Kaffekoppar

Kaffekoppar finns att köpa i en mängd olika mönster och design. Det som gör det till en kopp att dricka hett kaffe ur är att koppen har ett lätt litet öra, ett handtag. Till skillnad från kaffemuggen som är grövre och kan vara helt utan handtag.

Här hittar du bilder och priser på massor av fina kaffekoppar & kaffemuggar, både med och utan fat. Klicka dig vidare på den blåa knappen om du vill läsa mer om en specifik kopp som du tycker ser fin ut.

Populärt inom kaffekoppar

Fler tips på kaffekoppar

 • Borosilicate Kopp, Aqua

  Borosilicate Kopp, Aqua
  Borosilikat kopp från Hay. Borosilikat är en serie koppar och muggar som är gjorda i borosilikatglas. Muggarna och kopparna har ett något transparent glas som är färgat i mjuka färger. Muggarna har ett något rundare, mer symmetriskt, utseende medan koppen har en rimmad kant och ett annat utförande på örat. Kombinera gärna muggar och koppar vilt och skapa din egna servis.
 • Villeroy & Boch Anmut Platinum No1 Kaffekopp 0,20

  Villeroy & Boch Anmut Platinum No1 Kaffekopp 0,20
  Kaffemuggen från Villeroy & Boch är en del av Anmut Platinum No.1-kollektionen och blir ett tidlöst och elegant tillskott i din matservis. Kollektionen fängslar med en syntes av rent, sammetslent vitt porslin som grund och ett vackert platinaband runt kanten. Detaljen tillför en känsla av ledi
 • Rainbow Mugg, Mintgrön

  Rainbow Mugg, Mintgrön
  Rainbow mugg från Hay. Rainbow är en serie tallrikar och muggar i ljusa fina färger. Muggarna är tillverkad i hållbart porslin. Duka upp bordet med regnbågens alla färger.
 • Artesano Original Fat till Kaffekopp 16cm

  Artesano Original Fat till Kaffekopp 16cm
 • Mumin Tallrik Ø19 cm, Snusmumriken

  Mumin Tallrik Ø19 cm, Snusmumriken
  Mumin tallrik från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Kaffemugg på fot 33 cl Vit

  Kaffemugg på fot 33 cl Vit
 • Mumin Mugg, 30 cl, Trollkarlen

  Mumin Mugg, 30 cl, Trollkarlen
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Serve Me Mugg, Mörkgrå

  Serve Me Mugg, Mörkgrå
  Serve me mugg från by Wirth, formgiven av Signe Wirth Engelund. Muggen i mörkgrå keramik passar till allt från förvaring av kryddor, en rykande kopp te eller till morgonkaffet. Muggen kompletteras med Serve me bricka och Serve me skål.
 • Blue Elements Multi Muggar

  Blue Elements Multi Muggar
  Blue Elements från Royal Copenhagen, design av Louise Campbell. Blue elements är en härlig serie som är dekorerad av ett känt blommigt motiv i en kungligt blå färg. Serien är vacker i sig själv men kan enkelt kombineras med vitt eller den traditionella Blue Fluted serien. Perfekt om du vill ha en speciell uppsättning för dukningen! Handgjord och unik därav kan variation i utseende och form förekomma.
 • Mumin Mugg, 30 cl, Too-ticki

  Mumin Mugg, 30 cl, Too-ticki
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Loveramics Modern Färgskiftande kaffekopp 200 ml., 6 st.

  Loveramics Modern Färgskiftande kaffekopp 200 ml., 6 st.
  Loveramics har skapat en innovativ och kreativ kaffekopp som byter färg efter kaffets temperatur. Det gör det lätt att rama in rätt temperatur när du "cuppar" kaffet. Cupping är ett sätt att uppleva kaffet på, där man först maler och doftar på kaffebönorna och därefter häller 95°C va
 • Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Deco

  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Deco
  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Deco från Rörstrand
 • Kaffekopp Victoria 17cl

  Kaffekopp Victoria 17cl
 • Mumin Mugg, 30 cl, Sniff

  Mumin Mugg, 30 cl, Sniff
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Sandrine Kopp Ø8,5 cm, Blå

  Sandrine Kopp Ø8,5 cm, Blå
  Sandrine kopp från Bloomingville. En traditionell kopp med en härlig färg som ger en rustik känsla. Koppen är en dekoration i sig själv och passar utmärkt för både vardagliga och finare tillfällen.
 • Taika kaffekopp 20 cl Siimes

  Taika kaffekopp 20 cl Siimes
 • Taika fat till kaffekopp 15 cm röd

  Taika fat till kaffekopp 15 cm röd
 • Swedish Grace Mugg 30 cl, Snö

  Swedish Grace Mugg 30 cl, Snö
  Swedish Grace mugg från Rörstrand. Servisen Swedish Grace är en riktig formklassiker som är lika omtyckt i dag som när den primärvisades på Stockholms-utställningen 1930. Formgivaren Louise Adelborg lyckades skapa en servis för hela svenska folket och lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. En smakfull formklassiker!
 • Bubbles Mugg 30 cl, Ljusrosa

  Bubbles Mugg 30 cl, Ljusrosa
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.
 • Kaffekopp Paris 15cl

  Kaffekopp Paris 15cl
 • Ostindia kaffekopp 16 cl

  Ostindia kaffekopp 16 cl
 • Kaffekopp 25cl Voluto

  Kaffekopp 25cl Voluto
 • Plissé Kaffekopp 18 cl Vit

  Plissé Kaffekopp 18 cl Vit
 • Enamel Kaffemugg, Soft Pink

  Enamel Kaffemugg, Soft Pink
  Enamel mugg från Hay. Emaljerad och rejäl mugg i retrodesign tillverkad av stål. Perfekt att ta med på utflykten för en kopp kaffe eller varm choklad. Mått ø8,5, H9,5cm.
 • Mumin Mugg 30 cl, Förfadern

  Mumin Mugg 30 cl, Förfadern
  Motivet Förfadern Svart muminmugg från Arabia med motiv på förfadern. Muminmuggen Förfadern utmärks av två motiv på en liten och lurvig figur som endast vågar smyga sig fram på nätterna i Mumindalen. På ena motivet släpar han ner saker från vinden, på det andra motivet flyttar han runt på en tavla. Avbildningen på karaktären är gjord av illustratören Tove Slotte. Hennes motiv är återkommande på muminmuggarna från Arabia och baseras på Tove Janssons originalillustrationer. Muggen togs fram 2016 och är ett samlarobjekt med nummer 75 i ordningen av Arabias Muminmuggar. Den perfekta presenten Muminmuggarna erbjuds i flera olika motiv och är ett uppskattat samlarobjekt hos många muminälskare. Berättelserna som gett upphov till motiven har numera blivit klassiker som fortsätter trollbinda barn som vuxna i alla åldrar. Det gör muminmuggarna till utmärkta presenter att ge bort som dopgåvor, namngivelsepresenter eller till någon som fyller år. Sätt gärna ihop ett set med en matchande tallrik, eller komplettera en befintlig serie med fler motiv och berättelser. Vilken är din favoritkaraktär i Mumindalen?
 • Paratiisi Kopp, 28 cl

  Paratiisi Kopp, 28 cl
  Paratiisi tekopp från Arabia. En kopp med ett härligt färglatt motiv som passar till alla slags tillfällen. Tål diskmaskin och mikrovågsugn. Ugnseldfast upp till 250°C. Kan frysas
 • Fingerprint Kopp Med Fat L, Light Grey

  Fingerprint Kopp Med Fat L, Light Grey
  Fingerprint kopp med fat från Elli Popp. En dekorativ kopp med fat med ett tilltwistat motiv av fingeravtryck. Porslinet är inte bara fint att duka med utan blir även en extra inredningsdetalj i ditt kök. Koppen och fatet är tillverkat i England av benporslin som tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Fingerprints lekfulla mönster påminner oss om hur barnens kladdiga fingrar syns överallt, på våra mormödrars porslin eller på den nya vita soffan. Fingeravtryck är ett evigt minne och något vackert som vi alla har.
 • Botanica Field Kopp, Blå

  Botanica Field Kopp, Blå
  Den här koppen är en del av serien Botanica från Götefors Porslin, som är designad av Emma von Brömssen. Serien pryds av olika bladmönster i blå färg, som blir en vacker kontrast till det vita porslinet. Koppen tål diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Blond Cappuccinokopp & Fat, Randig

  Blond Cappuccinokopp & Fat, Randig
  Blond cappucino-kopp med fat. Den vackra porslinsserien Blond, designad av Reliefgruppen, är lika tilltalande för ögat som den är tålig. Servisen är tillverkad av porslin innehållande kalcium. Inte undra på att den används av såväl designälskare som professionella restauranger världen över. Prickarna och ränderna ger det där ''lilla extra'' till den annars klassiska designen.
 • Vario Pure fat till kaffekopp ovalt

  Vario Pure fat till kaffekopp ovalt
 • Teema Kaffekopp 22cl vit

  Teema Kaffekopp 22cl vit
 • Legio Nova Kopp 30 cl

  Legio Nova Kopp 30 cl
  Legio Nova Kopp 30 cl från Eva Solo
 • Kaffekopp – Sääpäiväkirja 2 dl

  Kaffekopp – Sääpäiväkirja 2 dl
  Fantastisk detaljrik kopp från tidlösa Marimekko. Ordet Sääpäiväkirja betyder väderleksjournal på finska.
 • Bubbles Mugg 30 cl, Cinnamon

  Bubbles Mugg 30 cl, Cinnamon
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.
 • Lace Mugg 30 cl, Gul

  Lace Mugg 30 cl, Gul
  Den här muggen tillhör serien Lace från Mateus, och kännetecknas av ett vackert blomsterliknande mönster. Här möter svensk design gediget hantverk från Portugal. Muggen är tillverkad för hand i keramik och det kan därför förekomma skiftningar i färgen, vilket gör varje exemplar unikt. Tål diskmaskin.
 • Basic Mugg 60 cl, Viol

  Basic Mugg 60 cl, Viol
  Kaffemuggen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger muggen en behaglig känsla, och den passar såväl till frukosten som en finare middag. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje mugg unik.
 • Kaffekopp med fat - Grå

  Kaffekopp med fat - Grå
 • Origo Mugg 40 cl, Beige

  Origo Mugg 40 cl, Beige
  Origo Mugg 40 cl, Beige från Iittala
 • Corona kaffekopp 15 cl

  Corona kaffekopp 15 cl
 • Kaffekopp Classic 21cl

  Kaffekopp Classic 21cl
 • Kaffemugg 33 cl med träfat vit blank

  Kaffemugg 33 cl med träfat vit blank
 • Villeroy & Boch Manoir Kaffekopp 0,20 L

  Villeroy & Boch Manoir Kaffekopp 0,20 L
  Denna vackra kaffekopp kommer från Villeroy & Bochs kollektion Manoir. Den traditionella kollektionen blandar känslan av klass med djärva former och expressivt präglade detaljer.Koppens kant buktar försiktigt utåt så att den blir mer bekväm att dricka från. Med koppen kan du enkelt duka bor
 • Kaffekopp Palm

  Kaffekopp Palm
 • Kaffekopp Oiva / Unikko 2 dl

  Kaffekopp Oiva / Unikko 2 dl
  Unikko-motivet i rött täcker denna vita kaffekopp av stengods.
 • Lungomugg 2-pack

  Lungomugg 2-pack
  Njut av gott kaffe ur denna mugg från Eva Solo. Tillverkad av porslin och har ett silikonskal som ger ett bra grepp och ser till att du inte bränner fingrarna. Muggen rymmer 230 ml.
 • Höganäs Keramik Kaffemugg 33 cl med TräfatKiselgrå blank

  Höganäs Keramik Kaffemugg 33 cl med TräfatKiselgrå blank
  En varm och vacker kaffemugg från Höganäs Keramik. Muggen rymmer 33 cl och kan diskas i diskmaskin. Denna tidlöst klassiska servis har alltid varit en favorit på fikarasten eller när man vill ha en trevlig stund hemma. Höganäs Keramik grundades 1909 och började då tillverka värmetål
 • Hammershøi Easter Mugg, 33 cl

  Hammershøi Easter Mugg, 33 cl
  Hammershøi Easter Mugg, 33 cl från Kähler
 • Kaffekopp med fat

  Kaffekopp med fat
 • Höganäs Keramik Kaffemuggg 33 cl med träfat bark blank

  Höganäs Keramik Kaffemuggg 33 cl med träfat bark blank
 • Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Lace

  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Lace
  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Lace från Rörstrand
 • 24h Fat till kaffekopp 17 cm vit

  24h Fat till kaffekopp 17 cm vit

Snygga kaffekoppar med fat

En kaffekopp med kaffebönor

Det finns några väsentliga skillnader mellan kaffemuggar och kaffekoppar. Förutom att volymen i en kaffekopp är betydligt mindre är det vanligt att man också har fat till kaffekoppen. Det är inte så ofta man idag dricker kaffe ur kopp. Det är nästan bara på finare middagar och andra festliga tillställningar som snygga kaffekoppar med fat dukas fram. Det är väl så att kaffekoppen och fatet har en något högre status än kaffemuggen och därav dess sparsamma användning.

Vad menas med en slät kopp kaffe?

Ett uttryck som man kan höra i samband med servering av kaffe är en slät kopp kaffe. Men vad betyder det egentligen?

Uttrycket finns upptaget i Svenska Akademiens ordbok och där definieras det som en kopp kaffe som man dricker utan att äta något till. Många menar också att man inte heller har mjölk eller socker i en slätkopp. Det är alltså samma som uttrycket att man dricker en svart kopp kaffe och inte heller äter något dopp eller tilltugg vid sidan om.

Hur mycket koffein innehåller en kaffekopp?

En anledning till varför vi dricker så mycket kaffe är för att det innehåller koffein. Ämnet bidrar till att öka vakenheten, eller sänka tröttheten beroende på hur man ser det. Man känner sig i alla fall piggare efter en kaffekopp.

Koffeinet är beroendeframkallande vilket gör att vi gärna vill ha en eller par koppar kaffe varje dag. Om vi inte får det blir kaffesuget starkt. En del kan uppleva darrningar och får huvudvärk.

Hur hög koffeinhalt en kopp kaffe har beror till att börja med på kaffebönan. Olika bönor har olika mängd koffein. Arabica bönor har ca 1% per torrvikt och Robusta har 2%. Doseringen av bönor i förhållande till vatten blir också en faktor att räkna med. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att en kopp kaffe på 1,25 dl innehåller ca 100 mg koffein.

Populära märken på kaffekoppar

Bland de svenska märken som tillverkar porslin är kaffekoppar från Rörstrand och Gustavsberg väldigt populära. Deras design är stilren och ofta ganska naken. De gör mycket i vad som kallas för skandinavisk design.

Porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades 1952. När Marianne fyllde 80 år 2008 återlanserades servisen med tillägg av några nya former.

Personlig kopp med tryck och text

Om man vill ha en personlig kaffekopp som säger något finns det koppar med tryck och text på. Det finns både såna som är färdiga och de där du själv får sätta din prägel på koppen. Du kan då skicka in en bild och få den tryckt runt koppens kropp.

Det är vanligt att man ger bort såna här specialgjorda kaffekoppar med text på till någon i present. Texten kanske betyder något särskilt och varje gång han eller hon ska dricka kaffe får texten fylla sitt syfte.

Kaffemuggar man inte bränner sig på

Ett praktiskt problem med kaffemuggar kan vara att det kokheta kaffet avger all sin värme till muggen så att den blir omöjlig att hålla i utan att bränna sig. Det är inte en bra kaffemugg om man måste vänta tills muggen svalnat för att kunna dricka sitt kaffe. Följden blir att även kaffet har svalnat och ljummet kaffe är ingen höjdare.

För att man inte ska bränna sig på muggen är det bra om porslinet har dubbla väggar eller att muggen är försett med öra att hålla i.

ileadilead