Kaffekoppar

Kaffekoppar finns att köpa i en mängd olika mönster och design. Det som gör det till en kopp att dricka hett kaffe ur är att koppen har ett lätt litet öra, ett handtag. Till skillnad från kaffemuggen som är grövre och kan vara helt utan handtag.

Här hittar du bilder och priser på massor av fina kaffekoppar & kaffemuggar, både med och utan fat. Klicka dig vidare på den blåa knappen om du vill läsa mer om en specifik kopp som du tycker ser fin ut.

Populärt inom kaffekoppar

Fler tips på kaffekoppar

 • Gala mugg vit

  Gala mugg vit
  Stilfull mugg från Jonathan Adler tillverkad av högkvalitativ glaserad porslin. Muggen gör sig fin på bordet till din fikapaus med sin unikhet och intresseväckande design. Muggen är inspirerad av Gala som var fru och älskarinna till Salvador
 • Lace Mugg 30 cl, Vit

  Lace Mugg 30 cl, Vit
  Den här muggen tillhör serien Lace från Mateus, och kännetecknas av ett vackert blomsterliknande mönster. Här möter svensk design gediget hantverk från Portugal. Muggen är tillverkad för hand i keramik och det kan därför förekomma skiftningar i färgen, vilket gör varje exemplar unikt. Tål diskmaskin.
 • Kaffemugg 33 cl med träfat grafitgrå

  Kaffemugg 33 cl med träfat grafitgrå
 • Corona Liten Kopp Med Fat

  Corona Liten Kopp Med Fat
  Corona Liten Kopp Med Fat från Rörstrand
 • Swedish Grace kaffekopp 16 cl snö

  Swedish Grace kaffekopp 16 cl snö
 • Kaffemugg Rimini 32cl

  Kaffemugg Rimini 32cl
 • Organic kaffemugg Grön 60 cl

  Organic kaffemugg Grön 60 cl
 • Gallery Keramik Kaffekopp Gul/Lila

  Gallery Keramik Kaffekopp Gul/Lila
 • Swedish Grace Gala kaffekopp 16cl med fat

  Swedish Grace Gala kaffekopp 16cl med fat
 • Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Pinstripes

  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Pinstripes
  Filippa K Kaffemugg 2-Pack, Pinstripes från Rörstrand
 • Mumin Mugg, 30 cl, Den Gyllene Svansen

  Mumin Mugg, 30 cl, Den Gyllene Svansen
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • 24h Fat till kaffekopp 17 cm vit

  24h Fat till kaffekopp 17 cm vit
 • Unikko Mugg 2,5 dl, Vit/Brun/Svart

  Unikko Mugg 2,5 dl, Vit/Brun/Svart
  Unikko Mugg 2,5 dl, Vit/Brun/Svart från Marimekko
 • Algarve Kaffemugg Rosa

  Algarve Kaffemugg Rosa
 • Säljstart 23/9 Vintage Kaffekopp/Fat 3-pack

  Säljstart 23/9 Vintage Kaffekopp/Fat 3-pack
  Set om tre kaffekoppar med fat, formgivna av Einar Forseth, Lidköping. Producerade 1926-27. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia Paratiisi Kaffekopp 18 cl

  Arabia Paratiisi Kaffekopp 18 cl
  En kaffekopp från porslinsserien Paratiisi tillverkad av Arabia. Matcha med tallrikar, muggar, koppar, assietter och tefat från samma serie.   Paratiisi är en mycket vacker och spännande porslinsserie från Arabia. Denna serie är designad av Birger Kaipiainen som med detaljrika mönst
 • Mugg Glas Bärnsten 32cl

  Mugg Glas Bärnsten 32cl
  Mugg med ett fyrkantigt handtag, tillverkad av borosilikatglas i färgen Bärnsten.
 • Mr. & Mrs. Muse Mugg, Vit

  Mr. & Mrs. Muse Mugg, Vit
  Mr. & Mrs. Muse mugg från Jonathan Adler. Här kommer en fantastiskt kopp som representerar en man och en kvinna. En perfekt gåva till dig eller din partner!Endast en mugg, bilden representerar fram- och baksida
 • Oiva/Siirtolapuutarha Mugg, 4 dl

  Oiva/Siirtolapuutarha Mugg, 4 dl
  Siirtolapuutarha är en mugg från Marimekko med mönster och former som är typiska för Marimekko. Tillverkat i stengods.
 • Mon Amie Mugg, 33 cl

  Mon Amie Mugg, 33 cl
  Mon Amie mugg från Rörstrand, formgiven av Marianne Westman. Mon Amie, som betyder ”min vän”, formgavs av Marianne Westman på 50-talet som också blev kallad ”porslinsmamma” efter sina skapelser. Hon hämtade inspiration till dekoren en regnig midsommarafton och Mon Amie-serien har blivit något av ett signum för Rörstrand med den blåblommiga dekoren.
 • Oiva/Unikko Mugg 25 cl, Beige/Off-White/Blå

  Oiva/Unikko Mugg 25 cl, Beige/Off-White/Blå
  Unikko är en mugg från Marimekko med det klassiska unikko-mönstret som är designat av Maija & Kristina Isola. Finns i olika färgvarianter. Gjord av porslin.
 • Basic Mugg 60 cl, Rosa

  Basic Mugg 60 cl, Rosa
  Kaffemuggen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger muggen en behaglig känsla, och den passar såväl till frukosten som en finare middag. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje mugg unik.
 • Swedish Grace Mugg 50 cl, Äng

  Swedish Grace Mugg 50 cl, Äng
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms≠utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. I servisen ingår tallrik, skål och mugg. I olika storlekar och färger.
 • Mugg Glas Rökfärgad 32cl

  Mugg Glas Rökfärgad 32cl
  Mugg med ett fyrkantigt handtag, tillverkad av ett rökfärgat borosilikatglas.
 • Kaffekopp Nordic Coal

  Kaffekopp Nordic Coal
 • kaffemugg, filippa K 2-pack, 31 cl

  kaffemugg, filippa K 2-pack, 31 cl
  Muggar i 2-pack från serien Filippa K.Sedan 2003 har Rörstrand haft ett inspirerande samarbete med Filippa K, ett av Sveriges mest framgångsrika modevarumärken. Vårt gemensamma intresse för design väcktes av en nyfikenhet på hur känslan av textil kunde överföras på porslin, vilket resulterade i den första Filippa K-muggen. Kollektionen rymmer idag även skålar och assietter i tidsenliga grafiska mönster. Årets mönster säljs exklusivt för säsongen och blir eftertraktade samlarexemplar, gärna kombinerat med äldre utgåvor efter tycke och smak.
 • Fat till kaffekopp, Ostindia, 16 cl

  Fat till kaffekopp, Ostindia, 16 cl
  Fat till kaffekopp från serien OstindiaOstindia, av svenska folket framröstad till århundradets servis, är följden av en försvunnen skatt. 1746 förliste ett skepp på väg hem från Kina utanför Göteborg. Lasten bärgades och skärvan från en porslinstallrik hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: Knut, jag tycker du ska göra något av den här. 1932 stod så den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster.
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Caramel

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Caramel
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Le Creuset kaffemugg 20 cl Meringue

  Le Creuset kaffemugg 20 cl Meringue
 • Kopp 30cl Rödbrun

  Kopp 30cl Rödbrun
  Härlig kopp som ingår i vår servis-serie tillverkad av fine stoneware, även kallat högbränt flintgods. Finns i flera härliga nyanser som funkar finfint att kombinera med varandra. Servisen är ugnsfast upp till 180 grader.
 • Tandborstmugg med Lock Vit

  Tandborstmugg med Lock Vit
  En tandborsthållare med lock, tillverkad i porslin. Hållaren har plats för 4 tandborstar.
 • Ostindia Mugg, 40 cl

  Ostindia Mugg, 40 cl
  Ostindia mugg från Rörstrand, formgiven av Anna Lerinder. Ostindia porslin är en riktigt klassiker och ett samlarföremål som formgavs redan för 80 år sedan. Serien är från början formgiven av Emmy och Knut Almström men har tagits i nyproduktion av Rörstrand. Inspirationen kommer från svensk kultur och natur. Servisen är i vitt porslin och har små blå löv och blommor.
 • Kaffemugg 20 cl Caribbean

  Kaffemugg 20 cl Caribbean
 • Heritage Mugg - Rome 0.34L

  Heritage Mugg - Rome 0.34L
  Heritage Mugg - Rome 0.34L från Spode
 • Kopp 30cl Senap

  Kopp 30cl Senap
  Senapsfärgad härlig kopp som ingår i vår servis-serie tillverkad av fine stoneware, även kallat högbränt flintgods. Finns i flera härliga nyanser som funkar finfint att kombinera med varandra. Servisen är ugnsfast upp till 180 grader.
 • Fumiko Kopp 7,5x7,5 cm, Beige/Svart

  Fumiko Kopp 7,5x7,5 cm, Beige/Svart
  Fumiko kopp, beige/svart från ByOn. Fumiko är en avskalad och enkel servisserie där svenskt formspråk möter japanskt. Delarna i serien har alla färgerna svart och beige och materialet ger dem en rå vacker textur. Utöver koppar består Fumio även av tallrikar, assietter, skålar och muggar. Alla delar är gjorda i porslin och blir fina att kombinera tillsammans, antingen till vardags eller som ett fint porslin att ta fram till finmiddagen. Serien går även utmärkt att mixa och matcha med andra passande serier ifrån ByOn.Alla delar i serien tål diskmaskin.
 • Edge Kopp Terrakotta

  Edge Kopp Terrakotta
  Edge kopp från Skagerak, design av Stilleben. Edge serien har inspiration från Grek-Egyptiska traditioner i hantverk. Designad med ett simpelt, nordiskt uttryck, så är Edge serien balanserad mellan att vara rå och raffinerad. Utsidan behåller den ursprungliga brända looken med brun-röda nyanser medans insidan är glaserad för att säkerställa en robust och vatten-tålig yta som är enkel att rengöra. Edge går bra att maskindiska.
 • Kaffekopp med fat Watermelon

  Kaffekopp med fat Watermelon
 • Mariefleur Gris Kaffekopp 25 cl

  Mariefleur Gris Kaffekopp 25 cl
  Drick ditt morgonkaffe i Mariefleur Gris vackert välvda kaffekopp för en härlig start på dagen.
 • Ostindia Mugg, 30 cl

  Ostindia Mugg, 30 cl
  Ostindia porslin från Rörstrand, formgiven av Caroline Slotte och Anna Lerinder. Ostindia porslin är en riktigt klassiker och ett samlarföremål som formgavs redan för 80 år sedan. Serien är från början formgiven av Emmy och Knut Almström men har tagits i nyproduktion av Rörstrand. Inspirationen kommer från svensk kultur och natur. Servisen är i vitt porslin och har små blå löv och blommor. I servisen ingår tallrik, skål och mugg.
 • Villeroy & Boch Artesano Original Kaffekopp 0,25 L

  Villeroy & Boch Artesano Original Kaffekopp 0,25 L
  Koppen från Villeroy & Bochs kollektion Artesano Original är perfekt när du vill avnjuta en kopp gott kaffe. Fint hantverk och känsla är komponenter i Villeroy & Bochs hyllning till enkel och definierad design. Den mångsidiga koppen är perfekt för alla tillfällen! Specifikationer:
 • Kaffemugg 40cl Voluto

  Kaffemugg 40cl Voluto
 • Swedish Grace Mugg 30 cl, Sten/Grå

  Swedish Grace Mugg 30 cl, Sten/Grå
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms¬≠utställningen 1930. Servisen heter ''Sten'' och är i en stilren mörkgrå färg med blank finish. Rörstrand har fått sin inspiration från livet: ''Länge leve den grå vardagen!''. I servisen ingår tallrik, skål och mugg.
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., River Blue

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., River Blue
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Blond Mugg 30 cl, Vit Stripe

  Blond Mugg 30 cl, Vit Stripe
  Blond mugg 30 cl. Den vackra porslinsserien Blond, designad av Reliefgruppen, är lika tilltalande för ögat som den är tålig. Servisen är tillverkad av porslin innehållande kalcium. Inte undra på att den används av såväl designälskare som professionella restauranger världen över. Prickarna och ränderna ger det där ”lilla extra” till den annars klassiska designen.
 • Kaffekopp Oiva / Unikko 2 dl

  Kaffekopp Oiva / Unikko 2 dl
  Unikko-motivet i rött täcker denna vita kaffekopp av stengods.
 • Lyngby Porcelæn 2 st. Thermodan kaffekopp

  Lyngby Porcelæn 2 st. Thermodan kaffekopp
  Njut av din kaffe ur de vackra Thermodan-kaffekopparna från Lyngby Porslin. Tillbaka i 1957 presenterade Lyngby Porslin - som de första någonsin - en porslinstermos. Produkterna har samma egenskaper som en vanlig termos, men tillverkade i vackert porslin. Designern bakom är Axel Brüel som arbet
 • Lace Mugg 30 cl, Grön

  Lace Mugg 30 cl, Grön
  Den här muggen tillhör serien Lace från Mateus, och kännetecknas av ett vackert blomsterliknande mönster. Här möter svensk design gediget hantverk från Portugal. Muggen är tillverkad för hand i keramik och det kan därför förekomma skiftningar i färgen, vilket gör varje exemplar unikt. Tål diskmaskin.
 • Mugg Glas 11cl

  Mugg Glas 11cl
  Glasmugg mini som passar för kaffe-sörplare och glögg-smuttare som vill se precis hur mycket de har kvar i muggen. Tål värme upp till 400 grader. Kan diskas i maskin. Tål mikrovågsugn och fungerar toppen på gas/el-spisplatta. Finns även i utförande som rymmer 30 cl och 50 ml.
 • Bubbles Mugg 30 cl, Vit

  Bubbles Mugg 30 cl, Vit
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.
 • Swedish Grace Mugg 50 cl, Is

  Swedish Grace Mugg 50 cl, Is
  Swedish Grace servis från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms≠utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord.

Snygga kaffekoppar med fat

En kaffekopp med kaffebönor

Det finns några väsentliga skillnader mellan kaffemuggar och kaffekoppar. Förutom att volymen i en kaffekopp är betydligt mindre är det vanligt att man också har fat till kaffekoppen. Det är inte så ofta man idag dricker kaffe ur kopp. Det är nästan bara på finare middagar och andra festliga tillställningar som snygga kaffekoppar med fat dukas fram. Det är väl så att kaffekoppen och fatet har en något högre status än kaffemuggen och därav dess sparsamma användning.

Vad menas med en slät kopp kaffe?

Ett uttryck som man kan höra i samband med servering av kaffe är en slät kopp kaffe. Men vad betyder det egentligen?

Uttrycket finns upptaget i Svenska Akademiens ordbok och där definieras det som en kopp kaffe som man dricker utan att äta något till. Många menar också att man inte heller har mjölk eller socker i en slätkopp. Det är alltså samma som uttrycket att man dricker en svart kopp kaffe och inte heller äter något dopp eller tilltugg vid sidan om.

Hur mycket koffein innehåller en kaffekopp?

En anledning till varför vi dricker så mycket kaffe är för att det innehåller koffein. Ämnet bidrar till att öka vakenheten, eller sänka tröttheten beroende på hur man ser det. Man känner sig i alla fall piggare efter en kaffekopp.

Koffeinet är beroendeframkallande vilket gör att vi gärna vill ha en eller par koppar kaffe varje dag. Om vi inte får det blir kaffesuget starkt. En del kan uppleva darrningar och får huvudvärk.

Hur hög koffeinhalt en kopp kaffe har beror till att börja med på kaffebönan. Olika bönor har olika mängd koffein. Arabica bönor har ca 1% per torrvikt och Robusta har 2%. Doseringen av bönor i förhållande till vatten blir också en faktor att räkna med. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att en kopp kaffe på 1,25 dl innehåller ca 100 mg koffein.

Populära märken på kaffekoppar

Bland de svenska märken som tillverkar porslin är kaffekoppar från Rörstrand och Gustavsberg väldigt populära. Deras design är stilren och ofta ganska naken. De gör mycket i vad som kallas för skandinavisk design.

Porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades 1952. När Marianne fyllde 80 år 2008 återlanserades servisen med tillägg av några nya former.

Personlig kopp med tryck och text

Om man vill ha en personlig kaffekopp som säger något finns det koppar med tryck och text på. Det finns både såna som är färdiga och de där du själv får sätta din prägel på koppen. Du kan då skicka in en bild och få den tryckt runt koppens kropp.

Det är vanligt att man ger bort såna här specialgjorda kaffekoppar med text på till någon i present. Texten kanske betyder något särskilt och varje gång han eller hon ska dricka kaffe får texten fylla sitt syfte.

Kaffemuggar man inte bränner sig på

Ett praktiskt problem med kaffemuggar kan vara att det kokheta kaffet avger all sin värme till muggen så att den blir omöjlig att hålla i utan att bränna sig. Det är inte en bra kaffemugg om man måste vänta tills muggen svalnat för att kunna dricka sitt kaffe. Följden blir att även kaffet har svalnat och ljummet kaffe är ingen höjdare.

För att man inte ska bränna sig på muggen är det bra om porslinet har dubbla väggar eller att muggen är försett med öra att hålla i.

ileadileadilead