Andra varumärken

Design Kristina Stark

Kristina Stark är industridesignern som utbildat sig i Stockholm och London och länge jobbat som frilansande formgivare. Några av hennes uppdragsgivare är Boda Nova, Gense och Höganäs.

Under 2008 började Kristina designa under sitt eget varumärke Design: Kristina Stark. Även om företaget är ungt har hon redan skapat några klassiker. Hennes tändsticksfodral och ljusstakar är designikoner som finns att köpa hos flera butiker.

Botan - en prisbelönt keramikserie

Under sensommaren 2013 släppte Kristina Stark sin keramiska serie Botan. Den vann priset Formex Formidable senare under året och Kristina har även prisats under 2016 för Still Life serien.

 • Slät Tändsticksaskfodral S, Vit

  Slät Tändsticksaskfodral S, Vit
  Slät Tändsticksaskfodral S, Vit från Design: Kristina Stark. .
 • Slät Euro Tändsticksaskfodral L, Vit

  Slät Euro Tändsticksaskfodral L, Vit
  Slät Euro Tändsticksaskfodral L, Vit från Design: Kristina Stark. .
 • Ljusstake Boxlight

  Ljusstake Boxlight
  Ljusstake Boxlight av Kristina Stark är såväl dekorativ som praktisk. Ljusstaken består av ett tändsticksaskfodral med hållare för ett stearinljus. Tillverkad av pulverlackerat järn i Sverige. Ask ingår.
 • Café Kaffebryggs-set S, Vit/Vitt Lock

  Café Kaffebryggs-set S, Vit/Vitt Lock
  Café Kaffebryggs-set S, Vit/Vitt Lock från Design: Kristina Stark. .
 • Café Kaffebryggs-set S, Vit/Vitt Lock

  Café Kaffebryggs-set S, Vit/Vitt Lock
  Café bryggset formgivet av Kristina Stark. En elegant och tjusig servis med en genomtänkt finess då de tillhörande produkterna är stapelbara. Bjudningen blir mer än "bara" en fika då kanna och bryggare är ett set och bryggningen av kaffet sker vid köksbordet. Servisen blir en cool och smart detalj i köket. Kaffesetet är tillverkad för hand av glaserat stengods och består av en kaffekanna, bryggare med tillhörande lock samt vitt fat. Kaffefilter som behövs till bryggaren är av storlek 102.
ilead