Serveringsskålar

Mat kan presenteras på många olika sätt men vanligt är att lägga i serveringsskål. Här har vi valt ut vackra serveringsskålar från flera olika märken. Se bilder och jämför priser på skålar från flera nätbutiker som säljer glas och porslin. Vill du se ett specifikt märke, välj det i menylistan här uppe.

Populärt inom serveringsskålar

 • Ostindia Serveringsskål 1,5 L

  Ostindia Serveringsskål 1,5 L
 • Precious Skål

  Precious Skål
  Precious Skål från Orrefors ingår i Precious-serien som är designad av formgivaren Malin Lindahl. Som de dyrbaraste ögonstenar pryder Malin Lindahls juveler i Precious det moderna hemmet. De glittriga fasetterna och den asymmetriska formen ger den handslipade, gnistrande Orreforskristallen ett nytt spännande uttryck.
 • Mon Amie serveringsskål 2,4 L

  Mon Amie serveringsskål 2,4 L
 • Serveringsskål Carrie

  Serveringsskål Carrie

Fler tips på serveringsskålar

 • Mumin Skål, Muminpappa, 15 cm

  Mumin Skål, Muminpappa, 15 cm
  Mumin skål från Arabia som formgiven av Tove Slotte-Elevant. Muminserien från Arabia är en rolig och lekfull serie för köket som passar både de äldre och de små. Serien formgavs av Tove Slotte-Elevant efter muminförfattaren Tove Janssons ursprungliga ritningar och finns med flera uttrycksfulla motiv från muminvärlden.
 • Theo Sockerskål, Sand

  Theo Sockerskål, Sand
  Den här eleganta och rustika sockerskålen från Stelton tillhör den prisbelönta serien Theo. Det matta stengodset ger sockerskålen en skandinavisk känsla, och handtaget i bambu bidrar med en japansk touch – en harmonisk kombination. Den rymmer 10 cl och blir ett perfekt inslag på det dukade bordet.
 • Club serveringsskål

  Club serveringsskål
 • Nordic Skål 15 cm, Grå

  Nordic Skål 15 cm, Grå
  Nordic serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • Conix Serveringsskål Svart 0,5 L

  Conix Serveringsskål Svart 0,5 L
 • Basic Ostronskål 13 cm, Orange

  Basic Ostronskål 13 cm, Orange
  Den här lilla skålen från Mateus är både handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket ger varje skål sitt egna och unika utseende. Den vackert glaserade ytan förstärker de handmålade penseldragen ytterligare. Designen är tidlös, och skålen är perfekt att mixa och matcha i olika färger tillsammans med andra kollektioner från Mateus.
 • Serveringsskål, Daria, 18 cm

  Serveringsskål, Daria, 18 cm
  Handgjord reliefmönstrad serveringsskål med en diameter på 18 cm. Finns i olika utföranden.
 • Skål XL D18 H7, Misty Grey/Mörkblå

  Skål XL D18 H7, Misty Grey/Mörkblå
  Skål XL D18 H7, Misty Grey/Mörkblå från Serax
 • Swedish Grace Skål 60 cl, Äng

  Swedish Grace Skål 60 cl, Äng
  Swedish Grace skål från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms-utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. Porslinet kan diskas i diskmaskin och tål mikrovågsugn.
 • Serveringsskål Ø 20,5cm

  Serveringsskål Ø 20,5cm
 • Serveringsskål SIIRTOLAPUUTARHA 3,4 L

  Serveringsskål SIIRTOLAPUUTARHA 3,4 L
  Djupt serveringsskål med det svarta och vita Siirtolapuutarha-mönstret. Tillverkat av vitt stengods. Rymmer 3,4 L.Mått: 14,5x21 cm
 • CONIX Serveringsskål Svart 0,25L

  CONIX Serveringsskål Svart 0,25L
 • Serveringsskål, Daria, 18 cm

  Serveringsskål, Daria, 18 cm
  Handgjord reliefmönstrad serveringsskål med en diameter på 18 cm. Finns i olika utföranden.
 • Nordic Sand Skål, 25 cm, Sandfärg

  Nordic Sand Skål, 25 cm, Sandfärg
  Nordic sand serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • Basic Skål 35 cl, Gul

  Basic Skål 35 cl, Gul
  Skålen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger skålen en behaglig känsla, och den passar såväl till vardags som till festligare tillfällen. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje skål unik.
 • Miranda Skål 14,5 cm, Klar

  Miranda Skål 14,5 cm, Klar
  Miranda Skål 14,5 cm, Klar från Iittala
 • Basic Skål 35 cl, Turkos

  Basic Skål 35 cl, Turkos
  Skålen Basic från Mateus är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal. Den organiska och böljande formen ger skålen en behaglig känsla, och den passar såväl till vardags som till festligare tillfällen. Eftersom produkten är målad för hand kom variationer i utseendet förekomma, vilket gör varje skål unik.
 • Diva Skål

  Diva Skål
  Diva skål från House Doctor. Här kommer en skål i mindre profil som gör sig perfekt att ha allt från tapas till ljus i.
 • Sandrine Serveringsskål Blå Stengods

  Sandrine Serveringsskål Blå Stengods
 • Serveringsskål Raami, Ø29 cm

  Serveringsskål Raami, Ø29 cm
  Den nya kollektionen Raami (”ram” på finska) är formgiven av Jasper Morrison och har både skönhet och karaktär. Serverignsskålen från serien Raami är perfekt för större sällskap. Idealisk för pasta och sallader. Den breda formen gör att du kan blanda ingredienserna direkt i skålen. Den klassiska vita färgen framhäver färgstark mat. Tål maskindisk.Rymmer 3,4 literDiameter: 29 cm
 • Nordic Coal Skål 34,5 cm

  Nordic Coal Skål 34,5 cm
  Nordic coal serien från Broste Copenhagen. Nordic serien av stengods är en klassisk serveringsserie från Broste som de flesta känner igen. Serien passar perfekt till både vardagliga och finare tillfällen. Med dess unika utseende som fångar olika element så kan servisen verkligen göra hela dukningen. Man får en rustik och lite antik känsla av denna vackra serie och den kommer hålla länge!
 • Le Creuset Signature Stor Serveringsskål 4.2 L Marseille

  Le Creuset Signature Stor Serveringsskål 4.2 L Marseille
  Den här stora serveringsskålen med har en vacker blå nyans och kommer från Le Creusets Signature serie. Skålen passar utmärkt när du ska servera dina gäster en stor härlig sallad eller till olika pastarätter. Den vackra skålen har den ikoniska Le Creuset-designen med de tre signaturringarna, rena och eleganta linjer samt en bred, praktisk kant. Skålarna som är tillverkade i stengods finns i flera olika vackra färger som gärna kan matchas för en finare dukning. Tål mikrovågsugn, ugn, frys och diskmaskin.
 • Serveringsskål Guilia Blå/Svart

  Serveringsskål Guilia Blå/Svart
 • Salat Bowl Skål, Aqualia

  Salat Bowl Skål, Aqualia
  Salat bowl skål från 101 Copenhagen. Handgjord skål i kvalitetskeramik som glaserats i den turkosa färgen aqualia. Stilen är behaglig, enkel och kombinerar ett rent uttryck med modern klassisk design. Skålarna är fina att servera tilltugg i och annat gott när gästerna kommer. Tål maskindisk. Variationer i nyanser kan förekomma vilket gör varje skål unik. Mått: ø26,5xh13 cm.
 • Frances Skål L, Beige

  Frances Skål L, Beige
  Inspirationen kommer från snäckornas vackra former, färger och material. Skålen står på små fötter.
 • Mason Cash Colour Mix Serveringsskål Ljusgrön

  Mason Cash Colour Mix Serveringsskål Ljusgrön
  Lyxa till din middagsservering med vackra skålar från Mason Cash, denna skålen i en härligt upplyftande ljusgrön färg. Passar perfekt till efterrätter eller till bland annat tapasrätter. Skålen har en praktiskt storlek på 16 cm och du kan mixa och matcha den med andra färger från Mason C
 • Bubbles Skål 60 cl, Turkos

  Bubbles Skål 60 cl, Turkos
  Den här skålen från Mateus har fått sin inspiration från modevärlden, och den tillhör serien Bubbles som kännetecknas av sin bubbliga textur. Den är handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör varje skål unik. Kommer i flera härliga färger.
 • Kastehelmi Skål 23 cl, Linne

  Kastehelmi Skål 23 cl, Linne
  Den här skålen från Iittala tillhör serien Kastehelmi, som är formgiven av Oiva Toikka. Kastehelmi är det finska ordet för daggdroppe, som också har inspirerat till det karaktäristiska droppmönstret. Skålen är som vackrast när starkt ljus får spela i glaset och locka fram dess inneboende skönhet. Använd ensam eller tillsammans med andra produkter från Kastehelmi.
 • Serveringsskål Asparagus Beige 7,5cm

  Serveringsskål Asparagus Beige 7,5cm
 • Swedish Grace Skål 60 cl, Is

  Swedish Grace Skål 60 cl, Is
  Swedish Grace skål från Rörstrand, formgiven av Louise Adelborg. Servisen Swedish Grace är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholms-utställningen 1930. Louise Adelborg lyckades på ett elegant vis förmedla känslan av vajande veteax i sommarvinden. Samtidigt skapade hon sig en självklar plats i såväl svenska folkets hjärtan som på deras matbord. Porslinet kan diskas i diskmaskin och tål mikrovågsugn.
 • Teema Skål 21 cm, Svart

  Teema Skål 21 cm, Svart
  Teema skål från Iittala, formgiven av Kaj Franck 1952. Teema är mycket mångsidig med oändliga kombinationer. Blanda hur du vill med olika storlekar på tallrikar och koppar. Teema kan användas i ugn, frys, servering och lagring. Serien är enkel men både funktionell och elegant. Finns i fler färger. Skålen rymmer 1 L.
 • Serveringsskål Iris Svart

  Serveringsskål Iris Svart
 • Basic Skål 2 L, Viol

  Basic Skål 2 L, Viol
  Den här skålen från Mateus är både handgjord och handmålad av erfarna hantverkare i Portugal, vilket ger varje skål sitt egna och unika utseende. Den vackert glaserade ytan förstärker de handmålade penseldragen ytterligare. Designen är tidlös, och skålen är perfekt att mixa och matcha i olika färger tillsammans med andra kollektioner från Mateus.
 • Cylinda-Line Sockerskål

  Cylinda-Line Sockerskål
  Cylinda-Line sockerskål från Stelton, formgiven av Arne Jacobsen. Enkel och stilfull sockerskål med lock tillverkad i rostfritt stål.
 • Sandrine Skål Ø22 cm, Sand

  Sandrine Skål Ø22 cm, Sand
  Sandrine skål från Bloomingville. En traditionell skål med en härlig färg som ger en rustik känsla. Skålen är en dekoration i sig själv och passar utmärkt för både vardagliga och finare tillfällen.
 • Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön

  Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön
  Miranda Skål 14,5 cm, Mossgrön från Iittala
 • Hammershøi Bonbonjär, Antracite

  Hammershøi Bonbonjär, Antracite
  Hammershøi bonboniere från Kähler, formgiven av Hans-Christian Bauer. En ljuvlig bägare/ask med lock för de minsta godsakerna. Vacker och dekorativ med sina välkända linjer på höjden. Gjord i fin keramik med gediget handarbete.
 • Patchy Skål, Vit

  Patchy Skål, Vit
  Skålen Patchy från Kajsa Cramer är framtagen för att förgylla alla dina måltider, skålen passar perfekt för såväl frukostar som förrätter till lunch och middag eller som serveringsskål för mindre sallader och såser. Den ojämna leran på skålen skapar ett organiskt uttryck och ger en taktil känsla när skålen dukas fram på bordet. Bjud över dina närmaste vänner på långa och trevliga middagar och låt hela sällskapet njuta av det lyxiga porslinet. Skålen Patchy tillhör en exklusiv serie från Kajsa Cramer som omfattar muggar, tallrikar och skålar. Alla delar i servisen är omsorgsfullt framtagna och tillverkas av lera i högsta kvalitet. Porslinget är högbränt i ca 1300° vilket skapar ett starkt och hållbart porslin som kan liknas med benporslin. Att porslinet håller tätt trots att glasyren lyser med sin frånvaro, beror på att den höga temperaturen gör leran oerhört kompakt.Komplettera gärna skålen med fler delar från Patchy-serien för att förstärka den organiska känslan.
 • Rörstrand Swedish Grace Snö Serveringsskål 1,7 l

  Rörstrand Swedish Grace Snö Serveringsskål 1,7 l
  En vit serveringsskål från porslinsserien Swedish Grace som tillverkas av Rörstrand. Mycket populär serie i en anrik design från 30-talets Stockholm. Skålen rymmer upp till 1,7 liter. Kan diskas i diskmaskin och användas i mikrovågsugn.
 • Mon Amie Skål, 30 cl

  Mon Amie Skål, 30 cl
  Mon Amie Skål från Rörstrand. Mon Amie, som betyder ''min vän'', formgavs av Marianne Westman på 50-talet som också blev kallad ''porslinsmamma'' efter sina skapelser. Hon hämtade inspiration till dekoren en regnig midsommarafton och Mon Amie-serien har blivit något av ett signum för Rörstrand med den blåblommiga dekoren.
 • Oiva Skål 40 cl

  Oiva Skål 40 cl
  Oiva Skål är tillverkat av brunt stengods och är diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och fryssäker. Skålen rymmer 40 cl och har en råare utsida, medans insidan har en klar glasering. Storleken på Oiva skål gör den väldigt användbar och blir ett fint komplement till din övriga porslin. Notera att variationer kan förekomma vilket gör varje produkt unik.
 • Alessi Circus Serveringsskål 25cm

  Alessi Circus Serveringsskål 25cm
  Dekorativ fruktskål i färgerna rött, vitt och gult som ingår i serien Circus från Alessi. Designern Marcel Wanders har dekorerat skålen med ett härligt mönster inspirerat av färgerna och formerna av ett cirkustält.Den holländska designern Marcel Wanders har, i samarbete med Alessi, skapat
 • Lexington Icons Serveringsskål D: 25 cm Keramik Grå

  Lexington Icons Serveringsskål D: 25 cm Keramik Grå
  Snygg skål som du kan servera sallad eller andra läckerheter med ett fantastiskt utryck.
 • CONIX Serveringsskål Vit 1L

  CONIX Serveringsskål Vit 1L
 • Serveringsskål, Ostindia Floris, 1,5 L

  Serveringsskål, Ostindia Floris, 1,5 L
  Serveringsskål från serien Ostindia FlorisVad gör man vid 80 när man varit överallt och gjort allt? Man förnyar sig. Uppgiften gick 2012 till konstnärinnan Caroline Slotte som skapade ett yngre och mer rebelliskt syskon till Ostindia - Ostindia Floris. Dekoren utmärks av ett tätt bladverk som vecklar ut sig över porslinet som ett flor. Samtidigt fick servisen nya delar och former anpassade till dagens matvanor. Trots sin ungdom är även Ostindia Floris på väg att skriva in sig i den svenska designhistorien.
 • Lucea Skål Ø9,5cm, Mörkgrå

  Lucea Skål Ø9,5cm, Mörkgrå
  Lucea skål från AYTM. Elegant skål i rostfritt stål med polerad insida och utsida i mörkt grålackerad struktur. Skålen har en spännande form som gör sig perfekt på ett bord eller i en snygg hylla. Ej ugnssäker. Handdisk rekommenderas.
 • Jules Skål Ø13cm

  Jules Skål Ø13cm
  Skålen är handgjord och kan variera i utseende, vilket gör att varje skål är unik. Fin att kombinera med andra artiklar från samma serie.
 • City In The Sky Skål

  City In The Sky Skål
  City In The Sky skål från Mini Empire. En liten skål gjord i vitt porslin med ett vackert stadsmotiv. Skålen är perfekt som dippskål men kan även användas till frukosten eller som efterrättsskål. Kombinera gärna skålen med andra delar från serien och skapa en fullständig servis.
 • Blue Fluted Mega Skål 47 cl

  Blue Fluted Mega Skål 47 cl
  Blue Fluted Mega skål från Royal Copenhagen, formgiven av Karen Kjældgård-Larsen. Blue Fluted Mega är en serie med vackert och välbekant porslin. Det blå rafflade mönstret är målat för hand och skapar en vacker effekt på porslinet. Blue Fluted Mega har åtta olika mönster. Under varje produkt finns ett nummer som hänvisar till mönstret på varje specifikt objekt. Denna eleganta skål rymmer 47 cl och smyckar dukningen och köket på ett vackert sätt. Perfekt som godis- eller dessertskål!
 • Perfectly Irregular Skål 30x24 cm, Grå

  Perfectly Irregular Skål 30x24 cm, Grå
  Perfectly Irregular skål från Mateus. En vacker skål med ett modernt utseende gjord i keramik. Perfectly Irregular är en serie skålar med ett vackert yttre som definitivt kommer stå ut bland den övriga servisen. Använd skålen till vardags eller ta fram den när du får besök. Skålen finns i flera utföranden så du kan välja att mixa och matcha så du får fram den grupp som passar bäst hemma hos dig.
 • Bloomingville Emily Serveringsskål

  Bloomingville Emily Serveringsskål
  Vacker serveringsskål från Bloomingville Emily serien - perfekt till servering av sallader eller frukt. Skålen är i vitt stengods, vilket ger inredningen en rustik karaktär.
 • New Norm Skål 17,5 Cm, Dark Glazed

  New Norm Skål 17,5 Cm, Dark Glazed
  New Norm skål från Menu, formgiven av Norm Architects. Skålen är tillverkad i porslin där varje del bränns två gånger i 1400 grader för maximal hållfasthet och exceptionell hållbarhet. Sedan glaseras porslinet för den rätta finishen. Designen är från början framtagen för restauranger och hotell där kvalitét efterfrågas. Med sin skandinaviska enkelhet och design skapar det ett ha-begär utan dess like.
ileadileadilead