Kaffeserviser

I den här samlingen med kaffeserviser finns många gamla, svenska klassisker från porslinstillverkarna Rörstrand, Upsala-Ekeby, Gustavsberg och Hackefors. Utbudet du ser är nästan allt vintage, alltså föremål som någon annan redan ägt men som vårdat de så pass väl att de fortfarande har ett bra värde. Det är inte säkert att kaffeservisen är komplett men du ser i beskrivningen hur många delar som finns i servisen.

Härliga kaffeserviser till salu

Gamla och värdefulla kaffeserviser

Att köpa begagnat ligger i tiden av flera olika anledningar. En gammal kaffeservis från 50-talet kan vara i gott skick och tillför en extra dimension till kaffeserveringen. Det svenska arvet inom porslinstillverkning bärs idag av ett fåtal porslinsfabriker.

Genom åren har uppköp och sammanslagningar av porslinsmärken gjort att vissa serviser tagits ur produktion. Äldre kaffeserviser som vårdats väl kan därför ha stigit i pris generellt och vara riktigt värdefulla om rätt köpare nås.

Har du kvar en ovanlig serie porslin från säg 1950- och 60-talet kan du be om att få den värderad. Inte nödvändigtvis för att du ska sälja den, utan mer för att veta om den är värd att vårda och bevara. Kanske inte låta kaffekopparna ligga huller om buller i en låda på vinden.

Kaffeserviser med guldkant

Nog för att en lyxig kaffeservis kan sätta guldkant på tillvaron men här menar vi såklart porslinet som har en tunn kant av guld längst upp.

Serviserna som har guldkanten är till exempel Rörstrand Swedish Grace och Villeroy & Boch Anmut Gold. I de serviserna ingår även annat serveringsporslin som tallrikar med guldkant runtom.