Prunus porslin med dekor av Stig Lindberg

En av Stig Lindbergs dekorer för Gustavsbergs porslin heter Prunus. Det är latinska namnet för plommon och det är just vad som finns i motivet. Ett blått plommon på en liten svart stjälk som också har två gröna blad.

Serien producerades i Gustavsbergs porslinsfabrik under åren 1962-1974. Om du vill köpa det antika porslinet får du leta på auktionssajter som Auctionet eller Bukowskis. Ibland finns det vintage kollektioner av porslin hos Cervera. Då brukar vi lista det här.

Nyproduktion av Prunus sedan 2009 hos Gustavsberg

Gustavsberg tog upp Prunus till nyproduktion igen för lite mer än tio år sen. Det porslin som tillverkas idag är äggkoppar, kaffe- och tekoppar med fat samt tallrikar.

 • Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus

  Gustavsberg - SÅLD Smörask med Lock Prunus
  Smörask med lock ur serien Prunus formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg. Märkning Gustavsberg Prunus Stig L. 2 mm stor skada på insidan av lockets kant. Syns ej när locket är på.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Prunus Muggar 4-pack

  Gustavsberg - SÅLD Prunus Muggar 4-pack
  4 st muggar ur serien Prunus av Stig Lindberg för Gustavsberg. Formgiven 1960-tal.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Prunus 9 st

  Gustavsberg - SÅLD Tallrikar Prunus 9 st
  5 mattallrikar, 4 assietter ur serien Prunus formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg, ett nagg på en av tallrikarna.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Prunus Tallrik 18 cm

  Prunus Tallrik 18 cm
 • Prunus Kaffekopp kon

  Prunus Kaffekopp kon
 • Prunus Kaffekopp kon

  Prunus Kaffekopp kon
 • Prunus Tallrik 22 cm

  Prunus Tallrik 22 cm
 • Prunus Tallrik 18 cm

  Prunus Tallrik 18 cm