Kaffekoppar

Kaffekoppar finns att köpa i en mängd olika mönster och design. Det som gör det till en kopp att dricka hett kaffe ur är att koppen har ett lätt litet öra, ett handtag. Till skillnad från kaffemuggen som är grövre och kan vara helt utan handtag.

Här hittar du bilder och priser på massor av fina kaffekoppar & kaffemuggar, både med och utan fat. Klicka dig vidare på den blåa knappen om du vill läsa mer om en specifik kopp som du tycker ser fin ut.

Populärt inom kaffekoppar

Fler tips på kaffekoppar

 • 24h Tuokio Mugg 34 cl, Koboltblå

  24h Tuokio Mugg 34 cl, Koboltblå
  24h tuokio mugg från Arabia. Här är en simpel men elegant mugg i vitt och blått som passar till alla slags tillfällen. Tål diskmaskin och mikrovågsugn. Ugnseldfast upp till 250°C. Kan frysas
 • Corona Kaffekopp 15 cl

  Corona Kaffekopp 15 cl
  Kaffekopp som passar till Corona Kaffekoppsfat 13 cm. Coronas enkla och rena design gör det lätt att kombinera porslinet med en mängd olika färger på dukar, servetter och bordsdekorationer. Tillverkat av fältspatsporslin och tål diskmaskin. Servisen Corona från Rörstrand har inspirerats av ett naturfenomen, närmare bestämt skenet som uppstår när ljuset från månen lyser och böjs genom små vattendroppar. Formgivaren Jonas Bohlin belyser detta genom en stilren platinakant som ger servisens delar en sofistikerad elegans. Allt landar i, som han säger: Ett vackert försök att ta ned månen och sätta den på ditt middagsbord.
 • DUKA Stockholm Äggkopp Blå

  DUKA Stockholm Äggkopp Blå
  Blå äggkopp tillverkad av robust stengods, nätt och praktiskt stapelbar. Matchande mugg tillgänglig.
 • Kaffemugg D8 H5, Misty Grey/Smokey Blue

  Kaffemugg D8 H5, Misty Grey/Smokey Blue
  En hemtrevlig kopp i stengods och mjuka färger blir ett vackert avbrott och en efterlängtad kontrast mot allt vitt som varit. Finns i tre dova färger.
 • Kaffekopp Jade

  Kaffekopp Jade
 • Mumin Mugg, 30 cl, Lilla My

  Mumin Mugg, 30 cl, Lilla My
  Motivet Lilla My Muminmugg från Arabia med motiv på Lilla My. Muminmuggen Lilla My utmärks av två motiv på den busiga karaktären med det heta temperamentet. På ena motivet lekar hon med sockerbitar, på den andra sitter hon på toppen av en syltburk. Muggens röda färg återspeglar hennes personlighet. Avbildningen på Lilla My är gjord av illustratören Tove Slotte. Hennes motiv är återkommande på muminmuggarna från Arabia och baseras på Tove Janssons originalillustrationer. Muggen togs fram 2015 och är ett samlarobjekt med nummer 71 i ordningen av Arabias Muminmuggar. Den perfekta presenten Muminmuggarna erbjuds i flera olika motiv och är ett uppskattat samlarobjekt hos många muminälskare. Berättelserna som gett upphov till motiven har numera blivit klassiker som fortsätter trollbinda barn som vuxna i alla åldrar. Det gör muminmuggarna till utmärkta presenter att ge bort som dopgåvor, namngivelsepresenter eller till någon som fyller år. Sätt gärna ihop ett set med den tillhörande tallriken, eller komplettera en befintlig serie med fler motiv och berättelser. Vilken är din favoritkaraktär i Mumindalen?
 • Rörstrand Filippa K Kaffemugg 2-pack 31 cl Lace

  Rörstrand Filippa K Kaffemugg 2-pack 31 cl Lace
  Filippa K står för tidlös och stilren design både vad det gäller kläder och porslin. De här muggarna är vita med ett svart spetsliknande tryck på. Muggarna rymmer 31 cl kaffe och kommer i ett 2-pack.
 • Kaffemugg med träfat, Höganäs Keramik, 33 cl

  Kaffemugg med träfat, Höganäs Keramik, 33 cl
  Kaffemugg med träfat från serien Höganäs Keramik.Höganäs Keramik är en del av den svenska kaffestunden. Eller fikarasten som den kallas när arbetet avstannar för en stunds umgänge kollegor emellan. Höganäs Keramik kom till 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme. Trots ständig påfyllning av nya kaffevanor är Höganäsmuggen idag signalen för nu är det dags för en paus. Och själva essensen av ett vackert formgivet stengods. Du hittar den i fem olika färger, en för varje fikastund.
 • Naomi Kopp, Blå

  Naomi Kopp, Blå
  Naomi från Bloomingville. Naomi är en serie köksartiklar som alla delar ett vackert fiskfjällsmönster, dock med viss variation. Serien har en mörkblå nyans som passar in i de allra flesta moderna hem. Serien passar lika bra till bjudningar som till vardags. Hela serien är handgjord och därför kan små variationer i utseendet förekomma.
 • Kaffemugg Med Träfat 33 cl, Sjögrön Blank

  Kaffemugg Med Träfat 33 cl, Sjögrön Blank
  Fin kaffemugg med tillhörande träfat från Höganäs.
 • Swedish Grace Kaffekoppsfat 13 cm Snö Snö

  Swedish Grace Kaffekoppsfat 13 cm Snö Snö
  Kaffekoppsfat ur den populära serien Swedish Grace. Fatet passar till Kaffekopp 16 cl ur samma serie (säljs separat). Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Villeroy & Boch Old Luxembourg Kaffekopp 20 cl Vit

  Villeroy & Boch Old Luxembourg Kaffekopp 20 cl Vit
  Den här vackra kaffekoppen kommer från Villeroy & Boch tidlösa serie Old Luxembourg . Mönstret med mörkblå blommor samt de blå kanterna ger en vacker kontrast till det vita porslinet. En elegant kopp med vackert mönster som du kan dricka ditt kaffe eller te ur. Kombinera gärna koppen med det tillhörande fatet i samma serie.   
 • Lace Mugg 30 cl, Gul

  Lace Mugg 30 cl, Gul
  Den här muggen tillhör serien Lace från Mateus, och kännetecknas av ett vackert blomsterliknande mönster. Här möter svensk design gediget hantverk från Portugal. Muggen är tillverkad för hand i keramik och det kan därför förekomma skiftningar i färgen, vilket gör varje exemplar unikt. Tål diskmaskin.
 • Kaffekopp Saigon Vit

  Kaffekopp Saigon Vit
 • Kaffekopp Siirtolapuutarha 2 dl

  Kaffekopp Siirtolapuutarha 2 dl
  Siirtolapuutarha kaffekopp från Marimekko har ett spännande illustrerat motiv av Maija Louekari. Siirtolapuutarha är det finska ordet för kolonilott och motivet är inspirerat av blommor och andra växter.
 • Teema Mugg 30 cl, Grå

  Teema Mugg 30 cl, Grå
  Teema Mugg 30 cl, Grå från Iittala
 • Paratiisi Mugg 24 cl

  Paratiisi Mugg 24 cl
  Paratiisi Mugg 24 cl från Arabia
 • Kaffekopp med fat

  Kaffekopp med fat
 • Victoria Kaffekopp 17 cl

  Victoria Kaffekopp 17 cl
  Kaffekoppen rymmer 17 cl och är tillverkad i benporslin. Ingår i serien Victoria som är en klassisk och stilren servis. Passar såväl till vardag som fest och är lätt att kombinera med andra serviser. Alla delar tål både diskmaskin, mikrovågsugn och ugn. Komplettera kaffekoppen med kaffefat i samma serie.
 • Oiva Kaffekopp 2 dl, Vit

  Oiva Kaffekopp 2 dl, Vit
  En vit kaffekopp tillverkad av tåligt, glaserat stengods som tål diskmaskin, ugn, mikrovågsugn samt frys.
 • Artesano Original, Kaffekopp Med Fat

  Artesano Original, Kaffekopp Med Fat
  Stilren kaffekopp med tillhörande fat från Villeroy & Boch som är perfekt för dagligt användande.
 • Enamel Kaffemugg, Soft Pink

  Enamel Kaffemugg, Soft Pink
  Den perfekta muggen att ta med utomhus!
 • Switch 3 Castell Kaffekopp, 30 cl

  Switch 3 Castell Kaffekopp, 30 cl
  Kaffekopp med medelhavskänsla från Villeroy & Boch.
 • Old Luxembourg Brindille Kaffekopp, 20 cl

  Old Luxembourg Brindille Kaffekopp, 20 cl
  Kaffekopp i premiumporslin med stort blått motiv från Villeroy & Boch.
 • Mio kaffemugg med fat 2-pack Moonbeam

  Mio kaffemugg med fat 2-pack Moonbeam
 • Native Kaffekopp Svart

  Native Kaffekopp Svart
 • Mon Amie Mugg, 33 cl

  Mon Amie Mugg, 33 cl
  Mon Amie mugg från Rörstrand, formgiven av Marianne Westman. Mon Amie, som betyder ”min vän”, formgavs av Marianne Westman på 50-talet som också blev kallad ”porslinsmamma” efter sina skapelser. Hon hämtade inspiration till dekoren en regnig midsommarafton och Mon Amie-serien har blivit något av ett signum för Rörstrand med den blåblommiga dekoren.
 • White Fluted Kopp Med Högt Handtag Och Fat

  White Fluted Kopp Med Högt Handtag Och Fat
  White Fluted Kopp Med Högt Handtag Och Fat från Royal Copenhagen
 • Bubbles Mugg 30 cl, Viol

  Bubbles Mugg 30 cl, Viol
  Den här muggen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.
 • Kaffekopp med fat

  Kaffekopp med fat
  I vackraste vitt har Fyrklövern i samarbete med designern Åsa Götander tagit fram dessa söta kaffekoppar med fat. Samlas med dina nära och kära kring ett sagolikt gnistrande dukat bord och njut a
 • Anmut Kaffekopp, 20 cl

  Anmut Kaffekopp, 20 cl
  Klassiskt porslin i stilren design från Villeroy & Boch.
 • Kaffekopp Ring

  Kaffekopp Ring
 • Mumin Mugg, 30 cl, Mårran

  Mumin Mugg, 30 cl, Mårran
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Kaffekopp Aruba

  Kaffekopp Aruba
 • Kaffekopp Manoir 20 cl

  Kaffekopp Manoir 20 cl
  20 cl, Diskmaskin- och mikrovågssäker
 • Moon Kaffekopp 23 cl, Vit

  Moon Kaffekopp 23 cl, Vit
  Moon Kaffekopp 23 cl, Vit från Rosenthal .
 • Le Creuset Kaffemugg 20 cl Black

  Le Creuset Kaffemugg 20 cl Black
  En kaffemugg från Le Creuset som rymmer 20 cl. Kaffemuggen är tillverkad i stengods och är elegant svart. Med det praktiska örat ger muggen ett bra grepp och den glaserade sandfärgade insidan står emot missfärgningar och repor. Kaffemuggen är perfekt för kaffe men även andra drycker och kan användas med de flesta espressomaskiner. Muggen finns i flera vackra färger så du kan blanda och kombinera för en personlig dukning. Storleken på muggen gör att du kan ta en extra koppa kaffe på morgonen och njuta riktigt länge.
 • Villeroy & Boch Old Luxembourg Kaffekopp 0,20 L

  Villeroy & Boch Old Luxembourg Kaffekopp 0,20 L
  I Villeroy & Bochs tidlösa kollektion Old Luxembourg finner vi denna vackra kaffekopp. Den har en krämigt vit kopp med delikata mörkblåa blommor som dekoration. Den blåa ramen på de skulpterade kanterna gör mönstret till ett av de mest samlade i världen. Det bestående vita och blåa porsli
 • Mumin Mugg, 30 cl, Mymlans mamma

  Mumin Mugg, 30 cl, Mymlans mamma
  Mumin Mugg från Arabia. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien är formgiven av Tove Slotte-Elevant efter Muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från Muminvärlden.
 • Oiva/Unikko Mugg 40 cl, Beige/Vit

  Oiva/Unikko Mugg 40 cl, Beige/Vit
  Unikko är en mugg från Marimekko med det klassiska Unikko-blommönstret, muggen är tillverkad i stengods. Muggen finns i flera utföranden och är ugnsfast och klarar maskindisk. Bjud hem dina vänner på en härlig kopp te eller kaffe och njut.
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st. Basilikagrön

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st. Basilikagrön
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Gerbera Algarve Kaffemugg Utan Öra 25 cl Tryffel

  Gerbera Algarve Kaffemugg Utan Öra 25 cl Tryffel
  En tryffelfärgad kaffemugg utan öra med en vacker randig design som är en del av Algarvefamiljen, där portugisiska influenser i hantverket finns. Låt denna kaffemugg bli en del av din vardag och blanda och matcha färger så det passar i ditt kök. Muggen är handgjord av högkvalitativ terrakottalera med en bly- och giftfri glasyr och är således känslig för direkt kontakt med fuktkänsliga ytor. Det är även viktigt att låta kannan torka ordentligt efter disk.
 • Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Brown

  Loveramics Egg Flat White kaffekopp 150 ml., 6 st., Brown
  Klassiken Flat White är en favorit hos många kaffedrickare och den ska därför naturligtvis ha sin egen kopp. Den här koppen från Loveramics tidlös Egg-kollektion är framställd av porslin som bränns vid 1300°C för att bli starkt, färgrikt och blankt. Koppen har en bred öppning som ger
 • Ostindia Floris Mugg 40cl

  Ostindia Floris Mugg 40cl
  Ostindia Floris mugg från Rörstrand, formgiven av Caroline Slotte och Anna Lerinder. Ostindia porslin är en riktigt klassiker och ett samlarföremål som formgavs redan för 80 år sedan. Serien är från början formgiven av Emmy och Knut Almström men har tagits i nyproduktion av Rörstrand. Inspirationen kommer från svensk kultur och natur. Servisen heter ”Floris” och är täckt med små blå löv och blommor.
 • Emily Mugg 30 cl, Vit

  Emily Mugg 30 cl, Vit
  Emily mugg från Bloomingville. Här kommer en stilfull mugg med en vitfläckad yta och metalldekoration. Tillverkad av stengodskeramik och bör ej maskindiskas och tål ej mikrovågsugn.
 • Kaffekopp Hannah

  Kaffekopp Hannah
 • Kaffekopp Ella

  Kaffekopp Ella
 • Kaffekopp Athos 22 cl

  Kaffekopp Athos 22 cl
 • NewWave Kaffekopp 20cl

  NewWave Kaffekopp 20cl
 • Coffee & More kaffemugg Terrakotta

  Coffee & More kaffemugg Terrakotta
 • Kaffemugg D8 H5, Mörkblå/Rust

  Kaffemugg D8 H5, Mörkblå/Rust
  En hemtrevlig kopp i stengods och mjuka färger blir ett vackert avbrott och en efterlängtad kontrast mot allt vitt som varit. Finns i tre dova färger.
 • Cottage Kaffekopp Och Fat

  Cottage Kaffekopp Och Fat
  Lantlig kaffekopp och tillhörande fat med handmålade detaljer från Villeroy & Boch.

Snygga kaffekoppar med fat

En kaffekopp med kaffebönor

Det finns några väsentliga skillnader mellan kaffemuggar och kaffekoppar. Förutom att volymen i en kaffekopp är betydligt mindre är det vanligt att man också har fat till kaffekoppen. Det är inte så ofta man idag dricker kaffe ur kopp. Det är nästan bara på finare middagar och andra festliga tillställningar som snygga kaffekoppar med fat dukas fram. Det är väl så att kaffekoppen och fatet har en något högre status än kaffemuggen och därav dess sparsamma användning.

Vad menas med en slät kopp kaffe?

Ett uttryck som man kan höra i samband med servering av kaffe är en slät kopp kaffe. Men vad betyder det egentligen?

Uttrycket finns upptaget i Svenska Akademiens ordbok och där definieras det som en kopp kaffe som man dricker utan att äta något till. Många menar också att man inte heller har mjölk eller socker i en slätkopp. Det är alltså samma som uttrycket att man dricker en svart kopp kaffe och inte heller äter något dopp eller tilltugg vid sidan om.

Hur mycket koffein innehåller en kaffekopp?

En anledning till varför vi dricker så mycket kaffe är för att det innehåller koffein. Ämnet bidrar till att öka vakenheten, eller sänka tröttheten beroende på hur man ser det. Man känner sig i alla fall piggare efter en kaffekopp.

Koffeinet är beroendeframkallande vilket gör att vi gärna vill ha en eller par koppar kaffe varje dag. Om vi inte får det blir kaffesuget starkt. En del kan uppleva darrningar och får huvudvärk.

Hur hög koffeinhalt en kopp kaffe har beror till att börja med på kaffebönan. Olika bönor har olika mängd koffein. Arabica bönor har ca 1% per torrvikt och Robusta har 2%. Doseringen av bönor i förhållande till vatten blir också en faktor att räkna med. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att en kopp kaffe på 1,25 dl innehåller ca 100 mg koffein.

Populära märken på kaffekoppar

Bland de svenska märken som tillverkar porslin är kaffekoppar från Rörstrand och Gustavsberg väldigt populära. Deras design är stilren och ofta ganska naken. De gör mycket i vad som kallas för skandinavisk design.

Porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades 1952. När Marianne fyllde 80 år 2008 återlanserades servisen med tillägg av några nya former.

Personlig kopp med tryck och text

Om man vill ha en personlig kaffekopp som säger något finns det koppar med tryck och text på. Det finns både såna som är färdiga och de där du själv får sätta din prägel på koppen. Du kan då skicka in en bild och få den tryckt runt koppens kropp.

Det är vanligt att man ger bort såna här specialgjorda kaffekoppar med text på till någon i present. Texten kanske betyder något särskilt och varje gång han eller hon ska dricka kaffe får texten fylla sitt syfte.

Kaffemuggar man inte bränner sig på

Ett praktiskt problem med kaffemuggar kan vara att det kokheta kaffet avger all sin värme till muggen så att den blir omöjlig att hålla i utan att bränna sig. Det är inte en bra kaffemugg om man måste vänta tills muggen svalnat för att kunna dricka sitt kaffe. Följden blir att även kaffet har svalnat och ljummet kaffe är ingen höjdare.

För att man inte ska bränna sig på muggen är det bra om porslinet har dubbla väggar eller att muggen är försett med öra att hålla i.

ileadileadileadileadilead