Glas till Negroni

Ett glas till negroni måste ha tillräcklig volym för att rymma drinken, is och eventuell fruktdekoration, som en apelsinskiva. Se förslag på Negroniglas här. Du kan använda ett stort vinglas eller ett Old-fashioned glas.

Det mest traditionella glaset för en Negroni är ett old-fashioned glas, också känt som en rocks-glas eller tumbler. Fördelarna är att glastypen har en robust och stabil bas som är bra för drinkar som serveras över is, som Negroni. Det erbjuder också tillräckligt med utrymme för en generös mängd is och den obligatoriska apelsinskivan eller zesten.

Ett glas negroni i ett old fashionedEtt glas negroni i ett old fashioned

En annan trend som har vuxit i popularitet, särskilt i moderna cocktailbarer, är att servera Negroni i ett stort vinglas, ofta ett ballongglas liknande det som används för en Aperol Spritz.

Det stora utrymmet i ett ballongglas gör det möjligt att inkludera mer is, vilket håller drinken kallare under längre tid. Det breda munstycket på glaset tillåter också för en bättre spridning av drinkens komplexa aromer. Det stora vinglaset ger en känsla av elegans och framhäver Negronins rika färger och komplexa aromer.

Rekommenderade glas till Negroni

 • Riedel Aperitivo Cocktailglas 4-pack

  Riedel Aperitivo Cocktailglas 4-pack
  4-pack tjusiga cocktailglas från Riedel, perfekt för cocktailpartyt. En välblandad cocktail smakar bättre i ett tjusigt glas, oavsett om du föredrar manhattan, cosmopolitan eller en negroni. Glasens vackra form är behaglig att vila ögonen på, ligger bra i handen och är enkla att rengö
 • Nachtmann Punk whiskyglas koppar

  Nachtmann Punk whiskyglas koppar
  Detta läckra whiskeyglas i kristall har målats med en kopparbeläggning utvärtes, vilket ger en helt unik design. Punk whiskyglas koppar från Nachtmann har designats tillsammans med konst och designhögskolan Central Saint Martins i London, för att fira 40-års jubileumet av punkrör
 • Sculpture whiskyglas 37 cl 4-pack

  Sculpture whiskyglas 37 cl 4-pack
  Sculpture whiskyglas 37 cl 4-pack. Läckert slipade tumblerglas i kristall från Nachtmann. Mönstret på Sculpture whiskyglas påminner om iskristaller och ger både en vacker lyster och en smakfull struktur till designen. Utsökt tumbler till whiskey, brandy och drinkar som Old Fashio
 • Disco tumbler 29 cl

  Disco tumbler 29 cl
  Elegant whiskyglas med raka linjer och förstärkt botten. Disco tumbler är ett robust whiskeyglas som har en luftbubbla i botten, något som dess tillverkare Durobor är kända för. Denna tumbler har en härlig tyngd och lämpar sig bra för en Whiskey on the rocks, Old Fashioned eller en
 • Nachtmann Punk whiskyglas 4-pack

  Nachtmann Punk whiskyglas 4-pack
  Nachtmann Punk whiskyglas 4-pack är utmanande och utsökt designade whiskeyglas i kristall från Nachtmann. Punk whiskyglas har designats tillsammans med konst och designhögskolan Central Saint Martins i London, för att fira 40-års jubileumet av punkrörelsen och musikstilen. Detta

Negronin smakar olika i olika glas

Glasets form och storlek kan faktiskt påverka hur Negronins komplexa smaker och aromer uppfattas. Ett större glas med en bred öppning kan låta dryckens aromer spridas mer, vilket kan förhöja den sensoriska upplevelsen.

Valet av glas för en Negroni kan variera beroende på personlig preferens, tillgänglighet av glas och även den atmosfär där drinken serveras. Oavsett om du föredrar den traditionella robustheten hos ett old-fashioned glas från Orrefors eller den moderna elegansen hos ett stort vinglas, är syftet detsamma: att förhöja upplevelsen av att njuta av denna klassiska italienska cocktail.

Så blandar du en negroni

Negroni är en klassisk italiensk cocktail som består av en lika delar blandning av gin, Campari och röd vermouth. Den serveras vanligtvis över is och är ofta garnerad med en skiva apelsin eller en apelsinzest.

Det finns olika sätt att blanda en negronidrink på; i ett mixingglas eller direkt i glaset.

Ingredienser:

 • 3 cl gin
 • 3 cl Campari
 • 3 cl söt röd vermouth
 • Iskuber
 • Apelsinskiva eller apelsinzest för garnering

Instruktioner: i mixingglas

 1. Fyll ett mixingglas med is. Tillsätt gin, Campari och röd vermouth.
 2. Använd en lång cocktailsked för att röra om blandningen i 20–30 sekunder. Detta kyler ner drinken och blandar ingredienserna väl samtidigt som det lätt vattnar ut dem.
 3. Använd en hawthorne-sil för att sila blandningen i ett old-fashioned glas fyllt med is.
 4. Lägg till en skiva apelsin eller en zest av apelsinskal för att garnera.

Instruktioner: direkt i ett negroniglas

 1. Fyll ett old-fashioned glas med is.
 2. Tillsätt gin, Campari och röd vermouth direkt i glaset.
 3. Använd en cocktailsked eller ett sugrör för att röra om ingredienserna tills de är väl blandade.
 4. Lägg till en skiva apelsin eller en zest av apelsinskal.

Vissa föredrar att blanda deras Negroni med en skvätt sodavatten, särskilt om de använder ett större glas. Kvaliteten på ingredienserna kommer att göra en märkbar skillnad, så försök att använda högkvalitativ gin och vermouth.