Muminmuggar 2022

På den här sidan har vi samlat muminmuggar som släpptes under 2022. Samlar du på muminmuggar är detta en bra sida att kolla igenom för att se vilken mugg du vill ha till din samling. År 2023 års muminmuggar hittar du här.

Lilla My på ängen

Lilla My ligger här på en äng och tittar upp på en komet som närmar sig Mumindalen. Muggen lanserades i början på februari 2022.

 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Lilla My På Ängen - Kaffekoppar Porslin Vit

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Lilla My På Ängen - Kaffekoppar Porslin Vit
  Muggen från Arabia har klassisk, lekfull design i porslin perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egen fina mix. Formgiven av Tove Jansson.De omsorgsfullt utvalda motiven
 • Arabia Lilla My på ängen Muminmugg Vit-multi

  Arabia Lilla My på ängen Muminmugg Vit-multi
  Arabia Lilla My på ängen Muminmugg Vit-multi

Stinky i farten

På denna muminmugg ses Stinky tillsammans med en lekfull hund. Hunden har tagit Muminmammans handväska men Stinky greppar tag i hundens svans och då släpper den väskan.

Fiske - Mumin sommarmugg 2022

Sommarmuggen från Arabia är för 2022 FISKE. På denna muminmugg har tre teckningar kombinerats med collageteknik. De tre motiven är 1) Too-ticki, Snorkfröken och Muminpappan kommer från Muminfamiljen och havet, 2) Mumintrollet syns i serien Mumin till sjöss och 3) Snusmumriken är från Mumin och den gyllene svansen.

Vinters under: Mumins vintermotiv för 2022

Herr Brisk besöker Mumindalen för att få mumintrollen att prova både vinterbad och att åka skridskor. Mumintrollen är tveksamma men Mymlan och Snorkfröken är förtjusta i herr Brisk och hans atletiska egenskaper. Vi får följa med på detta vinteräventyr på porslinet som utgör Mumins vintermotiv för 2022.

Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC

En specialkollektion från 2022 är samarbetet mellan Arabia och Röda Korset. Den ingår i ABC-kollektionen, ett initiativ för att lyfta medmänsklighet och vikten av att vara snälla mot varandra.

Muggen har motiv av Tove Jansson ritade 1963 till förmån för Röda Korset. På muggen finns blommande röda växter, Lilla My hållandes i en kvast, Mumintrollet på en stege och Snusmumriken vid en eld med vänner.

För varje såld mugg går 10 kr till Röda Korset och en del återförsäljare har muggen i 2-pack.

 • Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mumintrollet 30 cl

  Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mumintrollet 30 cl
  Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mumintrollet 30 cl
 • Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mix 2-pack 30 cl

  Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mix 2-pack 30 cl
  Arabia Arabia x Röda Korset Muminmugg ABC Mix 2-pack 30 cl

När är Mumindagen 2022?

Mumindagen inträffar alltid den 9 augusti, vilket är Tove Janssons födelsedag. Till den dagen lanseras en årsmugg i begränsad upplaga och som bara säljs just denna dag. Folk brukar köa utanför återförsäljare till Arabias muminmuggar på Mumindagen.

» Missade du någon muminmugg från 2021?