Äggkoppar

Är du en som gärna äter ett kokt ägg till frukost bör du kosta på dig en snygg äggkopp. Vi listar allt från enkla och billiga äggkoppar till lite mer exklusiva. Nästan alla stora skandinaviska varumärken som tillverkar glas och porslin har äggkoppar i sitt sortiment.

Äggkoppar med fat och på fot

Det finns vissa äggkoppar som förutom plats för ägget också har ett fat där man kan lägga äggskalet, skeden eller lite kaviar på.

Vi listar här nedan en blandning av olika koppar tillverkade i porslin, glas eller stengods. Vissa är fint dekorerade i mönster medan andra är enfärgade. Alla koppar för ägg du ser i galleriet kan du klicka på för att beställa online hos återförsäljare.

Tips: Förenklad äggkokning i microvågsugn

Populärt inom äggkoppar

 • Swedish Grace äggkopp 4cl sten

  Swedish Grace äggkopp 4cl sten
 • Swedish Grace äggkopp 4cl snö

  Swedish Grace äggkopp 4cl snö
 • Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö

  Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö
  Äggkopp ur den populära serien Swedish Grace, perfekt till frukosten eller mellanmålet. Matcha gärna med andra delar i samma serie för att skapa ett matchande kit.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace äggkopp 4cl is

  Swedish Grace äggkopp 4cl is

Fler tips på äggkoppar

 • Lantliv Äggkopp Grafit

  Lantliv Äggkopp Grafit
 • Äggkopp 5 cm 4 st ass

  Äggkopp 5 cm 4 st ass
 • Gustavsberg - SÅLD Berså äggkoppar 4 st

  Gustavsberg - SÅLD Berså äggkoppar 4 st
  4 st äggkoppar ur serie Berså av Stig Lindberg för Gustavsberg.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Blomus - Blomus Ro Äggkoppar 4-pack Sharkskin

  Blomus - Blomus Ro Äggkoppar 4-pack Sharkskin
  Äggkoppar i 4-pack från Blomus. Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier. RO är en servis som passar alla slags middagar, luncher och frukostar. En mångsidig servis som lever upp till alla serveringskrav, både till vardag som till fest. Serien är handgjord och tillverkad i porslin. Den är reptålig, hållbar och kan diskas i diskmaskin, samt användas i mikrovågsugn.Mått: H 4,5 cm, Ø 5 cm
 • Äggkoppar Margr refill Indigo

  Äggkoppar Margr refill Indigo
 • Coffee & More äggkopp terrakotta

  Coffee & More äggkopp terrakotta
  Populär serie från Sagaform som aldrig går ur tiden.
 • Äggkopp Ø 5x3 cm Natur

  Äggkopp Ø 5x3 cm Natur
 • Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Rosa

  Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Rosa
  Äggkopp i lergods, perfekt till frukostägget eller påsklunchen. Finns i flera färger.Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Sandrine Äggkopp Blå Stengods

  Sandrine Äggkopp Blå Stengods
 • Stockholm Äggkopp Grå

  Stockholm Äggkopp Grå
 • RO Äggkoppar 4-pack - Mourning Dove

  RO Äggkoppar 4-pack - Mourning Dove
  Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier. RO är en servis som passar alla slags middagar, luncher och frukostar. En mångsidig servis som lever upp till alla serveringskrav, både till vardag som till fest. Serien är handgjord och tillverkad i porslin. Den är reptålig, hållbar och kan diskas i diskmaskin, samt användas i mikrovågsugn. Set/4 Äggkoppar Mått: H 4,5 cm, O 5 cm Färg: Mourning Dove
 • Bubbles Äggkopp Rosa 4 cm

  Bubbles Äggkopp Rosa 4 cm
 • Blomus - Blomus Ro Äggkoppar 4-pack Mourning Dove

  Blomus - Blomus Ro Äggkoppar 4-pack Mourning Dove
  Äggkoppar i 4-pack från Blomus. Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier. RO är en servis som passar alla slags middagar, luncher och frukostar. En mångsidig servis som lever upp till alla serveringskrav, både till vardag som till fest. Serien är handgjord och tillverkad i porslin. Den är reptålig, hållbar och kan diskas i diskmaskin, samt användas i mikrovågsugn.Mått: H 4,5 cm, Ø 5 cm
 • Jolie Äggkopp Dots Gold

  Jolie Äggkopp Dots Gold
 • Royal Copenhagen - White Fluted Äggkopp 2-pack

  Royal Copenhagen - White Fluted Äggkopp 2-pack
  Set med 2 äggkoppar. Denna serie är en modern klassiker. White Fluted berättar historien om kungligt porslin och hantverk i en minimalistisk och modern stil. Dess rena vithet och enkla design gör mönstret idealiskt att blanda med andra räfflade servismönster. White Fluted erbjuder en perfekt vardagsservis för det moderna hemmet - för dem som vill njuta av livet utan att kompromissa med kvaliteten. Ren, elegant enkelhet. Grunddesignen är identisk med Blue Fluted Plain, Blue Fluted Mega och White Signature. Porslinet kan med fördel blandas med andra mönster, men sticker ut svalt och elegant även på egen hand.
 • Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Indigo

  Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Indigo
  Äggkopp i lergods, perfekt till frukostägget eller påsklunchen. Finns i flera färger.Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Rosendahl Grand Cru Äggkopp 2st

  Rosendahl Grand Cru Äggkopp 2st
  Vi vill att din frukost upplevelse skall bli så bra som möjligt, därför tror vi att dessa snygga äggkoppar skulle passa just dig. Du får här två äggkoppar i glas. Transparent som passar till allt.De här äggkopparna ger dig en designupplevelse vid frukostbordet och har även plats fö
 • Spode - Blue Italian Äggkopp 4,5 cm

  Spode - Blue Italian Äggkopp 4,5 cm
  Äggkopp från Blue Italian som gör det lite lyxigare vid frukostbordet. Lika perfekt till vardags som vid middagsbjudningen. Spodes eleganta blåvita kollektion Blue Italian lanserades 1816 och har tillverkats ända sedan dess. De utsökta detaljerna i mönstret är inspirerade från den äldre Italienska landsbygden och har med tiden kommit att bli en designklassiker.
 • Georg Jensen Alfredo Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Rostfritt Stål

  Georg Jensen Alfredo Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Rostfritt Stål
  Förgyll din frukost med en vacker äggkopp från Georg Jensen. Äggkoppen är tillverkad i rostfritt stål och har fått sin design från Alfredo Häberli. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Pillivuyt - Äggkopp

  Pillivuyt - Äggkopp
  Vacker äggkopp av vitt tåligt porslin. Vackert på alla frukost- och mat bord, både till vardags och till fest. Pillivuytporslin tillverkas i Mehun-sur-Yevre i Frankrike och företaget grundlades redan 1818. Fabriken är idag modern men delar av tillverkningen sker fortfarande för hand. Kvalitetskontrollen är mycket noggrann och minsta felaktighet åtgärdas.
 • Koziol Columbus Äggkopp - Äggkoppar Plast Vit

  Koziol Columbus Äggkopp - Äggkoppar Plast Vit
  Columbus Äggkopp från Kozoi. En smart och praktisk äggkopp med extra plats för sked, salt och äggskal. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Äggkopp Rostfritt Stål Guld

  Äggkopp Rostfritt Stål Guld
 • Portmeirion Wrendale Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Mix

  Portmeirion Wrendale Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Mix
  Wrendale är en oemotståndlig samling av muggar, skålar, fat och kannor. Designen är av konstnären Hannah Dale som också är grundare av Wrendale Designs. Serien som är inspirerad av djur och natur blir den perfekta gåvan för alla djurälskare. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Morgon Grå Äggkopp Kalkgrå

  Morgon Grå Äggkopp Kalkgrå
 • Arabia - Ruska Äggkopp

  Arabia - Ruska Äggkopp
  Äggkopp ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • WMF McEgg Äggkopp med sked Rosa

  WMF McEgg Äggkopp med sked Rosa
  Rosa äggkopp med tillhörande sked. Knäck ägget med hjälp av hammaren.
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Color äggkopp 5 cm. Mörkblå

  Lyngby Porcelæn Rhombe Color äggkopp 5 cm. Mörkblå
  Dekorera frukostbordet med den eleganta och stilrena äggkoppen från Lyngby Porslin Rhombe Colo-serie. Den färgglada kollektionen är en nytolkning av den välkända Rhombe-serien. De kraftiga färgerna är noga utvalda i samarbete med den välkända designduon Stilleben. De stiliga färgerna kan
 • Rörstrand Ostindia Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Porslin Vit

  Rörstrand Ostindia Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Porslin Vit
  Vackra äggkoppar från Rörstrands serie Ostindia som är designad av Anna Lerinder. Ostindia har blivit framröstad till århundradets servis av det svenska folket. Serien fick sin inspiration från en gammal kinesisk porslinsskärva som hittades på ett förlist skepp utanför Göteborg år 1746. Hela 186 år senare så stod den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med sitt numera klassiska mönster. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Aida Raw Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Teak

  Aida Raw Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Teak
  Två äggkoppar som tillhör den populära serien Raw från Aida. De är tillverkade i teak, som är ett vackert och robust material som garanterat blir ett härligt inslag på det dukade bordet.Skötselråd:Diska alltid äggkopparna för hand och låt de lufttorka, använd inte i diskmaskinen. För att trät inte ska torkas ut är det viktigt att behandla tallrikarna med olja regelbundet. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Nordal - GRAINY egg cup, dark blue

  Nordal - GRAINY egg cup, dark blue
  Colour may vary from item to item due to reactive glazing. Food and dishwasher safe. At the same time a nostalgic and a modern dinnerware in 2 colorways. Available in solid dark blue or sand.
 • Lyngby Porcelæn Porcelæn Rhombe Äggkopp H4,5 vit porslin 2 st.

  Lyngby Porcelæn Porcelæn Rhombe Äggkopp H4,5 vit porslin 2 st.
  Framställda i vitt, blankpolerat porslin kommer dessa 2 äggkoppar garanterat lysa upp på frukostbordet! Den eleganta formen har getts ett modernt uttryck men hämtar sin inspiration från det klassiska rhombe-mönstret, som såg ljuset första gången 1961. Den innovativa nytolkningen gör att de
 • Rörstrand - Pli Blanc Äggkopp 2-pack

  Rörstrand - Pli Blanc Äggkopp 2-pack
 • Broste Copenhagen Salt Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit

  Broste Copenhagen Salt Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit
  Det här är en äggkopp i porslin från Broste Copenhagen som har glaserats med en vit färg som är inspirerad av naturligt mineralsalt. Den svarta kanten är handmålad, och ger äggkoppen en lantlig känsla. Den är handgjord och kan variera i färg, vilket gör varje äggkopp unik. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Äggkopp Black 4 st m hållare

  Äggkopp Black 4 st m hållare
 • Ernst Äggkopp - Äggkoppar Stengods Ljusgrå

  Ernst Äggkopp - Äggkoppar Stengods Ljusgrå
  Det här är en stilren äggkopp i stengods från Ernst Kirchsteiger, som har en smart kant där du kan lägga äggskalet. Finns i flera olika nyanser. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Ostindia Floris äggkopp 4 cl 2-pack

  Ostindia Floris äggkopp 4 cl 2-pack
 • Blomus - Pilar Äggkopp 10,5 cm 2-pack Mirage Grey

  Blomus - Pilar Äggkopp 10,5 cm 2-pack Mirage Grey
 • Aida Raw Äggkopp - Äggkoppar Stengods Grå

  Aida Raw Äggkopp - Äggkoppar Stengods Grå
  Den här äggkoppen tillhör serien Raw från Aida, och har ett skandinaviskt uttryck. Serien kombinerar den råa och naturliga looken med en stilren, enkel design. Den är handgjord vilket gör att små variationer i utseendet kan förekomma, vilket gör varje äggkopp unik. Egenskaper: Tillverkad i dubbelbränt stengods Handgjord vilket gör varje produkt unik Tål diskmaskin, mikrovågsugn och ugn Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Table Top Stories - Mist Äggkopp Svart

  Table Top Stories - Mist Äggkopp Svart
  Äggkopp ur stengods-serien Mist från Table Top Stories. Med den här serien skapar du en rustik och jordnära dukning som passar både till vardags och fest. Äggkoppen är tillverkad av glaserad stengods. Kan användas i mikrovågsugn och tål diskmaskin.
 • Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Dimma

  Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Dimma
  Äggkopp ur den populära serien Swedish Grace, perfekt till frukosten eller mellanmålet. Matcha gärna med andra delar i samma serie för att skapa ett matchande kit.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Wmf Clever & More Äggpickare Matt - Äggkoppar Rostfritt Stål

  Wmf Clever & More Äggpickare Matt - Äggkoppar Rostfritt Stål
  Med denna praktiska äggpickare undviker du att dina ägg spricker när du kokar äggen. Istället gör du snabbt och enkelt ett litet hål i äggen med äggpickaren innan du lägger ner dem i kastrullen. Detta underlättar kokningen och minimerar risken för spruckna ägg. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Tisvilde Underlägg till Espresso-/Äggkopp Grå Porslin

  Tisvilde Underlägg till Espresso-/Äggkopp Grå Porslin
 • Rörstrand - Ostindia Floris Äggkopp 2-pack

  Rörstrand - Ostindia Floris Äggkopp 2-pack
  Äggkoppar i 2-pack ur Caroline Slottes serie Ostindia Floris från Rörstrand. Äggkopparna gör det lite trevligare vid frukostbordet. Blanda gärna med andra delar både från Ostindia och Ostindia Floris.
 • Organic Äggkopp Teak 9,5x11,5

  Organic Äggkopp Teak 9,5x11,5
 • Äggkopp 4 stk Svart lys

  Äggkopp 4 stk Svart lys
 • Rörstrand Swedish Grace Ros Äggkopp

  Rörstrand Swedish Grace Ros Äggkopp
  Den eleganta och stilrena porslinsserien Swedish Grace har blivit en riktig klassiker och finns i många hem världen över. Den vackra och stilrena skandinaviska designen skapades av Louise Adelborg för Rörstrand 1932. Seriens former har sedan utvecklats av formgivarna av Pia Törnell och Margot
 • Oiva / Alku Äggkopp 2-Pack Terra/ Sky Blue

  Oiva / Alku Äggkopp 2-Pack Terra/ Sky Blue
 • Alessi Cico Äggkopp Med Sked - Äggkoppar Termoplast Blå

  Alessi Cico Äggkopp Med Sked - Äggkoppar Termoplast Blå
  Cico är en praktisk och charmig äggkopp från Alessi som innehåller allt du behöver. Förutom själva äggkoppen ingår en sked samt ett saltkar som är inbyggt i kepsen. Är tillverkad i termoplast och kommer i flera olika färger. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Black Fluted Mega Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Porslin Svart

  Royal Copenhagen Black Fluted Mega Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Porslin Svart
  Vackra och klassiska äggkoppar från Royal Copenhagen. I Mega-serien har utvalda delar av det ursprungliga Blue-Fluted mönstret förstorats av Karen Kjælgård-Larsen. Varje del i serien är unik och handmålad, därav kan variation i utseende förekomma. Äggkopparna finns i två olika färger, blå och svart. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Vintage - SÅLD Äggkoppar Höganäs 3 st

  Vintage - SÅLD Äggkoppar Höganäs 3 st
  3 st äggkoppar, grönglaserad stengods, Höganäs.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Villeroy & Boch For Me Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit

  Villeroy & Boch For Me Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit
  Äggkoppen från Villeroy & Boch har en enkel, tidlös design perfekt för vardagsbruk. Den är tillverkad av vitt porslin. Om äggkoppen från Villeroy & Boch- Den här äggkoppen är en del av Villeroy & Bochs kollektion For Me. Skötselråd för äggkoppen- Tål diskmaskin. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Eva Solo Legio Nova Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit

  Eva Solo Legio Nova Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit
  Vackert set med äggkopp och tillhörande fat från Eva Solo. Fatets funktionalitet ger dig plats för sked, salt, äggskalare och dylikt. Legio Nova-serien har en vackert räfflad yta och är en servis med en ny tolkning på Ole Palsbys design Legio. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.

Koktider för löskokt, mjukkokt eller hårdkokt ägg

Att koka ägg så det blir perfekt utifrån dina preferenser kan vara lite klurigt. Är du hemma och alltid köper samma äggkartong kanske du har lyckats prova dig fram till bästa koktiden. Är du däremot på annan ort eller köper olika äggförpackningar blir det svårare.

Storleken på ägget har stor betydelse för hur lång koktid du ska ha. Anpassa antalet minuter som ägget ligger i det kokande vattnet. Utgå från äggets vikt och följ denna tabell så kommer du så nära du kan.

Äggstorlek (g)LöskoktMjukkoktHårdkokt
S 50 g6 min8 min10 min
M 60 g7 min9 min11 min
L 70 g8 min10 min12 min

Det är viktigt att du stoppar i ägget först när vattnet börjat koka. Olika spisar, mängden vatten och olika kastruller påverkar hur lång tid det tar att koka upp vattnet. Proteinerna i ägget börjar stelna mycket tidigare än vid 100 grader, så därför blir resultatet opålitligt om du har äggen i redan från början i det kalla vattnet.

Om du gillar ägget löskokt eller mjukkokt ska du se till att stoppa kokningen genom att flytta ägget till kallt vatten direkt.

Äggkopp för micro

Ett smidigt och enkelt sätt att koka ägg på är i microvågsugnen. För det finns speciella äggkoppar eller äggkokare där du pickar ett litet hål i äggskalet och gulan. Därefter sätter du in ägg och äggkopp i micron och ställer timern på önskad koktid.

Ett tips är Joie Äggkokare för Micro som du även kan äta ditt färdigkokta ägg ur när det är klart. Den finns även för att koka flera ägg på samma gång men då måste du servera äggen i separata äggkoppar efteråt.

ilead