Rosti Mepal skålar

Rolf och Stig blev Rosti. Två vänner i Danmark bestämde sig för att starta ett företag ihop 1944 i Köpenhamn. Rolf Fahrenholtz och Stig Jørgensen hade en grossistverksamhet kring halvfabrikat i järnvarubranschen. Efter andra världskriget blev råvaror en bristvara och Rosti började tillverka produkter av melaminplast.

Rosti Margrethe skålar, världens mest kända skål

I början på 50-talet inledde Rosti ett samarbete med svenska prinsen och formgivaren Sigvard Bernadotte och Acton Bjørns. Det samarbetet ledde fram till den idag mest kända skålen över hela världen - Margrethe-skålen, uppkallad efter den danska kronprinsessan Margrethe.

Margrethe-skålen är en dansk ikon inom design. Den har fått plats på frimärke och på Museum of Modern Art i New York. Det har sålts över 40 miljoner Margrethe skålar sen 1954.

Rosti blir Rosti-Mepal, men Margretheskålen finns kvar

1993 slogs Rosti samman med det holländska företaget Mepal och företaget kallas idag för Rosti-Mepal. Här nedan ser du massor av skålar från Rosti - självklart finns den berömda Margretheskålen med i olika storlekar.

Populärt inom Rosti Mepal skålar

 • Äggkopp Hamlet Vit

  Äggkopp Hamlet Vit
 • Margrethe Äggkopp Vit

  Margrethe Äggkopp Vit
  Margretheskålen från Rosti är en designklassiker som formgavs av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn på 1950-talet. Nu finns den slitstarka klassikern även som äggkopp i regnbågens alla färger! Tål diskmaskin samt temperaturer upp till 180 °C.
 • Rosti Mepal Skål med Lock Cirqula 350 ml Svart

  Rosti Mepal Skål med Lock Cirqula 350 ml Svart
  Rosti Mepal Cirqula är en handy-all-round skål, som kan användas till alla livsmedel, både i kylskåp och köksskåp. Den dekorativa skålen är även lämplig till servering eller förvaringen, tack vare det praktiska locket.Skålen kan användas i frys (ned till -20 grader), i mikrougn (max 11
 • Äggkopp Margrethe Retro Blå

  Äggkopp Margrethe Retro Blå

Fler tips på Rosti Mepal skålar

ilead