Äggkoppar

Är du en som gärna äter ett kokt ägg till frukost bör du kosta på dig en snygg äggkopp. Vi listar allt från enkla och billiga äggkoppar till lite mer exklusiva. Nästan alla stora skandinaviska varumärken som tillverkar glas och porslin har äggkoppar i sitt sortiment.

Äggkoppar med fat och på fot

Det finns vissa äggkoppar som förutom plats för ägget också har ett fat där man kan lägga äggskalet, skeden eller lite kaviar på.

Vi listar här nedan en blandning av olika koppar tillverkade i porslin, glas eller stengods. Vissa är fint dekorerade i mönster medan andra är enfärgade. Alla koppar för ägg du ser i galleriet kan du klicka på för att beställa online hos återförsäljare.

Tips: Förenklad äggkokning i microvågsugn

Populärt inom äggkoppar

 • Swedish Grace äggkopp 4cl sten

  Swedish Grace äggkopp 4cl sten
 • Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö

  Rörstrand - Swedish Grace Äggkopp 4 cl Snö
  Äggkopp ur den populära serien Swedish Grace, perfekt till frukosten eller mellanmålet. Matcha gärna med andra delar i samma serie för att skapa ett matchande kit.Serien Swedish Grace är formgiven av Louise Adelborg för Rörstrand. Det starka och tåliga fältspatporslinet med de stilrena veteaxen lanserades redan 1930, först bara i vitt. Numera finns Swedish Grace i en hel palett av kulörer, vilket fött nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar.
 • Swedish Grace äggkopp 4cl is

  Swedish Grace äggkopp 4cl is
 • Ostindia Äggkopp 4 cl 2pack

  Ostindia Äggkopp 4 cl 2pack

Fler tips på äggkoppar

 • Nordal - ISOP egg cup, white marble

  Nordal - ISOP egg cup, white marble
  An elegant egg cup in white marble. It goes well together with our other accessories for the table in white marble.
 • Rörstrand Mon Amie äggkopp 2 st.

  Rörstrand Mon Amie äggkopp 2 st.
  Otroligt vackra och eleganta äggkoppar från Rörstrands serie Mon Amie. Paketet innehåller 2 st. och de är perfekta till det moderna frukostbordet. Det unika mönstret designades av Marianne Westman under 1940-talet, och produkten är tillverkat av robust fältspatporslin. Hos oss hittar du fler
 • Cobra Äggkopp Rostfritt stål 2 st

  Cobra Äggkopp Rostfritt stål 2 st
 • Ernst Äggkopp Stengods Ljusgrå

  Ernst Äggkopp Stengods Ljusgrå
  Slittålig äggkopp från Ernst i stengods.  Mått: D 9 x H 2,5 cm. 
 • Villeroy & Boch Colourful Spring Äggkopp 14,5x11 Cm - Äggkoppar Porslin Vit

  Villeroy & Boch Colourful Spring Äggkopp 14,5x11 Cm - Äggkoppar Porslin Vit
  Skapa en härlig stämning vid matbordet med denna äggkopp från Villeroy & Boch. Den tillhör den våriga serien Colourful Spring och pryds av ett av våra mest kära vårtecken – snödroppen. I serien återfinns även andra vackra blommor och färgglada fjärilar. Är tillverkad av högkvalitativt porslin och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Perfekt för dagligt användande! Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Pillivuyt Europe äggkopp

  Pillivuyt Europe äggkopp
  Skäm bort dig själv med ägg till frukosten. Pillivuyts Europe äggkopp passar perfekt till ägget, så att du kan äta det direkt. De raka kanterna håller ordning på ägget. Koppen är även idealisk till förvaring av tandpetare så att de alltid är nära tillhands.
 • Blomus - Pilar Äggkopp 10,5 cm 2-pack Moonbeam

  Blomus - Pilar Äggkopp 10,5 cm 2-pack Moonbeam
  Äggkopp från Blomus serie Pilar. Kommer i 2-pack. Eftersom keramik tillverkas i höga temperaturer som ibland skiftar i intensitet, så kan skiftningar i materialet ses. Det gör varje del av kollektionen unik. Mått: H 2,5 cm, Ø 10,5 cm
 • Villeroy & Boch Royal Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit

  Villeroy & Boch Royal Äggkopp - Äggkoppar Porslin Vit
  Royal Äggkopp från Villeroy & Boch. En enkel och elegant äggkopp i benporslin som är perfekt till frukostbordet. Äggkoppens vita färg är diskret och låter istället formen vara i fokus. Tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Grand Cru Äggkopp Ø14 cm klar 2 st.

  Grand Cru Äggkopp Ø14 cm klar 2 st.
 • Alessi Cico Äggkopp Med Sked - Äggkoppar Termoplast Blå

  Alessi Cico Äggkopp Med Sked - Äggkoppar Termoplast Blå
  Cico är en praktisk och charmig äggkopp från Alessi som innehåller allt du behöver. Förutom själva äggkoppen ingår en sked samt ett saltkar som är inbyggt i kepsen. Är tillverkad i termoplast och kommer i flera olika färger. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Serax Peking Duck Foot Äggkopp - Äggkoppar Vit

  Serax Peking Duck Foot Äggkopp - Äggkoppar Vit
  Peking Duck Foot äggkopp från Serax, designad av Roos Van De Velde. Inspirationen för Peking Duck Foot äggkoppen kommer från naturen och symboliserar skönhetens naturliga former. Äggkoppen har en intressant form som föreställer en pekinganka fot. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Color Äggkopp - Äggkoppar Porslin Mörkblå

  Lyngby Porcelæn Rhombe Color Äggkopp - Äggkoppar Porslin Mörkblå
  Äggkoppen från Lyngby Porcelæn är tillverkad av högkvalitativt porslin med en högblank finish och ett dekorativt mönster. Den har en iögonfallande design i olika färger att välja mellan. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Formgiven av Stilleben. Om äggkoppen från Lyngby Porcelæn- Från kollektionen Rhombe Color.- Äggkoppen kommer i olika färger.- Tillverkad av porslin. Skötselråd för äggkoppen- Tål diskmaskin. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Organic Äggkopp Teak 9,5x11,5

  Organic Äggkopp Teak 9,5x11,5
 • Georg Jensen Cobra äggkoppar 2 st

  Georg Jensen Cobra äggkoppar 2 st
  Servera kokt ägg på ett unikt och elegant sätt tack vare äggkopparna från Georg Jensen. De vackra äggkopparna är en del av Cobra-serien som designats av den tyskfödda Constantin Wortmann. De vågiga linjerna och moderna elegansen skapar tillsammans en unik och innovativ form. De stilrena ä
 • Vintage - SÅLD Äggkoppar 5 st

  Vintage - SÅLD Äggkoppar 5 st
  Äggkoppar, 5 stycken från Höganäs, en liten skada på en kopp.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • House Doctor - Rustic Äggkopp Grå/Blå 10 cm

  House Doctor - Rustic Äggkopp Grå/Blå 10 cm
  Äggkopp ur serien Rustic från House Doctor, som passar bra till frukostägget. Rustic är tillverkad av stengods och skiftar i blått och grått. Med sin råa look och naturliga färgnyanser blir servisen ett vackert blickfång i rummet. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie eller blanda med någon av House Doctors andra serier för en personlig dukning som passar just dig. Finishen på denna produkt kan variera något.
 • Wmf Clever & More Äggpickare Matt - Äggkoppar Rostfritt Stål

  Wmf Clever & More Äggpickare Matt - Äggkoppar Rostfritt Stål
  Med denna praktiska äggpickare undviker du att dina ägg spricker när du kokar äggen. Istället gör du snabbt och enkelt ett litet hål i äggen med äggpickaren innan du lägger ner dem i kastrullen. Detta underlättar kokningen och minimerar risken för spruckna ägg. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Koziol Columbus Äggkopp - Äggkoppar Plast Vit

  Koziol Columbus Äggkopp - Äggkoppar Plast Vit
  Columbus Äggkopp från Kozoi. En smart och praktisk äggkopp med extra plats för sked, salt och äggskal. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Pilar Äggkoppar 2-pack Agave Green

  Pilar Äggkoppar 2-pack Agave Green
 • Georg Jensen - Bernadotte Äggkopp 2-pack

  Georg Jensen - Bernadotte Äggkopp 2-pack
  Äggkoppar ur eleganta serien Bernadotte från Georg Jensen. Äggkopparna är tillverkade av rostfritt stål och kommer göra varje frukost eller brunch till en fest. Säljs i 2-pack.
 • Portmeirion Wrendale Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Mix

  Portmeirion Wrendale Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Mix
  Wrendale är en oemotståndlig samling av muggar, skålar, fat och kannor. Designen är av konstnären Hannah Dale som också är grundare av Wrendale Designs. Serien som är inspirerad av djur och natur blir den perfekta gåvan för alla djurälskare. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Lyngby Porcelæn Rhombe Color äggkopp 5 cm. Sand

  Lyngby Porcelæn Rhombe Color äggkopp 5 cm. Sand
  Dekorera frukostbordet med den eleganta och stilrena äggkoppen från Lyngby Porslin Rhombe Colo-serie. Den färgglada kollektionen är en nytolkning av den välkända Rhombe-serien. De kraftiga färgerna är noga utvalda i samarbete med den välkända designduon Stilleben. De stiliga färgerna kan
 • Pion Äggkopp Svart/Brun 4-pack

  Pion Äggkopp Svart/Brun 4-pack
 • Lyngby Porcelain - Rhombe Color Äggkopp 5 cm Rosa

  Lyngby Porcelain - Rhombe Color Äggkopp 5 cm Rosa
 • Rörstrand Pli Blanc äggkopp, 4 cl, 2-pack

  Rörstrand Pli Blanc äggkopp, 4 cl, 2-pack
  I paketet från Rörstrand hittar du två vackra äggkoppar från serien Pli Blanc. Den estetiska utstrålningen går inte att ta miste på och kopparna är designade med vackra veck som för tankarna till klassiskt skrädderi. Det är designerduon Färg & Blanche som står bakom äggkopparna, vilka
 • Aida - Raw Fat Rektangulär 34x18 cm Northern Green

  Aida - Raw Fat Rektangulär 34x18 cm Northern Green
  Ett elegant uppläggningsfat ur Aidas serie Raw av dubbelbränt stengods i högsta kvalitet med repfri glasyr. Kombineras med fördel med andra produkter ur Raw-serien för en härlig och stämningsfull dukningSerien Raw Northern Green och Raw Metallic från Aida är designad av Christiane Schaumburg-Müller. Serien ingår i Aida Raw, som utstrålar 70-talsnostalgi där den råa och naturliga stilen kombineras med en stilren och enkel design i neutrala nordiska färger. Skapa en dukning med fina linneservetter tillsammans med detta vackra porslin. Alla delar är handgjorda i en speciell genomfärgningsteknik, som ger varje produkt ett unikt utseende. Kan användas i ugn, frys och tål diskmaskin.
 • Blomus - Sablo Äggkopp 10 cm 2-pack Cloud

  Blomus - Sablo Äggkopp 10 cm 2-pack Cloud
  Äggkopp med diameter på 10 cm, från Blomus. Denna fina äggkopp kommer från serien Sablo, tillverkad i stengods och formad i extremt hög temperatur. Denna framställning ger servisen en hög hållbarhet och en lätt grovhet, i kombination med mjuka former och rundade kanter. Servisen är glaserad på insidan och designen påminner om vatten som flödar över sand. Frederike Martens står för designen, som syftar till att uppmuntra till mänsklig interaktion och samtal. Inspirationen har hon hämtat från naturliga material så som sand, lera och vatten. Mått: H 2,2 cm, Ø 10 cm
 • Le Creuset - Äggkopp Stengods Meringue

  Le Creuset - Äggkopp Stengods Meringue
  Servera ägget i en klassisk äggkopp från Le Creuset. Mixa och matcha i olika färger eller ha alla i samma, det avgör du! Le Creusets äggkopp har en klassisk design som matchar stilen på övriga delar i Le Creusets stengods.
 • Aida - Raw Fat Rektangulär 34x18 cm Brun Metallic

  Aida - Raw Fat Rektangulär 34x18 cm Brun Metallic
  Ett elegant uppläggningsfat ur Aidas serie Raw av dubbelbränt stengods i högsta kvalitet med repfri glasyr. Kombineras med fördel med andra produkter ur Raw-serien för en härlig och stämningsfull dukningSerien Raw Northern Green och Raw Metallic från Aida är designad av Christiane Schaumburg-Müller. Serien ingår i Aida Raw, som utstrålar 70-talsnostalgi där den råa och naturliga stilen kombineras med en stilren och enkel design i neutrala nordiska färger. Skapa en dukning med fina linneservetter tillsammans med detta vackra porslin. Alla delar är handgjorda i en speciell genomfärgningsteknik, som ger varje produkt ett unikt utseende. Kan användas i ugn, frys och tål diskmaskin.
 • Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Äggkopp 2-pack

  Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Äggkopp 2-pack
  Den välkända Blue Fluted Plain designen från Royal Copenhagen, tolkas i serien Blue Fluted Mega på ett nytt och överraskande sätt. Serien skapades av den unga designstudenten Karen Kjældgård-Larsen år 2000. Blue Fluted Mega omfattade ursprungligen 8 olika mönster. Varje del i servisen har sin egen unika handmålade design. På baksidan av din mega-produkt hittar du ett nummer. Numret anger mönstret på den specifika delen.
 • Äggkopp Margrethe vit

  Äggkopp Margrethe vit
 • WMF McEgg Äggkopp med sked Orange

  WMF McEgg Äggkopp med sked Orange
  Orange äggkopp med tillhörande sked. Knäck ägget med hjälp av hammaren.
 • Zone Äggkopp med hållare, Svart - 4 st

  Zone Äggkopp med hållare, Svart - 4 st
  Fyra stycken äggkoppar/äggfat med tillhörande hållare från Zone. De trevliga äggkopparna tillhör serien Singles. Håller ägget på plats men gör också frukosten extra trevlig. Ägget placeras i mitten och på fatets djupa kanter ryms både salt, kaviar och äggskal. Den tillhörande hålla
 • Muubs Hazel Äggkopp - Äggkoppar Terrakotta Brun

  Muubs Hazel Äggkopp - Äggkoppar Terrakotta Brun
  Hazel äggkopp i handgjord brun terrakotta från Muubs. Äggkopparna kan även användas för andra ändamål såsom ett saltkar eller en liten örtkruka.Information Det är viktigt att smörja in äggkopparna med matolja innan användning och lägga in dem i en mediumvarm ugn i 30 minuter. Rengör kopparna enbart med varmt vatten och milt diskmedel Diskmaskin rekommenderas inte Kopparna är ugnssäkra och kan användas på gasugnar Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Aida groovy äggkopp svart 4-pack

  Aida groovy äggkopp svart 4-pack
  Vackert porslin i populära Groovy-serien från Aida
 • Rörstrand - SÅLD Picknick Äggkoppar 2 st

  Rörstrand - SÅLD Picknick Äggkoppar 2 st
  2 st äggkoppar från serien Picknick formgivna av Marianne Westman för Rörstrand.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kähler Hammershøi Äggkoppar 2-pack Indigo

  Kähler Hammershøi Äggkoppar 2-pack Indigo
  Upptäck alla de olika sätt som de söta Hammershøi-äggkopparna kan användas på, exempelvis förvaring av såser eller givetvis som eleganta äggkoppar. Duka bordet vackert – om det är till en mysig brunch med familjen eller använd äggkopparna till dipsås vid en rolig fest med vännerna.&
 • Tisvilde Underlägg till Espresso-/Äggkopp Grå Porslin

  Tisvilde Underlägg till Espresso-/Äggkopp Grå Porslin
 • Broste Copenhagen Nordic Sea Äggkopp /blå - Äggkoppar Stengods Grå

  Broste Copenhagen Nordic Sea Äggkopp /blå - Äggkoppar Stengods Grå
  Äggkopparna Nordic kommer ur serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge. Färgskiftningar kan förekomma. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Äggkopp med Sked 8x5 cm Stål Vit

  Äggkopp med Sked 8x5 cm Stål Vit
 • Iittala Raami Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Keramik Vit

  Iittala Raami Äggkopp 2-pack - Äggkoppar Keramik Vit
  Den här klassiska äggkoppen från Iittala kommer i en tidlös vit färg, och skapar en härlig frukoststämning. Den tillhör dukningsserien Raami som har designats av Jasper Morrison, och kännetecknas av både skönhet och karaktär. Samtliga delar i serien har genomarbetats i minsta detalj, och skapar en härlig atmosfär runt bordet – oavsett tillfälle. Säljs i 2-pack. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Colormix Äggkopp Antracitgrå

  Colormix Äggkopp Antracitgrå
 • Salix Svart Äggkopp

  Salix Svart Äggkopp
 • Rörstrand Swedish Grace Äggkopp 4 Cl - Äggkoppar Porslin Äng

  Rörstrand Swedish Grace Äggkopp 4 Cl - Äggkoppar Porslin Äng
  Nu utökas Swedish Grace från Rörstrand med en liten enkel äggkopp som kompletterar serien perfekt. Äggkopparna finns i sex olika vackra kulörer. Välj en enhetlig färg som kanske passar ditt vanliga porslin, eller blanda för en mer lekfull dukning på frukostbordet. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Bernadotte Äggkopp Rostfritt Stål 2-pack

  Bernadotte Äggkopp Rostfritt Stål 2-pack
 • Blomus - Ro Äggkoppar 4-pack Sharkskin

  Blomus - Ro Äggkoppar 4-pack Sharkskin
  Äggkoppar i 4-pack från Blomus. Asiatisk estetik möter nordisk design i denna serie från Blomus. Servisen RO är designad av Theresa Rand, som har inspirerats av japanska måltidsceremonier. RO är en servis som passar alla slags middagar, luncher och frukostar. En mångsidig servis som lever upp till alla serveringskrav, både till vardag som till fest. Serien är handgjord och tillverkad i porslin. Den är reptålig, hållbar och kan diskas i diskmaskin, samt användas i mikrovågsugn.Mått: H 4,5 cm, Ø 5 cm
 • Ernst Äggkopp Stengods Mörkgrå

  Ernst Äggkopp Stengods Mörkgrå
  Duka fram med denna äggkopp på frukostbordet från Ernst.  Mått: D 9 x H 2,5 cm. 
 • Ernst Äggkopp - Äggkoppar Stengods Ljusgrå

  Ernst Äggkopp - Äggkoppar Stengods Ljusgrå
  Det här är en stilren äggkopp i stengods från Ernst Kirchsteiger, som har en smart kant där du kan lägga äggskalet. Finns i flera olika nyanser. Shoppa Äggkoppar och mer Serveringstillbehör hos Royal Design.
 • Blue Italian Äggkopp 4.5 cm

  Blue Italian Äggkopp 4.5 cm
 • Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Antikvit

  Bordallo Pinheiro - Rua Nova Äggkopp Antikvit
  Äggkopp i lergods, perfekt till frukostägget eller påsklunchen. Finns i flera färger.Rua Nova är en rustik servis tillverkad i Portugal, i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.
 • Äggkopp Nordic Sand Stengods

  Äggkopp Nordic Sand Stengods

Koktider för löskokt, mjukkokt eller hårdkokt ägg

Att koka ägg så det blir perfekt utifrån dina preferenser kan vara lite klurigt. Är du hemma och alltid köper samma äggkartong kanske du har lyckats prova dig fram till bästa koktiden. Är du däremot på annan ort eller köper olika äggförpackningar blir det svårare.

Storleken på ägget har stor betydelse för hur lång koktid du ska ha. Anpassa antalet minuter som ägget ligger i det kokande vattnet. Utgå från äggets vikt och följ denna tabell så kommer du så nära du kan.

Äggstorlek (g)LöskoktMjukkoktHårdkokt
S 50 g6 min8 min10 min
M 60 g7 min9 min11 min
L 70 g8 min10 min12 min

Det är viktigt att du stoppar i ägget först när vattnet börjat koka. Olika spisar, mängden vatten och olika kastruller påverkar hur lång tid det tar att koka upp vattnet. Proteinerna i ägget börjar stelna mycket tidigare än vid 100 grader, så därför blir resultatet opålitligt om du har äggen i redan från början i det kalla vattnet.

Om du gillar ägget löskokt eller mjukkokt ska du se till att stoppa kokningen genom att flytta ägget till kallt vatten direkt.

Äggkopp för micro

Ett smidigt och enkelt sätt att koka ägg på är i microvågsugnen. För det finns speciella äggkoppar eller äggkokare där du pickar ett litet hål i äggskalet och gulan. Därefter sätter du in ägg och äggkopp i micron och ställer timern på önskad koktid.

Ett tips är Joie Äggkokare för Micro som du även kan äta ditt färdigkokta ägg ur när det är klart. Den finns även för att koka flera ägg på samma gång men då måste du servera äggen i separata äggkoppar efteråt.

ilead