Pippi Och Lilla Gubben mugg 15 Cl - Kaffekoppar Emalj Rosa
  Den här charmiga muggen från Muurla pryds av ett motiv som har fått sin inspiration från Astrid Lindgrens berättelse om Pippi Långstrump. Den är tillverkad i kolstål med en dubbel beläggning av emalj, vilket gör den slitstark, funktionell och lätt. Muggen tål diskmaskin, dock inte mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Götefors Porslin Botanica Daggkåpa Kopp - Kaffekoppar Porslin Grön

  Götefors Porslin Botanica Daggkåpa Kopp - Kaffekoppar Porslin Grön
  Koppen från Götefors Porslin är tillverkad av vitt porslin med en lövmönstrad design. Den har en grön, härlig färg med en rustik känsla perfekt både till vardags och finare tillfällen. Formgiven av Emma Von Brömssen. Om koppen från Götefors Porslin- Koppen kommer i olika modeller.- Tillverkad av porslin.- Från kollektionen Botanica.- Kapacitet: 24 cl.- Finns även som en blå servis. Skötselråd för koppen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Basic Mugg 60 Cl Ocean - Kaffekoppar Keramik Ocean - DOC711

  Mateus Basic Mugg 60 Cl Ocean - Kaffekoppar Keramik Ocean - DOC711
  Kaffemuggen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger muggen en behaglig känsla, och den passar såväl till frukosten som en finare middag. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje mugg unik. Vi har valt ut Ocean Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Georg Jensen Cobra Termokopp 20cl - Kaffekoppar Vit

  Georg Jensen Cobra Termokopp 20cl - Kaffekoppar Vit
  Tål maskindisk, mikro och frys. Material: porslin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt

  Tuokio Fat 17 cm till kaffekopp kobolt
 • Marimekko Oiva/unikko Koppar Utan Handtag 20 Cl 2-pack / Sky Blue - Kaffekoppar Stengods Vit

  Marimekko Oiva/unikko Koppar Utan Handtag 20 Cl 2-pack / Sky Blue - Kaffekoppar Stengods Vit
  Kopparna från Marimekko är tillverkade av slitstarkt stengods med ett ikoniskt blomstermotiv. De har en design perfekt för varma drycker som kaffe och te. Formgiven av Maija Isola & Kristina Isola. Om kopparna från Marimekko- Kombinera kopparna med en skål från Marimekko.- De här kopparna är en del av Marimekkos kollektion Oiva/Unikko.- Tillverkade i Thailand Skötselråd för kopparna- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • House Doctor Serveur Mugg 4-pack - Kaffekoppar Harts Guld

  House Doctor Serveur Mugg 4-pack - Kaffekoppar Harts Guld
  Muggarna är gjorda av ett rustikt och lätt material som gör dom lätta att transportera. Kommer i 4-Pack. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Termosmugg 35 Cl Hot - Kaffekoppar Svart - 30101003HOT

  Design Letters Termosmugg 35 Cl Hot - Kaffekoppar Svart - 30101003HOT
  Termosmugg från Design Letters med enkel, stilren design i rostfritt stål med lock i plast med pip perfekt för både varma och kalla drycker. Välj mellan olika färger. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Design av Arne Jacobsen. Bra att veta om termosmugg - Enkel, stilren design.- Tillverkad av rostfritt stål och polypropen.- Diameter: 76 mm.- Höjd: 131 mm.- Termosmuggen finns i olika färgval.- Perfekt för både varma och kalla drycker.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Kapacitet: 35.0 cl.- Tillverkad i Kina Hur bör du ta hand om termosmuggen?- Endast handdisk. Vi har valt ut Svart Kaffekoppar från Design Letters med stor omsorg.
 • House Doctor Berica Kopp 30 Cl Brun - Kaffekoppar Stengods Brun - 206260021

  House Doctor Berica Kopp 30 Cl Brun - Kaffekoppar Stengods Brun - 206260021
  Modern Berica kopp från House Doctor. Koppen är tillverkad av stengods perfekt för varma drycker som kaffe och te. Den har en räfflad design med en spräcklig glasering samt ett bekvämt handtag. Bra att veta om Berica kopp - Uppskattas för designen.- Kombinera koppen med skålar från House Doctor. Hur bör du ta hand om koppen? - Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Vi har valt ut Brun Kaffekoppar i Stengods från House Doctor med stor omsorg.
 • Marimekko Pepe Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit - 071592-171

  Marimekko Pepe Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit - 071592-171
  Pepe mugg från Marimekko med en klassisk design i stengods med ett handtag och två papegojor på framsidan. En perfekt detalj som tar in naturen i ditt hem. Designad av Maija Isola. Bra att veta om Pepe mugg - Klassisk design.- Stengods.- Handtag på sidan.- Två papegojor på framsidan.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 95 mm.- Kapacitet: 25.0 cl. Hur bör du ta hand om muggen?- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Vit Kaffekoppar i Stengods från Marimekko med stor omsorg.
 • Rosenthal Blend Mugg Diagonal 12 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Rosenthal Blend Mugg Diagonal 12 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Den här muggen från Rosenthal tillhör den nya serien Blend, som består av produkter med enkel och distinkt design – perfekt att använda till vardags! Samtliga produkter har en fin struktur, och det finns tre mönster att välja mellan: Vertikal, Diagonal och Korsad. Serien är designad av Cristophe de la Fontaine, och består av tallrikar, muggar och skålar. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Heirol Mugg Smooth - Kaffekoppar Keramik Rose

  Heirol Mugg Smooth - Kaffekoppar Keramik Rose
  Muggen från Heirol har elegant, handgjord design i keramik perfekt för både varma och kalla drycker. Den har praktiskt handtag på sidan. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkad i Portugal. Om muggen från Heirol- Gjord av keramik.- Finns även som tallrik.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien Nosse Ceramics Smooth.- Tillverkad i Portugal. Skötselråd för muggen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Ostindia kaffekopp 16 cl med fat

  Ostindia kaffekopp 16 cl med fat
 • Dorre Fager Glasmugg Snöstjärna 4-pack - Kaffekoppar Klar

  Dorre Fager Glasmugg Snöstjärna 4-pack - Kaffekoppar Klar
  Fager Glasmugg Snöstjärna, 4-pack från Dorre. Kaffekoppar Klar . Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Tuokio Kaffekopp 26 cl Kobolt

  Arabia Tuokio Kaffekopp 26 cl Kobolt
  En kaffekopp från servisen Tuokio tillverkad av Arabia. Kaffekoppen rymmer 26 cl och kan diskas i diskmaskin.En otroligt vacker servis från Arabia. Tuokio betyder ”för stunden” på finska, vilket denna service får dig att uppskatta, stunder tillsammans! Designen har en stark och karaktärist
 • RO Kaffemugg 250 ml 2-pack

  RO Kaffemugg 250 ml 2-pack
  Set med två stycken kaffemuggar i porslin. Muggarna tillhör serien RO - en kollektion skapad för ändlösa söndagsmorgnar tillsammans med familjen, och för lugna sköna middagar med älskade vänner. Muggarna har dubbla väggar vilket gör att drycken behåller värmen längre, samt att du inte bränner fingrarna när du greppar muggen. RO Kaffemugg i 2-pack finns i tre olika färger och matchar den övriga kollektionen. Mått: H 10,5 cm, O 8cm, V 250 ml Material: Porslin Färg: Mourning Dove
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Mårran - Kaffekoppar Porslin Mörkblå - 1005327

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Mårran - Kaffekoppar Porslin Mörkblå - 1005327
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden. Vi har valt ut Mörkblå Kaffekoppar i Porslin från Arabia med stor omsorg.
 • Jonathan Adler Op Art Muggar 4-pack - Kaffekoppar Porslin Svartvit

  Jonathan Adler Op Art Muggar 4-pack - Kaffekoppar Porslin Svartvit
  Muggarna från Jonathan Adler har en modern look med olika, grafiska mönster. De är tillverkade av bränt porslin med en svartvit färg och ett greppvänligt handtag på sidan. En perfekt gåva. Om muggarna från Jonathan Adler- Levereras i presentförpackning.- Förpackningsantal: 4.- Modernt utseende. Skötselråd för muggarna- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Spode Blue Italian Kaffekopp Med Fat 9 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Spode Blue Italian Kaffekopp Med Fat 9 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Den här vackra kaffekoppen med tillhörande fat från Spode är en del av serien Blue Italian som går i klassiskt blått och vitt. Motivet har fått sin inspiration från italienska landsbygden, och kanten har Imari Oriental-mönster. Serien gavs ut 1816 och har producerats sedan dess. Den lämpar sig för dagligt användande, då den tål både diskmaskin och mikrovågsugn, och är frys- och ugnsfast. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia x Röda Korset Mumin Mugg 30 Cl Abc Snusmumriken - Kaffekoppar Porslin Mix

  Arabia x Röda Korset Mumin Mugg 30 Cl Abc Snusmumriken - Kaffekoppar Porslin Mix
  Muggen från Arabia har klassisk, lekfull design i porslin perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egen fina mix. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgivning av Tove Jansson. Mooments of Kindness Ta en Mumin-minut av snällhet. Moomin by Arabia och Röda Korset påminner oss om att små gester kan betyda mycket. Det kan vara att plocka upp skräp, skicka ett vykort, ge någon en komplimang, betala för någons kaffe – eller att skänka pengar till välgörenhet! Ett sätt att donera är att köpa en produkt ur vår välgörenhetskollektion. För varje såld mugg, tallrik, skål eller fat ur kollektionen donerar vi 10 kr till Röda Korset. Om muggen från Arabia - Populärt samlarobjekt.- Gjord av porslin.- Lekfull design.- Högkvalitativt material.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Både för varma och kalla drycker.- Kapacitet: 30.0 cl. Skötselråd för muggen - Muggen tål temperaturer på upp till 250°C.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Byon Noor Kopp Blå - Kaffekoppar Keramik Blå - 750-012bl

  Byon Noor Kopp Blå - Kaffekoppar Keramik Blå - 750-012bl
  Modern kaffekopp med färgad handtag från ByOn. Kommer i tre olika färger. Vi har valt ut Blå Kaffekoppar i Keramik från ByON med stor omsorg.
 • Royal Copenhagen Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl - Kaffekoppar Svart

  Royal Copenhagen Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl - Kaffekoppar Svart
  Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl från Royal Copenhagen. Kaffekoppar Svart . Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Msy Mugg 30 Cl Grå - Kaffekoppar Keramik Grå - ECZ06MSY

  Mateus Msy Mugg 30 Cl Grå - Kaffekoppar Keramik Grå - ECZ06MSY
  En modern och stilren mugg från Mateus, som tillhör serien MSY som står för Mateus x Sam Baron x Yatzer. Precis som namnet antyder är det ett designsamarbete mellan Sam Baron och Yatzer tillsammans med Mateus, och de hyllar traditionell hantverkskonst. Mugg kommer i flera färger, som är härliga att kombinera med varandra. Tål diskmaskin. Vi har valt ut Grå Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Arabia Arctica Mugg 28 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Arabia Arctica Mugg 28 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Mugg från Arabia. Den här muggen tillhör den vackra porslinsserien Arctica som har formgivits av Inkeri Leivo. Det är en smakfull klassiker som passar till alla tillfällen, oavsett om du är sugen på kaffe, te eller varm choklad. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Blomus Pilar Mugg - Kaffekoppar Keramik Moonbeam

  Blomus Pilar Mugg - Kaffekoppar Keramik Moonbeam
  Muggen från Blomus har en enkel, elegant look i keramik med en jordnära färg. Den har en harmonisk kombination med en glansig insida och en matt utsida. Denna produkt kan användas inomhus och utomhus. Om muggen från Blomus- Från kollektionen Pilar.- Muggen kommer i 2 olika färger.- Enkelt, jordnära utseende. Skötselråd för muggen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Termosmugg 35 Cl Mom - Kaffekoppar Nude

  Design Letters Termosmugg 35 Cl Mom - Kaffekoppar Nude
  Termosmuggen från Design Letters har enkel, stilren design i rostfritt stål med lock i plast med pip perfekt för både varma och kalla drycker. Välj mellan olika färger. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgivning av Arne Jacobsen. Om termosmuggen från Design Letters- Enkel, stilren design.- Tillverkad av rostfritt stål och polypropen.- Diameter: 76 mm.- Höjd: 131 mm.- Termosmuggen kommer i olika färger.- Perfekt för både varma och kalla drycker.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Kapacitet: 35.0 cl.- Tillverkad i Kina Skötselråd för termosmuggen- Endast handdisk. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå
  Arabias nya muminmotiv är taget från serien Sent i november (1970) och Klåttdjurets frieri (1959). Motivet visar Filifjonkan i sitt esse, när hon får storstäda sitt hem. Originalteckningarna är gjorde av Tove Jansson, och designen är gjord av Tove Slotte. Det nya muminmotivet återfinns även på en skål och tallrik. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Marimekko Karhuemo Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart - 071111-166

  Marimekko Karhuemo Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart - 071111-166
  Karhuemo mugg från Marimekko med en klassisk design i stengods med ett vackert björnmotiv och ett handtag på sidan. En perfekt detalj som tar in naturen i ditt hem. Formgiven av Aino-Maija Metsola. Bra att veta om Karhuemo mugg - Klassisk design.- Stengods.- Vackert björnmotiv.- Handtag på sidan.- Muggen passar bra i köket.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 95 mm. Hur bör du ta hand om muggen?- Frystålig.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Svart Kaffekoppar i Stengods från Marimekko med stor omsorg.
 • Mateus Lace Mugg 30 Cl Rosa - Kaffekoppar Keramik Rosa - ESPR116AR

  Mateus Lace Mugg 30 Cl Rosa - Kaffekoppar Keramik Rosa - ESPR116AR
  Den här muggen tillhör serien Lace från Mateus, och kännetecknas av ett vackert blomsterliknande mönster. Här möter svensk design gediget hantverk från Portugal. Muggen är tillverkad för hand i keramik och det kan därför förekomma skiftningar i färgen, vilket gör varje exemplar unikt. Tål diskmaskin. Vi har valt ut Rosa Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Arabia Mumin Tallrik Ø19 Cm Muminpappa - Kaffekoppar Porslin Vit - 1006383

  Arabia Mumin Tallrik Ø19 Cm Muminpappa - Kaffekoppar Porslin Vit - 1006383
  Mumin tallrik från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden. Vi har valt ut Vit Kaffekoppar i Porslin från Arabia med stor omsorg.
 • Rörstrand Swedish Grace Gala Kaffekopp & Fat 16 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Rörstrand Swedish Grace Gala Kaffekopp & Fat 16 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Den här kaffekoppen från Rörstrand tillhör serien Swedish Grace Gala. Serien har tagits fram för att fira att den populära serien Swedish Grace fyller 90 år. Det klassiska reliefmönstret av stiliserade veteax är kvar, och jubileet till ära har en vacker kant i guld adderats. Serien passar perfekt till festliga tillfällen, men även för den som vill sätta guldkant på vardagen. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pilar Kaffemugg med fat x 2 Agave Green

  Pilar Kaffemugg med fat x 2 Agave Green
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl På Äventyr Flytten - Kaffekoppar Porslin Grå

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl På Äventyr Flytten - Kaffekoppar Porslin Grå
  Flytten Muminmugg med motivet Flytten, inspirerat från berättelsen Kometen kommer av Tove Jansson. Den här vackra muggen har nummer 61 i ordningen av Arabias Muminmuggar och började tillverkas år 2013. Motivet gestaltar en sekvens ur berättelsen som handlar om en sommar i Mumindalen då en komet närmar sig jorden. Tillslut kommer kometen så pass nära att Muminfamiljen bestämmer sig för att flytta. Det illustrerade motivet på muggen kan ses som en hyllning till Tove Janssons enastående författarskap. Om Muminmuggarna De förtrogna berättelserna som gömmer sig bakom gör Muminmuggarna till något mycket mer än vanliga muggar för varma drycker. Med åren har Tove Janssons sagor om Mumintrollets äventyr blivit klassiker som fängslar såväl barn som vuxna. När du ger bort en Muminmugg i exempelvis dopgåva eller namngivelsepresent ger du även bort ett samlarobjekt och en berättelse som kommer leva vidare i generationer. Muggarna passar alla åldrar och kan med fördel kombineras med fler delar från samma servis. Väj ut ditt favoritmotiv, eller kombinera flera olika berättelser och låt din nya servis representera något större än bara en porslinsserie.Illustrationerna är ritade av Tove Slotte och är baserade på Tove Janssons original illustrationer. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mr&Mrs Muse mugg vit

  Mr&Mrs Muse mugg vit
  Mr. and Mrs. Muse Reversibel Mug är mugg från Jonathan Adler. Tillverkade för hand i vit porslin med en ren blank glasyr. På ena sidan är det en mustasch och på andra sidan är det en mun. Muggarna ä
 • Spode Blue Room Mugg Archive Indian Sporting 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Blå

  Spode Blue Room Mugg Archive Indian Sporting 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Blå
  Blue Room Mugg från Spode. Den här muggen tillhör den blå och vita kollektionen Blue Room. Den har sitt ursprung från 1700-talet och består av olika motiv och mönster – allt ifrån blommor, djur och kända platser. Detta motiv heter Indian Sporting och föreställer djur och natur. Är tillverkad i porslin och tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Dbkd Mugg 35 Cl Shiny Mole - Kaffekoppar Keramik Shiny Mole - 202010sm

  Dbkd Mugg 35 Cl Shiny Mole - Kaffekoppar Keramik Shiny Mole - 202010sm
  Minimalistisk mugg i keramik i olika färger att välja mellan med ett elegant, enkelt uttryck perfekt både till vardags och finare tillfällen. Bra att veta om mugg - Ingår i serien Mug.- Tillverkad av keramik.- Kapacitet: 35 cl.- Diameter: 80 mm.- Höjd: 75 mm.- Muggen finns i olika färgval. Vi har valt ut Shiny Mole Kaffekoppar i Keramik från DBKD med stor omsorg.
 • Kaffekopp Av Biologiskt Nedbrytbar Kartong 40 Cl Ø90mm, Grön, 50 St

  Kaffekopp Av Biologiskt Nedbrytbar Kartong 40 Cl Ø90mm, Grön, 50 St
  Kaffekopp av biologiskt nedbrytbar kartong 40 cl Ø90mm, grön, 50 st
 • Aida Raw Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Titanium Black

  Aida Raw Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Titanium Black
  Muggen Raw från Aida är tillverkad i stengods som ger den en rå och naturlig look. Samtliga produkter från serien Raw är handgjorda, vilket gör att varje mugg är unik. Kommer i flera nordiska nyanser som med fördel kan kombineras med varandra. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Basic Mugg 60 Cl Gul - Kaffekoppar Keramik Gul - DA711

  Mateus Basic Mugg 60 Cl Gul - Kaffekoppar Keramik Gul - DA711
  Kaffemuggen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger muggen en behaglig känsla, och den passar såväl till frukosten som en finare middag. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje mugg unik. Vi har valt ut Gul Kaffekoppar i Keramik från Mateus med stor omsorg.
 • Arabia x Röda Korset Mumin Mugg 30 Cl Mumintroll - Kaffekoppar Porslin Mix

  Arabia x Röda Korset Mumin Mugg 30 Cl Mumintroll - Kaffekoppar Porslin Mix
  Muggen från Arabia har klassisk, lekfull design i porslin perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egen fina mix. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgivning av Tove Jansson. Mooments of Kindness Ta en Mumin-minut av snällhet. Moomin by Arabia och Röda Korset påminner oss om att små gester kan betyda mycket. Det kan vara att plocka upp skräp, skicka ett vykort, ge någon en komplimang, betala för någons kaffe – eller att skänka pengar till välgörenhet! Ett sätt att donera är att köpa en produkt ur vår välgörenhetskollektion. För varje såld mugg, tallrik, skål eller fat ur kollektionen donerar vi 10 kr till Röda Korset. Om muggen från Arabia - Populärt samlarobjekt.- Gjord av porslin.- Lekfull design.- Högkvalitativt material.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Både för varma och kalla drycker.- Kapacitet: 30.0 cl. Skötselråd för muggen - Muggen tål temperaturer på upp till 250°C.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Organic kaffemugg Blå 60 cl

  Organic kaffemugg Blå 60 cl
 • Royal Copenhagen Black Fluted Mega Mugg Med Högt Handtag 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart - 1062483

  Royal Copenhagen Black Fluted Mega Mugg Med Högt Handtag 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart - 1062483
  Black Fluted Mega mugg med en elegant design i porslin med ett handmålat mönster och högkvalitativt material för vardaglig användning. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. Design av Karen Kjaeldgård-Larsen. Bra att veta om Black Fluted Mega mugg - Black Fluted Mega uppskattas för den handmålade designen.- Black Fluted Mega är också omtyckt för det högkvalitativa materialet.- Gjord av porslin.- Ingår i serien Black Fluted Mega. Hur bör du ta hand om muggen?- Tål diskmaskin. Vi har valt ut Svart Kaffekoppar i Porslin från Royal Copenhagen med stor omsorg.
 • Marimekko Oiva/räsymatto Mugg 4 Dl - Kaffekoppar Stengods Svart

  Marimekko Oiva/räsymatto Mugg 4 Dl - Kaffekoppar Stengods Svart
  Oiva-mugg med Räsymatto-mönstret som är tillverkad av tåligt, glaserat stengods som tål diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och frys. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Carolina Gynning Moonlight Queen Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Benporslin

  Carolina Gynning Moonlight Queen Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Benporslin
  Muggen från Carolina Gynning har vacker design i benporslin med konstnärligt motiv både för varma och kalla drycker. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Tillverkad i Indien. Formgivning av Carolina Gynning. Om muggen från Carolina Gynning- Finns även som vinglas.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Muggen kommer i olika färger.- Höjd: 110 mm.- Tillverkad i Indien.- Kapacitet: 35.0 cl. Skötselråd för muggen- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • HAY Paquet kaffekopp, 3-pack, blå

  HAY Paquet kaffekopp, 3-pack, blå
  Set om tre snygga take away-muggar med lock från danska HAY. Perfekt om du gärna dricker kaffe i bilen på väg till jobbet, att ta med på promenaden eller om du hellre vill ha din egen kopp med dig till ditt bästa kaffeställe. Muggarna ingår i serien Paquet, en serie hållbara plastföremål
 • Berså Kaffekopp rak vid

  Berså Kaffekopp rak vid
 • Byon Liz Mugg Zebra 28 Cl Beige/svart - Kaffekoppar Stengods Svart - 5283907503

  Byon Liz Mugg Zebra 28 Cl Beige/svart - Kaffekoppar Stengods Svart - 5283907503
  Liz Mugg Zebra 28 cl, Beige/Svart från ByON. Vi har valt ut Svart Kaffekoppar i Stengods från ByON med stor omsorg.
 • Nordal - SOISALO cup with check, S, ice blue

  Nordal - SOISALO cup with check, S, ice blue
  An artistic cup that matches our SOISALO serie with tableware. This cup has a check design. The cup is handmade and varies in shape, outlook and color which is a part of the design. SOISALO is avaible in a larger size. Foodsafe but we recommend handwash.
 • Arabia Paratiisi Mugg - Kaffekoppar Porslin Multi

  Arabia Paratiisi Mugg - Kaffekoppar Porslin Multi
  Mugg från Arabia. Den här muggen kommer från den vackra och spännande serien Paratiisi som är designad av Birger Kaipiainen. Den kännetecknas av sitt detaljerade mönster och ljuvliga färger, och piffar upp vilken dukning som helst. Muggen är fin i sig själv, eller kombinerad med andra produkter från Paratiisi-serien. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Snygga kaffekoppar med fat

En kaffekopp med kaffebönor

Det finns några väsentliga skillnader mellan kaffemuggar och kaffekoppar. Förutom att volymen i en kaffekopp är betydligt mindre är det vanligt att man också har fat till kaffekoppen. Det är inte så ofta man idag dricker kaffe ur kopp. Det är nästan bara på finare middagar och andra festliga tillställningar som snygga kaffekoppar med fat dukas fram. Det är väl så att kaffekoppen och fatet har en något högre status än kaffemuggen och därav dess sparsamma användning.

Vad menas med en slät kopp kaffe?

Ett uttryck som man kan höra i samband med servering av kaffe är en slät kopp kaffe. Men vad betyder det egentligen?

Uttrycket finns upptaget i Svenska Akademiens ordbok och där definieras det som en kopp kaffe som man dricker utan att äta något till. Många menar också att man inte heller har mjölk eller socker i en slätkopp. Det är alltså samma som uttrycket att man dricker en svart kopp kaffe och inte heller äter något dopp eller tilltugg vid sidan om.

Hur mycket koffein innehåller en kaffekopp?

En anledning till varför vi dricker så mycket kaffe är för att det innehåller koffein. Ämnet bidrar till att öka vakenheten, eller sänka tröttheten beroende på hur man ser det. Man känner sig i alla fall piggare efter en kaffekopp.

Koffeinet är beroendeframkallande vilket gör att vi gärna vill ha en eller par koppar kaffe varje dag. Om vi inte får det blir kaffesuget starkt. En del kan uppleva darrningar och får huvudvärk.

Hur hög koffeinhalt en kopp kaffe har beror till att börja med på kaffebönan. Olika bönor har olika mängd koffein. Arabica bönor har ca 1% per torrvikt och Robusta har 2%. Doseringen av bönor i förhållande till vatten blir också en faktor att räkna med. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att en kopp kaffe på 1,25 dl innehåller ca 100 mg koffein.

Populära märken på kaffekoppar

Bland de svenska märken som tillverkar porslin är kaffekoppar från Rörstrand och Gustavsberg väldigt populära. Deras design är stilren och ofta ganska naken. De gör mycket i vad som kallas för skandinavisk design.

Porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades 1952. När Marianne fyllde 80 år 2008 återlanserades servisen med tillägg av några nya former.

Personlig kopp med tryck och text

Om man vill ha en personlig kaffekopp som säger något finns det koppar med tryck och text på. Det finns både såna som är färdiga och de där du själv får sätta din prägel på koppen. Du kan då skicka in en bild och få den tryckt runt koppens kropp.

Det är vanligt att man ger bort såna här specialgjorda kaffekoppar med text på till någon i present. Texten kanske betyder något särskilt och varje gång han eller hon ska dricka kaffe får texten fylla sitt syfte.

Kaffemuggar man inte bränner sig på

Ett praktiskt problem med kaffemuggar kan vara att det kokheta kaffet avger all sin värme till muggen så att den blir omöjlig att hålla i utan att bränna sig. Det är inte en bra kaffemugg om man måste vänta tills muggen svalnat för att kunna dricka sitt kaffe. Följden blir att även kaffet har svalnat och ljummet kaffe är ingen höjdare.

För att man inte ska bränna sig på muggen är det bra om porslinet har dubbla väggar eller att muggen är försett med öra att hålla i.

ilead