Soppskålar

Soppa är något man kan äta året runt, till vardags och till fest. Serverad i en klassisk soppskål blir det extra elegant. Här har vi plockat ut några av våra favoriter av soppterriner med och utan öron.

Eleganta soppskålar med och utan öron

Vi har sammanställt en översikt med bilder och priser från nätbutiker. Här är en samling med soppskålar med och utan öron.

Populärt inom soppskålar

  • Lejonskål 50 cl

    Lejonskål 50 cl
    Vacker klassisk soppskål från Pillivuyt i tåligt porslin med det klassiska lejonhuvudet på. Mycket elegant att ha till soppan på finare middagar eller ha den till vardags för att lyxta till lite.
  • Lejonskål 40 cl

    Lejonskål 40 cl
    Vacker klassisk soppskål från Pillivuyt i tåligt porslin med det klassiska lejonhuvudet på. Mycket elegant att ha till soppan på finare middagar eller ha den till vardags för att lyxta till lite.
  • Löksoppskål 45 cl

    Löksoppskål 45 cl
    Vacker skål i tåligt vitt porslin. De två öronen gör skålen behaglig att hålla i och enkel att dricka ur. Perfekt att värma dig på en kall vinterdag eller att dricka din svalkande gazpacho ur. En vacker skål som tål att användas.
  • Blond Soppskål 60cl stripe Vit

    Blond Soppskål 60cl stripe Vit
    En mindre skål som passar till servering av till exempel snacks eller oliver. Kan även användas till en liten portion soppa som förrätt eller glass till dessert. Blanda gärna både med prickar och ränder för en levande dukning. Serien Blond med sin skandinaviska utstrålning är lika slitstark som den är vacker. Serien är gjord av högkvalitetsporslin som innehåller kalcium och används av såväl designälskare som professionella restauranger över hela världen. Ränderna och prickarna ger serien det lilla extra.

Fler tips på soppskålar

Härliga soppskålar för värmande soppor

Exklusiva soppskålar från Rörstrand

Kalla dagar är det skönt att värma sig med en varm soppa. Och visst är det så att soppan smakar så mycket bättre i en vacker soppskål?

För att få kallas soppskål, eller sopptallrik, tycker vi att skålen ska ha höga kanter och ha en liten diameter. Nästan så att skålen är på gränsen till en riktigt stor tekopp.

Skillnaden rent funktionellt jämfört med en djuptallrik är att värmen håller sig kvar längre. Det som kyler mest är kontakten med luft, något som begränsas av riktigt bra soppskålar med höga kanter. Kontaktytan mot luften är där mindre och värmen behålls därmed längre.

Ett annat namn på en soppskål är soppterrin. Den termen kanske man mest används för en serveringsskål för soppor, ur vilken matgästerna tar soppa till sin sopptallrik. En sådan soppterrin bör ha ett lock för att hålla soppan varm under hela serveringen.

Recept på het soppa med räkor - Tom yam goong

Här får du ett recept på en härligt het soppa med asieninfluenser.

Så gör du

  1. Skiva 100 g svamp av valfri sort
  2. Skala och finhacka 2 schalottenlökar och citrongräs
  3. Koka upp 6 dl buljong och lägg i svampen, löken och citrongräset.
  4. Riv ner lite limeskal och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Tillsätt 200 g skalade räkor, limesaft, 2 tsk fisksås och 2 tsk sweet chilisås.
  6. Låt allt koka upp och servera direkt i soppskålar - varför inte med asiatisk design?
ileadilead